Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Plazma
Plazma
HALI
A lézert kihagytátok azt is fejlesztik
TV1-Panasonic 42pv80 Tv2-Grundig elegance 100hz DVD 1 Panasonic S511E-K DVD2-Grundig gdp1100 Video:Grundig xeria65 Satellit:Skymax 56 Erősítő:Kenwood krf-v4070d Sub:Wharfedale Cube 12+ Front:Soundking skbn 9838 többi: soundking skfu2410-soundking skfu168
Plazma
jó nem indokolja, az OLED nem tud beégni,szép a szine,nagy a kontraszt,vékony
Az átlagember most sem nézi, hogy akár LCD és LCD között is kétszeres kontrasztkülönbség van. A lapostévé az lapostévé. Ha sokkal drágább az OLED akkor LCD-t vesz.
amúgy mi a különbség az OLED és a SED közt? technológiai szögből?
OLED
SED
Aha! világos mint a nap
SED:
elektron ágyuk vannak,mint a CRT-nél
OLED:
spéci rétegek vannak
Az OLED olcsóbb mint az LCD mert nem kell szinszűrő.
Magyarul: wazze! most van lcd és plazma. és lesz SED és OLED.
LCD folyadék kristály,plazma meg plazma van benne
SED: elekrton ágyuk, OLED: spéci réteg/folyadék
ez eddig okés! de most megvan az lcd hátránya és a plazma előnye
a sed és az oled "szinte" egyforma.
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
-
Vendég
Plazma
Az átlagember most sem nézi, hogy akár LCD és LCD között is kétszeres kontrasztkülönbség van. A lapostévé az lapostévé. Ha sokkal drágább az OLED akkor LCD-t vesz.
OLED
SED
Plazma
addigra lehet hogy már a MM-ban OLED-et lehet venni(borsos áron)
Ha el akarják adni az OLED-et és a SED-et akkor nem fogják lényegesen drágábban adni. A technológia nem indokolja a magas árat, valószínű a piac fogja beárazni a terméket. Mivel az átlagembernek sok újdonságot nem fog nyújtani ezért szerintem max 20-25%-os árkülönbség realizálható az LCD-vel szemben.
az OLEDnél vmi cucc van benne, a SEDnél meg a CRT kicsinyített mása.kicsi "úgyuk"vannak benne. én ezt olvastam.
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
-
Vendég
Plazma
Ha el akarják adni az OLED-et és a SED-et akkor nem fogják lényegesen drágábban adni. A technológia nem indokolja a magas árat, valószínű a piac fogja beárazni a terméket. Mivel az átlagembernek sok újdonságot nem fog nyújtani ezért szerintem max 20-25%-os árkülönbség realizálható az LCD-vel szemben.
Plazma
Mit hoz a jövő? klikk
2009 még elég messze van.
Most megjósolni, hogy mit hoz addigra a jövő, az elég bizonytalan vállalkozás.
Annyit viszont valóban túl nagy kockázat nélkül lehet tippelni, hogy addigra lehet hogy bedől az egész plazma piac.
Műszaki cucc:
Plazma
Mit hoz a jövő? klikk
2009 még elég messze van.
Most megjósolni, hogy mit hoz addigra a jövő, az elég bizonytalan vállalkozás.
Annyit viszont valóban túl nagy kockázat nélkül lehet tippelni, hogy addigra lehet hogy bedől az egész plazma piac.
- Davenport74
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
Plazma
Mit hoz a jövő? klikk
-
Vendég
Plazma
Meddig megy ez a széles vászon? a végén 360fokos lesz a tv!
Éppenséggel leszokóban vagyunk róla. Az 50-es, 60-as években volt nagy divat a Cinemascope ami 2.55:1 arányú volt. Több tucat Fox film készült így, például a Nemo kapitány és a víz alatti város. Szintén ebben az időszakban készült sok MGM film 2.76:1 képaránnyal, ennél szélesebb filmek nem is készültek soha. Ilyen volt például a Ben Hur vagy a Lázadás a Bounty-n. Itt aztán mozog az ember feje ha követni akarja a látványt.
Plazma
Meddig megy ez a széles vászon? a végén 360fokos lesz a tv!
Műszaki cucc:
-
Vendég
Plazma
De akkor mé nincs olyan formátumu tv amin a 2:35-ös kép teljes képernyős?
Mert azon nagyon hülyén lehetne TV-t nézni. Vagy miniben volna középen a 4:3-as kép vagy annyira szét kellene húzni, hogy fél méteres szája volna a bemondónak.
Vászon egyébként van 2.35-ös, disznó módon néz ki,
http://www.stewartfilmscreen.com/CineW.htm
de azzal meg az a baj, hogy sok film amelyik 1:85-ös szintén kisebb méretű lenne. A sorozatok is mind 1.85-ösek. Ráadásul állandóan zoomolni kellene a vetítővel ki/be.
Plazma
De akkor mé nincs olyan formátumu tv amin a 2:35-ös kép teljes képernyős?
Műszaki cucc:
Plazma
Azért tök érdekes hogy moziban teljes máshogy jön ki a dolog. Mert míg a tv-n egyforma hosszú a kép a 1:85 nél meg 2:35-nél addig a moziban lényegesen rövidebb az 1:85.
Plazma
Még valamit uram? (Az inch értékek mögé írtam be)
Nagyon rossz, hogy a mértékegységek különböznek. Az inch mellé oda kéne írni a méretet cm-ben is.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Plazma
Az 1.85:1 szélesebb, mint a 16:9
Természetesen az 1.85:1-es vászonra is vetítenek 2.35:1-es filmeket, ilyenkor a vásznat általában felülről maszkolják.
-
Vendég
Plazma
Filmeket elsősorban nem DVD-re, hanem mozira forgatnak, ott meg nem 16:9-es a vászon, hanem szélesebb.
Ez így nem igaz. A mozik felében 1.85-ös vásznak vannak. Ott adják az 1.85-ös filmeket. Régebben volt divat, hogy az oldalsó függönyt addig húzták be amennyit a képarány megkívánt.
Sok, kifejezetten híres film készült 1.85-ben, például a Back to the Future is, de említhetném a fél James Bond sorozatot.
Plazma
Miért van 1.85:1, 2.35:1, 2.40:1-es képek? nem elég egy kép méret?
A moziban a jó széles a divat. Filmeket elsősorban nem DVD-re, hanem mozira forgatnak, ott meg nem 16:9-es a vászon, hanem szélesebb. Utána ebből kell DVD-t készíteni. Ehhez vagy levágnak a széléből, vagy alul-felül fekete csíkkal adják.
Üdvözlettel: Lex
Plazma
Bár ez ma már nem igazán számít, de milyen érdekes lenne egy 4/3 tv-n látható 16/9-es kép összehasonlítás a 16/9-es képméretekkel.
Annyira siralmas számok jönnének ki, hogy tök mindegy. Én annak idején inkább odaültem a számítógép monitora elé, mert annyira nulla élmény volt egy akció-dvd-t megnézni 4:3-as CRT tévén, 4 méterről.
-
Vendég
Plazma
Miért van százféle méretű festmény? Nem elég egy méret? Nem. A rendező olyan képarányban forgat amilyenben szeretne. Kalandfilmnek 2.35:1, Disney-nek 1.85. Bár mostanában a Pixar is átállt a 2.35:1-re.
Plazma
Bár ez ma már nem igazán számít, de milyen érdekes lenne egy 4/3 tv-n látható 16/9-es kép összehasonlítás a 16/9-es képméretekkel.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Plazma
Műszaki cucc:
Plazma
- ettol szamomra meg inlogikus
illogikus
Mondanám, hogy igazad van, de az a helyzet, hogy a képméretet én például nem tudnám így összehasonlítani, mert fogalmam sincs, hogy pl. a 72cm-es tv képének mennyi a szélessége. Persze, ha akarnám kiszámolhatnám, de másnapra elfelejteném újra. Az viszont tény, hogy ha úgy mondom, hogy "ez a tv ennyivel szélesebb v ennyivel magasabb képet produkál", akkor azt inkább el tudom képzelni, mint azt, hogy "az átlója ennyivel nagyobb".
Végeredményben ezért is csináltam ezt az ábrát. Úgyse centiket fogok nézni, hanem képernyőt, az arányok felmérésére meg az ábra - nekem legalábbis - bőven elég.
Plazma
- csak furcsa, hogy meg mindig az atlo meret buvoleteben elunk, a szelesseg sokmindenkinek tobbet mondana... Csak a vetítőknél számít a szélesség. Plazmáknál szerintem senki nem ismeri a szélesség értékeket, az átló az általánosan használt fogalom. Lásd 37", 42", 50", 65", stb.
- ettol szamomra meg inlogikus
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
-
Vendég
Plazma
- csak furcsa, hogy meg mindig az atlo meret buvoleteben elunk, a szelesseg sokmindenkinek tobbet mondana...
Csak a vetítőknél számít a szélesség. Plazmáknál szerintem senki nem ismeri a szélesség értékeket, az átló az általánosan használt fogalom. Lásd 37", 42", 50", 65", stb.