Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

thom
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: thom »

Mikor lessz kapható a samu full hd plazmája??
A panasonic-nál már van csak a kontrasztja alacsony 5000:1! ami dinamikus!
miért nem tudnak egy 10000:1 arányú plazmát csinálni full hd-ban?
az angol samu oldalon lévő full hd plazmák 15000:1arányuak.

Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10974
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az igaz hogy a sony többé már nem gyárt plazma tv-t??
Kb. 1 éve így van.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

rea4, láttam az adás-vétel topicban, hogy megváltál egy 42q97-es darabtól is. Nem próbáltad véletlenül?
Többtől is......
Leírtam valahol.Jó a cucc.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

thom
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: thom »

Az igaz hogy a sony többé már nem gyárt plazma tv-t??

Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)

dlt
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: dlt »

rea4, láttam az adás-vétel topicban, hogy megváltál egy 42q97-es darabtól is. Nem próbáltad véletlenül?

dlt
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: dlt »

Szerintetek mennyi a jelento˝sége annak, hogy egy 1024x768-as plazma tud-e 1080p-s jelet fogadni? Sajnos a q97-esekbo˝l ez kimaradt, ha jól tudom...
?

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Balha »

199k a pcr1-es lg a médiában

hihetetlen, milyen olcsó lett

ha így mennek le az árak, karácsonykor símán lehet majd venni 300k-ért 50-est, és 500-ért 65-öst
...

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: oddman »

1218x648-at rebesgetnek északi fórumokon...

Ha lehetséges légyszi írj linket.
Köszi!
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

kaposi1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: kaposi1 »

Sziasztok!
Szerviztapasztalat.
Nekem LG 42PC1RR-es plazmam van es volt "szerencsem" mar nekem is javitattni.
Csatornavaltasoknal halk, gyors harom pattogas hallatszott a hangszorokbol.
Mint kesobb kiderult ez ennel a keszuleknel tipus hiba volt, amit egy szoftver frissitessel orvosolni lehettett. Bejelentettem az illetekes szerviznek ami Gyorben talalhato tolem 40km-re. Masnap ki is jottek meghallgattak a keszuleket ,es mindenfele javitgatas nelkul mar vittek is. De hogyan.Meg szerencse hogy rahuztam az eredeti nejlontakarot,
mert egy Volvo kombi hatso ulesen vittek be!! Amikor ezt meglattam azt hittem rosszul leszek. Mire Gyorbe ertek mar felhivtam a szervizt es kozoltem veluk,ha egy karcolas lesz a keszuleken nem fogom attvenni es cseret kerek .Szoval ugy banjanak vele.
A javitas ket hetbe kerult mivel szervizpanelt kellett cserelni,mivel nem tudtak csatlakoztatni a laptopot a plazmara. Panel fel Petre ott megallapitottak hogy nem jo.Ugyhogy csere.Egy het utan megjott a panel kicsereltek frissitettek a szoftvert,es visszahoztak egy karcolas nelkul. Azota mar egy kulon keresre a magyar menut is belevarazsoltak de ezt mar itthon egy laptopcsatlakoztatassal.Es aki kijott hozzam szervizes az nagyon penge volt. Csak jot irhatok rola.Az egesz hercehurca ket hetbe kerult, de kozben napi kapcsolatban voltam veluk ugy, hogy ok hivtak es mindig kozoltek velem hogy eppen hol jar az ugy. Tehat nekem a negativ elojelekhez kepest pozitiv tapasztalatokkal zarult a szervizeles. Bocs hogy kicsit hosszura nyult a kozlendom.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Javitgatásról szó sem volt. Mindent cserélnek ezekben a tévékben, nem állnak neki semmit javítgatni. Szerintem a szervízben az emberke örül, ha ki tudja cserélni az alkatrészeket a leírások alapján, nemhogy bármit megjavítson rajta.

Ezzel egyetértek. Amióta láttam, hogy a Samsung egyik szervíze (nem írom ki a nevüket, max priviben...) milyen képességű embert hívott ki a Samsung SlimFit-es problémáimra, akkor rájöttem, hogy ennyi erővel a szomszédot is megkérhettem volna

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Nem lehetett semmit sem látni, a szerelő azt mondta, hogy elképzelhető, hogy a magasfrekvenciájú áram okozta rezonancia miatt a forrasztások elengedtek, de ezeket szemmel és nagyítóval sem lehet mindig megtalálni.
Ezt reggel újraértelmezem, mert így este a gyakorlatban nem tartom túl valőszínűnek, mint problémaforrást.

dmon
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: dmon »

MÁS:Próbálta már valaki meghajtani a PV60-at HTPC-ről HDMI kapcsolattal? 

Én PC bemenetről hajtom, szerintem te is jobban jársz vele, mert nincs scaling hanem natívan 1024*768 at tudsz küldeni a plazmára.
Van DVI-HDMI kábelem is, de ki se próbáltam még mert tuti rosszabb mint a PC bemenet képminősége.
HTPC

hunneo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: hunneo »

És itt mi egy komolyabb javítás? Trafócsere? Vagy szoftvercsere? Nekem a 8-9 éves tv-mhez kijött a szervíz, nem tudta mi a baja a készüléknek, ezért vagy egy órán keresztül forrasztgatta a nyákon az alkatrészek lábait. Ez otthon történt. Azóta jó a tv.
Ha a szerelő elmegy valahová dolgozni, akkor készüljön fel! Ne akkor telefonálgasson, hanem előtte. Legyen precíz, tűnjék hozzáértőnek. Ez mindenkitől elvárható. Egy kőművestől, egy sírásótól, meg egy műszerésztől is. Vagy attól nem?

Itt valszeg azért vitték be a szervízbe, mert egyik eszközzel sem rendelkeznek, és úgy gondolták pár nap alatt megkapják. Ebben ezekszerint tévedtek.

Mellesleg volt részem az általad leírt szerelésben. Két kezemen kellene megszámolni, hogy hányszor hívtuk vissza a szerelőt.
Amúgy ha szakközépben a tanár meglátta volna, hogy a jóval egyszerűbb nyákon nem megkeresem a rossz forrasztási pontokat, hanem az egészet újraforrasztgatom, olyat lekevert volna, hogy a tarkóm már lapos lenne

Javitgatásról szó sem volt. Mindent cserélnek ezekben a tévékben, nem állnak neki semmit javítgatni. Szerintem a szervízben az emberke örül, ha ki tudja cserélni az alkatrészeket a leírások alapján, nemhogy bármit megjavítson rajta.

Azt mondta a szerelő, hogy ha valamit cserélni kell, akkor megrendeli az alkatrészt, azt meg kell várni, ez pár nap lehet. Arra felkészítettek, hogy egy hét is lehet. Ezt el is fogadtam. De amikor 3 nap múlva rákérdeztem, és még nem tudott semmit mondani, ott már éreztem, hogy gáz lesz.

Holnap megint hívom őket.

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

És itt mi egy komolyabb javítás? Trafócsere? Vagy szoftvercsere? Nekem a 8-9 éves tv-mhez kijött a szervíz, nem tudta mi a baja a készüléknek, ezért vagy egy órán keresztül forrasztgatta a nyákon az alkatrészek lábait. Ez otthon történt. Azóta jó a tv.
Ha a szerelő elmegy valahová dolgozni, akkor készüljön fel! Ne akkor telefonálgasson, hanem előtte. Legyen precíz, tűnjék hozzáértőnek. Ez mindenkitől elvárható. Egy kőművestől, egy sírásótól, meg egy műszerésztől is. Vagy attól nem?

Itt valszeg azért vitték be a szervízbe, mert egyik eszközzel sem rendelkeznek, és úgy gondolták pár nap alatt megkapják. Ebben ezekszerint tévedtek.

Mellesleg volt részem az általad leírt szerelésben. Két kezemen kellene megszámolni, hogy hányszor hívtuk vissza a szerelőt.
Amúgy ha szakközépben a tanár meglátta volna, hogy a jóval egyszerűbb nyákon nem megkeresem a rossz forrasztási pontokat, hanem az egészet újraforrasztgatom, olyat lekevert volna, hogy a tarkóm már lapos lenne

Nem lehetett semmit sem látni, a szerelő azt mondta, hogy elképzelhető, hogy a magasfrekvenciájú áram okozta rezonancia miatt a forrasztások elengedtek, de ezeket szemmel és nagyítóval sem lehet mindig megtalálni. Ő több ilyet vett észre "ókulával" (lehet, hogy nem jól írom) és átforrasztotta őket. De, hogy ne kelljen neki megint eljönnie, ezért az egész panelt átforrasztotta. Biztos, ami biztos. Talán azért biztos, hogy biztosan fizessek?

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: EmThor »

LG 42PT81, hivatalos infót nem találtam, de ez már tényleg 1366os plazma lesz 42"-ban?

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: EmThor »

Levelek garmadáját küldtem a Panasonic Magyarországnak meg a pesti központi szerviznek, mire végre azt mondták, hogy igen tudnak a hibáról („purple snake”), csak még nem tudják javítani, mivel az európai központból nem küldték meg az új szoftvert, alkatrészt és a szervizutasítást.Ezek után úgy gondolom, hogy a vidéki szervizeseknek nem nagyon kell kijönniük, mivel lövésük sincs arról, hogy mit kellene javítaniuk, egyelőre még a központi szerviz is csak most ismerkedik a problémával.

MÁS:
Próbálta már valaki meghajtani a PV60-at HTPC-ről HDMI kapcsolattal? 

Emlékezetem szerint aurum fórumtársunk írkált erről a dologról talán januárban. Keress vissza.

1218x648-at rebesgetnek északi fórumokon...

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Levelek garmadáját küldtem a Panasonic Magyarországnak meg a pesti központi szerviznek, mire végre azt mondták, hogy igen tudnak a hibáról („purple snake”), csak még nem tudják javítani, mivel az európai központból nem küldték meg az új szoftvert, alkatrészt és a szervizutasítást.Ezek után úgy gondolom, hogy a vidéki szervizeseknek nem nagyon kell kijönniük, mivel lövésük sincs arról, hogy mit kellene javítaniuk, egyelőre még a központi szerviz is csak most ismerkedik a problémával.

MÁS:

Emlékezetem szerint aurum fórumtársunk írkált erről a dologról talán januárban. Keress vissza.

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

A hozzászólásom időpontját néztem. Azon gondolkoztam, hogy az én órám jár rosszul, vagy a szerveré. Rájöttem, hogy az utóbbi. 
Csak bizonyos javításokat végeznek el a helyszínen. Komolyabb hibákat (gondolom amit ők úgy ítélnek meg), azért továbbra is szervízben végzik el. Persze nem nekünk kell elvinni, hanem ők jönnek el érte.

És itt mi egy komolyabb javítás? Trafócsere? Vagy szoftvercsere?
Nekem a 8-9 éves tv-mhez kijött a szervíz, nem tudta mi a baja a készüléknek, ezért vagy egy órán keresztül forrasztgatta a nyákon az alkatrészek lábait. Ez otthon történt. Azóta jó a tv.

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: oddman »

Levelek garmadáját küldtem a Panasonic Magyarországnak meg a pesti központi szerviznek, mire végre azt mondták, hogy igen tudnak a hibáról („purple snake”), csak még nem tudják javítani, mivel az európai központból nem küldték meg az új szoftvert, alkatrészt és a szervizutasítást.
Ezek után úgy gondolom, hogy a vidéki szervizeseknek nem nagyon kell kijönniük, mivel lövésük sincs arról, hogy mit kellene javítaniuk, egyelőre még a központi szerviz is csak most ismerkedik a problémával.

MÁS:
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

A hozzászólásom időpontját néztem. Azon gondolkoztam, hogy az én órám jár rosszul, vagy a szerveré. Rájöttem, hogy az utóbbi.
Csak bizonyos javításokat végeznek el a helyszínen. Komolyabb hibákat (gondolom amit ők úgy ítélnek meg), azért továbbra is szervízben végzik el. Persze nem nekünk kell elvinni, hanem ők jönnek el érte.

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Most láttam csak a következő hozzászólást.
Mi az, hogy nem megy ki a szervíz? Kutya kötelessége kimenni. Hát most ki kiért van? B a meg a kutya! Hát ki kit tart el? Hát abból veszi a kenyeret a paraszt, amit Te javíttatsz vele! Hol laksz? Én a székesfővárosunktól majd 200 km-re. Az itteni szervíz mindig köjött, ha gondom volt.
A másik dolog. A dolgozó a szervízben fogja hallani a tápzúgást? Nappal? Amikor az ember füle a kinti zajok miatt nem olyan érzékeny?

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

heloka. picit régen olvastam a forumot. látom hogy a pv60as típusnál továbbra is gond a purple snake és a 37colosnál a táp zúgás. kérdésem: az uj, 70es sorozatnál is vannak ilyen gondok??
Milőtt megvettem a PV60 37" plazmát, én sem hallottam róla sehol, szvsz, nem biztos hogy jó választás , majd utólag kiderül, csak akkor már ki vagy szólgáltatva a köcsög szervízeknek. Kicsit mérges vagyok, hogy már a második hétvégéje szervízben van a plazma. Ja és persze, ez normális egy plazmánál így utólag, legalábbis a szervíz szerint!

Meg ahogy látom 37" kevesebb fogy. Mindenki a nagyobb méreteket keresi, ergo kevesebb tapasztalat is van benne.

Szerintem nemzetközi fórumokon is olvass utána.

Szerintem meg azért van a plazmád már két hete szervizben, mert még nem jöttek meg hozzá a cuccok.
A helyedben én nem is hagytam volna ott, mivel úgysem tudnak vele foglalkozni, amíg nem jönnek meg az alkatrészek, szoftverek és szervizutasítások. Ezek nélkül eléggé nehéz bármit is javítani.
Én csak időpontegyeztetés után fogom felvinni és még aznap hozom is vissza.

Kíváncsi voltam erre a tápzúgásra ezért egyik éjszaka teljesen lehalkított tévé mellett elkezdtem hallgatózni, de kb. 2.8m távolságból semmi rendelleneset nem hallottam.
Később odabattyogtam a tévé hátuljához és a fülemet a kasznihoz nyomtam, majd figyeltem. Akkor már én is halottam, hogy a képtartalomtól függően tényleg valamilyen nagyon halk zúgó hang hallható a táp környékéről. Persze ez számomra egyáltalán nem zavaró, mivel normál távolságból semmilyen zúgás nem hallható.
hunneo: Ez a tápzúgás milyen hangos nálad? Ha több méter távolságból is hallható, akkor az tényleg nagyon zavaró lehet.

Szerintem meg mindketten hülyeséget beszéltek. A jogszabály előírja, hogy tizenegynéhány kiló feletti készüléket nem kell szervízbe vinni. A szervíz menjen ki és Nálad, otthon csinálja meg! Azért azt Neked is, meg a szervíznek is tudomásul kell venni, hogy ő ebből él.
Én jártam úgy valamikor, -vagy '93, vagy '94-ben - hogy felhívtam a Gelkát (ez lehet, hogy valakinek már semmit nem mond), kijüttek egy Zuk-kal (ezt sem biztos, hogy mindenki tudja mi) és elvitték a Tv-t. Amikor hazahozták, akkor meg az elején felül volt egy néhány centis "nem túl mély" karcolás. Én vigyáztam rá, hogy szép maradjon, ők meg sz@rtak bele.
Szerintem, HA megvan minden hozzávaló, akkor jöjjön ki, csinálja meg. Nálam. Itthon.
A plazmának ilyen tekintetben azért annyi előnye van, hogy keskeny, így nem lehet a tetejére rakni sem egy kávét, sem egy forrasztópákát, de egy másik tv-t sem.
További eshetőség. Ha a szervíz egy bizonyos időn belül nem tudja kijavítani, akkor ki kell cserélni a készüléket. A cserefeltételt az ilyen jellegű probléma nem biztos, hogy kimeríti, de érdemes lenne utánajárni. Akkor ESETLEG cserélhetnéd egy PV71-re. Csak meg kell várni, hogy a PV60-as elfogyjon.

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bruno »

Hali!

Mint már lentebb írtam,én is hasonló problémákkal találtam szembe magam a 37PV60-as plazmával kapcsolatban.A táp zúgása simán halható volt több méterről is,aminek az intenzítása a képtartalomtól függően változott.Egyes esetekben kimondottan idegesítő volt a BÚGÁS erőssége.Érdekes módon a 42PV60-nál ez egyáltalán nem volt tapsztalható,vagy csak minimális mértékben volt hallható a készülék közvetlen közelében.A 37PV60-as,és a 42PV60-as tápja nem egyezik meg,sem méretben,sem pedig az alkatrészek elrendezésében.
Ezt volt szerencsém saját szememmel megtapasztalni,amikor a szervizes tévesen először a 42PV60-as tápját hozta a 37PV60-ba.Egyszerűen nem illetek bele a NYÁK lap furatai a tüskékbe.
1,5 hét múlva megérkezett a "jó" méretű táppanel,amit nálam a helyszínen ki is cseréltek.Az eredmény ugyanaz!Erős búgás a kép tartalmától függően.
Azóta a készülék eladásra került,ami helyett a 42PV71-es került megvételre.Ez utóbbi készülék minden zúgástól-búgástól-sípolástól mentes.A bíbor kígyó is csak a kígyók a fedélzeten című filmben pompázott tucatnyi társával együtt

üdv.:Bruno

PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”