Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Annyit kérdeznék csak gyorsan hogy a kettő közül melyiket lenne érdemesebb venni? Holnap megyünk a nejemmel Tv-t venni mivel most olyan hangulatban van. Ezt kihasználva gyorsan kellene válasz. Az ár ugyanannyi 1300 euro.Az egyik jelölt az LG RZ-32LZ55 a másik a Philips 32PF5321-10 vagy 12 nem emlékszem pontosan. A másodiknál érdekesség hogy made in Hungary.
Ha valaki olvassa ezt addíg bármilyen tanácsot szivesen veszek. Holnap ilyenkor megírom mi lett a vége.
Az LG jó,olyanom volt,a Philipset másnál láttam ugyan,de sztem gyengébb.De ha már..Mért pont ez a kettő?
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
LG-nek egy pont.
Lcd, Led, Oled TV-k
Annyit kérdeznék csak gyorsan hogy a kettő közül melyiket lenne érdemesebb venni? Holnap megyünk a nejemmel Tv-t venni mivel most olyan hangulatban van. Ezt kihasználva gyorsan kellene válasz. Az ár ugyanannyi 1300 euro.
Az egyik jelölt az LG RZ-32LZ55 a másik a Philips 32PF5321-10 vagy 12 nem emlékszem pontosan. A másodiknál érdekesség hogy made in Hungary.
Ha valaki olvassa ezt addíg bármilyen tanácsot szivesen veszek. Holnap ilyenkor megírom mi lett a vége.
Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.
Lcd, Led, Oled TV-k
Egy elég jól összeszedett anyag.
LCDPlasma vs.LCD
TV: Toshiba 32WL66P; DVD: Pio 433H
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Lehet, 4 napig volt otthon a plazma, és annak, csakúgy mint a hagyományos tv-nek nem volt ennyire zavaró a képe, pedig tény, hogy erősebb volt a képe. Itt talán az lehet a baj (?) hogy nem a gerjesztett réteg adja a saját fényét, hanem a hátul elhelyezett erős fényforrás, ami mellesleg felelős a sötét kép esetén is szürkésen világító feketéért is. Jó lenne, ha lehetne szabályozni a világítását (na majd ha a gari letelik) mert a kontraszt és fényerő erre hatástalan.
Sajnos én sem tudom megválaszolni, úgyhogy ennek a kérdésnek a tisztázása megmarad annak, aki komolyabban ért hozzá
Jó lenne bizony, ha valaki hozzá tudna szólni ehhez érdemben. Azt nem értem, hogy pl a plazmában volt automatikus, a külső fényhez alkalmazkodó fényerő szabályozás, ebben viszont nincs, pedig pontosan itt lenne nagyobb értelme.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lehet, 4 napig volt otthon a plazma, és annak, csakúgy mint a hagyományos tv-nek nem volt ennyire zavaró a képe, pedig tény, hogy erősebb volt a képe. Itt talán az lehet a baj (?) hogy nem a gerjesztett réteg adja a saját fényét, hanem a hátul elhelyezett erős fényforrás, ami mellesleg felelős a sötét kép esetén is szürkésen világító feketéért is. Jó lenne, ha lehetne szabályozni a világítását (na majd ha a gari letelik) mert a kontraszt és fényerő erre hatástalan.
Sajnos én sem tudom megválaszolni, úgyhogy ennek a kérdésnek a tisztázása megmarad annak, aki komolyabban ért hozzá
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát nem tudom, én kb 3m-ről nézem, és este, teljes sötétben bizony már már zavaró a fényereje, nem beszélve, ha átváltok teletextre, kimondottan hunyorogni kell, főleg míg a szem át nem áll a mégerősebb fényre.
Ennek ellenére a Plazmáknak közel 2x-3x nagyobb a fényereje az LCD-hez képest a specifikációk szerint. Ha valaki tudja a pontos okát, akkor majd elmeséli nekünk.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ez az áramkör legfőképpen egy deinterlacer amely kiváló minőségben tudja videó és film módban összefűzni a félképeket. Értelemszerűen interlace jelforrások esetén van komoly jelentősége.
Érdekes, hogy ez az általános vélekedés a DCDi-ról, mert én éppen az ellenkezőjét tapasztalom. A vetítőmben ilyen proci van és interlace módban gyakran elmegy a kép egy pár másodpercre, de nem lehet a filmre fogni, mert nem mindig ugyanazon a helyen, sőt még egyszer sem sikerült reprodukálni a hibát, teljesen véletlenszerű. Amint progresszív jelet kap, ez a hiba nem fordul elő sohasem. Én ebből arra következtetek, hogy a deinterlacer része vacak. Persze, lehet, hogy más az oka...
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát nem tudom, én kb 3m-ről nézem, és este, teljes sötétben bizony már már zavaró a fényereje, nem beszélve, ha átváltok teletextre, kimondottan hunyorogni kell, főleg míg a szem át nem áll a mégerősebb fényre.
Ennek ellenére a Plazmáknak közel 2x-3x nagyobb a fényereje az LCD-hez képest a specifikációk szerint. Ha valaki tudja a pontos okát, akkor majd elmeséli nekünk.
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
"Újabb fejlesztések és ötletek teszik jobbá és még takarékosabbá az egyre népszerűbb LCD-televíziókba szerelt paneleket. A 3M legújabb filmrétege "újrahasznosítja" a fényt, ezáltal jelentős mennyiségű energiát spórolhat meg. A közeljövő LCD-televíziói nem csak kevesebb energiát fogyaszthatnak és kevésbé melegedhetnek, de emellett akár még nagyobb fényerejűek is lehetnek az új anyag alkalmazásával.
A 3M Vikuiti Dual Brightness Enhancement Film D400, vagy egyszerűbben DBEF D400 filmréteg 20-30 százalékkal csökkentheti a folyadékkristályos kijelzőkre épített televíziók, illetve bármilyen LCD-panel energiafogyasztását. Mindezt anélkül, hogy a fényerő, vagy a képminőség ennek kárát látná. Az előzetes számítások szerint egy négy órán át működő televízió esetében évi 36,5 kilowattóra energia spórolható meg az új technológiával, mely elméletileg a vásárlóknak egyetlen fillérbe sem kerül majd. A speciális 3M film árát a kevesebb, háttérvilágítást biztosító fényforrás felhasználásával lehet megspórolni, így a takarékosabb, de ugyanolyan minőséget biztosító panel pontosan ugyanannyiba kerülhet, mint energiapazarló elődje. A DBEF D400 filmréteget a polarizáló réteg, illetve a fényforrás közé kell elhelyezni.
A fényt polarizáló réteg hatékonysága igen alacsony, csupán 50 százalék körüli, tehát alapesetben csupán a háttérvilágítás fele jut el a nézőhöz. A 3M rétege a polarizálóról visszaverődő fényt hasznosítja újra, mely a jelenlegi modellekben csupán hővé alakul a fény egyenletességét biztosító rétegeken, de nem jut ki az LCD-panelből. A DBEF réteggel kevesebb fényforrás is elég a korábbival megegyező fényerő eléréséhez, illetve kisebb energiatakarékosság mellett nagyobb fényerő érhető el."
Lcd, Led, Oled TV-k
"Újabb fejlesztések és ötletek teszik jobbá és még takarékosabbá az egyre népszerűbb LCD-televíziókba szerelt paneleket. A 3M legújabb filmrétege "újrahasznosítja" a fényt, ezáltal jelentős mennyiségű energiát spórolhat meg. A közeljövő LCD-televíziói nem csak kevesebb energiát fogyaszthatnak és kevésbé melegedhetnek, de emellett akár még nagyobb fényerejűek is lehetnek az új anyag alkalmazásával.
A 3M Vikuiti Dual Brightness Enhancement Film D400, vagy egyszerűbben DBEF D400 filmréteg 20-30 százalékkal csökkentheti a folyadékkristályos kijelzőkre épített televíziók, illetve bármilyen LCD-panel energiafogyasztását. Mindezt anélkül, hogy a fényerő, vagy a képminőség ennek kárát látná. Az előzetes számítások szerint egy négy órán át működő televízió esetében évi 36,5 kilowattóra energia spórolható meg az új technológiával, mely elméletileg a vásárlóknak egyetlen fillérbe sem kerül majd. A speciális 3M film árát a kevesebb, háttérvilágítást biztosító fényforrás felhasználásával lehet megspórolni, így a takarékosabb, de ugyanolyan minőséget biztosító panel pontosan ugyanannyiba kerülhet, mint energiapazarló elődje. A DBEF D400 filmréteget a polarizáló réteg, illetve a fényforrás közé kell elhelyezni.
A fényt polarizáló réteg hatékonysága igen alacsony, csupán 50 százalék körüli, tehát alapesetben csupán a háttérvilágítás fele jut el a nézőhöz. A 3M rétege a polarizálóról visszaverődő fényt hasznosítja újra, mely a jelenlegi modellekben csupán hővé alakul a fény egyenletességét biztosító rétegeken, de nem jut ki az LCD-panelből. A DBEF réteggel kevesebb fényforrás is elég a korábbival megegyező fényerő eléréséhez, illetve kisebb energiatakarékosság mellett nagyobb fényerő érhető el."
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
A Samsung pixelhibánál lehet, hogy az 1db-os csak a monitorokra vonatkozik, ezt, bevallom őszintén nem néztem meg eléggé figyelmesen.
Nem mindegy, hogy fő- vagy alpixel. Ugyanis neked zöld alpixel hibád van! A főpixel hiba fehér vagy fekete pontként jelentkezik (3 alpixel együtt rossz).
SzaboZE
Igen, a Samsung egy alpixelhiba esetén is cserél, az LG és többiek 6-10 esetén, illetve ha egy főpixel (piros, zöld és kék is egyszerre) volna rossz, nálam pedig csak egyetlen zöldecske árválkodik. Már megkopogtattam, hátha ;-) de sajnos nem alszik ki.
Lcd, Led, Oled TV-k
A Samsung pixelhibánál lehet, hogy az 1db-os csak a monitorokra vonatkozik, ezt, bevallom őszintén nem néztem meg eléggé figyelmesen.
Nem mindegy, hogy fő- vagy alpixel. Ugyanis neked zöld alpixel hibád van! A főpixel hiba fehér vagy fekete pontként jelentkezik (3 alpixel együtt rossz).
SzaboZE
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha kedden vettétek és szerdán jött elő a hiba, akkor még vissza kell venniük nem? Valami olyasmi volt régen, hgy a vásárlástól számított 3 napon belül jelentkező hibánál kötelező kicserélniük.
Sajnos nem, 7 hibás pixel esetén "javítják" illetve jelen esetben cserélnék csak ki :-( Ma egy kicsit még utánna néztem, a Samsungnál van egyedül olyan, hogy már 1 pixel esetén is cserélik.
A Samsung LCD monitornál 1 főpixel hiba után cserélik.
De a Samsung LCD TV-nél 5-6 főpixel hiba (a középmezőben) esetén cserélik ki. (a győri szakszervizben ezt mondták)
Na akkor most már regisztrálva ;-)
A mai napig nem növekedett a pixelhiba szám, maradt az egyedül árválkozó zöldecske pöttyöm ;-) Mivel a mérete nem lehet nagyobb 2-3 tizedmiliméternél, 2m-ről már én sem látom, a család meg szerintem észre sem fogja venni ;-) És persze csak fekete esetén látszik, tehát élő műsor alatt közelről sem találom meg, ezek miatt nyugodtam bele, hogy "hibás" az új készülékünk és nem tehetek ellene semmit. Nagyobb illetve több baja ne legyen. A Samsung pixelhibánál lehet, hogy az 1db-os csak a monitorokra vonatkozik, ezt, bevallom őszintén nem néztem meg eléggé figyelmesen.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha kedden vettétek és szerdán jött elő a hiba, akkor még vissza kell venniük nem? Valami olyasmi volt régen, hgy a vásárlástól számított 3 napon belül jelentkező hibánál kötelező kicserélniük.
Sajnos nem, 7 hibás pixel esetén "javítják" illetve jelen esetben cserélnék csak ki :-( Ma egy kicsit még utánna néztem, a Samsungnál van egyedül olyan, hogy már 1 pixel esetén is cserélik.
A Samsung LCD monitornál 1 főpixel hiba után cserélik.
De a Samsung LCD TV-nél 5-6 főpixel hiba (a középmezőben) esetén cserélik ki. (a győri szakszervizben ezt mondták)
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
egyébként (mivel felcsigázódtam ) most letöltöttem a pdf-es leírását is, ott is 1600-as kontraszt van írva az 37LC2R-hez, és 2 HDMI...
mangob
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Lcd, Led, Oled TV-k
Mangob: 37LC2R LG, 37" LCD-TV, 1366*768, 178°V+H, 500cd/m2, 1200:1
Az adatok amiket te írtál, az LB1R szériára vonatkoznak, ami már drágább kategória. De speciel 37LC2R-t tudok hozni 367 000ért, ha érdekel.
ez érdekes, én az LG hivatalos német oldaláról néztem a kontraszt arányt, ott 1600-at írnak link
...manapság már semminek se lehet hinni.. (merthogy a Media Markt a Panasonic TH-42PA60E -es plazmát HD ready-ként akarja eladni, azon már nem lepődök meg, de ezek a fránya hivatalos web oldalak...)
mangob
ui: mondjuk az 1200-es kontraszt se rossz...
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Lcd, Led, Oled TV-k
Szia! Kedden vásároltunk egy ilyen készüléket a MM-ban, miután visszavittük a múlt pénteken beszerzett Samsung 42S5H plazmát, amelyen két perc után szétesett a kép, a fele megállt, vibrált, csíkozott, stb. Ezután választottuk a 37LC2R-t. A kevés "együtt töltött" időből levonható tapasztalatok alapján mondhatom, nagyon jó választás... lett volna ha nem jön elő tegnap este az első zöld alpixel hiba, szépen folyamatosan világít, úgy 2m-ig látható.
Lcd, Led, Oled TV-k
most ez a faroudja chip mit jelent?? én a 37LP1R vagy LB1R-t néztem. Nemrosszak a specifikációk alapján. és 94 centi....hmmm
A Faorudja egy cég amely a DCDi nevű chipet gyártja. Ez az áramkör legfőképpen egy deinterlacer amely kiváló minőségben tudja videó és film módban összefűzni a félképeket. Értelemszerűen interlace jelforrások esetén van komoly jelentősége. Némely Faroudja chip emelett más dolgokat is tud, például kiváló minőségben felskálázza a jelet a megjelenítő natív felbontására, bármilyen is legyen a bejövő jel, illetve egyéb képjavító trükköket is tartalmazhat.
éérteem!
Most akkor ez alapján mondhatjuk hogy egy LG LCD jobb mint egy samsung vagy sony???
TV: Sony Bravia KDL-32W4000 ELADÓ!!!! 250.000 FT. 3 év hivatalos Sony garanciával, csak ki lett próbálva
Avr: Sony STR-DG710
Hangfal: JBL-SCS178
DivX: Cyberhome 4620
Konzol+Blu-ray:Sony Playstation 3
Apple:Ipod Video 30GB + Klipsch iGroove, Macbook unde'way'[/b]
Lcd, Led, Oled TV-k
most ez a faroudja chip mit jelent?? én a 37LP1R vagy LB1R-t néztem. Nemrosszak a specifikációk alapján. és 94 centi....hmmm
A Faorudja egy cég amely a DCDi nevű chipet gyártja. Ez az áramkör legfőképpen egy deinterlacer amely kiváló minőségben tudja videó és film módban összefűzni a félképeket. Értelemszerűen interlace jelforrások esetén van komoly jelentősége. Némely Faroudja chip emelett más dolgokat is tud, például kiváló minőségben felskálázza a jelet a megjelenítő natív felbontására, bármilyen is legyen a bejövő jel, illetve egyéb képjavító trükköket is tartalmazhat.
Lcd, Led, Oled TV-k
most ez a faroudja chip mit jelent??
én a 37LP1R vagy LB1R-t néztem. Nemrosszak a specifikációk alapján. és 94 centi....hmmm
TV: Sony Bravia KDL-32W4000 ELADÓ!!!! 250.000 FT. 3 év hivatalos Sony garanciával, csak ki lett próbálva
Avr: Sony STR-DG710
Hangfal: JBL-SCS178
DivX: Cyberhome 4620
Konzol+Blu-ray:Sony Playstation 3
Apple:Ipod Video 30GB + Klipsch iGroove, Macbook unde'way'[/b]
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek az LG 37LC2R -es modelljéről? Valakinek esetleg nincs vele tapasztalata??? Médiában most 380e-ért adják, adatlapja alapján elég jó kis cuccnak tűnik (magyar lg oldalon nincs, érdemes a német oldalt böngészni). 1600-as kontraszt, DCdi faroudja, 2xHDMI, stb.. ja és ennyiért 94cm-es ellenben a másik - számomra esélyes - Sony 32S2000-essel.
Szóval, vélemény - tapasztalat???
üdv: mangob
Szia! Kedden vásároltunk egy ilyen készüléket a MM-ban, miután visszavittük a múlt pénteken beszerzett Samsung 42S5H plazmát, amelyen két perc után szétesett a kép, a fele megállt, vibrált, csíkozott, stb. Ezután választottuk a 37LC2R-t. A kevés "együtt töltött" időből levonható tapasztalatok alapján mondhatom, nagyon jó választás... lett volna ha nem jön elő tegnap este az első zöld alpixel hiba, szépen folyamatosan világít, úgy 2m-ig látható. Ha szerencsés(ebb) vagy és nem nyúlsz bele egy rossz darabba, a készülék nagyon jó választás. A képe nagyon szép, ha most választanák is mellette döntenék, (a Samsungnál volt egy belső rossz érzésem), még így a hibája mellett is. Van benne PIP, nagyon jől kezelhető, a PC-vel én csak a VGA csatin kötöttem össze, ellentétben kollégámmal, akinek van DVI-HDMI kábelje, de gyakorlatilag nincs különbség, olyan a képe, mint amikor LCD monitort használsz :-) Majd elfelejtem, én még ilyent nem láttam, az egyik képernyőméretnél, azt hiszem a "FULL"-nál ha átváltok egy csatornára és az mondjuk szélesvásznú, néhány másodperc után eltünteti az alsó és felső csíkot, az aktív képtartalmat húzza szét a képernyőnek megfelelően. Egyszerűen szupi, gondolom nézi a videotartalmat, pontosabban az üres sorokat, és ez alapján eldönti mi az aminek helye van a képernyőn. Így hirtelen ennyi volna, nemsokára megyek haza és keresem az újabb pixeleket, mert azt hiszem 6 fölött cserélik... ;-)
Lcd, Led, Oled TV-k
Persze, tudok Email ment.
Üdv: Decado
Lcd, Led, Oled TV-k
De speciel 37LC2R-t tudok hozni 367 000ért, ha érdekel.
32LB1R-et tudnál hozni értelmes áron?
SzaboZE