Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Akosh
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: Akosh »

Sziasztok!

(Ezt a Plazma és az LCD fórumra is felteszem)
TV vásárlás előtt állok vacilálok plazma és lcd között.
Tudtok-e tanácsot adni, esetleg tapasztalatokat megosztani velem. Eddig úgy gondoltam, hogy a számomra LCD lenne az ideális (van is egy 26"-os Philips LCD tv-m, de most a nappaliba szeretnék keresni megfelőt, ahol a házimozi van). Egyre többet olvastam a plazma technológiáról és úgy látom, hogy az eddig általam nem preferált technika nem is olyan rossz, "elavult".

Szívesen várok tapasztalatokat, véleményeket pro és kontra.
Várom továbbá azt is, hogy ki milyen márkát és típust ajánlana (16:9; 42"; full HD-ra nincs szükségem; ár max. 300.000 Ft.

Válaszokat előre is köszönöm.

Ákos

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Plazma

Hozzászólás Szerző: pille »

Valaki tudja az LG 42PT81 plazmának a szervízmenübe való belépését vagy azt gogy mennyi óra van benne.Engem is érdekel mostmár, csak úgy kiváncsiságból:)

A haveromnak LG plazmája van, de annak nem kell a szervizmenüjébe bemenni, hogy megnézze az üzemóraszámot. A menüjében van erre lehetőség, sőt arra is, hogy lenullázza...
Ezt mégegyszer megnézem nála, mert így mit sem ér az egész.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Plazma

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Valaki tudja az LG 42PT81 plazmának a szervízmenübe való belépését vagy azt gogy mennyi óra van benne.
Engem is érdekel mostmár, csak úgy kiváncsiságból:)

zsocc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: zsocc »

Zsocc! 
Semmi baja nem lesz. Az egyikkel belépsz a szervíz menübe, a másikkal nem. Nem tudom, hogy hol olvastad a kétféle lehetőséget, de ebben a fórumban már 1x2x le lett írva.
A Pana Tv-ken a hangszínszabályzót kell állítgatni. Ezért szerintem az első a jó.
Majd számolj be róla, hogy sikerült-e.

Amúgy miért érdekel a szervízmenü?

Rendben akkor ki fogom próbálni az első variációt.
Dec elején vettem a tv-t és szerintem lassan a 200 óra közelébe érek a bejáratásnál, és ezt akarom megnézni

Az én PV7-emnél így működik a dolog:nyomva tartom a tv-n a "le" gombot,közben 3* megnyomom a távirányítón a nulla gombot.

Ki vagy bekapcsolt TV-nél?

Nos kipróbáltam bekapcsolt tv-nél és működik, de csak mindenféle paramétereket láttam amiket lehetne állítani is de azt nem akarom. Azt viszon hogy mennyit ment azt nem tudtam kihámozni...
Az elején látok egy olyat hogy
Time: 00194:30
Count: 0000091
Ezek lehetnek azok?

Nos 194 óra 30 perc van a tévédben, én akor néztem meg mikor pár napja már használtam, hogy vadiúj tv-t vásároltam-e.
Nekem Samsung 42Q92-esem van de érdekes bekapcsolt állapotban nem tudtam előcsalni a szervízmenüt. Érdekes...

OK köszi, legalább ezt is tudom, akkor lassan vége a bejáratási időszaknak...
ProAc Studio 110 -Zu Audio Mission mkI - Pioneer X-HM76

hunneo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: hunneo »

Nem akarlak elkeseríteni de a pv60 nem hinném, hogy az örökkévalóságnak készült. Engem nagyon zavar benne az a két ventillátor, rossz ómen
Az első mondattal egyetértek, a másodikat nem tudom értelmezni. Sokallod, vagy kevesled a két ventit?

Egy számítógépben bármikor ki tudom takarítani a házat, a ventillátorokat. Akár le is tudom cserélni, sőt akár halkabbat is bele tudok tenni.

De most itt van egy TV, ami minimum annyit megy mint a számítógép, ha nem többet. Tuti tele fog menni porral. A 2 venti egyre többet fog pörögni, egyre hangosabb lesz. Aztán csapágyas lesz, stb. Amit csak a szervíz tud majd csak cserélni pár hét alatt és egy rakat pénzért.

De gondolom azért 2 évet ki fognak bírni. Majd a 2 év 2. napon fogja elkezdeni a visítást

Ha tudom hogy a következő széria sokkal olcsóbban lesz kapható és nem lesz benne venti, akkor még tuti vártam volna fél évet a 37"pv60 megvásárlása helyett.

OccsE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Plazma

Hozzászólás Szerző: OccsE »

Info-Menü-Mute-Power-t sorban megnyomni a távirányitón
koszi!

mukodik... esetleg vmi leiras melyik menu itt mit jelent?

jo sok van mar benne: 375 ora ... masfel honap alatt... napi 8 ora... na annyit biztos nem ment ...

Sanya_67
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Sanya_67 »

Zsocc! 
Semmi baja nem lesz. Az egyikkel belépsz a szervíz menübe, a másikkal nem. Nem tudom, hogy hol olvastad a kétféle lehetőséget, de ebben a fórumban már 1x2x le lett írva.
A Pana Tv-ken a hangszínszabályzót kell állítgatni. Ezért szerintem az első a jó.

Dec elején vettem a tv-t és szerintem lassan a 200 óra közelébe érek a bejáratásnál, és ezt akarom megnézni

Az én PV7-emnél így működik a dolog:nyomva tartom a tv-n a "le" gombot,közben 3* megnyomom a távirányítón a nulla gombot.

Nos kipróbáltam bekapcsolt tv-nél és működik, de csak mindenféle paramétereket láttam amiket lehetne állítani is de azt nem akarom. Azt viszon hogy mennyit ment azt nem tudtam kihámozni...
Ezek lehetnek azok?

Nos 194 óra 30 perc van a tévédben, én akor néztem meg mikor pár napja már használtam, hogy vadiúj tv-t vásároltam-e.
Nekem Samsung 42Q92-esem van de érdekes bekapcsolt állapotban nem tudtam előcsalni a szervízmenüt. Érdekes...

zsocc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Zsocc! 

Ezek lehetnek azok?

Sanya_67
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

ugyanez a szerviz menube lepes a samsungoknal hogy van?vagy hol lehet megnezni mennyi ora van mar benne ?

Kikapcsolt állapotban:
Info-Menü-Mute-Power-t sorban megnyomni a távirányitón

zsocc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Zsocc! 

silboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: silboy »

Zsocc! 

HÁZIMOZI & HIFI - TV: Sony KD-60XF8305 AVR: Denon AVR-X2500H AMP: Audiolab 6000A front: Dali Opticon 2 & Dynaudio Emit M20 center: Dali Opticon Vokal rear: Dali Zensor 1 minidisc deck: Sony MDS-JE640

OccsE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Plazma

Hozzászólás Szerző: OccsE »

ugyanez a szerviz menube lepes a samsungoknal hogy van?
vagy hol lehet megnezni mennyi ora van mar benne ?

zsocc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Zsocc! 

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Zsocc!

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Nem akarlak elkeseríteni de a pv60 nem hinném, hogy az örökkévalóságnak készült. Engem nagyon zavar benne az a két ventillátor, rossz ómen
Az első mondattal egyetértek, a másodikat nem tudom értelmezni. Sokallod, vagy kevesled a két ventit?

zsocc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Sziasztok! 
Gyors kérdésem volna.

Pana  42PV70-es Tv hez service menübe belépés a kérdés?
Visszaolvastam és mintha kétféle megoldás is le lett volna irva:

1.csatornát állítsd 99-re
2.mély hangszínt állítsd max-ra
3.magas hangszínt min-ra
4. nyomj egyszerre a távirányítón (index)-t és a tv-n v/- ez a service 1 menü átlépés service 2 menübe -

Piros és zöld gombbal tudsz lépkedni a menün belül, a zöld gombal lépj a legutolsó menüpontra és ott nyomj egy hold gombot így tudsz belépni a szerviz 2 menübe.
Ha bent vagyt a 2-ben megint lépkedj a zöld gombal és ott megtalálod az HOURS menut, orulsz.

2es

Panasonic PV70 szervizmenü.
A hangeröszabályzó gombot a minimumra állitani és a lefelégombot nyomva tartva /a plazmán nem a távirányitón/ 3x a 0-át megnyomni a távirányitón Kilépni az exit-el lehet.

Na most a kettő nem ugyan az! Vagy csak én értettem volna félre valamit?

Valaki erősítse meg légyszi hogy 1 es vagy 2-es a jó metódus?

Köszi
Zsocc

Miért nem próbálod ki?

Természetesen ez nekem is eszembe jutott, csak kicsit parázok, hogy ha nem a jó módszert választom ki, a véletlen billentyű kombinációkkal esetleg valami olyat mondok a tv nek amit igazából nem akarnék...

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Sziasztok! 
Gyors kérdésem volna.

Pana 42PV70-es Tv hez service menübe belépés a kérdés?

3.magas hangszínt min-ra
4. nyomj egyszerre a távirányítón (index)-t és a tv-n v/- ez a service 1 menü átlépés service 2 menübe -

Piros és zöld gombbal tudsz lépkedni a menün belül, a zöld gombal lépj a legutolsó menüpontra és ott nyomj egy hold gombot így tudsz belépni a szerviz 2 menübe.
Ha bent vagyt a 2-ben megint lépkedj a zöld gombal és ott megtalálod az HOURS menut, orulsz.

2es

A hangeröszabályzó gombot a minimumra állitani és a lefelégombot nyomva tartva /a plazmán nem a távirányitón/ 3x a 0-át megnyomni a távirányitón Kilépni az exit-el lehet.

Köszi
Zsocc

Miért nem próbálod ki?

zsocc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Sziasztok!

Gyors kérdésem volna.

Pana 42PV70-es Tv hez service menübe belépés a kérdés?

3.magas hangszínt min-ra

2es

Köszi
Zsocc

sting
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: sting »

A két ventillátor , hiszed vagy nem tökéletesen végzi a munkáját, nem zug , nem kattog , nem melegszik. A purple az igen az zavart , főleg hogy nagyon oda figyelek mivel "etetem" a tv-t. A szállitó srácok egyébként egyből közölték hogy nem lesz változás. Ellenben itt a fórumon , ennek az ellenkezőjét állitották páran.Bent a video-part-nál pedig , ugy tettek mintha ez valami legenda lenne. Nagyon sajnálom a jelenleg tapaztalható állapotokat , amit mi szerviz háttérnek hivunk. Mert ez minden csak nem az! A szerviz menüt köszi , amint lehet megnézem.

Sound & Vision : 

Marantz- Sony - Playstation - XOX

hunneo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: hunneo »

Viszajött a szervizből a tv-m (pv60) . Az ok amiért bevitettem , természetesen a purple snake. Szerintem nem csináltak vele semmit. Mivel nem látok semmilyen javulást....Bár , ők szoftver frissitást hangoztatnak. Azt kell hogy mondjam , az egészből az a tapasztalatom hogy telibe szarják!!! ott a video-part kft-nél ezt a jelenséget. A "mérnők" , az első hivásnál mondta hogy irassam a szállitora azt hogy purple snake és ők ebből azonnal tudni fogják hogy miről van szó. Gondoltam , a frissités nem lehet tőbb 1óránál , ezért három nap!! mulva felhivtam őket , mégis mi a helyzet. A csávó , hebegett-habogott  valami képszétesésről , hogy ezt ő nem találja....Mondom neki-szerintem itt valami tévedésről van szó , mivel én csak frissitetni akarom a szoftvert , szó sem volt ilyen hibáról. Nagyon bizonytalan volt az egész eljárás és 1 hétig tartott. Szivem szerint , széthajtanám valamivel a tv-t és kicseréltetném. Van még 1év garija. Az egészben az fáj , hogy mindenemre ugy vigyázok és használom , mintha a gyerekemnek is ezt kéne használnia majd egyszer.Ehhez képest meg , beküldöd a szervizbe és ott megerőszakolják" , azok az emberek akik tényleg belőleed élnek.

Szia,

le kell ellenőrizned, hogy tényleg megcsinálták-e a szoftver frissítést.

Accessing Panasonic Viera Service Menu 1 and 2:

* Go into Sound options and set BASS to maximum.
* Set TREBLE to minimum.
* Select channel 99 on analogue tuner.
* Press the DVB/Analogue button to go to DVB tuner (FreeView digital).
* Press the TV/AV button on remote and select the input you wish to adjust: AV3, AV4, etc.
* Select which ASPECT ratio you wish to adjust: 4:3, 16:9 etc.
* Simultaneously press V/- on the front of the panel and the INDEX button on the remote (next to the HOLD button).

Itt már ki fogja írni a szoftver verzióját. 04 a legfrissebb. Ha kell biztos valaki megmondja a pontos számát. Otthon nekem is megvan.

A szoftverfrissítés amennyire tudom egy kártya cserével is jár, nem csak felvágnak egy új firmwaret.

A 37" még jobban zúg is.

Tavaly nekem is volt ilyen frissítésem és utána majdnem teljesen megszünt a purple snake (lehet hogy a VideoPartnál én voltam az első.

sting
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: sting »

Viszajött a szervizből a tv-m (pv60) . Az ok amiért bevitettem , természetesen a purple snake. Szerintem nem csináltak vele semmit. Mivel nem látok semmilyen javulást....
Bár , ők szoftver frissitást hangoztatnak. Azt kell hogy mondjam , az egészből az a tapasztalatom hogy telibe szarják!!! ott a video-part kft-nél ezt a jelenséget. A "mérnők" , az első hivásnál mondta hogy irassam a szállitora azt hogy purple snake és ők ebből azonnal tudni fogják hogy miről van szó. Gondoltam , a frissités nem lehet tőbb 1óránál , ezért három nap!! mulva felhivtam őket , mégis mi a helyzet. A csávó , hebegett-habogott valami képszétesésről , hogy ezt ő nem találja....Mondom neki-szerintem itt valami tévedésről van szó , mivel én csak frissitetni akarom a szoftvert , szó sem volt ilyen hibáról. Nagyon bizonytalan volt az egész eljárás és 1 hétig tartott. Szivem szerint , széthajtanám valamivel a tv-t és kicseréltetném. Van még 1év garija. Az egészben az fáj , hogy mindenemre ugy vigyázok és használom , mintha a gyerekemnek is ezt kéne használnia majd egyszer.Ehhez képest meg , beküldöd a szervizbe és ott megerőszakolják" , azok az emberek akik tényleg belőleed élnek.

Sound & Vision : 

Marantz- Sony - Playstation - XOX

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

...Annyi volt az izgalom, hogy amikor vettem, akciós volt. Ha most drágább lett volna, ki kellett volna fizetni a különbözetet. De szerencsére ugyanannyiba került....
Ez hülyeség. Te kifizettél egy készüléket, ők odaadták Neked. Ha nem jó, akkor adnak helyette egy másikat. Miért kellene ráfizetned?
Ha a kereskedő mondta, hogy kicseréli, de értékegyeztetni kell, akkor meglehetősen inkorrekt volt. Az ő cserekészülékét is a gyár adja. (Illetve a nagyker.) Db-db!

nagygabe
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: nagygabe »

Ígértem, hogy leírom a fejleményeket a pixelhibás plazmával kapcsolatban:Elvitték a szervízbe, pár nap múlva be kellett mennem, és kaptam csereutalványt. Tegnap este sikerült elhozni egy újabb példányt a tévéből, remélem ezzel már nem lesz gond.

Ez egy Pana PV70 volt, jól emlékszem? Akármi is korrekt volt az eljárás és a szádíze sem keseredett.

Igen, 42PV70.
Annyi volt az izgalom, hogy amikor vettem, akciós volt. Ha most drágább lett volna, ki kellett volna fizetni a különbözetet. De szerencsére ugyanannyiba került....
Egyébként igen, én is korrektnek tartom. Nem is számítottam rá, hogy 1db hibás pixel miatt cserélik.

Sanya_67
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Ígértem, hogy leírom a fejleményeket a pixelhibás plazmával kapcsolatban:Elvitték a szervízbe, pár nap múlva be kellett mennem, és kaptam csereutalványt. Tegnap este sikerült elhozni egy újabb példányt a tévéből, remélem ezzel már nem lesz gond.

Ez egy Pana PV70 volt, jól emlékszem? Akármi is korrekt volt az eljárás és a szádíze sem keseredett.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

... az lg több szolgáltatást kínál(pip, merevlemez stb) ugyanazért a pénzért
Ez megint szubjektív. Kinek milyen szolgáltatásra van igénye. Engem(!) mondjuk egy merevlemezes dolog nem érdekel, de a PIP tetszene. A Panasonic-nak szerintem logikusabb a menüje, - ami lehet, hogy inkább megszokás kérdése, az Lg audio kimenete számomra problémás lenne, mivel a hangerőszabályzó működésével összefügg, ráadásul a TXT-je gagyibb.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”