Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oddman »

Sony-t nem teszteltek véletlenül ebben az újságban?  Szívesen olvasnék a sony-ról is egy kimerítő tesztet. 

oddman

Nem, ezenkívűl még 4db plazmaTV teszt van. Ezt ilyen körképszerűségnek szánták. Bár ahhoz azért kimerítőbben írtak a képminőségről. A többit elnagyolták, igaz a külsőről úgysem lehet sokat írni.

A samsung-ról a cikk tökéletesen visszaadta az igazságot, mármint a képminősségről szóló rész.
Pontosan ezek miatt vittem vissza a készüléket a boltba.

Olyan érzésem volt a cikk olvasása közben, hogy akár én is írhattam volna, csak nem tudtam volna ilyen szépen megfogalmazni.
Mondjuk az LG-ben is csalódtam, mert már két tesztben is bebizonyosodott, hogy az 1200:1 kontrasztja, inkább csak olyan 401:1 körül van.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Sony-t nem teszteltek véletlenül ebben az újságban? Szívesen olvasnék a sony-ról is egy kimerítő tesztet.

oddman

Nem, ezenkívűl még 4db plazmaTV teszt van. Ezt ilyen körképszerűségnek szánták. Bár ahhoz azért kimerítőbben írtak a képminőségről. A többit elnagyolták, igaz a külsőről úgysem lehet sokat írni.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Esetleg van valakinek BenQ DV3750?Illetve van itthon beszállító már? Valahol lehet kapni már nálunk is?

Interhifisek hoznak be rendelésre, piszok olcsón.
De tavaly decemberben hiánycikk lett. (nem csodálkozom, mert natív hd és faroudja van benne.)
Tavaly szemezgettem vele, de vakon nem akartam berendelni, pedig 400e alatt volt bőven.

Kalac

A faroudját honnan láttad? Lehet hülye kérdés, de a tv tuner-t is felskálázza? Vagy az csak dvi-n keresztül müxik vajon? Még a végén lemondok a projiról Ez nekem már nagyjából elég lenne, és én nagyon sokat tv-zek, ami a proji ellensége....

BenQ DV3750 review -ben említenek Faroudja DCDi-t.

Ha a tv jelét nem skálázná felfele, akkor minek DCDi? A DVI-D bement épp azért van, hogy pl. a DVD lejátszóból már felskálázottan érkező jelet kapja 1080i-ben.

Egyébként valahol olvastam azt is, hogy a DCDi-vel feltuningolt képekkel akkor van baj, ha az analóg TV adásból jön amibe ugye becsúszik néhány szemcse. Ezeket a szemcséket szépen szétszórja több pixelre. Az Antennadigitalnál minden adás digitális, ott nem lesz szemcsézés. Max nagy kockákban szétesik a kép.

Nekem az AV erősítő Yamaha RX-V657, abban a Component kimenet is tud felskálázni 1080i-re. A DVD player pedig Sony NS-92V, ami szintén rendelkezik Faroudja processzorral. Most tervezem bevezetni az Antennadigital-t, akkor majd pontosan kiderül, hogy a BenQ DV3750-ben pontosan mikor is skáláz, illetve jól összehasonlítom a DV3750, NS92V, RX-V657 felskálázó képességeit.

(egyébként a tévét megrendeltem)

Mi az a "faroudja"?

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oddman »

Nah jó, lustaságom határtalan, úgyhogy egy dugi scannert beüzemeltem :-)Az alábbi két linken ott a teljes cikk:

http://shyciii.extra.hu/1.jpg
http://shyciii.extra.hu/2.jpg

Sony-t nem teszteltek véletlenül ebben az újságban?
Szívesen olvasnék a sony-ról is egy kimerítő tesztet.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Rescue
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Rescue »

Esetleg van valakinek BenQ DV3750?Illetve van itthon beszállító már? Valahol lehet kapni már nálunk is?

De tavaly decemberben hiánycikk lett. (nem csodálkozom, mert natív hd és faroudja van benne.)
Tavaly szemezgettem vele, de vakon nem akartam berendelni, pedig 400e alatt volt bőven.

Kalac

A faroudját honnan láttad? Lehet hülye kérdés, de a tv tuner-t is felskálázza? Vagy az csak dvi-n keresztül müxik vajon? Még a végén lemondok a projiról Ez nekem már nagyjából elég lenne, és én nagyon sokat tv-zek, ami a proji ellensége....

BenQ DV3750 review -ben említenek Faroudja DCDi-t.

Ha a tv jelét nem skálázná felfele, akkor minek DCDi? A DVI-D bement épp azért van, hogy pl. a DVD lejátszóból már felskálázottan érkező jelet kapja 1080i-ben.

Egyébként valahol olvastam azt is, hogy a DCDi-vel feltuningolt képekkel akkor van baj, ha az analóg TV adásból jön amibe ugye becsúszik néhány szemcse. Ezeket a szemcséket szépen szétszórja több pixelre. Az Antennadigitalnál minden adás digitális, ott nem lesz szemcsézés. Max nagy kockákban szétesik a kép.

Nekem az AV erősítő Yamaha RX-V657, abban a Component kimenet is tud felskálázni 1080i-re. A DVD player pedig Sony NS-92V, ami szintén rendelkezik Faroudja processzorral. Most tervezem bevezetni az Antennadigital-t, akkor majd pontosan kiderül, hogy a BenQ DV3750-ben pontosan mikor is skáláz, illetve jól összehasonlítom a DV3750, NS92V, RX-V657 felskálázó képességeit.

(egyébként a tévét megrendeltem)

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Nah jó, lustaságom határtalan, úgyhogy egy dugi scannert beüzemeltem :-)
Az alábbi két linken ott a teljes cikk:

http://shyciii.extra.hu/1.jpg
http://shyciii.extra.hu/2.jpg

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Engem nagyon érdekelne!!!
Nah akkor elkezdem begépelni...:-)

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Engem nagyon érdekelne!!!

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Kezem ügyében van egy újság, amiben tesztelnek egy Samsung LE-32R51-et és egy LG 32LX2R-t. Ha valakit érdekel, akkor begépelem a képminőségről szól részt. Már ha érdekel valakit egy tesztelő véleménye (magyar).

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, h az electro plusban /euronicsban is/ most 'akciósan' árulják a Thomson 32LB115B5 -t 250k-ért, de nem találok a neten róla közelebbi infót. A forgalmazók által felsorolt tulajdonságok nem elégítik ki kíváncsiságom, így ha vkinek van tapasztalata vele, kérem ossza meg. Eredetileg a Panasonic TX-32PS12 -t /ami pont a fele árban a thomsonnak/ néztem ki, de nagyon pixelesnek láttam a képét. Melyiket válasszam?
Előre is kösz a segítséget.

Most

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Ha van egy svideo jelem azt valahogy rá tudom kötni egy lcd monitorra?Létezik s-video--->vga átalakító?
Vagy csak én nem találok.

Szerintem rátudod kötni.
Vagy azon a típuson nincs S-Video bemenet?
A Sony KLV SxxA10E sorozaton van s-video bemenet.
Oldalt található.

Teljesen más célra kell, csak nem találtam jobb topikot.
Csak s-video kimenet van amit egy monitorra akarok rákötni.
Ez van.

Kácsa azt mondta hogy ha van bekötési rajz megcsinálják, de nekik sajna nincs.
Neten nem találtam.
Valaki esetleg?

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Teaway »

[...]Nem érzem én sem a Sonyt KLV S32A10E a tesztben jelzett lassúnak.
De lenti hozzászólásokban is látható, hogy az USA-ban több dologban eltér ez a típus az EU változattól.
De ha ugyanaz a Samsung LCD panel van benne, mint a mai Samsungokban, akkor mitől lenne rosszabb? A Sony gyenge elektronikájától?
Ez is csak egy teszt. Gazdasági érdekekkel.

Bár az igaz, hogy a feltüntett értékek a G2G-t mutattják, ami részben becsapós.

Merre találom ezt a tesztet?

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: battlestar »

Illetve egy nagyon nagy csalódás ért, a minap, amikor a PS2-m rákötöttem az LCD-m re. Iszanyatosan rossz képe van sajnos. Esetleges minőségjavításra van lehetőség?

Milyen LCD TV-d van?
PS2 esetében RGB jelet kötöttél a TV-re?
Miben nyílvánul meg az "iszanyatosan rossz kép"?

QuToR

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: QuToR »

Sziasztok! 
Boldog tulajdonosa lettem egy Samsung LE-40M60B LCD tv-nek. Lenne egy pár kérdésem, és előre is kösz a segítséget.
Sajna a magyar nyelvű leírás az hiányzik. Honnan lehet ilyet szerezni? Sehol nem találtam a neten. 
A dvd-m kompozit csatlakozón keresztül kötöttem a tv-re. Nem rossz a képe, de szerintetek nem érdemesebb inkább scart-al összekötni? 
A dvd amire rá van írva, hogy 16:9 ugyanúgy jelenik meg mintha 4:3-as tvn nézném, azaz alul fölül fekete csík van. Ez miért? (DVD 16:9-re állítva de mégsem) ???
Ha valami sötétebb jelenet van akkor látszódik, hogy a TV autómatikusan csökkenti, illetve növeli a fényerőt. Engem ez marhára zavar, hol lehet ezt kipacsolni?

Előre is köszi a helpet, és ne haragudjatok a láma kérdésekért, nem vagyok profi 

Köszi
Q

Sziasztok!

Ha nem érdekel senkit akkor bocs az egészért, de leírnám a véleményem erről a saját kis Samsung LCD-m ről.

3 nap alatt sikerült beállítani jól . A tv adások olyanok amilyenek, azok között van jobb-rosszabb azt meg kell szokni. A DVD az nagyon jó, csak hát ugye az a kib... 21:9 -es kép kissé idegesítő. HDMI-t még nem volt szerencsém kipróbálni. Szerintetek érdmes HDMI-s dvd-t venni? Sima dvd-vel jobb lesz???
Más: De nagyon idegesít az, hogy a bekapcsoló gomb küröl világit kéken, de annyira, hogy éjszaka nem lehet tőle aludni! Nem lehet azt valahogy kikapcsolni?????? Illetve egy érdekességre lettem figyelmes. Ha mobitelefonálok akkor néha olyan mintha valami "vak" gombot nyomkodnék a távirányítón, azaz villog a bekapcsoló gomb körül az a bizonyos led. Ez nem izgat annyira csak érdekes.

Valakinek van ötlete a fentebb feszengetett kérédésekre????

Sziasztok
Q

A kék kör alakú stand-by lámpát nem lehet kikapcsolni! (Csak gratulálni tudok a samsung-nak, ennél fényesebb zavaróbb lámpát nem is rakhattak volna a tévére.)
Én azt csináltam amíg vissza nem vittem a boltba, hogy vettem egy kapcsolós hosszabbítót és este mindig kinyomtam reggel meg bekapcsoltam.
Még mindig jobb, mint húzkodni a tápkábelt.

Nálam akkor villogott néha a bekapcsoló gomb körüli led, ha a philips dvd-m távirányítóját használtam.

Miért vitted vissza? nekem amúgy egyre jobban bejön, a Eurosport kifejezeten jó rajta, már alig várom az olimpiát

Ez a HDMI-s dolog nem hagy nyugodni, szal ha HDMI-s DVD lejátsót veszek, pl Denon 1920 (menne az erősítőmhöz ) akkor ha egy sima dvd-t lejátsza is jobb képet kapok?

Illetve egy nagyon nagy csalódás ért, a minap, amikor a PS2-m rákötöttem az LCD-m re. Iszanyatosan rossz képe van sajnos. Esetleges minőségjavításra van lehetőség?

Előre is köszi a válaszokat

Q

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: battlestar »

Ha van egy svideo jelem azt valahogy rá tudom kötni egy lcd monitorra?Létezik s-video--->vga átalakító?

Szerintem rátudod kötni.
Vagy azon a típuson nincs S-Video bemenet?
A Sony KLV SxxA10E sorozaton van s-video bemenet.
Oldalt található.

pip

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: pip »

Létezik. De nem olcsó. Célszerűbb venni egy olcsó tvtunert, aminek van svideo in-je. Ha nincs pc, külső tuner is kapható. De az se olcsó.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Ha van egy svideo jelem azt valahogy rá tudom kötni egy lcd monitorra?
Létezik s-video--->vga átalakító?

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: RCTiv »

google a mi barátunk
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled

kalac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: kalac »

Nekem a Google bácsi mondta még tavaly.
De most kérdeztem és ezt mondta:
http://www.tvauthority.com/LCD-TV-and-M ... DV3750.asp

Kalac

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Ez nekem már nagyjából elég lenne, és én nagyon sokat tv-zek, ami a proji ellensége.... 
Az én projektoromban 500 óra lesz lassan abból 350 biztos TV adás volt. Nem vettem észre, hogy az ellensége lenne.

úgy értettem, hogy nagy vetített felületen jobban kijön a kis felbontás negatív hatása, és hogy nappali fénynél nem tudok tévézni. Amúgy off: projektorpárti lennék, csak kellene egy külön jó tv tuner, amit gyakorlatilag nem találok. De keresek, van még időm szép lassan kialakul majd

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Ez nekem már nagyjából elég lenne, és én nagyon sokat tv-zek, ami a proji ellensége....
Az én projektoromban 500 óra lesz lassan abból 350 biztos TV adás volt. Nem vettem észre, hogy az ellensége lenne.

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Kalac

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Kalac

Köszi az infót..
Amúgy már nincs 400 alatt, csupán 1Ft-al.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Tud valaki a Netdepo-hoz hasonló felépítésű ill. színvonalú számítógépes online áruházat? Egészen pontosan LCD monitorok érdekelnének, ezért kellene egy olyan oldal, ahol viszonylag nagy termékválaszték mellett kaphatok műszaki információkat az egyes termékekről, és persze árakról. 
Előre is köszi.

www.ebolt.hu

kalac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: kalac »

Kalac

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”