Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: cs_gaborka »

Nun gut, akkor leszámolom őket (és ha nem stimmel, akkor leszámolok az LG-vel is  :smile19: )közben azért vettem egy VGA kábelt is, hátha...

Na és mennyi?

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

natív: 1366x768. Könyvben, neten mindenhol ez van.
Biztos? Én azért megszámolnám...

Nun gut, akkor leszámolom őket (és ha nem stimmel, akkor leszámolok az LG-vel is :smile19: )
közben azért vettem egy VGA kábelt is, hátha...

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Biztos? Én azért megszámolnám...

grapee
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: grapee »

hasonló: nekem 32LC2R-es van ugyebár...és az hivatalból nem támogatja a HDMI-n történő DVI hajtást natívban, de többen is írták, hogy megy gond nélkül. Első körben nem akaródzik igazán.  
Minden beállítás úgy van, ahogy a képen elküldted.

Akkor viszont számold meg, mennyi a tényleges pixelszám, komolyan(!) nem lehet, hogy "csak" 1280*720 ? mert akkor nálad ennyi volna a natív felbontás. Csak gondolom, illetve egy ötlet.

Most akartam VGA-val kipróbálni, de nem találom sehol a kábelt, amit ma vettem.

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

hasonló: nekem 32LC2R-es van ugyebár...és az hivatalból nem támogatja a HDMI-n történő DVI hajtást natívban, de többen is írták, hogy megy gond nélkül. Első körben nem akaródzik igazán.  

Akkor viszont számold meg, mennyi a tényleges pixelszám, komolyan(!) nem lehet, hogy "csak" 1280*720 ? mert akkor nálad ennyi volna a natív felbontás. Csak gondolom, illetve egy ötlet.

grapee
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

A refreshforce miért kell, illetve milyen progi? Nekem így néz ki a dolog: 
http://img.tar.hu/csikos_gabor/img/23200997.jpg#3
http://img.tar.hu/csikos_gabor/img/23200998.jpg#3

Nálad is hasonló?

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

A refreshforce miért kell, illetve milyen progi? Nekem így néz ki a dolog:

http://img.tar.hu/csikos_gabor/img/23200997.jpg#3
http://img.tar.hu/csikos_gabor/img/23200998.jpg#3

Nálad is hasonló?

grapee
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

5.7? Most húztam le a legújabbat, mindjárt feldobom (csak azt akkor majd megint meg kell hekkelnem, hogy legyen 8 pipeline a 4 helyett )
Na most meg Vendég lettem, nem tudom miért jelentkezett ki...

közben feltettem a legfrissebb drivert,de sehol semmi...ugyan olyan fekete keret körbe...

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

5.7? Most húztam le a legújabbat, mindjárt feldobom (csak azt akkor majd megint meg kell hekkelnem, hogy legyen 8 pipeline a 4 helyett )
Na most meg Vendég lettem, nem tudom miért jelentkezett ki...

grapee
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Első körben most ott tartok, hogy sikerült a refreshforce-al betenni a felbontások közé az  1360x768-at, de amint ennyivel hajtom a tévét, körbe egy szép vastag fekete keretet látok... ha leveszem 1280x720-ra, akkor jó 16:9-ben, de ez persze nem natív...  
Úgyhogy a kérdés az, hogyan tudom rávenni a TV-t, hogy egye meg a 1360x768-at.

Köszi

Friss a Catalyst?

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Első körben most ott tartok, hogy sikerült a refreshforce-al betenni a felbontások közé az  1360x768-at, de amint ennyivel hajtom a tévét, körbe egy szép vastag fekete keretet látok... ha leveszem 1280x720-ra, akkor jó 16:9-ben, de ez persze nem natív...  

Köszi

Friss a Catalyst?

grapee
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Ezt jó hallani.  
Most játszom a DVI natív meghajtásával, de nem akaródzik igazán. Ati 9500@9700  kártyám van. Valakinek van ilyennel tapasztalata (mármint ATI és a natív kimenet DVI-on.)?

Igen, nekem ATI9600-as van, és simán működik, mi a gond?

Első körben most ott tartok, hogy sikerült a refreshforce-al betenni a felbontások közé az 1360x768-at, de amint ennyivel hajtom a tévét, körbe egy szép vastag fekete keretet látok... ha leveszem 1280x720-ra, akkor jó 16:9-ben, de ez persze nem natív...

Köszi

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Ezt jó hallani.  
Most játszom a DVI natív meghajtásával, de nem akaródzik igazán. Ati 9500@9700  kártyám van. Valakinek van ilyennel tapasztalata (mármint ATI és a natív kimenet DVI-on.)?

Igen, nekem ATI9600-as van, és simán működik, mi a gond?

grapee
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! 
Most már nem csak reg. tag vagyok, de már boldog tulaj is (LG 32LC2R)

Eddig hibátlan a gép, de lenne pár kérdésem:

1. látom megy a beszélgetés arról, érdemes-e DVI-HDMI kábellel vacakolni, vagy szimpolán jó a VGA is. Mivel holnap tervezem egy megfelelő kábel beszerzését, érdekelne, akkor mi is a megfelelő. Vagy mind1 és csak rajtam múlik. Ami fontos, hogy menjen a natív felbontás. (Ja és mivel min. 15m-es kábel kell, nem elhanyagolható a lehetséges zajfelvétel sem)

2. a TV-n van egy Remote in meg egy RS232-es csati is. A Remote gondolom rendszercsati (mint ahogy a sony és Kenwood és egyéb hifi cuccokon is lenni szokott), de soros csati mire használható még?

Előre is köszönöm,
András

UI: Lehet (off), de le kell cserélnem a DVD játékosom is (gagyi Strong, ami most már semmit nem olvas). Mivel Denon Erősítőm van, arra gondoltam, hogy veszek mellé egy egyszerűbb DivX-es Denon játékost. Valakinek van szem. tapasztalata a DVD-1720-assal? Vagy ami még felmerült: HDMI-s játékos. Esetleg ilyet ismer valaki? (on)

1. VGA-n és DVI-n is megy a natív felbontás. Nekem a DVI kábel mezei óccsó, semmi arany stb. de nincs vele gond. Ha lenne, az nem képminőségben jelentkezne pontosabban nem olyan módon mint analóg átvitel esetén (VGA), az adatfolyam kimaradása, értelmezhetetlensége miatt (gondolom) törne, megállna a kép.
2. Az RS232-n keresztül lehet állítani PC-ről a kép és egyéb jellemzőket.

Ezt jó hallani.

Most játszom a DVI natív meghajtásával, de nem akaródzik igazán. Ati 9500@9700 kártyám van. Valakinek van ilyennel tapasztalata (mármint ATI és a natív kimenet DVI-on.)?

Levike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Levike »

Én a Microsoft oldaláról töltöttem le HD videokat, hát biza nem semmi  ha ilyen minőségben sugároznának a TV adók...
Hát kérem, sugároznak ITT a totyik róla.

Ahol (pardon, akinél) vettem a legújabb szerzeményem, ott bizony több csatorna is bejött HDTV-ben (HD1, meg BBC, meg mittudomén még mik). Kérdem, mozog a parabola-tányér csatornaváltásnál? Válasz: nem, 3 tányér van a tetőn... Az egészet, beleértve az erősítőt is, meg a TV-t is (valami 50"-os Philips plazma volt) meg valami fényceruzás kis unverzális kütyüvel távirányította a tulaj...

Igen es mikozben nezted, Darth Vader bekoszont az ablakon es megkerdezte nem-e lattatok veletlen a fenykardjat...
DVD Player: Pioneer DV-737, Audio Player: Philips CD304 by Takacs J., Amp: Denon AVR-3300, Front, Center : AR Status S50, S2, Rear : Tannoy P10, TV: Samsung F6640 IC : Kimber Hero

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Én a Microsoft oldaláról töltöttem le HD videokat, hát biza nem semmi  ha ilyen minőségben sugároznának a TV adók...

Ahol (pardon, akinél) vettem a legújabb szerzeményem, ott bizony több csatorna is bejött HDTV-ben (HD1, meg BBC, meg mittudomén még mik). Kérdem, mozog a parabola-tányér csatornaváltásnál? Válasz: nem, 3 tányér van a tetőn... Az egészet, beleértve az erősítőt is, meg a TV-t is (valami 50"-os Philips plazma volt) meg valami fényceruzás kis unverzális kütyüvel távirányította a tulaj...

Úgy értettem az itthoniak, esetleg szomszédaink Az osztrákok egyébként nem adnak (földi) nagy felbontásban?

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

HD-ben bizony isteni! 
De minimum HDMI-ről kell hajtani, a PC részét is, akkor egész más világ.. A sima DVD-k is HTPC-vel, HDMI-n, gyönyörűek.

Biza! Én egy szafaris HD-t láttam rajta, nagyon szép volt. De közben elcsábultam másfele, majdnem ugyanannyiért.

Ja, van két IMAX filmem 1080i-ben, azokon szoktunk ámuldozni asszonnyal, hogy jajdeszép a zelefánt meg a zsiráf, meg a maci. Aztán, majd elmúlik ez is.

Én a Microsoft oldaláról töltöttem le HD videokat, hát biza nem semmi ha ilyen minőségben sugároznának a TV adók...

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! 
Most már nem csak reg. tag vagyok, de már boldog tulaj is (LG 32LC2R)

Eddig hibátlan a gép, de lenne pár kérdésem:

1. látom megy a beszélgetés arról, érdemes-e DVI-HDMI kábellel vacakolni, vagy szimpolán jó a VGA is. Mivel holnap tervezem egy megfelelő kábel beszerzését, érdekelne, akkor mi is a megfelelő. Vagy mind1 és csak rajtam múlik. Ami fontos, hogy menjen a natív felbontás. (Ja és mivel min. 15m-es kábel kell, nem elhanyagolható a lehetséges zajfelvétel sem)

2. a TV-n van egy Remote in meg egy RS232-es csati is. A Remote gondolom rendszercsati (mint ahogy a sony és Kenwood és egyéb hifi cuccokon is lenni szokott), de soros csati mire használható még?

Előre is köszönöm,
András

UI: Lehet (off), de le kell cserélnem a DVD játékosom is (gagyi Strong, ami most már semmit nem olvas). Mivel Denon Erősítőm van, arra gondoltam, hogy veszek mellé egy egyszerűbb DivX-es Denon játékost. Valakinek van szem. tapasztalata a DVD-1720-assal? Vagy ami még felmerült: HDMI-s játékos. Esetleg ilyet ismer valaki? (on)

1. VGA-n és DVI-n is megy a natív felbontás. Nekem a DVI kábel mezei óccsó, semmi arany stb. de nincs vele gond. Ha lenne, az nem képminőségben jelentkezne pontosabban nem olyan módon mint analóg átvitel esetén (VGA), az adatfolyam kimaradása, értelmezhetetlensége miatt (gondolom) törne, megállna a kép.
2. Az RS232-n keresztül lehet állítani PC-ről a kép és egyéb jellemzőket.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

HD-ben bizony isteni! 
De minimum HDMI-ről kell hajtani, a PC részét is, akkor egész más világ.. A sima DVD-k is HTPC-vel, HDMI-n, gyönyörűek.

Biza! Én egy szafaris HD-t láttam rajta, nagyon szép volt. De közben elcsábultam másfele, majdnem ugyanannyiért.

Ja, van két IMAX filmem 1080i-ben, azokon szoktunk ámuldozni asszonnyal, hogy jajdeszép a zelefánt meg a zsiráf, meg a maci. Aztán, majd elmúlik ez is.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

HD-ben bizony isteni! 

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

OK. 2,5 méteres képátlón 1280x720 felbontás elég nagy lesz?
Az elég, bár te először 19"-os moncsit írtál. Én már egy 106cm-es plazmán is látom a különbséget, nem kevés. Előttem már leírták, hogy miben különbözik a kép.

Igen, mert eddig csak a 19-es monitoromon tudtam natív felbontásban összehasonlítani, a Samsung TV-men (1366x768) sajnos nem tudtam (nem lehet) DVI=>HDMI átalakítóval natívban kitenni.

De nemsokára remélem beüzelem az új kis OFF projim ON, amin már remélem menni fog natívban a 720p HDMI-n PC-ről (mivel 1280x720 a natív felbontása).
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

Talán a kijelző sem mindegy, egy monitornál pl. sokkal kisebb a különbség - ezt már tapasztaltam is. Ennél a tv-nél mindenesetre nagyon nem mindegy..
Te hatásodra kezdtem el anno nézegetni a Sony S32A10E-t, és majdnem meg is vettem Jó kis készülék. Főleg HD-ben.

HD-ben bizony isteni!

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Upsz ez én voltam

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Talán a kijelző sem mindegy, egy monitornál pl. sokkal kisebb a különbség - ezt már tapasztaltam is. Ennél a tv-nél mindenesetre nagyon nem mindegy..
Te hatásodra kezdtem el anno nézegetni a Sony S32A10E-t, és majdnem meg is vettem Jó kis készülék. Főleg HD-ben.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”