Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2217

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Az szokott lenni, hogy egy pendrive gyökérkönyvtárába ki kell csomagolni az FW fájl tartalmát, kikapcsot állapotban bedugni a tévébe, majd bekapcsolni.
ott köveni a kiírt utasításokat. A dolog eltarthat egy ideig. A végén a tévé újraindul. Valószínűleg át kell programozni megint a csatornákat.

Köszi.

Ez már meghaladja a tudásomat,ma felhívom a szervizt,csinálják meg ők.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Leírást nem találtam,csak az újabb V0.7.7P szoftver verziót lehet itt is letölteni.Most már csak azt kéne tudni hogy a tv-be hogyan lehet ezt telepíteni.
Az szokott lenni, hogy egy pendrive gyökérkönyvtárába ki kell csomagolni az FW fájl tartalmát, kikapcsot állapotban bedugni a tévébe, majd bekapcsolni.
ott köveni a kiírt utasításokat. A dolog eltarthat egy ideig. A végén a tévé újraindul. Valószínűleg át kell programozni megint a csatornákat.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Szerintem ahol az FW-t találtad, ott van leírás is hozzá.
A Sharp honlapját nézted már?
http://www.sharp.hu/cps/rde/xchg/hu/hs. ... center.htm
A felső sorba beírod a tévéd típusszámát a "Sharp" márkanév nélkül, kipipálod a drivereket és a szoftvereket (a többi ne legyen kitöltve), aztán rányomsz a keresésre.

Leírást nem találtam,csak az újabb V0.7.7P szoftver verziót lehet itt is letölteni.Most már csak azt kéne tudni hogy a tv-be hogyan lehet ezt telepíteni.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Közben bogarásztam a neten,és találtam egy 2014-es újabb szoftver verziót ehhez a tv-hez,V0.7.7P.Ezt kéne talán telepíteni rá? Ha igen akkor hogyan lehetne?Nem vagyok valami nagy számítógép guru,de ha elmagyarázzátok talán menni fog.
Szerintem ahol az FW-t találtad, ott van leírás is hozzá.
A Sharp honlapját nézted már?
http://www.sharp.hu/cps/rde/xchg/hu/hs. ... center.htm
A felső sorba beírod a tévéd típusszámát a "Sharp" márkanév nélkül, kipipálod a drivereket és a szoftvereket (a többi ne legyen kitöltve), aztán rányomsz a keresésre.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Azt hogyan kell?Mármint resetelni.Arra gondolsz hogy a gyári állapotra visszaállítani?Azon már túl vagyok,viszont frissíteni lehet kellene,de ahhoz meg nem értek.v.0.3.7-es szoftver verzió van most benne ami 2013 07. havi,ezt kellene frissíteni?
Egyszerűen nem értem,először minden ok,aztán egy idő után fogja magát és egy új csatornalistát mutat,amin sok - előjelű csatornaszám is van.Ha ezt a listát állítom sorba,akkor ez is elmegy egy idő után.
Még a végén lehet tényleg kikukázom,fogy a türelmem.

Közben bogarásztam a neten,és találtam egy 2014-es újabb szoftver verziót ehhez a tv-hez,V0.7.7P.Ezt kéne talán telepíteni rá? Ha igen akkor hogyan lehetne?Nem vagyok valami nagy számítógép guru,de ha elmagyarázzátok talán menni fog.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Le kellene resetelni vagy fw-t frissíteni.

Azt hogyan kell?Mármint resetelni.Arra gondolsz hogy a gyári állapotra visszaállítani?Azon már túl vagyok,viszont frissíteni lehet kellene,de ahhoz meg nem értek.v.0.3.7-es szoftver verzió van most benne ami 2013 07. havi,ezt kellene frissíteni?
Egyszerűen nem értem,először minden ok,aztán egy idő után fogja magát és egy új csatornalistát mutat,amin sok - előjelű csatornaszám is van.Ha ezt a listát állítom sorba,akkor ez is elmegy egy idő után.
Még a végén lehet tényleg kikukázom,fogy a türelmem.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Nekem még nincs upc-m, mert hülye helyen lakom, tavasszal már kábeleznek, a házunk végre megszavazhatta...
Szóval ha lesz upc boxom, akkor a dvb-c tévénél nincs ilyen gond?

A kollégámnak valami régi plazmája van, gondolom ezért is járt így...

Ha van DVB-C képes tévéd, akkor nem kell boxot bérelned, csak egy kártyát. A tévéden meg úgy rendezed a csatornákat, ahogy tetszik.
A régi plazmához kell a UPC box, de az nem tudja az átrendezést. Ha visszaadná és venne egy saját boxot, akkor megyszűnne ez a problémája.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

UPC? Akkor azért van, mert a UPC tematikázik, csoportosítja az adókat és a csoportok között kihagy számokat.
Ha nem UPC boxod van, akkor úgy rakod sorba az adókat, ahogy neked tetszik. Diginél nincs ilyen probléma. Meg ha DVB-C képes tévéd van a UPC-nél, akkor sem.

Nekem még nincs upc-m, mert hülye helyen lakom, tavasszal már kábeleznek, a házunk végre megszavazhatta...
Szóval ha lesz upc boxom, akkor a dvb-c tévénél nincs ilyen gond?

A kollégámnak valami régi plazmája van, gondolom ezért is járt így...

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Nem,de ezért még nem fogom a kukába hajítani.Valamit vagy én csinálok rosszul,vagy nem tudom,de majd kiderül.
Le kellene resetelni vagy fw-t frissíteni.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Az első ötletem az, hogy nem veszek Sharp tévét.
Sharpból legutóbb számológépet vettem 1982-ben, azóta semmit.
(De lehet, hogy azt is az apám vette.)
Régebben nem volt semmi gond vele?

Nem,de ezért még nem fogom a kukába hajítani.Valamit vagy én csinálok rosszul,vagy nem tudom,de majd kiderül.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Amúgy a mai technikákkal miért nem lehet azt megoldani a jónép részére, hogy a csatornaszámok pl. 1-től 100-ig legyenek?
Nálunk pl. idősebb, de haladó kollégák tőlem kérdezik, hogy mit lehet ezzel kezdeni, mert állandóan változó háromjegyű számokat már nem bírnak követni. Mire megszoknának valamit, arra megkeverik...

UPC? Akkor azért van, mert a UPC tematikázik, csoportosítja az adókat és a csoportok között kihagy számokat.
Ha nem UPC boxod van, akkor úgy rakod sorba az adókat, ahogy neked tetszik. Diginél nincs ilyen probléma. Meg ha DVB-C képes tévéd van a UPC-nél, akkor sem.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Na basszus,elkiabáltam.Most néztem,és már megint szanaszét vannak a csatornák benne.
Ötlet?

Az első ötletem az, hogy nem veszek Sharp tévét.
Sharpból legutóbb számológépet vettem 1982-ben, azóta semmit.
(De lehet, hogy azt is az apám vette.)
Régebben nem volt semmi gond vele?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Na basszus,elkiabáltam.Most néztem,és már megint szanaszét vannak a csatornák benne.
Ötlet?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Egy SHARP-39LD145V tv-ről van szó.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Nem a kártya tárolja a csatornák sorrendjét, hanem a tévé készülék. Nem lehet, hogy a szolgáltató változtatja a csomag tartalmát? A Digi az elmúlt 2 hétben 2x is változtatott.
Nekem 2 napja a Selteka set top boxom hülyült meg, egy csomó adót 0-ás sorszámmal hozott fel, majd az utolsó 3-at 108, 109, 110-zel. Újrakerestettem vele az összes adót vagy 2x, minden esetben ugyanígy sorszámozta be automatikusan. Elölről átsorszámozni nem lehet, csak a meglévő sorszámok között cserélni. A boxban nincs kártya, Diginél nem kell. Ki is vettem a boxot, most a 60 analóg adó megy a CRT-n.
Milyen tévéd van? Samunál ki lehet menteni a csatornalistát pendrive-ra.

Szia.Köszi a választ.Úgy néz ki hogy átmenetileg megoldódott a probléma,legalábbis most még jó.Rájöttem hogy a digitálisan keresett csatornákat nem tárolja a tv valamiért,manuálisan bejönnek,és benne is maradnak.Lehet szoftvert kellene frissíteni benne?Megnéztem,2013-07-valamelyik napja a szoftver telepítés utolsó dátuma,ezután is vettem valamikor decemberben.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Nem a kártya tárolja a csatornák sorrendjét, hanem a tévé készülék. Nem lehet, hogy a szolgáltató változtatja a csomag tartalmát? A Digi az elmúlt 2 hétben 2x is változtatott.
Nekem 2 napja a Selteka set top boxom hülyült meg, egy csomó adót 0-ás sorszámmal hozott fel, majd az utolsó 3-at 108, 109, 110-zel. Újrakerestettem vele az összes adót vagy 2x, minden esetben ugyanígy sorszámozta be automatikusan. Elölről átsorszámozni nem lehet, csak a meglévő sorszámok között cserélni. A boxban nincs kártya, Diginél nem kell. Ki is vettem a boxot, most a 60 analóg adó megy a CRT-n.

Amúgy a mai technikákkal miért nem lehet azt megoldani a jónép részére, hogy a csatornaszámok pl. 1-től 100-ig legyenek?
Nálunk pl. idősebb, de haladó kollégák tőlem kérdezik, hogy mit lehet ezzel kezdeni, mert állandóan változó háromjegyű számokat már nem bírnak követni. Mire megszoknának valamit, arra megkeverik...

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Ismét a segítségeteket kérném upc kártya ügyben.Szóval be üzemelem a kártyát,ki is jön a csatorna lista,minden ok.Sorba rendezem a csatornákat,nézem a tv-t,és egy idő után (1.5-2) óra fogja magát és egy teljesen más sorrendű csatornalistát mutat nekem.Ez előjött már úgy is hogy egyszerűen elment a nézett beállított csatorna,és más jelent meg helyette,és akkor is mikor csatornát váltottam.
Érdekes módon nem is azt a csatornalistát mutatja ilyenkor amit beállított a beüzemelésnél magának,ha nem egy -1-es jel van egy csomó csatorna előtt ha megnézem a listát.Mi a fene baja lehet szerintetek?
Tettem egy másik tv-be is egy ilyen kártyát,azzal semmi gond.Próbáljam megcserélni a kettőt hátha a kártya a ludas?

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Ezt egy szervizes mondta (nem Sharp dolgozó) :

" Mivel a konstrukció a rossz,  ezért három éves koráig kötelesek szavatosságban cserélni.Ez rendellenes működés, tervezési gyártástechnológiai hibából kifolyólag. "

Rákérdezek a Fogyasztóvédelemnél, hátha van valami " méltányossági " megoldás.
Nem terveztem vele 20 évet, de azért a 2 éves életciklus több mint kiábrándító  egy 400 000 ft-os készüléknél..

Hát ja, igazad van!
Ha belegondolok, hogy az enyém most így járna, felrobbannék!

sting 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: sting 2 »

Király...
Nem irigyellek!  

Ezt egy szervizes mondta (nem Sharp dolgozó) :

" Mivel a konstrukció a rossz,  ezért három éves koráig kötelesek szavatosságban cserélni.Ez rendellenes működés, tervezési gyártástechnológiai hibából kifolyólag. "

Rákérdezek a Fogyasztóvédelemnél, hátha van valami " méltányossági " megoldás.
Nem terveztem vele 20 évet, de azért a 2 éves életciklus több mint kiábrándító  egy 400 000 ft-os készüléknél..

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Ismét a segítségeteket kérném upc kártya ügyben.Szóval be üzemelem a kártyát,ki is jön a csatorna lista,minden ok.Sorba rendezem a csatornákat,nézem a tv-t,és egy idő után (1.5-2) óra fogja magát és egy teljesen más sorrendű csatornalistát mutat nekem.Ez előjött már úgy is hogy egyszerűen elment a nézett beállított csatorna,és más jelent meg helyette,és akkor is mikor csatornát váltottam.
Érdekes módon nem is azt a csatornalistát mutatja ilyenkor amit beállított a beüzemelésnél magának,ha nem egy -1-es jel van egy csomó csatorna előtt ha megnézem a listát.Mi a fene baja lehet szerintetek?
Tettem egy másik tv-be is egy ilyen kártyát,azzal semmi gond.Próbáljam megcserélni a kettőt hátha a kártya a ludas?

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Szóval, Sharp felhősödés - Garancia lejárta után (2 hónappal).

Kipróbáltam a fentebb említett " kézrátétel "  megoldásokat.
Egyik sem hozott javulást.

Érdekes , közben arra lettem figyelmes, hogy ugyan megjelent a felhősödés és a fekete is elkezdett kékes irányba elindulni, ettől függetlenül a kép maga szebb lett, vagy legalább is szebb maradt.  

Nem tudok haragudni a márkára, 3 plazma után váltottam erre a típusra és ma is ezt venném, sőt biztos, hogy a Sharp még versenyezni fog nálam egy lehetséges vásárlás során.

Sajnos nincsenek illúzióim, szerintem ez panel hiba, a javítása biztos drága, jobb nem lesz, nézzük tovább aztán majd lesz valami....

Király...
Nem irigyellek!  

sting 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: sting 2 »

Szóval, Sharp felhősödés - Garancia lejárta után (2 hónappal).

Kipróbáltam a fentebb említett " kézrátétel "  megoldásokat.
Egyik sem hozott javulást.

Érdekes , közben arra lettem figyelmes, hogy ugyan megjelent a felhősödés és a fekete is elkezdett kékes irányba elindulni, ettől függetlenül a kép maga szebb lett, vagy legalább is szebb maradt.  

Nem tudok haragudni a márkára, 3 plazma után váltottam erre a típusra és ma is ezt venném, sőt biztos, hogy a Sharp még versenyezni fog nálam egy lehetséges vásárlás során.

Sajnos nincsenek illúzióim, szerintem ez panel hiba, a javítása biztos drága, jobb nem lesz, nézzük tovább aztán majd lesz valami....

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Írjál a UPC-nek, hogy vegyék fel a tévédet is a listára. De egyébként az összes megjelenő új tévét felvehetnék, mert ma már alap a kártyanyílás.
Az én felvevőm pl. 2 kártyát is tud fogadni.

Majd szólok nekik ha megyek a kártyáért.Azt nem tudtam hogy az összes kártyát fogadni képes tv-hez jó,nem is mondták mikor az elsőt vettem,pedig szóltam nekik hogy szinte új a tv (egy éves),és fogad kártyát is,csak nincs a listán.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Persze hogy fogok,csak nem mertem kettőt venni addig még nem voltam biztos abban hogy jó lesz abba a tv-be is,ami nem szerepelt az upc-s kártyát biztosan fogadó tévék listáján a honlapjukon.Holnap hozom is a másikat.
Írjál a UPC-nek, hogy vegyék fel a tévédet is a listára. De egyébként az összes megjelenő új tévét felvehetnék, mert ma már alap a kártyanyílás.
Az én felvevőm pl. 2 kártyát is tud fogadni.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

De miért jó, hogy egyszerre csak egy tévében tudod használni? Vagy fogsz kérni másikat?

Persze hogy fogok,csak nem mertem kettőt venni addig még nem voltam biztos abban hogy jó lesz abba a tv-be is,ami nem szerepelt az upc-s kártyát biztosan fogadó tévék listáján a honlapjukon.Holnap hozom is a másikat.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”