Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Tehát ahhoz hogy 720p-s videot nézzek plazmán mindenképp PC kell ???
Egy BD vagy HD DVD player se jó ere a célra ???
Ez elég érdekes a mai világban, hogy nem is fullhd-s anyagot se lehet asztali lejátszóval játszani.
TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.
Lcd, Led, Oled TV-k
Orulok, hogy ujra "latlak" . Mint irtam, csak nagyon ritkan:- TV-bol csak hirado es neha sport(K1, kosarlabda).
- DVD-t soha nem is neztem: ehelyett volt az xvid, de most mar azt sem nagyon.
Bambulasra (kaja kozben) a sorozatok nagyon jok: Lost, Heroes, Supernatural, Battlestar Galactica stb... Ha nem rohansz, akkor meg felirat is lesz hozza, de igazabol konnyen erthetoek ...
Ugye az elonyeit nem kell emliteni a mi TV adasinkhoz kepest: 720p, 16:9, 5.1 hang
Termeszetesen angolul kell valamennyire tudni, ha nincs felirat ...
Jaham, így érthető. bár sportcuccokat nem LCD-n néznék, inkább plazmán (bár én a focit követtem komolyabban. abban az esetben továbbra is plazmán nézném). De az is igaz, hogy pc-vel összekötve LCD lenne a jobb. Ezt hívják patt helyzetnek
Kajás-bambulás nálam 18:30-kor kezdődik kb. Esélyem se lenne elkapcsolni a tvadásról. Akkor szinte mindig hiradót és társait "kell" nézni. Mire komolyabban leülök tv-tnézni, addigra este van, és akkor vagy asszony divx-ei mennek, vagy dvd. Ritka esetben tvadás. Mondjuk én nem nagyon vagyok oda a sorozatokért, eltekintve 2-3-at
Lcd, Led, Oled TV-k
Neked külön tv van a tvadásra és dvd-re? Vagy ezek a forrásokat egyáltalán nem használod? Bármennyire is szar műsor van a tvben általában, azért általában arra szoktam én is bambulni ha pl kajálok meló után
Orulok, hogy ujra "latlak" . Mint irtam, csak nagyon ritkan:
- TV-bol csak hirado es neha sport(K1, kosarlabda).
- DVD-t soha nem is neztem: ehelyett volt az xvid, de most mar azt sem nagyon.
Bambulasra (kaja kozben) a sorozatok nagyon jok: Lost, Heroes, Supernatural, Battlestar Galactica stb... Ha nem rohansz, akkor meg felirat is lesz hozza, de igazabol konnyen erthetoek ...
Ugye az elonyeit nem kell emliteni a mi TV adasinkhoz kepest: 720p, 16:9, 5.1 hang
Termeszetesen angolul kell valamennyire tudni, ha nincs felirat ...
(torrent-en keressetek ra ...)
Milyen lejátszóval nézed a 720p-s DVD adásokat ???
ezek NEM DVD-k ...
A multkor vettem eszre itt egy topicot, es oda irtam be egy rovid leirast:
"PC képe a HDTV-n, trükkök, felbontások az egyes típusoknál" http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=9705
Szerintem tovabbi kerdeseket ott ...
Lcd, Led, Oled TV-k
Én sokat néztem az MM-be az LCD TV-ket de nem tetszettek a kásás, mosódós képük miatt. Persze nem a HD-s demo anyagot kell nézni hanem rá kell tenni egy antennajelet.....
Miert nem ??? En, amiota mevgvettem a 37"-es LCDTV-t , szinte nem nezek TV adast (hirado, neha sport), s divx-et sem, csak 720p-s HD anyagokat.
Persze: mindenkinek azzal a forrassal kell/kellene neznie vasarlaskor, amivel majd hasznalni fogja.
Miert nem ??? En, amiota mevgvettem a 37"-es LCDTV-t , szinte nem nezek TV adast (hirado, neha sport), s divx-et sem, csak 720p-s HD anyagokat.
Persze: mindenkinek azzal a forrassal kell/kellene neznie vasarlaskor, amivel majd hasznalni fogja.
TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.
Lcd, Led, Oled TV-k
Neked külön tv van a tvadásra és dvd-re? Vagy ezek a forrásokat egyáltalán nem használod? Bármennyire is szar műsor van a tvben általában, azért általában arra szoktam én is bambulni ha pl kajálok meló után
Lcd, Led, Oled TV-k
Én sokat néztem az MM-be az LCD TV-ket de nem tetszettek a kásás, mosódós képük miatt. Persze nem a HD-s demo anyagot kell nézni hanem rá kell tenni egy antennajelet.....
Lcd, Led, Oled TV-k
....
Videó??? pff márvagy 3 éve nincs videóm, mit vársz egy analóg forrástól??
persze hogy nemlessz éles és tiszta a kép....
Es azt nem is kell mondanunk, hogy VHS eseten egy 1366*768 -as panelre 352*288 -as jelet kuldunk ki
De komolyra forditva a szot, ahogy a tobbiek is mondtak: nalad (vadaszcsiga) valszeg a kabel a ludas ...
- retroflexus
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
....
Nálam a kép tökéletes, a TV adás maga is elég korrekt, a dvd kitünő, HDMI-n... mint az álom...
Jó és a DVD miért nem tökéletes a tv-n, a régi orosz tv-n szebb volt a kép!!!Abba sem jó a Scart csatlakozó a tv és a lejátszó között?Megjegyzem a dvd lejátszó is sony.
Lcd, Led, Oled TV-k
a kontrasztot énsem vágm kimondottan de amit venni akarat annak 5000:1-hez ez 7000-res és anyival jobb hogy ez ténylegesen látható ha nem pont szemből is nézzi az ember... én nemvettem le ezt a kontasztot igy szép élesek a színek és adásfüggő hogy a kép is!
Az a 7000:1-hez és 5000:1-hez kontrasztot ne hasonlítsuk a plazmához, mert ez a két érték dinamikus kontraszt. Köze nincs a valós kontraszthoz (jó ha a tényleges kontraszt eléri az 1300:1-hezt). A kép paramétereit változtatják, hogy mélyebb feketét érjenek el, közben meg a képminőséget áldozzák fel etéren.
Mondjuk a plazma 10000:1-hez értéke is általában csalós, mert az ON-OFF kontraszt, de akkor is mérföldkövekkel jobb, mint az LCD-é.
Lcd, Led, Oled TV-k
....
Ó hát persze, MM-be sok a droid!
a kontrasztot énsem vágm kimondottan de amit venni akarat annak 5000:1-hez ez 7000-res és anyival jobb hogy ez ténylegesen látható ha nem pont szemből is nézzi az ember...
én nemvettem le ezt a kontasztot igy szép élesek a színek és adásfüggő hogy a kép is! amugy ezeken a tv-ken pl: UPC direct sokkal szebb képet produkál, mert az digtális, tehát nincs zaj az adásban, T-home ot nemtudom azt nemláttam még, de gondolom hasonló az is!
Lényeg a lényeg, fasza azt kész...
Alpesi tájra visszatérve, hát igen enyi erővel nézheti az ember a duna tv-t mikor az akvárium van, ha még van egyáltalán
Projektor: InFocus LP 420 DLP
TV: Samsung LCD LE32S8 82cm, 16:9 HD-Ready
DVD Player: Yamada DVD Mi220x - HDMI
Sound: Genius 5.1 Home Theater
Digi Foto: Samsung D70
Konzol: PlayStation 2, PSP
Lcd, Led, Oled TV-k
Nézz meg egy plazmát és rájössz.
Megnéztem, de a közelébe sem ér....
azért az a 7000:1-es kontraszt kicsit odabasz,
ehezképest a plazma fakó mint a zsebbe hagyott buszjegy a mosás után..
nade izlések és pofonok, igaziból mindegy, nekem ez maximálisan megfele,
nem is érdekel hogy van-e jobb, biztos hogy van, hogyne lenne....
de nekem ez megfelel tv-t nézni, filmre meg ugyis projektor kell....
ennyi
Amúgy sose értettem ezeket akontraszt értékeket.
Valaki felvilágosíthatna, de én a plazmámom kb 50%-ra vettem le a kontrasztot de így bőven jó elvileg az nálam 100000:1-hez van a gyári leírás szerint.
De gondloom ez nem konstans hanem dinamikus vagyis jelenetfüggő.
Vannak uj Sansung LCD-k az MM_ben, megkértem az eladókat tegyünk rá sima antennajelet a HD demó helyett de ez nem lehetséges , ezt mondták.
Mondom , kösz, de otthon az ember nem HD demót néz alpesi tájjal, hanem mondjuk reteklét meg csigát vagy echót stb.
Egyébként aki most jár MM-be az jót fog röhögni, ugyanis MINDEN Medimarktos DOLGOZÓ HÁTÁRA RÁ VAN ÍRVA, HOGY HÜLYE elég nagy betűkkel !!!
Hát ez igaz.....
Lcd, Led, Oled TV-k
Megnéztem, de a közelébe sem ér....
azért az a 7000:1-es kontraszt kicsit odabasz,
ehezképest a plazma fakó mint a zsebbe hagyott buszjegy a mosás után..
nade izlések és pofonok, igaziból mindegy, nekem ez maximálisan megfele,
nem is érdekel hogy van-e jobb, biztos hogy van, hogyne lenne....
de nekem ez megfelel tv-t nézni, filmre meg ugyis projektor kell....
ennyi
Lcd, Led, Oled TV-k
De milyen?Rém?
Nemértem mértlenne RÉM álom....
Lcd, Led, Oled TV-k
De milyen?Rém?
Mindenütt egybeírsz mindent,vagy csak tévé ügyben?
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
De milyen?Rém?
Lcd, Led, Oled TV-k
mint az álom...
De milyen?Rém?
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
Gratula! Nem LE32S81B az a W?
Nem B, hanem W
Lcd, Led, Oled TV-k
....
Nálam a kép tökéletes, a TV adás maga is elég korrekt, a dvd kitünő, HDMI-n... mint az álom...
- vadászcsiga
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!Tegnap kaptam egy Sony Bravia LCD tv-t , de valahogy egyáltalán nem azt hozza, amit elvár az ember. Hozzákötöttem a régi videomat a régi kábelével és valami szörnyen elkezdett mozogni a kép úgy 3 mp-ként megmozdult és hullámzott a kép.
Először azt hittem -mondom totál laikus, kezdő, amatőr vagyok!- a tv hibás!
Aztán bedugtam az antennát direktbe a tv-be , na így már szupibb lett!
Kérdés: hogy tudom használni a videot és a dvd-t úgy, hogy ne mozogjon a kép???A dvd-nél meg az volt az érdekes, hogy mp-ként homályosodott a kontúr.
Valami kábelgond vagy a tv rossz? vagy az lcd már csak ilyen- de akkor nagyon...
Nálam meg a videóról lejátszott anyag másodpercenként villog, a DVD-vel rendesen működik.Holnap megpróbálok egy jobb sacart kábelt venni.
- vadászcsiga
Lcd, Led, Oled TV-k
Romzol!Megtaláltam a leírást (azért nem sikerült sokáig mert nem Shyciii írta hanem valaki más).
Nálam minden Dynamic kezdetű sor "ON"-ra van állítva.Még próbálgatom de azt hiszem nekem a gyári beállítások teljesen megfelelnek.
Romzol úgy értette, hogy nemrég írtam meg neki emailben.
A lényege, hogy a dynamic dimminget és a mellette levő másik dynamicot kapcsold ki.
Alapesetben a Dynamic contrast is jó ha ki van kapcsolva, de az nekem alapból OFF-ot mutatott (lehet hogy menüből szabélyozza valami).
Értem, így már más.Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.
Lcd, Led, Oled TV-k
Valami kábelgond vagy a tv rossz? vagy az lcd már csak ilyen- de akkor nagyon...
Egy jobb kábel megoldaná a gondodat, az lcd sem hullámzik, ha jó a kábel akkor stabil a kép. A videót érdemes egy jobb minôségû s-video vagy scarttal összekötni.
- retroflexus
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Tegnap kaptam egy Sony Bravia LCD tv-t , de valahogy egyáltalán nem azt hozza, amit elvár az ember. Hozzákötöttem a régi videomat a régi kábelével és valami szörnyen elkezdett mozogni a kép úgy 3 mp-ként megmozdult és hullámzott a kép.
Először azt hittem -mondom totál laikus, kezdő, amatőr vagyok!- a tv hibás!
Aztán bedugtam az antennát direktbe a tv-be , na így már szupibb lett!
Kérdés: hogy tudom használni a videot és a dvd-t úgy, hogy ne mozogjon a kép???A dvd-nél meg az volt az érdekes, hogy mp-ként homályosodott a kontúr.
Lcd, Led, Oled TV-k
Romzol!Megtaláltam a leírást (azért nem sikerült sokáig mert nem Shyciii írta hanem valaki más).
Nálam minden Dynamic kezdetű sor "ON"-ra van állítva.Még próbálgatom de azt hiszem nekem a gyári beállítások teljesen megfelelnek.
Romzol úgy értette, hogy nemrég írtam meg neki emailben.
A lényege, hogy a dynamic dimminget és a mellette levő másik dynamicot kapcsold ki.
Alapesetben a Dynamic contrast is jó ha ki van kapcsolva, de az nekem alapból OFF-ot mutatott (lehet hogy menüből szabélyozza valami).
Lcd, Led, Oled TV-k
OFFTOPIC:
vadászcsiga: Ha láttál volna normális CRT TV-t rendesen beállítva jó forrásról, akkor sírva rohannál el az LCD TV-d feketéje elől
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
- vadászcsiga
Lcd, Led, Oled TV-k
Gratula!
Nem LE32S81B az a W?