Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Értem mire gondoltok, de vegyétek számba, hogy egyszerüen nem tudja a hétköznapi eber kihasználni ezeket a tv-ket, és mire elterjedne ezekhez az igazi nagyfelbontásu DVD (blu-ray, HD DVD), valamint a HD adás, addigra már itt is egy uj technologia megjelenitök terén.
Szoval egy érdekes ágnak tartom a lcd megjelenitöket a tv-k kortörténetében, mert még azelött megjelentek mielött olyan anyagot biztositottak volna nekik, amelyikkel többek lehetnek a crt-nél, és mire ezek már adottak lesznek addigra paradox modon már nem ök lesznek a legujabb technologiák.
Nem tudom értitek-e amire probálok rávilágitani
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát nem tudom. Nem azért veszek meg egy tv-t fél millionál többért, hogy xbox-ozzak vele, amivel sztem nagyon sokan igy vannak. A két nagyfelbontásu DVD technologia között sincs döntés már egy jo ideje, és még nagyon soká is lesz, szoval ezzel is még éveket kell várni. Még legalább 2 3 év, mire normálisan ki lehet használni az lcd-k nyujtotta elönyöket hétköznapi használatban, és akkor még optimista voltam. Azonban ennyi idö mulva már a nyakunkon a legujabb technologia az OLED. Szoval lassacskán sikerül a bürokráciának szétcsesznie egy ilyen tech-et mint az lcd, és kihasználatlanul átsiklanak rajta... Nevetséges.
Azért a temetéssel még várjunk egy kicsit, a CRT felett is már jó ideje megkongatták a harangot és a mai napig talpon van, ráadásul a fejlődés és iránya, ami ugye előre soha nem ismerhető mindig tartogat meglepetéseket, lást hamarosan megjelenhet (az OLED mellett ami tényleg nem lesz egy rossz dolog) a valóban sík katódsugárcső, amely ha kól olvastam pixelenként tartalmaz egy kis csövet elektronágyút, stb.
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k
Szoval a helytakarékosságon és a méreten kívül nagyon nem tudok gyakorlati elönyt mondani
Nálunk ez nagyon lényeges szempont volt szerintem talán emiatt jutottunk el ilyen hamar a vásárlásig, elég szűk a szoba és bizony a 60cm mélyen belógó tv nagyon útban volt. Most táncparkett van a helyén, igaz táncolni nem nagyon tudok, de a közlekedés is lényegesen kényelmesebb azóta
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát nem tudom. Nem azért veszek meg egy tv-t fél millionál többért, hogy xbox-ozzak vele, amivel sztem nagyon sokan igy vannak. A két nagyfelbontásu DVD technologia között sincs döntés már egy jo ideje, és még nagyon soká is lesz, szoval ezzel is még éveket kell várni. Még legalább 2 3 év, mire normálisan ki lehet használni az lcd-k nyujtotta elönyöket hétköznapi használatban, és akkor még optimista voltam. Azonban ennyi idö mulva már a nyakunkon a legujabb technologia az OLED.
Szoval lassacskán sikerül a bürokráciának szétcsesznie egy ilyen tech-et mint az lcd, és kihasználatlanul átsiklanak rajta... Nevetséges.
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért nem olyan rossz dolog az az 1920*1080-as felbontás. Már most támogatja az Xbox360-as, HD-DVD filmek már kaphatóak, tölthető le netről is. Késő ősszel elvben jön a PS3 is. No és vannak jó pénzért olyan DVD játszók is, amik egész jól upscalingelnek 1080i-re. Azért van hol használni...
Lcd, Led, Oled TV-k
Üdv.
Gondolkodom egy illen Hyundai HLT3210-es TVn.
rákötnék mindent ami csak van otthon. fő profilja mondjuk a PC lenne, látott már vki ilyet működés közben? elég kevés infót lehet róla fellelni neten.
Azt írták hogy pc-vel (ha van rajta vga bemenet), tüéles nagyon szép képe van, tehát ha a fö prof-ja a tv-nek ez lenne akor megéri. Normál adás viszont elég ramatyul néz ki még az lcd-ket, és a sima dvd-k sem az igaziak, az lcd-khez viszonyitott alacsony eflbontás miatt.
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Üdv.
Gondolkodom egy illen Hyundai HLT3210-es TVn.
rákötnék mindent ami csak van otthon. fő profilja mondjuk a PC lenne, látott már vki ilyet működés közben? elég kevés infót lehet róla fellelni neten.
Lcd, Led, Oled TV-k
Egy hete még azt hittem hogy az lcd-tv-nél jobb dolog nincs amit most venni lehetne ilyen termékcsoportbol, most meg már látom hogy szinte értelmetlen annak, aki csak olyan szerepkörben szeretné használni mint a sima crt tv-jét. A sima adás pixeles rajta az alacsony felbontás miatt, a dvd ugyancsak, az ujabb dvd formátumokrol már évek ota nincs döntés, igy azt is halogatják. Hiába gyönyörü a tv, mert az látszik a demojukon, de hát ugye nem azt akarja nézni vele az ember...
Szoval a helytakarékosságon és a méreten kívül nagyon nem tudok gyakorlati elönyt mondani
Lcd, Led, Oled TV-k
Mi értelme van az 1920X1080-as felbontásnak a sony egyik tv-jénél, ha meg sem közeliti ezt a méretet egyik sugárzott adás sem, és még a dvd-k sem????
Szerintem valakinek nyitnia kell a nagyobb felbontások felé, mert különben sose érünk el oda.
Ha nem jönnének ki nagy felbontású megjelenítők, akkor a kiadók sem hoznák ki a blue-ray meg hd-dvd lemezeiket, a lejátszók közt sem jönnének ki olyanok amik ezeket támogatják.
Ez most egy átmeneti időszak, amikor éppen az van, hogy vehetsz a boltban 1080P-s megjelenítőt, de hivatalosan semmi sem támogatja, amit ugyanabban a boltban lehetne kapni. Egy év múlva visszatérünk a kérdésre, addig otthon lehet HTPC-vel élvezkedni. Én mostanában naponta letöltök egy HD filmet (megnyugtatásképpen: mind megvan dvd-n eredetiben is ) és végre már nem bánom, hogy kidobtam annyit az LCD tv-re.
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k
Mi értelme van az 1920X1080-as felbontásnak a sony egyik tv-jénél, ha meg sem közeliti ezt a méretet egyik sugárzott adás sem, és még a dvd-k sem????
A felbontás sajnos nem garancia a jó minőségre. Mint írtam, én eddig a legszebb képet analóg hagyományos PAL adásnál láttam (osztrák), és persze egyedi antennával. Természetesen a bolti demókat nem kell ide keverni. Jól hangzik, tehát el lehet adni, a dilettáns marketingesek pedig előszeretettel élnek is a lehetőséggel és nem csak itt. Meg kell csak figyelni a foto piacot. Dúl a "megapixel háború" hiszen egyre olcsóbb az előállítás, de az optikáról, leszámítva a zoom értéket nem sok szó esik, pedig legalább annyira, he nem jobban számít a végeredménynél a minősége. És még sorolhatnánk.
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k
Ezer százalék biztonsággal állítom, hogy egy hálózati zajszűrő semmiféle javulást nem fog eredményezni a képben, akármilyen drága is legyen.A nagyon drága audiofil szűrők javíthatnak valamit egy erre érzékeny, iszonyúan drága hangrendszer hangján, de a TV adás teljesen más. A hang ún. alapsávi jel, egyszerűen mondva az megy a drótban, amit hallasz. A TV adás képét (meg a hangját is) a kábelben egy viszonylag magas (pár 100 MHz) frekvenciára ráültetik. Így jöhet egy dróton több adás, mindegyik más-más vivőfrekvenciára van ráültetve.
Esetleg a koax kábelben egy galvanikus (kisfrekvenciás) szűrő, ami az egyenáramot, 50 Hz-et kiszűri, használhat valamit, de a marhadrága audiofil hálózati szűrők abszolút nem erre valók.
Egyébként nekem is van (nem drága) APC hálózati szűrőm, de azért, hogy a villám ne jusson a készülékeimbe. Bár van benne nagyfrekvenciás szűrő is, nem vártam (és nem is kaptam) sem hangminőségbeli, sem képminőségbeli javulást.
Én hallottam illetve láttam olyan, hogy egy hanganyagból eltüntetett egy szakember egy bizonyos hangot, de ahhoz profi program, rengeted idő, tudás (!) kell és természetesen nem realtime a dolog. És ugye hol van a hang egy kép információmennyiségétől. Megoldás, bizonyos szintig azért természetesen akad(hat) jó példa erre pl. a Canopus egy nem olcsó >100eFt digitalizálója amely tartalmaz un. 3D-s szűrést, az egymás után következő kockákat hasonlítja össze és próbálja meghatározni a zajt, majd eltávolítani, ha jól tudom, de javítson ki, aki jobban ismeri a lelki világát. Szó mi szó, egyszerűen, egyszerű és olcsó eszközzel sajnos nem lehet a sz.rból várat építeni. Jó minőséget kellene szolgáltatni és nem a kuntsaftnak kellene tökölni, hogy nézhető legyen számára a nem olcsó pénzen vett szolgáltatás. Én meg is írtam egyik levelemben a szövetkezet felé, hogy miért foglalkoznak olyannal amihez nem értenek, ami nem lenne a hatáskörük, és hogy a szolgáltatás fogalmáról halvány gőzük sincs Erre a levélre egyből ki is rohant az szöv.elnők, hogy jaj mi a probléma, meg fűt-fát, de természetesen érdemben nem történt semmi.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
én hálózati zajszűrőről beszélek! olvassatok bele egy-két high end audio fórumba, vagy akár ilyen eszközök tesztjeinbe! nem véletlenül kerülnek ezek néha százezren is felüli öszzegekbe! Ha a hangból ( audio jel)kiszűri a zajt, nagyobb precizitást, tágabb teret = jobb minőséget produkál, akkor nyilván a video jelet is tisztábbá teszi, ergo szebb lesz a kép... gondolom én
Ezer százalék biztonsággal állítom, hogy egy hálózati zajszűrő semmiféle javulást nem fog eredményezni a képben, akármilyen drága is legyen.
A nagyon drága audiofil szűrők javíthatnak valamit egy erre érzékeny, iszonyúan drága hangrendszer hangján, de a TV adás teljesen más. A hang ún. alapsávi jel, egyszerűen mondva az megy a drótban, amit hallasz. A TV adás képét (meg a hangját is) a kábelben egy viszonylag magas (pár 100 MHz) frekvenciára ráültetik. Így jöhet egy dróton több adás, mindegyik más-más vivőfrekvenciára van ráültetve.
Esetleg a koax kábelben egy galvanikus (kisfrekvenciás) szűrő, ami az egyenáramot, 50 Hz-et kiszűri, használhat valamit, de a marhadrága audiofil hálózati szűrők abszolút nem erre valók.
Egyébként nekem is van (nem drága) APC hálózati szűrőm, de azért, hogy a villám ne jusson a készülékeimbe. Bár van benne nagyfrekvenciás szűrő is, nem vártam (és nem is kaptam) sem hangminőségbeli, sem képminőségbeli javulást.
Korg MR-1 DSD recorder, Rega P3+RB300+Benz Micro ACE H LP játszó, Sony XA333ES SACD játszó, Panasonic DVD-S97 DVD játszó, Panasonic NV-HS950 S-VHS video, Strong 5155 DVB-T vevő, Technics ST-GT350 tuner, Arcam FMJ A32 7.1, FMJ P35, FMJ P35/3 erősítők, Castle Howard S3 első, Bastion center, Severn 2 hátsó hangfalak, Martin Logan Abyss szub, Panasonic TH-42PV60E plazma TV
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha teszemazt beköttetném mondjuk a digi tv-t, és vennék hozzá pluszba egy szüröt, akkor mutatna valahogy lcd-n a képminöség?
Milyen szüröt kellene venni?
én hálózati zajszűrőről beszélek! olvassatok bele egy-két high end audio fórumba, vagy akár ilyen eszközök tesztjeinbe! nem véletlenül kerülnek ezek néha százezren is felüli öszzegekbe! Ha a hangból ( audio jel)kiszűri a zajt, nagyobb precizitást, tágabb teret = jobb minőséget produkál, akkor nyilván a video jelet is tisztábbá teszi, ergo szebb lesz a kép... gondolom én
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
"Ez a monitoroknál is így van,"Ez kérdés volt, tehát: Ez a monitoroknál is így van?
Monitoroknál 3 év teljeskörű. Amit írtam 1+1+1 a tévékre igaz.
A Panasonic pl. nemrég még 2 év teljeskörűt adott, de most már ők is 1+1+1-et adnak, viszont sehol sem próbálják háromnak feltüntetni.
Köszönöm.
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k
Ha teszemazt beköttetném mondjuk a digi tv-t, és vennék hozzá pluszba egy szüröt, akkor mutatna valahogy lcd-n a képminöség?
Én is megnéztem, még induláskor a DigiTV-t, hogy érzékeltessem az otthonihoz képest a képminőséget, nem is akartam elhinni, hogy ilyen tiszta (szemcse nélküli) is lehet az adás. Persze az igazi minőségi földi sugárzást (ORF1, ORF2), ami lassan a múlté, természetesen nem éri el, de zajtalan volt az tény. Viszont a digitális adás, ma még szerencsére csak álmainkban meg-megjelenő hibái azért láthatóak voltak, az a fránya kockásodás... Rosszul írom, nem a digitális technológia, sokkal inkább a kapzsiság miatt kell (valószínüleg) elfogadnunk a kompromisszumot :-(
Lcd, Led, Oled TV-k
Én felraktam egy izolátort a tv és a rádió antenna kábelre is, de túl sok javulást nem vettem észre. Illetve annyit, hogy most már nem jön be a koax kábelen a tápfeszkó, ami miatt korábban rázott a dugó. Klassz ez a kábeltévé
Joepapa
Ui.: mondjuk minden bizonnyal jobb lenne az eredmény, ha a kábeltv erősítő elé tenném be, de ahhoz fel kéne másznom a padlásra...
Lcd, Led, Oled TV-k
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k
Ami a szűrő használhatóságát illeti, ha feljönnél hozzám... gyorsan megváltozna a véleményed
no miért, neked van szűrőd, és nem ér semmit esetleg? de ha van, milyen (árkategóriájú), mert ezt is fórumon hallottam, hifi, high end fórumon!
Fél éve zaklatom a lakásszövetkezet az által üzemeltetett kábeltv szolgáltatás minősége miatt. Most már következi a FVF mert elegem van belőlük. Mindig a lakásban keresik a hibát, vagyis most már nem, mert a villanyóra szekrényben elvágtam a kábelük és tettem rá egy toldót, és megkértem őket, hogy ott produkáljanak nekem tiszta zajmentes képet, a többivel ne foglalkozzanak. Mondanom sem kell az addig hangoztatott "megfelelő a jelszint ami a lakásban veszik el" duma ezen ponton megbukott, a szint valóban megvolt, csakhogy zajjal együtt. Nem akarták elhinni, gondolták hüjje laikus, oszt megetetjük, hogy jó szinten is lehet adni zajt. Azután mindjárt kiderült, hogy "ja a két ház között kellene már kicserélni a kábelt..." Ez volt márciusban, akkor ígérték, hogy áprilisban ez meg is fog történni. Azóta se telefon, hogy esetleg elnézést, vagy még egy kis türelmet kérnénk. Az ember meg is értené, bár akkor is az lenne a korrekt, ha legalább csökkentenék a havidíjat, de semmi. Pofátlanul jön a csekk, mintha semmi gond nem volna.
Szűrőm valójában nincs, mit is kellene, milyen frekit esetleg sávot szűrni? Csak azért kérdezem, mert minden csatorna szemcsés, ráadásul ennek mértéke napszakonként változik, én arra gyanakszom, hogy az erősítőik (is) gyengék lehetnek és a terheléstől függ mennyi jut nekem, de javítsatok ki ha tévedek.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ami a szűrő használhatóságát illeti, ha feljönnél hozzám... gyorsan megváltozna a véleményed
no miért, neked van szűrőd, és nem ér semmit esetleg? de ha van, milyen (árkategóriájú), mert ezt is fórumon hallottam, hifi, high end fórumon!
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k
Tegnap vettem észre egy érdekességet a PIP-el kapcsolatban. Mivel a tv-m (37LC2R) egy tuneres, a funkció értelem szerűen csak a különböző bemenetek (AV, RGB, komponens, VGA, DVI, stb.) képét tudja az adásba berakni (illetve fordítva) de (!) bekötöttem a video-t, mégpedig úgy, hogy a kapcsoló fesz is eljut a készülékig, tehát ha bekapcsolom a kép átvált a magnóra. Ebben az esetben viszont a kisképben nem tudom választani a tv adást, mert a tv úgy érzékeli (gondolom), hogy tv üzemmódban vagyok, ezt is jelzi ki egyébként. Tehát ha valóban ki akarom használni a PIP-et, le kell mondanom az automatikus AV váltásról, valamit valamiért... érdekes mindenesetre. Persze lehet, ha rákérdezek erre még a boltban, a "szakértő" elmondta volna...
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
"Ez a monitoroknál is így van,"Ez kérdés volt, tehát: Ez a monitoroknál is így van?
Monitoroknál 3 év teljeskörű. Amit írtam 1+1+1 a tévékre igaz.
A Panasonic pl. nemrég még 2 év teljeskörűt adott, de most már ők is 1+1+1-et adnak, viszont sehol sem próbálják háromnak feltüntetni.
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k
tehát akkor azt mondjátok, hogy a digitális müsorszórók által sugárzott jelek sokkal szebb képet biztositanak, mint mondjuk a fiber.... (kábeltv) által közöltek?
Nem hogy nem ilyen egyszerű... anno a házban még egyedi antennával fogtuk (a magyar mellett) a két osztrák adót, na én olyan MINŐSÉGET azóta sem láttam és félek, hogy nem is fogok. A digitálissal az a baj, hogy ha, és miért is ne, szóval ha a dilettáns marketinges beleszólhat a csatorna kiosztásba, pontosabban a tömörítés erősségének eldöntésébe, akkor veszett fejsze az egész, olyan lesz MINDEN csatorna mint már ma is jó néhány (NG, Discovery, Spektrum), ahol is gyors mozgásnál "szépen" kockásodik a kép, stb A tömegnek jó (?) lesz, majd azt hiszi ez ilyen, ez így jó, de aki egy kicsit is igényes az szomorkodni fog rendesen...
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k
Csak megjegyzem, mert ma véletlenül ráakadtam az alábbi mondatra a használati útmutatóban (LG 37LC2R): "Ez a TV-készülék külső, digitális set-top box egység nélkül képes a digitális antenna- és kábelesjelek vételére." !!!Ha ez igaz... :-)
hmm, ennek utána fgok érdeklődni ám!
Egyébként egy igényesebb hálózati szűrővel is sokat lehet ám dobni a minőségen...
Megköszönném, mert lehet elírás is, ami egyébként bőven előfordul az útmutatóban, pl. a komponens bemenetnél rendre "kompozit"-oznak
Megköszönném, mert lehet elírás is, ami egyébként bőven előfordul az útmutatóban, pl. a komponens bemenetnél rendre "kompozit"-oznak. Ami a szűrő használhatóságát illeti, ha feljönnél hozzám... gyorsan megváltozna a véleményed
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
"Ez a monitoroknál is így van,"
Ez kérdés volt, tehát: Ez a monitoroknál is így van?