Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Ne haragudj, de én csak számokat látok a főmenü almenüjében.Ha esetleg pontosítani tudnád a menük szövegét.
Előre is kösz Karicsek
Ne szaladjon el valaki, hogy megcsinálja helyetted?
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Lcd, Led, Oled TV-k
Az első vagy második főmenüpont almenüjében van, fejből most nem tudom.
Belépsz az enterrel, ki meg a menüvel. Ha nem állítgatsz a jobbra balra gombokkal, akkor nem tudsz elrontani semmit. De alapszabály: ha félsz a szervízmenütől, ne próbálkozz vele!!!
Ne haragudj, de én csak számokat látok a főmenü almenüjében.
Ha esetleg pontosítani tudnád a menük szövegét.
Előre is kösz Karicsek
Lcd, Led, Oled TV-k
Megint csak tapasztalat,itthoni használattal,egy forrásról hajtva a két tévét,azonos anyaggal,kizárólag HDMI-n nézve.De végülis tölmindegy,ha neked tetszik a tied,akkor semmi gond,felesleges ilyeneken tökölni.Végülis mindig találni jobbat,csak alapesetben kissé macerás gyakran cserélgetni..
Ja ilyen szintű tesztnél már elhiszem. Akkor rendben.
Ezt az energiatakarékos mód hatását a színekre még megnézem mert ez nekem eddig nem tűnt fel.
Lcd, Led, Oled TV-k
Legújabb szériás samsungom van ráadásul a legolcsóbb S-es sorozat és nem tudom miről beszélsz.
Arról,amit látok.
Általában Samsungból 32R72,37R72,40R72 szokott lenni,kisebb még nem volt.
Energiagazdálkodást általában max-ra teszem,pont a jobb fekete miatt.
Szerintem gyengébb a feketéjük,mint a dinamikus kontraszt nélküli Sony-knak.
Megint csak tapasztalat,itthoni használattal,egy forrásról hajtva a két tévét,azonos anyaggal,kizárólag HDMI-n nézve.
De végülis tölmindegy,ha neked tetszik a tied,akkor semmi gond,felesleges ilyeneken tökölni.Végülis mindig találni jobbat,csak alapesetben kissé macerás gyakran cserélgetni..
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem a Sony-n a fekete _nagyon_ fekete. A CRT tévéimen sem volt ilyen fekete, igaz, nem voltak profi tévéim. Egyébként ma reggel rájöttem, hogy a DVD-lejátszómón is kell állítgatni, hogy jó képet kapjak.
@Xbox360: Én Sony S sorozatból vennék egy 82cm-es LCD-t. (sony.bolt.hu)
Lcd, Led, Oled TV-k
Kezdjük ott, hogy én mindig töksötétben nézek dvd-t és van a menüben egy energiagazdálkodás ha azt magasra állítod akkor leveszi a háttérvilágítást minimumra. Beállításoknál film mód van és ilyen beállítások mellett én pl. észre sem vettem a dinamikus kontrasztot amikor állítgatja a háttérvilágítást pedig ez első nap elég feltünő volt csak ott az energiagazdálkodást nem vettem maxra. A fekete meg szinte teljesen homogénnek mondható a sarkokban sem látszik nagyon fényesebbnek majd próbálok egy fotót csinálni.Abban meg az előttem írókkal értek egyet ha a fekete fekete lenne akkor pár filmből francot sem látnánk, mert olyan sötét.
Mondjuk az én méretemben (26-27") a Samunak 1:1000 a kontrasztja a Sonynak 1:1200 de nagyon kíváncsi vagyok ez mennyire lenne látható.
Ha az energiagazdálkodást minimumra veszed, akkor a színek milyensége is változik, még annyira sem lesz élethű, mint kellene.
Feketéről meg annyit. Ha a kedves rendező úgy találta ki hogy ott feketének kell lennie, és te alig lásd, csak foltok mozgásából következtess valamire, akkor olyannak is kell lennie. Arról nem beszélve ha színhűségről beszélünk, akkor a fekete miért kivétel?
Lcd, Led, Oled TV-k
Hali!
Most tervezem, hogy beújítok egy új Tv-t. Árban csak LCD-t tudnék venni, a keret ami van az 300 ezer Ft. Ebből milyet érdemes venni és mekkora képméret fér még bele?? Amit szeretnék, hogy min. a 82 cm legyen. A Sony-t ajánlgatták az eladók, hogy azzal járnék a legjobban, de a Samsung-okkal is nagyon szemezgettem. Első sorban DVD filmezéshez és XBox360-hoz kellene!
Lcd, Led, Oled TV-k
A legújabb szériás Samsungoknál aztán végképp nem beszélhetünk feketéről,X ezres kontraszt ide vagy oda,még az alap Sony-nál is kevesebb,pedig a panel igencsak hasonló.
Legújabb szériás samsungom van ráadásul a legolcsóbb S-es sorozat és nem tudom miről beszélsz.
Kezdjük ott, hogy én mindig töksötétben nézek dvd-t és van a menüben egy energiagazdálkodás ha azt magasra állítod akkor leveszi a háttérvilágítást minimumra. Beállításoknál film mód van és ilyen beállítások mellett én pl. észre sem vettem a dinamikus kontrasztot amikor állítgatja a háttérvilágítást pedig ez első nap elég feltünő volt csak ott az energiagazdálkodást nem vettem maxra. A fekete meg szinte teljesen homogénnek mondható a sarkokban sem látszik nagyon fényesebbnek majd próbálok egy fotót csinálni.
Abban meg az előttem írókkal értek egyet ha a fekete fekete lenne akkor pár filmből francot sem látnánk, mert olyan sötét.
Mondjuk az én méretemben (26-27") a Samunak 1:1000 a kontrasztja a Sonynak 1:1200 de nagyon kíváncsi vagyok ez mennyire lenne látható.
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszi a válaszokat!És a pixelhibárol mi a vélemény?
Én visszavinném, mint ahogy azt már megtettem monitorom esetében, ráadásul alig akarták kicserélni, mert állítólag meg van adva erre vonatkozólag egy adat, hogy mennyi pixelnek kell kiégni ahhoz, hogy cseréljék. Tehát valamennyi pixelhiba elfogadott.
Viszont ha 3 napon belül vagy, ez nem lehet akadály, hátha még másik típusra is meg tudod oldani a cserét, már a fekete szín probléma miatt is mondom ezt.
Te érzed mennyire sértik ezek a hibák az önérzeted...
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszi a válaszokat!És a pixelhibárol mi a vélemény?
Pixelhibára van valami intervallum, de ha 3 napon belül vagy és zavar, akkor csere.
Lcd, Led, Oled TV-k
vel szakmámból kifolyólag
Ez érdekes...Nálam elég sok tévé megfordul,de olyat még nem láttam,ami ne világított volna valamennyire,akárhogy állítgatod.
Per pill Sony 40s2010 és Samsung,LG is van itt,mindegik csinálja,többé-kevésbé.
Feketéről meg egyik esetében sem lehet beszélni.Nézz meg egy sötét jelenetekkel teli filmet este,nem felkapcsolt villanynál,mindjárt rájössz.
Azt hiszem nem egyrôl beszélünk. Természetesen, mivel az LCD hátulról kapja a fényt ezért van háttérvilágítás, de ha jól van megcsinálva akkor az teljesen homogén, amit meg chros írt az azt sugallja, hogy van egy-két világosabb rész, na ez az aminek nem szabad lenni.
Amúgy sötétben nézem a tv-t és nekem nagyon jó a fekete, mivel én színekkel dolgozom ezért eléggé meg tudom határozni, hogy melyik a jó és melyik nem, ha egy sötétben játszó jelenetnél nem látsz semmit akkor nincs értelme a jelenetnek és ilyet már láttam plazmánál is. A crt-m is úgy volt beállitva, hogy azért a fekete ne olyan fekete legyen amitôl a sötét jelenetek nem látszanak. Nekem az "alapszín" tv-knél a mozi, ott minden szépen, részletesen látsz és ha jól megfigyeled akkor a sötét jelenetek nem olyan feketék. Itt mindenki arról beszél, hogy melyik tv-nek milyen a feketéje, ez is fontos, de a legfontosabb, hogy a színek harmoniában legyenek.
A feketét meg a fehéret nem egy mozgó képnél kell beállítani hanem egy jól megszerkesztett tesztábrán, amin a fekete összes árnyalata érzékelhetô úgy, hogy a képernyô másik fele fehér (hogy meglegyen a kontraszt).
Lcd, Led, Oled TV-k
Azert van amelyiken lehet allitani a hattervilagites erosseget, ez is tobb a semminel. No meg erdemes nem toksotetben nezni, akkor kevesbe tunik fel
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszi a válaszokat!
És a pixelhibárol mi a vélemény?
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha már a fekete színnél tartunk, Plazma TV-vel sem lett volna előbbre, mert én pl. ezzel a technológiával készült TV-knél fekete színt még nem láttam, csak szürkét!
Apropó a Toshiba milyen panelt használ?
A legújabb szériás Samsungoknál aztán végképp nem beszélhetünk feketéről,X ezres kontraszt ide vagy oda,még az alap Sony-nál is kevesebb,pedig a panel igencsak hasonló.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
- sötétben nagyon erős a háttérvilágítás (szinte világít a fekete): ezt hogyan lehet lecsökkenteni?
Hát nem akarlak elkeseríteni, de szerintem sehogy.
Ezért nem kellett volna LCD-t venni.
Nem ez a megoldás, hanem az, hogy nem S-IPS panellel szerelt LCD tv-t kellett volna venni, mint pl. LG, Philips...stb. mert ezeknél a típusoknál kimondottan "világít" a fekete szín, viszont az S-PVA paneles megoldások pl. Sony, Samsung sokkal jobb a helyzet - már ami a feketét illeti - és ezek a nézési szögre sem annyira érzékenyek.
Ha már a fekete színnél tartunk, Plazma TV-vel sem lett volna előbbre, mert én pl. ezzel a technológiával készült TV-knél fekete színt még nem láttam, csak szürkét!
Apropó a Toshiba milyen panelt használ?
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E
Lcd, Led, Oled TV-k
Nincs semmi baj az LCD-kkel, nekem is volt LG paneles LCD-m, sajnos az világított, viszont ami most van Sony az egyáltalán nem világit, nem jön át semmi fény. Szerintem vidd vissza, hozz egy másikat és ha az is olyan akkor még azt is le csrélheted egy másik tipusra, márkára. Van olyan LCD amelyiknek nem világit a feketéje, nem lehet látni semmi háttérfényt.
Ez érdekes...Nálam elég sok tévé megfordul,de olyat még nem láttam,ami ne világított volna valamennyire,akárhogy állítgatod.
Per pill Sony 40s2010 és Samsung,LG is van itt,mindegik csinálja,többé-kevésbé.
Feketéről meg egyik esetében sem lehet beszélni.Nézz meg egy sötét jelenetekkel teli filmet este,nem felkapcsolt villanynál,mindjárt rájössz.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nincs semmi baj az LCD-kkel, nekem is volt LG paneles LCD-m, sajnos az világított, viszont ami most van Sony az egyáltalán nem világit, nem jön át semmi fény. Szerintem vidd vissza, hozz egy másikat és ha az is olyan akkor még azt is le csrélheted egy másik tipusra, márkára.
Van olyan LCD amelyiknek nem világit a feketéje, nem lehet látni semmi háttérfényt.
Lcd, Led, Oled TV-k
- sötétben nagyon erős a háttérvilágítás (szinte világít a fekete): ezt hogyan lehet lecsökkenteni?
Hát nem akarlak elkeseríteni, de szerintem sehogy.
Ezért nem kellett volna LCD-t venni.
Lcd, Led, Oled TV-k
Tegnap tettem szert végre egy LG 37LC2R-re (Túl sok időm nem volt tesztelni még, ha hétvégén lesz, akkor felteszem a Logout-ra az írást.)
Két gyors kérdés:
- megnéztem fekete háttéren a pixeleket (kb 5-10 cm-ről látszik): 2 világíit (1 közép felül, 1 jobb alul), azaz főpixel hiba ... (a fehér, piros, kék, zöld hátteret egyszerűen lehetetlenség közelről nézni: meghülyül az ember ) A kérdés: 3 napos cseregari van rá (persze, ha van épp ilyen típus), érdemes szerintetek kicserélni (hurcibálni, vacakolni vele)? A baj az, hogy helyben nem lehetett kipróbálni ... (Cora Hypermarket) Vagy lehet, hogy a következőnek mégtöbb lesz? Ez tovább romolhat az idő elteltével?
Köszi előre is a válaszokat... Sürgős lenne a 3-napos cseregari miatt ...
Lcd, Led, Oled TV-k
Kaptam egy ajánlatot a Toshiba 32wl66p típusra: új, de felbontott 215 ezer ftért. Azt mondták egy ügyfélnek bontották ki, de nem vitte el. Jó az ár, csak kérdés valójában miért van felbontva?
Megvegyem így szerintetek, vagy ne?
Ha már fel van bontva, akkor ki is próbáltathatod !
Ha nem engedik, akkor átb****s ...
Lcd, Led, Oled TV-k
Én sem arra gondoltam, hogy ezekbe a boltokba nézd meg, hanem elôtte valahol, bárhol.
Lcd, Led, Oled TV-k
Kaptam egy ajánlatot a Toshiba 32wl66p típusra: új, de felbontott 215 ezer ftért. Azt mondták egy ügyfélnek bontották ki, de nem vitte el. Jó az ár, csak kérdés valójában miért van felbontva?
av planetnél, electro store-nál 226e, bontatlanok, de elôtte érdemes megnézni élôben, hogy milyen a kép minôsége, maga a készülék szép, de ez kevés.
Avplanet és ehhez hasonló üzleteket jól ismerem, általában megrendelés után behozzák külföldról az árut (nincs készlet). Egy hét a várakozási idő. Hivatalos mo.-i garancia nincs.
Az a baj, hogy ezekben a boltokban - enyhén szólva - nem igen örülnek, ha megrendelem a cuccot, majd kipróbálom a boltban, és esetleg azt mondom, hogy nem kell, mert nem tetszik a képminőség.
Jobb máshol megnézni a képet: MM, Saturn, Electroworld...távirányító ott van a tv mellett, saját szájíz szerint állítgatható. Én pl. direkt az LCD tv-k miatt mentem a házimozi kiállításra, de Toshiba sajna nem volt. Toshiba LCD tv-k tesztekben jól szerepelnek, és a Toshiba laptopok LCD kijelzője is szerintem az egyik legjobb...bár ebből még nem lehet egyenes ágú következtetéseket levonni...
Lcd, Led, Oled TV-k
Pixelhiba?
Arra gyanakszom én is, de semmi konkrétat nem tudok azon kívül, amit a boltos mondott.
Lcd, Led, Oled TV-k
av planetnél, electro store-nál 226e, bontatlanok, de elôtte érdemes megnézni élôben, hogy milyen a kép minôsége, maga a készülék szép, de ez kevés.
Lcd, Led, Oled TV-k
Én Toshiba LCD-t egyáltalán nem láttam működés közben. Lehet, hogy jó, de azé a többi név mégis ismertebb tv gyártó.
Szerintem, mindegyik másik tv jó lehet. Akár SONY, akár SAMSUNG, akár LG.
Én személy szerint SAMSUNG-ot vennék, de csak azért mert nemrég vettem és annyira meg vagyok vele elégedve, hogy újra megvenném.
TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate
+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu