Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

hello!  kicsit off, de itt talán tudtok segíteni. néhány hete kezdődött, fokozatosan, de most már egyenesen zavaró, hogy a DVD lejátszóm (Marantz DV3100, nem éppen új már) zöldes képet kezdett el adni, mostanra már teljesen zöld árnyalatú minden műsor, amit lejátszok rajta! Mintha a Mátrixot nézném csak :-)))).Feladta a harcos, vagy javítható a hiba, esetleg a kábel is lehet a hibás? (minőségi SCART, egyelőre, lassan érik a csere HDMI szettre persze, csak hát a költségvetés ugye) 
szóval tudja vki, mi lehet a hiba? 
kösz, és bocs az offért

OFFTOPIC:

Csak DVD esetén zöldes a kép?
Csatlakoztasd S-video-n, komponensen vagy kompoziton keresztül a tv-hez, lehet, hogy a tv scartja adta fel a szolgálatot.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

OLED-nél így működik?
Ott nincs háttérvilágítás.
Ekkora kontrasztnak a házimozi területén semmi értelme. Lehet írni 10 milliót is úgysem látod, megmérni meg nem fogod vagy nem tudod.

Értem, de az 1 milliót elég nehezen tudom elhinni.

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: OLED »

OLED-nél így működik?
Ott nincs háttérvilágítás.
Ekkora kontrasztnak a házimozi területén semmi értelme. Lehet írni 10 milliót is úgysem látod, megmérni meg nem fogod vagy nem tudod.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Ez akkor lehet majd valódi kontraszt arány, ha minden pixelt külön led világít meg. Mivel tudtommal ilyen még nincs, így a ledes háttérvilágítás úgy működik, hogy egyes nagyobb képterületeket világít egy-egy led, és a világos-sötét átmeneteknél továbbra is probléma lehet az LCD fényátszűrődése miatt. De az is lehet, hogy a Samsung is bevezette a plazmáknál "bevált" kikapcsolt-bekapcsolva max. fényerő számítási metodikát.
OLED-nél így működik?

Mert OLED-ről meg ezt olvasni: "Sony's 1,000,000:1 contrast ratio 27-inch OLED HDTV"

http://www.engadget.com/2007/01/08/sony ... oled-hdtv/

1000000:1 kontraszt meg nagyon durvának tűnik.

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: OLED »

Ennek a cikknek hol az eredeti forrása?És ez valódi kontraszt, vagy valami dinamikus trükközés?

Hát nem tom mennyire szabad ezt, de íme a link, max törlik:

http://www.hificity.hu/cikk.php?ident=4692

Ez akkor lehet majd valódi kontraszt arány, ha minden pixelt külön led világít meg. Mivel tudtommal ilyen még nincs, így a ledes háttérvilágítás úgy működik, hogy egyes nagyobb képterületeket világít egy-egy led, és a világos-sötét átmeneteknél továbbra is probléma lehet az LCD fényátszűrődése miatt. De az is lehet, hogy a Samsung is bevezette a plazmáknál "bevált" kikapcsolt-bekapcsolva max. fényerő számítási metodikát.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

general
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: general »

hello! kicsit off, de itt talán tudtok segíteni. néhány hete kezdődött, fokozatosan, de most már egyenesen zavaró, hogy a DVD lejátszóm (Marantz DV3100, nem éppen új már) zöldes képet kezdett el adni, mostanra már teljesen zöld árnyalatú minden műsor, amit lejátszok rajta! Mintha a Mátrixot nézném csak :-)))).
Feladta a harcos, vagy javítható a hiba, esetleg a kábel is lehet a hibás? (minőségi SCART, egyelőre, lassan érik a csere HDMI szettre persze, csak hát a költségvetés ugye)
szóval tudja vki, mi lehet a hiba?
kösz, és bocs az offért

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Ennek a cikknek hol az eredeti forrása?És ez valódi kontraszt, vagy valami dinamikus trükközés?

Hát nem tom mennyire szabad ezt, de íme a link, max törlik:

http://www.hificity.hu/cikk.php?ident=4692

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Ratman »

"SAMSUNG - LCD TV 50.000:1 KONTRASZT ARÁNNYAL" 
"- 50.000:1 kontraszt arány! Igen jól emlékeznek ez pontosan az a mesebeli kontraszt arányszám, amit a Toshiba ígért annak idején a SED TV esetében, - de az idei CES-en nem láthattuk azt tőlük. A Toshiba lemaradásáért senkinek nem kell a kardjába dőlnie, ugyanis a Samsungnak sikerült az a varázslatos arányszámot elérnie a LED háttérvilágítás alkalmazásával. A varázslatos minőségű 1080p LCD HDTV-k négy különböző méretben jelenik meg 40, 46, 52, illetve 57-inches képátlóval. Kellemes meglepetés a Bluetooth kapcsolati lehetőség, de van itt USB 2.0 csatlakozó, ami nagyobb flexibilitást jelent, valamint 3 darab HDMI port is. A gyártó elmondása szerint 2007 Júniusában már elképzelhető, hogy találkozunk a készülékekkel a márkaboltokban és a megfelelő szaküzletekben."

Ennek a cikknek hol az eredeti forrása?
És ez valódi kontraszt, vagy valami dinamikus trükközés?

westie1
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 18

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: westie1 »

Sziasztok, 
Mint infó:
Láttam ma reggel Thomson 26LB040S5 LCD tévét 99.990Ft-ért az óbudai Auchanben. Nem egy high-end darab, de ennyiért ajándéknak tűnik.

Thomson 26LB040S5 Ormotlan,csunya vacak:(

Tv Samsung PS58B850 ,Apple IPad 64GB 3G+Wifi, MacBook Air
"Nincsen semmi, ami igazságosabban van elosztva mint a józan ész; mert mindenki azt hiszi, jutott neki belőle."

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Sziasztok, 
Mint infó:
Láttam ma reggel Thomson 26LB040S5 LCD tévét 99.990Ft-ért az óbudai Auchanben. Nem egy high-end darab, de ennyiért ajándéknak tűnik.

Nem biztos, hogy kéne, nem valami mintadarab, vagy hibás, sérült termék?

Nem, nem. Több is volt még raktáron!
Különben én nem láttam nagyon veszélyesnek a képét.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok, 
Mint infó:

thomson:)

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok, 
Mint infó:

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Sziasztok,

Mint infó:

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

"SAMSUNG - LCD TV 50.000:1 KONTRASZT ARÁNNYAL"

"- 50.000:1 kontraszt arány! Igen jól emlékeznek ez pontosan az a mesebeli kontraszt arányszám, amit a Toshiba ígért annak idején a SED TV esetében, - de az idei CES-en nem láthattuk azt tőlük. A Toshiba lemaradásáért senkinek nem kell a kardjába dőlnie, ugyanis a Samsungnak sikerült az a varázslatos arányszámot elérnie a LED háttérvilágítás alkalmazásával. A varázslatos minőségű 1080p LCD HDTV-k négy különböző méretben jelenik meg 40, 46, 52, illetve 57-inches képátlóval. Kellemes meglepetés a Bluetooth kapcsolati lehetőség, de van itt USB 2.0 csatlakozó, ami nagyobb flexibilitást jelent, valamint 3 darab HDMI port is. A gyártó elmondása szerint 2007 Júniusában már elképzelhető, hogy találkozunk a készülékekkel a márkaboltokban és a megfelelő szaküzletekben."

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

edigitnek nincs jelenleg raktáron és meg se lehet nézni
fuckoff

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

lehet ők gyártják a sony panelt?

mammutban meg lehet nézni dvd vel?

A Sonynak a panelt a Samsung gyártja tudtommal.

Nem a samsung gyártja, hanem van egy közös lcd-panel gyáruk és itt gyártják az S-PVA paneleket.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

akár, de Hann ról meg azt hallottam, hogy LG meg Samsung paneleket is csinál:)

BaLee
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BaLee »

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

mit mondanak erről az okosok?HANNSpree XV 32" LCD TV

a héten készülök beruházni és kiváncsi lennék

Én is kíváncsi lennék rá élőben; nagyon jól néz ki és igen meggyőzőek a paraméterei; korábban már érdeklődtem itt róla...

fogásra is jó
edigital nem veszi fel a telefont hogy melyik boltjukban van kiállítva:(

A mamutos uzletukben nézd meg én ott láttam őket kiállítva- és amit nagyon furcsáltam , hogy a sony márkaboltban is volt belőle jópár darab...
Kitudja miért?

addor
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: addor »

Én is kíváncsi lennék rá élőben; nagyon jól néz ki és igen meggyőzőek a paraméterei; korábban már érdeklődtem itt róla...

fogásra is jó

A mamutos uzletukben nézd meg én ott láttam őket kiállítva- és amit nagyon furcsáltam , hogy a sony márkaboltban is volt belőle jópár darab...
Kitudja miért?

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

fogásra is jó

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Igc »

TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok Mit tudtok ezekről panasonic tx-32lx60p, sony kdl-32s2030 vagy samsung le32r71b készülékekröl? Melyiket érdemes megvenni.Tv,dvd és ps2-es használatra.Előre is köszi a segitséget.

A sony-t választanám, PS2 esetén nem tudom, hogy viselkedik, ha elmosódás kérdése áll fenn akkor a szalonba meg kéne kérdezni. A panát ne, mert nem lcd-re gyúrnak és nagyon plasztikus a kép, a samu r71-es széria nem olyan rossz, legalábbis amit hallottam róla, meg jól is néz ki, de akkor is sony (a samut ki kéne próbálni és a kettôt összehasonlítani).

Celithrandil
A HANNSpree tv-krôl nem hallottam rosszat, nem láttam még, de amit mondtak róla az elég jónak tünt. Mennyiért árulnak egy ilyet?

a 32" es 155k és egész jó hitel is van mellé.
addig csak úgy láttam, hogy laptopot rákötöttünk és fotókat néztünk, meg vindóz színeit, de az gyönyörű volt.
most az érdekelne, hogy dvd vel milyen és hogy a tv adás mennyire élvezhető rajta.
a héten szeretnék venni:)

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok Mit tudtok ezekről panasonic tx-32lx60p, sony kdl-32s2030 vagy samsung le32r71b készülékekröl? Melyiket érdemes megvenni.Tv,dvd és ps2-es használatra.Előre is köszi a segitséget.

A sony-t választanám, PS2 esetén nem tudom, hogy viselkedik, ha elmosódás kérdése áll fenn akkor a szalonba meg kéne kérdezni. A panát ne, mert nem lcd-re gyúrnak és nagyon plasztikus a kép, a samu r71-es széria nem olyan rossz, legalábbis amit hallottam róla, meg jól is néz ki, de akkor is sony (a samut ki kéne próbálni és a kettôt összehasonlítani).

Celithrandil
A HANNSpree tv-krôl nem hallottam rosszat, nem láttam még, de amit mondtak róla az elég jónak tünt. Mennyiért árulnak egy ilyet?

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

ps2 használatára ne vegyél lcd t az az 1 biztos

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”