Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi-projektorral

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Kedves fórumtársak, akiknek nagyobb tapasztalata van az ügyben!

2 vászonra szűkítettem a kört ami az én pénztárcámnak jobban fekszik:

Első: http://www.avspecial...457-p69239.html Projecta slimscreen electrol - 50k motoros (ez kifutó darab!)

Második: http://www.vetiteste...ype=item&id=169  Grandview cyber manual - 60k, kézi rolós

Láttam már két srácnál grandview vásznat. Motoros volt mindkettő, és kb 3-4 évesek lehettek. Hibátlanok voltak, semmi hullám. 
Másik: attól még hogy kifutó darab, az be van csomagolva rendesen. A vászon felcsévélve ugyan úgy, mintha fent lenne a mennyezeteden. Akár melyiket veszed, nem tudhatod, hogy mikor gyártották.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 459
Kapcsolat:

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Nekem grandview cnv manual automata matt white 132x234
Néztem, de nekem a srác rögtön a cyber-t ajánlotta. az a baj hogy nem tudom kipróbálni őket. Egyelőre projecta motoros lesz szerintem.
Holnapra eldöntöm.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

EdgÁr9
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: EdgÁr9 »

Neked pontosan melyik típus van melyik méretben?Nekem grandview cnv manual automata matt white 132x234

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Házimozi-projektorral

Szia
Nekem grandview vásznam van!
A vetítő egy benq1070! Egy funscreen volt elötte szvsz szebb lett a kép! Szerintem megérte az árát!
És tényleg mm pontosan meg lehet állítani(csak pár mp a megfelelő pozícióban kell tartani!)

Neked pontosan melyik típus van melyik méretben?
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
Bose Soundlink mini

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Házimozi-projektorral

Elnézést kérek, összekevertem a Reflectát a Projectával, tehát a Reflecta a nem ajánlatos, a Projecta az nem rossz, inkább azt választanám motorosban.
Ennek nagyon örülök.  Már beszéltem a forgalmazóval és van belőle készleten, már majdnem meggyőztem magam, hogy a grandview lesz a megoldás, ugyanakkor a motoros vezérlés nagyon tetszik, és sok jót olvastam a projectáról.
Arról nem is beszélve hogy 10 centivel szélesebb, jeah! (Grandview-nál 203 a következő szélesség, az nekem már nem fér el, a többiek vászna is általában 170 széles utána sokkal nagyobb)
Egyedül azt írták problémának hogy kifutó termékként sokat állhatott raktárban, de lehet hogy ez is csak marketingduma.
Mivel téged ajánlottak többen, hogy rád hallgassak, ezért ez most igencsak mérvadó válasz
Bose Soundlink mini

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Projecta az ugyanaz, mint a Funcreen full kínai cucc, azt nem ajánlom. Grandview is, Kínai, de egy fokkal azért jobb az előbb említettnél, persze, ha nem hamisított valami más néven, mert már hallottam ilyenről, hogy nem azt adnak, hanem meggyőznek arról, hogy az amit adnának ugyan az, csak más néven. Ennyiért ne várj csodát semmilyen vászontól.
Elnézést kérek, összekevertem a Reflectát a Projectával, tehát a Reflecta a nem ajánlatos, a Projecta az nem rossz, inkább azt választanám motorosban.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Petike »

15 eve hasznalok projectat, 6 eve motorosat, gond nem volt egyikkel sem. Nem veletlenul terjedt el.
Ha jol emlekszem az egyik az LSK-tol valo.
Motorosra szavaznek, jobb a vaszonnak az egyenletes terheles.
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 ChristieHD14K-M SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

EdgÁr9
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: EdgÁr9 »

Első: http://www.avspecial...457-p69239.html Projecta slimscreen electrol - 50k motoros (ez kifutó darab!)

Második: http://www.vetiteste...ype=item&id=169 Grandview cyber manual - 60k, kézi rolós

A kiválasztott projektor: Benq w5000
A lényeg az, hogy 170-180 széles vászon fér el nálam, tetőtérbeépítés, és ezek fognak elférni maggasságra is, ha kihúzom őket.
eredetileg 50k volt a keretem, de ha ennyivel többet ér a grandview akkor bevállalom.
A projecta elvileg nem lehet rossz de kifutó széria emiatt a grandview-es eladó azt mondta óvakodjak tőle, lehet hogy évek óta ott áll raktáron. Szeretnék a lehetőségeimhez mérten jól dönteni, de nekem semmi tapasztalatom nincs a témában.
A szobám szinte tökéletesen sötétíthető. Sötét ibolya színű a fal, a környezettel nem lesz gond. A vetítési távolság is ki van számolva. Kalkulátor szerint kb 110-120nits fényerő fog jutni a vászonra, mivel saccra 320cm távolságról lesz vetítve.
Itt az a kérdés most, hogy melyik van jobb ár-érték arányban?

A Projecta nekem szimpatikusabb, motoros, nem gyenge gyártótól.
A grandview-nek is valami speciális 4 rétegű anyaga van, és igaz hogy rolós, de miliméter pontossággal meg lehet állítani (a forgalmazó szerint)
SziaNekem grandview vásznam van!
A vetítő egy benq1070! Egy funscreen volt elötte szvsz szebb lett a kép! Szerintem megérte az árát!
És tényleg mm pontosan meg lehet állítani(csak pár mp a megfelelő pozícióban kell tartani!)

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Házimozi-projektorral

Projecta az ugyanaz, mint a Funcreen full kínai cucc, azt nem ajánlom. Grandview is, Kínai, de egy fokkal azért jobb az előbb említettnél, persze, ha nem hamisított valami más néven, mert már hallottam ilyenről, hogy nem azt adnak, hanem meggyőznek arról, hogy az amit adnának ugyan az, csak más néven. Ennyiért ne várj csodát semmilyen vászontól.
Tudom, csodát nem is várok, csak ha lehet nem akarom a legrosszabbat venni. A grandview az egyetlen magyar hivatalos forgalmazótól lenne. Ő a saját termékét igencsak dícsérte. De ez gondolom teljesen normális. Egyelőre ezzel kezdeném a dolgot, később meg majd ami sikerül
Ennyi pénzből gazdálkodok most, később majd remélem arról is beszélgethetünk egyszer, hogy ha egy jó vásznat akarok, akkor mire készüljek?

Bose Soundlink mini

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Házimozi-projektorral

Második: http://www.vetiteste...ype=item&id=169  Grandview cyber manual - 60k, kézi rolós

A lényeg az, hogy 170-180 széles vászon fér el nálam, tetőtérbeépítés, és ezek fognak elférni maggasságra is, ha kihúzom őket.
eredetileg 50k volt a keretem, de ha ennyivel többet ér a grandview akkor bevállalom.
A projecta elvileg nem lehet rossz de kifutó széria emiatt a grandview-es eladó azt mondta óvakodjak tőle, lehet hogy évek óta ott áll raktáron. Szeretnék a lehetőségeimhez mérten jól dönteni, de nekem semmi tapasztalatom nincs a témában.
A szobám szinte tökéletesen sötétíthető. Sötét ibolya színű a fal, a környezettel nem lesz gond. A vetítési távolság is ki van számolva.  Kalkulátor szerint kb 110-120nits fényerő fog jutni a vászonra, mivel saccra 320cm távolságról lesz vetítve.

A grandview-nek is valami speciális 4 rétegű anyaga van, és igaz hogy rolós, de miliméter pontossággal meg lehet állítani (a forgalmazó szerint)

JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Házimozi-projektorral

A szobám szinte tökéletesen sötétíthető. Sötét ibolya színű a fal, a környezettel nem lesz gond. A vetítési távolság is ki van számolva.  Kalkulátor szerint kb 110-120nits fényerő fog jutni a vászonra, mivel saccra 320cm távolságról lesz vetítve.

Bose Soundlink mini

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Házimozi-projektorral

Na szóval,úgy néz ki,hogy mégis csak működik.A projektoron engedélyezni kellett,hogy automatikusan ismerje fel a bemeneti jelet,és a szemüvegen a ki-be kapcsoló gombot nyomkodva állítható a 3d formátum.így mégse kell leváltanom az asust
A popcorn a210-es médialejátszó sem tud hivatalosan 3d-t, a hdmi 1.3 mégis elég volt sbs 3d filmek lejátszásához, valamint 3d BD lemezeket kicsomagolva vitte ha épp nem hdma hangsáv volt kiválasztva. Persze jobban örült a 25 giga körüli filmeknek, 40-50gb körül 5, de volt hogy 25p után adta meg magát.
Bose Soundlink mini

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 125

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: tibikecsoki »

Sajnos akkor kell az asus helyett valami 3d-s lejátszót kerítenem.Köszönöm a felvilágosítást
Na szóval,úgy néz ki,hogy mégis csak működik.A projektoron engedélyezni kellett,hogy automatikusan ismerje fel a bemeneti jelet,és a szemüvegen a ki-be kapcsoló gombot nyomkodva állítható a 3d formátum.így mégse kell leváltanom az asust
Marantz SR-7013,Zidoo X20 Pro,Naim Nap 300DR,Naim Nac-252pre, Naim Supercap2,Innuos Zenith Mk3,Holo Spring2 KTE, ProAc Respone D38,Behringer Truth B1031A ,JMlab Electra cc900,JMlab electra sr900,JMlab tantal505,2db Monitor Audio mrw-10 sub.

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

Házimozi-projektorral

hát szerinted?
van egy autód nyomnád neki a 6-ik fokozatot, de nincs neki olyan akkor szerinted???
Vagy van egy idevágóbb pléda
Van egy erősítőd amiben van dekóder de nem az új HD formátumokra. Ki fog abból a HD hang jönni? Hát nem max az abban tárolt alap hangsávú DD vagy DTS
szóval kell tudni az eszközöknek a tudást hogy, menjen

Sajnos akkor kell az asus helyett valami 3d-s lejátszót kerítenem.Köszönöm a felvilágosítást
Marantz SR-7013,Zidoo X20 Pro,Naim Nap 300DR,Naim Nac-252pre, Naim Supercap2,Innuos Zenith Mk3,Holo Spring2 KTE, ProAc Respone D38,Behringer Truth B1031A ,JMlab Electra cc900,JMlab electra sr900,JMlab tantal505,2db Monitor Audio mrw-10 sub.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: lacy »

Szóval ezek szerint akkor a lejátszónak,és a projektornak is tudnia kell a 3d-t?
hát szerinted?
van egy autód nyomnád neki a 6-ik fokozatot, de nincs neki olyan akkor szerinted???
Vagy van egy idevágóbb pléda
Van egy erősítőd amiben van dekóder de nem az új HD formátumokra. Ki fog abból a HD hang jönni? Hát nem max az abban tárolt alap hangsávú DD vagy DTS
szóval kell tudni az eszközöknek a tudást hogy, menjen

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

Házimozi-projektorral

hát 3D lejátszás képesség nélküli lejátszóval nem fog menni a félképes
az a szines izés szemüveges igen de az már...

Szóval ezek szerint akkor a lejátszónak,és a projektornak is tudnia kell a 3d-t?

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: lacy »

Sziasztok!
Egy kis felvilágosítást szeretnék kérni!
Van egy asus oplay hd2 lejátszóm.Hozzá egy benq th680-as 3d képes projektorom.Az erősítő egy marantz 7005.A kérdésem az,hogy elég ha a projektor tudja a 3d-t,vagy az asusnak is kéne tudnia ahhoz,hogy 3d-s filmeket nézzek?
Most az van,hogy az egymás fölötti 2 képet nem hozza össze teljesen fedésbe lejátszáskor,és így nem élvezhető.A szemüvegem elvileg jó, 144hz-es,ez kell a projektorhoz.Mi lehet a megoldás,esetleg van e még valami,amit be kéne állítanom?

hát 3D lejátszás képesség nélküli lejátszóval nem fog menni a félképes
az a szines izés szemüveges igen de az már...

tibikecsoki
Törzsvendég
Törzsvendég

Házimozi-projektorral

Sziasztok!
Egy kis felvilágosítást szeretnék kérni!
Van egy asus oplay hd2 lejátszóm.Hozzá egy benq th680-as 3d képes projektorom.Az erősítő egy marantz 7005.A kérdésem az,hogy elég ha a projektor tudja a 3d-t,vagy az asusnak is kéne tudnia ahhoz,hogy 3d-s filmeket nézzek?
Most az van,hogy az egymás fölötti 2 képet nem hozza össze teljesen fedésbe lejátszáskor,és így nem élvezhető.A szemüvegem elvileg jó, 144hz-es,ez kell a projektorhoz.Mi lehet a megoldás,esetleg van e még valami,amit be kéne állítanom?

muzsikpeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 250

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: muzsikpeti »

Szerintem sok a 65% a darbee-val! Nemmtom -nál a dlp infocusával jó volt az 50% , de nálam itthon az epson tw5000 max 40% ig elviselhető, de inkább a 30-35% . Mondjuk nálunk oppo 105 Darbee val néztük nem a különálló darbee kütyüvel!
Focal Electra 1027Be, Focal Electra cc1008Be, Focal Electra 1007be, Focal Electra IC1002, Velodyne SPL1200 Ultra, Emotiva RMC1, Rotel Rmb1095 és Rmb1075, Oppo205, Samsung 77S90C Oled, Hidiamond 7 speaker cable, Hidiamond Xlr2, Hidiamond 3 power cable, Audioquest Husky sub cable. Nordost qrt 4

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Én láttam nálad a múltkor mikor RC ON volt.Patent a képminősége annak a Sony-nak !!
A képeiden is azok a legjobbak amikor Reality creation : ON Darbee 0%. Legalábbis az én monitoromon keresztül ...

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Házimozi-projektorral

JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Házimozi-projektorral

Darbee DVP 5000 vs Sony Reality Creation.
Sony VPL-HW55 és egy Matt 1,2 gaines 300cm-es 16:9 vászon.
Még nem járt nálam Darbee „képjavító” eszköz, ezért beszereztem egyet, hogy lássam saját körülmények között az Darbee működését. Nem tagadom, szeretem a Sony RC-jét használni, de csak mértékkel, ami sok részletet előhoz, ami nélkül nehezen vagy egyáltalán nem is lenne látható a képen. Sok képet feltettem már fórumokra, hogy bizonygassam, hogy nem „rondít” bele a képbe, és akik nálam jártak, azok is a használata mellett szavaztak.
A HW sorozat optikájáról, mint tudjuk nem a legélesebb, mondhatnám lágynak is, főleg az előd modellekre voltak jellemzők, ami mostanra javult, de nem lett a legjobb. Ezért is találom hasznosnak az RC-t, amivel tudunk még részletesebb és élesebb képet kreálni. Szerintem, akiknek van RC-s Sony megjelenítőjük, azok 90% használják is ezt az opciót.
Na, de térjünk is rá a Darbee-ra. Könnyű installálni, egy kis műanyag dobozka az egész, amihez külső 5V-os táp csatlakoztatható. 1 in és 1 out HDMI kimenet található a készüléken, meg egy pár színes állapotjelző LED.
Legelőször egy Optoma HD20-assal próbáltam ki, amit egy Emotiva UMC-1 AV processzor után és a Projektor közé kötöttem be. Azt lehet tudni az UMC-1-ről, hogy nem a legjobb a HDMI kézfogása, amiből erednek gyakran problémák és ez leginkább a DLP rendszerű projektorokkal fordul elő. Felbontás elugrás legtöbbször 480p-re, hang nem jön meg vagy késik. Na, ennek az eszköznek a beiktatásával az UMC-1 kézfogás problémái megszűnnek, vagy legalább is nagyrészt nem tapasztalható. Csak megjegyzem, hogy az LCD, SXRD, DILA vetítőknél nagyon ritkán fordul elő kézfogás probléma, legalább is én nem tapasztaltam velük.
Darbee-t 5%-os lépésenként lehet feltolni, erősíteni a felbontását 120%-ig. Ebből maximálisan 65% -os beállítást találtam elfogathatónak, ami még használhatónak véltem. Amíg nem láttam, addig azt gondoltam, hogy hasonló módszerrel dolgozik a Darbee, mint az RC, de ez rögtön látható volt, hogy nem. A Darbee erősen húzza fel a kontrasztot a pixelek között plusz a gammát is tolja felfelé, amivel nem igazán a részleteket, hanem a pixelek közötti kontrasztot emeli ki. Ezzel szemben az RC pixelen belül élesíti, persze kontrasztnöveléssel az adott pixelben lévő tartalmakat, amit neveznék finomabb eljárásnak, ami a képet nem teszi művibbé.
A Darbee durvábban beleszól a képi információkba, és mint a képeken is látható, részlet kiemelésben sokkal jobban teljesít az RC.
De beszéljenek helyettem a képek:

[/url]

JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

szepi0808
Őslakos