Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1269

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: violin »

Nem igazából tanács....inkább gondolat. Én is gondolkodom a nagyobbra váltáson,de komoly fejtörést okoz,hogy kell-e egyáltalán a 4k....?
Fogom olyan közelről nézni,hogy érzékelhető legyen a különbség?
Én jelenleg "csak" 43"-osban gondolkodtam....TV-hez bőven sok...mozihoz meg az 50"-os is kicsi....akkor már inkább egy projektor.....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 282

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Kobak »

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy vennék egy nagyobb tv-t a meglévő 32es Samsung helyett.
Alapvetően 50"környékén gondolkodom, nem nagyon szeretnék kisebbet, nagyobb meg nem nagyon kell. Nem szeretnék semmiképpen íveltet. Elgondolkodtam, hogy ha nem 1 2 évre veszem, lehet érdemes lenne 4K-s tvt venni. Néztem sok féle típust, amiből a Sony X83as és a Panasonic cxm710es jött szóba. 300k körül keresgélek, sokkal többet nem adnék érte. Pl az X85ös Sony jobb, meg nagyobb, de 450 már nagyon sok érte nekem.
A Sony talán egy kicsit jobban tetszik, de szívesen fogadnék véleményeket, ajánlásokat.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Doky »

Ha számít a hosszú gari, akkor az Euronics-ban most 5 évet adnak a Philips TV-kre. Androidos és szép képük van, pár napja nézegettem őket.Ha jól láttam akkor mindegyikhez lehet venni + garit! 
Volt anyóséknak nagy Philips volt/van, de a színei rettentően természet ellenesek voltak!
Persze minden fejlődik!?

A Sony-k képét dícsérik...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 839

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Urak!
Ha számít a hosszú gari, akkor az Euronics-ban most 5 évet adnak a Philips TV-kre. Androidos és szép képük van, pár napja nézegettem őket.
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Doky »

Urak!

Erről mi a vèlemèny:SONY KDL40R450CBAEP ( http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-p ... 271675353/) ?

A Sonynál is van olyan mint a Samsungnál ha beregisztràlod a gyàrtò honlapjàn akkor hosszabb ill kiterjesztett jòtálàs van?

Köszönöm!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Peger »

Uraim megnéznétek van e valami nagy hibája ennek a TV-nek? Típusa LG 43UF680V. Ár 150e HUF. Előre is köszönöm
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

Xuy
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 261

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Xuy »

Vigyázz a fényerővel is! A tv-ket több méterről nézed alap esetben. Ha közelről nézed vedd le a fényerejét, hogy ne tegye tönkre a szemed !
Bladelius Oden Valhalla, Franco Serblin Ktema, Rockna Wavedream... állandóan változik...

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 978

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

A philips 55pft5500 felől érdeklődnék a tisztelt Uraktól, amennyiben van bárkinek tapasztalata a készülékkel. Kb. a legolcsóbb, 230 ezer körüli 55"-ös méretű TV.

Egy Samsung H5000-esem van a hálóban, ez 50"-es, ezt szeretném a nagyobb méret miatt a Philipsre cserélni.
Tudom, hogy a Philips általában a nem javasolt márkák között szerepel mostanában, ez a kifejezett típus meg a google szerint is érdekes, viszont talán ez most a legolcsóbb 55"-ös tv a piacon, így került képbe nálam.
Kizárólag MKV-s HD-zésre kellene:)
Ha esetleg nem ezt, van más alternatívám a 200-hoz közelítő ársávban 55"-ös méretben?
(most nézem, hogy van PanaTX-55C320E is. 210k-ért milyen vétel?)

Sajnálom egyik tv-t sem ismerem de 5" méretért nem váltanék másik tv-t. Inkább gyüjtögetnék min egy 60-as méretre. Nekem is amikor 42-röl 46-rá ugrottam elöször húga de egy pár nap és máris kevés a különbség. ....sok sikert a vásárláshoz. ..-
"Az igazi barát szemből támad."

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

A philips 55pft5500 felől érdeklődnék a tisztelt Uraktól, amennyiben van bárkinek tapasztalata a készülékkel. Kb. a legolcsóbb, 230 ezer körüli 55"-ös méretű TV.

Egy Samsung H5000-esem van a hálóban, ez 50"-es, ezt szeretném a nagyobb méret miatt a Philipsre cserélni.

Tudom, hogy a Philips általában a nem javasolt márkák között szerepel mostanában, ez a kifejezett típus meg a google szerint is érdekes, viszont talán ez most a legolcsóbb 55"-ös tv a piacon, így került képbe nálam.

Kizárólag MKV-s HD-zésre kellene:)

Ha esetleg nem ezt, van más alternatívám a 200-hoz közelítő ársávban 55"-ös méretben?

(most nézem, hogy van PanaTX-55C320E is. 210k-ért milyen vétel?)

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Sziasztok!

Mi a véleményetek erről a készülékről?

http://www.emag.hu/sony-bravia-led-es-a ... c0212a2028

Jónak tűnik és az ára is korrekt.

Hasonló árkategóriában mi lehet a versenytárs?

Köszönöm előre is!

Üdv: Attila

zebra405
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: zebra405 »

Igen azóta olvastam a manualt én is...csak a cég részéről nem értem ezen hozzáállást...a tv-ben lévő e-manual-ban ugyanez van...akkor ezek szerint a manaual egy álltalános vacak,nem konkrétan ehhez a tipushoz készült...

Mindegy.ettől függetlenül nem rossz készülék ez!

(csak még egy - pont a márka felé érzett viszonyomhoz . )

Üdv
Gábor

gyeniko
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 287

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: gyeniko »

Nem értettem alatta semmit, csak idéztem a manual-ból.

"...Ez a funkció csak bizonyos modelleken és bizonyos földrajzi helyeken érhető el..."
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!

zebra405
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Pedig itthon vásárolt...telekomon keresztül...

Akkor itthon bizonyos funkciókkal karcsúbb a készülék ezek szerint???

Samsung-al ha fel venném a kapcsolatot??

Üdv
Gábor

gyeniko
Törzsvendég
Törzsvendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Képopciók alatt nekem ezek a menü pontok vannak:

Szintónus
Dig. Tiszta megjelenités
MPEG-zajszűrés
HDMI feketeszint
Film mód
Analóg tiszta megjelen.
LED-es képtisztaság

Ezt a manual-ból másoltam ki. A jelek szerint a Te készülékedet nem a "bizonyos" régiókba szánták...
HUN_HMUDVBEUJ-1.312.pdf
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!

zebra405
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Képopciók alatt nekem ezek a menü pontok vannak:

Szintónus
Dig. Tiszta megjelenités
MPEG-zajszűrés
HDMI feketeszint
Film mód
Analóg tiszta megjelen.
LED-es képtisztaság

Üdv
Gábor

gyeniko
Törzsvendég
Törzsvendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Úgy van. Nincs ilyen menü pont hogy motion plus

A Menu > Kép > Képopciók alatt ezeket a beállítási lehetőségeket látod?

● Színtónus
● Dig. tiszta megjelenítés
● MPEG-zajszűrés
● HDMI feketeszint
● HDMI UHD Color
● Film mód
● Auto Motion Plus
● Analóg tiszta megjelenítés
● LED-es képtisztaság
● Smart LED
● Mozifekete

zebra405
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Úgy van. Nincs ilyen menü pont hogy motion plus

Üdv
Gábor

zebra405
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

"Egy dolog zavar,amit nem tudok hova tegyek. A kép olyan mintha nem (máshogy nem tudom meg fogalmazni) 1-szeres sebességen menne a film,hanem 1,2-1,3-szorosan...ilyennel találkozott már valaki esetleg?"

A mozgás kiegyenlítés (Motion plus) lehet bekapcsolva, illetve olyan állásban van, amelytől az un. "szappanopera effektus" jön létre. Olyan fokozatra kellene állítanod ahol nem látod ezt a jelenséget.

Köszönöm a tippet,utána nézek,bár nem rémlik ilyen opció a kép beállitások menüben

Üdv
Gábor

gyeniko
Törzsvendég
Törzsvendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Nem volt benne semmi, valóban, ha valakinek megtetszik egy másik készülék, ráadásul az egyik legjobb tv-vel rendelkezik és ennek ellenére is, akkor, véleményem szerint neki való, ezzel én is így vagyok, tehát nekem hiába mondják, hogy EZ a jó ha nekem AZ tetszik, mert nekem jobban bejön. Vannak akik érzékenyek pl. a plazma villogásra, van akit az aktív 3D is zavar, de nagyon sokan ezeket nem úgy használják ahogy kell.

Hehehe, mennyire igaz ez! 

Amint Te "első kézből" tudod, nekem pl. nagyon nem jött be a 65VT60, ezért hamar lecseréltem egy SAMSUNG UE65H6470-re (direkt csupa nagybetűvel, vastagítva és aláhúzva). Könnyen lehet, hogy az egész országban én vagyok az egyetlen ilyen "lüttyő", ráadásul nem is bántam meg a cserét! Igaz, a 3d-t nem is próbáltam rajta, mert soha nem nézünk 3d-t.
Ez nem arra bizonyíték, hogy a Pana majdnem csúcs plazmája rosszabb, mint a Samu alsó közép kategóriás lcd-je, hanem arra, hogy mindenki maga ismeri a SAJÁT igényeit és dönti el, hogy az ő igényeinek mi felel meg legjobban.

gyeniko
Törzsvendég
Törzsvendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Nehéz az összehasonlitás.
De jobb.
Azt azért le kell szögezni,a régi panasonic lcd tv,cca 9éves, nem full hd, csak hd ready,80 centi képátló...
Pláne akkor a legjobb a képe a samunak,ha ki tudod szolgálni,azaz hd forrásról tudod etetni...a pana tv-nek itt voltak már a korlátai (bár a gyerek szobába sokáig szolgálatot fog tenni még remélem   )
A legjobb akkor, ha blue-ray filmet etetsz vele,vagy hd minőségű mkv-t.

Egy dolog zavar,amit nem tudok hova tegyek. A kép olyan mintha nem (máshogy nem tudom meg fogalmazni) 1-szeres sebességen menne a film,hanem 1,2-1,3-szorosan...ilyennel találkozott már valaki esetleg?

Ja a hangja meg vicces egy ilyen tv-hez képest, olyan sokol rádiós
De ez küszöbölhető az optikai kimenettel

"Egy dolog zavar,amit nem tudok hova tegyek. A kép olyan mintha nem (máshogy nem tudom meg fogalmazni) 1-szeres sebességen menne a film,hanem 1,2-1,3-szorosan...ilyennel találkozott már valaki esetleg?"

A mozgás kiegyenlítés (Motion plus) lehet bekapcsolva, illetve olyan állásban van, amelytől az un. "szappanopera effektus" jön létre. Olyan fokozatra kellene állítanod ahol nem látod ezt a jelenséget.

zebra405
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

"A régebbi pana lcd után furcsa."
rosszabb vagy jobb a képminősége?

Nehéz az összehasonlitás.
De jobb.
Azt azért le kell szögezni,a régi panasonic lcd tv,cca 9éves, nem full hd, csak hd ready,80 centi képátló...
Pláne akkor a legjobb a képe a samunak,ha ki tudod szolgálni,azaz hd forrásról tudod etetni...a pana tv-nek itt voltak már a korlátai (bár a gyerek szobába sokáig szolgálatot fog tenni még remélem   )
A legjobb akkor, ha blue-ray filmet etetsz vele,vagy hd minőségű mkv-t.

Egy dolog zavar,amit nem tudok hova tegyek. A kép olyan mintha nem (máshogy nem tudom meg fogalmazni) 1-szeres sebességen menne a film,hanem 1,2-1,3-szorosan...ilyennel találkozott már valaki esetleg?

Ja a hangja meg vicces egy ilyen tv-hez képest, olyan sokol rádiós
De ez küszöbölhető az optikai kimenettel

Üdv
Gábor

foldesjozsef
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: foldesjozsef »

Eladó:Samsung UE55Es7000/S Full HD SMART LED 140 cm TV kitűnő állapotbanKb 1 évet használt, karcmentes, 2 db 3D szemüveg is van hozzá.Kitűnően működik, hiba nélkül, Budapesten átvehető.
Ár: 250.000 FtAz eladás oka: nagyobbat vettünk.

Még érvényes a garancia 1 évig.
Doboz, számla, garancia megvan, és magyar.
foldes.jozsef22@yahoo.com
06-30-8695414KépernyőTV Képernyő típusa LEDKépátló (cm) 140 cmKépátló (inch) 55 inchÍvelt kijelző NincsKéparány 16:9HD felbontás Full HDFelbontás 1920 x 1080 pixelBetekintési szög 178 °Fényerő 800 cd/m2További kijelző tulajdonságok Micro Dimming - háttérvilágítás vezérlés

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

"A régebbi pana lcd után furcsa."
rosszabb vagy jobb a képminősége?

zebra405
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

Tanácsot kérnék új TV vásárlásában. Paraméterek, preferenciáim:

- Elsődleges szempont a képminőség és tartósság (azaz garancia)
- 42"-os vagy kicsit nagyobb méret
- Full HD vagy 4K
- Lehessen falra szerelni
- Ne legyen íves
- "alap" okos funkciókkal rendelkezzen (net, youtube, felvétel külső USB-re)

Előny: 
- 3D
- jó hang

Egyelőre ár nélkül, én ezeket láttam esélyesnek:

Sony Bravia KD-43X8305C
Panasonic TX-43CX750E (3D is!)
Samsung UE43JU6000 
LG 40UF776V 

Vélemények?

Szia!
Mi kb egy hete vásároltunk samsung ue43ju6000-et.
A régebbi pana lcd után furcsa.
Leginkább hd forrásokon futja ki magát,ott fenomenális szerintem.
Kábel tv-n pl...hát ugye a forrás.
De egy valami fel tűnt a képen,mintha néha fel lennének gyorsitva a jelenetek,mozgások. Ez nem csak nekem tünt fel. Namármost hogy ez csak érzéki csalódás,avagy készülék "hiba" ki fog derülni,de annyit még nem éltünk vele

Pozitivum pl,hdmi-n keresztül kezeli az arra alkalmas blue-ray lejátszót a saját távról (a phillips blue ray lejátszónkat röhögve kezeli,be-kikapcsolás,menü,beállitások,minden funkció elérhető a tv távjáról). Én ebben a funkcióban nagyon pozitivan csalódtam,usb-t 3.0-ás kapcsolaton keresztül vigan kezeli az 500gigás merevlemezt,eszi az mkv-t,divixet,mindent.
Wifi kapcsolata nagyon jó,akadás mentesen dolgozik.
Beállithatósága nagyon aprólékos részletes...

Úgy egy hét távlatában hirtelen ennyi tapasztalat

Üdv
Gábor

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Sziasztok!
A házimozimhoz keresek egy új tévét. Jelenleg egy 94cm-s sima Samsung LCD van, erről szeretnék feljebb lépni. Jó lenne a nagyobb képátló is, és természetesen a minél jobb képminőség. Régóta nézegetem már az öregebb Pioneer Kuro plazma tévéket. Szerintetek érdemes lenne egy ilyet vásárolni? Használtan 100ezer körül már ki lehet fogni egész jókat. Tisztában vagyok vele, hogy etalon, meg csúcskategória volt, tehát nem ilyen jellegű válaszokat várok. A kérdésem az lenne hogy érdemes-e 100ezret kiadni egy legjobb esetben is 4-5éves ki tudja mennyit futott plazma tévéért? Mennyi ezeknek az élettartama? Nem áll fent a veszélye, hogy esetleg 1 vagy 2 hónap múlva megadja magát? Na és a legfontosabb: még mindig jobb képe van ezeknek, mint a most boltban úgy 200ezerig megkapható tévéknek?

Nem aktuális, de Ilyesmikre gondolok:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... plazma-tv/

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... A1csonyra/

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”