Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Hát igen!Ezeket az utánhúzásokat a Movie Plus módnál a video proci csinálja,mivel a kép folytonosságának érdekében plusz képkockákat illeszt be a filmbe.Érthetőbben,kiszámolja milyen tartalmú képkockát kell beilleszteni az A és B képkocka közé,hogy az ne akadozzon,töredezzen.Ezt az eljárást már láthattuk több-kevesebb sikerrel is a képcsöves TV-k esetén/.Azt hiszen a Philips Digital Real Motion-nek nevezte.Nagyon hasznos funkció tud lenni,de ha nagyon sok képi információ "szaladgál" fel-le,jobbra-balra,akkor könnyen zavarba tudja hozni a megjelenítőket.Erre nagyon jó példa,amior egy erdőben álló fákat filmeznek, oldalirányban,gyorsabb mozgás mellett.Bizony akad egy-két fatörzs,ami külön mozog a lombjától:-).
PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black
Plazma
Sziasztok !
A Panasonic 42PV70. üzemóráját hogy tudom megnézni ?
Köszi a segítséget !
Plazma
Sziasztok!
Segítsetek légyszi, ha tudtok.
Adott egy Samsung PS42Q92 tv, most vettem hozzá a Pana dvd felvevőt, és HDMI kábellel összekötöttem őket. A jelenség, hogy a DVD képer bár qrva éles, a közeli képeknél az emberek feje körül egy plusz kontúr látható. Nem igazán szellemkép , ez is nagyon éles szélű, csak hát zavaró, hogy dupla éle van sokmindennek.
Szerintetek kábel, vagy valami beállítás hiba?
Szia,
Nekem is Q92-esem van, és én is észrevettem ezt a jelenséget.
Az élesség nekem 65%-on van, ez lehet valóban a gond?
Biztos, hogy nem kábel hiba mert én műholdas adásoknál is tapasztaltam ezt SCART-on, és DVD-n is komponensen.
Bruno, Tonyka!
Ti ilyet nem vettetek észre?
üdv
YxVs
Nekem is csak 50-n van az élesség mint Brunonak,én néha némi utánhúzás látok gyors mozgásoknál,ha be van kapcsolva a Movie Plus.
Ha beléptek a szervízmenübe (standby állapotban Info-Menü-Mute-Power) akkor bal oldalon alul kiír egy dátumot. Ez minek a dátuma? A szoftveré? És nektek mi ez a dátum?
Plazma
Sziasztok!
Adott egy Samsung PS42Q92 tv, most vettem hozzá a Pana dvd felvevőt, és HDMI kábellel összekötöttem őket. A jelenség, hogy a DVD képer bár qrva éles, a közeli képeknél az emberek feje körül egy plusz kontúr látható. Nem igazán szellemkép , ez is nagyon éles szélű, csak hát zavaró, hogy dupla éle van sokmindennek.
Szia,
Biztos, hogy nem kábel hiba mert én műholdas adásoknál is tapasztaltam ezt SCART-on, és DVD-n is komponensen.
Bruno, Tonyka!
üdv
YxVs
Nekem is csak 50-n van az élesség mint Brunonak,én néha némi utánhúzás látok gyors mozgásoknál,ha be van kapcsolva a Movie Plus.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Plazma
Ettől élesebb az átmenet, de ha túlhúzzák a szűrőt akkor fekete/fehér körvonalakat hoz létre.
Ez nem fekete/fehér körvonal, hanem inkább ilyen áttetsző szellemkép, amit maga után húz. Olyasmi, mintha vízen keresztül néznél valamit.
Persze ettől még lehet a túlzott élesség hibája. Este ki is próbálom...
Köszi
Megnézted mi a probléma??? A 42Q92H a másik amit megvennék a PV70-es mellett, és most már csak 10 ezer ft-al drágább. Szinte egy árban van. Akkor szerintetek melyik lenne a jobb vétel???
Plazma
Én az élességet nem igazán szoktam 50% fölé állítani,mivel a gyengébb jeleknél adódó digitális zajokat is kiélesíti.Viszont az éljavítást be szoktam rajta kapcsolni,ha jó minőségű DVD-t,vagy Blu-ray-t nézek a megjelenítőn.
PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
Plazma
Ettől élesebb az átmenet, de ha túlhúzzák a szűrőt akkor fekete/fehér körvonalakat hoz létre.
Ez nem fekete/fehér körvonal, hanem inkább ilyen áttetsző szellemkép, amit maga után húz. Olyasmi, mintha vízen keresztül néznél valamit.
Persze ettől még lehet a túlzott élesség hibája. Este ki is próbálom...
Köszi
Plazma
A sharpen nagyjából azt csinálja, hogy megkeresi a kontrasztos éleket a képen, és aztán a sötétebb oldalát tovább sötétíti, a világosabbat tovább világosítja. Ettől élesebb az átmenet, de ha túlhúzzák a szűrőt akkor fekete/fehér körvonalakat hoz létre.
Plazma
Sziasztok!
Szia,
Bruno, Tonyka!
üdv
YxVs
Plazma
Valószínűleg az "élesség" vagy "sharpness" beállítás van túlhúzva, ez egy utólag alkalmazott képfeldolgozó szűrő (például photoshopban a sharpen megfelelője). Szerintem nyugodtan leveheted akár nullára is...
Plazma
Sziasztok!
Plazma
Legalább kérdez. Azért van a fórum. Ha mindenki mindent tudna, csak vitafórum lenne.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE
Plazma
De undokok tudtok lenni!
Azért kérdez,mert nagyon nincs képben.
Valahol az elektromos áramnál kellene kezdeni!
Plazma
Esetleg a HDMI-s DVD lejátszók sima mezei gépek, csak a HDMI csatival továbbítják a képet és nem az AV kábellal, és így jobb hagyományos DVD film minősége???
Ok, köszi!!
- Davenport74
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Plazma
Nos, bocsi hogy megint kérdezek, de mostanság tájékozódom a Plazma világában, és 1-2 dolog nem tiszta.
Ha van egy HD Ready TV, hogy jobb minőségben nézzem a DVD filmeket ahhoz kell egy HD DVD lejátszó. És a két készüléket ugye a HDMI csatlakozón kell összekötni? Akkor a HDMI-s DVD lejátszó http://www.globalplaza.hu/multi_product.php?id=62329 mint például ez is a linken tökéletesen játsza a HD DVD-ket??? Vagy hogy is van ez????
Ezt nem hiszem el.
Vagy mégis?
Plazma
Isten ments, hogy én itt Samsungellenesnek tűnjek vagy nemistudom.Ellenben annyi jót hallottam a panasonicokról,pl hogy nekik a plazmákban minden egyes alkatrész saját gyártású(nem tudom reklámfogás e és én vagyok a legnagyobb balek aki beveszi, mindenesetre biztató, vajon a samsungnál is így van ez? kétlem..és tényleg nem akarok fikázni, nekem egyszerűen mint márka nem igazán jöhet számításba(rossz beidegződés, buta gondolkodás? lehet)).
Ezenfelül láttam prezentációs videókat, ahol azis kiderült, hogy a karácsonyi szezonban(ahol ugye elvileg legtöbb elektronikai cikk fogy) a panának 54% os piaci részesedése volt európai szinten(ez megint lehet reklámfogás,és kamu mindenesetre ha sok jót hall az ember egy adott termékcsaládról/gyártóról akkor annyir merészelhet hinni, hogy egy része legalább igaz), azonkívül mikor érdeklődő időszakom volt(kb 2 hónap vacilálás előzte meg a 42PV70P vételét) még a Saturn szintű plázákban is(amiket nem tartok túl sokra) ilyesmi szöveget kaptam "és azért ez mégiscsak panasonic ami a plazmákban....*mosoly*".
Én mindezekellenére elhiszem, hogy a Samsung Q sorozata(jól mondom remélem, nem ismerem őket)jobb technológiailag és "mélyebb a feketéje" van(mondom ezt úgy, hogy az én tvmnek is olyan feketéje van amit azelőtt egyetlen(!) tvn sem láttam), nekem azonban jó érzés mikor lefekszem dvdzni, hogy "hát azért mégiscsak egy panasonic plazmát nézek" méghozzá egy mondjuk ki "sikermodellt", mert 42pv70p ből ment el szerintem a legtöbb ebben a félévben itthon(ez tipp mivel minden fórum ezzel van tele, kezdve a prohardvertől át a házimozin keresztül az avx Ettől az még egy jó tv és nem kell szidni, hogy na bazmeg Panasonicot/Samsungot se veszek többet mert az "egész széria szar". Ez butaság.
Bocsi de az egész írásod a mosolygos eladótól kezdve, mind azt engedte sejtetni hogy a Samu Vagy rosszul értelmeztem a dolgokat!Na mind1 részemről befejeztem a dolgot!
Ezenfelül láttam prezentációs videókat, ahol azis kiderült, hogy a karácsonyi szezonban(ahol ugye elvileg legtöbb elektronikai cikk fogy) a panának 54% os piaci részesedése volt európai szinten(ez megint lehet reklámfogás,és kamu mindenesetre ha sok jót hall az ember egy adott termékcsaládról/gyártóról akkor annyir merészelhet hinni, hogy egy része legalább igaz), azonkívül mikor érdeklődő időszakom volt(kb 2 hónap vacilálás előzte meg a 42PV70P vételét) még a Saturn szintű plázákban is(amiket nem tartok túl sokra) ilyesmi szöveget kaptam "és azért ez mégiscsak panasonic ami a plazmákban....*mosoly*".
Én mindezekellenére elhiszem, hogy a Samsung Q sorozata(jól mondom remélem, nem ismerem őket)jobb technológiailag és "mélyebb a feketéje" van(mondom ezt úgy, hogy az én tvmnek is olyan feketéje van amit azelőtt egyetlen(!) tvn sem láttam), nekem azonban jó érzés mikor lefekszem dvdzni, hogy "hát azért mégiscsak egy panasonic plazmát nézek" méghozzá egy mondjuk ki "sikermodellt", mert 42pv70p ből ment el szerintem a legtöbb ebben a félévben itthon(ez tipp mivel minden fórum ezzel van tele, kezdve a prohardvertől át a házimozin keresztül az avx Ettől az még egy jó tv és nem kell szidni, hogy na bazmeg Panasonicot/Samsungot se veszek többet mert az "egész széria szar". Ez butaság.
Bocsi de az egész írásod a mosolygos eladótól kezdve, mind azt engedte sejtetni hogy a Samu Vagy rosszul értelmeztem a dolgokat!Na mind1 részemről befejeztem a dolgot!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Plazma
Ha van egy HD Ready TV, hogy jobb minőségben nézzem a DVD filmeket ahhoz kell egy HD DVD lejátszó. És a két készüléket ugye a HDMI csatlakozón kell összekötni? Akkor a HDMI-s DVD lejátszó http://www.globalplaza.hu/multi_product.php?id=62329 mint például ez is a linken tökéletesen játsza a HD DVD-ket??? Vagy hogy is van ez????
Bocs,de ez mitől HD DVD lejátszó?
Ez egy mezei alap DVD.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Esetleg a HDMI-s DVD lejátszók sima mezei gépek, csak a HDMI csatival továbbítják a képet és nem az AV kábellal, és így jobb hagyományos DVD film minősége???
Plazma
Plazma
Nos, bocsi hogy megint kérdezek, de mostanság tájékozódom a Plazma világában, és 1-2 dolog nem tiszta.
Plazma
És a Pana Th- 42PV70 -esen tényleg nincs DVB-T tuner?? Az nem hiányzik majd a későbbiekben?
Mostnában láttam scartra rádugható digitális tunnert távírnyóval, 20k volt. Mire elterjed, addigra elég olcsón lehet majd ilyen "pótlékokat" is venni.
Plazma
És a Pana Th- 42PV70 -esen tényleg nincs DVB-T tuner?? Az nem hiányzik majd a későbbiekben?
Plazma
Jelen pillanatban az "olcsóbb" TV-k közül egy sem tudja a 24p-t???
Azt hiszem az LG PC55 már tudja. Mintha pont itt a topikban olvastam volna...
Plazma
Jelen pillanatban az "olcsóbb" TV-k közül egy sem tudja a 24p-t???
Plazma
De télleg hagyjuk már ezt a mindenki védi a sajátját.
Engem nem érdekelnek a fotók a hibás PV70esekről...Az olyan fotók érdekelnének amin olyan hibás PV70 esek vannak amiken az aktuális hiba mondjuk 3 hónap után jött elő vagy fél év után x idővel. Azok olyan képek amik gyárilag hibás(vagy szállítás közben meghibásodott)készülékekről készültek. Most őszintén azt ki nem szarja le? Kibontod, hibás,telefon, garancia, cseretv, élvez. Ettől az még egy jó tv és nem kell szidni, hogy na bazmeg Panasonicot/Samsungot se veszek többet mert az "egész széria szar". Ez butaság.
Hát nem tudom. Szerintem rossz és kisebb rossz között lehet választani. A nagyon drága tévéknek is megvan a saját hibájuk (zúgás, dirty screen, purple snake, kattogás, darabos kép és társai). Nagyon különbözőek vagyunk, kinek mekkora az ingerküszöbe, kinek mi fontos, kit mi zavar ebből.
A sokak szerint "legjobb" pana is a legelső firmware-vel hozta ki a ropogós friss plazmáját (PV60), miközben már három verziószámmal frissebb szoftver volt hozzá. És laikus szemmel is jelentős képminőség különbség volt a kettő között.
Szóval én nem érzek semmi szuperséget itt egyik gyártó termékben sem.
Az meg hogy a meglehetősen barátságtalan kicsi országunkban egy garancia érvényesítése azért nem ilyen egyszerű történet, mondjuk ha nem az a problémád hogy ketté van törve a TV, arról gondolom nem kell részleteket mesélnem.