Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DTV Magyarországon
DTV Magyarországon
Az egéy volt kb. egy harmicas (új fej, új tányér, analóg antenna, kábelezés - itt egy kép). Ha időnként "kockás" az adás a digitálison, az nem a gyenge jel miatt van?
Igen, de az már azt jelenti, hogy a határon van. Nagyon kicsi az átmenet a jó és a rossz között.
Egyébként ahogy nézem a fej az egy Tátrai, azzal nem lesz gond!
DTV Magyarországon
Az egéy volt kb. egy harmicas (új fej, új tányér, analóg antenna, kábelezés - itt egy kép). Ha időnként "kockás" az adás a digitálison, az nem a gyenge jel miatt van?
DTV Magyarországon
A digitális adás vagy tökéletesen jön, vagy sehogy. Ha kicsit mákos a kép, akkor még simán jönni fog a digitális. Ha nem vagyok indiszkrét megtudhatom mennyiért vetted a fejet? Én 90%-ra mondom, hogy jó lesz, mert nagyjából 2 éve készülnek már a gyártók is a digitális adásra és tavaly rengeteg fejjel tesztelték a kisérleti adást, elég jó eredménnyel.
DTV Magyarországon
Ha nemrég óta van mikród, akkor valószinüleg már ilyen van felrakva.
Mikróm régóta ('97) van, de fejet tavaly nyáron cseréltek, akkor ez már szintézeres? Nem emlékszem a típusára. Ami a legfontosabb: a digitalizálástól meg fog javulni a minőség is? Én ugyanis egy kicsit messze vagyok (Veresegyház), és különböző fejek és tányérok próbálgatása után is némileg "mákosan" jön az adás (a különböző csatornák különbözőképpen), pedig direkt rálátásom van...
A DVB kristálytisztán jön (de persze az analóg is).
DTV Magyarországon
Az nem egészen "fejcsere", kicsitt több annál Sőt, magukat a feladókat nem is kell cserélni
Kedves Rob,
Meg tudod mondani, hogy akkor nekem mit is kell majd cserélni (már alig várom)? Mi az a feladó?
Elméletileg bármely fej képes fogni a digitális adást, de gyakorlatilag szintézeres fejet érdemes felszerelni. Ha nemrég óta van mikród, akkor valószinüleg már ilyen van felrakva. Amit ajánlok az a Tátrai fej, meg a jobb Kardos fejek. Ha meg tudod mondani, hogy pontosan milyen van fennt, akkor valszeg meg tudom mondani, hogy menni fog-e.
Ezen felül csak egy új beltéri kell, de ezt ugyanúgy kapni fogod az ah-tól, mint a mostanit.
DTV Magyarországon
Az nem egészen "fejcsere", kicsitt több annál Sőt, magukat a feladókat nem is kell cserélni
Kedves Rob,
Meg tudod mondani, hogy akkor nekem mit is kell majd cserélni (már alig várom)? Mi az a feladó?
DTV Magyarországon
..szeptembertől indul a digitális AM-mikró, ..Ez még nem igazán publikus információ
- most akkor publikus vagy nem?
- elegge ellentmondasosan nyilatkozol
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
DTV Magyarországon
Jónap,
Beszéltem egy AM-mikrót is telepítő arccal, azt mondta, hogy szeptembertől indul a digitális AM-mikró, és fokozatosan cserélik a fejeket is. Kibővül a csatorna-kínálat is, ua. az adók is lesznek amik az UPC-n.
Ez azért is jó, mert lesz alternatíva, és nagyságrendekkel olcsóbb is.
Lehet,hogy emiatt fékezik a DVB-T-t?
Kalac
Ez még nem igazán publikus információ
Egyébként első körben a jelenlegi analóg adásait tükrözik le.
DTV Magyarországon
fokozatosan cserélik a fejeket is.
Bocs, de nem értem ezt, nekem kell fejet cserélni (venni nekem kellett)? Az AM-t különben nemigen nevezném olcsónak (persze az UPC-hez képest igen).
DTV Magyarországon
Jónap,
Beszéltem egy AM-mikrót is telepítő arccal, azt mondta, hogy szeptembertől indul a digitális AM-mikró, és fokozatosan cserélik a fejeket is. Kibővül a csatorna-kínálat is, ua. az adók is lesznek amik az UPC-n.
Ez azért is jó, mert lesz alternatíva, és nagyságrendekkel olcsóbb is.
Lehet,hogy emiatt fékezik a DVB-T-t?
Kalac
DTV Magyarországon
"Az elfogadott határozat szerint a kormány elsődleges feladata a szolgáltatás elindítását lehetővé tevő szabályozási környezet kialakítása és a szükséges frekvenciák biztosítása."
Tehát hivatalosan ilyen szolgáltatás most nincs.
Igen, ez pont arra vonatkozik, hogy még nincs meg a szabályozási környezet mindegyik multiplex beindítására, plusz a pályáztatásra, plusz a frekvenciák hozzárendelésére. De a tervek már asszem megvannak a hif-nél, a médiatörvény pedig....hmm....P
na mindegy, lényeg, hogy egyelőre 2 adóval üzemel a 3 közszolgálati oszt' ennyi
TV: Samsung CS-762 ANT DVD: Pioneer DV-2750 Erősítő: 20 éves FISHER Front: Wharfedale Diamond 8.3 Center: Wharfedale 8C Surround: Wharfedale Diamond 8.1
...már tényleg csak 1-2 apróság kell...
DTV Magyarországon
Addig töketlenkednek, amíg addigra a legkisebb faluba is eljut. Tudok ilyen esetről, beszállási díj nélkül csillagpontost építenek az UPC-nél olcsóbban.
Lásd pl Csepel-sziget. Kisfalvakban ott van mindenütt a kábeltv már több, mint egy éve, de pl Ráckevén még csak most húzzák
DTV Magyarországon
"tavaly a Media Hungaryn jelentették be a digitális adás elindítását, sőt még egy virtuális gombnyomás is volt"
Hallottam erről. Nem tudom ki mit nyomkodott, mindenesetre a kormányülés most volt:
"Az elfogadott határozat szerint a kormány elsődleges feladata a szolgáltatás elindítását lehetővé tevő szabályozási környezet kialakítása és a szükséges frekvenciák biztosítása."
Tehát hivatalosan ilyen szolgáltatás most nincs.
"beletartozik az a falu is, ahol még nem is hallották azt, hogy kábeltévé létezik"
Addig töketlenkednek, amíg addigra a legkisebb faluba is eljut. Tudok ilyen esetről, beszállási díj nélkül csillagpontost építenek az UPC-nél olcsóbban.
DTV Magyarországon
Hangsúlyozni próbáltam, hogy 'minden egyes magyar'.
Ebben beletartozik az a falu is, ahol még nem is hallották azt, hogy kábeltévé létezik. Sőt, esetleg nincs is, csak 2 földi adójuk egyelőre.
Egyébként tavaly a Media Hungaryn jelentették be a digitális adás elindítását, sőt még egy virtuális gombnyomás is volt, amivel elindult az adás. Bár való igaz, nem országos (de tudtommal nem is teszt).
TV: Samsung CS-762 ANT DVD: Pioneer DV-2750 Erősítő: 20 éves FISHER Front: Wharfedale Diamond 8.3 Center: Wharfedale 8C Surround: Wharfedale Diamond 8.1
DTV Magyarországon
Inkább megfizetik a szociális kábel TV-t, minthogy egy DVB-T vevő kezelését megtanulják.
Hiszen ez az! Ki lehet számolni, hogy - csomagtól függően - fél-három év alatt kifizetik a kábeltévéseknek a DVB-vevő árát. Ismét egy lobbi, - a kertévék mellett - akinek elemi érdeke hátráltatni a digatalizálódást. Szerintem nagyon sok múlik azon, hogy a gyártók milyen gyorsan építik be a digitális vételi lehetőséget a tévékbe. Hiszen ekkor "Mari néninek" egyszerűen csak át kell kapcsolni, nem kell kezelést tanulni. stb.
DTV Magyarországon
Ahogy az 51-es csatorna példája mutatja, ez még igencsak tesztfázis. Jogilag éles üzem egyébként is csak akkor lehet, ha a csatornakiosztás nemzetközileg megtörtént és hivatalosan bejelentették a DVB-T műsorszórás megkezdését. Ez pedig a cikkekből ítélve, min. 2007.
Műszakilag éles üzemről akkor beszélhetünk, ha az összes csatorna teljes adóteljesítménnyel, a meghirdetett szolgáltatásokkal (többnyelvűség, interaktivitás, kódolt csatornák stb.) kifogástalanul működik. Ebből a szempontból a fekete leves még csak jóval ezután jön.
Ha a vevőkre támogatást kell adni, nem mindegy, hogy ez mennyi készülékre vonatkozik, illetve akkor az elterjedtség miatt egy piac által letört árakra kell-e a kiegészítést adni. Ezt ugyanis az adófizetők pénzéből kell elvenni.
Nem akarom bántani a néhány tízezres nyugdíjból élő korosztályt, de tapasztalataim szerint a műszaki újdonságokkal szembeni ellenkezés az anyagiaknál is nagyobb probléma. Inkább megfizetik a szociális kábel TV-t, minthogy egy DVB-T vevő kezelését megtanulják.
DTV Magyarországon
Attól, hogy ma még nem országos, ez már nem tesztüzem, ez már éles. És mást egyelőre nem lehet belerakni, mert azt már pályáztatni kell.
Amúgy mindenképpen kell majd állami támogatás, mert most nem csak rólunk van szó, hanem minden egyes magyar tévénézőről, azaz a havi 20ezerből élő kisnyugdíjastól sem vehetik el az információhoz való jogot, neki is kell valahogy tévé az (addigra) 30 éves orionja helyett.
DTV Magyarországon
A www.vg.hu -n is van egy cikk erről.
Nem hiszem, hogy pártoktól függne a döntés. Úgy gondolom, egy tesztüzem alatt minden megengedett, pl. minden fontosabb csatornát be lehetne rakni, hiszen nem országos sugárzásról van szó. Így az emberek önként és dalolva vennék meg a vevőket. Mire élesben menne az adás, addigra ezek ára is lecsökkenne, hasonló folyamat zajlik most a németeknél.
Ha viszont egy viszonylag szűk idősávban rákényszerítik az embereket a vevők megvételére és ehhez nem adnak állami támogatást - márpedig nem akarnak -, akkor ebből országos botrány lesz.
DTV Magyarországon
Ez utóbbin talán az segít majd, ha olcsó tévék lesznek beépített digitalis vételi lehetőséggel. A pártok meg ebben igazán egyetérthetnének (persze nincs illúzióm, hogy így is lesz).
DTV Magyarországon
Amíg a médiatörvény kétharmados, addig kicsit nyögvenyelősen mennek a dolgok. Még ez az időpont is jó, ha tartani tudják, de addig törvényt is kell valahogy módosítani... A teljes átállás pedig leginkább a fogyasztóktól függ, az pedig nem kis idő, míg mindenki felkészül az analóg kikapcsolására.
DTV Magyarországon
Nem vagyok benne biztos, hogy nem lehetett volna gyorsabb átállást tervezni, ha akarják... De tudjuk, hogy nem akarják (vagy nem mind). Végül is nincs fontosabb, mint hogy a meglévő kereskedelmi tévék halálra keressék magukat...
DTV Magyarországon
Érdekes cikk egy híroldalon:
Kormánydöntés a földfelszíni digitális televíziózásról
Kíváncsi leszek, tényleg így lesz-e?
TV: LG 32LE2R (muszáj volt cserélni, és összejött a lapos), DVD1: Yamaha DVD-S530 , DVD2: Yamada DVD 6500x Divx-es Erősítő: Yamaha RXV430 , Hangfalak: Yamaha szatelit rendszer + Yamaha mélynyomó , Kábelek: HAMA scart és digit koax, hangfalkábel: semmi extra, sodrott réz érpár, Video: Panasonic NV-FJ 612
Számítógép: Athlon XP 2500+, 1GB RAM
Notebook:Lenovo Thinkpad 3000 N100
----------------------------------------------------------------------
A barátok azok, akik jól ismernek téged, és mégis szeretnek!
DTV Magyarországon
Megoldódott. Reseteltem egyet. Valamit változtattak az 51-es csatornán, attól hülyült meg a vevő. Az 51-esen most nem jönnek a feliratok, csak a TXT, az adónevek így módosultak:
MTV1
DunaTV
MTV2
Ideiglenesen átálltam 43-asra, ot minden rendben, az adónevek:
MTV
Duna TV
M2
-
Vendég
DTV Magyarországon
Nálam ma nincs se kép, se hang. Térerő viszont van, az automata keresés rátalál az adókra. Másnál mi a helyzet?