Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Na, ma megrendeltem a TH-50PV70-et holnap elvileg mehetek érte.
Elmentél érte?

detusz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: detusz »

2-3 év múlva (mikor már reményeim szerint biztosan el tudom látni HD anyaggal) már sokkal-sokkal jobb/nagyobb full HD készülékek lesznek a piacon szintén "X"-ért olyan technológiákkal teletömve, aminek most még a nevét sem hallottuk. 
Ez könnyen lehet, viszont ne feledd, hogy abban a 2-3 évben normális kijelző nélkül kell moziznod!

Miértis? A 42PV70 szerintem elég normális kijelző. Jelen pillanatban a Panasonic legújabb generációs plazmája...
Panasonic 42PV70

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Na, ma megrendeltem a TH-50PV70-et holnap elvileg mehetek érte. Egy dolognak rohadtul örültem, a falitartó megegyezik a régi PA50-ével így amelett hogy nem kell + 34-40 ezret kiadni a falitartóra megúsztam egy újabb fúrogatást meg dűbelezgetést.  
Egy gyors kérdés LCD ügyben. A cimborámnak van egy 32"-es Philips LCD-je 1366 x768 felbontással , HDMI-DVI kábellel küldi rá a jelet azt hiszem egy Pio játékossal viszont a kép nem tölti ki teljesen a képernyő felületét. Értem ezalatt, hogy körbe kb. 5 mm kitöltetlen sáv marad. Ez az LCD 768 sora illetve a DVD 720 sora közötti különbségből ered ? vagy valami beállítás van elcseszve ?

Bocs, az offért

Ez valami beállítási probléma lesz. Megpróbáltam az Onkyo-mal reprodukálni (eléggé hasonló a Pio-hoz), de nem sikerült előhoznom ezt a jelenséget, nekem teljesen kitölti ha 16:9-re állítom a dvdlejátszó menüjében a képet.

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: angyisz »

Na, ma megrendeltem a TH-50PV70-et holnap elvileg mehetek érte. Egy dolognak rohadtul örültem, a falitartó megegyezik a régi PA50-ével így amelett hogy nem kell + 34-40 ezret kiadni a falitartóra megúsztam egy újabb fúrogatást meg dűbelezgetést.

Egy gyors kérdés LCD ügyben. A cimborámnak van egy 32"-es Philips LCD-je 1366 x768 felbontással , HDMI-DVI kábellel küldi rá a jelet azt hiszem egy Pio játékossal viszont a kép nem tölti ki teljesen a képernyő felületét. Értem ezalatt, hogy körbe kb. 5 mm kitöltetlen sáv marad. Ez az LCD 768 sora illetve a DVD 720 sora közötti különbségből ered ? vagy valami beállítás van elcseszve ?

Bocs, az offért

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: EmThor »

Thx

biztos a kábel akkor

koliz
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: koliz »

Itt vannak a Pio plazma árak akit érdekel 
PDP-428XD jul 2.999,00
PDP-5080XD jun 4.299,00
PDP-5080XA jul 3.999,00
PDP-4280XD jun 2.799,00
PDP-4280XA jul 2.599,00

A 8g pioneer árak Kb itthon 42" 600000 ft a belépö modell,és az 50" 800-850 ezer ft

pbando

Plazma

Hozzászólás Szerző: pbando »

dvi-hdmi-vel, 1024-es plazmára kitoltam pc képét. 5m-es kábel. 
1280x720, 60hz. 5%-a a képnek körbe kilóg, nem vészes.
filmek nagyon szépek, divx + hd anyag is. 60hz csak nem árt a tévének?!

viszont ha total commander, vagy bármilyen ablakot mozgatom egérrel, jobbra balra az ablakok fej és lábléce (ha utóbbi van) meghosszabbodik ilyen szellemkép effektel. igazából filmeknél nem látni, csak az asztalon, az ablakok mozgatásánál, pl. total commander fejléc sora jobbra balra meghosszabbodik képernyő széléig, ilyen világos cucc, nem igazi szellemkép, csak ahhoz hasonlít. mi lehet a gond? csak nem a tv hibája ?!

illusztráció: (tehát a szellemkép helyén csak egy világosabb vonalat képzeljetek el)
KATT A KÉPRE

Videokártya/driver bugnak tűnik nekem.

ITT

itt egy másik kép, élőben nem ilyen, zöldet felejtsétek el, mobil optikája hozta elő. jobb felső sarokban kicsit látni, total commander ablak fekete részétől jobbra világos vonal indul, na azaz.

1280x720 @ 60hz.

60hz-et bír a 42pv70 nem? vagy vegyem vissza 50hz-re?

THX

Nekem PV-60 -sal 60Hz-en 1280x720, DVI-HDMI kabellel, NVIDIA Go 7400 video kartya, jo a kép.

Rozek

Plazma

Hozzászólás Szerző: Rozek »

Hello Forumtársak!

Uj tagként lehet hogy régi kérdéssel fordulok hozzátok,de nem találtam választ
a keresgéléseim során.Pana 42PV45EH tulajdonosa lettem.Mivel számomra a szinhőmérséklet igen fontos tud-e valaki szerviz kodot adni amivel állithatok
a három szinen külön külön.(szerintem a gyári beállitás a pirosba huz)Bizonyára van kőztetek olyan aki már több éve használ plazmát ,változott e valamilyen paramétere a készüléknek ennyi idő után.És kell-e valamire vigyáznom a hasz-
nálata során.Várom válaszotokat.

üdvözlettel RL.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10983
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

2-3 év múlva (mikor már reményeim szerint biztosan el tudom látni HD anyaggal) már sokkal-sokkal jobb/nagyobb full HD készülékek lesznek a piacon szintén "X"-ért olyan technológiákkal teletömve, aminek most még a nevét sem hallottuk.
Ez könnyen lehet, viszont ne feledd, hogy abban a 2-3 évben normális kijelző nélkül kell moziznod!

lanlaf

Plazma

Hozzászólás Szerző: lanlaf »

Talán itt merült fel nemrég az "érdemes-e full hd-s tv-t venni, vagy elég a 720p is?" kérdés. Akkor szerepelt egy grafikon, ami segít ebben, de én találtam egy jobb grafikont, amely intervallumokat ad meg, így szerintem sokkal használhatóbb: 
resolution chart

Tetszik amit írtál, korrekt, átgondolt.
Számomra sem kétséges, hogy jobb a full HD, és egyértelműen ez a jövő. De kicsit levéve a technofób szemüvegemet gazdaságossági oldalról próbáltam nézni a kérdést, mikor az 1024x768 mellett döntöttem. A szegényes HD ellátottságomon túl az is ebbe az irányba tolt, hogy jelenleg egy jobb 1024x768(720) készülék "X"-be kerül. Hasonló - jelenleg prémium kategórába tartozó (10G Pana, 8G Pio) - fullHD kütyü 1,5-2x "X".

Nagyon gondolkodok, hogy mit vegyek... 2006-ban 42pv60-at akartam, most 42pv70-et, mert 1080p-t is tud a hdmi-je. Igaz, a képfelbontása csak 720p... Most már erősen gondolkodom, hogy legyen Full HD, később kell cserélni, ha eleve jót vesz az ember. Várom, hogy jöjjenek a Full HD-s plazmák, és lássam az árakat. Aztán lehet, hogy végülis egy 46"-os Sharp LCD lesz belőle, amilyet most Rea4 hírdet igen baráti áron.

Most egy 32"-os kb 60 kg-os Sony CRT-n nézzük a műsorokat, elég jó képe van, de nem HD. Így tudunk várni. Most amúgy sem lenne pénz a fejlesztésre.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

Nézési távolság vs.képméret vs. felbontás.  
Nagyjából az olvasható ki belőle, hogy minél messzebb van a tv, annál nagyobb méretű kell legyen, hogy a nagyobb felbontást láthasd rajta. Ha van egy 42"-os tv-d, amitől 3,75 méterre ülsz, akkor tökmindegy, hogy 480p vagy 720p, a különbség nem látható (a grafikon szerzője szerint).

Számomra ennél sokkal fontosabb infó, amit nem lehet elégszer hangsúlyozni: a nagyobb felbontású kijelzőket közelebbről kell nézni, hogy érezhető legyen a különbség.

Annak idején, mikor plazmát és felbontást váltottam, némi kisérletezés után megtaláltam a számomra tökéletes nézési távolságot és láss csodát, szinte pontosan 3 méterről nézem az 50 collos 720p képet, ahogy a grafikonban is áll.

Az mondjuk már elég vicces lenne, ha egy 50 collos 1080p plazmát két méterről nézne a család. Amellett, hogy klasszul kitöltené az aktív látómezőnket, a lábunk elérné a cuccot, így nem kellene távvezérlő sem.

Tehát ha meg akarom tartani a 3 m távolságot, akkor full HD plazmából 75 collos szörnyeteget kellene vennem (kb. 120 kg tömeggel és fél kilowatt fogyasztással)... no azt már nem. Akkor már inkább egy projector.

detusz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: detusz »

Talán itt merült fel nemrég az "érdemes-e full hd-s tv-t venni, vagy elég a 720p is?" kérdés. Akkor szerepelt egy grafikon, ami segít ebben, de én találtam egy jobb grafikont, amely intervallumokat ad meg, így szerintem sokkal használhatóbb: 
resolution chart

Tetszik amit írtál, korrekt, átgondolt.
Számomra sem kétséges, hogy jobb a full HD, és egyértelműen ez a jövő. De kicsit levéve a technofób szemüvegemet gazdaságossági oldalról próbáltam nézni a kérdést, mikor az 1024x768 mellett döntöttem. A szegényes HD ellátottságomon túl az is ebbe az irányba tolt, hogy jelenleg egy jobb 1024x768(720) készülék "X"-be kerül. Hasonló - jelenleg prémium kategórába tartozó (10G Pana, 8G Pio) - fullHD kütyü 1,5-2x "X".
Panasonic 42PV70

lanlaf

Plazma

Hozzászólás Szerző: lanlaf »

resolution chart

Nézési távolság vs.képméret vs. felbontás.

Nagyjából az olvasható ki belőle, hogy minél messzebb van a tv, annál nagyobb méretű kell legyen, hogy a nagyobb felbontást láthasd rajta. Ha van egy 42"-os tv-d, amitől 3,75 méterre ülsz, akkor tökmindegy, hogy 480p vagy 720p, a különbség nem látható (a grafikon szerzője szerint).

Ennek kipróbálására csináltam egy képet, amelyet egy 20"-os wide monitoron megjelenítve bal oldalon az 1024x768-as 42"-os plazma, jobb oldalon az 1920x1080-as 42"-os plazma pixelméretének megfelelő képet tartalmaz. Akinek nem 20"-os wide monitora van, annak persze nem reális.

A grafikon szerint 2,25 méternél távolabbról nézve a képet a 20"-os wide monitoron már nem láthatna az ember különbséget a két, különböző felbontású kép között. Pedig én látok, a jobb oldali valamivel élesebb. Persze lehet, hogy mozgóképnél ezt már nem lehet így megfigyelni.

beteszem ide a képet, lehet nézegetni.

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez USD, vagy EUR?
EUR

derceto
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: derceto »

PDP-428XD jul 2.999,00
PDP-5080XD jun 4.299,00
PDP-5080XA jul 3.999,00
PDP-4280XD jun 2.799,00
PDP-4280XA jul 2.599,00

Ez USD, vagy EUR?

Telehold
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Telehold »

PDP-428XD jul 2.999,00
PDP-5080XD jun 4.299,00
PDP-5080XA jul 3.999,00
PDP-4280XD jun 2.799,00
PDP-4280XA jul 2.599,00

koliz

Plazma

Tehát laikusként megfelelő lehet egyszerűen követni a híreket a gyárépítésekről, és a gyártási kapacitás alakulásáról/alakításáról.
Pontosan ezt teszem én is. A világ egyik legnagyobb plazmagyártója, az LG a napokban döntött egyik nagy plazmaüzemének a bezárásáról. A plazma elérte technikai korlátait, nagy durranás már nincs benne. Kifuttatják a szériákat, elpukkantják a tartalék puskaport, aztán átállnak másra. Ez persze hosszú folyamat, de 5-6 év múlva úgy fogunk nézni a plazmákra, mint most a VHS magnókra, vagy a CRT monitorokra.

ez az idő kicsit elhamarkodott!!
de 5-6 év mulva itt megvitatjuk

De hol zárja be ?Koreában gondolom drága a munkaerö .

koliz

Plazma

Beírom ide is: 
Tegnap volt szerencsém megtekinteni a 8G-s Pio plazmát.
Eddig a 7G-s készülékeket tartottam a legjobb "képű" plazmának, így kíváncsi voltam mi igaz a híresztelésekből. Ki merem jelenteni, hogy csodát láttam, eszméletlen éles kép, olyan kontraszt (16000:1) ami minden általam látottnál jobb. A fekete olyan szinten fekete, hogy a lakkfekete keretbe szinte beleolvad, mindez persze 1080p/24-ben. Pozitívum még, hogy visszatér a külső egység is, így a szerelésnél akinek bejött, megegyszerűsítheti a dolgát ez a lehetőség is.
Összehasonlítva a most futó full HD-s PDP 5000EX-el, a 8G képe sztem sokkal jobb lett.

EZT én is alá támasztom ,azért meg nézném a uj full hd s panákat a többiek meg csak erőlködnek talán még a Hitachi fog valamit kihozni .

soma17
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: soma17 »

Tehát laikusként megfelelő lehet egyszerűen követni a híreket a gyárépítésekről, és a gyártási kapacitás alakulásáról/alakításáról.
Pontosan ezt teszem én is. A világ egyik legnagyobb plazmagyártója, az LG a napokban döntött egyik nagy plazmaüzemének a bezárásáról. A plazma elérte technikai korlátait, nagy durranás már nincs benne. Kifuttatják a szériákat, elpukkantják a tartalék puskaport, aztán átállnak másra. Ez persze hosszú folyamat, de 5-6 év múlva úgy fogunk nézni a plazmákra, mint most a VHS magnókra, vagy a CRT monitorokra.

ez az idő kicsit elhamarkodott!!
de 5-6 év mulva itt megvitatjuk

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

...... de az ára majd visszatart.
Többünket is.

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Hegez »

Én sajnos még nem találkoztam vele, de a nyugati sajtó el van tőle alélva. A régebbi Piokat elnézve meg is tudom érteni.

Jobb, ha nem is olvasok ilyen tapasztalásokat, mert még megint elcsábulok, ...... de az ára majd visszatart.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

Én sajnos még nem találkoztam vele, de a nyugati sajtó el van tőle alélva. A régebbi Piokat elnézve meg is tudom érteni.

zsééééé
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: zsééééé »

Beírom ide is:

Eddig a 7G-s készülékeket tartottam a legjobb "képű" plazmának, így kíváncsi voltam mi igaz a híresztelésekből. Ki merem jelenteni, hogy csodát láttam, eszméletlen éles kép, olyan kontraszt (16000:1) ami minden általam látottnál jobb. A fekete olyan szinten fekete, hogy a lakkfekete keretbe szinte beleolvad, mindez persze 1080p/24-ben. Pozitívum még, hogy visszatér a külső egység is, így a szerelésnél akinek bejött, megegyszerűsítheti a dolgát ez a lehetőség is.
Összehasonlítva a most futó full HD-s PDP 5000EX-el, a 8G képe sztem sokkal jobb lett.

kaposi1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: kaposi1 »

Szerintem meg ne azon agyaljon valaki a tvvásárlás után 2-3 évvel, hogy elavult-e a technológiája a tvnek, hanem azon hogy meg van-e még elégedve az általa nyújtott képminőséggel vagy sem. Tőlem lehet 50 éves technológia is, ha az élvezet mai szinten van
Ez egy olyan hozzászólás volt amivel maximálisan egyetértek.

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Plazma

Hozzászólás Szerző: Petike »

Szerintem meg ne azon agyaljon valaki a tvvásárlás után 2-3 évvel, hogy elavult-e a technológiája a tvnek, hanem azon hogy meg van-e még elégedve az általa nyújtott képminőséggel vagy sem. Tőlem lehet 50 éves technológia is, ha az élvezet mai szinten van
Ez nagyon igaz, kérném kőbe vésetni !
(vajon így van a nőkkel is ? )
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 ChristieHD14K-M SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”