Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

FOR SALE
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: FOR SALE »

Valakinek van konkrét tapasztalata, vagy tanácsa a kisebb LCD-kkel kapcsolatosan? 

Hasonló kérdésben utazom jelenleg én is. Végigolvasva ezt a topicot nem találtam ebben a méretben semmilyen érdemleges infót. Pedig mint azt az egyik jól ismert multitól tudjuk, a legkisebb is számít...

Én 15"-os LCD-t keresek tévézésre és alkalomszerűen PS2-re egy kisebb szobába, de eddig eredménytelenül. Főleg azért, mert egyrészt az analóg tévéadás megjelenítése az LCD-nek amúgy sem erőssége, másrészt a legkisebb méretű készülékekből a gyártók általában kispórolják még a képjavító technológiákat is.

A nagyobb műszaki üzletek kínálatát a 20" alatti méretben már ismerem. Személyes tapasztalataim és az említett szempontjaim alapján ezek között a legjobb választásnak eddig a Sony és a Toshiba készülékei tűntek, de egyik sem győzött meg annyira, hogy bármelyiket is megvegyem (nálam a Samsung és több nagyobb gyártó a szempontjaim alapján csúnyán elvérzett). Nem mellékesen egy ilyen készüléket lehetőleg fekete kerettel szeretnék, ami szintén csak hiú ábrándnak tűnik a szegényes választékot ismerve.

A közelmúltban a neten azonban rátaláltam a Relisys RLT1520-as típusára, ami elméletileg fekete kerettel is rendelhető. Viszont a gyártó egyetlen készülékével sem találkoztam élőben eddig, nemhogy ezzel a kicsikével (sőt, még a monitoraikat sem ismerem).

Tud valaki valamit a Relisys készülékeiről? Látta már valaki élőben valamelyiket? Személyes tapasztalat?

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

És ezt leszámítva - "csak" 30"-os átmérőig vannak - a technikai adatokról mit gondolsz?Nekem lehet, hogy elég lenne a 30"-is. Esetleg másnak is

Technikai adatok alapján jónak tűnik, bár a válaszidőt sokallom. De TV-t amúgysem szabad technikai adatok birtokában venni, főleg LCD-t, úgyhogy nem úszod meg hogy élőben is megnézd őket.

Janó_Kkl
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Janó_Kkl »

Lehet, hogy csak a figyelmet kerülte el egy korábbi kérdésem vagy ennyire említésre sem méltóak a Vizart LCD tv-k?!?Írtam a mail címet, hogy hol lehet róluk olvasni:  www.vizart.tv
Nincs vélemény vagy nem néztétek meg?!?

Kicsi a méretük. 30"-nál nagyobbat nem látok

És ezt leszámítva - "csak" 30"-os átmérőig vannak - a technikai adatokról mit gondolsz?
Nekem lehet, hogy elég lenne a 30"-is. Esetleg másnak is

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Lehet, hogy csak a figyelmet kerülte el egy korábbi kérdésem vagy ennyire említésre sem méltóak a Vizart LCD tv-k?!?Írtam a mail címet, hogy hol lehet róluk olvasni: www.vizart.tv

Kicsi a méretük. 30"-nál nagyobbat nem látok

Janó_Kkl

Lcd, Led, Oled TV-k

Jó reggelt Mindenkinek!

Lehet, hogy csak a figyelmet kerülte el egy korábbi kérdésem vagy ennyire említésre sem méltóak a Vizart LCD tv-k?!?

Írtam a mail címet, hogy hol lehet róluk olvasni: www.vizart.tv

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

voivod

Bár ebben nincs hogy 400cd/m2, de közben máshol megtaláltam. Mondjuk érdekes hogy úgy hirdették hogy a CRT, plazma, LCD tökéletes ötvözése, és kapásból 2-3 probléma már van vele, és még ki tudja mennyi lesz mikor már sokan fogják használni az első sorozatot...

voivod
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: voivod »

Hát nem tom. Amit láttam videót a 2005-ös IFA-n bemutatott készülékről, ott nagyon nem tünt úgy, hogy kis fényereje lenne, pedig egy kiállításon kap mindenhonnan fényt, ott nincs sötét. Ráadásul ott kiemelték, hogy a kontrasztja eléri a 8000:1, 9000:1 értéket. Ha kontrasztban ennyit tud, akkor furcsállanám, hogy fényerőben meg csak 400-at. Majd kiderül. Én egyenlőre jobban várom a tavaszt 

OFFTOPIC:

The PAL version is not done yet, but Toshiba is planning to go 100Hz, although 75Hz would be an option, too. The small numbers of SED displays being produced in January 2006 for the Japan market will have to live with NTSC typical 60Hz. Using this 60Hz (which is usual with many Plasma screens) for PAL, too, is no option for SED, because of the high quality approach SED is taking. 60Hz would result in some motion judder, which a critical eye would notice.

Contrast, a notorious weakness of LCDs (especially when watching from wide viewing angles) is where SED can shine: The panels are specified with a 100,000:1 contrast
, and that only because "no measurement device shows anything when measuring black". Plasma displays are good in this area, too, but they suffer from the necessary deletion impulse which creates some image noise.

Charles
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Charles »

Valakinek van konkrét tapasztalata, vagy tanácsa a kisebb LCD-kkel kapcsolatosan?

Az 51cm-esekre gondolok, vagy esetleg kisebbekre...

Hálószobába, falra...

640x480-as felbontás mennyiben rosszabb? Tv-re főleg, néha DVD...
Márkák terén? Samsung, LG, Sony, vagy van élet ezeken túl is?

És egy 17" tft lcd monitor + tunerkártyához képest???
Jobb lenne az a megoldás?

Üdv!
TV: Thomson 72cm 29DX45 | Erősítő: Onkyo TX-575X-S | Dvd lejátszó: Onkyo 535S | Cd lejátszó: Onkyo CD 7211S | Front hangfalak: Tannoy M2 | Center hangfal: Tannoy Mc | Surround hangfalak: Tannoy M1 | Videó: Panasonic NV-HD625 | Kábelek: Neotech KS-11275 front és center, Cambridge audio linea 3+ surround, HAMA Scart, Interkonnekt: Neotech KHS-152 Koax, KHS-CA-201 cd interkonnekt

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hopp bocsi ezt én írtam.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Maximum Japánban. Ugyanis PAL SED TV-k még nem léteznek, az NTSC prototípusok meg csak 60 Hz-et tudnak... Biztos vagyok benne, hogy ez a technológia is meg fog küzdeni a maga gyermekbetegségeivel, és a készülékek eleinte jóval drágábbak lesznek mint a plazma / LCD-k. A prototípusoknál egyelőre a kis fényerő (400 cd/m2) tűnik nagyobb problémának...
voivod

Hát nem tom. Amit láttam videót a 2005-ös IFA-n bemutatott készülékről, ott nagyon nem tünt úgy, hogy kis fényereje lenne, pedig egy kiállításon kap mindenhonnan fényt, ott nincs sötét. Ráadásul ott kiemelték, hogy a kontrasztja eléri a 8000:1, 9000:1 értéket. Ha kontrasztban ennyit tud, akkor furcsállanám, hogy fényerőben meg csak 400-at. Majd kiderül. Én egyenlőre jobban várom a tavaszt

voivod
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: voivod »

SED TV-k vételi lehetőségéről, elterjedéséről tud esetleg vki infót?!?
Én egyenlőre annyit olvastam, hogy idén már kapható lesz a második félévben.
A rossz hír (számomra), hogy első körben 50" és afeletti képátlóval szándkoznak árusítani.
Remélem, hogy ezen még változtatnak.

Maximum Japánban. Ugyanis PAL SED TV-k még nem léteznek, az NTSC prototípusok meg csak 60 Hz-et tudnak... Biztos vagyok benne, hogy ez a technológia is meg fog küzdeni a maga gyermekbetegségeivel, és a készülékek eleinte jóval drágábbak lesznek mint a plazma / LCD-k. A prototípusoknál egyelőre a kis fényerő (400 cd/m2) tűnik nagyobb problémának...

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 279

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Posza »

Mostanság újra a régi Sony CRT tévémet nézem és tényleg láthatóan másabbak a színek (talán kevésbé színesek), mint más tévéken, de úgy érzem, hogy számomra mégis ez a színvilág a legmegfelelőbb (legvalóságosabb). A kis Sony CRT tévém nagyon sokféle színt képes megjeleníteni, de olyan intenzitással (ha ez a jó szó erre), amilyen a valóságban is lenne az adott szín.

OFFTOPIC:

Osztom a véleményedet. Az én 82-es CRT-met is mindig azért szólják meg, mert Egyéni bellításnál, ahogy nézem, fakó egyeseknek. Pedig csak szeretném természetesnek látni a képet, már amennyire lehet...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oddman »

...Abban lehet igazad, hogy a Sony-n talán az Economy üzemmódra nem figyeltem, nem emléxem! De nem értem, hogy ha be van kapcsolva ez a mód - mint mondtad kevesebb megvilágítást eredményez - akkor, hogy lehet az, hogy Én mégis inkább túl fényesnek láttam a színeit!?! Persze lehet, hogy ez nem a jó szó erre, de az mindenképp igaz, hogy a Samsungok és az LG, de még a Pana mellett is a Sony nagyon "fakónak" tűnt! De mondom ez csak az Én személyes véleményem! Lehet, hogy vkinek ez tetzsik!?!...

Ecomytól függetlenül van egy "HÁTTÉRFÉNY" állítási lehetőség.
Most melózom, nem tudom megnézni, de mintha 10-es skálán lenne állítható.
Ha ez magasra van véve, akkor nagyon erős fénye tud lenni.

Megkerestem a leírásban az Economy üzemmódot.
Sajnos szinte semmit sem ír róla, csak ennyit:
"Economy üzem. Csökkent: csökkenti a tévékészülék energiafogyasztását."

/A munkámhoz monitort (TFT) nézek egész nap. Brightness és a Contrast is nagyon le van véve. Ezt csak azért írom, hogy nem vágyom este is arra, hogy kiüsse a szememet a TV./

Fakó színek:
A Sony alapbeállítása tényleg nem túl rikító színre van hangolva.
Szerintem a természetesebb színvilág felé közelít.
Persze ezt fakónak láthatod, ha a másik TV-n a sárga bikinis csaj a kék medencében fűrdik és piros epret eszik. De ha ezekkel a színbeállításokkal megnézel egy filmet akkor ott az emberek bőre, feje, ruhája is túl színezett.
Belátom, hogy a színesebb HD demo meggyőzőbb. (A színtelítettséget vedd magasabbra és akkor itt is vörös lesz az eper.)

Nálam az egyéni beállításoknál a színtelítettség még a Normál (Sony alap) beállításnál is alacsonyabbra van véve.

De egy Madagascart én is szívesebben nézek meg nagyon színesben.
A való élet nem ilyen színes. Nézzél ki az utcára. Nézd meg milyen színű a fű vagy az ég. De ha a Sony fakó, akkor csak emelj egy picit a színtelítettségen és máris ugyanott vagy mint a többi LCD TV-nél.

Nem kívánlak meggyőzni, hogy Braviát vegyél. Csak azért írtam le ezeket, hogy tudjad itt is vannak színek.
Most pont a Bravia reklám jutott eszembe, hogy Bravia színek, meg színes kislabdák. Lehet, hogy most nagyot néznek a Sony marketingesei, hogy fakóra sikeredett a Bravia.

De ezek szubjektív dolgok. Azt kell venni amelyik neked tetszik.

Mostanság újra a régi Sony CRT tévémet nézem és tényleg láthatóan másabbak a színek (talán kevésbé színesek), mint más tévéken, de úgy érzem, hogy számomra mégis ez a színvilág a legmegfelelőbb (legvalóságosabb). A kis Sony CRT tévém nagyon sokféle színt képes megjeleníteni, de olyan intenzitással (ha ez a jó szó erre), amilyen a valóságban is lenne az adott szín.

Az már tuti, hogy soha többé nem fogok retusált meg kicicomázott rajzfilmeket meghazudtoló színekkel büszkélkedő promóciós anyagokat megtekinteni, és főleg nem fogok ezekből semmilyen következtetést levonni, mert a valóság messze távol van ezektől.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Janó_Kkl

Lcd, Led, Oled TV-k

Viszont!Kérdeznék egy olyat, amiről korábban már volt szó, de mégsem értem igazán! Hülye vagyok
Kérdezte már vki, hogy miként lehet az, hogy a 16:9-es arányú TV-n a szélesvásznú film nem tőlti ki teljesen a képet?!?
Most ezt Én is megkérdezném, annak tudatában, hogy itt válaszban említettétek a más arányú filmeket!
Én gyári 16:9-es DVD-vel néztem a TV-t és a beállítások is rendben voltak úgy TV-n, mint DVD-n, de mégis maradt egy keskeny fekete csík alul-felül!?!?! MIÉRT?!?

Hát ha így is volt csík, akkor nem 16:9-es volt, hanem anamorf képarányú.

gyári, két lemezes Braveheart a DVD és ez van a hátlapján:2.35:1 ill. Widescreen version 16:9. egy picit lentebb a táblázatos összefoglalásban:
2.35:1 letterbox 16:9 widescreen?!?
De lásd a képen:

Erre a 16:9-tv-n alul-felül fekete csík dologra már egyszer válaszoltam, idézem magam:

"Ez teljesen normális, mert a DVD film amit néztél anamorf szélesvásznú 2,35:1 képarányú volt (elég sok film van ilyen, ez természetesen szélesebb mint a 16:9 TV-k képaránya). Ugyan annál a filmnél 4:3 tv-n még vastagabb fekete csíkot láthatnál alul-felül.
Az 1,78:1 képarányú filmeknél nem lesz fekete csík sehol 16:9 TV-n, mert a film képaránya megegyezik a TV-ével, viszont 4:3 TV-n természetesen ezeknél a filmeknél is lenne csík..."

...de ha ez téged zavar, a TV-n biztos van olyan opció az Aspect Ratio beállításoknál, hogy szét lehet ugrasztani a képet annyira, hogy ne legyen fekete csík alul-felül (panoráma, auto, zoom1...vagy valami hasonló) - terméstesen a képminőség rovására!

Hook

Köszönöm a válaszotaitokat!

Feliratra nincs reakció, ötlet?!?

Hook
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Hook »

Viszont!Kérdeznék egy olyat, amiről korábban már volt szó, de mégsem értem igazán! Hülye vagyok
Kérdezte már vki, hogy miként lehet az, hogy a 16:9-es arányú TV-n a szélesvásznú film nem tőlti ki teljesen a képet?!?
Most ezt Én is megkérdezném, annak tudatában, hogy itt válaszban említettétek a más arányú filmeket!
Én gyári 16:9-es DVD-vel néztem a TV-t és a beállítások is rendben voltak úgy TV-n, mint DVD-n, de mégis maradt egy keskeny fekete csík alul-felül!?!?! MIÉRT?!?

gyári, két lemezes Braveheart a DVD és ez van a hátlapján:2.35:1 ill. Widescreen version 16:9. egy picit lentebb a táblázatos összefoglalásban:
De lásd a képen:

Erre a 16:9-tv-n alul-felül fekete csík dologra már egyszer válaszoltam, idézem magam:

"Ez teljesen normális, mert a DVD film amit néztél anamorf szélesvásznú 2,35:1 képarányú volt (elég sok film van ilyen, ez természetesen szélesebb mint a 16:9 TV-k képaránya). Ugyan annál a filmnél 4:3 tv-n még vastagabb fekete csíkot láthatnál alul-felül.
Az 1,78:1 képarányú filmeknél nem lesz fekete csík sehol 16:9 TV-n, mert a film képaránya megegyezik a TV-ével, viszont 4:3 TV-n természetesen ezeknél a filmeknél is lenne csík..."

...de ha ez téged zavar, a TV-n biztos van olyan opció az Aspect Ratio beállításoknál, hogy szét lehet ugrasztani a képet annyira, hogy ne legyen fekete csík alul-felül (panoráma, auto, zoom1...vagy valami hasonló) - terméstesen a képminőség rovására!

Hook
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: battlestar »

...Abban lehet igazad, hogy a Sony-n talán az Economy üzemmódra nem figyeltem, nem emléxem! De nem értem, hogy ha be van kapcsolva ez a mód - mint mondtad kevesebb megvilágítást eredményez - akkor, hogy lehet az, hogy Én mégis inkább túl fényesnek láttam a színeit!?! Persze lehet, hogy ez nem a jó szó erre, de az mindenképp igaz, hogy a Samsungok és az LG, de még a Pana mellett is a Sony nagyon "fakónak" tűnt! De mondom ez csak az Én személyes véleményem! Lehet, hogy vkinek ez tetzsik!?!...

Ecomytól függetlenül van egy "HÁTTÉRFÉNY" állítási lehetőség.
Most melózom, nem tudom megnézni, de mintha 10-es skálán lenne állítható.
Ha ez magasra van véve, akkor nagyon erős fénye tud lenni.

Megkerestem a leírásban az Economy üzemmódot.
Sajnos szinte semmit sem ír róla, csak ennyit:
"Economy üzem. Csökkent: csökkenti a tévékészülék energiafogyasztását."

/A munkámhoz monitort (TFT) nézek egész nap. Brightness és a Contrast is nagyon le van véve. Ezt csak azért írom, hogy nem vágyom este is arra, hogy kiüsse a szememet a TV./

Fakó színek:
A Sony alapbeállítása tényleg nem túl rikító színre van hangolva.
Szerintem a természetesebb színvilág felé közelít.
Persze ezt fakónak láthatod, ha a másik TV-n a sárga bikinis csaj a kék medencében fűrdik és piros epret eszik. De ha ezekkel a színbeállításokkal megnézel egy filmet akkor ott az emberek bőre, feje, ruhája is túl színezett.
Belátom, hogy a színesebb HD demo meggyőzőbb. (A színtelítettséget vedd magasabbra és akkor itt is vörös lesz az eper.)

Nálam az egyéni beállításoknál a színtelítettség még a Normál (Sony alap) beállításnál is alacsonyabbra van véve.

De egy Madagascart én is szívesebben nézek meg nagyon színesben.
A való élet nem ilyen színes. Nézzél ki az utcára. Nézd meg milyen színű a fű vagy az ég. De ha a Sony fakó, akkor csak emelj egy picit a színtelítettségen és máris ugyanott vagy mint a többi LCD TV-nél.

Nem kívánlak meggyőzni, hogy Braviát vegyél. Csak azért írtam le ezeket, hogy tudjad itt is vannak színek.
Most pont a Bravia reklám jutott eszembe, hogy Bravia színek, meg színes kislabdák. Lehet, hogy most nagyot néznek a Sony marketingesei, hogy fakóra sikeredett a Bravia.

De ezek szubjektív dolgok. Azt kell venni amelyik neked tetszik.

Janó_Kkl

Lcd, Led, Oled TV-k

De lásd a képen:

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: battlestar »

Lehet, hogy már egyszer le volt írva, de nincs kedvem újra végigolvasni a fórumot. A kérdésem, hogy a Sony KLV-SxxA10E készülékekben van valamilyen PIP (Kép a képben) funkció? 
Mégiscsak erőtt vettem magamon és visszaolvasgattam.

tsc: ezt írta -Nincs PIP. (na mondjuk nekem ez tökmind1)

Sajnos tényleg nincs PIP.
Egy képmerevítési funkció van benne.
Kimerevíti a képet és kicsiben (PIP) megy az eddig nézett TV adás.
Ha mégegyszer megnyomom a gombot, akkor a kiskép eltűnik és csak a kimerevített képet látom. Mégegyszer megnyomom, akkor ismét a TV adás megy nagyban.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Janó_Kkl

Lcd, Led, Oled TV-k

...Mindegyiknél beállítottam a normál beállításokat és úgy vettem szemügyre, de sajna csak HD demoval!
...
HD demonál a 32-esek közül a Sony elsőre kiesett számomra, mert nagyon gyengék voltak a színei!(mondom mindegyiknél NORMAL beállítás volt)
...

Amikor először mentem LCD TV nézőbe, akkor nekem sikerült egy Samsungot úgy elállítanom, hogy amikor az emberek ránéztek, rögtön tovább mentek.
Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy sokan első ránézésre itélnek.

A Dunakeszin lévő EW-ben úgy volt 4 LCD egymás mellett, hogy az egyik LCD TV a másik LCD TV scartjáról kapta az antenna jelet. Ez is egy "jó" összehasonlítási alap lehet.

"mondom mindegyiknél NORMAL beállítás volt"
Szerinted azzal, hogy NORMAl üzemmódban volt, akkor már minden paraméter egyforma? A Sony esetében van egy olyan háttérvilágítási opció, ahol ECONOMY üzemmódban megy a TV. Tehát a hátsó megvilágítást visszaveszi kb. a felére.

Attól, hogy Normál üzemmódban van, ez még lehetett (sőt szerintem abban is volt) Economy üzemmódban.

Egyébként a Normál beállítással sem kell, hogy egyforma képet kapjál. Ez is egy beállítás, csak azonos elnevezésük van. De attól még eltérőek különböző készülékek esetében. Legtöbbször még márkán belül is.

Hello battlestar

Budaörsön a MM-ben mindegyik TV komponensről kapta a jelet, ezt megnéztem.
Abban lehet igazad, hogy a Sony-n talán az Economy üzemmódra nem figyeltem, nem emléxem! De nem értem, hogy ha be van kapcsolva ez a mód - mint mondtad kevesebb megvilágítást eredményez - akkor, hogy lehet az, hogy Én mégis inkább túl fényesnek láttam a színeit!?! Persze lehet, hogy ez nem a jó szó erre, de az mindenképp igaz, hogy a Samsungok és az LG, de még a Pana mellett is a Sony nagyon "fakónak" tűnt! De mondom ez csak az Én személyes véleményem! Lehet, hogy vkinek ez tetzsik!?!
Tegnap voltam ismét a MM-ban immáron DVD-mel és filmekkel felszerelkezve és így néztem és állítgattam a TV-ket! DVD-vel egyértelmű volt SZÁMOMRA a Samsungok előnye még az LG-vel szemben is!
Az LG-nek nem volt olyan fekete a fekete - ez a Samsungnál sokkal meggyőzőbb és szebb volt!

Viszont!
Kérdeznék egy olyat, amiről korábban már volt szó, de mégsem értem igazán! Hülye vagyok

Másik kérdés, hogy a felirat csúnya, pixelex volta mindek tudható be?!? Minhárom TV-n ugyan olyan csúnya volt! Az eladó azt mondta, hogy ez a dölt betűk használatából adódik, amiket mostanában használnak feliratokhoz! Létezik ez?!?

Előre is köszönöm a segítségeket továbbra is!

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Lehet, hogy már egyszer le volt írva, de nincs kedvem újra végigolvasni a fórumot. A kérdésem, hogy a Sony KLV-SxxA10E készülékekben van valamilyen PIP (Kép a képben) funkció?
Mégiscsak erőtt vettem magamon és visszaolvasgattam.

tsc: ezt írta -Nincs PIP. (na mondjuk nekem ez tökmind1)

Janó_Kkl

Lcd, Led, Oled TV-k

...Mindegyiknél beállítottam a normál beállításokat és úgy vettem szemügyre, de sajna csak HD demoval!
...
HD demonál a 32-esek közül a Sony elsőre kiesett számomra, mert nagyon gyengék voltak a színei!(mondom mindegyiknél NORMAL beállítás volt)
...

Amikor először mentem LCD TV nézőbe, akkor nekem sikerült egy Samsungot úgy elállítanom, hogy amikor az emberek ránéztek, rögtön tovább mentek.
Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy sokan első ránézésre itélnek.

A Dunakeszin lévő EW-ben úgy volt 4 LCD egymás mellett, hogy az egyik LCD TV a másik LCD TV scartjáról kapta az antenna jelet. Ez is egy "jó" összehasonlítási alap lehet.

"mondom mindegyiknél NORMAL beállítás volt"
Szerinted azzal, hogy NORMAl üzemmódban volt, akkor már minden paraméter egyforma? A Sony esetében van egy olyan háttérvilágítási opció, ahol ECONOMY üzemmódban megy a TV. Tehát a hátsó megvilágítást visszaveszi kb. a felére.

Attól, hogy Normál üzemmódban van, ez még lehetett (sőt szerintem abban is volt) Economy üzemmódban.

Egyébként a Normál beállítással sem kell, hogy egyforma képet kapjál. Ez is egy beállítás, csak azonos elnevezésük van. De attól még eltérőek különböző készülékek esetében. Legtöbbször még márkán belül is.

Hello battlestar

Budaörsön a MM-ben mindegyik TV komponensről kapta a jelet, ezt megnéztem.
Abban lehet igazad, hogy a Sony-n talán az Economy üzemmódra nem figyeltem, nem emléxem! De nem értem, hogy ha be van kapcsolva ez a mód - mint mondtad kevesebb megvilágítást eredményez - akkor, hogy lehet az, hogy Én mégis inkább túl fényesnek láttam a színeit!?! Persze lehet, hogy ez nem a jó szó erre, de az mindenképp igaz, hogy a Samsungok és az LG, de még a Pana mellett is a Sony nagyon "fakónak" tűnt! De mondom ez csak az Én személyes véleményem! Lehet, hogy vkinek ez tetzsik!?!
Tegnap voltam ismét a MM-ban immáron DVD-mel és filmekkel felszerelkezve és így néztem és állítgattam a TV-ket! DVD-vel egyértelmű volt SZÁMOMRA a Samsungok előnye még az LG-vel szemben is!
Az LG-nek nem volt olyan fekete a fekete - ez a Samsungnál sokkal meggyőzőbb és szebb volt!

Viszont!
Kérdeznék egy olyat, amiről korábban már volt szó, de mégsem értem igazán! Hülye vagyok

Másik kérdés, hogy a felirat csúnya, pixelex volta mindek tudható be?!? Minhárom TV-n ugyan olyan csúnya volt! Az eladó azt mondta, hogy ez a dölt betűk használatából adódik, amiket mostanában használnak feliratokhoz! Létezik ez?!?

Előre is köszönöm a segítségeket továbbra is!

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Én is vettem a múltkor egy LCD Tv-t        (főleg a munkámhoz mondjuk és ahhoz elég is)
Taxis vagy? :smile19:

Ugye ugyis tudod, hogy ehhez kell

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Összehasonlításnak vannak alapszabályai: 
1. Azonos műsorforrás;
2. Azonos kábelek és csatlakozás;
3. Egyformán behangolt képi tulajdonságok (ilyenkor hasznos lehet egy speciális demo video segédanyag pl. THX video setup);

Hook

Sztem ebben mindenki egyetért veled, csak az a baj, hogy nincs (vagy nem nagyon van) arra lehetőség, hogy ilyen "ideális" feltételek mellett lehessen összehasonlítani a különböző tv-ket. Én nagyon örülnék, ha beszabadulhatnék egy ilyen tesztszobába, ahol kedvemre tesztelhetnék 1 álló napig, állítgathatnék, azonos forrásról (kábelTV, DVB-T digitális TV, DVD, PC, +HD) egymás mellett nézhetném, ki mit tud. Mivel ilyen nincs, mindenki beirogatja a kis tapasztalatait, és ebből a vegyesfelvágottból kell kihámozni, hogy mi is lehet valójában. Arról nem is beszélve, hogy ez egyéni ízlések és preferenciák igen különbözőek, de ha valamiben mindenki egyetért, akkor abban azért lehet valami.

Hogy konkrét legyek, sztem sem, vagy sztem nem a samsung csinálja a legjobb LCD TV-t, de az adott pillanatban, az adott árban számomra ez tűnt a legjobb választásnak. Mivel őrült termékfejlesztés van, és nagyon rövidecskék itt a termék életciklusok, ezért ami ma jó választásnak tűnik, az holnap már lehet hogy nem az. Nagyon nehéz ügy. Mondanám, ha lenne most mondjuk 1.5 millám rá, akkor ezt-meg-ezt az 50"-os 1920x1080-as LCD TV-t venném, mert az megakirály. De utána elgondolkoznék, hogy ezért a pénzért inkább egy jó kis dark-chipes DLP-s HD Ready projit vennék, mert ott 3 méteres, és szintén borotvaéles a kép, ráadásul ötszörakkora kontraszttal... De ahhoz már egy házat is kéne vennem, amibe van moziszoba... Akkor most várjak vagy ne várjak, vegyek, vagy ne vegyek. Az értékvesztése a projinak kisebb is, mint egy újszériás LCD TV-nek, viszont ott az a fránya izzó benne, ami ki tud égni, meg különben is hangosabb, mint az LCD.

Szóval mindig nehéz a választás, és nyilván az embernek maga fele húz a szive, de mindig csak magadra hallgass, ha úgy gondolod hogy egyoldalúan tájékoztatunk, akkor ne hallgass ránk
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”