Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ilyen látványos gond nem lehet vele,biztos van valami baja.Ennek szinte tökéletes képet kell mutatnia.Kár hogy nem vitted vissza három napon belül.Nem láttad addig?
Biztos hülye vagyok, de nem akartam elhinni, hogy ilyen van. Azt hittem be lehet úgy állítani hogy jó legyen, próbálkoztam is vele sokat.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2247

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Azokon a területeken nincs kontraszt se gyakorlatilag. Mintha szürke ködön át néznéd. Jó lenne, ha valamilyen szervizmenüs beállítással egyenesbe lehetne hozni... A boltban ment rajta valami 4k demo, síelő a havas hegyoldalon, persze ott nem láttam ezt a gondot.  Mindig Sony TV-m volt, de már nem gyárt a Sony paneleket, az LG-től meg a Samsungtól veszi, olyan is lett az is.

Ilyen látványos gond nem lehet vele,biztos van valami baja.Ennek szinte tökéletes képet kell mutatnia.Kár hogy nem vitted vissza három napon belül.Nem láttad addig?

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Biztosan van valami betegsége,kizárt hogy ilyen legyen ha jó.
Azokon a területeken nincs kontraszt se gyakorlatilag. Mintha szürke ködön át néznéd. Jó lenne, ha valamilyen szervizmenüs beállítással egyenesbe lehetne hozni... A boltban ment rajta valami 4k demo, síelő a havas hegyoldalon, persze ott nem láttam ezt a gondot.  Mindig Sony TV-m volt, de már nem gyárt a Sony paneleket, az LG-től meg a Samsungtól veszi, olyan is lett az is. 

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2247

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Holnap bejelentem garba, meglátjuk mi lesz...
Biztosan van valami betegsége,kizárt hogy ilyen legyen ha jó.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

1 hete vettem egy LG 55UH6257 TV-t. Borzalmas a képe itthon.   Sarkokban, illetve abból is főleg 3-ban nagyon felhősödik, rendkívül zavaró. Ez hibája vagy tulajdonsága ezeknek?  Esetleg lehet valahogy állítani ezeknek a háttér? LEDeknek a fényerejét külön-külön?

Köszönöm, ha válaszoltok. 

ákos

Holnap bejelentem garba, meglátjuk mi lesz...

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

1 hete vettem egy LG 55UH6257 TV-t. Borzalmas a képe itthon.   Sarkokban, illetve abból is főleg 3-ban nagyon felhősödik, rendkívül zavaró. Ez hibája vagy tulajdonsága ezeknek?  Esetleg lehet valahogy állítani ezeknek a háttér? LEDeknek a fényerejét külön-külön?

Köszönöm, ha válaszoltok. 

ákos

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Nem vicc: láthatatlan televízióval rukkolt ki a Panasonic (hvg - tech)Ha éppen nem nézik, azaz nincs rá szükség, akkor eltűnik a Panasonic televíziója, amely a januári CES-en bemutatott modell továbbfejlesztése.
https://www.youtube.com/watch?v=r4UTQUzpPho

ez nagyon faca már láttam korábban az avatárban is

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nem vicc: láthatatlan televízióval rukkolt ki a Panasonic (hvg - tech)Ha éppen nem nézik, azaz nincs rá szükség, akkor eltűnik a Panasonic televíziója, amely a januári CES-en bemutatott modell továbbfejlesztése.
https://www.youtube.com/watch?v=r4UTQUzpPho

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Van egy monitorként használt LG LCD TV-m, ami tegnap olyat produkált, hogy időnként villant egyet-egyet, majd sűrű villódzásba ment át. Kikapcsoltam vártam visszakapcsoltam, de nem volt változás. Csináltam egy gyári visszaállítást, amitől most megjavult, de motoszkál bennem, hogy valami gondja  lehet. Vélemény?

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

memora
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: memora »

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni az alábbi problémámhoz:
Van egy 7 éves Samsung LE55B650T LCD-m, ami eddig hibátlanul működött, viszont a napokban sajnos kissé beégett
7 éve használom monitorként is, és sajnos most kissé ott maradt a háttérben a tálca szellemképe (kb 2 napja látható sötétebb képeknél a derengése).

Lehet ezzel kezdeni valamit, volt már valakinek hasonló problémája, el tudta valahogy tüntetni? A neten nagyon sok féle módszert lehet találni az LCD beégés eltüntetésére, pl: napokra kikapcsolni a megjelenítőt, fehér zajt vetíteni, vagy különböző, kb: 10 óráig tartó rgb színeket mozgató, vagy fekete-fehér körkörös mozgást tartalmazó videókat, esetleg levenni a kontrasztot, és üres, fehér képet vetíteni, amíg el nem tűnik.

Van valakinek tapasztalata ebben?

Előre is köszönök minden segítséget!

Söndör
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 21

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Söndör »

Az LCD szalagkábelének valószínűleg kontakt hibája van.
Batyo-t keresd örülni fog neked.   http://www.diybulbs.com/

Köszi az infót! 
<p>Forrás: Marantz CD 67 SE; Dual 505-3; SB Classic; Sony MDS-JB 930 Eősítő: Heed Obelisk; Heed X2 Hangsugárzó: Rega R 5

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 839

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Szaisztok!

Segítség kellene egy LCD projektor ... javítás ügyében.
A projit portalanítottam - lilás foltos volt itt-ott a kép - és összeszerelés után függőlegesen csíkos lett.
Valakinek van tapasztalata ehhez hasonló problémával, illetve tudnátok ajánlani egy hozzá értő szervizes szakit?
Köszönöm!

Az LCD szalagkábelének valószínűleg kontakt hibája van.
Batyo-t keresd örülni fog neked.   http://www.diybulbs.com/
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Söndör
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 21

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Söndör »

Szaisztok!

Segítség kellene egy LCD projektor ... javítás ügyében.
A projit portalanítottam - lilás foltos volt itt-ott a kép - és összeszerelés után függőlegesen csíkos lett.
Valakinek van tapasztalata ehhez hasonló problémával, illetve tudnátok ajánlani egy hozzá értő szervizes szakit?
Köszönöm!
<p>Forrás: Marantz CD 67 SE; Dual 505-3; SB Classic; Sony MDS-JB 930 Eősítő: Heed Obelisk; Heed X2 Hangsugárzó: Rega R 5

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Miért zárod ki a koreaiakat? Én nemrég vettem 7000-es sorozatú Samsungot, és igen jó készülék. bátran tudom ajánlani. Nekem kellett az UHD, mert PC-vel és PS4-gyel közelről nézem, de nem biztos, hogy sok értelme van, ha TV-re és mozira használod. Számomra sosem volt szimpatikus ez a két márka (remélem nem haragszanak meg azok, akik ilyen készülékeket birtokolnak). Választásomnál inkább a Sony-t, Panasonic-ot, Sharp-ot részesíteném előnyben. A készüléket CSAK mozira használnám, kábeltévét nem nézünk.

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Acme »

Miért zárod ki a koreaiakat? Én nemrég vettem 7000-es sorozatú Samsungot, és igen jó készülék. bátran tudom ajánlani. Nekem kellett az UHD, mert PC-vel és PS4-gyel közelről nézem, de nem biztos, hogy sok értelme van, ha TV-re és mozira használod.

Sziasztok!

Decemberre tervezem lecserélni jelenlegi Sharp AQUOS 42" Led tv-met.

Szeretném a véleményeteket kérni, melyik márka, illetve típus az ami jó ár/érték aránnyal rendelkezik jelenleg a piacon.

Mérete 50" vagy 55". LG-t és Samsungot nem szeretnék.

A rendszerem elemei képesek a 4K -ra, ennek ellenére nem gondolnám, hogy szükségem van rá.

Tapasztalatokat, ajánlatokat akár itt, vagy privát üzenetben is várok.

A keret 300K ft.

Köszönöm előre is! 

Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Sziasztok!

Decemberre tervezem lecserélni jelenlegi Sharp AQUOS 42" Led tv-met.

Szeretném a véleményeteket kérni, melyik márka, illetve típus az ami jó ár/érték aránnyal rendelkezik jelenleg a piacon.

Mérete 50" vagy 55". LG-t és Samsungot nem szeretnék.

A rendszerem elemei képesek a 4K -ra, ennek ellenére nem gondolnám, hogy szükségem van rá.

Tapasztalatokat, ajánlatokat akár itt, vagy privát üzenetben is várok.

A keret 300K ft.

Köszönöm előre is! 

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Megnyugtatlak, nem a TV-d okozza, engem is zavar az én plazma TV-men. A stadion világítás PWM vezérlésű fénye interferál a kamera képfelvételi frekvenciájával és auto fényerősség-írisz szabályzásával. Nappali fénynél ilyen gond nincs, a hatás hasonló, mint forgó propellernél (Red Bull AIr Race, helikopter), forgó autó-motor kerekeknél (Forma1, MotoGP), ahol a fényerősség nem változik, hanem a "küllők" látszólagos helyzete. Ha a képfelvételnek és a forgás frekvenciájának aránya egész számú, állónak látod a TV-n a forgó testet (stroboszkóp hatás). Ha alap (50 vagy 60 Hz-et tudó és 24 Hz-et nem tudó) TV-n nézel 24p-s filmet, "riceg" a kép - aki ezt nem látja-tudja, az boldog ember :-)
Kérdezted a megoldást: van az a pénz, mint például az arab vagy szingapúri éjszakai futamoknál :-)

Köszi, akkor majdnem megnyugtattál. Pedig tegnap este még szarakodtam, de semmi sem segített 
pl. 1. set-top box tápjának megfordítása, 2. vibavoice kikapcsolása, 3. hdmi kábel csere, 4. hdmi megfordítás, ilyesmi. De akkor feladom. Köszi.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

HeZ
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: HeZ »

... Sokadszorra az tűnt fel és eléggé zavar, hogy a "szuperlassításoknál" vibrál a kép háttere (ezt nem tudom másként mondani, lüktet a fehér-színes tónus mondjuk másodpercenként). ...

Megnyugtatlak, nem a TV-d okozza, engem is zavar az én plazma TV-men. A stadion világítás PWM vezérlésű fénye interferál a kamera képfelvételi frekvenciájával és auto fényerősség-írisz szabályzásával. Nappali fénynél ilyen gond nincs, a hatás hasonló, mint forgó propellernél (Red Bull AIr Race, helikopter), forgó autó-motor kerekeknél (Forma1, MotoGP), ahol a fényerősség nem változik, hanem a "küllők" látszólagos helyzete. Ha a képfelvételnek és a forgás frekvenciájának aránya egész számú, állónak látod a TV-n a forgó testet (stroboszkóp hatás). Ha alap (50 vagy 60 Hz-et tudó és 24 Hz-et nem tudó) TV-n nézel 24p-s filmet, "riceg" a kép - aki ezt nem látja-tudja, az boldog ember :-)
Kérdezted a megoldást: van az a pénz, mint például az arab vagy szingapúri éjszakai futamoknál :-)

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Egy kis segítséget kérnék az alábbi probléma megoldásában: van egy ilyen tv-m (LG 55LA790V) a nappaliban, amin nézem pl. a foci EB-t.
Sokadszorra az tűnt fel és eléggé zavar, hogy a "szuperlassításoknál" vibrál a kép háttere (ezt nem tudom másként mondani, lüktet a fehér-színes tónus mondjuk másodpercenként). 
Próbáltam a képvarázslót, a legfrissebb szoftver fut rajta, hdmi kábelcsere is volt már - nem igazán van változás stb.

(A hdmi kábel a Telekomos set-top-box-ból jön direkt a tv-be.)

Valaki tud valami jó megoldást ajánlani? Köszi 

2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: theo »

Üdv tudja valaki hogy lg 55eg910v oledhez fali konzolt lehet e kapni?

theo
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Üdv.
Valaki meg tudná nekem mondani hogy mi a különbség az LG oled 55 930v és a 910v között?

http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-p ... 314137965/
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

theo
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Üdv.
Valaki meg tudná nekem mondani hogy mi a különbség az LG oled 55 930v és a 910v között?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Üdv

Vettem egy Philips led tv-t. Fejhallgatóval használnám, de rákötve, nagy alapzaj jelentkezik. Mi lehet a gond? thx

Van a fülesen hangerőszabályzó? Mennyire van feltekerve?
Jobb szokott lenni, ha a füles hangerőszabályzóját halkabbra állítjuk és a tévén vesszük fel a hangerőt.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

vigo
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: vigo »

Üdv

Vettem egy Philips led tv-t. Fejhallgatóval használnám, de rákötve, nagy alapzaj jelentkezik. Mi lehet a gond? thx

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”