Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Mistr*l számtech boltban a 37" LG RZ-37LZ55 359.900 Ft (bruttó), ha valakit érdekel... (mondjuk ennyiért szerintem az újabb 37LC2R jobb vétel (2 hdmi-vel, meg 1600-as kontrasztal)
üdv: mangob
link
Te nem vetted észre benne a korábban említett fényesebb függőleges csíkokat?(korábbi hsz-emben)
Mert egy haverom is vett 32 colos-t,neki is vannak benne.
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért egy eladó szavára nem kell, nem szabad (!) adni Arra valók, hogy megkérdezd, merre található egy adott termékcsoport, az úgy 80%-ban tudják, vagy eltalálják. Na megyek is a hűtőhöz
Picit gondolj bele. Elmész egy boltba, ki vannak rakva az új termékek, amit egy eladónak el kéne adnia, hogy az is normális ütemben haladjon. Sőt, foci vb előtt végképp kapóra jön neki, hogy valakire rátukmálja.
De egyáltalán elég ritka, hogy egy eladó véleménye szerint nem épp az aktuális termék a legjobb. Legalábbis én még ezen kívűl nem találkoztam olyannal (pedig pl a Sennheiser 580-as füles is jobb lett, mint az 590-es. ott is csak mekegekett anno az eladó hogy így meg úgy), hogy a boltban azt mondták volna, hogy nem rossz, de az előző modell jobban sikerült. Ha valaki ezt mondja magánvéleményben, akkor tán nem csak rádtukmálni akarja a tv-t
Lcd, Led, Oled TV-k
Mistr*l számtech boltban a 37" LG RZ-37LZ55 359.900 Ft (bruttó), ha valakit érdekel... (mondjuk ennyiért szerintem az újabb 37LC2R jobb vétel (2 hdmi-vel, meg 1600-as kontrasztal)
link
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Lcd, Led, Oled TV-k
parancsolj
mangob
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
LC2R-ert hagyjuk is, mert még az eladó is azt mondta, hogy szerinte a régebbi LZ55-ös jobb modell volt...
Azért egy eladó szavára nem kell, nem szabad (!) adni Arra valók, hogy megkérdezd, merre található egy adott termékcsoport, az úgy 80%-ban tudják, vagy eltalálják. Na megyek is a hűtőhöz
Bocs,de nem te raktál fel valahová képeket a tévéről?Nem találom sehol,már ha te voltál...Igazából nem is a TV érdekel ,hanem nagyon tetszett,ahogy el volt helyezve a falon,azt akarnám megnézni...Már persze ha te tetted fel a képeket..
Ha igen,lécci dobj már egy linket,hol van...Köszi!!
http://kep.tar.hu/csikos_gabor
parancsolj
mangob
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Lcd, Led, Oled TV-k
LC2R-ert hagyjuk is, mert még az eladó is azt mondta, hogy szerinte a régebbi LZ55-ös jobb modell volt...
Bocs,de nem te raktál fel valahová képeket a tévéről?Nem találom sehol,már ha te voltál...Igazából nem is a TV érdekel ,hanem nagyon tetszett,ahogy el volt helyezve a falon,azt akarnám megnézni...Már persze ha te tetted fel a képeket..
Ha igen,lécci dobj már egy linket,hol van...Köszi!!
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Én is vettem egyet,eddig majdnem tökéletes.Azért majdnem mert egyszínű háttér előtti gyors mozgásoknál látszik (pl.focimeccs az egyszínű zöld gyepen) hogy halovány függőleges "fénycsíkok" vannak a képernyőn.Nem zavarcsíkok ezek,hanem mintha lenne egy-két függőleges sor a képernyőn ahol nagyobb a fényerő mint a többi helyen.Tudom hülyén hangzik,de jobban nem lehet leírni.
Egyébként több TV-nél (CRT-nél is) tapasztaltam ilyet,nem értem miért vannak ezek a fátyolos halvány csíkok a képernyőkön.
Valaki érti miről beszélek? Esetleg tudja valaki az okát?
Én nem tudom az okát, de én is láttam ezt tegnap a Corában egy kirakott készüléken (pedig az csak a 26-os volt).
Igen,ez mérettől független.Például 55 cm-es CRT TV-n is látam már ilyet.Az LCD-m előtt egy 72-es Panasonic CRT-m volt,azon is voltak csíkok.Szüleim 72 cm-es Thomson TV-jükön egy szélesebb csík van középen.
Úgyhogy elég gyakori ez,csak valaki észre sem veszi.Csak oldalirányú mozgásnál lehet látni,és csak egyszínű (Zöld,kék.szürke) háttér előtt.
Lcd, Led, Oled TV-k
Én is vettem egyet,eddig majdnem tökéletes.Azért majdnem mert egyszínű háttér előtti gyors mozgásoknál látszik (pl.focimeccs az egyszínű zöld gyepen) hogy halovány függőleges "fénycsíkok" vannak a képernyőn.Nem zavarcsíkok ezek,hanem mintha lenne egy-két függőleges sor a képernyőn ahol nagyobb a fényerő mint a többi helyen.Tudom hülyén hangzik,de jobban nem lehet leírni.
Egyébként több TV-nél (CRT-nél is) tapasztaltam ilyet,nem értem miért vannak ezek a fátyolos halvány csíkok a képernyőkön.
Én nem tudom az okát, de én is láttam ezt tegnap a Corában egy kirakott készüléken (pedig az csak a 26-os volt).
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Nun gut, akkor leszámolom őket (és ha nem stimmel, akkor leszámolok az LG-vel is :smile19: )közben azért vettem egy VGA kábelt is, hátha...
Na és mennyi?
Annyi amennyinek lennie kell.
A VGA kábellel vígan megy 1360x768-ban. Gyönyörűen szép, de azért közelebbről látszik, hogy nem 100%-ig pontos a pixelrácsa a TV-hez képest (számban stimmel, csak a VGA felvesz egy kis zajt)
Úgyhogy nem adom fel, meglesz a DVI-is natívban, csak rá kell jönnöm, hogyan
A szervizmenüben nem találtam semmi xtrát ezzel kapcs., bár lehet onna ki tudnám puskázni az időzítéseket?
Sziasztok.
Látom van itt olyan akinek LG 32LC2r-e van.
Lcd, Led, Oled TV-k
Láttátok hogy a MM-ban az LG 37LC2R 360e Ft!!!, a 32-es asszem 280e a 37LB1R pedig 400e Ft?? Egyre megfizethetőbbek az LCD-k, ennyiért messze nem lehet kapni HD-s plazmát....A 37"-meg már majdnem akkora, mint a 40" szóval számottevő különbség nincs a kettő között.
mangob
37"-os HD plazmát kapsz 400-ért (37LB1R ára), szóval van ennyiért. LC2R-ert hagyjuk is, mert még az eladó is azt mondta, hogy szerinte a régebbi LZ55-ös jobb modell volt, talán ezért akciózzák...
Amúgy meg nem 40"-os plazma, hanem 42". Nem mindegy
Mellesleg 42PV60-as (HD) is 500 alatt van. Ennyiért egy igazán jó LCD-s TV-t - ami próbál közelíteni a fekete színhez - drágább (pl Sony S2000-es sorozata).
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Láttátok hogy a MM-ban az LG 37LC2R 360e Ft!!!, a 32-es asszem 280e a 37LB1R pedig 400e Ft?? Egyre megfizethetőbbek az LCD-k, ennyiért messze nem lehet kapni HD-s plazmát....A 37"-meg már majdnem akkora, mint a 40" szóval számottevő különbség nincs a kettő között.
mangob
Na ott vettem én is, ennyiért... !! (válasz Wiblicznek) Egy hét különbséggel mentem be, és amikor venni akartam, már egy húszast csökkentettek is... Meg is vettem, ...mert hülye azért nem vagyok!
mangob: köszönöm a gyorstalpalót, sejtettem én ezeket, de így jobb. Amit viszont nem értek, hogy tudom lejátszani akkor az 1080i vagy p -s filmet, trailert, ha csak 768-at tud a kijelző? Vagy automatikusan csak a 720-as verziót játsza le az anyagból, hiába van az 1080-as formátumban?[/b]
360? Ez húsbavágó volt. Én 415 ért vettem és még magyarnyelvű leírásom sincs hozzá.Valamint még mindig köhögöm a részleteket.
Lcd, Led, Oled TV-k
mangob
Na ott vettem én is, ennyiért... !! (válasz Wiblicznek) Egy hét különbséggel mentem be, és amikor venni akartam, már egy húszast csökkentettek is... Meg is vettem, ...mert hülye azért nem vagyok!
mangob: köszönöm a gyorstalpalót, sejtettem én ezeket, de így jobb. Amit viszont nem értek, hogy tudom lejátszani akkor az 1080i vagy p -s filmet, trailert, ha csak 768-at tud a kijelző? Vagy automatikusan csak a 720-as verziót játsza le az anyagból, hiába van az 1080-as formátumban?[/b]
Egyszerűen ugyanaz a helyzet mint pl. a tv adásokkal (azok felbontása uis jóval kisebb a tv felbontásától, de mégis lenyomja a tv..), csak itt fordítva. A bejövő 1920x1080-as jelet downscalezi a tv a megfelelő felbontásra.
Lcd, Led, Oled TV-k
mangob
Akkor én a 32LC2R-t 260-ért jó áron vettem Saturnban 8) Akciós időtartam utolsó napján, zárás előtt 10 percel estem be... Örültek nekem, főleg hogy a bankkártya is szarakodott...de végül sikerült 8)
Lcd, Led, Oled TV-k
mangob
Lcd, Led, Oled TV-k
mangob
Lcd, Led, Oled TV-k
Létezik olyan funkcio az lcd-ben, amivel "életleniteni" lehet?? Értem ez alatt hogy szándékosan elmosottabbá tenni pixeleket, hogy kifejezöbb legyen az átmenet, amolyan crt-s modon? és ha igen hogy nevezik?
A sharpness-t (élesség) vedd le 0-ra.
TV: Toshiba 32WL66P; DVD: Pio 433H
Lcd, Led, Oled TV-k
Létezik olyan funkcio az lcd-ben, amivel "életleniteni" lehet?? Értem ez alatt hogy szándékosan elmosottabbá tenni pixeleket, hogy kifejezöbb legyen az átmenet, amolyan crt-s modon? és ha igen hogy nevezik?
Lcd, Led, Oled TV-k
Az a baj hogy engem az ujabb tipussal kapcsolatos infok és föleg tapasztalatok érdekelnének. Ami ugye az r71 és r72.
Lcd, Led, Oled TV-k
Mindenki LG-t vesz?? Nincs valakinek samsungja az le-...r... sorozatbol?? A 40 colos érdekelne, de bármelyikrl szivesen hallgatnék véleményt, mert csak méretben különböznek. Sehol nem találok rola sajnos semmit, és sokat jelente vélemény.
ha visszaolvasol, akkor a samsung r51-esről elég sokat olvashatsz...
mangob
ui: general: gratula a tv-hez - és igen, van benne faroudja chip, a felbontás után (720, 1080, stb..) a p a progresszív, az i az interlaced kifejezést jelöli. progresszív minden sort megjelenít, az interlaced (váltott soros) a nevéből adódóan váltogatja a sorokat (ergó a p-nek jobb a képe). 720-as hd szabvány 1280x720-as felbontást ír elő (leginkább p szokott lenni), az 1080-as 1920x1080-as felbontást tud (itt már az i-s a jellemzőbb). a natív felbontás alatt azt értjük, hogy (főként) htpc-ről olyan felbontással tudjuk meghajtani a kijelzőt, amekkora felbontással az rendelkezik (ergó pixel-pontos a megjelenítés) - ez lenne az ideális, csak valahogy ezt a tv gyárakat és videókártya meghajtók készítőit sajnos nem nagyon érdekli....
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Hali!
Hát végre én is boldog tulajdonosa vagyok egy 37" LG LC2R lcd-nek!
Bárki bármit mond, nagyon megdobja a szoba képét, és ez igenis számít! Nem mellesleg egy rakás helyet spóroltam (most bérleményben lakom, egy szobás, 3,5x5.3m, szóval túl nagy), ami megintcsak sokat számított. két készülék helyett (tv+monitor) egy lapos.... És hát a kényelem, hogy ágyból csinálok mindent, tv, dvd, net, játék... az megfizethetetlen....
A tv adás olyan, amilyen, nem foglalkozok vele, kb 3 m-ről nézem, szóval elmegy, a dvd nem rossz, sőt, szerintem kiváló (jól tudom, hogy ebben is van Faroudja Chip? ha jól írom...), a pc pedig hihetetlen...! Pc-ről lement már a Final Fantasy 1080-as verziója, az viszont lélegzetelállító valóban. Ma kapom a Matrixot HD-ben, meg töltögetem a klippeket, hát igen, alig várom már a magyar megjelenéseket...
Nem nagyon vagyok még tisztában a natív, 1080i, 1080p... stb kifejezésekkel, igyexem pótolni..
üdv
Hol vetted és menyiért? Csak azért kérdem mert én biztos többért vettem csak mazohista vagyok
Lcd, Led, Oled TV-k
Mindenki LG-t vesz?? Nincs valakinek samsungja az le-...r... sorozatbol?? A 40 colos érdekelne, de bármelyikrl szivesen hallgatnék véleményt, mert csak méretben különböznek. Sehol nem találok rola sajnos semmit, és sokat jelente vélemény.
Lcd, Led, Oled TV-k
Hali!
Hát végre én is boldog tulajdonosa vagyok egy 37" LG LC2R lcd-nek!
Bárki bármit mond, nagyon megdobja a szoba képét, és ez igenis számít! Nem mellesleg egy rakás helyet spóroltam (most bérleményben lakom, egy szobás, 3,5x5.3m, szóval túl nagy), ami megintcsak sokat számított. két készülék helyett (tv+monitor) egy lapos.... És hát a kényelem, hogy ágyból csinálok mindent, tv, dvd, net, játék... az megfizethetetlen....
A tv adás olyan, amilyen, nem foglalkozok vele, kb 3 m-ről nézem, szóval elmegy, a dvd nem rossz, sőt, szerintem kiváló (jól tudom, hogy ebben is van Faroudja Chip? ha jól írom...), a pc pedig hihetetlen...! Pc-ről lement már a Final Fantasy 1080-as verziója, az viszont lélegzetelállító valóban. Ma kapom a Matrixot HD-ben, meg töltögetem a klippeket, hát igen, alig várom már a magyar megjelenéseket...
Nem nagyon vagyok még tisztában a natív, 1080i, 1080p... stb kifejezésekkel, igyexem pótolni..
üdv
Lcd, Led, Oled TV-k
Upscaleres DVD playa engem nem hat meg, a tobbszoros atmeretezestrol (576i->1080i/p->768p) rosszabb lesz a kep mintha egy nem felskalazo de jo minosegu DVD -rol neznem...
Igaz a TV -mben faroudja cucc van, az szepen DVD -nel az 576i -t 1 lepesben felskalazza nativ felbontasra, 768p -re, szoval egy gagyibb elktronikaval rendelkezo TV -nel, lehet van ertelme az felskalazos lejatszonak, de nalam nem sok...
Nos engem is meglepett, mert pont így vélekedtem erről mint Te, hogy hülyeség kétszer skálázni, biztos, hogy nincs értelme az upscaling dvd-nek egy ilyen lcd-nél. De... meglepő módon, nálam is valamivel jobban néz ki ha hagyom upscalezni a játékost.
Igaz, az én tvmben nincs is Faroudja.. (Azért a saját scalere sem olyan rossz pedig)
Az 1080P-t még nem próbáltam, de vannak 1080is filmjeim, persze, hogy látszik a 720P-hez képest a többlet információ, de a 720P-s H264-es filmek is fantasztikusak, ha jól vannak enkódolva, az 1080P-t nem erőltetem, mert félelmetesen sok helyet foglal, főleg ha csak mpeg2-ben van tárolva, nekem egy 20GB-ot nem ér meg egy film sem.
A kép mérete érdekes dolog. Pl van egy laptopom, szélesvásznú, és az ölembe rakva (vagy ágyban fetrengve a hasamra) már akkora rajta a kép, mint a projektoron a 185cm-es kép 3m-ről, vagy akár egy átlagos moziterem képméretét is eléri.. Persze csak látószögről beszélve.
De valahogy mégsem ugyanaz az érzés.. Nincs meg benne az a "monumentalitás" érzet ami egy vetített 2m széles képben megvan, nem tudom miért, talán mert nincsennek mellette kisebb tárgyak amiből az ember érezhetné, hogy nagy képet bámul.