Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

És akkor van 40 HD lejátszójuk? Mert én néhány db-ot láttam. Kábelkígyót annál többet.
Azt sem mondtam hogy minden tvhez minden lejátszó. De pl 3-5-ös csoportokat kinevezhetnek, és ahhoz 1-1 lejátszó.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lex »

És akkor van 40 HD lejátszójuk? Mert én néhány db-ot láttam. Kábelkígyót annál többet.
Üdvözlettel: Lex

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Na persze. És hány TV is van? 120? Akkor 40 bejövő kábelük van a szolgáltatótól? Na ne már.
Szerintem nem 1 lejátszóról nyomják az adást. kivéve a tvadást, de most hd-ről beszélünk.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Na persze. És hány TV is van? 120? Akkor 40 bejövő kábelük van a szolgáltatótól? Na ne már.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

1 lejátszó - 1 megjelenítő. Itt nincs osztás, tehát nem romlik annyira a minőség. Komponensen ilyen formán, akár 20 m-re is elmegy a jel.Bejön még a képbe, hogy ha komponensen nézed a HD anyagot, akkor a lejátszó skálázza fel. Ha jó a skálázója, akkor jó lesz a kép.
Ha digitálisan viszed át, akkor még egy jó deinterlacer is kell a lejátszóba (pl. DCDi by Faroudja). Ha viszont a megjelenítőben jobb a deinterlacer, akkor érdemes digitálisan átküldeni az anayagot.

Tudtommal az MM-ben 3 felé van osztva jel, ileltve 3-as csoportok vannak. vagy kamuzott az ürge 3-as osztástól már ilyen durva zaj lenne?

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

1 lejátszó - 1 megjelenítő. Itt nincs osztás, tehát nem romlik annyira a minőség. Komponensen ilyen formán, akár 20 m-re is elmegy a jel.
Bejön még a képbe, hogy ha komponensen nézed a HD anyagot, akkor a lejátszó skálázza fel. Ha jó a skálázója, akkor jó lesz a kép.
Ha digitálisan viszed át, akkor még egy jó deinterlacer is kell a lejátszóba (pl. DCDi by Faroudja). Ha viszont a megjelenítőben jobb a deinterlacer, akkor érdemes digitálisan átküldeni az anayagot.

Bruno!
Hogy küldesz át analog kábelen digitális jelet? Mert a HDMI/DVI-nak speciális kábele van.
Ha a digitális jel minősége romlik, akkor nem kásásodás/szellemkép lesz az eredmény, mert a digit jel nem zajosodik, hanem sérül, így képkiesés vagy teljes eltűnés jöhet létre.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Két gond miatt szemcsés:1. Sokfelé van osztva a jel.
2. A HD már nem SD alapsávi, tehát nagyobb frekin megy, így nem mindegy, milyen kábelen vezetik. És az MM-ben bizta nem minőségi kábelen megy a jel.
A legjobb az lenne, ha digitálisan küldenék ki (HDMI/DVI), de ahhoz ilyen elosztó kellene, amit még nem is láttam. Persze biztos van, csak nem olcsó. Amolyan repeater.

Ezzel egy gond van. Én sem HDMI kábelen nézem a 720p-s filmet, hanem komponenskábelen, és mérföldekkel szebb, igaz plazmán néztem, de ugye most azt szeretnénk kizárni hogy nem az LCD technológia hibája. Lényeg, hogy én sem minőségi kábelen néztem. Egyszerű konzolhoz adott komponenskábel.

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Bruno »

Az afrikai szavannás demó 720p HD felbontású anyag,amit egy merevlemezes meghajtó ad ki a kiállított televíziókra.Ezek a televíziók szinte kivétel nélkül mind LCD kijelzők,mivel ezek a képmegjelenítők csak HD anyaggal tudják megmutatni mire is képesek.A gond ezzel csak az,hogy kis hazánkban HD felbontású adások sugárzására még a legoptimistább vélemények szerint is legalább két-három évet kell még várni.Az LCD ugyanis átlagos,vagy gyenge minőségű analóg adások vételéből szinte élvezhetetlen képet produkál.Ezért is van az,hogy MINDEN helyen,ahol LCD megjelenítőket árulnak,vagy HD demó,vagy erre a célra kiélezett DVD demó megy.
Ez világos, de pl nemrég a Media Marktban láttam ezt a demót, mégis olyan szemcsés volt a kép, hogy az borzalom. Mintha teljesen zajos lett volna. És mind a 4 egymás mellett levő LCD-n ez volt a gond.

Hát ezaz! Én se nagyon voltam elájulva ettől a afrikai állaparádétól. Szinte egyik tvnél mondtam azt, hogy "ez igen!".

Ha analóg kábelen digitális jelet küldesz át,és ráadásul azt még több felé szét is osztod,akkor a végeredmény nagy valószínőséggel az amit láttatok azokon az LCD tv-ken/szellemhatás,kásásodás,zizisedés,színelmosás,életlenség....stb!Persze az egymás mellett lévő tévék tucatjai is tucatféleképpen vannak beállítva.

PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Két gond miatt szemcsés:
1. Sokfelé van osztva a jel.
2. A HD már nem SD alapsávi, tehát nagyobb frekin megy, így nem mindegy, milyen kábelen vezetik. És az MM-ben bizta nem minőségi kábelen megy a jel.
A legjobb az lenne, ha digitálisan küldenék ki (HDMI/DVI), de ahhoz ilyen elosztó kellene, amit még nem is láttam. Persze biztos van, csak nem olcsó. Amolyan repeater.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hát ezaz! Én se nagyon voltam elájulva ettől a afrikai állaparádétól. Szinte egyik tvnél mondtam azt, hogy "ez igen!".
Kérdés hogy a tv volt kaki, vagy mondjuk a jelet továbbító eszköz. Mert egy HD jelnél szerintem nem szabadna látni ekkora zizizést.

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Kutasi »

Az afrikai szavannás demó 720p HD felbontású anyag,amit egy merevlemezes meghajtó ad ki a kiállított televíziókra.Ezek a televíziók szinte kivétel nélkül mind LCD kijelzők,mivel ezek a képmegjelenítők csak HD anyaggal tudják megmutatni mire is képesek.A gond ezzel csak az,hogy kis hazánkban HD felbontású adások sugárzására még a legoptimistább vélemények szerint is legalább két-három évet kell még várni.Az LCD ugyanis átlagos,vagy gyenge minőségű analóg adások vételéből szinte élvezhetetlen képet produkál.Ezért is van az,hogy MINDEN helyen,ahol LCD megjelenítőket árulnak,vagy HD demó,vagy erre a célra kiélezett DVD demó megy.
Ez világos, de pl nemrég a Media Marktban láttam ezt a demót, mégis olyan szemcsés volt a kép, hogy az borzalom. Mintha teljesen zajos lett volna. És mind a 4 egymás mellett levő LCD-n ez volt a gond.

TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate

+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Bruno »

Tegnap elnéztem az MM-ba, de valamié nem volt olyan tv, ami a katalógusba, illetve olyan se ami egyébként tetszett volna. Na, majd elnézek ma a Saturn-ba. 
Egyébként nem tudjátok, hogy ami demolemez szokott lenni -ami a tvken megy- az sima dvd vagy valami hd? Valami afrikai cuccok vannak rajta, elefántok, oroszlánok, miegymás... Szóval ezt már láttam több tvnél, de az az igazság, hogy nem ájultam el még adrágább LCD képétől se ezzel a videóval.
A plazmákon szoktam látni ilyen-olyan koncertfelvételeket, amikrő leri, hogy HD-s felvételről van szó. Szerintem viszek valami dvd-t aztán kiderül. A sima tv adások képe alapján nem teccik egyik LCD tv se. Nem tudom, hogy dvd-re átváltva mekkora minőségbeli ugrás lenne...

Szia!

PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Tegnap elnéztem az MM-ba, de valamié nem volt olyan tv, ami a katalógusba, illetve olyan se ami egyébként tetszett volna. Na, majd elnézek ma a Saturn-ba.

Egyébként nem tudjátok, hogy ami demolemez szokott lenni -ami a tvken megy- az sima dvd vagy valami hd? Valami afrikai cuccok vannak rajta, elefántok, oroszlánok, miegymás... Szóval ezt már láttam több tvnél, de az az igazság, hogy nem ájultam el még adrágább LCD képétől se ezzel a videóval.
A plazmákon szoktam látni ilyen-olyan koncertfelvételeket, amikrő leri, hogy HD-s felvételről van szó. Szerintem viszek valami dvd-t aztán kiderül. A sima tv adások képe alapján nem teccik egyik LCD tv se. Nem tudom, hogy dvd-re átváltva mekkora minőségbeli ugrás lenne...

TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate

www.djkutasi.hu

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! 
A prohardver asztali dvd író fórumon neduddki kért meg, osszam meg itt is a tapasztalatait a Pana EH-55 divx lejátszási képességeiről. Szóval a kezelési szerint CD-ről és DVD-R lemezről megy a lejátszás. Ám voltak, akik szerint néhány DVD+R lemezről is ment. Neduddki próbálgatta többféle lemezzel, fájllal és arra jutott, ha a DVD+R lemezen ~1006Mb-nál nagyobb a divx fájl, akkor lejátsza.
Remélem segít ez a használatban.

Üdv:
StP

Má nem azé, de hogy kapcsolódik ez az LCD témához?

www.djkutasi.hu

StPeter
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: StPeter »

Sziasztok!

A prohardver asztali dvd író fórumon neduddki kért meg, osszam meg itt is a tapasztalatait a Pana EH-55 divx lejátszási képességeiről. Szóval a kezelési szerint CD-ről és DVD-R lemezről megy a lejátszás. Ám voltak, akik szerint néhány DVD+R lemezről is ment. Neduddki próbálgatta többféle lemezzel, fájllal és arra jutott, ha a DVD+R lemezen ~1006Mb-nál nagyobb a divx fájl, akkor lejátsza.
Remélem segít ez a használatban.

Üdv:
StP

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: chros »

LG - 37LC2R: 299.900,- AVplanet

Shot

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shot »

A panelekre vigyázni kell: az egy szériának látszó és csak méretbeli különbségnek tűnő modellekben lehet más panel is. Pl:- LC2R-esek: 32''-es 1200 contrast, míg 37''-nál 1600
- az uj LC3R: 26'' 6ms válaszidő 800 contrast, a többinél 8 ms; 32'' 1200 (!!!), 37'' 1200 contrast, 42'' 1600 (legalábbis a katalógus szerint)
(bár egy nyomtatott LG katalógus szerint viszont a 32LC3R 1600-as , szóval csak a jó-insten a megmondhatója)

Euronics-ban: LG-32B1R 249.900 !!!!!!!!!!!!!!

Sajna a 37''-ekre semmi akció még ...

Persze a kézikönyvbe semmi technikai információ a Tv-ről, Saturnba az eladót kérdeztem Ő katalogusba nétze meg, azt mondta a 3R-nek 1300:1-hez, bár szerintem tök mindegy, ez a pici nem oszt nem szoroz.

Azt hiszem reggelig Tv-zek

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

A panelekre vigyázni kell: az egy szériának látszó és csak méretbeli különbségnek tűnő modellekben lehet más panel is. Pl:- LC2R-esek: 32''-es 1200 contrast, míg 37''-nál 1600
- az uj LC3R: 26'' 6ms válaszidő 800 contrast, a többinél 8 ms; 32'' 1200 (!!!), 37'' 1200 contrast, 42'' 1600 (legalábbis a katalógus szerint)
(bár egy nyomtatott LG katalógus szerint viszont a 32LC3R 1600-as , szóval csak a jó-insten a megmondhatója)

Az LC2r ben 1200 a kontraszt a 32" esben? Ez biztos?
És a LC3R-ben is annyi akkor? szintén a 32"-ban.

Akkor mi a különbség köztük?

32LC3r-t árakat néztem több helyen is de 230-240 fölé nem ment sehol, viszont 32LC2r-re is rákerestem. Ez ugyebár a régebbi modell. De volt olyan, hogy 280-ba került valahol. Ez a régebbi jobb lehet akkor? Többet tud? Jobb a képe?

Kezdek elkeveredni már egy kicsit ebben az LG kontraszt áradatban. Nyem baj, lassan vége a munkaidőnek és irány a MM.

www.djkutasi.hu

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: chros »

A panelekre vigyázni kell: az egy szériának látszó és csak méretbeli különbségnek tűnő modellekben lehet más panel is. Pl:
- LC2R-esek: 32''-es 1200 contrast, míg 37''-nál 1600

Shot

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shot »

Lex nem MM Klikk
Akkor én néztem el a boltot, ill. az újságot.

Ja látom, hogy elnézted.
A Saturnba van LC3 200é, a média-ban meg az LC2 ugyanennyiért.

Külömbség a kontrasztban van, ugye? Na meg a kinézettbe.

Az a 5000:1 másik modell kontrasztot én gyanúsnak tartom. Pláne ennyi pénzért.

Kinézetbe tiszta LC2-es, csak Mo nem igazán lehet kapni, (vagy forgalmazzák) a faszi azt mondta Ő ugy tudja csak náluk lehet kapni, most egy darab van náluk, de már egy cég lefoglalta, velemint csak megrendelés után hoznak be.

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Ettől függetlenül a többit fenntartom: meg kell nézni!
Délután meg is nézem őket.
Feltéve, ha megjön már az a rohadt fizetés.

Amúgy ezt a progresszíves scan dolgot nem értem, hogy akkor milyen csatlakozóval lenne jobb a kép.
Én a mostani tvmhez (projektoros crt) jó minőségű scartot használok, mert a komponens kábellel és progresszív scannel a képfrissítés lemegy 50hz-re és kurvára villózik a kép. Valamiért nem megy normálisan a progresszív képfrissítés a tvmen, de ezzel kapcsolatban már sok kört megjártam és hagytam az egészet a francba. De vettem egy 1 méteres komponens kábelt és nem volt olcsó, szóval szereném használni.

Lcd nél akkor máshogy vannak ezek a dolgok tudom, de nem igazán tiszta. Azt tudom, hogy az lcd-n mindig progresszív a kép. Nincsenek csikozások, nincs váltottsor, úgye?
De azé a csak jobb lesz a kép componensel dvd-t nézve, mint sima scartal. Úgy átmegy a tvre a dvd filmek 720x576-os felbontása, nem?

Nekem az LC3-as van és nagyon bejött. Szerintem analóg TV-n nem veszed észre az LC2 ( 1:1200) és az LC3 ( 1:1600) közötti különbséget, én is csak DVD-vel meghajtva láttam, de az sem látványos. Az 1.5000 valóban dinamikust jelent, de én nem láttam semmi különséget az LC25 és az LC3 között. Hangsúlyozom csak 1 órás nézelődés után, ami nem biztos, hogy elégséges a kérdés eldöntésében.

Én inkább dvd-zésre használnám a tv-t.
Sima tv adást szinte egyátalán nem nézek.

www.djkutasi.hu

bulejtosz

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: bulejtosz »

Amúgy ezt a progresszíves scan dolgot nem értem, hogy akkor milyen csatlakozóval lenne jobb a kép.
Én a mostani tvmhez (projektoros crt) jó minőségű scartot használok, mert a komponens kábellel és progresszív scannel a képfrissítés lemegy 50hz-re és kurvára villózik a kép. Valamiért nem megy normálisan a progresszív képfrissítés a tvmen, de ezzel kapcsolatban már sok kört megjártam és hagytam az egészet a francba. De vettem egy 1 méteres komponens kábelt és nem volt olcsó, szóval szereném használni.

Lcd nél akkor máshogy vannak ezek a dolgok tudom, de nem igazán tiszta. Azt tudom, hogy az lcd-n mindig progresszív a kép. Nincsenek csikozások, nincs váltottsor, úgye?
De azé a csak jobb lesz a kép componensel dvd-t nézve, mint sima scartal. Úgy átmegy a tvre a dvd filmek 720x576-os felbontása, nem?

Nekem az LC3-as van és nagyon bejött. Szerintem analóg TV-n nem veszed észre az LC2 ( 1:1200) és az LC3 ( 1:1600) közötti különbséget, én is csak DVD-vel meghajtva láttam, de az sem látványos. Az 1.5000 valóban dinamikust jelent, de én nem láttam semmi különséget az LC25 és az LC3 között. Hangsúlyozom csak 1 órás nézelődés után, ami nem biztos, hogy elégséges a kérdés eldöntésében.

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

www.djkutasi.hu

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”