Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Ja megrendeltem a Pana TX-32lx700 péntek körül megjön ha minden igaz.
Ezen a hétvégén nem lesz új Panám mert ebben a kis országban ha valaki nem olyat akar venni mint a nagy többség akkor tovább tart a vásárlás.
NINCS készleten mert úgy gondolták ilyet úgysem vesz senki.
Csak én vagyok ilyen …
NA mindegy majd jövő hét szerda körül ha minden igaz de ebben már így elég nehéz hinni.
Lcd, Led, Oled TV-k
- A micu nagyon belendult:
- ossze kell masolni a sorokat egy link-e es ugy menni fog:
http://www.mitsubishielectric.com/news/ ... HDTVs.html
http://www.mitsubishielectric.com/news/ ... HDTVs.html
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Lcd, Led, Oled TV-k
Végülis a Sony-t vettem meg.Köszönöm a tanácsokat,hozzászólásokat.
Mondjuk az aláírásodban szereplô márkák után nem volt meglepô .
Grat. s jó tv-zést.
- silboy
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 5
Lcd, Led, Oled TV-k
Lassan összeáll a kép.Sony KDL-32U2000 és Panasonic TX-32LE7P a befutó eddig.A Sonyban van digitális tuner,megér ez plussz 20eFt-ot?
Ha nincs rá szükséged és úgy érzed, hogy képileg nem nyújt többet a sony akkor jó a pana is. Állítólag az új paneles panák nem olyan rosszak. Ha mondjuk sonyból legalább az S-et választanád akkor lehet, hogy megérné a többletet, de nézd meg a 2 tv-t egymás mellett, ha tudod. De bármelyiket választod, jól jársz.
Végülis a Sony-t vettem meg.Köszönöm a tanácsokat,hozzászólásokat.
HÁZIMOZI & HIFI - TV: Sony KD-60XF8305 AVR: Denon AVR-X2500H AMP: Audiolab 6000A front: Dali Opticon 2 & Dynaudio Emit M20 center: Dali Opticon Vokal rear: Dali Zensor 1 minidisc deck: Sony MDS-JE640
Lcd, Led, Oled TV-k
Lassan összeáll a kép.Sony KDL-32U2000 és Panasonic TX-32LE7P a befutó eddig.A Sonyban van digitális tuner,megér ez plussz 20eFt-ot?
Ha nincs rá szükséged és úgy érzed, hogy képileg nem nyújt többet a sony akkor jó a pana is. Állítólag az új paneles panák nem olyan rosszak. Ha mondjuk sonyból legalább az S-et választanád akkor lehet, hogy megérné a többletet, de nézd meg a 2 tv-t egymás mellett, ha tudod. De bármelyiket választod, jól jársz.
Lcd, Led, Oled TV-k
Üdv!
Vennék egy 46"-52"-os full hd lcd-t. Talán inkább a nagyobbat, bár nemtudom megéri-e a + 150-200e-t. Azt tudom hogy a tv képe nem lesz olyan jó mint a mostani 42" samu plazmámnak, de a konzol, és a bd miatt viszont kellene.
Van valakinek tapasztalata, pl. a toshiba, sharp, jvc esetében?
Az 52-es sony, és samut a hétvégén megnézem valamelyik üzletben.
Egyébként jóminőségű UPC szolgáltatásom van, ez is csúnya lesz a full hd-n?
- silboy
- Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k
HÁZIMOZI & HIFI - TV: Sony KD-60XF8305 AVR: Denon AVR-X2500H AMP: Audiolab 6000A front: Dali Opticon 2 & Dynaudio Emit M20 center: Dali Opticon Vokal rear: Dali Zensor 1 minidisc deck: Sony MDS-JE640
Lcd, Led, Oled TV-k
Egyébként a Sony milyen a többihez képest ebben az alap kategóriában?
Jó. Mikor én vettem a sony-t, mellette volt egy sharp és szinte ua. volt, csak akkor sharp nem volt feketében, egyébként majdnem ua. a szolgáltatások.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ez nem LG, hanem Sharp.
Igen, valamit elnéztem .
Szóval, ilyen olcsó lenne? Meg kell nézni.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony V-s sorozatánál viszont nem érzem ezt, mintha nem is lcd lenne (persze most azért túlzok).
Egyáltalán nem túlzol, én is ezt éreztem. Alul-felül a fekete csíkban (1:2.35-ös képarányú volt a film) mintha ki lett volna kapcsolva a panel, olyan dögfekete volt. Én bevallom, még a kissé rikító plazmák mellett is szebbnek találtam a Sony LCD-ket. Egyszerűen a legkellemesebb volt nézni őket. Belegondolni sem merek mit tudhat egy SXRD.
A Samunál én valahogy azt éreztem, hogy a mérnökök vért xartak, hogy minél élethűbb legyen a kép, de ez az erőlködés látszik is rajta. Valahogy "túl van állítva" az egész. Plusz a Sony mellett olyan, mintha le lenne nyalva fényes lakkal az egész képfelület.
- silboy
- Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k
LC-32 SA1E 139.000 Ft
És nagyon jó képe van
Csak az LG panelek foltosodnak (nincs homogén háttere), de ha ez nem zavar akkor valóban elfogadható. Én még jó képû LG LCD-t nem láttam csak plazmába.
Ez nem LG, hanem Sharp.
És a Sharp az LCD-ben a Numero1
Akkor megnézem ezt a Sharp-ot is,persze ha találok valahol.Egyébként szinte 100%-ig tv nézésre használnám.Az LG akkor kihúzva a listából,Sony meg nem nagyon van ilyen árban.Egyébként a Sony milyen a többihez képest ebben az alap kategóriában?
Lcd, Led, Oled TV-k
LC-32 SA1E 139.000 Ft
És nagyon jó képe van
Csak az LG panelek foltosodnak (nincs homogén háttere), de ha ez nem zavar akkor valóban elfogadható. Én még jó képû LG LCD-t nem láttam csak plazmába.
Ez nem LG, hanem Sharp.
És a Sharp az LCD-ben a Numero1
Lcd, Led, Oled TV-k
LC-32 SA1E 139.000 Ft
És nagyon jó képe van
Lcd, Led, Oled TV-k
Esetleg ebben az árkategóriában tudtok ajánlani jobb vételt?
Az m5-ös MM-ben láttam egy Sharpot, nem néztem meg, hogy melyik modell, de 200 alatt volt. A Sharpnak jó paneljai vannak.
LC-32 SA1E 139.000 Ft
És nagyon jó képe van
Lcd, Led, Oled TV-k
Az m5-ös MM-ben láttam egy Sharpot, nem néztem meg, hogy melyik modell, de 200 alatt volt. A Sharpnak jó paneljai vannak.
- silboy
- Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k
TX-32LE7Fez jobb
Megtudnád mondani,hogy miért?
Azért mert ez az idei panákhoz tartozik.Vasárnap láttam egymás melett a két tvt valami bemutató ment rajtuk de az tisztán látszott hogy a szinek sokkal mélyebbek élesebbek voltak.185ezer az ár amenyiért láttam és maga a tv is tetszett jó volt az összbenyomás ahoz képest hogy az idei Pana lcd tvk közül ez az alapmodell
Lcd, Led, Oled TV-k
Az átlag felhasználó viszont sokszor pont az ellenkezőjét szereti, és szerintem ezért vannak alapból túlvezérelve ezek a tv-k.
Igen, mindent a szemnek elven próbálja némelyik gyártó a termékét eladni és sokan be is dôlnek, hogy milyen jót vettek és milyen olcsón. Mindig jól megszoktam nézni, hogy mégis mivel állok szembe, mert lehet, hogy pl. a kinézett samu jó, csak otthon szépen be kell állítani.
Nem vagyok samu ellenes, mert a crt-n sikerült jó képet beállítani, amire mindenki azt mondja, hogy milyen szép képe van. Igen valóban az de kb. 10 hónapig állítgattam (néha, hetente), hogy jó legyen és ebbôl egy darabig elegem lett.
Lcd, Led, Oled TV-k
Szerintem egyről beszélünk, …
Majdnem, ha alapbó túl van kalibrálva akkor soha nem fogod elérni, hogy megfelelô legyen.
Rendben, én elfogadom amit írsz, én is sokat állítgattam mire elfogadható a természeteshez hasonló képet kaptam a S71-en, de végül egészen jól sikerült. Ennek ellenére mégis megváltam tőle, pont azért mert én nekem is magasabbak az elvárásaim a színhűség és az itt nem említett fekete képpel kapcsolatosan. Az átlag felhasználó viszont sokszor pont az ellenkezőjét szereti, és szerintem ezért vannak alapból túlvezérelve ezek a tv-k.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Lcd, Led, Oled TV-k
Szerintem egyről beszélünk, …
Majdnem, ha alapbó túl van kalibrálva akkor soha nem fogod elérni, hogy megfelelô legyen, természetesen mindenkinek más a látása, de ha alapból minden normálra van állítva, akkor gyönyörûen el tudod érni azt, hogy írtó piros legyen, vagy tökéletes fekete fehér. A sony szervízmenüjében szinte minden középállásba van (legalábbis a régin így volt) és ehhez képest van megállapítva a normal szín, a samunál (nálam) minden jól fel volt tekerve (ez szándékos a samunál). Az alapmenübôl ki tudod venni, hogy ne legyen piros, de ahogy Shyciii-nek, úgy nekem se tetszik, hogy állítgassak, mert alapból sz@r.
A RGB-t meg állíthatod úgy ahogy neked tetszik, de ha a szervízmenüben nem alapállásban van akkor már nem jó RGB képet kapsz. Az alapmenü a szervizmenü alárendeltje és a módosítások nem változtatják a szervízmenü beállításait.
Lcd, Led, Oled TV-k
Az új Samukban már mindent lehet normál menüből is állítani
Az kevés, sajnos a samu alapból magassabbra veszi a színek mértéket. Az alap beállításai sokkal teltebb színekkel rendelkezik, mint a sony. Azért mondom, hogy a samut alapból a szervízmenüben kell állítani, mert a normál állapota nagyon dúrván piros. Ezt nevezem szemfényvesztésnek. Pl.: az rtl-en nézed a híradót és a bemondó úgy néz ki mintha bekenték volna sárgarépával, abban a pillanatban elkezdesz állítgatni, hogy jó legyen a színe, de egy másik helyzetben már nem jó a bôrszín. Az a minimum, hogy lehet állítani minden cuccot a színeknél, a sony-n is lehet és megse kell. Szóval, nekem az a véleményem, hogy samut szervízmenübôl kell jól beállítani és utána a normal képmód is nagyon szép lehet (nekem sikerült).
Szerintem egyről beszélünk, az én S71-ben még csak a szín hőmérséklete és a szín általános telitettségét lehetett állítani, de az új 8-as sorozatban már lehet az RGB színeket külön is, tehát pl. lejjebb tudom venni a piros színeket függetlenül a többitől, vagy akár a fehéregyensúlyt is tudom állítani.
Ja, és én nem állítom, hogy ettől lesz jó egy tv, de szerintem jó hogy benne van egy ilyen lehetőség is.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Lcd, Led, Oled TV-k
Az új Samukban már mindent lehet normál menüből is állítani
Az kevés, sajnos a samu alapból magassabbra veszi a színek mértéket. Az alap beállításai sokkal teltebb színekkel rendelkezik, mint a sony. Azért mondom, hogy a samut alapból a szervízmenüben kell állítani, mert a normál állapota nagyon dúrván piros. Ezt nevezem szemfényvesztésnek. Pl.: az rtl-en nézed a híradót és a bemondó úgy néz ki mintha bekenték volna sárgarépával, abban a pillanatban elkezdesz állítgatni, hogy jó legyen a színe, de egy másik helyzetben már nem jó a bôrszín. Az a minimum, hogy lehet állítani minden cuccot a színeknél, a sony-n is lehet és megse kell. Szóval, nekem az a véleményem, hogy samut szervízmenübôl kell jól beállítani és utána a normal képmód is nagyon szép lehet (nekem sikerült).
Lcd, Led, Oled TV-k
Remek. TV-től függetlenül én mindig azokat a termékeket díjaztam, ahol nem kell állítgatni/módosítgatni, hanem csak adja önmagát, ami pedig a saját pályáján a legjobbak közé teszi.
Lcd, Led, Oled TV-k
Az új Samukban már mindent lehet normál menüből is állítani , mint dinamikus kontraszt, gamma, a színek részletes állítási lehetősége stb., persze jó szem kell hozzá.
Lcd, Led, Oled TV-k
Már pár évvel ezelôtt olvastam az elektronline-on vagy valahol máshol (már nem tudom), hogy a samuk túl vannak kalibrálva, a kis samum is nagyon pirosra, és hihetetlenül meseszerû színekkel volt megáldva. Megvétel után egybôl szervízmenü és szépen be kell állítani a színeket. El tart egy darabig, de szép képet lehet varázsolni. A sony-k a természetességre vannak állítva, nekem a siny képe tetszik, a samuké csak szervízmenü beállítása után derül ki, hogy mennyire szép, mert elôfordulhat, hogy nem lehet olyan szépen beállítani.
Az a bajom a színek állítgatásával (miszerint mennyire legyenek túlsúlyban vagy fordítva), attól még nem lesz szép természetes lágyszínűek. Ezekkel csak azt érem el amit pl mondtál, hogy a visszaveszek a pirosból, és akkor nem lesz mindenki berugott pirospozsgás arcú emberke. De a lényegen nem változtat. Attól még az LCD-k zöme nagyon élénk rajzfilmszerű színeket produkál. Sony V-s sorozatánál viszont nem érzem ezt, mintha nem is lcd lenne (persze most azért túlzok). Valahol mintha régebben olvastam volna, hogy a panelen valamilyen speciális réteget/anyagot használnak, amitől valósághűbbek lesznek a színek, hasonlóan mint a plazmánál.
Más meg max tükröződésgátló bevonatot alkalmaz és csókolom (nah jó most is kicsit eltúloztam)
Lcd, Led, Oled TV-k
Már pár évvel ezelôtt olvastam az elektronline-on vagy valahol máshol (már nem tudom), hogy a samuk túl vannak kalibrálva, a kis samum is nagyon pirosra, és hihetetlenül meseszerû színekkel volt megáldva. Megvétel után egybôl szervízmenü és szépen be kell állítani a színeket. El tart egy darabig, de szép képet lehet varázsolni. A sony-k a természetességre vannak állítva, nekem a siny képe tetszik, a samuké csak szervízmenü beállítása után derül ki, hogy mennyire szép, mert elôfordulhat, hogy nem lehet olyan szépen beállítani.