Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Projektoros TV - LCD, DLP, CRT
-
Vendég
Ebben a tv-ben 1x színkerék van. Igazából a 2 érték közül melyik mit jelent, mennyire gyenge proji attól, hogy 1x színkerék van benne?
A színkerék sebessége a rainbow (szivárvány) effekt mértékét befolyásolja. Minél gyorsabb a kerék annál kevésbé látszik. De. Az kizárt, hogy abban a TV-ben egyszeres kerék legyen, a leggagyibb prezentációs vetítőkben is 2x-es kerék szokott lenni. A TV-kben is általában a vetítőkhöz hasonlóan 4-5x-es kerék van.
-
Vendég
Sziasztok!
SAGEM HD-D56 televízió kapcsán nyomozgatok.
Ostromoltam a magyar és francia szupportot, míg nagy nehezen a franciák válaszoltak, hogy a tv-ben lévő proji
6 segment 1x color wheel
Éleőben a 45 colos megnéztem, egyszer láttam rajta szín szétesést, de megpróbáltam direkt látni, jobbra balra rángatni a szemem, de akkor már nem.
De nem győzött meg a dolog, mert lehet, hogy épp akkor a megjelenített videó nem volt olyan, és eleve kevés időm volt szarozni.
Ezért döntöttem úgy, hogy utána járok, hogy mi van a tv-ben.
Láttam elég jó projikat 6 szegmenses, 5x színkerékkel.
Ebben a tv-ben 1x színkerék van. Igazából a 2 érték közül melyik mit jelent, mennyire gyenge proji attól, hogy 1x színkerék van benne?
Köszönöm a segítséget
-
Vendég
Megvan:Szivárvány effekt
Más ötlet?
Igen, hasonló a THX-es ábra is.
-
Vendég
Hogyan lehet a dlp-s tvt tesztelni,hogy van e rajta szivárványeffekt?
Biztos, hogy van rajta azt nem kell tesztelni. Ha az érdekel, hogy látod-e akkor vigyél egy THX Optimizer és annál az ábránál mikor egy fehér karika van fekete háttérben mozgasd a szemed.
-
Vendég
Hogyan lehet a dlp-s tvt tesztelni,hogy van e rajta szivárványeffekt?
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 704
Extrem Digital-nál már kapható, ára bruttó 859,900 Ft
Sagem Axium HD-D56 Specification
- Garancia: 2 év
OFFTOPIC:
Annak nézzél utána, hogy az extrem saját garanciát, vagy gyárit ad rá? "esetleg" nem mindegy, ha ne adja isten, vmi baj van...
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- simi
- Nincs visszaút

- Értékelés: 7
Ha mindenképpen proj.TV-t akarsz venni, magasan ez a legjobb választás.
Tényleg minden szempontból veri az összes más TV-t, plazmástul.
Majdnem ilyet vettem én is...
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
-
Vendég
Extrem Digital-nál már kapható, ára bruttó 859,900 Ft
Sagem Axium HD-D56 Specification
- Faroudja DCDi processing
- 3000:1 Contrast Ratio
- 700 cd/m2
- Texas Instruments HD2+ Technology
- 130 x 94 x 43 (HxWxD)
- 41 Kg (without stand)
- Garancia: 2 év
Óriási, pici, könnyü, a 114 cm-est láttam élőben, annak a képe gyönyörű volt.
Vélemény? Jó ez a projektoros TV?
Bécsben mennyi? Nem tudja valaki?
-
Vendég
Sziasztok!
Segítsetek!
Van egy Videoton 72cm-es tv-m, ami zseniális. Gondolkodom egy ideje azon, hogy mit vegyek helyette.
A szempontok sorrendben:
- Nézzenek rajta ki jól a DVD filmek
- Legyen minél nagyobb képernyője
- Ár
Kérdéseim:
-1- Ha egy kijelzőnek nagy a felbontása, azon mindenképp ronda egy DVD? Nincs olyan kijelző, amin szép?
Körbenéztem a MediaMarkt-ban, és a következőket tapasztaltam:
-2- Thomson 61DLY644-nek a képe fakó, nincs fényereje. Látószög siralmas. Gond lehet a kiállított darabbal, vagy egy ekkora mérető projis tv, csak ilyen lehet?
-3- SAGEM Axium HD-D45 gyönyörű volt, olyan erős, fényes képe volt, mint egy plazmanak. 114cm 680e forint, ennyiért már plazmát is kapok. Tényleg ekkora a különbség? Ennyivel jobb a SAGEM a THOMSON-nál?
Még 1-2 kérdés általában:
-4- Loewe ARTICOS 55 HD helyett Sanyo PLW-55WM1-t ajánlották nekem. Ez csak kijelző, nincs benne TUNER. Ismeri valaki ezt a típust?
-5- SAGEM AXIUM HD-D56B-ről tud valaki valamit? Itthon kapható valahol? Külföldön kapható már?
Köszi & üdv ...
-
Vendég
Sziasztok. Lenne egy nagy kérdésem kinek van tapasztalata Samsung SP-46L6HX és PS2 kapcsolatával? A fent említett DLP lenne a kimszemelt darab de külföldi oldalakon olvastam olyat hogy késik vele a PS2 meg olyat is hogy nem, van valakinek ilyen jellegű infólya? Előre is köszi.
Szia!
Szerintem legyél pofátlan, és teszteld le valahol. A SAMSUNG úgyse gyárt konzolt egy szavuk se lehet. Én pl a panasonic plazmákra a Ferenckőrúton rákötöttem a saját PS2-met, és kipróbáltam.
Üdv.
-
Vendég
Sziasztok. Lenne egy nagy kérdésem kinek van tapasztalata Samsung SP-46L6HX és PS2 kapcsolatával? A fent említett DLP lenne a kimszemelt darab de külföldi oldalakon olvastam olyat hogy késik vele a PS2 meg olyat is hogy nem, van valakinek ilyen jellegű infólya? Előre is köszi.
-
Vendég
Az égőnek mennyi az üzemideje?Hány óra után kell cserélni ? a MM azt mondták 10-12e óra.
-
Vendég
Segítségetek kérem, hogy jól látom-e a helyzetet. Amit akarok: kizárólag kábel tv nézésre (semmi dvd, házimozi, tuner...) kb. 5 m távolságból egy nagyobb tv-t; semmiféle előképzettség ill. milliós-tv-ken való felnövés. Amennyit rászánnék, az épp az olcsóbb kategóriás (ebben a topikban már leszólt) projektoros tv-k árkategóriája (pl Samsung SP-43T8HE 218 eFt, vagy Thomson 42 KH412 224 eFt). Kérdés: ezeknek az igényeknek megfelel-e, avagy várjak amíg leesik a DLP projektoros/LCD-s/plazmás tévék ára? Kell-e számolnom valami negatívummal (egy hagyományos katódsugaras kis tv-hez viszonyítva) leszámítva, hogy vertikálisan csak egy szűk tartományban ideális a nézése?
A hagyományos katódsugaras TV-khez képest minden technológia hátrányokkal szolgál. Ha hátsó vetítésű LCD TV-t szeretnél akkor a kis látószögen kívül fel kell készülnöd a gyenge kontrasztra (a hagyományos TV-k egytizedére), a nagyon rossz színekre és úgy alapvetően a gyenge képre.
Megvan az új szerzemény: hagyományos CRt-s Thomson 37DF850 259.990 Ft-ért. A www.thomson-diszkont.hu cégnél másfél hete még volt 1 db 280eFt-ért. Kifutó darab.
Sajna az ebben az árkategóriában kapható projektoros Tv-k képminősége nem tetszett, pedig jópárat végignéztünk. A hanghatások nagyon moziszerűek, ez egy régi, hagyományos kis hangszórós tv-hez képest nagy ugrás.
Voltam az MM-ben és kicsit csalódottan távoztam! Láttam Samsung SP-46L6 és hát nem estem hanyat a képétől. Sokkal jobbat vártam, bár lehet hogy csak rosszul volt beállítva. A Gyűrűk Úra ment rájat és hát fakó, pöttyös volt a kép, pedig biztos dvdről ment a cucc. Akkor mit várjak majd tőle sima mezei TV adás alkalmával?! Viszon láttam egy két meglepő THOMSON modellt hasonló áron, s a képük is szebbenk tűnt mint laikusnak. Lehetséges ez?! ( Bár az MM elmehetne lassan Thomson márkaboltnak, 2 db samsung és vagy 10 db Thomson DLP projis TV, más márka nincs is. )Segítsen vki aki ért hozzá légyszi, mert már nagyon unom az 55 cm kocka TVt, s már nagyon vennék vmit. Eddig azt hittem a samsung JÓBB márka a thomsonnál de a "valóság" másnak tűnik. ( Tényleg a Samsung SP-46L6 és a SP-46L6HX az két kölünböző modell és mégis nagyon sok helyen keverik őket, mind specifikáció mind ár szempontjából, ennyit a magyar boltokról és webáruházakról. )
Segíts már nekem léci! Miben más a Samsung SP46L6 és az SP46L6HX? Ilyet akarok venni (HX), de nehogy el...jam, mert a neten, ahol a legolcsóbb, ott csak L6-nak jelölik, HX nélkül.
Üdv: tibor.sz
Nem még nem vettem +. Kicsit máshogy jött ki erre az időszakra a költségvetésem. Így nov-dec. körül lesz rá módom.
ezt "hx" dolgot én sem értem. Az ittveddmeg.hu-n 46L6 379.900,-
a muszakidepo.hu-n 391.000.-.
Azóta többször is +néztem a MM - ben tv adást is, bár ne tettem volna
Nagyon ramaty volt a kép. 1 kicsit el is ment a kedvem tőle. Ahogy végeztem az eladó srác egyből visszaállította a HD demó anyagra. Szerintem a laikusok 1 része megveszi ezt a tv-t a gyönyörű HD demó anayag láttán majd haza megy és bedugja a koax kábelt és másnap megy vissza reklamálni hogy ő nem ilyennek látta a MM - ben
Még nem tudom mi lesz de mellette láttam az 50" 7-es sorazat valószínű zsír új tv -jét, hát különbséget nem nagyan láttam a kép minőségén csak a kb. 10 cm rel
nagyobb képátmérő a k...va ronda kacsalábon álló "NEW" designes állvány ja és a 599.000,- es ár :kiraly:
Üdv kajak
Voltam az MM-ben és kicsit csalódottan távoztam! Láttam Samsung SP-46L6 és hát nem estem hanyat a képétől. Sokkal jobbat vártam, bár lehet hogy csak rosszul volt beállítva. A Gyűrűk Úra ment rájat és hát fakó, pöttyös volt a kép, pedig biztos dvdről ment a cucc. Akkor mit várjak majd tőle sima mezei TV adás alkalmával?! Viszon láttam egy két meglepő THOMSON modellt hasonló áron, s a képük is szebbenk tűnt mint laikusnak. Lehetséges ez?! ( Bár az MM elmehetne lassan Thomson márkaboltnak, 2 db samsung és vagy 10 db Thomson DLP projis TV, más márka nincs is. )Segítsen vki aki ért hozzá légyszi, mert már nagyon unom az 55 cm kocka TVt, s már nagyon vennék vmit. Eddig azt hittem a samsung JÓBB márka a thomsonnál de a "valóság" másnak tűnik. ( Tényleg a Samsung SP-46L6 és a SP-46L6HX az két kölünböző modell és mégis nagyon sok helyen keverik őket, mind specifikáció mind ár szempontjából, ennyit a magyar boltokról és webáruházakról. )
Segíts már nekem léci! Miben más a Samsung SP46L6 és az SP46L6HX? Ilyet akarok venni (HX), de nehogy el...jam, mert a neten, ahol a legolcsóbb, ott csak L6-nak jelölik, HX nélkül.
Én nem tudok a szobámba 50" tv berakni mert kb 3 m-ről nézem.De eldöntötttem hogy a SP46L6HX lesz amit +veszek kb 2 hónap múlva.
Addig + lehet hogy még olcsóbb lesz.
2 tuneres
1280x720 felbontás,HDMI, 34 cm mély, 25 kg, kontraszt 2000:1,Fényerősség: 1000 cd/m2
És a képe klasszisokkal jobb bármelyik hasonló áru plazmánál.
Az izzóra fél év gari van ez az 1 hátránya van.
Az izzók élettartama 8000 óra állítólag.
De hallottam olyant hogy fél év alatt kimentek de lehet hogy ezek csak rémhírek.
Még addig 1 kicsit körbejárom a dolgot és gyüjtöm az infókat.
Üdv mindenkinek
Megvetted már a Samsung SP46L6HX projit?
Már vannak jobb árakon is, neten már 380 ezerért is láttam.
Ha megvetted érdekelnének a tapasztalataid, mert én is ezzel a darabbal szemezek nagyon, de lehet, hogy megvárom az 50"-ost.
A sony-nak volt legjobb a minősége? Te láttad is vagy mesélte Neked valaki? Ma megnéztem a mammut-ban NEKEM tetszik a képe..
Azok közül, amiket lentebb írtam, tényleg jó képe volt. Abban az üzletben(nem olyan nagy bolt)van egy Philips, egy Sony, meg egy Loewe plazma, mindegyik 480x852-es felbontású, valamint a Pioneer 43"-os, 720x1024-es plazmája, meg a Sony LCD pojektoros tv. Annak 768x1366 a felbontása. De nem a felbontás a döntő, hanem összeségében sokkal részletgazdagabb a kép, meg szebbek a színei. :kiraly: Igaz ez a modell 42", az 50"-osba annak idején csak az SX100-ast láttam. Abban volt DRC képjavító is, emlékeim szerint annak volt legjobb a képe, de azért új korába 2400000-at kértek...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy a sony KF-50SX300-as tv-ről mi a véleményetek, ez crt-s ha jól tudom, esetleg inkább másik sony tipust hasonló árban?, nem is tudom van e nekik dlp-s modelljük. köszi! http://www.digitalko.hu/alkateg/index2. ... s-1001.htm
Mr. Baker, az általad megadott linken van írva, hogy lcd projektoros televízió...
Ez az árából is első pillanatban kitűnik.
Megtekinthető pl. Mammut-ban.
A képe valami katasztrófa! :kiraly:
Ez azért nagy túlzás. Egyik bajai házimozi üzletbe a "nagyképűek" közül van négy féle plazma, köztük a tavaji EISA díjas Pioneer, és a Sony 42"-os SX300-as. Volt, aki azt mondta a vevőjelöltek közül, hogy az LCD projektoros Sony-nak legszebb a képe... Minden ua. a forrás anyag ment, és az agyondicsőített Pioneer plazma is gyengébb képet produkált, pedig HDMI csatlakozón keresztül a szintén EISA-díjas Pioneer DVD-n volt hajtva.
A sony-nak volt legjobb a minősége? Te láttad is vagy mesélte Neked valaki? Ma megnéztem a mammut-ban NEKEM tetszik a képe..
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy a sony KF-50SX300-as tv-ről mi a véleményetek, ez crt-s ha jól tudom, esetleg inkább másik sony tipust hasonló árban?, nem is tudom van e nekik dlp-s modelljük. köszi! http://www.digitalko.hu/alkateg/index2. ... s-1001.htm
Mr. Baker, az általad megadott linken van írva, hogy lcd projektoros televízió...
Ez azért nagy túlzás. Egyik bajai házimozi üzletbe a "nagyképűek" közül van négy féle plazma, köztük a tavaji EISA díjas Pioneer, és a Sony 42"-os SX300-as. Volt, aki azt mondta a vevőjelöltek közül, hogy az LCD projektoros Sony-nak legszebb a képe... Minden ua. a forrás anyag ment, és az agyondicsőített Pioneer plazma is gyengébb képet produkált, pedig HDMI csatlakozón keresztül a szintén EISA-díjas Pioneer DVD-n volt hajtva.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
- simi
- Nincs visszaút

- Értékelés: 7
(Hetekig dlp projektoros tévék után koslattam, az összes létező típust többször megnéztem, ezek után döntöttem a használt projektor vásárlása mellett. ) A legjobb képe amúgy a Sagem 56" dlp proj. TV-nek volt, sokkal jobb volt, mint a legutóbbi Sztereo Magazinban agyondícsért díjnyertes Thomson-nak!(Ára: 800 eFt)
Sony-nak nincs dlp proj TV-je.
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy a sony KF-50SX300-as tv-ről mi a véleményetek, ez crt-s ha jól tudom, esetleg inkább másik sony tipust hasonló árban?, nem is tudom van e nekik dlp-s modelljük. köszi!
http://www.digitalko.hu/alkateg/index2. ... s-1001.htm
-
Vendég
És mégvalami!
Ha ez igaz akkor megüt a guta!!!
-
Vendég
Sziasztok!
Nekem egy T8-asom van és jelen pillanatban müködik rendesen,tehát megvagyok vele elégedve!
De az eggyik nagy problémám,hogy milyen hosszú a csövek élttartama és,hogy mibe kerülnek!
Pont ma hallotam egy olyan verziót,hogy kb.2 év és utánna cserélni kell öket de mivel ez kifutó modell,ezért érdemes megvenni már most a csöveket aminek állitólag darabja 20000 ft!
Ha valaki ennél többet és konkrétabbat tud az kérem irjon !!
Köszi Zsolt
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata Samsung SP-43R1HL vagy Samsung SP-43T8HE típusokkal? Most néztem Media Marktban az SP-43R1HL ippeg 200eFt alatt van, és már HD Ready, de mivel nemigen lehet kipróbálni, csak default beállításokkal megy rajta a TV csatorna, abból nehéz eldönteni, hogy mennyire alkalmas DVD-nézésre, vagy TVcsatornákra, meg majd a jövőben konzolra (XBOX360). Nem volt olyan sötét képe, de nem tom mennyire lehet még világosítani a képét hogy ne kelljen teljesen besötétíteni hozzá a szobát.
Bocs, elírtam, hogy hol lehet olcsóbban megvenni az R1-t.
Helyesen tehát: www. elektropol.hu