Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
A házimozimhoz keresek egy új tévét. Jelenleg egy 94cm-s sima Samsung LCD van, erről szeretnék feljebb lépni. Jó lenne a nagyobb képátló is, és természetesen a minél jobb képminőség. Régóta nézegetem már az öregebb Pioneer Kuro plazma tévéket. Szerintetek érdemes lenne egy ilyet vásárolni? Használtan 100ezer körül már ki lehet fogni egész jókat. Tisztában vagyok vele, hogy etalon, meg csúcskategória volt, tehát nem ilyen jellegű válaszokat várok. A kérdésem az lenne hogy érdemes-e 100ezret kiadni egy legjobb esetben is 4-5éves ki tudja mennyit futott plazma tévéért? Mennyi ezeknek az élettartama? Nem áll fent a veszélye, hogy esetleg 1 vagy 2 hónap múlva megadja magát? Na és a legfontosabb: még mindig jobb képe van ezeknek, mint a most boltban úgy 200ezerig megkapható tévéknek?
A képe szerintem jobb a plazmának. 1-2 hónap alatt bármi megadhatja magát, akár az új is!
Ebben az árban inkább nézz olcsóbb Panákat, nagyon jók a célhoz (filmek elsősorban).
Ha sokat megy a kereskedelmi tévé vonal vagy háttérnek szól csak a tévé, akkor a ledes jobb lehet.
Én pl. plazmapárti vagyok, az enyémbe (P50GT50) pl. nem tudok belekötni. De más meg más véleményen lesz...
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
A házimozimhoz keresek egy új tévét. Jelenleg egy 94cm-s sima Samsung LCD van, erről szeretnék feljebb lépni. Jó lenne a nagyobb képátló is, és természetesen a minél jobb képminőség. Régóta nézegetem már az öregebb Pioneer Kuro plazma tévéket. Szerintetek érdemes lenne egy ilyet vásárolni? Használtan 100ezer körül már ki lehet fogni egész jókat. Tisztában vagyok vele, hogy etalon, meg csúcskategória volt, tehát nem ilyen jellegű válaszokat várok. A kérdésem az lenne hogy érdemes-e 100ezret kiadni egy legjobb esetben is 4-5éves ki tudja mennyit futott plazma tévéért? Mennyi ezeknek az élettartama? Nem áll fent a veszélye, hogy esetleg 1 vagy 2 hónap múlva megadja magát? Na és a legfontosabb: még mindig jobb képe van ezeknek, mint a most boltban úgy 200ezerig megkapható tévéknek?
Zene
Accuphase E210A, Marantz CD6000KI, B&W Nautilus 803, Sennheiser HD600, Project "The Classic"
Mozi
Panasonic TX65-JZ1500
B&W:604S3,LCR600S3,602S3,601S3,ASW650(2db)
Accuphase E210A, Marantz CD6000KI, B&W Nautilus 803, Sennheiser HD600, Project "The Classic"
Mozi
Panasonic TX65-JZ1500
B&W:604S3,LCR600S3,602S3,601S3,ASW650(2db)
- deriandras
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 50
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Tanácsot kérnék új TV vásárlásában. Paraméterek, preferenciáim:
- Elsődleges szempont a képminőség és tartósság (azaz garancia)
- 42"-os vagy kicsit nagyobb méret
- Full HD vagy 4K
- Lehessen falra szerelni
- Ne legyen íves
- "alap" okos funkciókkal rendelkezzen (net, youtube, felvétel külső USB-re)
Előny:
- 3D
- jó hang
Egyelőre ár nélkül, én ezeket láttam esélyesnek:
Sony Bravia KD-43X8305C
Panasonic TX-43CX750E (3D is!)
Samsung UE43JU6000
LG 40UF776V
Vélemények?
Lcd, Led, Oled TV-k
Szerintem még jobb is. Jobb a képe. Én 27"-os monitort cseréltem le anno 32"-os tévére és ennek ellenére szebb és tisztább képet kaptam. Hátránya, h messzebb kell ülnöd tőle, h átlásd a képet.
PC - Musical Fidelity M1 - Epos M15.2 - Creek Evo II - Evidence Audio Syrene
Lcd, Led, Oled TV-k
Szia!
Hasonló cipőben járok, ezért én is örülök az infóknak!
Én jelenleg viszonylag kicsi (40"-43") méretben nézek TV-ket, közelről nézve szerintem van értelme az UHD felbontásnak.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy szeretnék venni egy led-es TV-t számítógép monitort-nak. Akiben van ilyen mik a tapasztalatok?
Illetve azt sem tudom eldönteni hogy Full HD-st 1920*1080-ast vagy 4K-s Tv-t vegyek. Esetleg ha valaki tudja hogy monitorként mik az előnyök illetve külömbségek a FullHD és a 4K- tv-k között mikor monitorként használja
Válaszaitokat és észrevételeiteket előre is köszönöm:)
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
- Steve_84
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 1
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy szeretnék venni egy led-es TV-t számítógép monitort-nak. Akinek van ilyen mik a tapasztalatok?
Illetve azt sem tudom eldönteni hogy Full HD-st 1920*1080-ast vagy 4K-s Tv-t vegyek. Esetleg ha valaki tudja hogy monitorként mik az előnyök illetve külömbségek a FullHD és a 4K- tv-k között mikor monitorként használja
Sony XR-85-X95K
Denon AVC-X8500H
Zidoo Z9X
Rubicon 8, Vokal, Ikon 2 Mk2, Ikon on wall, Elac Sub 3070
Vu+ Duo 4K
Audioquest Mocha, Carbon Hdmi, NRG 10, Z3 power
Nordost Red Dawn, Audioquest Rocket 88 speaker cable
Denon AVC-X8500H
Zidoo Z9X
Vu+ Duo 4K
- Steve_84
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 1
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy szeretnék venni egy led-es TV-t számítógép monitort-nak. Akiben van ilyen mik a tapasztalatok?
Sony XR-85-X95K
Denon AVC-X8500H
Zidoo Z9X
Vu+ Duo 4K
Denon AVC-X8500H
Zidoo Z9X
Vu+ Duo 4K
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem volt benne semmi, valóban, ha valakinek megtetszik egy másik készülék, ráadásul az egyik legjobb tv-vel rendelkezik és ennek ellenére is, akkor, véleményem szerint neki való, ezzel én is így vagyok, tehát nekem hiába mondják, hogy EZ a jó ha nekem AZ tetszik, mert nekem jobban bejön. Vannak akik érzékenyek pl. a plazma villogásra, van akit az aktív 3D is zavar, de nagyon sokan ezeket nem úgy használják ahogy kell.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem kell személyeskedni, ez az alapja mimdennek.
Nem kérdeztem, mert tisztában vagyok, hogy manapság milyen 4K-s tv-i vannak a Samsungnak és feltételezem, hogy még véletlenül sem 6-os szériát néztél, mert akkor baj van. Tisztában vagyok a tv-k képminőségével, tudom, hogy melyik mit tud,
A HM Tanácsadó-t nem én kértem.
Mindent amit írtam sértésnek vettél, innentől kezdve nincs miről beszélgetnünk.
Nem is volt szándékomban személyeskedni,de nem kevés elfogultságot és iróniát érzetem a válaszaidban,de lehet én tévedek.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha egy Házimozi tanácsadó megalapozatlanul és elferdítve véleményez egy terméket,amiről semmit nem tud,azt én sajnálatosnak tartom.
Nem kell sértésnek venni
Nem kell személyeskedni, ez az alapja mimdennek.
Nem kérdeztem, mert tisztában vagyok, hogy manapság milyen 4K-s tv-i vannak a Samsungnak és feltételezem, hogy még véletlenül sem 6-os szériát néztél, mert akkor baj van. Tisztában vagyok a tv-k képminőségével, tudom, hogy melyik mit tud,
A HM Tanácsadó-t nem én kértem.
Mindent amit írtam sértésnek vettél, innentől kezdve nincs miről beszélgetnünk.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem kell sértésnek venni.
Ha a VT60 után bejön a Samu 3D-je (UHD) akkor azt neked találták ki.
Nem vettem sértésnek,csak olyan alap dolgokat írsz,tanácsolsz,hogy azt manapság, egy 10 éves gyerek is jobban tudja.
pl.hogy a BD 1080p felbontású,meg sötétben nézz 3D-t stb. okosságok. Gondolod,hogy azért vettem meg a legjobb plazmát,mert ezekkel a gyerekes dolgokkal sem vagyok tisztában és nem fontos a kép minősége ?
Elhiheted,hogy megtudom állapítani,ha valaminek jobb a 3D képe,vagy rosszabb.
Igaz, nekem ahhoz látnom kell mind két TV-t,hogy eldöntsem melyik a jobb
Ha már itt tartunk, elég szegényes szakmaiságra utal,hogy úgy mondasz véleményt valamiről,amiről fogalmad sem lehet, mivel még a TV típusára sem kérdeztél rá,de már megállapítottad látatlanban,hogy amit láttam,az csak szemfényvesztés lehetett.
Ha egy Házimozi tanácsadó megalapozatlanul és elferdítve véleményez egy terméket,amiről semmit nem tud,azt én sajnálatosnak tartom.
Nem kell sértésnek venni
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszi a jó tanácsot ...
Szóval nincs ebben semmi csoda,a Samsung új UHD-je 3D-ben lenyűgöző. A 2D-je viszont nem jön be.
Nem kell sértésnek venni.
Ha a VT60 után bejön a Samu 3D-je (UHD) akkor azt neked találták ki.
Lcd, Led, Oled TV-k
Csak tv van? Net nincs?
Ilyen elosztók vannak?
82062_dsc_0003_1.jpg
A kinti kábel miért van elosztva? Csillapító, bármi esetleg nincs bekötve? Csak az elosztókkal kéne esetleg játszani, kábelek jók úgy.
Van net is,csak az másik kábelen jön,és igen, ilyen osztók vannak.Nincs csillapító,és a bejövő kábel a két tv miatt van osztva a padlástérben.Aztán egy harmadik tv miatt az egyik ágon megint van egy elosztó.A kábelek állítólag jók.
Lcd, Led, Oled TV-k
1. az aktív 3D-t, de a többit is, sötétben kell nézni.
2. érzékeny vagy a plazma villogására, 3D esetén ez hatványozott
3. Pana LCD-n nincsenek gondok
4. Emiatt ne vállj meg a plazmától.
5. Amit láttál az szemfényvesztés lehetett, kalibrált, jól beállított plazmán és LCD-n is jó a 3D, "magok számától' független.
Köszi a jó tanácsot
1. Gondolod,még ott tartok,hogy ne tudjam, a 3D filmeket sötétben kell nézni
2. Ha figyeltél, leírtam,hogy a másik szobánkban Samsung LED TV (8000-es) van és ott is ugyanazt tapasztaltam a sötétben nézett 3D-n !
3. A Pana LCD tévémen, (ami a legjobb pana szerintem) közel nincs olyan 3D kép,mint a cimborám UHD tv-jén.
4. Csak a 3D miatt nem is válnék meg a Panától,de ha fokozottabban szeretnék 3D filmeket nézni,akkor bizony elgondolkoznék rajta.
5. Nem szemfényvesztés volt! Csak a cimborához mentem át és nem a cirkuszba
A TV ráadásul gyári beállításokon volt,mivel aznap vásárolta és nem volt semmi spéci kalibrálás,ha esetleg erre gondoltál.
Még nekem kellet állítgatnom a képen,mert minden max-ra volt húzva gyárilag és kiégette a szemünket.
Szóval nincs ebben semmi csoda,a Samsung új UHD-je 3D-ben lenyűgöző. A 2D-je viszont nem jön be.
Lcd, Led, Oled TV-k
Kicserélték az összeset,és krimpelve vannak,szóval ehhez nem nyúlnék,majd meglátjuk mire megyünk jövőhéten.
Antronic elosztók vannak ha jól olvastam.Egy a kinti bejövő kábelt osztja ketté,egy másik meg még ez után van kötve az egyik kábelen,szóval 3 tv megy róla.
Csak tv van? Net nincs?
Ilyen elosztók vannak?
A kinti kábel miért van elosztva? Csillapító, bármi esetleg nincs bekötve? Csak az elosztókkal kéne esetleg játszani, kábelek jók úgy.
Lcd, Led, Oled TV-k
Milyen osztók vannak a lakásban? Típus is kéne. Fotó, esetleg. Osztással is lehet javítani v. rontani a minőségen. Ha ezek rendben vannak akkor az oszlopon (aknában) kell beállítani normálisan.
Kicserélték az összeset,és krimpelve vannak,szóval ehhez nem nyúlnék,majd meglátjuk mire megyünk jövőhéten.
Antronic elosztók vannak ha jól olvastam.Egy a kinti bejövő kábelt osztja ketté,egy másik meg még ez után van kötve az egyik kábelen,szóval 3 tv megy róla.
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszi.Valami ilyesmit mondott a szerelő is a csomagokról,és arról is hogy egy szint alatt szétesik a kép,de hogy miért ilyen gyenge a jelminőség azt nem sikerült kiderítenie.
Azt sem értem hogy ha ennyire nyilvánvaló a hiba,és a képhibákon kívül még műszer nélkül is mutatja a tv a problémát,akkor miért nem tudják megcsinálni?Kb négyszer vagy ötször voltak már kint ez miatt,nálam kicseréltek már minden csatlakozást,a kinti oszlopon valami érősítőt meg még mit tudom mit,aztán csak nem akar jó lenni.
Valami ötlet,javaslat?Hívjam a szerelőt hatodszor is hogy szintezze be normálisan?Őrület ez az egész.
Milyen osztók vannak a lakásban? Típus is kéne. Fotó, esetleg. Osztással is lehet javítani v. rontani a minőségen. Ha ezek rendben vannak akkor az oszlopon (aknában) kell beállítani normálisan.
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszi.Valami ilyesmit mondott a szerelő is a csomagokról,és arról is hogy egy szint alatt szétesik a kép,de hogy miért ilyen gyenge a jelminőség azt nem sikerült kiderítenie.
Azt sem értem hogy ha ennyire nyilvánvaló a hiba,és a képhibákon kívül még műszer nélkül is mutatja a tv a problémát,akkor miért nem tudják megcsinálni?Kb négyszer vagy ötször voltak már kint ez miatt,nálam kicseréltek már minden csatlakozást,a kinti oszlopon valami érősítőt meg még mit tudom mit,aztán csak nem akar jó lenni.
Valami ötlet,javaslat?Hívjam a szerelőt hatodszor is hogy szintezze be normálisan?Őrület ez az egész.
Na felhívtam a szerelőt,eszembe jutott hogy elkértem a mobilszámát a múltkor,és szerinte is szintezni kell azt az új erősítőt amit kicseréltek a kinti oszlopon,ez lehet a probléma.De basszus mikor feltették miért nem csinálták meg ezt rögtön?Na mindegy,talán jövőhéten ki tudnak jönni,aztán meglátjuk.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ez a gond, azaz, fordítva jobb lenne, a jelminőség 60-65-től kezd stabil képet adni, alatta megszakad, normálisan be kéne szintezni, nagyon erős a jel. Nálam 80 körüli a jelerősség és mindenhol 100% a jelminőség, nincs akadás. A digitális szórás MUX-okra, "csomagokra" van osztva, ha az egyik csomag akadozik az bnem jelenti azt, hogy a másik is, a Sport1 azokkal az adókkal van egy MUX-ba amik szintén akadoznak.
Lcd, Led, Oled TV-k
Megnéztem.97-100-ig van a jelerősség,a jelminőség általában ugrál 51-57 között,de ez is változó,van ahol magasabb,és van ahol lemegy 50 alá is,de ez ritka.
Szóval a jelerősséggel nincs gond,és hogy miért változó a jelminőség azt a tököm tudja.
Viszont ha a bejövő kábel a szar,akkor minden csatornán jelentkezne a hiba nem,vagy rosszul gondolom?
Ez a gond, azaz, fordítva jobb lenne, a jelminőség 60-65-től kezd stabil képet adni, alatta megszakad, normálisan be kéne szintezni, nagyon erős a jel. Nálam 80 körüli a jelerősség és mindenhol 100% a jelminőség, nincs akadás. A digitális szórás MUX-okra, "csomagokra" van osztva, ha az egyik csomag akadozik az bnem jelenti azt, hogy a másik is, a Sport1 azokkal az adókkal van egy MUX-ba amik szintén akadoznak.
Lcd, Led, Oled TV-k
Valamelyik szomszédnál, akinek ugyanaz a szolgáltató, nem jelentkezik ugyanez a hiba?
Nem tudom,de gondolom szóltak volna már ők is ha náluk is ilyen.
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Megnéztem.97-100-ig van a jelerősség,a jelminőség általában ugrál 51-57 között,de ez is változó,van ahol magasabb,és van ahol lemegy 50 alá is,de ez ritka.
Szóval a jelerősséggel nincs gond,és hogy miért változó a jelminőség azt a tököm tudja.
Viszont ha a bejövő kábel a szar,akkor minden csatornán jelentkezne a hiba nem,vagy rosszul gondolom?
Valamelyik szomszédnál, akinek ugyanaz a szolgáltató, nem jelentkezik ugyanez a hiba?
Lcd, Led, Oled TV-k
97 körül van a jelszint,51-59 körül az erősség.De lehet fordítva van,nem vagyok most otthon.A lényeg hogy a 97 az szinte állandó,a másik viszont ugrál le föl és a sport 1-en általában a legalacsonyabb.
A szerelők szerint a szálszakadást kimutatná a műszerük,és ez kizárt szerintük.Erre rákérdeztem én is mert mindent kicseréltek már a bejövő kábelen kívül.
Kártyákat használunk,nem boxot.
Lcd, Led, Oled TV-k
Milyenek a jelszintek (modemen)?
Boxon (ha az van) milyen az jelerősség/-minőség? Menü+1789 és lapozgatni kell míg el nem éred azokat az oldalakat ahol ezek az aadatok szerepelnek.
TV-n meg a menüből tudod megnézni.
Szerintem valahol kábelszakadás, törés van, amiatt ilyen.
97 körül van a jelszint,51-59 körül az erősség.De lehet fordítva van,nem vagyok most otthon.A lényeg hogy a 97 az szinte állandó,a másik viszont ugrál le föl és a sport 1-en általában a legalacsonyabb.
A szerelők szerint a szálszakadást kimutatná a műszerük,és ez kizárt szerintük.Erre rákérdeztem én is mert mindent kicseréltek már a bejövő kábelen kívül.
Kártyákat használunk,nem boxot.
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát a szokásos digitális képhibák,lefagyás,vibrálás,képkockahibák nagy területen,ilyesmi.UPC kábeltévé.Monori 29-es körzet.A sport 1 szinte nézhetetlen mindkét tv.én,de több csatorna is hasonlóan problémás.Most már ott tartunk hogy a szerelők már ki sem jönnek.Szerintem gőzük sincs hogy mi lehet a baj,pedig a saját szemükkel is tapasztalhatták mikor kint voltak.
Milyenek a jelszintek (modemen)?
Boxon (ha az van) milyen az jelerősség/-minőség? Menü+1789 és lapozgatni kell míg el nem éred azokat az oldalakat ahol ezek az aadatok szerepelnek.
TV-n meg a menüből tudod megnézni.
Szerintem valahol kábelszakadás, törés van, amiatt ilyen.