Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Projektoros TV - LCD, DLP, CRT

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Projektoros TV mivel lehet tisztitani?
Köszi!

Boldog Karácsonyt!

Vendég

Hello! 
Keresek projektoros TV-t, nem tudjátok hol lehet legolcsóbban megkapni ezen típusok valamelyikét? Mi a különbség a kettő között???
Ez nem CRT -s ugye?
Én 215e ért láttam ilyet de jó lenne ha tudnátok sokkal olcsóbbat, valahol!

Samsung SP-43T8HP
Samsung SP-43T8HE

Köszi szépen!!!

Sugár 230, ja és kezdjél el alkudni.... :kiraly:43T8HE

Gee78

Vendég

Hello! 
Légyszí segítsetek ha valaki tud

Samsung SP 43 T8HE

vagy hasonlo TV -t olcsón akkor az szóljon plz!!!

215e -nél olcsóbban...

KÖSZI!!! :box:
:box: :punk:

Szeva , ha ezen az áron megkapod, vidd!
Mert nincs sok az országban most karácsonyra.

Ja és szerintem karácsony után sem lesz olcsobb," boltokban "

Vendég

Szintén DLP-projektoros TV vásárlásán töröm a fejem. Minden ezzel kapcsolatos infót szívesen veszek. Kb. 45"-os HD felbontású érdekel, DVI és HDMI bemenettel. Budaörsön a MM-ban nézegettem Samsungot, Thomsont és Sagem-et.Az korrekt összehasonlításnál már a gondok ott elkezdődnek, hogy  véletlenül  sem azonos forrást használnak azonos bemenettel. S-video, komponens és DVI bemenetről ment a három proji és más forrásról. Valaki érti ezt? Hacsak nem egy preferált márka eladása a cél.
Tényleg okozhat problémát a digitális bemenetről történő meghajtás? (Denon 3910 DVD lejátszó)
Kábel TV-nél tényleg kell "hangolni " (80 db-re) valami? 
Előre is kösz a válaszokat.

Véleményem szerint mindenképp preferált értékesítés folyik a boltokban. Egy egy bolt melyik márkának van elkötelezve.
Én személy szerint ajánlom a készülék vásárlását.
ezügyben én is körülnéztem, de sikerült azonos bekötést kiezközölnöm az eggyik boltban.
Még alkudni is lehetett. :box:
Samsung mellet döntöttem mert meggyözően jó képminőséget produkált tunerrel és Componens és DVI jelről is.

Egy felhasználó

_Tamas
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: _Tamas »

Tegnap jártam a szegedi MM-ban és láttam egy Sony KDF-E42A11-et. Ez ugye a KDF-E50A11 "kistesója".
Nos. Lehet, hogy én láttam eddig kevés projektoros TV-t, de ennek valahogy nem akart előjönni az a bizonyos tipikusan projektorostévés problémája: "a látószög változtatásával a fényerő is változik"-című.
Járkáltam én balra, jobbra, lábujjhegyre álltam, leguggoltam, hajolgattam és közben nem is gondoltam arra, mekkora hülyének nézhetnek engem közben. Na, mindegy. Tehát: a kép szinte minden pozícióban ugyanolyan volt. Ennyire nem lehet rossz a szemem, tehát állítom, hogy nem volt elhomályosodás vagy "pontszerű" fényerő növekedés. Természetesen a nagyon "lapos", 180 fok közeli nézőpontokból már nem olyan volt a fényerő, de nyilván nagyon kevesen néznek így TV-t. :box:
Szóval nem tudom, hogy mit rontottak el Sony-ék, de mostmár maradjon is úgy! Szerintem ezzel a látószög-probléma le is van tudva.
A képminőség amúgy szerintem messze a legjobb az általam látott projektoros TV-k közül. Na nem egy CRT, de mindenképpen kimagasló.
Gondolom az 50"-os verzió is tudja mindezt, csak nagyban.

Oké, mostmár abbahagyom, mielőtt valami Sony reklámembernek néznének.
Azért mondjuk jó lenne, ha pl. Rea4 írna néhány(száz) keresetlen szót az éppen nála levő Sony KDF-E50A11-ről. Eléggé felkeltette az érdeklődésemet ez a cucc. Pedig megfogadtam, hogy projis TV-t nem veszek...

Mondom Rea4 megírhatná tapasztalatait a Sony KDF-E50A11-ről...

(khmm, bocs)

Tibor69
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Tibor69 »

Sziasztok! 
Visszaolvasgattam.. a samsung SP-46L6 és 46L6HX tipusjelzés egy és ugyanzon tv -t takar! A HX -t sokan (köztük én is:) elharapom a végéről, rövidítésképpen.. az L6 széria magányos tehát HX nélkül is megfelelő az utalás!

Az említett PS2- s hiba nem létezik, kitűnően kommunikál a két eszköz!

Izzó élettartamról nincsen információm, remélem tulajdonosok eljutnak ide és megosztják velünk tapasztalataikat a tv-vel kapcs-ban!

Január végén tervezem egy ilyen készülék megvásárlását!

ender

Előbb nézd meg ezt a TV-t:
Sony KDF-E50A11 LCD projektoros TV

Vendég

Sziasztok!

Visszaolvasgattam.. a samsung SP-46L6 és 46L6HX tipusjelzés egy és ugyanzon tv -t takar! A HX -t sokan (köztük én is:) elharapom a végéről, rövidítésképpen.. az L6 széria magányos tehát HX nélkül is megfelelő az utalás!

Az említett PS2- s hiba nem létezik, kitűnően kommunikál a két eszköz!

Izzó élettartamról nincsen információm, remélem tulajdonosok eljutnak ide és megosztják velünk tapasztalataikat a tv-vel kapcs-ban!

Január végén tervezem egy ilyen készülék megvásárlását!

ender

Vendég

Egy ismerősömnek itt Szegeden van egy TV-boltja, és beszélgettünk, hogy mit vegyek. Nagyon ajánlotta ezt a típust (Sony KDF-E50A11), mondta 430k körül tudja hozni. Mondom jó-jó... Elkeveredtem az MM-be és ott láttam kirakva. Lehidaltam, milyen szuper képe van! Mintha ablakba néznél! Azóta komolyan fontolóra vettem, esetleg beleugrok egy ilyenbe. Igaz van ára is.
Melyik bolt ez?
Milyen feltételekkel lehet vásárolni?
Van-e rá Sony Hungáriás garancia?

Vendég

Már durván fél éve nézegetem a 50"-os Projektoros tévé kínálatot 400-550eFt közötti árkategóriában.  

Kronológiai sorrendben:
1.  Thomson 50DLY644 DLP projetoros TV  - nagyon hangos volt a ventilátora

2.  Samsung SP-50L6, eddig a legjobbnak tartottam, a műszaki paraméterei miatt és mivel meg voltam győződve róla, hogy a DLP technológiás TV-k jobbak az LCD-nél.

3.  ÚJ Sony KDF-E50A11 LCD projektoros TV

Tegnap jártam a WestEnd-ben a MediaMarktban, ahol ugyan kisebb méretben, de mind a 3 modellt sikerült azonos körülmények között megszemlélnem.

Amit láttam döbbenetes:
    Thomson 50DSZ644 TV-nek, ami az 50DLY644-nél majdnem kétszer annyiba kerül siralmas képe volt
                      fényerő szinte semmi
                      fátyolos, homályos kép
                      nagyon kicsi látószög
                      az 50DLY644 valamivel jobb volt nála

Samsung SP-46L6 ennél sokkalta jobb volt, de a KDF-E42A11-hez képest
                      Természetellenes színek, a fehér szín inkább sárga, a sárga
                      narancs színbe megy át
                      kontrasztalan és életlen kép
                      kisebb látószög vízszintesen és függőlegesen is

Sony KDF-E42A11 gyönyörű természetes színek, éles kép, nagy fényerő, a fehér szinte vakított, nagy látószög.

Tehát szerintem a legjobb képe ebben a kategóriában most a Sony KDF-E50A11 LCD projektoros TV-jének van, ami már 444.000,-Ft-ért megvásárolható.

Sony KDF-E50A11
50 hüvelyk képátlójú 3LCD televízió
2 tuner (analóg+ digitális)
HD felbontáshoz előkészítve
1280x720 pixels
3.000:1, xd/m2
130 fok/60 fok
100W lámpa élettartam 10.000 óra (cserelámpa ára $200)
Iris Cinema Black Pro
HDMI, PC-bemenet
1184×408×827 cm
32,5kg
175W, <1W
1+1 év gar.

És a készülék gyönyörű:

Én lassan 0.5 éve keresek valamit, amire a 72 cm-es TV-m lecserélhetném.

SAGEM HD-D56 befutó volt, de láttam rajta a szivárvány efektet. 2x színkerék volt csak benne.

A SAMSUNG a legújabb projektoros TV-éinél (Magyarországon még nem kaphatók) büszkén írja, hogy ezekbe már 10800 rpm színkereket raktak, ez átszámolva: 3x színkerék.

A THOMSON-oknak tényleg siralmas a képük.

Tehát újra magamba roskadtam.

Csak egy infó a tapasztalataidhoz a Thomson 50DSZ hez illetve az 50DLY-hoz . A Media Markkban siralmasan vannak beállítva, nem ezt tudják a TV-k. Az a szomorú hogy az alapján ítél az ember amit ott lát. Azért írom mindezt mert az egyik barátomnak van az 50DSZ és nappali fénynél is kifogástalan képet ad , persze rendesen van beállítva. Én is az 50DSZ-re pályázok tavasszal, tényleg kellemes csalódás a Thomson.

Ne ítélj elsőre :-)

tv-maci
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: tv-maci »

Egy ismerősömnek itt Szegeden van egy TV-boltja, és beszélgettünk, hogy mit vegyek. Nagyon ajánlotta ezt a típust (Sony KDF-E50A11), mondta 430k körül tudja hozni. Mondom jó-jó... Elkeveredtem az MM-be és ott láttam kirakva. Lehidaltam, milyen szuper képe van! Mintha ablakba néznél! Azóta komolyan fontolóra vettem, esetleg beleugrok egy ilyenbe. Igaz van ára is.

Vendég

Sziasztok
Egy picit beleolvastam a topicba. Sokan gondolkodnak a projektoros TV-n és félnek az vetítők élettartamától. Csak megjegyzésként, 2000-ben vettem egy Thomson 44RW65 projit most volt 5 éves. Rengeteget megy, volt három olyan év hogy jóformán éjjel nappal ment, mikor a nejem otthon volt a lányommal GYES-en vagy min. Szóval 5 éve kifogástalanul működik, nagyon meg vagyok elégedve vele. A baráti körben rajtam kívül van még kb 5db Thomson projektor egészen 60"-ig. Ezekből is van 4-5 éves. Egyikhez sem kellett még hozzányúlni. A legnagyobb "probléma" az hogy max. évente egyszer beállítom a konvergenciát. Jövőre cserélem le az enyémet egy 50 DLY-ra Vagy 50DSZ-re de eszemben sem lesz eladni a régit sem, jó lesz a hálóba. Én személy szerint maradok a projektoroknál egyenlőre, mert árban nagyon kedvezőek lettek és minőségre minimum a plazmát vagy jobbat tudnak és a plazmával ellentétben javíthatóak.
Egyébként az újaknak tényleg gyönyörű képe van.

Hosszú távon egyébként valszleg az LCD-é és a DLP projiké lesz a jövő a plazma szerintem ki fog esni a sok műszaki problémája miatt.

Üdv

Tibor69
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Nézd meg a Sony KDF-E50A11-t élőben. Kíváncsi vagyok mi a véleményed róla?

Üdv.
Tibor

Vendég

Már durván fél éve nézegetem a 50"-os Projektoros tévé kínálatot 400-550eFt közötti árkategóriában.  

Kronológiai sorrendben:
1. Thomson 50DLY644 DLP projetoros TV - nagyon hangos volt a ventilátora

2. Samsung SP-50L6, eddig a legjobbnak tartottam, a műszaki paraméterei miatt és mivel meg voltam győződve róla, hogy a DLP technológiás TV-k jobbak az LCD-nél.

3. ÚJ Sony KDF-E50A11 LCD projektoros TV

Tegnap jártam a WestEnd-ben a MediaMarktban, ahol ugyan kisebb méretben, de mind a 3 modellt sikerült azonos körülmények között megszemlélnem.

Amit láttam döbbenetes:
Thomson 50DSZ644 TV-nek, ami az 50DLY644-nél majdnem kétszer annyiba kerül siralmas képe volt
fényerő szinte semmi
fátyolos, homályos kép
nagyon kicsi látószög

narancs színbe megy át

Sony KDF-E42A11 gyönyörű természetes színek, éles kép, nagy fényerő, a fehér szinte vakított, nagy látószög.

Tehát szerintem a legjobb képe ebben a kategóriában most a Sony KDF-E50A11 LCD projektoros TV-jének van, ami már 444.000,-Ft-ért megvásárolható.

Sony KDF-E50A11
1280x720 pixels
130 fok/60 fok
Iris Cinema Black Pro
HDMI, PC-bemenet
1184×408×827 cm
32,5kg
175W, <1W
1+1 év gar.

És a készülék gyönyörű:

Én lassan 0.5 éve keresek valamit, amire a 72 cm-es TV-m lecserélhetném.

SAGEM HD-D56 befutó volt, de láttam rajta a szivárvány efektet. 2x színkerék volt csak benne.

A SAMSUNG a legújabb projektoros TV-éinél (Magyarországon még nem kaphatók) büszkén írja, hogy ezekbe már 10800 rpm színkereket raktak, ez átszámolva: 3x színkerék.

A THOMSON-oknak tényleg siralmas a képük.

Tehát újra magamba roskadtam.

Tibor69
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kronológiai sorrendben:
1. Thomson 50DLY644 DLP projetoros TV - nagyon hangos volt a ventilátora

2. Samsung SP-50L6, eddig a legjobbnak tartottam, a műszaki paraméterei miatt és mivel meg voltam győződve róla, hogy a DLP technológiás TV-k jobbak az LCD-nél.

3. ÚJ Sony KDF-E50A11 LCD projektoros TV

Amit láttam döbbenetes:
fényerő szinte semmi
fátyolos, homályos kép
nagyon kicsi látószög

narancs színbe megy át

Sony KDF-E50A11
1280x720 pixels
130 fok/60 fok
Iris Cinema Black Pro
HDMI, PC-bemenet
1184×408×827 cm
32,5kg
175W, <1W
1+1 év gar.

És a készülék gyönyörű:

Tibor69
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Már durván fél éve nézegetem a 50"-os Projektoros tévé kínálatot 400-500eFt közötti árkategóriában. (Ha befejezem a házam felújítását az aktuális általam legjobbnak ítélt modellt meg is fogom venni.) Kronológiai sorrendben

1. DLP projetoros TV - nagyon hangos volt a ventilátora

2. Samsung SP-50L6, eddig a legjobbnak tartottam, mivel meg voltam győződve róla, hogy a DLP technológiás TV-k jobbak az LCD-nél.

3. Sony KDF-E50A11 LCD projektoros TV

Tegnap jártam a WestEnd-ben a MediaMarktban, ahol mind a 3 modellt sikerült azonos körülmények között megszemlélnem.

Amit láttam döbbenetes:
Thomson 50DSZ644, ami az 50DLY644-nél majdnem kétszer annyiba kerül fátyolos fényerőszegény

Vendég

Üdv!

Kérdezni szeretném tőletek h a Samsung SP-43R1HL tipusú modellhez kell-e külön tunert vásárolnom tévénézéshez vagy csak bedugom itthon a matáv által bevezetett kábelt és már nézhetem is ezt a csodát?? Köszönöm!!

Vendég

Hello!

Légyszí segítsetek ha valaki tud

Samsung SP 43 T8HE

vagy hasonlo TV -t olcsón akkor az szóljon plz!!!

215e -nél olcsóbban...

KÖSZI!!!
:kiraly: :taps:

Jajca

Hozzászólás Szerző: Jajca »

Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek infója a SONY KDF-E42A11E 3LCD projektoros tévéről? A Házimozi kiállításon, ha látta valaki, akkor írhatna róla. Milyen a képe TV-ről, ill. DVD-ről stb.

simi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: simi »

Sziasztok!  
Milyen dvd lemezt ajánlatok a samsung 46l6 tévé teszteléséhez?

Köszi előre is!

Természetesen olyat, amilyet nagyon jól ismersz.
Én a Gladiátor-ral jártam körbe Pestet, mikor vetítőt választottam. Annak minden momentumát ismertem.
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3

Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972

Vendég

Sziasztok!

Milyen dvd lemezt ajánlatok a samsung 46l6 tévé teszteléséhez?

Köszi előre is!

Vendég

Hello!

Keresek projektoros TV-t, nem tudjátok hol lehet legolcsóbban megkapni ezen típusok valamelyikét? Mi a különbség a kettő között???
Ez nem CRT -s ugye?
Én 215e ért láttam ilyet de jó lenne ha tudnátok sokkal olcsóbbat, valahol!

Samsung SP-43T8HP
Samsung SP-43T8HE

Köszi szépen!!!

Vendég

Sziasztok!

Rákérdeztem, hogy mi a sebessége a színtárcsának, mert gyanakodtam, hogy korábban azt hitte az ügyfélszolgálat, hogy azt kérdezem hány db színkerék van a gépben. A válasz a következő volt:

"The speed of the Wheel of HD-D56 is 125Hz."

Olvastam a net-en, hogy 1x színkerék = 60 fordulat / másodperc.

Tehát ebben a tévében egy 6 szegmenses 2x színkerékkel ellátott projektor van.

Üdv.

Vendég

Újra rákérdeztem a SAGEM HD-D56-ra, és a következő választ kaptam:

----------------------------------------------------------------------------------

Dear Laszlo,

I have just double checked this information with technical department. It
is the correct information about our product.

Best Regards,

Hana Sobotková

----------------------------------------------------------------------------------
Korábban ezt írta:

Regarding the projector:: The segment number is X=6 and 1 colour wheel.

Vendég

A Samsung 46l6 még senkinek konkrét tapasztalata ?Nagyon kíváncsi lennék a véleményekre,de sehol még egy tesztet vagy review sem találok.

simi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: simi »

Két hónapja nekem a kzp-ban (Róbert K. Krt.) 3x-os színkereket mondtak.
Hivatalos honlapon leírva még lámpa élettartam sincs-szóban 8000 órát mondtak.
Ez is közrejátszott abban, hogy egy használt vetítő mellett döntöttem...
De a Sagem képe volt a legjobb valamennyi ma kapható proj. TV között!
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3

Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”