Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Joepapa
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Joepapa »

Sziasztok!

Tv csere előtt állok én is.
32" Samsung ( LE32 - R32, R51, S71, R74 ?) LG (LC2), iletve 37 collosban LG (LC2) és Daewoo (DLP B1), esetleg egy Samsung jön számításba, ajánlattól függően. A Daewoo is LCD természetesen, a megnevezés megtévesztő kódja ellenére. Elég meggyőző képe volt, de csak magában láttam.

Sajnos egy helyen összevetni a képet ezek között lehetetlen, mert mind másutt kapható.

Kinézetre ezek közül a 70-es sorozatú Samsungok teszenek legjobban, na de már ott elvesztettem a fonalat, hogy melyik Sam panel is a jobb egyáltalán ezek közül...

Ha valakinek van szubjektív vagy objektív tanácsa a fentiek közötti döntéshez, ne habozzon... Az eddigieket elolvasva odáig eljutottam, hogy az LC2-t veri a az S71 - kinézetre meg pláne. Zongoralakk finish rulez!!!

Joepapa

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: chros »

A kezelésiben azt írják, hogy a "VARIABLE OUT" kimenetre kössem az rca audio kábelt, de nem akar hang kijönni a lelkemből.A hangmenüben nincs kimenet választás, csak annyi, hogy a beépített hangfalakat ki vagy be kapcsolom.

Nincs ilyen készülékem, de a doksit olvasva: kapcsold ki a TV hangját ...
Egyébként vagy itt vagy másik fórumon más is panaszkodott erre: neki is a scart-os változatot javasolták, és az be is jött ...

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tami »

Tegnap vásároltam egy LG 32LC3R típusú LCD tv-t, és szeretném rákötni egy Onkyo típusú erősítőre.
- van rajta 2db. SCART egyiket hasznald mint hang kimenet.

T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Gondolj arra, aki a TV távvezérlőjével akar mindent megoldani! Ott hasznos lehet a variable (hengerő-függő) kimenet.

Baggio! Nincs azon a kütyün másik (fix szintű) kimenet? Mert ha igen, akkor inkább azt használd!

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

Hülye kérdés, de próbáltad totál felhangosítani a TV-t??

Csak nekem anno a Sonymnak is elég halk volt ez a kimenete és alap tv hangerőn szinte nem is jött ki semmi, jól fel kellett tekerni, de persze a tv közben már bömbölt így annak a hangszóróját meg ki kellett kapcsolni. Totál rossz megoldás, minek raknak variable kimenetet az RCA out-ra, mert mégha a fülhallgató kimenetnek változik a hangereje az érthető...

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lex »

Az RCA TV felöli végére dugj egy másik készüléket (CD, DVD, ..)! Ekkor jön ki hang?

PS.: Ha variable, akkor valamit lehet vele variálni. Mit ir a doksi?
Üdvözlettel: Lex

Baggio73
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Baggio73 »

Sziasztok
Tegnap vásároltam egy LG 32LC3R típusú LCD tv-t, és szeretném rákötni egy Onkyo típusú erősítőre.
A kezelésiben azt írják, hogy a "VARIABLE OUT" kimenetre kössem az rca audio kábelt, de nem akar hang kijönni a lelkemből.
A hangmenüben nincs kimenet választás, csak annyi, hogy a beépített hangfalakat ki vagy be kapcsolom.
A szervízt hívtam, de jó szokás szerint fogalmuk sincs mi a gond.
Úgy látom másnak is van itt ilyen típusa, és az lenne a kérésem ha megtenné, hogy megnézné egyáltalán jön e ki hangféle ebből a kimenetből.
Vagy tanácsokat is elfogadok, hátha megoldódik a probléma.
Előre is kösz a válaszokat.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lex »

A cikknek az elején van egy fontos rész:
"A Samsung LCD üzletágának vezetője, Lee Sang-wan szerint..."
Üdvözlettel: Lex

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tami »

LCD hiány várható
- epp a napokban olvastam olyat, hogy LCD tulkinalat varhato es tavaszra meg lemennek az arak..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

tibi149
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tibi149 »

LCD hiány várható
Szerintem csak marketing duma.
Majd veszek/veszünk 37"-osat!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

LCD hiány várható

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Én is hozzászolnék a témához. Elég sokáig nézegettem az LCD tv-ket mire kiválasztottam a megfelelôt. Van tapasztalatom a Philipsel (negativ) és a többit is nézegettem egymás mellett, végül a sony s2030-as mellet döntöttem. Az összes kategóriájában szereplô tv-ket sôt még magassabbakat is verte. Eszméletlen jó képe volt a tv adásoknál is és az egyezlen tv volt számomra amelyik rengeteg beállítási lehetôséget biztosít. Ki lehet kapcsolni a dinamikus kontrasztot, lehet állítani a háttérvilágítás erôsségét és még más korrekciós lehetôségek is vannak. Ez volt az egyetlen amelyiknél be lehetet állítani a természetes színeket. Az a tapasztalatom, hogy amit leáraznak, vagy olcsón adnak az nem frankó. Mûködik, meg szép képe van, de csak addig míg nem látunk egy másik tv-t, ami lehet, hogy rosszabb, de lehet, hogy jobb. Szóval azt akarom mondani, hogy az LG-nek is van szép képpel rendelkezô lcd-je, de az nem 200k körül van, a Samsung nagyon szép tv-ket gyárt viszont vannak hibái, mert ôk szerintem a csomagolásra koncentrálnak (nekem is van egy samsung tv-m). Mindegyik tv szép és jó, de ha igazán jó tv-t akar venni az ember, akkor olyan helyen kell megvenni ahol otthoni körülmények vannak és nem 1000 wattos fénycsôvek, ahol teljesen fel van húzva a kontraszt és nem lehet mást látni csak a színeket.

A kiállított tv-k elsôre azért tûnnek jónak, v. rossznak, mert nagyon feltekerik a színt, a kontrasztot, meg amit még lehet, hogy a lehetô legszebb színeket lássa az ember és nem a természetességet.

Mindegyik tv-nek meg van az elônye és a hátránya is, pl. az enyémen oldalt van az antenna csatlakozás, de ezt leszámítva király. Amit láttam LG-t, az oldalról lilásnak tünt a kép, a Samsung eleve túlhajtott színekkel dolgozik, nagyon sárga a bôr, és csak szervízmenübôl lehet beállítani.

Mindent összevetve, ne az alapján döntsön az ember, hogy épp mi megy az adott tv-n, hanem vigye magával azt filmet amit jól ismer és azt nézze meg. Én is csak úgy veszek hifit, hogy elôtte viszem magammal az egyik jól ismert cd-met és azt hallgatom addig míg jól nem szól.

Köszönöm és bocs ha valakit megbántottam.
blakey

zsozsó1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 31

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: zsozsó1 »

Sziasztok!
Töröm a fejem egy LG 37LC2RR merevlemezes LCD-n. Esetleg van valakinek ilyen? Esetleg más hdd-s lcd? Minden tapasztalatot, véleményt, jó tanácsot szívesen veszek. Ne kíméljetek!
Epson TW-9300, Screenline Othello 110" motoros vászon, LG Oled65C9, IsoTek Aquarius, Anthem P5, Emotiva XMC-1, PMC Twenty 26i,PMC Twenty 22i , HTPC, Synology 1618

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Ebből kicsit következtetve, hogy ha az R sorozat jelentősen lemarad, akkor az S sem nagyon lehetne másképp, mert ott nagyobb különbség van (R és S között), mint az LC2R és LB1R között. Már ha lehet ennek hinni.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Szvsz igen, "veri". Eleve majd egy évvel újabb készülék is, ezt ne felejtsük el, valamint papíron jobb kontrasztja is van, ami persze dinamikus, de ránézésre is jobb, szintúgy a színek (pedig tényleg sokat nézegettem az LC2-t).

Zizisedésts nem tapasztaltam, de nem is tudom mit akar jelenteni HD anyaggal PC-ről hajtva olyan szép, hogy tényleg lemászik a film a képről.

Nah most a nagyokosok azt mondják az LC2R és az LB1R panelje ugyanaz, képminőségben is szinte semmi különbség. LCD-s tesztben pedig több helyen is olvastam, köztük egy magyar újság tesztjében is, ahol az LB1R erősen rávert az R7X-es sorozatra (holott az R sorozatnak nagyobb kontrasztja van, valszeg akkor jobb az elektronikája is). Abban a tesztben első az LG LB1R, második Sony V-je, és csak harmadik a Samu R72-ese. Raádásul emlékeim szerint az KG, Sony fej fej mellett maradtak, Samu jelentősen leszakadt.
Jah hülye vagyok, fenn van még:

http://shyciii.extra.hu/4.jpg
http://shyciii.extra.hu/5.jpg

A linkekre ne kattints, hanem csak másold be a linket a böngészőbe (extrának valami hülyesége). Amúgy naggyából ugyanezt olvastam valami német tesztben is.
De végülis mindegy, úgyis szubjektív a dolog.

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: chros »

Milyen olcsó lcd van, ami pip-es és 2 tuneres?
LG 32LB1R 2 tuneres PIP.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

S71-es Samsung veri az LC2R-t? Sőt hogy úgy fogalmazzam az LC2R low-end az S71 meg több? Az S71-esen (meg az R71-esen) is ugyanolyan zizis volt a kép.
Szvsz igen, "veri". Eleve majd egy évvel újabb készülék is, ezt ne felejtsük el, valamint papíron jobb kontrasztja is van, ami persze dinamikus, de ránézésre is jobb, szintúgy a színek (pedig tényleg sokat nézegettem az LC2-t).

Zizisedésts nem tapasztaltam, de nem is tudom mit akar jelenteni HD anyaggal PC-ről hajtva olyan szép, hogy tényleg lemászik a film a képről. :kiraly:

Monitornak is simán el lehet használni (ez a korábbi Sonymmal siralmas volt több okból is), alig volt hiányérzetem a (szintén Samsung) 970P után - ami pedig egy elismerten jó monitor.

Na mindegy nem akarom hájpolni a Samsungot, de most 160-160 volt a 26LC2R és a LE-27S71B a MM-ban mikor vásároltam - és számomra a Samsung minden tekintetben jobbnak tűnt. (Pl. kinézetre számomra kapásból 1 kategóriával szebb - a zongoralakk utánzatú fekete műanyag a gyengém sajnos, adtak hozzá törlőkendőt is )
Valszeg az LG-vel is boldog lettem volna, de ez szvsz jobb választás.

A Dinamikus kontraszt: alapból az ötlet nem olyan rossz, de nem bánnám, ha kikapcsolható lenne. A Plazmámban is a szervízmenüből kapcsoltam ki, bár ott másképp működik, nem a háttérvilágítást állítgatja, mert az ugye nincs, hanem a globális fényerőt, meg talán még mást is, de valahogy kinem állom mikor a film alsó felső fekete csíkja szürkére vált, és előjönnek a fekete részekben a kódolási bugok meg a green dot crawl.

emre33

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: emre33 »

Samsung LE32R32B milyen minőségű? megéri az árát?
Most vettem észre hogy ez is 1 tuneres.

Milyen olcsó lcd van, ami pip-es és 2 tuneres?
Lakhely: Németkér (Paks mellett)

emre33

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: emre33 »

Samsung LE32R32B milyen minőségű? megéri az árát?
Lakhely: Németkér (Paks mellett)

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Talán az a baj, hogy az egy low-end LG LCD (de legalább olcsó!) - engem sem nyűgözött le, pedig nézegettem. 
Viszont ha mutatnék néhány HD videot a Samsung LCD-men (LE-27S71B), azt hiszem meggyőzne.

Szvsz ilyen anyaggal hajtva nagyon veri a "HD" plazmát már. (DVD-vel határeset, TV adással és lowres divx-el pocsék amúgy a plazmához képest)

De egy biztos: Média Markt nem referencia anyag. Néha jól kötik be a gépeket, meg van rendes HDD -s lejátszójuk, de néha nagyon elkefélik.. Ami biztos teszt lenne az az, mikor otthon kihozod a készülékből a maximumot, viszont ahhoz meg kell venni. :D

S71-es Samsung veri az LC2R-t? Sőt hogy úgy fogalmazzam az LC2R low-end az S71 meg több? Az S71-esen (meg az R71-esen) is ugyanolyan zizis volt a kép. Arról nem beszélve hogy hála a dinamikus kontrasztnak bizonyos tartalmaknál még rontott is a képminőségen, ahol az LG és Sony szép volt.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Talán az a baj, hogy az egy low-end LG LCD (de legalább olcsó!) - engem sem nyűgözött le, pedig nézegettem.

Viszont ha mutatnék néhány HD videot a Samsung LCD-men (LE-27S71B), azt hiszem meggyőzne.

Szvsz ilyen anyaggal hajtva nagyon veri a "HD" plazmát már. (DVD-vel határeset, TV adással és lowres divx-el pocsék amúgy a plazmához képest)

De egy biztos: Média Markt nem referencia anyag. Néha jól kötik be a gépeket, meg van rendes HDD -s lejátszójuk, de néha nagyon elkefélik.. Ami biztos teszt lenne az az, mikor otthon kihozod a készülékből a maximumot, viszont ahhoz meg kell venni. :D

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Kutasi »

Na, tegnap megnéztem tüzetesebben a SATURN ba az LG32LC3-at. És hát nem voltam elájulva tőle...
Nem is tudom miért hittem, hogy ennyi pénzért lehet normális LCD-t kapni. Jó persze, akinek sima CRT tv-je volt előtte, annak biztos tetszik ez is, mert azért annyira nem rossz, meghát mégis LCD, meg nem néz ki rosszul... de

Én igazából a Samsung SP-43T8HL tvm helyett akartam volna ilyen LG-t. A samsung meg ment volna át a szüleim szobájába és én jobban elfértem volna. Abban bíztam, hogy jobb képe van az LG LCD-nek mint a Samsungomnak, de nem.
Valahogy olyan homályosnak és "pacásnak" tűnt nekem. Valami hajós, matrozós, tengerészes HD demó ment, ami mondjkuk nem annyira tűnt HD-snek. Talán az 500ezer forintos PLAZMÁKON már annak nézett ki. De ezeken a 200-250 környéki LCDken eléggé lelombozó élmény volt. Valahogy olyan zizis volt a kép, némelyiken szellemképes, homályos... nem tudom...
Igazából nem pénz 200 ezer a LC3-ért, mert simán megéri, de nekem nem lenne érezhető a javulás. Szerintem gyűjtök inkább még pénzt, aztán veszek egy jobb PLAZMÁT, vagy egy normálisabb projektort. Esetleg egy Sony LCD-t.

Tehát nem akarok senkit lebeszélni az LG-ről. Akinek nem volt LCD-je, az bátran megveheti. De én úgy vettem észre, hogy a komolyabb LCD-k 300 környékétől indulnak és abból se biztos, hogy 82 centisek. A Sony-k kifejezetten tetszettek, azoknak nagyon szép képük van. Meg még volt pár 280 körüli 68cm-es samsung, lg, pana... (nem is tudom már), amin elég éles volt a kép az említett "matrózos" videóval.

Én egyelőre maradok a CRT projimnál.

TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate

+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

A lejtászókhoz pedig annyit, Én a körbarakott ,,standoknál" 1 lejátszót láttam és körbe kigyó, ami ha jól számolom, min. 20 tv/lejátszó...na meg nem is tudod nagyobb távolságból megnézni a tv képét, max. 2 méterről és ugye tegyük hozzá nem 2 méterről nézi az ember a tv-t.
Igaz, nem 2 méterről, hanem 3 méterről (én), de nem 32"-ost, hanem 42"-ost

StPeter

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: StPeter »

Sziasztok! 
A prohardver asztali dvd író fórumon neduddki kért meg, osszam meg itt is a tapasztalatait a Pana EH-55 divx lejátszási képességeiről. Szóval a kezelési szerint CD-ről és DVD-R lemezről megy a lejátszás. Ám voltak, akik szerint néhány DVD+R lemezről is ment. Neduddki próbálgatta többféle lemezzel, fájllal és arra jutott, ha a DVD+R lemezen ~1006Mb-nál nagyobb a divx fájl, akkor lejátsza.
Remélem segít ez a használatban.

Üdv:
StP

Má nem azé, de hogy kapcsolódik ez az LCD témához?

Bocsesz, mellényúltam a kedvencek között.

Shot

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shot »

A sima tv adások képe alapján nem teccik egyik LCD tv se. Nem tudom, hogy dvd-re átváltva mekkora minőségbeli ugrás lenne...
Hát ja, ez az egy hátul ütője, bár ha megfelelő távolságból nézed szebb a képe mint a sima tv-nek (82-esnek 4,5m-ről gyönyörü képe van, a dvd pedig megszólal )

A lejtászókhoz pedig annyit, Én a körbarakott ,,standoknál" 1 lejátszót láttam és körbe kigyó, ami ha jól számolom, min. 20 tv/lejátszó...na meg nem is tudod nagyobb távolságból megnézni a tv képét, max. 2 méterről és ugye tegyük hozzá nem 2 méterről nézi az ember a tv-t.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”