Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Nos, közben megoldottam (legalábbis azt hiszem). Kibrobáltam mindenféle csatlakozást, másik kábellel kötöttem össze majd egy másik lejátszóval és arra a következtetésre jutottam, hogy a SMARTLINK és a dvd (panasonic) QLINK funkciója valószinû ezen a téren nem szeretik egymást, mert ha a dvd írót a másik scartra kötöm akkor gyönyörû RGB a kép, ill. a sima dvd lejátszót rákötöm a smartlinkes scartra az is gyönyörû RGB. Szóval addig cserélgettem a kábeleket és a kimeneteket míg arra jutottam, hogy egyik készûlék sem hibás, csak épp technikai hiba. Innen üzenem az eladónak, hogy 2 RGB SCART KIMENETE VAN A SONY S SZÉRIÁNAK, és ez tuti. Köszönöm a választ Shyciii.
Jó tv-zést mindenkinek.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Elvben mind a kettő Scartja RGB-s, még a Smertlinkes is.
Igen, elvben, de a gyakorlat nem ezt jelzi és nem tudom, hogy mit tegyek, a boltban azt mondják, hogy kizárt, csak az egyik scart rgb a másik nem. Elvileg még kedden visszavihetném, de nem tudom, hogy megéri ezt a herce-hurcát, meg nem tudom bizonyítani, hogy annak kell lenni, mert azt mondják, hogy nyomdai hiba és a neten is olvastam olyat is, hogy mindkettô rgb, meg olyat is, hogy csak az egyik. Nem tudom, hogy mit tegyek, mert nem zavarô csak az a baj, hogy a kézikönyv azt írja, hogy mindkettô rgb. Szóval ha hiba akkor vissza kéne vinnem.
Ha valaki tudna segíteni, akinek ilyen készüléke van, mert nem tudom, hogy érdemes-e foglakozni vele, vagy nem.
Köszönöm a választ.

Dosia
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Dosia »

Üdv!94cm Lcd tv-t szeretnék vásárolni melyiket érdemes +venni ár érték arányba?
ui:1-ben monitorként is szeretném használni!! Ebben szeretném a segitségeteket kérni!
köszönöm

mangob
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: mangob »

Üdv!  
Honnan tudnék tv-hez tesztképet letölteni??

Igazából függőleges és vízszintes csíkos kellene..

Szeretnék állítani a 409P-n mert vannak benne érdekes dolgok…

Egyszerűbb ha egy képszekesztőben, mondjuk Paint Sho Pro-ban csinálsz.
De őszintén szólva jobban teszed ha nem, mert Samsung SlimFit esetében csúnya dolgokat láthatsz, és te magad nem nagyon fogsz tudni szépíteni rajta (nekem a szervíz sem tudod, szerencsére pénzt visszafizették anno).

Ajánlom figyelmedbe a Nokia Monitor Tester nevű programot, azzal mindent letudsz tesztelni számítógépről meghajtva a TV-t. Googleval tuti megtalálod, ha nem dobj mail címet, és átküldöm.

mangob
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Sziasztok, megvettem a Sony kdl-26s2030-as készüléket, annyira új, hogy még a Kecskeméti utcai Sony szalonban azt mondták, hogy csak november közepére várható, de egy másik boltban sikerült megvennem. Ez ua. mint a többi S sorozat csak fekete. Eddig minden gyönyörüen mûködik, de lenne egy kérdésem. Elég sok helyen olvasom és a kézikönyvben is az áll, hogy 2 RGB bemenete van, az eladó azt mondta, hogy csak egy és végül a készülék is csak egyet ad. Ahol a smartlink funkció van ott nem hajlandó RGB-ben mûködni, ez normális, vagy kifogtam egy hibás készüléket. Nem zavar csak nem tudom, hogy melyik igaz. Egyébként nagyon szép képet ad minden jelforrással.Köszönöm

Elvben mind a kettő Scartja RGB-s, még a Smertlinkes is.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Igen tényleg csúnya dolgok vannak:)) A vonalak elég ga szélén elég gázul állnak, de a tv képeén nem látszik.  
Le is tettem a dolgoról csak a kontraszton próbálok kicsit finomítani...

Sajnálom. És ezen a szervíz sem tud változtatni. Már a legelső 408-as változat is gáz volt. EGyszerűen a Samsung a SlimFit technológiából 16:9-es képcsőnél ennyit tud csak kihozni. Ezért vertem ki a balhét, és kértem vissza a lóvét. Egy tv 200 rugeszért ne legyen már rosszabb mint egy sima Daewoo tv...

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok, megvettem a Sony kdl-26s2030-as készüléket, annyira új, hogy még a Kecskeméti utcai Sony szalonban azt mondták, hogy csak november közepére várható, de egy másik boltban sikerült megvennem. Ez ua. mint a többi S sorozat csak fekete. Eddig minden gyönyörüen mûködik, de lenne egy kérdésem. Elég sok helyen olvasom és a kézikönyvben is az áll, hogy 2 RGB bemenete van, az eladó azt mondta, hogy csak egy és végül a készülék is csak egyet ad. Ahol a smartlink funkció van ott nem hajlandó RGB-ben mûködni, ez normális, vagy kifogtam egy hibás készüléket. Nem zavar csak nem tudom, hogy melyik igaz. Egyébként nagyon szép képet ad minden jelforrással.
Köszönöm

spikes

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: spikes »

Igen tényleg csúnya dolgok vannak:)) A vonalak elég ga szélén elég gázul állnak, de a tv képeén nem látszik.

Le is tettem a dolgoról csak a kontraszton próbálok kicsit finomítani...

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Üdv!  

Egyszerűbb ha egy képszekesztőben, mondjuk Paint Sho Pro-ban csinálsz.
De őszintén szólva jobban teszed ha nem, mert Samsung SlimFit esetében csúnya dolgokat láthatsz, és te magad nem nagyon fogsz tudni szépíteni rajta (nekem a szervíz sem tudod, szerencsére pénzt visszafizették anno).

spikes

Lcd, Led, Oled TV-k

Üdv!  

Szia!

Google a jóbarátod

TV Tesztképek

Köszi, de gondolhatod, hogy ilyesmiket találtam én is:)

Valami high felbontású tesztképre gondoltam, nem ilyen 494 x 380 képpontú képekre.

Azért köszi…

grapee
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: grapee »

Üdv!  

Szia!

Google a jóbarátod

TV Tesztképek

spikes

Lcd, Led, Oled TV-k

Üdv!

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

TV Paprikán is időnként előfordul 16:9-es adás.

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: NZoli »

Kicsit off, de vegulis lcd tv-hez kapcsolodo kerdesem lenne. Honnan ismeri fel a tv, hogy az adas 16:9-es? Nalunk ugye nem nagyon vannak ilyen musorok, de az epp most futo Moziverzumnal atkapcsol a tv-m (lg 26lc2r) 16:9-re, viszont csak az osszekoto jeleneteknel, a filmreszleteknel visszakapcsol 4:3-ra. Mas tvmusornal nem tapasztaltam ilyet, dvd-rol nezett sorozatoknal pedig jol szokta felismerni a formatumot.
Elvileg a teletexthez hasonló adat van a videojelbe kódolva, amit egyes készülékek észrevesznek.
Pl: nálunk (UPC kábel) az esti XXX Hustler TV ad ilyen jelet és egyszer volt is 16:9-es etyem-petyem, és a TV össze is ugrasztotta a képét. Sehol máshol nem találkoztam ilyennel.
Ez szerintem a "Pal Plus" lehet, az én 10 éves Thomson videóm ismeri, azaz képes felvenni és vissza is játszani a 16:9 kódot.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR

Davenport74
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Davenport74 »

SED panelek
Na majd egy ilyen SED panelre én is befizetek. Remélem pár éven belül! Ha minden igaz, amit írnak, akkor tuti lesz!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10991
Kapcsolat:

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

SED panelek

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

"Az első 178 cm-es teljes HD-s LCD Japánban debütál

A Samsung új 178 cm-es LCD képernyője az első olyan TV, amely képes teljes HD-s képeket visszaadni 120Hz-en, technológiai előnyt szerezvén ezzel a plazmaképernyőkkel (PDP) szemben. A legtöbb LCD képernyő frissítési sebessége 60Hz; így a Samsung új 120Hz-es 178 cm-es LCD-je kétszer olyan gyors, mint a ma kapható többi LCD, illetve kristálytiszta képvisszaadása miatt rendkívül alkalmas sportesemények és más gyors mozgású tartalmak megjelenítésére.

A Samsung 178 cm-es LCD TV-képernyője először Japánban mutatkozik be, az egyik legnagyobb olyan nemzetközi eseményen, amely kizárólag síkképernyős kijelzőkkel és képernyőkkel foglalkozik. A Samsung a 178 cm-es, teljes HD-s LCD képernyők kereskedelmi gyártását jövő év elején kezdi meg, ami felgyorsítja a vállalat benyomulását a nagy volumenben gyártott nagyképernyős TV-k piacára. A jelenlegi legnagyobb tömeggyártott teljes HD-s LCD TV-képernyő 165 cm-es."

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok, lcd tv-t szeretnék venni és az lenne a kérdésem, hogy minden szempontot összevetve melyik a legjobb vákasztás: Sony kdl-26u2000, Sony kdl-26s2000, Samsung 26r71, Samsung S71, Philips 26pf5321, Lg 27lx2r, Lg RZ-27LZ55, lLg 26LC2R. Ezek közül majdnem mindegyiket láttam, a philipset (a családban) próbálgattam. Egymás mellett nem láttam ôket, de mindegyiknek szép volt a képe, én a sony 26s2000 felé hajlok, mert 2 RGB scart van rajta ami nekem kell. Mindegyik képe nagyon szép volt a sony u2000 és a samsung r71 egymás mellett volt és a dizájnon kivül nem volt számottevô különbség, midkettônek szép volt a képe. A többieket külön-külön láttam és szép képük volt. Azért kérem a véleményeket, mert hátha valakinek jobb tapasztalata van. A TV-re 2 dvd lesz kötve, egy író meg egy lejátszó.
Elôre is köszönöm a véleményeket.

blakey

Mayan

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Mayan »

Kicsit off, de vegulis lcd tv-hez kapcsolodo kerdesem lenne. Honnan ismeri fel a tv, hogy az adas 16:9-es? Nalunk ugye nem nagyon vannak ilyen musorok, de az epp most futo Moziverzumnal atkapcsol a tv-m (lg 26lc2r) 16:9-re, viszont csak az osszekoto jeleneteknel, a filmreszleteknel visszakapcsol 4:3-ra. Mas tvmusornal nem tapasztaltam ilyet, dvd-rol nezett sorozatoknal pedig jol szokta felismerni a formatumot.

EdgarPE

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: EdgarPE »

jól látod nem fogod tudni használni vele a 2 tunert (igazából egyet sem, mert a tunert ugye a set top box helyettesíti) 
HD TV adás nincs rajta, sőt annak idején a VCD-nél is sokszor rosszabb minőségben jött a HBO

ritkán, de zavarja az időjárás (hófelhők, erős zuhé...)

Köszi a gyors választ. Mások is mondták hogy a UPC Direct minősége kritikán aluli. Akkor marad a sima kábeltv. Csak kérdés hogy akkor mindek mire jó a nagy-nagy TV Persze tudom én, DVD-re. Nekem is ahhoz kell.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Sziasztok! 
Költözni fogok és egyúttal szeretnék egy nagy TV-t Két nappal ezelőtt még azt sem tudtam hogy a plazma és az LCD két külön dolog. De végigolvastam ezt a topicot meg a plazmásat is és mos már tudom. Nade lenne egy konkrét kérdésem is:

LG 37LC2RR TV-t néztem ki magamnak. Ebben van 2 tuneres PIP. Ezzel kapcsolatban kérdeznék: UPC Direct-előfizetéssel kihasználható a 2 tuner vagy sem? Ez a Set-top-box dolog úgy működik mint a hagyományos parabola? Azaz a TV egy csatornát lát és a külső eszközön váltogatom a csatornákat? Ha igen akkor hajamra kenhetem a 2 tunert, nem?

A másik kérdés inkább csak a UPC Direct-re vonatkozik: vannak ebben HD minőségű adások? És a minősés tényleg nem romlik ha rossz az időjárás?

Nekem most hagyományos TV-m van és kábeltv szóval bocs ha hülyeségeket kérdezek

Előre is kösz a válaszokat.

nekem már régen volt UPCDirektem és amint lehetett szabadultam is tőle

jól látod nem fogod tudni használni vele a 2 tunert (igazából egyet sem, mert a tunert ugye a set top box helyettesíti)

HD TV adás nincs rajta, sőt annak idején a VCD-nél is sokszor rosszabb minőségben jött a HBO

ritkán, de zavarja az időjárás (hófelhők, erős zuhé...)
gordon314.fw.hu

EdgarPE

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: EdgarPE »

Sziasztok!

Költözni fogok és egyúttal szeretnék egy nagy TV-t Két nappal ezelőtt még azt sem tudtam hogy a plazma és az LCD két külön dolog. De végigolvastam ezt a topicot meg a plazmásat is és mos már tudom. Nade lenne egy konkrét kérdésem is:

LG 37LC2RR TV-t néztem ki magamnak. Ebben van 2 tuneres PIP. Ezzel kapcsolatban kérdeznék: UPC Direct-előfizetéssel kihasználható a 2 tuner vagy sem? Ez a Set-top-box dolog úgy működik mint a hagyományos parabola? Azaz a TV egy csatornát lát és a külső eszközön váltogatom a csatornákat? Ha igen akkor hajamra kenhetem a 2 tunert, nem?

A másik kérdés inkább csak a UPC Direct-re vonatkozik: vannak ebben HD minőségű adások? És a minősés tényleg nem romlik ha rossz az időjárás?

Nekem most hagyományos TV-m van és kábeltv szóval bocs ha hülyeségeket kérdezek

Előre is kösz a válaszokat.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha jobban keresel találsz ilyet is:
Ez igaz. Én mondjuk több, mint egy éve rendeltem tőlük egy projektor 220 ezerért (itthoni legolcsóbb ár 299 ezer volt), három hét alatt házhoz szállították és azóta is használjuk egészséggel. Ez persze nem mond ellent annak amiket beidéztél, csak színesíti a képet.

Reméljük nem is lesz semmi baja, mert a garancia volt több helyen is a kérdéses dolog.

SzaboZE

Már mindegy, mert letelt az egy év garancia.

SzaboZE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: SzaboZE »

Ha jobban keresel találsz ilyet is:
Ez igaz. Én mondjuk több, mint egy éve rendeltem tőlük egy projektor 220 ezerért (itthoni legolcsóbb ár 299 ezer volt), három hét alatt házhoz szállították és azóta is használjuk egészséggel. Ez persze nem mond ellent annak amiket beidéztél, csak színesíti a képet.

Reméljük nem is lesz semmi baja, mert a garancia volt több helyen is a kérdéses dolog.

SzaboZE

Imuthesz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Imuthesz »

meg a samsungnál a PIP 1 Tuneresaz mit jelent?

Hogy két tv adás képét nem tudod egyszerre megjeleníteni közvetlenül. Kell egy külső "segítség" is. (videó, dvd-felvevő) Anélkül csak pl. egy kamera képét tudod a tvműsor mellé tenni.

thx

Sony KDL-40X2000 FullHD; Sony 32S2510

AsusPW201; CoolerMaster830; Tagan 580W; E6700; ABIT IX38 QuadGT s775; Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2; 150GB RAPTOR 10000rpm; Asus GF8800GTX; Cooler CNPS9500; Logitech Z5500 5.1; Hitachi 1000 GB; Bill: Razer Lycosa eger: Lachesis egerpad: Razer Bundle

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”