Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért 3 napon belül, minden kötelezettség nélkül vissza lehet vinni, akát úhy is, hogy nem tetszik. arra van a 3 nap, hogy megbarátkozzunk vele, már több tv-t vittem vissza.
A hatályos kormányrendelet (2003/151, 7. §) szerint 3 napon belül csak meghibásodás esetén kell cserélni, akkor, ha az a rendeltetésszerű használatot akadályozza. Szerintem a kereskedő, akinél a TV-t vetted, egész egyszerűen egy elégedett vevőt szeretett volna, amikor visszavette a neked nem tetsző készüléket.
Lehet, de különbözô helyeken vettem és simán visszavették, meg se nézték, hogy igaz-e amit mondok. Na jó… az egyiknél megnézték. egyébként ha okosan és ügyesen csomagolod ki a készüléket akkor vissza tudo úgy csomagolni, hogy akár bontatlanként is visszaveszik, de biztos van olyan kereskedô aki kekeckedik.
- hattori mackó
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért 3 napon belül, minden kötelezettség nélkül vissza lehet vinni, akát úhy is, hogy nem tetszik. arra van a 3 nap, hogy megbarátkozzunk vele, már több tv-t vittem vissza.
A hatályos kormányrendelet (2003/151, 7. §) szerint 3 napon belül csak meghibásodás esetén kell cserélni, akkor, ha az a rendeltetésszerű használatot akadályozza. Szerintem a kereskedő, akinél a TV-t vetted, egész egyszerűen egy elégedett vevőt szeretett volna, amikor visszavette a neked nem tetsző készüléket.
- hattori mackó
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony márkaboltban azt mondták, hogy január 1-től csak egy év garanciát adnak a tévékre. Gondolom be kell valahol hozni a ps3 bukást.
A 3 év garanciát csak a december 31-ig vásárolt készülékekre adták (valamikor december elején indult az akció, csak a márkaboltokban), és tulajdonképpen 1+2 év, amiből a +2 a magyar importőr vállalása.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Szabtom: Mármint pixelhibásat. Megapixelenként akár 6 hiba is lehet a tv-n. Azt azért nehéz összehozni. Egy pixelért nem cserélnek. Az hogy az engem zavar, az az én saját szoc. problémám.
Értem. Ezek szerint, aki LCD tévét vesz, csak imádkozhat, vagy leellenőrzi a konkrét készüléket, mielőtt hazaviszi.
Lcd, Led, Oled TV-k
Szabtom: Mármint pixelhibásat. Megapixelenként akár 6 hiba is lehet a tv-n. Azt azért nehéz összehozni. Egy pixelért nem cserélnek. Az hogy az engem zavar, az az én saját szoc. problémám.
Sony márkaboltban azt mondták, hogy január 1-től csak egy év garanciát adnak a tévékre. Gondolom be kell valahol hozni a ps3 bukást.
Decado: persze, hidd ezt, de szerintem jobban jársz, ha inkább nem mész közel hozzájuk Én már nem merek.
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát a LG 32 LC3R tipusban elég nagy tapasztalatom van. 3-ból 3 hibás.
(Azóta megnéztem egy 3. modelt is az egyik plázaban. Hát még az ottani fényviszonyok között is kiszúrtam egy hibás pixelt a tv negyedénél).
Uh, a 3ból 3 hibás elég rossz arány Remélem azért nem minden darab hibás
LGt, vagy más LCD TVt monitorként használ valaki? Mik a tapasztalatok?
Lcd, Led, Oled TV-k
Viszont most már csak egy év garanciát adnak rá nagyon sok helyen. Ha ebben kifogsz egy hibásat, azt nem fogják visszacserélni neked.
Miért nem?
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért a 8 nap alatt, csak kibontom és kipróbálom. Akkor meg már semmi különbség nincs abban, hogy hibás-e a termék, vagy csak nem tetszik.
Elállni a vásárlástól, mert nem tetszik a színe, és termékcserét kérni egy hiba miatt nem ugyanaz...
Bontsd ki, próbáld ki, és ha hibás, kérj cserét. Ha nem hibás, akkor megtartod. Különben minek vetted volna meg, nem?
Az online vásárlásokra ugyanúgy érvényes minden jogszabály (csere, garancia, stb)!
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát a LG 32 LC3R tipusban elég nagy tapasztalatom van. 3-ból 3 hibás.
(Azóta megnéztem egy 3. modelt is az egyik plázaban. Hát még az ottani fényviszonyok között is kiszúrtam egy hibás pixelt a tv negyedénél).
Én úgy néztem, hogy áttettem egy olyan bemenetrre, ahol nincs jel. Így kapok egy fekete (LCD esetében szürke) hátteret, amelyen ha szépen végignézed a kijelzőt közelről, akkor ki fogod szúrni a hibákat. Ez egyféle ellenőrzés.
A másik, hogy mondjuk rákötöd számítógépre, és egy dead pixel detektor programból megküldöd a tv-t az alapszinekkel. Ezzel a módszerrel más típusú dead pixeleket találhatsz.
TV esetében engem az olyan pixelek zavartak igazán, amelyek mondjuk egy méterről is látszódnak.
A Saturn annyiban jó, hogy ott simán visszacserélik a tv-t, akár egy pixel hiba esetében is.
Nekem nem volt kedvem ehhez a játékhoz az LG esetében.
Most Sonyn morfondirozok , alig drágább. Viszont most már csak egy év garanciát adnak rá nagyon sok helyen. Ha ebben kifogsz egy hibásat, azt nem fogják visszacserélni neked.
Érdemes lenne visszaolvasnod, sok kérdésed már szóba került.
Good luck, szükséged lesz rá.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Néhány tanácsra lenne szükségem, hogy LCD vásárlás után milyen diagnosztikai programokat érdemes futtatni, ezek hol szerezhetőek be, illetve hogyan lehet legkönyebben kiszúrni a hibás pixeleket.
26"os LCD kéne a hálóba, kizárólag TV/DVD nézés céljára, minél jobb minőségű képpel, max 200 000 Ftért. Márka számomra nem lényeges, a hangsúly a minőségen van. A TV jel műholdról jön, mennyire lesz ez nézhető egy LCDn?
Más: elsősorban monitornak (max 5% TV, 70% game 25% netezés és filmnézés) vennék egy 32"es LCD TVt. Mivel úgy tudom hogy HDMIn keresztül natív felbontásban csak az LGk működnek (igaz ez egyáltalán? vagy más márka is képes erre?), ezért őket nézegetem . A gond az hogy nem nagyon tudok eligazodni, melyik lenne számomra az optimális vétel. Amiket kinéztem:
LG 32 LC3R
LG 32 LE2R
LG 32 LC25R
LG 32 LX2R
Eddig élőben csak az LC3at láttam, de azt se tudtam kellően tesztelni.
A fenti modellek paraméterei nagyjából egyeznek (bár érdekes hogy az LC3nál hol 1200, hol 1600 kontrasztarány van feltüntetve). Az 5000:1 Dinamikus kontraszt mennyire valós adat az LC25Rnél? Szóval igazából mi aküönbség a fenti modellek között a valóságban?
Van valami tapasztalatotok ezekkel a modellekkel? Mind 200 000 Ft körül vannak, gyakorlatilag egy árkategóriában. Mondjuk legalább 3 évre terezek, szóval nem tudom esetleg érdemes-e egy drágább modellben gondolkozni? Mennyire észlelhető a minőségbeli különbség az általam említett modellek és mondjuk egy LG 32 LB2R között? Egyáltalán mit takar az LC, LE, LX jelölés?
Vagy mégiscsak jobb lenne monitornak egy Samsung? ha igen, melyik modell? Néztem az új S paneleseket, de nem voltam hasraesve a képüktől.
Egáltalán a sima D-SUB hoz képest látszik a képminőség javulása DVI-HDMI kábellel?
Esetleg tudtok javasolni olyan boltot vagy netáruházat ahol érdemes vásárolni? Tudom ,megnéztem a netet, sok helyről lehet , de hol érdemes?
köszönöm a segítséget előre is.
Üdv: Decado
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért a 8 nap alatt, csak kibontom és kipróbálom. Akkor meg már semmi különbség nincs abban, hogy hibás-e a termék, vagy csak nem tetszik.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha egy online boltból megrendelem a tv-t és nem tetszik, pl. mert van benne dead pixel, akkor a 8 napon belüli elállás hogyan működik? Lehet ezt érvényesíteni, vagy akkor nagyon megszívatnak (csak 30 nap múlva adják vissza a pénzt, hogyan szállítom vissza mondjuk vidékre, stb. )?
Kicsit megzavart, hogy pl. a ..gitalplazanal van egy ilyen kitétel: A Vásárló nem jogosult elállási jogát gyakorolni, ha a csomagolást felbontotta.
Köszi
Tudtommal az elállás a vásárlástól arra vonatkozik hogy meggondolod magad és mégsem kell az árú. Nem arra, hogy kipróbálod és nem tetszik.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha egy online boltból megrendelem a tv-t és nem tetszik, pl. mert van benne dead pixel, akkor a 8 napon belüli elállás hogyan működik? Lehet ezt érvényesíteni, vagy akkor nagyon megszívatnak (csak 30 nap múlva adják vissza a pénzt, hogyan szállítom vissza mondjuk vidékre, stb. )?
Kicsit megzavart, hogy pl. a ..gitalplazanal van egy ilyen kitétel: A Vásárló nem jogosult elállási jogát gyakorolni, ha a csomagolást felbontotta.
Köszi
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha kikapcsolsz minden effektet, leveszed a gammát akkor egész jó képet fogsz kapni, nálam nincs utánhuzás egyáltalán. Elôször én is így jártam, mert bekapcsolás után érdekesnek tünt a mozgás, aztán észrevettem, hogy minden effekt be van kapcsolva. Jelen helyzetben minden tv fajtának megvan az elônye és a hátránya is, szerintem a Sony csökkentet ezen a hátrányon.
rea4
Kiváncsi vagyok mit tud a 2510/2530-as, lehet, hogy talált valamit a sony a dinamikus kontraszt betegségre, mert szerintem divatból nem teszik bele, de bármi elôfordulhat.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ma vettem én is egy sony 26S2010-es LCD-t második tv-nek. Gyorsan összedugtam itthon, és összemértem a 2 éves SD paneles pana plazmával. Mit mondjak, a pana még mindig jobb képet produkál. Elsősorban a színekre, a fekete mélységére, kép utánhúzásra, tv müsor képére gondolok. Felbontásban természetesen a sony jobb. Igazság szerint arra számítottam, hogy ha meglátom az lcd képét, mehetek cserélni a plazmát, de nem így lett szerencsére. A boltban HD jellel viszont döbbenetes volt a képe a sonynak.
Lcd, Led, Oled TV-k
Na, megvettem, ráadásul a Hegedűs Gyula utácban az Interhifinél. Garancia a számlával van, 2 év. Pixelhiba nincs, egyelőre nagyon tuti, UPC-s kábel van nálam, azon se rossz a csatornák többségénél... DVD meg komponens progresszív, azt kb sejthetitek Elégedett vagyok, na
Szabtom:
A homályos képet sztem a Sony SMART képfunkciója csinálja, de engem annyira nem zavar. DVD-n pl egyáltalán nem látom. Rendesek voltak az Interhifis srácok, de persze nem ez alapján itéljük meg őket. Garis ügyem pedig remélem nem lesz egyáltalán
Lcd, Led, Oled TV-k
A héten lesz 2510/2530-as Sony-m,papíron 5000:1 diamikus kontraszt....Kissé aggasztónak tűnik,de meglátjuk.
Huh, már ők is kezdik ezt a dinamikus hülyeséget? 5000:1 ? Tényleg aggasztó.
Ne ítéljünk előre..Akár még jó is lehet.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
A héten lesz 2510/2530-as Sony-m,papíron 5000:1 diamikus kontraszt....Kissé aggasztónak tűnik,de meglátjuk.
Huh, már ők is kezdik ezt a dinamikus hülyeséget? 5000:1 ? Tényleg aggasztó.
Lcd, Led, Oled TV-k
Bátran tudom ajánlani a Sony-t, márkaboltban sötétebb a világitás és az U sorozat sem log ki a sorból, de az S-tôl fölfelé valamivel szebb képet látsz.
Pixelhiba valószínû, hogy nem lesz, de érdeme közelrôl megnérni, én a kék hátteret választom ilyenkor és szépen végig megyek centirôl centire, fárasztó , de legalább átnézem rendesen.
http://www.sony.hu/view/ShowProduct.act ... TVP+LCD+TV
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
Bátran tudom ajánlani a Sony-t, márkaboltban sötétebb a világitás és az U sorozat sem log ki a sorból, de az S-tôl fölfelé valamivel szebb képet látsz.
Pixelhiba valószínû, hogy nem lesz, de érdeme közelrôl megnérni, én a kék hátteret választom ilyenkor és szépen végig megyek centirôl centire, fárasztó , de legalább átnézem rendesen.
Lcd, Led, Oled TV-k
Én is a 32 U2000-el szemezek, de eddig minden boltban elmosódottabb képe volt, mint mondjuk egy Samsung-nak. Nem beszélve a színekről.A színeken tudom, lehet segíteni. De az elmosódottságon hogyan? Mit kéne átállítani (a boltban, amikor megnézem)?
Egyébként a Hifi Shopban (Bp. Hegedűs Gy. utca) most 217e Ft. Van valakinek tapasztalata, hogy szabad-e náluk vásárolni?
Én is több boltban láttam Sony LCD-t, és kb úgy bántak velük, mint a szomszéd sz@ros macskájával. Éppenhogy nem húzták ki a dugót a falból, mert eszi a drága áramot. Nagyon kevés boltban állítják be rendesen, sőt, szándékosan elállítják. A dobozból kicsomagolva is elég jó képe van, szóval olyan ócska képet csak szándékosan lehet összehozni. Sajnos ezen nem tudsz segíteni. Feltétlenül Sony márkaboltban nézd meg őket, ha komoly a szándékod! Mondjuk annak megvan az a veszélye, hogy el fogod sírni magad, mert nincs 500-600ezred tévére.
A színekről annyit, hogy a Sony természetes színeket ad, semmi "tuning". Ha visszaolvasol, találsz embereket, akiknek az agyára megy például a Samsung színturbó technikája. Egyébként nem is valósághű.
Lcd, Led, Oled TV-k
2 mp alatt meggyőzött hogy nekem erre van szükségem Már félre is tetettem, meló után egyből megyek is érte
Helyes.
Lcd, Led, Oled TV-k
Túl magasak lennének az elvárásaim, hogy 200e Ft-ért pixelhibától mentes tv-t vegyek? Végül is ez nagyon az alja a 32" tévéknek.
Nyugi, nem magasak az elvárásaid. Én egyetlen faxom pixelhibát sem tűrök/tűrnék.
Lcd, Led, Oled TV-k
Vegyétek szépen a Sony-t, helyes. Bárcsak S-re lett volna pénzem, de az 32U is besz@rás jó.
Szia!
Én is a 32 U2000-el szemezek, de eddig minden boltban elmosódottabb képe volt, mint mondjuk egy Samsung-nak. Nem beszélve a színekről.
A színeken tudom, lehet segíteni. De az elmosódottságon hogyan? Mit kéne átállítani (a boltban, amikor megnézem)?
Egyébként a Hifi Shopban (Bp. Hegedűs Gy. utca) most 217e Ft. Van valakinek tapasztalata, hogy szabad-e náluk vásárolni?