Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 19
Plazma
Most visszamentem 30 oldalt hogy elolvassam rea4 hozzászólását, miszerint: "szerintem semmi különbség, legalábbis nem láttam"
Konkrétan írja meg valaki technikailag mi a különbség, ill. látható-e, érzékelhető-e?
Oddman-hez hasonlóan én is lehet maradok a 37"-nál, sztem nekem elég lenne az.
Ha lehasználtam úgyis anyámékhoz megy majd mint most a crt-m, így eladással nem lesz gond.
Kösz
Plazma
Helyhiány miatt egy panasonic TH-37PV60EH készüléket néztem ki magamnak, viszont ennek a felbontása nem 1024x768, hanem csak 1024x720.Szerintetek, származhat ebből valamilyen komoly hátrányom?
Természetesen azt tudom, hogy egyik sem tökéletesen HD ready. Egy 1366x768 vagy egy 1280x720 felbontású plazma lenne az igazi, de sajna azok még igen csak drágák, legalábbis nekem.
A felbontásbeli különbségekről a választ megtalálod a 2006 Nov 19, 09:30-i hozzászólásban.
Hátrányod akkor lehet, ha majd el akarod adni. Bármikor nehezebb lesz új gazdit keresni neki. Akár 10 év múlva is. Persze, ha ajándékba adod majd valamelyik családtagnak, akkor neki legyen mindegy. Tudod, ajándéklónak...
Magánmegjegyzés, nem bántó szándékkal: Szerintem egy plazmának tér kell. Ha be lesz szorítva két szekrény közé, akkor lehet, hogy nem fog a szoba tetszeni neked. De mondjuk sötétben mindegy.
Még egy dolog a helyhiányról. A 1366x768 felbontású plazma legalább 50". Annál meg a helyhiány méginkább előjönne.
Plazma
Szerintetek várható, hogy a Panasonic előrukkol 10. generációs panelekkel szerelt új készülékkel az elkövetkező pár hónapban?
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Plazma
Helyhiány miatt egy panasonic TH-37PV60EH készüléket néztem ki magamnak, viszont ennek a felbontása nem 1024x768, hanem csak 1024x720.
Szerintetek, származhat ebből valamilyen komoly hátrányom?
Természetesen azt tudom, hogy egyik sem tökéletesen HD ready. Egy 1366x768 vagy egy 1280x720 felbontású plazma lenne az igazi, de sajna azok még igen csak drágák, legalábbis nekem.
Plazma
Panasonic TH-37PV60EH angol vagy magyar nyelvű használati utasítást tudok valahonnan letölteni pdf formátumban?
Íme:
http://www.panasonic.hu/index.php?p=guide
Mindenhol megnéztem kivéve a magyar panasonic oldalt.
Nagyon köszi!
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
Plazma
Ajjaj, latom felkavartam az allovizet offtopicos hozzaszolasommal...............
Na ezzel lezartam a temat en is es mehet minden tovabb plazma temaban.
OFF: Bocs, hogy visszahoztam a témát, ezt a hozzászólásodat már csak utólag olvastam.
Nem engem zavart...
Egyébként nekem is jó hogy vártam mert először LCD-ben gondolkodtam.
Még jó hogy sokat olvasgattam itt meg megnéztem őket a boltokban.
Plazma rulz...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Plazma
Most nezem, hogy HDMI ill. D-sub bemenete van. Ha adott egy DVI jelforras (TVIX 4000P), akkor melyikre alakitsam at a DVI jelet? Feltetelezem a HDMI atalakitas a megfelelobb, csak olvastam valami olyanrol, hogy ekkor egy picit eltolodva jelenik meg a kep?!
Inkább maradjon digitális az a jel, tehát egy DVI-HDMI kábel kell Neked. De az lenne a tiszta, ha kipróbálnád mindkettővel, mert néhány plazmát nem lehet rendesen hajtani PC-ről digitális jellel.
Plazma
Ajjaj, latom felkavartam az allovizet offtopicos hozzaszolasommal...............
OFF: Bocs, hogy visszahoztam a témát, ezt a hozzászólásodat már csak utólag olvastam.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Plazma
Panasonic TH-37PV60EH angol vagy magyar nyelvű használati utasítást tudok valahonnan letölteni pdf formátumban?
Íme:
http://www.panasonic.hu/index.php?p=guide
Plazma
Én olyan ritka ember vagyok aki havonta rak félre a fizuból, így kb. márciusra számolom hogy összejön a lóvé. Nyár vége óta gyűjtögetek. :kiraly:
Ez tényleg nagyon ritka(szerintem),hogy valaki honapokig gyüjtöget és nem ugrik bele valami hitelbe
Igazából mi a különbség? Az, hogy egyik esetben már a spórolás elején ott van a plazma a szobádban, a másiknál meg csak hónapokkal, évekkel később.
Én megértem ricfiamot, mivel szintén tavaly február óta nézegettem, és tettem félre a pénzt. Úgy voltam vele, hogy karácsonyra megveszem, addig meg tájékozódom. Megtehettem volna ezt azonnal is, viszont, amint megvan valami ilyen cucc, egyből elkezd érdekelni valami más is, így nem tudom igazán kiélvezni ha nem "küzdök" meg kicsit érte. Most meg jobban tudok örülni neki, és nem cserélgetem 3-4 havonta, mert meguntam. Tudtam, hogy legalább 3 évre akarok tévét venni, jól meggondoltam, hogy melyiket válasszam...
Ráadásul fél év türelem okán spóroltam kb. 150 ropit.
u.i.: a hitelkártyát csak amiatt használtam, mert a visszafizetésig még kicsit nálam kamatozik a pénz. Ezzel a hdmi kábel ingyé volt. :vazeg:
Remélem nem az jön le, hogy spúr vagyok, de azért megnézem, hogy mit mikor veszek és milyen feltételekkel.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
Plazma
Sok más plazmával ellentétben az LG engedi hajtani magát 1360x768 felbontáson DVI-on keresztül is. Aki számítógépről szeretne mozizni, tudom ajánlani ezt a tipust.
A Pana PV60-asok mit lepnek egy 1366x768 felbontasu DVI jelre?
Most nezem, hogy HDMI ill. D-sub bemenete van. Ha adott egy DVI jelforras (TVIX 4000P), akkor melyikre alakitsam at a DVI jelet? Feltetelezem a HDMI atalakitas a megfelelobb, csak olvastam valami olyanrol, hogy ekkor egy picit eltolodva jelenik meg a kep?!
Plazma
Én olyan ritka ember vagyok aki havonta rak félre a fizuból, így kb. márciusra számolom hogy összejön a lóvé. Nyár vége óta gyűjtögetek.
Ez tényleg nagyon ritka(szerintem),hogy valaki honapokig gyüjtöget és nem ugrik bele valami hitelbe
Igazából mi a különbség? Az, hogy egyik esetben már a spórolás elején ott van a plazma a szobádban, a másiknál meg csak hónapokkal, évekkel később.
Tökéletesen egyetértek!
Plazma
(PV60 tulajok ne filgyeljenek )
Amúgy a PV60 ára ismét esett picit... a 42-es most 350... (karácsony előtt asszem 370 volt) - Még várok, hátha olcsóbb lesz :vazeg:
Nem akarlak kiábrándítani, de Karácsony előtt is annyi volt. Pl.: Cora, panashop.hu, digitalplaza. Csak akkor utána kellett volna járni. Egyébként természetes, hogy mindennek :kiraly: csökken az ára. Valaki már bosszankodott emiatt itt a fórumon. Ő még közel 5 kilóért vette, de az induló ára emlékeim szerint 569990 volt.
Aki ezen felidegesíti magát, hogy a készülékének idővel esik az ára az egy hülye. Minden tartós fogyasztási cikkel ez így van. Én sem sírok, hogy a PA50-et talpal 505e ért vettem 2005 júliusban. De legalább élvezem másfél éve
Én meg sajnálom magam, hogy nem tehettem meg akkor!
Plazma
Plazma
Szerintetek van rá esély, hogy a következő generációs (ha lesz ilyen) 42-es plazmák már normális 1366*768-as felbontással jönnek ki?
Van rá esély. Azért én nem várnék rá.
Plazma
Sziasztok!
Szerintetek van rá esély, hogy a következő generációs (ha lesz ilyen) 42-es plazmák már normális 1366*768-as felbontással jönnek ki? Engem idegesít ez az 1024*768 és nem is értem, hogy ha a soroknál meg tudták oldani a 768-at, az oszlopoknál ez miért nem jött össze? És még az sem tiszta számomra, hogy 1024*768 ból hogy jön ki a 16:9-es arány? Egyébként az áruk már egész jó...
A 16:9-es arány valszeg úgy jön ki, hogy a pixelek nem négyzet alakúak, hanem téglalapok.
Plazma
Sziasztok!
Szerintetek van rá esély, hogy a következő generációs (ha lesz ilyen) 42-es plazmák már normális 1366*768-as felbontással jönnek ki? Engem idegesít ez az 1024*768 és nem is értem, hogy ha a soroknál meg tudták oldani a 768-at, az oszlopoknál ez miért nem jött össze? És még az sem tiszta számomra, hogy 1024*768 ból hogy jön ki a 16:9-es arány? Egyébként az áruk már egész jó...
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
Plazma
Ajjaj, latom felkavartam az allovizet offtopicos hozzaszolasommal.
Szoval:
-nem olyan surun adnak kamatmentes hitelre am, ha ilyet talalok, erosen elgondolkodom rajta persze.
-kihagytam a hozzaszolasombol hogy van autora hitelem jelenleg.
-egyetertek es sajat felfogasom is az, hogy elektronikai termeket nem veszek hitelre. Ez felfogas kerdese.
-fapaci, szerencsere nem olyan rossz az anyagi helyzetem, de a kocsira havonta elmegy 70000 tankolas nelkul. Mivel berbol, munkabol elek, nem verodnek hozzam nagy penzek egyszerre. Nekem a sporolas a megoldas most.
Plazma
OFF:...De nem kell félni minden banktól, csupán tájékozottnak kell lenni és ha éppen úgy van akkor kockázatni, hogy meglegyen az amit szeretne az ember. Ez mással is így van, véleményem szerint.
....
ON
Off
Persze nyereség nincs kockázat nélkül.
Én is mondtam a Páromnak, hogy adjuk el a lakásainkat, az autóinkat és menjünk be a kaszinóba és tegyük fel valamelyik színre.
Ha bejön spóroltunk vagy 10p15 évnyi munkát, ha meg nem hát így jártunk. Végülis majdnem 50% az esély!
gordon314.fw.hu
Plazma
Sokan buktak így bele az autóvásárlásnál is
OFFTOPIC:
tavalyi évben 30% volt ez az arány, autóknál...
Jézus, az több mint amit én olvastam, uhh
Plazma
OFF:
Szerintem nagyon kevesen vanna a mai világban olyan emberek, akik nagy értékű cuccokat (tv, kocsi, ingatlan...) sajtá pénzből meg tudnának oldani.
Sajnos ma az a nagy helyzet, hogy hitel nélkül nem lehet semmit se elindítani. Még ha jó állásod van, akkor is kuporgatnod kell, hogy meglegyen amit szeretnél. Elmúlt az a világ, ami 20-30 éve volt. Akkoriban a szüleim saját pénzükből tudtak venni saját lakást. Pedig nem kerestek túl jól. Manapság ez szinte elképzelhetelen.
Az meg, hogy nem szabad hitelre venni dolgokat, mert nem tudod mi lesz a jövőbe... A munkahelyed ugyanúgy meg tud szűnni, ha nem vettél fel hitelt akkor is. Persze, biztos munka nem árt, hogy nyugodt legyen az ember. Ám szerintem nem szeretné senki úgy eltölteni a fiatalságát, hogy kuporgat egész életében.
A hitel egy alternatív megoldás. Van aki belemegy, van aki idegenkedik tőle. De nem kell félni minden banktól, csupán tájékozottnak kell lenni és ha éppen úgy van akkor kockázatni, hogy meglegyen az amit szeretne az ember. Ez mással is így van, véleményem szerint.
Emelett én is úgy vagyok vele, hogy túlzottan drága műszaki cikket nem szabad hitelre venni. De a 0%thm-es és viszonylag kigazdálkodható árú termékeknél, nem látok ebbe semmi rosszat. Tapasztalat.
ON
TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate
+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Plazma
Jóvanna! Amit leírtatok, mind igaz és érthető. A magyarok mindig idegenkedtek a hitelektől és bizalmatlanok voltak a jövőt illetően, de létezik másik világ is. Belebukni sokmindenbe lehet, de ez még nem tart vissza mindenkit szerencsére. A következő kérdésem az lenne, hogy akinek ingatag az anyagi helyzete, miért vesz félmilliós plazmát, de inkább nem teszem fel.
Hogy kicsit on is legyek, a napokban digitálisan is összekötöttem a PC-vel a plazmámat és eléggé döbbenetes képminőséget kaptam. Sok más plazmával ellentétben az LG engedi hajtani magát 1360x768 felbontáson DVI-on keresztül is. Aki számítógépről szeretne mozizni, tudom ajánlani ezt a tipust. Néhány HD film után nehéz DVD-t nézni.
Plazma
szerintem fejezzétek be ezt a témát. Semmi köze a plazmához, ráadásul tök egyéni szocprobléma, hogy ki-, mikor- és hogyan vásárol. Az adott emberkén kívül az égvilágon senkinek nincs köze ehhez.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Plazma
Sokan buktak így bele az autóvásárlásnál is
OFFTOPIC:
tavalyi évben 30% volt ez az arány, autóknál...
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Plazma
Az a különbség, hogy míg egyik esetben mikor megveszed a spórolt pénzből, nem bukhatsz semmit, míg hitelnél honnan tudod, hogy fél-1 év múlva is lesz állásod, hogy nem lesz váratlan kiadásod stb? Sehonnan. Sokan buktak így bele az autóvásárlásnál is
Igen erre gondoltam én is.
De mindenki maga dönti el,hogy mit válal be és mit nem.
hangszoró:clarus titan II. 5.1 dvd:pioneer 868,plasma:samsung 42Q92HX,erösítő: sony 555ES