Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Köszi Simon!
Konkrétan: ha adott egy laptop d-sub kimenettel, nem feltétlenül kell "PC bemenetes" tv-t vennem, ha össze akarom kötni őket. Megoldható a dolog átalakítókon keresztül?!
D-sub to HDMI
és így megmarad a videókártya felbontása.
-
Vendég
Plazma
Kaptam egy havertól egy DVD lemezt a Matrix 1. van rajta 1280×720-as felbontásban AVI formátumban, elég jól fut az LCD monitoron.Mivel 1 HD lemez kicsit nagyobb terjedelemmel bír, gondolom hogy azzal még jobb a kép, de mégis miben mutatkozik meg a különbség?
A másik: milyen bemenettel kell rendelkeznie a plazmának, vagy az LCD-nek hogy rá lehessen csatlakoztatni a PC-t, hogy ugyan ez a felbontás megmaradjon?
A gyári HD lemezen (Blu-Ray, HD-DVD) nagyobb felbontásban van a film, pontosan 1920x1080 pixelben. Kevésbé tömörített, tehát nincs benne kockásodás, színátmenet sávosodás. És persze a hangok, a Dolby TrueHD vagy a DTS-HD sem kevés helyet foglal.
A HD jelet PC-ről D-Sub (analóg RGB), DVI vagy HDMI kábelen lehet átküldeni. A digitális (HDMI, DVI) jobb minőséget képvisel.
Plazma
Kaptam egy havertól egy DVD lemezt a Matrix 1. van rajta 1280×720-as felbontásban AVI formátumban, elég jól fut az LCD monitoron.
Mivel 1 HD lemez kicsit nagyobb terjedelemmel bír, gondolom hogy azzal még jobb a kép, de mégis miben mutatkozik meg a különbség?
A másik: milyen bemenettel kell rendelkeznie a plazmának, vagy az LCD-nek hogy rá lehessen csatlakoztatni a PC-t, hogy ugyan ez a felbontás megmaradjon?
-
Vendég
Plazma
Panasonic TH-37PA60 (852 x 480) 180e. ft hm............elgondolkodtató, de 5év múlva meg szidhatom magam ha bejönnek a HD adások.Jól gondolom???
Nem tudom, hogy lesz-e 5 év múlva HD adás Magyarországon, de a cípő inkább a Blu-Ray, HD-DVD tömegesebb elterjedése esetén szorít. Jövőre már elérhető áron lesz Blu-Ray lejátszó, HD-DVD-t már most is emberi áron lehet kapni és valószínű, hogy akár többszáz filmet is lehet majd magyarul kapni. És akkor már egy éven belül esetleg megbánhatod az SD készülék megvásárlását. Ha ez a dolog nem érdekel akkor gondolkodhatsz rajta. 5 év múlva fillérekért fogsz kapni HD készülékeket.
Plazma
Panasonic TH-37PA60 (852 x 480) 180e. ft hm............elgondolkodtató, de 5év múlva meg szidhatom magam ha bejönnek a HD adások.
Jól gondolom???
Plazma
Az emberek nagyon hozzá vannak szokva az otthoni körülmények között a kis képhez. Én 3 méterről nézek 190cm széles vetített képet, ami 210cm képátló. Már sokan mondták, hogy túl nagy, de számomra meg "tök jó". Egyébként a 720p HD cuccal teljesen jó a kép ilyen közelről is.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
-
Vendég
Plazma
A minap az egyik műszaki áruházban nézegettem egy 65"-ös fullHD plazmát. HD demóanyag ment rajta, és valami gyönyörű volt a képe. Azon gondolkodtam, hogy aki itthon és most megvesz egy ilyent, az mit nézhet vele? Egyszerűen nincs annyi elérhető HD forrásanyag, amiért érdemes lenne megvenni egy ekkora TV-t.
A méret relatív. Nekem van ismerősöm akinek 65"-ös plazmája van és kisebbnek látszik, mint az én 72cm-es TV-m. Nekem egy 2x3 méteres "TV sarokban" van elhelyezve neki meg egy 50m2-es nappaliban. Ahonnan nézik nem látszik, hogy gyenge jel esetén rossz a kép.
Szintén náluk a hálószobában 50"-es plazma van, de majd 6 méterről nézik mert ekkora távolság van az ágy és a szemközti fal között. Akkora a kép, mint egy bélyeg.
Plazma
DVD-t nyugodtan lehet rajta nézni alul-felül fekete csíkkal,az nem az,mint 4/3-ban nézni TV adást,sosem fog beégni az a rész...
Miért, mi a különbség?
Plazma
A minap az egyik műszaki áruházban nézegettem egy 65"-ös fullHD plazmát. HD demóanyag ment rajta, és valami gyönyörű volt a képe. Azon gondolkodtam, hogy aki itthon és most megvesz egy ilyent, az mit nézhet vele? Egyszerűen nincs annyi elérhető HD forrásanyag, amiért érdemes lenne megvenni egy ekkora TV-t. Az analóg adás meg valami olyan förtelmes rajta, hogy 5-6 méternél közelebbről nincs értelme nézni.
Remélem azért nem is olyan sok év múlva lesz értelme egy ilyent itthon tudnom, mert HD forrással óriási élmény.
Plazma
Hááát nem vagyok nyugodt ebben a plazma témában elég kényesnek tűnik. Az világos hogy hogy jobban fut rajta a kábel tv, de visszaolvasva irjátok itt hogy pl. nem tanácsos 4:3-ba használni. Akkor DVD-t se érdemes rajta nézni normál képbeállításnál, hiszen akkor is marad lent és fent fekete rész (általában).
Magyarul, ha bármit is nézek, mindig szét kell húznom a képet hogy fedje az egész képernyőt?
Na meg fogyasztás.......
Érdekes hogy a Pana. a 2007-es katalógusában már nem is közli a wattokat a plazmáknál csak az LCD-nél.
DVD-t nyugodtan lehet rajta nézni alul-felül fekete csíkkal,az nem az,mint 4/3-ban nézni TV adást,sosem fog beégni az a rész...
Fogyasztás meg nem vészes sztem,katalógusban amúgyis a maximális adatot adják meg,valóságban jóval kevesebbet fogyaszt,lásd lentebb a fullHD Samut,,ami cca. 280W-ot fogyasztott itthon mérve,szemben az 500 körüli gyári értékkel.
Mindenképp plazmát javaslok,továbbra is...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Hááát nem vagyok nyugodt ebben a plazma témában elég kényesnek tűnik.
Az világos hogy hogy jobban fut rajta a kábel tv, de visszaolvasva irjátok itt hogy pl. nem tanácsos 4:3-ba használni. Akkor DVD-t se érdemes rajta nézni normál képbeállításnál, hiszen akkor is marad lent és fent fekete rész (általában).
Magyarul, ha bármit is nézek, mindig szét kell húznom a képet hogy fedje az egész képernyőt?
Na meg fogyasztás.......
Érdekes hogy a Pana. a 2007-es katalógusában már nem is közli a wattokat a plazmáknál csak az LCD-nél.
Plazma
Hali rea4!
A pana. TH-37PV7-nél is voltak hasonló gondok mint a csíkozódás, vagy más negatív tapasztalatod volt velük?
Illetve a TX32LE7p-ről valami negatív vélemény.................?
Nem tudok róla.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Hali rea4!
A pana. TH-37PV7-nél is voltak hasonló gondok mint a csíkozódás, vagy más negatív tapasztalatod volt velük?
Illetve a TX32LE7p-ről valami negatív vélemény.................?
-
Vendég
Plazma
Kérdezem én: látta már ezeke tvalaki ???
Minden második jobb mobiltelefonban OLED kijelző van, de mp4 lejátszóban sem ritka. Nagyobb méretű kijelzőt is bemutattak már, csak akkor pont nem értem rá.
De a SED-nek is bemutatták már a nagyképernyős verzióját a sajtó képviselőinek, de az meg már nem vagyok.
Plazma
Én úgy tudom, hogy az eladni kívánt cuccoknak külön topikja van, rea4 pedig nemcsak azt a külön topikot használta a cucok eladására hanem ezeket is.
Ez nem volt fair tőle.
Hajrá,így tovább.
Plazma
Jó sokat beszéltek a semmiről......
"Jó sokat beszéltek a semmiről......"
Ez a megjegyzés annyira kellett .
Oké most kicsitt offolom a topicot, nem szoktam sűrűn ezennel elnézést is kérek a fórumtársaktól.
jondoe tudod a fórum valamilyen szinten olyan mint a TV, nézed, olvasod ha olyan témát találsz ami érdekel szívesen nézed de ha számodra érdektelen részhez érsz (ami másnak ettől függetlenül lehet érdekes, ne adj isten fontos) akkor egyszerűen átlapozol rajta, illetve a TV-n más csatornára váltasz. Tehát azt javaslom - már ha meg nem sértelek - későbbiekben mellőzd az ilyen és ehhez hasonló igen tartalmas hozzászólásaidat, ezzel csak a hozzászólásaid számát növeled, viszont magadról nagyon siralmas képet alkotsz, alkottál.
Naponta többször meglátogatom az oldalt mivel érdekel és tisztelem azon emberek tudását, tapasztalatát, hozzáértését vagy csak egyszerű érdeklődését akik bármit is hozzá tudnak tenni az oldal színvonalához illetve ismertségéhez.
Vásárlások előtt igenis Én sokat adok az itt olvasható tapasztolatokra, véleményekre pl. Rea (akibe nem kicsit sikerült belekötnöd) , Tami (vele ne kösd össze a bajuszt) Simon és még sorolhatnám sokat segítenek, segítettek mielőtt döntöttem egy adott termék mellett. És soha nem kérdőjelezném meg egyikük hozzáértését sem mégha nem is vág közvetlenül a szakmájukba a házimozi világa. Rea mivel kereskedő (ami neked szúrja a szemed) így sok jó "dolog" megfordul a kezében és úgy érzem eddig mindig próbált valós képet adni pozitív vagy negatív véleményéről.
Nem mindenki rendelkezik veleszületett tudással mint pl. Te, nekünk szükségünk van erre a fórumra ha kell akár nélküled.
Most tudom jön a válaszod, de részemről itt a pont.
bocs a hosszért srácok
Van itt valakinek OLED vagy SED TV-je ???
Szerintem nincs csak CRT, plazma, LCD, vetítős TV.
Akkor nem értem miért kell találgatni olyanról, amit még senki se látott de már hallott róla, hogy lesz majd valami.
Én úgy tudom, hogy az eladni kívánt cuccoknak külön topikja van, rea4 pedig nemcsak azt a külön topikot használta a cucok eladására hanem ezeket is.
Ez nem volt fair tőle.
""Aha! világos mint a nap
SED:
elektron ágyuk vannak,mint a CRT-nél
OLED:
spéci rétegek vannak
Az OLED olcsóbb mint az LCD mert nem kell szinszűrő.
Magyarul: wazze! most van lcd és plazma. és lesz SED és OLED.
LCD folyadék kristály,plazma meg plazma van benne
SED: elekrton ágyuk, OLED: spéci réteg/folyadék
ez eddig okés! de most megvan az lcd hátránya és a plazma előnye
a sed és az oled "szinte" egyforma.""
Igen ha te ilyen infók alapján választasz TV-t, ahhoz csak gratulálni tudok.
spéci réteg, elektronágyú, folyadék, szemüveg, micsoda titkos információk csak itt csak most csak neked.....
Kérdezem én: látta már ezeke tvalaki ???
)))))))
Neked kell is szemüveg nem is akármilyen
TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.
Plazma
Sokkal egyszerűbb lesz közvetlenül az agyadba bedugni a drótókat.
Miért kellenének drótok?
Plazma
Üdv.
Ha most kellene 37"-os tévét vennetek, milyet választanátok? Plazma, LCD?
Eseteleg konkrét tipusok......(az alsóbb árkategóriából)
A használat: 90% kábel tv 10%DVD.
Plazma,de ha egy kicsit visszaolvasol megkapod a választ a kérdésedre!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Plazma
HALIA lézert kihagytátok azt is fejlesztik
Bakker
10év múlva elég lessz felvenni egy szemüveget
Szemüveg?
Minek az?
Sokkal egyszerűbb lesz közvetlenül az agyadba bedugni a drótókat.
A jövő útja előbb-utóbb az lesz, hogy az érzékszervek kikerülésével közvetlenül ingereljék az idegpályákat.
(Esetleg aki olvasta az Orchideák bolygóját)
Plazma
Üdv.
Ha most kellene 37"-os tévét vennetek, milyet választanátok? Plazma, LCD?
Eseteleg konkrét tipusok......(az alsóbb árkategóriából)
A használat: 90% kábel tv 10%DVD.
Plazma
"Jó sokat beszéltek a semmiről......"
Ez a megjegyzés annyira kellett .
Oké most kicsitt offolom a topicot, nem szoktam sűrűn ezennel elnézést is kérek a fórumtársaktól.
jondoe tudod a fórum valamilyen szinten olyan mint a TV, nézed, olvasod ha olyan témát találsz ami érdekel szívesen nézed de ha számodra érdektelen részhez érsz (ami másnak ettől függetlenül lehet érdekes, ne adj isten fontos) akkor egyszerűen átlapozol rajta, illetve a TV-n más csatornára váltasz. Tehát azt javaslom - már ha meg nem sértelek - későbbiekben mellőzd az ilyen és ehhez hasonló igen tartalmas hozzászólásaidat, ezzel csak a hozzászólásaid számát növeled, viszont magadról nagyon siralmas képet alkotsz, alkottál.
Naponta többször meglátogatom az oldalt mivel érdekel és tisztelem azon emberek tudását, tapasztalatát, hozzáértését vagy csak egyszerű érdeklődését akik bármit is hozzá tudnak tenni az oldal színvonalához illetve ismertségéhez.
Vásárlások előtt igenis Én sokat adok az itt olvasható tapasztolatokra, véleményekre pl. Rea (akibe nem kicsit sikerült belekötnöd) , Tami (vele ne kösd össze a bajuszt) Simon és még sorolhatnám sokat segítenek, segítettek mielőtt döntöttem egy adott termék mellett. És soha nem kérdőjelezném meg egyikük hozzáértését sem mégha nem is vág közvetlenül a szakmájukba a házimozi világa. Rea mivel kereskedő (ami neked szúrja a szemed) így sok jó "dolog" megfordul a kezében és úgy érzem eddig mindig próbált valós képet adni pozitív vagy negatív véleményéről.
Nem mindenki rendelkezik veleszületett tudással mint pl. Te, nekünk szükségünk van erre a fórumra ha kell akár nélküled.
Most tudom jön a válaszod, de részemről itt a pont.
bocs a hosszért srácok
TV:Panasonic TH-50PV70 TV2: Panasonic TH-42PA50 TV3: Samsung Plano WS-32Z068P Receiver: Sony STR-DB790 QS 6.1 Front: Wharfedale Diamond 9.2 Center: Wharfedale Diamond 9CM Rear: Wharfedale Diamond 9.1 Rear Center: Sony SS-CN225 Subwoofer: Klipsch RW-8 Reference DVD: Denon DVD-1730 VCR: Thomson VPH6950G Konzol: Playstation 3 Scart: Hama ProClass Gold Távirányító: Sunwave SRC-3000B Playstation 3 ID: angyisz weboldal: www.angyisz.eoldal.hu
Plazma
Látom szeretnéd hogy minden kedves fórumtárs kedveljen,jól haladsz gratula!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Plazma
Bakker
TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.
Plazma
Bakker
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)