Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Üdv Mindnekinek!
32"-es LCD-t szeretnék venni, 280ezrem lenne maximum rá. Annyi elvárásáom legyen, hogy legalább 1 év gari, lehet használt is, DVI, vagy HDMI (HDCP-s legyen mindneképp) szép képe legyen a tv adásoknál (UPC kábelhez), és min. 1 év garis legyen, és normálisan össze lehesen kötni a vgammal (x 1900xt dual dvi). Szóval mit tudtok ajánlani ebben az árban?
Most LG RZ-32LZ55-öt tudnék venni 270ért nagyon megkímélten 5 hónapos 1.5év gari még. Valami ilyesmire gondoltam. Vagy van még új 3 év garis SAMSUNG LE32T51B 278ezerért. Melyik érné meg jobban? Melyiknek van jobb képe? És az LE32R51B mennyivel jobb mint a T51B? a T51-ben (amelyik teljesen fekete) tényleg nincs benne a DNi képjavító rendszer? Szóval help kéne minél hamarabb! Köszi előre!
Lcd, Led, Oled TV-k
Egy nagy műszaki boltban dolgozom és a saját dolgozói árról beszéltem:-)
Ja, hacsak úgy nem :-)
TV: Sony KV-32FQ86, DVD-Video: Panasonic DMR-E85H, VHS: Panasonic NV-FJ632, Rádióerősítő: Marantz SR-5400 OSE, CD játszó: Marantz CD-52mkII, (Erősítő: Quad-405), LP játszó: NAD-5120 (Pickup: Grado Black), Deck: Aiwa F250, Hangdobozok: ELADÓK ! Heybrook HB1 (kábel: Monitor Black&White LS-502)
Lcd, Led, Oled TV-k
Akkor viszont valami normálisabbat próbálj kinézni
Árfüggő sajnos . 3 napja nyúzom otthon,egyenlőre meg vagyok elégedve vele
Lcd, Led, Oled TV-k
Akkor viszont valami normálisabbat próbálj kinézni
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
169 lenne-bontatlan
Hol, ha szabad kérdeznem, és nem "egyéb" forrás?
Munkahely,dolgozói ár:-)
Ezt a dumát idegennek ne hidd el szerintem. A T szériát úgy tudom nem is gyártották Magyarországon. Külföldi hibás ketyeréket hoznak be nagyobb tételben, azokat szokják így árulni. Keress vissza, volt már téma itt.
Jozs
TV: Sony KV-32FQ86, DVD-Video: Panasonic DMR-E85H, VHS: Panasonic NV-FJ632, Rádióerősítő: Marantz SR-5400 OSE, CD játszó: Marantz CD-52mkII, (Erősítő: Quad-405), LP játszó: NAD-5120 (Pickup: Grado Black), Deck: Aiwa F250, Hangdobozok: ELADÓK ! Heybrook HB1 (kábel: Monitor Black&White LS-502)
Lcd, Led, Oled TV-k
Szia Waters!
Az előző hozzászólás az enyém.
Bocs, az előbb nem jelentkeztem be.
Így már tudsz privátban is keresni.
Sam
...még csak annyit,mert ezzel nem vagyok tisztában,hogy ha dvdfilmet nézek akkor normális az,ha van alul-felül csík?
Azt hittem,ha 16-9 akkor ez eltünik...
4:3 - ilyen képarányú a legtöbb magyar TV adó meg jónéhány európai film (magyar adók, pl: M1, TV2,RTL Klub)
16:9 (szélesvásznúnak hívják az arányai miatt, angolul Widescreen)- európai mozifilmek és amerikaiak közül is van ilyen néha
2,35:1 - (ez az anamorphic widescreen - "amerikai szélesvászon") - amerikai mozifilmeknél (DVD-knél is, pl.: Vörös Sárkány, Atomcsapda) ennél az a vicces, h a film függőleges képmérete kisebb, mint a csík alul meg felül, de ezt van olyan DVD, ami arányosan kinagyítja.
Mégegy: Van egy olyan kamu duma, h a panelt károsítja, ha sokáig nézel rajta állóképet vagy van fekete csík alul-felül (használati útmutató, első borító, belül) Na jó, ne hagyd ott fél napra vagy jó ha van a DVD-lejátszón képernyővédő, de 1-2 órától nem fog beégni. A régi plazmák beéghetnek, de az LCD TV nem, vagy nehezen.
Sam
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Lcd, Led, Oled TV-k
...még csak annyit,mert ezzel nem vagyok tisztában,hogy ha dvdfilmet nézek akkor normális az,ha van alul-felül csík?Azt hittem,ha 16-9 akkor ez eltünik...
Ha elosztod a 16-ot 9-cel, akkor látod, hogy csak az 1,77-1,85:1 képarányú filmek teljes képernyősek 16:9-es kijelzőn, az 1:2,35-2,40 képarányúk már értelemszerűen nem.
Köszönöm a választ,ezzel nem voltam tisztában!
Lcd, Led, Oled TV-k
...még csak annyit,mert ezzel nem vagyok tisztában,hogy ha dvdfilmet nézek akkor normális az,ha van alul-felül csík?Azt hittem,ha 16-9 akkor ez eltünik...
Ha elosztod a 16-ot 9-cel, akkor látod, hogy csak az 1,77-1,85:1 képarányú filmek teljes képernyősek 16:9-es kijelzőn, az 1:2,35-2,40 képarányúk már értelemszerűen nem.
DvdReMake Pro, DVD Rebuilder Pro, PgcEdit & ImgBurn
h/k AVR 630, Bose Acoustimass II 15, Panasonic TH-42PE55, JVC DR-MH300
Lcd, Led, Oled TV-k
Szia Waters!
Sam
...még csak annyit,mert ezzel nem vagyok tisztában,hogy ha dvdfilmet nézek akkor normális az,ha van alul-felül csík?
Azt hittem,ha 16-9 akkor ez eltünik...
Lcd, Led, Oled TV-k
Szia Waters!
Sam
Nagyon köszönöm az értékelésedet,asszem meggyőztél:-)
A lent említett szelek illetve ki-bedugogatásoktól teljesen mentes vagyok és azt hiszem amire nekem kell arra tök jó lesz!
A képét látom itt bent minden nap,csak azért más amikor az ember otthon használja!
Üdv
Lcd, Led, Oled TV-k
Szia Waters!
Sam
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Samsung LE27T51B tipusról mi a véleményetek?
Esetleg valaki nyúz ilyet otthon?
Nincsenek nagy igényeim,de nem akarok rosszat venni.
169 lenne-bontatlan
Köszi
Ha nem zavar az hogy lötyög a műanyag talpban egy kicsit, akkor sztem jó választás.
- A TV képe jelfüggő, de ha normális képminőségű adás jön a kábelen akkor az árához képest nagyon szép.
- A scart-on (RGB) összekötött DivX-es DVD-lejátszó képe (Yamada DVX-6700) is elég jó (nem a TV gyenge egyes esetekben, hanem a lejátszó produkál gyenge képet bizonyos alapból is gyengébb minőségű videóknál)
- A komponensen kibróbált minőségi DivX-es DVD (Pioneer DV-575) nagyon szép képet adott DivX-nél is, DVD-nél is.
- A VGA bemeneten a PC képe (VGA csatlakozáshoz képest) nagyon szép.
Powerstrip progival ki lehet hozni az 1366x768-as felbontást is az olyan videókártyából, ami nem tudja ezt a felbontást, tehát "össze lehet hozni" a TV-t a VGA-s videokártyával.
- A 720p-re és a 1080i-re felkonvertált (valós felbontás 1366x768) DVD-videók képe KIVÁLÓ! (Oppo OPDV971H DivX-es, Faroudja-s DVD-lejátszóval)
Ha nem jár forgószél a szobában, meg nem naponta ki-be dugdusol kábeleket a hátlapon, akkor sztem nem gond az enyhén lötyögő panel.
Ha meg akarod nézni a képminőségéről készült fotóimat, írd meg priviben a mail címed!
Üdv:
Sam
Lcd, Led, Oled TV-k
169 lenne-bontatlan
Munkahely,dolgozói ár:-)
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
169 lenne-bontatlan
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Samsung LE27T51B tipusról mi a véleményetek?
Esetleg valaki nyúz ilyet otthon?
Nincsenek nagy igényeim,de nem akarok rosszat venni.
169 lenne-bontatlan
Köszi
Lcd, Led, Oled TV-k
a Samsung LE40M61B -nek mi az ára mostanában?
Nem kereskedelmi ajánlatokat szeretnék, csak több szem többet lát alapon valami reális irányt.
Az a 5000:1 kontraszt az komoly? Mert kinyomtattam a használati útmutatót, de asszem a műszkai adatok közt a honlapon is az van hogy "contrast ratio: 1000:1"
Akkor ezt vhogy feljavitják, vagy elgépelés?
Amatőr vagyok, de nekem a szalonban kiütötte a szememet a fenti TV, a mellette lévő többihez képest (sorba volt kötve ez is)
A bolti ár 620e körül van, hazai képviseleten keresztül 720e.
A panel trükkmentes kontrasztja (nem mérés, csak gyári adat) 1200:1, az 5000:1 dinamikus kontraszt (elektronikus hókuszpókusz, ami csak néha hasznos).
Tényleg elég jó, a kérdés csak az, hogy mire?
DvdReMake Pro, DVD Rebuilder Pro, PgcEdit & ImgBurn
h/k AVR 630, Bose Acoustimass II 15, Panasonic TH-42PE55, JVC DR-MH300
Lcd, Led, Oled TV-k
Dimitrij: 3-4 méteres távolság mellé minimum 42"-os megjelenítő dukál. Az lenne a meglepő, ha olyan távolságról rossznak látnád a TV-adást 32" esetén.
Mekkora szobád van?
Sztem teljesen átlagos, hogy 3-4 méterről néznek egy nagyképernyős TV-t. Legalábbis 2-3m-nél távolabb...
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok,
a Samsung LE40M61B -nek mi az ára mostanában?
Nem kereskedelmi ajánlatokat szeretnék, csak több szem többet lát alapon valami reális irányt.
Az a 5000:1 kontraszt az komoly? Mert kinyomtattam a használati útmutatót, de asszem a műszkai adatok közt a honlapon is az van hogy "contrast ratio: 1000:1"
Akkor ezt vhogy feljavitják, vagy elgépelés?
Amatőr vagyok, de nekem a szalonban kiütötte a szememet a fenti TV, a mellette lévő többihez képest (sorba volt kötve ez is)
köszi
Lcd, Led, Oled TV-k
Dimitrij: 3-4 méteres távolság mellé minimum 42"-os megjelenítő dukál. Az lenne a meglepő, ha olyan távolságról rossznak látnád a TV-adást 32" esetén.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
Lcd, Led, Oled TV-k
Akkor te egy szerencsés srác vagy, hogy te ezeket nem veszed észre. Én sajnos észreveszem, meg sok mindenki más is. Nem véletlenül mondja az egész szakma, hogy LCD analóg adásra nemigazán való. Ráadásul az LCD-nek az alap színvilága is elüt a valóstól, amit beállítással lehet csökkenteni, de eltüntetni nem leht. Persze aki az ilyet kedveli, annak természetesen tetszik. Azon azért csodálkozom, hogy a hangminőséget dícséred. TV soha nem lesz képes még sztereoban sem az igazán jó hangminőségre. És akkor még nem is beszéltem a mélyhiányról, submélyekről, stb.De a lényeg, hogy neked tetszen.
Szerencsés vagyok, mert sokkal valószínűbb, hogy jó a TV képe, minthogy nem veszem észre a hibákat. Csak azért nem zártam ki a saját "igénytelenségemet", mivel ugyanarra az antennára még nem kötöttem rá egy M61-et pl. Tehát nem tudom összehasonlítani. Azt viszont tényleg állítom, hogy kifogástalan a TV adások képe, komolyan! Igaz, ez nem a sokat szidott UPC, hanem egyedi, nem erősített T-Kábel. Persze a m1, m2 rossz.
Igazából csak a fekete hiánya zavar.
A hang meg...! Eszméletlen, hogy milyen mélyek jönnek ki belőle! Olyan hátulról jövő alacsony frekis dübörgések... nem is!...dörömbölések tudnak halkan(!) kifolyni belőle, hogy minden nap elismerően csóválom a fejem. A virtual surround mód meg tényleg beleültet a helyszínbe. Egyszerűen körülölel a hang. Tényleg nagyon szupi.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy jövőre mit veszek helyette... mindenképp 40-42"-os kell, de hogy milyen?
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB
Lcd, Led, Oled TV-k
OFFTOPIC:
tetsszen vagy tessen
Akkor a kedvedért: teccen.
Lcd, Led, Oled TV-k
De a lényeg, hogy neked tetszen.
OFFTOPIC:
tetsszen vagy tessen
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
Lcd, Led, Oled TV-k
Nincs összehasonlítási alapom, mert a boltokban a sokszorozó miatt nem lehet tudni, hogy mennyire rossz a vétel. Ezért csak a DVD képpel tudom összehasonlítani a T-Kábel által szolgáltatott jelet. Lehet, hogy szerencsém van ezzel a TV-vel, az is lehet, hogy tök igénytelen a szemem, de kifogástalan a TV képe! A Minimax és a National Geographic annyira szép, hogy nem mondom meg hirtelen, hogy nem DVD-ről megy! És hidd el, nem vagyok elfogult, csak mert az én cuccom. A kontraszt arányától kifejezetten hányok, mert az általam kedvelt színbeállításokkal sokszor csak sötét foltok látszanak.De a dizájn, az ára, a hihetetlen hangminősége és az egyébként szép képe kárpótol ezért.
Akkor te egy szerencsés srác vagy, hogy te ezeket nem veszed észre. Én sajnos észreveszem, meg sok mindenki más is. Nem véletlenül mondja az egész szakma, hogy LCD analóg adásra nemigazán való. Ráadásul az LCD-nek az alap színvilága is elüt a valóstól, amit beállítással lehet csökkenteni, de eltüntetni nem leht. Persze aki az ilyet kedveli, annak természetesen tetszik. Azon azért csodálkozom, hogy a hangminőséget dícséred. TV soha nem lesz képes még sztereoban sem az igazán jó hangminőségre. És akkor még nem is beszéltem a mélyhiányról, submélyekről, stb.
De a lényeg, hogy neked tetszen.
- nagykispeter
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
A Médiába most kedvező áron lehet venni 82-cm-es Hisense nevű LCD-t.Szerintetek milyen?Túlságosan nem vagyok kukacos,de 2 hónap múlva nem akarom kidobni!Javítása az LCD-nek mennyire megoldható?
Pár oldallal hátrébb értekeztünk róla röviden. Konklúzió: elromlani nem fog gyorsabban, mint egy nevesebb gyártó terméke, de a képminőség jóval elmarad a mostani panelokétól, főleg a kontraszt aránya (a feketéje világos). A többi tulajdonság már szubjektív. Ennyi pénzért jó vétel, de "kicsivel" többért, már megkapod a legjobbat a kategóriában.
Köszi
Végül is csak megvettem és egéssz kellemesen csalódtam benne.Itthon egész másképp mutat mint az MM-be.2 napja szinte egyfolytába megy eddig tökéletes.Annyi baj volt vele hogy tegnap este mikor kikapcsoltam a vidót akkor csak hang jött vissza és azt írta ki hogy"nemfogható beállítás" szerintem elnyomtam valamit a távirányítón,mert kikapcsoltam a főkapcsolóval és vissza aztán jó volt.A képminősége sem olyan rossz.Igaz van nálla szebb ,de 100-150 ezer az sok pénz ahhoz amennyivel szebb a képe más tipusnak.Csak gond ne legyen vele sok.