Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

Gondolom úgy értetted, hogy a gagyi DivX és a DVD között nem látja. Mert különbség DVD és DivX között bármelyik irányba lehetséges, mondjuk ha választanom kéne, hogy 4 GB-on egy filmet DVD-n nézzek vagy HD rip-elt DivX-ben, akkor én ez utóbbit választanám (de általában nem választhatok )

Persze, 1 cd-s divx vs dvd-re értettem.

A VGA kábelem meg nemtudomhanyadik anniversary Hama, aranyozott, olyan szép mint egy álom. A DVI kábelem semmi extra, de szerintem itt sokat nem számít.

Talán a kijelző sem mindegy, egy monitornál pl. sokkal kisebb a különbség - ezt már tapasztaltam is. Ennél a tv-nél mindenesetre nagyon nem mindegy..

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

OK. 2,5 méteres képátlón 1280x720 felbontás elég nagy lesz?
Az elég, bár te először 19"-os moncsit írtál. Én már egy 106cm-es plazmán is látom a különbséget, nem kevés. Előttem már leírták, hogy miben különbözik a kép.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Sokkal nagyobb kijelzőn próbáld ki, és máris észreveszed a különbséget VGA kábel és HDMI/DVI között.
OK. 2,5 méteres képátlón 1280x720 felbontás elég nagy lesz?
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Amúgy meg egy jó VGA kábel és a DVI között nemigen van látható különbség (pontosabban én már nem tudtam fölfedezni), ezt elég sokat tesztelgettem a 19"-es Samsung 910T-n (ami egy elég jó PVA paneles moncsi). De lehet hogy kicsit vaksi vagyok. Szóval gagyi (vagy mondjuk úgy átlagos) VGA és DVI kábelnél jelentős képminőség különbség látszott színben és élességben is, de az aranyozott HAMA kábellel én már nem tudtam megkülönböztetni őket (és relatíve nem volt túl drága, 3-4e Ft). 
Azért persze én is natív HDMI képátvitelre gyúrok , remélem a SIM2 projival már menni fog....

Sokkal nagyobb kijelzőn próbáld ki, és máris észreveszed a különbséget VGA kábel és HDMI/DVI között.

grapee
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: grapee »

Sziasztok! 
Most már nem csak reg. tag vagyok, de már boldog tulaj is (LG 32LC2R)

Először is gratula, használd egészséggel

Másodszor: ha a DVI-HDMI-vel is megy natívban, akkor sztem 15 méteres hossznál már érdemesebb azt választani, a digitális jelátvitel miatt. Nem is láttam még ilyen hosszú VGA kábelt (bár nem is keresgéltem).

Másodszor: mondjuk egy 30 ezres árkategórában én a helyedben inkább a Pioneer DV-490V-t válaszanám, ami HDMI kimenettel rendelkezik, és a német tesztelők bizony a 2000 EUR-s árkategóriával kénytelenek összehasonlítani, ahol is jól megállja a helyét (még a Denon 2910-nél is szebb képet produkál, hogy a Denonnál maradjunk). Az itteni fórum-on is volt róla szó, Pelican szaktársnak van ilyenje.

Köszönöm!

Mindjárt végigolvasom az adott témát.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Még a feleségem is egyértelműen így vélekedett, pedig ő a DivX vs DVD különbséget alig szokta észrevenni.  
Azért monitoroknál is megfigyelhető hogy DVI-n mindig szebbek a színek, kevésbé fakó az összhatás, nem csak a pixelek pontosabbak.

Gondolom úgy értetted, hogy a gagyi DivX és a DVD között nem látja. Mert különbség DVD és DivX között bármelyik irányba lehetséges, mondjuk ha választanom kéne, hogy 4 GB-on egy filmet DVD-n nézzek vagy HD rip-elt DivX-ben, akkor én ez utóbbit választanám (de általában nem választhatok )

Amúgy meg egy jó VGA kábel és a DVI között nemigen van látható különbség (pontosabban én már nem tudtam fölfedezni), ezt elég sokat tesztelgettem a 19"-es Samsung 910T-n (ami egy elég jó PVA paneles moncsi). De lehet hogy kicsit vaksi vagyok. Szóval gagyi (vagy mondjuk úgy átlagos) VGA és DVI kábelnél jelentős képminőség különbség látszott színben és élességben is, de az aranyozott HAMA kábellel én már nem tudtam megkülönböztetni őket (és relatíve nem volt túl drága, 3-4e Ft).

Azért persze én is natív HDMI képátvitelre gyúrok , remélem a SIM2 projival már menni fog....

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

VGA vs HDMI - nálam a Sony-n hatalmas különbség van a HDMI javára. Még a feleségem is egyértelműen így vélekedett, pedig ő a DivX vs DVD különbséget alig szokta észrevenni.

Szóval amiben jobb a HDMI, valahogy élénkebbek a színek, színdinamika sokkal nagyobb, meg talán a kontraszt is, és élesebbnek tűnik a kép, és a képzaj is kisebb. (az a fajta ami az analóg átvitel során szűrődik be). Nálam pont annyit tesz hozzá a HDMI a VGA-hoz képest, amitől egy kategóriával "élvezetesebb" lesz az anyag. De lehet, hogy ez csak Sony sajátosság, és csak ennek a vga bemenete kaki. Azért monitoroknál is megfigyelhető hogy DVI-n mindig szebbek a színek, kevésbé fakó az összhatás, nem csak a pixelek pontosabbak.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! 

Először is gratula, használd egészséggel

Másodszor: ha a DVI-HDMI-vel is megy natívban, akkor sztem 15 méteres hossznál már érdemesebb azt választani, a digitális jelátvitel miatt. Nem is láttam még ilyen hosszú VGA kábelt (bár nem is keresgéltem).

Másodszor: mondjuk egy 30 ezres árkategórában én a helyedben inkább a Pioneer DV-490V-t válaszanám, ami HDMI kimenettel rendelkezik, és a német tesztelők bizony a 2000 EUR-s árkategóriával kénytelenek összehasonlítani, ahol is jól megállja a helyét (még a Denon 2910-nél is szebb képet produkál, hogy a Denonnál maradjunk). Az itteni fórum-on is volt róla szó, Pelican szaktársnak van ilyenje.

grapee
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: grapee »

Sziasztok!

Eddig hibátlan a gép, de lenne pár kérdésem:

1. látom megy a beszélgetés arról, érdemes-e DVI-HDMI kábellel vacakolni, vagy szimpolán jó a VGA is. Mivel holnap tervezem egy megfelelő kábel beszerzését, érdekelne, akkor mi is a megfelelő. Vagy mind1 és csak rajtam múlik. Ami fontos, hogy menjen a natív felbontás. (Ja és mivel min. 15m-es kábel kell, nem elhanyagolható a lehetséges zajfelvétel sem)

2. a TV-n van egy Remote in meg egy RS232-es csati is. A Remote gondolom rendszercsati (mint ahogy a sony és Kenwood és egyéb hifi cuccokon is lenni szokott), de soros csati mire használható még?

Előre is köszönöm,
András

UI: Lehet (off), de le kell cserélnem a DVD játékosom is (gagyi Strong, ami most már semmit nem olvas). Mivel Denon Erősítőm van, arra gondoltam, hogy veszek mellé egy egyszerűbb DivX-es Denon játékost. Valakinek van szem. tapasztalata a DVD-1720-assal? Vagy ami még felmerült: HDMI-s játékos. Esetleg ilyet ismer valaki? (on)

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: cs_gaborka »

Viszont ha a DSUB  csatiról menne a jel mert onnan is fogadhatja , akkor keéne működnie ennek a menüs opciónak , legalább is használati leírás szerint. Ezzel a kábellel még ki sem próbáltam
Akkor működik is, mivel az analóg jelnél "be kell hangolni" a tv-t, órajel, fázis, stb, persze automatikusan megtesz, csak a menüből el kell indítani.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

HellóNéztem, nálam dvi-hdmi esetén inaktív az xga opció (az 'arc' pedig 16:9-re van állítva), vga kábelem még nincs, de már rata vok az ügyön . Ezt az 1280*768-at majd ma kipróbálom. A szoftverfrissítést még nem próbáltam, az is ma estére marad.
_Minden_ segítség nagyon jól jön/jött, köszönöm.

üdv
zee

A tv menüjében az XGA opció nekem is inaktív ha DVI-HDMI kábellel van összekötve, mert eleve plug and plug modón automatikusan érzékeli hogy milyen jel jön a számítógépről és arra áll be. viszont ha

Viszont ha a DSUB csatiról menne a jel mert onnan is fogadhatja , akkor keéne működnie ennek a menüs opciónak , legalább is használati leírás szerint. Ezzel a kábellel még ki sem próbáltam

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

HellóNéztem, nálam dvi-hdmi esetén inaktív az xga opció (az 'arc' pedig 16:9-re van állítva), vga kábelem még nincs, de már rata vok az ügyön . Ezt az 1280*768-at majd ma kipróbálom. A szoftverfrissítést még nem próbáltam, az is ma estére marad.

üdv
zee

A tv menüjében az XGA opció nekem is inaktív ha DVI-HDMI kábellel van összekötve, mert eleve plug and plug modón automatikusan érzékeli hogy milyen jel jön a számítógépről és arra áll be. viszont ha

zeej
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: zeej »

Helló
Néztem, nálam dvi-hdmi esetén inaktív az xga opció (az 'arc' pedig 16:9-re van állítva), vga kábelem még nincs, de már rata vok az ügyön . Ezt az 1280*768-at majd ma kipróbálom. A szoftverfrissítést még nem próbáltam, az is ma estére marad.

üdv
zee

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

HellóMonitor üzemmódban nálam 'kilóg' a kép a TVn (LG 26LC2R). Mit lehet ezzel kezdeni? (powerstrip esetleg, bár eddig nem sikerült) Videokártya: asus en7600gt, dvi - hdmi kábellel van összekötve a gép és a tv, felbontás 1280*720 (esetleg natívban is segíthetnétek, h hogyan, próbálkozgattam már, de még nem sikerült).

1280x720 as felbontás persze hogy kilóg , még nekem is.1280x768 viszont nem.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

HellóIgazad van nVidia kártyám van (asus en7600gt), de nekem a tv-nél (2. képernyő) alapból nem látszik az 1360*768 (ha beállítom, h ne csak szabványos hdtv formátumokat mutasson akkor sem) és vmiért hozzáadni sem tudom a felbontásokhoz. PowerStrip-el sikerül beállítanom, de csak 50Hz-re és akkor nekem 'vibrál' a kép (mint egy crt alacsony Hz-en). A PowerStrip-ben egyébként van alapból olyan beállítás, hogy 1366*768 60 Hz LCD, de ha azt leOKzom akkor nem csinál semmit. A kilógás nemtom miért lehet, még mindig nem sikerült rájönni (mondjuk nekem csak a 26"-os verzió van, de sztem ez nem oszt, nem szoroz ezzel kapcsolatban).
Köszönöm az eddigi segítségeket.

Lehet hogy még is oszt szoroz , mert a 37 esnél két HDMI csatlakozó van és az egyik kifejezetten PC-DVI jelfogadására felkészített , míg a 26 os modelnél csak 1HDMI van ami szintén tud ugyan fogadni set up boxról DVI jelet (filmek), de kérdés hogy Pcről a Pcés felbontásokat tude ?Mert a leírásában mintha a Pc jel fogadására a Dsub csatit jelölte volna meg.

Na kiváncsiságból a DVI - HDMI kábelt áttettem a másik HDMI csatlakozóra és azon is tökéletessen müködik az XGA és WXGA mód is.(natív felbontás) Ugy hogy nem tudom nálad mi lehet a gond. Talán ha a 360x768 ra rakod a beállítást( ha tudja a kártyád) utána ajánlatos a tvmeűjében is a screent 16:9 re váltani.

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Az a baj, nem sokat tudok segíteni De ha más nem marad, én is azt mondom a VGA sem elvetendő alternatíva, hidd el nagyon szép azzal is

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Ezzel azonnal tudsz érvelni az eladónál és követelhetsz egy olyan TV-t cserébe, ami tudja az 1024x768-at! Nem ráfizetéssel, cserébe! Ellenkező esetben szándékos félrevezetés, amit nem szívesen vállalnak be a kereskedők. 
SzaboZE

Mint említettem ez még a plazma választásánál volt (szerencsére LCD-nél kötöttünk ki) engem (természetesen) nem tudtak megtéveszteni. Fél órát számolgattam a pixeleket, sokan, többek között feleségem is érdekesen figyelte az eseményt :-) Volt egy Philips egy LG egy Panasonic egy Samsung és amit végül is választottunk, szintén egy Samsung, ezen utóbbi volt csak 1024*768-as. Ez egyébként a pixelméretből egyszerre látszik, de egy laikus ezt nem veszi észre, simán megetethetik. Amikor megemlítettem az eladónak, az egyik kézikönyvét előkapta és gyorsan fellapozva a PC dolgoknál talált egy 1024*768-as felbontást, amire rögtön rámutatótt, hogy tessék... Na én akkor és ott teljesen feleslegesen keztem neki elmagyarázni, hogy az nem natív felbontás, mindössze a tv áramköre képes a feldolgozására és leméretezni a tényleges pixelszámra. Lesett mint a sült.... ami nem is volna baj, de látom lelki szemeim előtt, amikor ő magyaráz és a vevő (mondjuk 10-ből 8) les ugyanúgy és elhiszi amit a "szakember" mond, majd fizet...

SzaboZE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: SzaboZE »

Na ami a boltokat illeti... amikor (még) a plazmát vettük, illetve választottuk ki a megfelelő típust, volt néhány érdekes specifikáció. 5-ből 4 típus 8xx*480-as volt az 1024*768-as kiírással szemben! Mondtam is az eladónak, persze nem nagyon hatotta meg. Jó is, hogy előjött a szó, mert szándékomban van a FVF-nek jelezni ezt a (szándékos) félrevezetést.

Ezzel azonnal tudsz érvelni az eladónál és követelhetsz egy olyan TV-t cserébe, ami tudja az 1024x768-at! Nem ráfizetéssel, cserébe! Ellenkező esetben szándékos félrevezetés, amit nem szívesen vállalnak be a kereskedők.

SzaboZE

Mayan

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Mayan »

Igazad van nVidia kártyám van (asus en7600gt), de nekem a tv-nél (2. képernyő) alapból nem látszik az 1360*768 (ha beállítom, h ne csak szabványos hdtv formátumokat mutasson akkor sem) és vmiért hozzáadni sem tudom a felbontásokhoz.
TV-n menj be a Screen, XGA Mode menube, es nezd meg mi van beallitva. Nekem 6600GT-vel ment alapbol a 26LC2R, mindenfele trukkozes nelkul.

zeej

Lcd, Led, Oled TV-k

Helló
Én fórumokon olvastam, h naon szép képe van dvi-hdmi kábellel azért használom igy és a pc-t is támogatja a tv-n a hdmi bemenet a samsungokkal ellentétben leírás alapján (egyébként ha jól szétnéztek neten akkor 3-4,5e forintért lehet kapni már). De egy próbát akkor mindenképpen megér sima vga kábellel is, a szoftverfrissítét is ki fogom próbálni (bár 2 hetes csak a kártya, de ebben a mai világban...). Arra is gondoltam, hogy a 2 kijelző együtt nem tudja nagy felbontásban hajtani, de ezt aztán elvetettem. A kártyán 2 dvi kimenet van és egy s-video, jelenleg egy dvi megy a tv-be, a másik pedig vga átalakítóval a 'hagyományos' monitorba.
Ismét csak köszi a segítséget.

üdv: zee

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

HellóIgazad van nVidia kártyám van (asus en7600gt), de nekem a tv-nél (2. képernyő) alapból nem látszik az 1360*768 (ha beállítom, h ne csak szabványos hdtv formátumokat mutasson akkor sem) és vmiért hozzáadni sem tudom a felbontásokhoz. PowerStrip-el sikerül beállítanom, de csak 50Hz-re és akkor nekem 'vibrál' a kép (mint egy crt alacsony Hz-en). A PowerStrip-ben egyébként van alapból olyan beállítás, hogy 1366*768 60 Hz LCD, de ha azt leOKzom akkor nem csinál semmit. A kilógás nemtom miért lehet, még mindig nem sikerült rájönni (mondjuk nekem csak a 26"-os verzió van, de sztem ez nem oszt, nem szoroz ezzel kapcsolatban).

Amit még tehetsz , hogy frissited a videokártyád driverét(szoftverét) , és ha így sem képes az 1360X768 as felbontást megjeleníteni /nincs a listájában/valamint a PowerStrip sem tudja betenni ezt a felbontást neki akkor azét lehetséges mert csak azokat az extra felbontásokat tudja betenni amiknek a megjelenítésére még képes a kártyád.

mangob
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: mangob »

Miért erőlteted a hdmi-dvi megoldást? Több oldalról halottam már, hogy igazán sok minőségbeli különbség nincs a hdmi-s csatolás esetén a vga-val szemben. Én annó a 40"-s samu LCD-met vga-val kötöttem össze (sokalltam 10 rugót a hdmi-s kábelért..), és igazán jó eredményt el tudtam vele érni...A helyedben kipróbálnám rákötni a monitor helyett a tv-t vga kábellel a számítógépre, és megnézni hogy lehet-e normális beállítást összehozni így.

üdv: mangob
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Lehet hogy még is oszt szoroz , mert a 37 esnél két HDMI csatlakozó van és az egyik kifejezetten PC-DVI jelfogadására felkészített , míg a 26 os modelnél csak 1HDMI van ami szintén tud ugyan fogadni set up boxról DVI jelet (filmek), de kérdés hogy Pcről a Pcés felbontásokat tude ?Mert a leírásában mintha a Pc jel fogadására a Dsub csatit jelölte volna meg.

zeej

Lcd, Led, Oled TV-k

Helló
Igazad van nVidia kártyám van (asus en7600gt), de nekem a tv-nél (2. képernyő) alapból nem látszik az 1360*768 (ha beállítom, h ne csak szabványos hdtv formátumokat mutasson akkor sem) és vmiért hozzáadni sem tudom a felbontásokhoz. PowerStrip-el sikerül beállítanom, de csak 50Hz-re és akkor nekem 'vibrál' a kép (mint egy crt alacsony Hz-en). A PowerStrip-ben egyébként van alapból olyan beállítás, hogy 1366*768 60 Hz LCD, de ha azt leOKzom akkor nem csinál semmit. A kilógás nemtom miért lehet, még mindig nem sikerült rájönni (mondjuk nekem csak a 26"-os verzió van, de sztem ez nem oszt, nem szoroz ezzel kapcsolatban).

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

A félreértést hogy némely magyar boltban 800:1 ként írják , talán az lehet hogy akisebb testvére az Lg32LC2R nek valóban 800:1 a kontraszt aránya a hivatalos oldalon is. Mivel megkérdeztem ezt abban a boltban ahol vettem , azt mondták hogy ami az Lg hivatalos oldalán szerepel specifikáció az a biztos . De ez csak egy tipp a részemről , s remélem jól okoskodtam.
Na ami a boltokat illeti... amikor (még) a plazmát vettük, illetve választottuk ki a megfelelő típust, volt néhány érdekes specifikáció. 5-ből 4 típus 8xx*480-as volt az 1024*768-as kiírással szemben! Mondtam is az eladónak, persze nem nagyon hatotta meg. Jó is, hogy előjött a szó, mert szándékomban van a FVF-nek jelezni ezt a (szándékos) félrevezetést.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”