Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Cyrin »

Sziasztok!Samsung le26r72bx-m van,visszaolvasva gondolkodtam egy hdmi-dvi kábel beszerzésén,össze szerettem volna kötni pcvel..

Véletlen beleolvastam a haszn.utasításba,és ott ezt olvasom:"Ne próbálja csatlakoztatni a HDMI-csatlakozót a számítógép vagy laptop videokártyájához.
(Ekkor üres képernyő jelenik meg.)"

Ez igaz lehet,Nektek mi a tapasztalatotok??
Köszi a választ!

Nemrég olvastam asszem a Prohardver.hu-n, hogy az Asus az új videokártyáit HDMI csatlakozóval szereli fel.
no hifi, no cry...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 717

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Helló!Kezdo˝ vagyok,itt,légyszi valaki írja le,mit jelent a   n a t í v   f e l b o n t á s kifejezés?
kösz

ugyanebben a topikban, július 4-6 környéki hozzászólásban vki már megkérdezte ugyanezt.
"lapozz" oda, vagy a keresôben keress rá a natív kifejezésre

vagy érdemes a szoftver topikba benézni, a házimozi szótár "altopikba"!
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

egyes
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: egyes »

Helló!
Kezdő vagyok,itt,légyszi valaki írja le,mit jelent a n a t í v f e l b o n t á s kifejezés?
kösz

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

Sziasztok!Samsung le26r72bx-m van,visszaolvasva gondolkodtam egy hdmi-dvi kábel beszerzésén,össze szerettem volna kötni pcvel..

Véletlen beleolvastam a haszn.utasításba,és ott ezt olvasom:"Ne próbálja csatlakoztatni a HDMI-csatlakozót a számítógép vagy laptop videokártyájához.

Köszi a választ!

Szerintem ennél is az van, hogy meg tudod hajtani HDMI-DVI kábellel, de nem a natív felbontásban (1366x768-ban), hanem 1280x720 vagy 1920x1080i -ben, mindkét esetben valószínűleg le fog lógni körbe a kép (overscan miatt), ezt lehet orvosolni a vga driver beállításaival, így feltehetően egy kb. 1208x688 vagy hasonló agyament felbontásban kapsz majd full screen képet, életlen karakterekkel..
Szvsz ennyi, nem kifejezetten hasznos.
Eddig csak az LG tv-knél hallottam olyat hogy HDMI-n keresztül PC-s felbontásokat támogatnának, Samsungra nem jellemző. Szerintem maradj a VGA-nál.

atip

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: atip »

Sziasztok!
Samsung le26r72bx-m van,visszaolvasva gondolkodtam egy hdmi-dvi kábel beszerzésén,össze szerettem volna kötni pcvel..

Köszi a választ!

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Van már full hd LCD (pl. http://www.digitalszalon.hu/Main/ShowSt ... tockid=856) csak persze drágább (ha ár kategóriára gondoltál, akkor bocs)

Mire gondoltál?

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Pelican »

köszi az infókat, nem tudok nagyobb tévét venni ert kb. 2mről nézném, már a 66cm is eléggé nagy ilyen távolságról, azért írtam hogy 66cm a max de azon belül a legjobbat keresem, kár hogy még nincs ebben a kategoriában 1920x1080 felbontású TV, azt hol tudom megnézni hogy melyik gyártó modeljén van HDCPs HDMI csati? a bolti eladók csak néznek mikor megkérdezi az ember, pedig nem mindegy a dolog a jövőre nézve!
Miért ne tudnál nagyobbat venni, 2m-ről nekem kevés lenne a 66 cm...
Van már full hd LCD (pl. http://www.digitalszalon.hu/Main/ShowSt ... tockid=856) csak persze drágább (ha ár kategóriára gondoltál, akkor bocs)
A HDCP-t nem mostanában fogják bevezetni, amiatt felesleges aggódni szerintem, másrészt meg ma már minden HDMI-s megjelenítőben benne van.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: cs_gaborka »

Majd elfelejtem, egy hét távollét (szabadság) elegendő, hogy haza érve ismét olyan furcsa legyen az LCD tv, most megint kell néhány nap, amíg az ember megszokja

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

De dícséretes a "ha már - akkor" hozzáállásod.
Ha van elegendő felesleges pénzed Feleségem hozzáállása is hasonló, bár Őt a műszaki okok helyett inkább az "egyszerre vegyük meg és akkor minél hamarabb használhatjuk" gondolat mozgatja... én meg fékezem Ha ráhagyom a dolgokat, Ő megvette volna (a tv vásárlásakor) 10eFt-ért a kábelt és kb 60eFt-ért a fali tartó konzolt... Szerencsére nem engedtem, pontosabban sikerült meggyőznöm észérvekkel, így 5eFt-ba került a kábel a konzolt pedig a következő hétvégén édesapjáéknál megcsináltuk 2cm-es zártszelvényből. Ki lett furva, le lett festve és sokkal jobban símul a falhoz, mint a gyári univerzális Mondtam is utánna, igaz egy (gyenge) hétig a talpára állítva kellett nézni a tv-t, de megspóroltunk -tam :kiraly: 55eFt-ot. Mondjuk több mint kétheti fizetésem, úgyhogy (nekem) azért nem mindegy...

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Átkapcsoltam a tv-n PC forrásra ,be is jött a kép ,de hullámzik,vibrál, úszik,"lebeg" épphogy olvasni lehet a feliratokat...
Én unokatesómnál futottam bele hasonló jelenségbe, igaz ott a kompozit jellel hajtottuk meg a TV-t. A hiba (mire rájöttünk) a lakásföldelés illetve villamoshálózatban van, gondolom valamiféle földhurok alakulhatott ki, leszigeteltem a számítógép földelését, azóta rendben van. Nálad is analóg az átvitel ezért gondoltam csak, hogy megemlítem.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

úgy full digitális lesz a jelátviteled, a minőség elvileg a lehető legjobb, LCDje válogatja, de egy jó minőségű kábel legalább egy 10es (ezer)én lentebbi lcd tv teszteim egy MONITOR kábelel csináltam végig , az kb 16.000.- a SATSYTEM kftnél, viszont állíthatom hogy világmárka kábelek területén,

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Megnéztem egy másik géppel, de ugyanaz a tünet: remeg,ugrál,vibrál,úszik...
Elvileg a kábel is jó, mert a sz.gép lcd monitorát simán viszi!

Amúgy van valami hdmi bemenet a tv-n, azzal nem lehet összekötni a tv-t a sz.géppel??? Hátha azon jó a kép... Ha jól tudom van olyan kábel aminek az egyik vége HDMI a másik vége DVI! HDMI-t a tv-be, a másik végét(DVI) a sz.gépem video kártyájába (azon van vga meg dvi csati is)! Szerinted????

Előre is köszi a választ!

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Másik vga kártya, vagy másik PC, esetleg másik vga kábel? Szintén csak tesztképpen...

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sajna nem segít a kábel kihúzás sem, a felbontás automatice az amit írtál, de ha átállítom bármi másra úgysem jobb a helyzet

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Tibi:

Csak egy teszt, próbáltad már kihúzni ideiglenesen a TV-ből az antenna kábelt? Nézd meg, hátha úgy javul a helyzet.

Azt is nézd meg, hogy a desktopod felbontása 1360x768 -e?

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Helló!

Lenne egy kérdésem LCD tv-vel kapcs.:

Vettem egy samsung le32r51b LCD tv készüléket, majd összekötöttem a pc-mmel egy vga-vga kábellel(a pc in felirat alatti részbe található vga dugót használtam, hangot nem dugtam rá mert nincs olyan audio kábelem) a másik végét pedig a pc-m vga kártyájába dugtam! Átkapcsoltam a tv-n PC forrásra ,be is jött a kép ,de hullámzik,vibrál, úszik,"lebeg" épphogy olvasni lehet a feliratokat... A felbontás 1368x720(vagy valami ilyesmi) az automatikus felbontás az automatikus 60hz-el, de kipróbáltam minden más felbontást is meg variációt,de úgy is ugyanez a helyzet! A tv menüjében is próbálkoztam az automatikus beállítással de ugyanez a helyzet!
Ha valaki tudja a megoldást és leírná, annak megköszönném!

atip

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: atip »

http://muszakishop.hu/webaruhaz/page,sh ... urer_id,0/

Ezek vkinek vannak tapasztalatai?!
Ezek közül kellene választanom, de S.O.S.!
( Vagy ha tudtok jobbat, várom a javaslatokat. )

Sziasztok!

Egy szavazat a Samsungra,nagyon tuti!
Szürke,mezei használó vagyok,dvd,video,mühold,pc van csatlakoztatva...
Minden fronton megállja a helyét,A text gyors,okos...
2tunert elviselném,dehát..
Ja,igyis csak pcn van pip,és nem felcserélhető..
Képe csodás,ma nézegettem 1 nagy boltban,szvsz,a legjobb..
Eddig 72cms volt,bőven pótolja,rögtöm megszokható a képméret....

Javaslom!

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Ezek vkinek vannak tapasztalatai?!
Ezek közül kellene választanom, de S.O.S.!
( Vagy ha tudtok jobbat, várom a javaslatokat. )

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

ja, a MÁTRIX HD pedig bitHUmen

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

halikicsit beleolvastam egy két hozzászólásba és nem tudom hogy mit is gondoljak néhány dologról:
ma pl. bent voltam egy EW és egy laoptopon (HDMI) keresztül megküldtünk vagy 10 különböző 66cm LCDt ( samsumg, sony, lg, sharp, philips, stb. ) hát voltak ám különbségek, pedig mindegyiket próbáltuk állítgatni, finomhangolni, volt ahol sikerült egy kicsit szebb-jobb képet kicsikarni, de volt olyan is ahol csak rosszabb lett, és érdekes hogy az egyik legszebb képe egy SHARP tvnek volt (árszinten középkategoria ),
na most akkor hogy is van ez, majd 300 ezer egy új Bravia, a képe épphogy közepes, a Samsungok (R sorozat ) tényleg szép képet add viszonylag mérsékelt áron 220ezer körül, DE a sharpnak volt a legjobb képe 240 ezerért, ami egy erős közepes árfekvés ebben a kategoriában, a tesztelés egy műsoros DVD (MÁTRIX 1), egy HD 1280x720 film (szintén MÁTRIX 1) hogy jobban lehesen látni a DVD és a HD cuccok különbségét, plusz egy kis PC game (COD 2), az eladó srác csak nézett mint a moziban hogy honnan van HDs filmem pláne szinkronnal, de ez most mellékes, (és EZ egy ELADÓ aki elvileg technikailag felkészült), a MONITOR kábelt is csak nézte mint pedofil a 10 éveseket, szerintem nekik a HAMA a MÁRKA és kész,
tehát végül is segítséget kérnék tőletek hogy mit is érdmes venni ebben a kategóriában, mert akinek esetleg van vmelyik otthon akkor talán jobban volt ideje kiismerni, kitesztelni a dolgokat, a TV adás is nagyon érdekelt volna de ennyire szétosztott és agyonerősített jellel ezt lehetetlen megállapítani, egyformán kaki az összes,
amire kellene az filmezés leginkább ( TV, DVD, HD ) meg néha egy kis minőségi GAMEezés, egyébbként vhol volt róla szó hogy nem minegyik TV HDMI ill. DVI csatija támogatja a PCs jeleket, felbontást, hát nekem ott egyikkel sem volt semmi problémám, ezen meg is lepődtem egy kicsit,
köszi előre is a segítséget mindenkinek!

Engem a szinkronos Matrix HD érdekelne....

Egyébként gratula az akcióhoz, szerencséd, hogy elkísért az eladó, a legtöbb helyen kiutálnának ezért, hogy kap...k be a boltok! A Sharp köztudottan kiváló minőséget gyárt, úgy tudom a 80%-át gyártja az lcd-knek! És elég előrehaladott a fejlesztésük, nem kamuznak. Ugyanez az LG-vel, remek minőség, baráti ár. Ezt a kettőt ajánlanám én is, a többi "nagyágyú"", Sony, Pana, Samsung jóval drágább, és sztem annyival nem jobb. Mindenképpen újabb típust vegyél, lehetőleg 2 HDMI-vel, ha lehet (pl LG 37LC2R, nekem is, és sokunknak itt ilyen van, megéri az árát!) Sztem 66 cm-est nem éri meg venni, minél nagyobb képméretet próbálj a pénzedért, ebben az LG haver lesz!
Pc-ként tökéletes tűéles kép, DVD-zve is moziminőség szinte, HD-vel meg egy álom...

köszi az infókat, nem tudok nagyobb tévét venni ert kb. 2mről nézném, már a 66cm is eléggé nagy ilyen távolságról, azért írtam hogy 66cm a max de azon belül a legjobbat keresem, kár hogy még nincs ebben a kategoriában 1920x1080 felbontású TV, azt hol tudom megnézni hogy melyik gyártó modeljén van HDCPs HDMI csati? a bolti eladók csak néznek mikor megkérdezi az ember, pedig nem mindegy a dolog a jövőre nézve!

general

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: general »

halikicsit beleolvastam egy két hozzászólásba és nem tudom hogy mit is gondoljak néhány dologról:
ma pl. bent voltam egy EW és egy laoptopon (HDMI) keresztül megküldtünk vagy 10 különböző 66cm LCDt ( samsumg, sony, lg, sharp, philips, stb. ) hát voltak ám különbségek, pedig mindegyiket próbáltuk állítgatni, finomhangolni, volt ahol sikerült egy kicsit szebb-jobb képet kicsikarni, de volt olyan is ahol csak rosszabb lett, és érdekes hogy az egyik legszebb képe egy SHARP tvnek volt (árszinten középkategoria ),
na most akkor hogy is van ez, majd 300 ezer egy új Bravia, a képe épphogy közepes, a Samsungok (R sorozat ) tényleg szép képet add viszonylag mérsékelt áron 220ezer körül, DE a sharpnak volt a legjobb képe 240 ezerért, ami egy erős közepes árfekvés ebben a kategoriában, a tesztelés egy műsoros DVD (MÁTRIX 1), egy HD 1280x720 film (szintén MÁTRIX 1) hogy jobban lehesen látni a DVD és a HD cuccok különbségét, plusz egy kis PC game (COD 2), az eladó srác csak nézett mint a moziban hogy honnan van HDs filmem pláne szinkronnal, de ez most mellékes, (és EZ egy ELADÓ aki elvileg technikailag felkészült), a MONITOR kábelt is csak nézte mint pedofil a 10 éveseket, szerintem nekik a HAMA a MÁRKA és kész,
tehát végül is segítséget kérnék tőletek hogy mit is érdmes venni ebben a kategóriában, mert akinek esetleg van vmelyik otthon akkor talán jobban volt ideje kiismerni, kitesztelni a dolgokat, a TV adás is nagyon érdekelt volna de ennyire szétosztott és agyonerősített jellel ezt lehetetlen megállapítani, egyformán kaki az összes,
amire kellene az filmezés leginkább ( TV, DVD, HD ) meg néha egy kis minőségi GAMEezés, egyébbként vhol volt róla szó hogy nem minegyik TV HDMI ill. DVI csatija támogatja a PCs jeleket, felbontást, hát nekem ott egyikkel sem volt semmi problémám, ezen meg is lepődtem egy kicsit,

Engem a szinkronos Matrix HD érdekelne....

Egyébként gratula az akcióhoz, szerencséd, hogy elkísért az eladó, a legtöbb helyen kiutálnának ezért, hogy kap...k be a boltok! A Sharp köztudottan kiváló minőséget gyárt, úgy tudom a 80%-át gyártja az lcd-knek! És elég előrehaladott a fejlesztésük, nem kamuznak. Ugyanez az LG-vel, remek minőség, baráti ár. Ezt a kettőt ajánlanám én is, a többi "nagyágyú"", Sony, Pana, Samsung jóval drágább, és sztem annyival nem jobb. Mindenképpen újabb típust vegyél, lehetőleg 2 HDMI-vel, ha lehet (pl LG 37LC2R, nekem is, és sokunknak itt ilyen van, megéri az árát!) Sztem 66 cm-est nem éri meg venni, minél nagyobb képméretet próbálj a pénzedért, ebben az LG haver lesz!
Pc-ként tökéletes tűéles kép, DVD-zve is moziminőség szinte, HD-vel meg egy álom...

mangob
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: mangob »

Szia!

Ha 240-et kiadnál egy 26"-osért, akkor már inkább 270-et adj ki egy 32"-osért, nem?? Egyébként az LG 32LC2R-re gondoltam, az most kb annyi a MM-ban. Nekem a nagyobb tesója van (37"-es), és tökéletes képet nyom számítógéppel, HD filmekkel, meg számítógépről nézett DVD-vel is (pedig síma VGA kábellel hajtom meg, nem digitálissal...). Elég dúrva erről NFS:MW-et, Titan Quest, meg hasonló gammákat nyomni róla

mangob
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 717

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Érdeklo˝dnék mit vegyek 100 cm képátló felett? 500-520E van rá csak. Kábel tv,dvd az amire nekem kell. Javaslataitokat várom. Vagy van tv,dvd nézésre jobb is?

vegyél a pénz felébôl egy projektort, a másikból meg egy kisebb megjelenítôt(lcd, crt, plazma) :D
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Érdeklődnék mit vegyek 100 cm képátló felett? 500-520E van rá csak. Kábel tv,dvd az amire nekem kell. Gépre nem akarom kötni. Javaslataitokat várom. Sony KDL-40S2010 ez jónak számít? Vagy van tv,dvd nézésre jobb is?

Az jó.Ebben a kategóriában nem nagyon találsz jobbat,nyugodtan vedd meg.A kábeltévé csalódás lesz,de minden LCD/plazma esetében az,DVD-re viszont jó.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Érdeklődnék mit vegyek 100 cm képátló felett? 500-520E van rá csak. Kábel tv,dvd az amire nekem kell. Gépre nem akarom kötni. Javaslataitokat várom.
Sony KDL-40S2010 ez jónak számít? Vagy van tv,dvd nézésre jobb is?

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”