Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

TFT monitorok topikja!

Vendég

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kicsit elkezdtem félni, mert az én Xeroxomban nincs pixel hiba (és a korábbi méregdrága Samsung-ban sem volt). Viszont írtátok, h idővel jelentek meg rajta. Ez is velejárója, avagy magától jön/jöhet? :taps: Vagy pedig karbantartás kérdése? Pld.
- legyen mindig beállítva vmi Screen Saver (alap fekete xp pl) mondjuk 5 perc gép nem használat után.
- meg ne fogjam meg a kijelző felületet és ilyesmi? (ha nyomogatja kisgyerek a kijelzőfelületet stb. tönkremehet? EZ esetben is előjöhet egy pixel hiba?)

Remélem megfelelő karbantartással nem fog előjönni egy hibás pixel se

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Megpróbálok vele együtt élni. Amit láttam más TFT-ket azokról fél oldalnyi hibalistát tudnék írni. Ez a pár sor simán dobogós.
Én végül a FSC P19-2 mellett döntöttem.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

Sziasztok,

Van nekem egy céges Compaq Armada M700 notebook-om, ami többnyire egy docking stationben figyel. A docking station kimenetén keresztül van rákötve egy noname (Hyundai HL 700 A) 17" TFT LCD monitor. A gyári 1.3 m-es videó kábellel teljesen jó a kép, de átrendeztem kicsit a dolgokat és hosszabb kábel kellene. Vettem egy árnyékolt nem gagyi 2.5 m-es kábelt de gyakorlatilag használhatatlan a kép. Van valami tippetek mit lehetne csinálni. Jobb minöségü kábelt kéne vennem, vagy a videókártya szar és nem is tudom sokkal messzebbre vinni a jelet?

/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

Vendég

TFT monitorok topikja!

A XEROX XL-17 monitorhoz: Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg lennék elégedve, csak a 'drágaságom' nappal az üvegfelület miatt erősen tükröződik. Van valakinek valami jó ötlete, hogy ez ellen mit lehet tenni? (Nem a régi monitorvédőre gondolok elsősorban...)

Vendég

TFT monitorok topikja!

Megvettem a 775i Xeroxot Auchanban, tetszik, kár, hogy a hirdetés ellenére nem adták sulinetben... Egy pixelhiba van, kezdettől fogva. Remélem nem fog sokasodni. Szerencsére abszolut nem zavaró.

Mellesleg a gyártó oldalán PTI-ről írkálnak, egy kicsit utánaolvasva ez a Proview Technologies Inc., és hát ugye a Proview az nálunk igencsak niemand...:taps:
(az LCD-m pont egy 15"-os proview monitort váltott le...)

Vendég

TFT monitorok topikja!

A képgeometria pedig nem minden esetben tökéletes csak azért, mert egy monitor LCD. Itt inkább a digitális csatolófelüelt okozza ezt a kiváló minőséget.
Namármost áruld már el, hogy egy fix képpontos eszköznél (LCD, plazma stb), hogyan lehetne rossz a képgeometria. Elmászkálnak a kristályok vagy a gázcellák?

BTW a dead pixelek és a hot pixelek az LCD monitorok velejárói. Nekünk is van egy notebookunk ami hibátlannak indult, majd pár hónappal később megjelent az első hot pixel, azóta 3 éves és van rajta még egy és egy dead pixel is. Szerencsére asszony dolgozik rajta mert én biztos kidobnám a kukába. Inkább legyen kicsit homályos, kicsit "görbe", de ne legyen rajta két világító pont.

A garancia márkafüggő, általában 1-2 hibás pixel a kép közepén valamint 5-6 hibás pixel a kép szélén még nem számít garanciális hibának.

true_blue
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: true_blue »

Én nem vinném vissza (lustaság fél egészség!). Attól még a monitor ugyanolyan jó, és semmi gari nincs rá, hogy a következőben se jelenik meg majd pixelhiba. (enyémben egyébként nincs, szintén Xerox 775i, de eddig minden LCD monitoromban volt, és lesz*rtam). 
A képgeometria meg jóhogy jó   LCD-nél?! Nem is lehet rossz.

ui: most hogy már kb. 3 hónapja megvan, és már múlik a "szerelem első látásra", feltétlen hozzá kell tennem a Xerox monitorhoz, hogy a szép üveg előlap úgy tükröződik mint a barom! Ezért csak besötétítés mellett használható jól, vagy meg kell szokni hogy saját magunkat is nézhetjük benne.

tsc!

Nos, megerősítetted bennem a "hangokat", amik pont erről akartak meggyőzni, hogy semmi értelme nincs kicseréltetni a moncsit, mert nincs rá garancia, hogy az újabbikban sem lesz pixelhiba. Viszont...
...én nem lennék lusta arra, hogy kicseréltessem. Minden, ami a sajátomé arra nem vagyok lusta. Persze ki így, ki úgy. Ahogy tetszik.
A képgeometria pedig nem minden esetben tökéletes csak azért, mert egy monitor LCD. Itt inkább a digitális csatolófelüelt okozza ezt a kiváló minőséget. Az analógok pedig vegyesek, mármint azokból ítélve, amiket láttam.
Furcsa, hogy látod magadat azt üvegben. Én nem. Lehet, hogy nem jól helyezted el a szobában? Az enyém szinte teljesen háttal van az ablaknak és a lámpa fénye pedig a hátam mögött, ami azt jelenti, hogy este, amikor fel van kapcsolva a villany, akkor látnom kellene magamat az üvegben, de semmi. Pedig a látásom kiváló! :taps:
Mindenesetre csatlakozom az előttem szólokhoz. Ennyi pénzért DVI-s monitort, aminek még a design-ja is kiváló és fantasztikus a képminősége, másikat nem lehet kapni!
Én nagyon meg vagyok elégedve!
De látom, hogy te is. Ezt nem is oktatásnak vagy sértésnek szántam.

May your shadow never grow less!

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: tsc »

Sziasztok! 
Nekem is van egy XEROX XL-775i monitorom.
Én is el tudom mondani, hogy minden tekintetben szuper! Gyönyörű kép, szuper design, DVI!!!, kitűnő képgeometria, stb.
Mindenre megfelel! Játékokra is, filmezésre is. Nem csíkol be hirtelen frame váltásoknál és nem lassú, sőt! Az egyik cimborámnak Philips van(nem tudom melyik tipus), ami 12ms-es és játékoknál becsíkol ha gyorsan változnak a frame-ek.
Viszont nálam is van egy érdekes dolog. Az Auchanban vettem kb. 3 hete. Ott miután jól körbenéztem pixelhibamentesen hoztam el. Pár napja pedig megjelent az első hiba. Nagyon pici és csak fehér vagy vmi más világos színnél látható. Persze jól figyelni kell.
A kérdésem az lenne, hogy valaki járt-e már én hozzám hasonlóan és próbálta-e már kicseréltetni az Auchanban?
Ha igen, akkor kérem, hogy jelezzen vissza, mert érdekelne, hogy ki lehet-e cseréltetni egy pixel hibával.

Thanx!

Én nem vinném vissza (lustaság fél egészség!). Attól még a monitor ugyanolyan jó, és semmi gari nincs rá, hogy a következőben se jelenik meg majd pixelhiba. (enyémben egyébként nincs, szintén Xerox 775i, de eddig minden LCD monitoromban volt, és lesz*rtam).

A képgeometria meg jóhogy jó :taps: LCD-nél?! Nem is lehet rossz.

ui: most hogy már kb. 3 hónapja megvan, és már múlik a "szerelem első látásra", feltétlen hozzá kell tennem a Xerox monitorhoz, hogy a szép üveg előlap úgy tükröződik mint a barom! Ezért csak besötétítés mellett használható jól, vagy meg kell szokni hogy saját magunkat is nézhetjük benne.

true_blue

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: true_blue »

Sziasztok!

Nekem is van egy XEROX XL-775i monitorom.
Én is el tudom mondani, hogy minden tekintetben szuper! Gyönyörű kép, szuper design, DVI!!!, kitűnő képgeometria, stb.
Mindenre megfelel! Játékokra is, filmezésre is. Nem csíkol be hirtelen frame váltásoknál és nem lassú, sőt! Az egyik cimborámnak Philips van(nem tudom melyik tipus), ami 12ms-es és játékoknál becsíkol ha gyorsan változnak a frame-ek.
Viszont nálam is van egy érdekes dolog. Az Auchanban vettem kb. 3 hete. Ott miután jól körbenéztem pixelhibamentesen hoztam el. Pár napja pedig megjelent az első hiba. Nagyon pici és csak fehér vagy vmi más világos színnél látható. Persze jól figyelni kell.
A kérdésem az lenne, hogy valaki járt-e már én hozzám hasonlóan és próbálta-e már kicseréltetni az Auchanban?
Ha igen, akkor kérem, hogy jelezzen vissza, mert érdekelne, hogy ki lehet-e cseréltetni egy pixel hibával.

Thanx!

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: Tami »

LG L1915s 19" monitor
1280x1024/75 Hz, 500:1 kontraszt,
12 ms válaszidő, 250 cd/m2 fényerő

Auchan: 84.990,-
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

TFT monitorok topikja!

Remélem nem off, de a Toshiba 32WL56P LCD-ről van e valakinek tapasztalata, a német fórumon 15-ből 15-en 100%-ra értékelték.(A Nomaticánál rendelhető is).
Ha ez egy lapos TV, akkor igen.
Ez itt a PC-s monitorok topicja.
Ez a topic szerintem ami Neked kellhet.

Köszi.Feltettem ott is a kérdést.

Vendég

TFT monitorok topikja!

Remélem nem off, de a Toshiba 32WL56P LCD-ről van e valakinek tapasztalata, a német fórumon 15-ből 15-en 100%-ra értékelték.(A Nomaticánál rendelhető is).
Ha ez egy lapos TV, akkor igen.
Ez itt a PC-s monitorok topicja.
Ez a topic szerintem ami Neked kellhet.

Vendég

TFT monitorok topikja!

Vendég

TFT monitorok topikja!

Nyár végén jön az új Samsung 193P. Ugyanaz a gyönyörű külső, ugyanaz a brutál szép kép (PVA panel), csak most gyorsabb válaszidő (Overdrive). 193P Plus néven fog futni. Ha a tesztek is jónak találják veszek is egyet.
Én is nézegettem a 193P-t (meg most a 193P+-t), de mióta barátnőmnek megvan a 173P-je, elment a kedvem tőle. A fényerőt 0-ra le kell venni, különben kifolyik a szemem, a talpa olyan, hogy nem emelhető elég magasra, ha állóra akarod fordítani, akkor előbb hátra kell dönteni és ha jól emlékszem, akkor nem forgatható a talpa oldalirányban. Ja és pivot módban iszonyatosan lassú a megjelenítés.

Megpróbálok vele együtt élni. Amit láttam más TFT-ket azokról fél oldalnyi hibalistát tudnék írni. Ez a pár sor simán dobogós.

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Nyár végén jön az új Samsung 193P. Ugyanaz a gyönyörű külső, ugyanaz a brutál szép kép (PVA panel), csak most gyorsabb válaszidő (Overdrive). 193P Plus néven fog futni. Ha a tesztek is jónak találják veszek is egyet.
Én is nézegettem a 193P-t (meg most a 193P+-t), de mióta barátnőmnek megvan a 173P-je, elment a kedvem tőle. A fényerőt 0-ra le kell venni, különben kifolyik a szemem, a talpa olyan, hogy nem emelhető elég magasra, ha állóra akarod fordítani, akkor előbb hátra kell dönteni és ha jól emlékszem, akkor nem forgatható a talpa oldalirányban. Ja és pivot módban iszonyatosan lassú a megjelenítés.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: cisco »

most akkor jó ez a xerox, (auchanos)mennyi ms?

Jó ez. Én is ezt nyüstölöm most már kb 3-4 hónapja. Semmi baja (kopp-kopp-kopp). Én néztem rajta filmet is. Teljesen jó volt arra is!

Vendég

TFT monitorok topikja!

mennyi ms?
ms sztem mind1... olyanok ezek mint a wattok. Azt hallani kell ezt meg látni! De ha arra vagy kiváncsi nincs (nagy) utánhúzás (filmre bár már nem használom a PCt-t). Ha nincs több pénzed, jobbat úgyse kapsz (17").
Több fórumos itt megelégedéssel használja, köztük én is :taps:

oh, cisco a topicban, neki is épp ilyen van

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: richies »

most akkor jó ez a xerox, (auchanos)
mennyi ms?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

Vendég

TFT monitorok topikja!

Én meg 50 nettóért egy sztech boltba
Nah megyek vissza a topicomba!

Vendég

TFT monitorok topikja!

A metróban 50 volt akcióban, én annyiért vettem.
Nálatok! Nálunk 55 volt... hiába. Nincs két egyforma metro

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: tsc »

A metróban 50 volt akcióban, én annyiért vettem.

Vendég

TFT monitorok topikja!

- Xerox 17" LCD 1280x1024/75Hz,  54.990,- Ft Auchan 
ez joar?

A Metroban is ennyi volt akcióban

Amúgy jó, mert dvi-s moncsit ennyiért nem lehet kapni

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: Tami »

- Xerox 17" LCD 1280x1024/75Hz, 54.990,- Ft Auchan

ez joar?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: Mester »

OFF: Mit jelent a TFT rövidítés? Most kérdezték meg tőlem, sajna nem tudtam. Egy fordításban egyszer TFT-t, máskor LCD-t írnak, ugyanarra a készülékre, ami tulajdonképpen egy monitor, és gondolom, az LCD-vel sem tévedtek, bár azt inkább a TV-knél használják, míg a TFT-t a monitoroknál, de a kettő tulajdonképpen azonos.
Javítsatok ki, ha hülyeségeket írtam!
NZS

Az LCD-nek van sokféle fajtája, ebből az egyik a TFT. (Thin Film Transistor).

NZS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: NZS »

OFF:
Mit jelent a TFT rövidítés? Most kérdezték meg tőlem, sajna nem tudtam. Egy fordításban egyszer TFT-t, máskor LCD-t írnak, ugyanarra a készülékre, ami tulajdonképpen egy monitor, és gondolom, az LCD-vel sem tévedtek, bár azt inkább a TV-knél használják, míg a TFT-t a monitoroknál, de a kettő tulajdonképpen azonos.
Javítsatok ki, ha hülyeségeket írtam!
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”