Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
és ezt a 24p-s dolgot a tévé adatlapján milyen adatok, jelzés alapján tudom kiszűrni hogy támogatja e.
- Szeptember
- Újonc fórumos
- Értékelés: 2
Plazma
Ok, akkor közelítsük más oldalról a kérdést, bár ez itt egy kicsit már OFF.
Tudtok ajánlani olyan tunert amely kitűnő képet ad kábelen,
és így leveszi a plazma válláról a tv-jel feldolgozásának terhét?
Plazma
Vki írna egy tesztet a Samu PS-50P96FD-ről?
mert már nagyon megvenném csak kíváncsi lennék egy szaftos tesztre!
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Plazma
Nem igazán vagyok otthon a videó technológiában ezért egy kicsit bátortalanul teszem fel a kérdést: A 24p támogatás a lejátszó nem tudja átvállalni a plazmától?
Nem. Mind a a kettőre szükség van. Egyszer a lejátszóra, hogy 72/48Hz-en (a 24 többszörösein) adja ki a jelet és a megjelenítőre, hogy fogadja is ezt a jelet. Ha valamelyik nem tudja (több Blu-Ray lejátszó is van amelyik nem tudja a 24p-t) akkor lőttek az egésznek. Ráadásul ha PC-ről is nézel filmet akkor külön bajban vagy, mert az "összes" DVDRip, HDRip, Blu-RayRip 24p-s, tehát a tökéletes megjelenéshez 24p-s megjelenítő kell.
Plazma
Nem igazán vagyok otthon a videó technológiában ezért egy kicsit bátortalanul teszem fel a kérdést: A 24p támogatás a lejátszó nem tudja átvállalni a plazmától?
Sajnos nem, a lejátszónak és a megjelenítőnek is támogatnia kell. Az új Pioneer plazmák képesek 60i/p-ből 3:3-as pulldown-nal 72hz-es jelet csinálni, de csak a lejátszó támogatása önmagában nem elég.
Az sem elég, ha a megjelenítő képes fogadni a 24p-t, aztán 60hz-en jeleníti meg.
- Szeptember
- Újonc fórumos
Plazma
Nem igazán vagyok otthon a videó technológiában ezért egy kicsit bátortalanul teszem fel a kérdést:
A 24p támogatás a lejátszó nem tudja átvállalni a plazmától?
Plazma
ház azé nem jó mert bazi nagy és fullHD
Ez nem teljesen értem,
mindkettő 50-es,
és azért a Q97-nek sem kicsi a felbontása és mégis baromi jó tévére.
A 50P96FD-nél szerintem egyszerűen már törődtek annyira azzal,
hogy az elavult tévés teknológiákon is hasítson.
Vagy túl egyszerűen látom a helyzetet?
Az 50Q97 jobb tévére,mint a FullHD Samu,ez nem vitás.
De lehet benne valami,mert tény,hogy én pl mostanában nem igazán tévézek (eddig se sokat),amióta teli vagyok HD filmekkel.Úgyhogy nem is nagyon érdekel a tv kép,HD-ban legyen jó,aztán kész.Egyébként azért nem azt mondtam,hogy tévén katasztrófa..Csak gyengébb.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Ezért szeretem az AVX-et. Öt hozzászóláson belül el tudunk jutni a 24p-től a pizzáig.
Sőt,ha vízszintbe teszem a Samut,akkor 24P-s asztalom lesz,amin 24 szeletre vágott pizzát eszegetek,és tuti nem fog akadni/ricegni a kép,főleg ha megtámogatom valami jófajta árpaserrel...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
- Szeptember
- Újonc fórumos
Plazma
Ez nem teljesen értem,
mindkettő 50-es,
és azért a Q97-nek sem kicsi a felbontása és mégis baromi jó tévére.
A 50P96FD-nél szerintem egyszerűen már törődtek annyira azzal,
hogy az elavult tévés technológiákon is hasítson.
Vagy túl egyszerűen látom a helyzetet?
Plazma
Ezért szeretem az AVX-et. Öt hozzászóláson belül el tudunk jutni a 24p-től a pizzáig.
Plazma
Hogy mi van??
nemtom. kérsz pizzát?
Kérek.De gyorsan!
Plazma
Hogy mi van??
nemtom. kérsz pizzát?
Plazma
Hogy mi van??
Plazma
A 24p támogatása egyedül a film mozgásán jelentkezik. A képminőségre más szinten nincs hatással. Ha 24p-s megjelenítőn nézel 24p-s filmet a mozgás tökéletesen ricegésmentes lesz. A hagyományos 50-60Hz-es plazmákon kicsit ricegni, akadozni fog.
Igen, hát ez nem hangzik túl jól.
Éppen ezért gondolkoztam a Samsung 50P96FD FullHD-n is,
csak aztán itt a fórumon megtudtam, hogy az meg tv-n nem az igazi.
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Plazma
Az emberek túlnyomó többsége ha külön nem hívják fel rá a figyelmét nem veszi észre. De engem például kifejezetten zavar, a 24p támogatása nálam alapfeltétel.
- Szeptember
- Újonc fórumos
Plazma
A 24p támogatása egyedül a film mozgásán jelentkezik. A képminőségre más szinten nincs hatással. Ha 24p-s megjelenítőn nézel 24p-s filmet a mozgás tökéletesen ricegésmentes lesz. A hagyományos 50-60Hz-es plazmákon kicsit ricegni, akadozni fog.
Éppen ezért gondolkoztam a Samsung 50P96FD FullHD-n is,
csak aztán itt a fórumon megtudtam, hogy az meg tv-n nem az igazi.
Plazma
A 50Q97 nem támogatja a 24p-et, ezzel együtt milyen képet produkál Blu-Ray forráson?
- Szeptember
- Újonc fórumos
Plazma
Sziasztok!
Plazma vásárláson töröm a fejem.
Az idő 76,491 %-ban kábeltévét néznék rajta
a maradékon osztoznak a DVD
és a nem túl távoli jövőben a Blu-Ray vagy a HD-DVD.
Az eddig látott készülékek közül a kábelen mutatott teljesítménye alapján
nálam a Samsung vezet mint márka.
Ezért is szemezgetek a 50Q97-val vagy esetleg a 50Q92HX-el, nem tudom van bármiféle különbség a két típus között az elnevezésen kívül?
A 50Q97 nem támogatja a 24p-et, ezzel együtt milyen képet produkál Blu-Ray forráson?
Plazma
Én is megkerestem ezt az Elektroword oldalt. NAgyon nagy lehúzásnak tünik nekem. Ha megnézitek, a tvk dönöt hányada full kategóriás 50-es, 60-as tv baromi "kedvező" áron. Erre ugye azért lehet szükség, mert egy MM-ben kapható tvt mondjuk meg tudsz venni 270 helyett 220-ért, az még nem annyira csábító mint egy 800 ezrest megvenni 390-ért. Más a pszichológia hatás.
Amúgy ezen is jót mosolyogtam: Panasonic TH-37PA60 124990.00 Ft. Ha ennyiért tényleg kapni lehetne legális forrásból garanciálisan, akkor szerintem mindenki rohanna venni egyet, mert "hülye nem vagyok" hogy ilyet kihagyjak.
Plazma
Sziasztok!
Új vagyok még errefele... Egy plazma tv-t néztem ki: Panasonic TH42PV7 .
Mi a véleményetek erről a tipusról? E.W.-ben 249.990Ft.
Ez jó árnak számit?
Előre is köszönöm a segítségeteket! Üdv. Zoliboy
Plazma
sziasztok!hát biztos velem van a baj,mert amikor megnéztem a tvt erre a dologra nem is figyeltem,meg előtte nem is hallottam,pedig már egy ideje figyelem a dolgokat.ezért is lepődtem meg,hogy van ilyen jelenség!kedves ratman azért irtam amit irtam mert ha nálatok is van ez a jelenség akkor bele kell törődnöm,ha meg nincs akkor vissza a boltba,amig él a csere garancia!amúgy gyönyörű a képe,a tv-n is korrekt.kb 0-45fok meg az a helyzet hogy eléggé lent van a tv, igy ha állva én is mögé látok!hát ennyi!
Nem tudom pontosan mit látsz, de az üvegen elhelyezett szűrőkön közelről és igen meredek szögben valóban látható a kép saját tükörképe főleg világosabb képrészeknél pl. fehér feliratoknál, de ez normál nézési távolságból, biztosan nem látható. Szerintem, ha erre a jelenségre gondolsz, akkor ez nem hiba.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Plazma
sziasztok!hát biztos velem van a baj,mert amikor megnéztem a tvt erre a dologra nem is figyeltem,meg előtte nem is hallottam,pedig már egy ideje figyelem a dolgokat.ezért is lepődtem meg,hogy van ilyen jelenség!kedves ratman azért irtam amit irtam mert ha nálatok is van ez a jelenség akkor bele kell törődnöm,ha meg nincs akkor vissza a boltba,amig él a csere garancia!amúgy gyönyörű a képe,a tv-n is korrekt.kb 0-45fok meg az a helyzet hogy eléggé lent van a tv, igy ha állva én is mögé látok!hát ennyi!
Plazma
...normális dolog hogy,ha nem szemből nézem a tvt akkor mindenből kettőt látok? ... ha megtudtok nyugtatni akkor máris nem fog zavarni,de igy!!!ha tudtok segitsetek!!
Már ne is haragudj, de ez már a tömegpszichózis meg a csordaszellem csúcsa lenne...
Ha mások azt mondják, hogy ez normális, akkor már nem is zavar?
Neked nem az a fontos. hogy a mit látsz a saját szemeddel, hanem az, hogy mások mit mondanak? Ha látod, hogy neked nem jó, de mások azt mondják, hogy jó, akkor minden rendben? A mintakészüléken amit a boltban láttál, ami alapján megrendelted ezt a készüléket, ott láttad ezt a jelenséget?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10988
- Kapcsolat:
Plazma
...az normális dolog hogy,ha nem szemből nézem a tvt akkor mindenből kettőt látok?
Mennyire oldalról, milyen szögben látod ezt?
Plazma
sziasztok kedves fórumozók!tegnap megérkezett a várvavárt tvm.pana37pv70....normális dolog hogy,ha nem szemből nézem a tvt akkor mindenből kettőt látok?
Szerintem vmi nincs rendben. Megnéztem, de én akkor látom csak a tükröződést, ha mellé állok és "benézek" az üveg mögé. Üzemi körülményeknél, 3m, 40-50' a középvonaltól nincs kettőslátás.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE