Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Dimitrij »

Sziasztok! 
Tegnaptól én is beléptem a "nagyképűek":-) táborába egy Samu 50Q92-es masina jóvoltábol.Fantasztikus egy szerkezet,ami a kezemen keresztülment plazmák közül messze a legtutibb vétel.Ugyan néhány col eltérés van csak a 42"-os plazmához képest,de méretben lényegesen felülmúlja a kisebbik testvéreit.Ráadásul itt már nem téglalap alakúak a pixelek,hanem szabályos négyzetek.
Ha esetleg valaki új plazma készülék vásárlását tervezi/szvsz. ilyen mindig akad/,akkor a jelen piaci helyzetet,valamint a termékkínálatot figyelembe véve a Samu Q-s szériája a nyerő minden tekintetben.Mivel rendelkezem 42Q91-es,és 50Q92-es modellel is,ezért-mindenki a saját szemének hisz tesztet végigfuttatva-jutottam a fent említett következtetéseimre.

Üdv.:Bruno

Hali!

Én is PS50-xxx Samut néztem ki, de a leírások alapján alig van különbség a CxH és a Q sorozat között. A képük is hasonló? Sajnos nem tudom őket összehasonlítani, és mivel az áruk szinte megegyezik, akár még tanácstalan is lehetnék.

Mennyire melegszik a frontpanelük? Most LCD-m van, az elég meleg lesz. Ja, és mégegy "fontos": mekkora dobozba teszik ezt?! Furgonnal mennék érte, de nem szeretnék ott szembesülni vele, hogy nem fér be...
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bruno »

Sziasztok!

Tegnaptól én is beléptem a "nagyképűek":-) táborába egy Samu 50Q92-es masina jóvoltábol.Fantasztikus egy szerkezet,ami a kezemen keresztülment plazmák közül messze a legtutibb vétel.Ugyan néhány col eltérés van csak a 42"-os plazmához képest,de méretben lényegesen felülmúlja a kisebbik testvéreit.Ráadásul itt már nem téglalap alakúak a pixelek,hanem szabályos négyzetek.
Ha esetleg valaki új plazma készülék vásárlását tervezi/szvsz. ilyen mindig akad/,akkor a jelen piaci helyzetet,valamint a termékkínálatot figyelembe véve a Samu Q-s szériája a nyerő minden tekintetben.Mivel rendelkezem 42Q91-es,és 50Q92-es modellel is,ezért-mindenki a saját szemének hisz tesztet végigfuttatva-jutottam a fent említett következtetéseimre.

Üdv.:Bruno

PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Hát nem tudom szóba jöhetek-e?  
Szerintem mindenféleképpen. Az a pár centi...

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2575

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Sziasztok, 
Várnám olyanok jelentkezését, akiknek Samsung PS42Q91-92 típusú plazmájuk van. Szeretnék egy-két dolgot kérdezni.

Köszi
üdv.
YxVs

Hát nem tudom szóba jöhetek-e?
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Sziasztok, 
Várnám olyanok jelentkezését, akiknek Samsung PS42Q91-92 típusú plazmájuk van. Szeretnék egy-két dolgot kérdezni.

Köszi
üdv.
YxVs

Szerintem tedd fel a kérdést. Úgy hamarabb fogsz választ kapni.

YxVs
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: YxVs »

Sziasztok,

Köszi
üdv.
YxVs

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Plazma

Hozzászólás Szerző: tsc »

Plazma (elsősorban Samsung) tulajokhoz lenne egy kérdésem:

Tapasztalt -e már más ilyesmit:

Amikor egy korábban világos terület a képen feketére vált, akkor a helyén egy darabig szines pixelek villognak... Úgy két másodpercig tapasztalható a jelenség, eleinte több pixel, aztán egyre kevesebb, a két másodperc végére feketébe vált az egész terület.

Jól megfigyelhető pl. ha a nem használt bemenetek közt váltogatok a tv-n... Ilyenkor ugye a bal felső sarokban egy téglalapban ki van írva a bemenet (vagy vmi szöveg), aztán eltűnik. A helyén ott vibrál pár szines pixel egy rövid ideig.

Tudom, le kéne fotóznom.

No, kb ennyi, ez egy Samsung PS42E7H... kb. 15 hónapos, szerintem régebben ezt nem csinálta. Messziről nézve nem különösebben zavaró, de közelről azért látszik, film közben is, persze csak ha odafigyelek.

Bergen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bergen »

Csak annyit szeretnék hozzáfüzni a törtéthez, hogy nekem is egy ilyen DENON-om van Pana PV 60-assal és DVI-HDMI kábellel hajtom ( KÁCSA Audio kb. 6000 Ft ) - kipróbáltam a SCART után az RGB-t is ,de a HDMI a nyerő ! 
Jó képet !!

Köszi szépen!
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gyulus »

üdv, pana pa60 16:9 modban használom..mégis átkapcsolgat más modba..valakinek tapasztalat?köszi
üdv

Tv nézés közben: Vagy HDMI, esetleg más videóbemeneten?

Na igen, kérdezni is tudni kéne...
TV: Panasonic TX-P50GT60E

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Bezár az egyik plazmatévé-gyár  

És ennek mi a jelentősége? A Boci csokit sem Szerencsen csinálják, hanem Cseh-országban, meg a Pilóta kekszet sem Győrben. Vagy azt még ott?
Neked nem mindegy hogy a Hitachi hol gyárt panelt? Egy régi, vagy egy új gyárban?

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

üdv, pana pa60 16:9 modban használom..mégis átkapcsolgat más modba..valakinek tapasztalat?köszi
üdv

Tv nézés közben: Vagy HDMI, esetleg más videóbemeneten?

hotibi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Plazma

Hozzászólás Szerző: hotibi »

üdv, pana pa60 16:9 modban használom..mégis átkapcsolgat más modba..valakinek tapasztalat?
köszi
üdv
TV: Samsung UE65U8072FUXXH.
Erősítő: Yamaha RX-A 3080 aventage.
Mediaplayer: Dune HD Max Vision 4K.
Hangfalak: 4x Klipsch RP-160M.
Center: 1x Klipsch RP-250C.
Szub: 2x SVS SB-2000.
CD: Yamaha CDX-497.
Fejhallgató: Yamaha HPH-MT7.
Fejhallgató erősítő: Sabaj A10H.

thom
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: thom »

Bezár az egyik plazmatévé-gyár

Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hát tudod, valakinek csak születni volt nehéz. Használd egészséggel.

Az a legszebb az egészben, hogy már egy hete otthon élvezem a TV-t, és a kezemben van 38eFt a kedvezményből, de a vételárat ráérek kifizetni október közepén is.

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Mindezek egyenlege: 234eFt. Ennyiben van nekem a TV. :-D
Majd legközelebb menjünk együtt! Aurum, is hasonló módon vette a Tv-jét ugyanott, de nem ennyire jól.
Hát tudod, valakinek csak születni volt nehéz.
Használd egészséggel.

harmony72
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: harmony72 »

Hát..Neked aztán összejött az élet,mese nincs..
Gratula!

HALI
SZerintem lottóznod is kéne
TV1-Panasonic 42pv80 Tv2-Grundig elegance 100hz DVD 1 Panasonic S511E-K DVD2-Grundig gdp1100 Video:Grundig xeria65 Satellit:Skymax 56 Erősítő:Kenwood krf-v4070d Sub:Wharfedale Cube 12+ Front:Soundking skbn 9838 többi: soundking skfu2410-soundking skfu168

killbill
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: killbill »

Philips plazmákról nem nagyon lehet itt olvasni. Úgy általában milyenek, képminőségre főleg? Konkrétan egy ilyen volna jó áron:50PFP5532D, 300k alatt.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Hát..Neked aztán összejött az élet,mese nincs..
Gratula!

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Akkora csoda, ami ma történt velem, hogy el sem fogjátok hinni.

Az eddig is mesés bekerülési költséget sikerült még lejjebb faragnom. A PV70-es végül nem 253eFt-ban lesz, hanem 234eFt-ban. Ez számomra az évszázad vásárlása. :-D

Mivel már többen is érdeklődtek, hogy jött ez össze, röviden leírom itt is.

A miskolci Corában vettem meg a TV-t, ahol korábban 279eFt-ért volt kitéve, de mire érte mentem, az árát megváltoztatták 300eFt-ra. Cora Vásárlókártyával (Mastercard hitelkártya) fizettem, melyen most 6%-ot írnak jóvá utólag, ez eleve 18eFt.

Ezen kívül éppen kifogtam egy TV-vásárlási akciót, melynek keretében minden 10eFt után visszaadnak 1eFt vásárlási utalványt, ez pedig ez esetben 29eFt-ot jelent.

E-mail-ben szóvá tettem a Cora oldalán keresztül, hogy nem tartom szép húzásnak, hogy az egy hete még 279eFt-ért vesztegetett TV árát az akciójuk keretében 21eFt-tal megemelték. Erre az e-mail-re azt a választ kaptam, hogy a TV ára a nyilvántartásuk szerint most is 279eFt, és a vége az lett, hogy visszafizették az árkülönbözetet (persze csak visszáru bón formájában, de ezt a Corában szintén levásárolhatom), ill. az utólag módosított vételár miatt vissza kellett adnom 2eFt-nyi utalványt.

A végleges mérleg tehát:
+ 300eFt (vételár)
- 18eFt (kártya jóváírás)
- 27eFt (utalvány)
- 21eFt (visszáru bón)

Zoliboy
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: Zoliboy »

Sziasztok! 
mit erdemes venni most 250-300k kategoriaban?

full hd 94 samsung vagy panasonic TH-42PV70P plazma?

50-50% mozi/tv ,szamitogepet nem vagy csak nagyon ritkan kotnek ra,fenykepek miatt nem jatek.konzolt egyaltalan nem.

meretben 100cm korul elegsegesnek tunik.

koszi:MM

ui:sorry ha ismetlodo kerdes,de baromi hosszu a topic ,hogy vegig olvassam

Hali
Pana
Nem bántam meg, Király

Hali!

Nekem is Pana PV70P-m van. Nagyon tuti tv!!!

derceto
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: derceto »

Felvilágosíthatnál, mi a garancia arra, hogy pl. a VC1-be kódoló szakember helyesen állítja be azt a bizonyos flag-et?
Igazából semmi, bár nagyjából egyértelmű, hogy mikor progresszív, és mikor nem. 720 soros videó csak progresszív 24, 50 vagy 60 fps lehet (720i szabvány nincs), 1080p csak és kizárólag 24 fps-ben lehet, 1080i pedig csak és kizárólag 50 ill. 60 fps-ben. A 480/576 soros videó szintén csak interlaced lehet. Mármind a BD / HD DVD szabványban.

Ezen az alapon ne vegyük figyelembe a félkép-sorrendet se, hátha rosszul van beállítva, aztán majd rángat az anyag...
Én már sok ilyet láttam DVD-n.

Megjegyezte itt valaki, hogy ez a téma nem ide való.
Amikor oldalakon keresztül ment a diskurzus a digitális műholdas adásokról itt ebben a topicban, senki sem tiltakozott (én sem, pedig nem érdekelt).

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

[...] A progresszív flag frame-enként van tárolva, és azt jelzi, hogy milyen módon lett tömörítve, nem azt, hogy milyen volt eredetileg [...] Ha jól tudom MPEG4-AVC-ben és VC1-ben már van külön jelzés, illetve Blu-ray-es MPEG2-be is valahogy belehekkelték. [...] szűkös határidő által szorongatott - szakember bekattintja, hogy az encoder tömörítsen progresszívként [...]
Felvilágosíthatnál, mi a garancia arra, hogy pl. a VC1-be kódoló szakember helyesen állítja be azt a bizonyos flag-et?

Ezen az alapon ne vegyük figyelembe a félkép-sorrendet se, hátha rosszul van beállítva, aztán majd rángat az anyag...

Más. Megjegyezte itt valaki, hogy ez a téma nem ide való. Emlékeztetném rá, hogy a felvetés onnan indult, hogy a plazmák a progresszív képet szeretik, a DVD-ket meg váltott soros TV-khez találták ki, viszont a mozifilmek természetüknél fogva progresszív tartalommal bírnak. Az itt folyó diskurzus tehát nem elsősorban az MPEG lelki világáról szól, hanem a plazmán való tökéletes képmegjelenítés mikéntjéről.

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Plazma

Hozzászólás Szerző: blakey »

Olvass vissza egy pár oldalt és megkapod a jó infót. Voltak gondok a panával, de lehet, hogy már megoldódtak. Ha a méret a lényeg, akkor pana, de olvass vissza, sók jó infót találsz.
Amúgy a full HD szerintem 50"-tól felfelé látszódik normálisan (van értelme).

harmony72
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: harmony72 »

Sziasztok! 

50-50% mozi/tv ,szamitogepet nem vagy csak nagyon ritkan kotnek ra,fenykepek miatt nem jatek.konzolt egyaltalan nem.

Hali
Pana
Nem bántam meg, Király
TV1-Panasonic 42pv80 Tv2-Grundig elegance 100hz DVD 1 Panasonic S511E-K DVD2-Grundig gdp1100 Video:Grundig xeria65 Satellit:Skymax 56 Erősítő:Kenwood krf-v4070d Sub:Wharfedale Cube 12+ Front:Soundking skbn 9838 többi: soundking skfu2410-soundking skfu168

morosini

Plazma

Hozzászólás Szerző: morosini »

Sziasztok!

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”