Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 215
Kapcsolat:

Re: Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vhiktor »

Gratulálok hozzá!
Sokszor én is hiába ajánlom.megis félnek tőle és vesznek egy vacak tvt helyette.

Itt a tesztem róla, annyi hogy a 77 colosnak nagyobb a fényereje és jobb a hangja:

youtu.be/TRRk0jh0xXfrxvRG
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vinkler 2025.03.06., csüt. 16:29-kor.
Ok: Youtube link javítás
ISF minősített Professzionális kalibrálás (projektor, TV, monitor)
A világ legjobb műszereivel! 10 év tapasztalat!
  • Klein K10A
  • Jeti specbos 2501 HiRes 2 nm
  • Bit perfect minta generátor(YUV,RGB,10bit)
  • madVR integrátor

tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas
youtube.com/@tokeleteskep

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4189

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

A kínaiak már nem a spájzban, hanem a nappaliban vannak.

A még pont garanciális hiba miatti kényszer TV csere miatt kicsit tanácstalan voltam, mit érdemes most venni a Philips 75PUS8505 helyett. Ugyanis ha a márkánál akartam vonla maradni, a baj az volt, hogy ebben a kategóriában a mai modellek a Google helyett saját szoftvert kaptak, és csak a panasz olvasható róluk, és a megjelenítő panelek sem előnyükre változtak. Az ajánlott modellek pedig igencsak magas árligában játszanak.

Samsung és LG vonal sem tűnt teljesen meggyőzőnek ebben a méret és ár kategóriában.

Hisense és TCL-t elvből nem akartam, a Sony ugyan jó, de az kb. arany áron van. Panasonic pedig szinte megszűnt létezni.

Aztán valahogy mégis elkezdtem a TCL felé mozdulni, mert annyi ajánlást kaptam, hogy elkezdtem utánanézni, miért ezt tartják ár/érték arányban jónak. De hát ez echte kínai, meg csak pár éves cég, stb.
Majd pár hete voltam egy barátomnál a műhelyében, esti összejövetelen. És pont vett egy 75" méretű TC-t, mert kifutó modell volt, 200e Ft, és neki csak demó reklám videóhoz kell a falra. Mit ad isten, ez pont egy TCL 75C635 modell volt. Kértem, kapcsolja már be. Csak YT videókat tudtam rajta nézni, mert csak erre volt, meg számítógépről fileok lejátszására beállítva. Alamodell létére igen meggyőző volt a képe, még közelről (1,5-2m-ről) is.
Na, emiatt kicsit bátrabb lettem, és belevágtam egy TCL 75C805 modellbe. És nem bántam meg!
Már a kivitele is lenyűgöző (ebben a kategóriában), vékony és rendes fém keret, egész kis mélység, elegáns megjelenés.
A képe pedig fenomenális. Teljes mértékben, és minden tekintetben hatalmas ugrás a Philips után. A fekete nagyon mély, és valódi fekete, nem enyhén szürke, a sötét, füstös átmenetek és az árnyékos arcok még enyhén sem zöldülnek, vagy szürkülnek be. A színek megfelelőek, és ragyognak, amikor a teljes képet szinte egyetlen, erős szín tölti be, akkor érezni egy kis káprázást, de ez nagyon ritkán eloforduló dolog, és akkor is csak néhány másodpercig szokott tartani az adott snitt, így ennyi nekem belefér.
A menü logikus, és azonnal ráérez az ember, semminek sem kellett utána néznem, minden megtalalható, ami kell a kezdő beállításához.

Egy szó, mint száz, a C805 szériát nagyon tudom ajánlani, érdemes fontolora venni annak, aki esetleg TV-t keres mostanság. Ha pedig megengedheti magának, a C855 még többet adhat.

Én most még örülhetek is, hogy a másik TV-t garanciában le tudtam cserélni, kb. 10% ráfizetéssel, mert minden tekintetben jobb készülék van most a nappaliban.

Ezt a.képet és kivitelt a régi márkák esetében 30-40%-al többért lehet megkapni. Most már nem csodálom a TCL térhódítását. Úgy látom teljesen pariban van bármelyik TV márkával, de közben jelentősen olcsóbb.
Lehet hifiben is hamarosan ez lesz, mint ahogy már lehet látni néhány kínai márka egyre jobb megbecsülését, és.mar nem csak át ár lesz a döntő szempont, hanem amit nyújtani is tud mellé.

.
20241102_202157.jpg
20241102_202302.jpg
20241102_202400.jpg
Csak a Marantz! :-D

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2265

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Találkozott már valaki azzal a jelenséggel,hogy a disney egyértelműen rosszabb képminőséget nyújt mint a netflix?
Nem telepítettek az alkalmazások,mindkettő a tévén van,és ugyanaz a film, ugyanazon felbontásban sokkal jobb minőségű a netflixen nálam mint a disneyen.Kíváncsi lennék a miértre,ennek okára. gondolkodik.gif
Gyanús volt nekem mikor még csak a disney volt előfizetve hogy valami nem ok,de most már biztosan látom hogy a disneynél van valami gebasz,nálam legalábbis.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Vhiktor írta:
2024.08.22., csüt. 15:07
Töltsd le valahonnan és nézd meg úgy is :)
Megvan a hiba oka.A disney valamiért nem működik jól nálam.Most a netflixen belenéztem egy olyan sorozatba amit a disney is néztem,és hát sokkal jobb a minősége a netflixen,pedig ott is ugyanazt a hd minőséget írják hozzá mint a disney-n.
A netflixen amit eddig láttam,mind szuper minőség volt,egyértelműen jobb mint a disney minősége.
Hogy ez miért is,az jó kérdés. gondolkodik.gif

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4189

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

75PUS8505 készülékem mivel harmadszor került szervizbe a konnektorból való kihúzással történő bekapcsolhatóság miatt, kértem a készülék cserét. 

Kaptam is csere utalványt, amit Emag-nál lehet levásárolni.

Magával a TV-vel amúgy elégedett voltam.
Lehet keresgélni most megint. Ami egyrészről izgalmas, más részről meg benne van a lehetőség, hogy valami nem olyan (jó) lesz, mint az eddig megszokott dolog...

Tudom, tudom, micsoda gondjaim vannak nekem... :D
Csak a Marantz! :-D

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

• Klein K10A
  • madVR integrátor

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Felhígúlt a szakma, nagyon sok kamu HDR és DV film van amik valójában SDR-ek 200 nites csúcsfénysűrűséggel :D
  • Klein K10A
  • madVR integrátor

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Vhiktor írta:
2024.08.22., csüt. 15:07
Most váltok a netflixre a disneyről,és mivel vannak átfedések a műsoroknál,meglátom hogy ott milyen az a film amit a disneyen már láttam.
Lehet persze hogy ilyenek a filmek,csak fura hogy akkor miért is a hdr meg a többi jóság,mikor nem tudják azt hozni amiért vannak.

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

• Klein K10A
  • madVR integrátor

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Vhiktor írta:
2024.08.22., csüt. 13:40
Nem lehet, hogy maga a film ilyen?
Ha az élesség le van véve 0-ra akkor plusz zaj nem kerülhet a képre.
Hát azt nem tudom hogy ilyen e mindenütt a film,nálam igen.
Az élesség 0,úgy van beállítva minden ahogy a videódban írtad az lg oledekhez.Lehet csak engem zavar ez,de nálam sok film ilyen zavaros hátterű.
Már arra is gondoltam hogy esetleg a wifi jel esik vissza annyira hogy az okozza,de stabil sebességes mérek,na meg kábellel is ilyen,szóval nem tudom. gondolkodik.gif

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Nem lehet, hogy maga a film ilyen?
Ha az élesség le van véve 0-ra akkor plusz zaj nem kerülhet a képre.
  • Klein K10A
  • madVR integrátor

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Ez egy 4k uhd hdr dolby pillanatkép.A háttér zaja a problémás.
20240822_071003.jpg

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Shimano írta:
2024.08.20., kedd 11:00
Hát ez a minőség továbbra sem jó.A disney + egyes 4k uhd dolby vision hdr10 filmjei kb úgy néznek ki mint egy sima hd adás,vagy még rosszabb. :smile30: A sima tévé adások kiválóak,tehát a tévé beállításai jók.
Egy vodás connect box router adja a wifit,amire 500-as net van fizetve,és a speed test szerint közel tudja is.A disney oldalán azt olvasom hogy a ipv6 nem egészen kompabitilis vele,és jobb az ipv4.Nálam az ipv6 van most,ez okozhat ilyen minőség problémákat,vagy mi a tököm lehet a baj forrása? gondolkodik.gif
Egyszerűen nem hiszem el hogy ennek így kell kinéznie,valami itt nem kerek,csak azt nem tudom mi. gondolkodik.gif
Kipróbáltam a routertől lan kábellel is,és az sem jobb.
Esetleg képet tudsz készíteni róla?
  • Klein K10A
  • madVR integrátor

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Hát ez a minőség továbbra sem jó.A disney + egyes 4k uhd dolby vision hdr10 filmjei kb úgy néznek ki mint egy sima hd adás,vagy még rosszabb. :smile30: A sima tévé adások kiválóak,tehát a tévé beállításai jók.
Egy vodás connect box router adja a wifit,amire 500-as net van fizetve,és a speed test szerint közel tudja is.A disney oldalán azt olvasom hogy a ipv6 nem egészen kompabitilis vele,és jobb az ipv4.Nálam az ipv6 van most,ez okozhat ilyen minőség problémákat,vagy mi a tököm lehet a baj forrása? gondolkodik.gif
Egyszerűen nem hiszem el hogy ennek így kell kinéznie,valami itt nem kerek,csak azt nem tudom mi. gondolkodik.gif
Kipróbáltam a routertől lan kábellel is,és az sem jobb.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Vhiktor írta:
2024.04.11., csüt. 15:25
A többi nem tudom milyen, de sok hüyleség vna neten.
Enyémet megpróbálhatod, d eha megnézed 98%-ban az mint a gyári filmmaker és mozi képmód.

Van amikor a tartalom a zajos.

Próbáld ki az én beállításaimat és ne keverd más beállításával. Ha így is zajos akkor a tartalom olyan.
Élességet vedd le 0-ra, egyszóval mindent úgy állíts be ahogy a videóban mutatom.

TV beépített lejátszója és appjai vanak használva vagy külső eszközről történik a lejátszás?
Ok köszi,este visszaállítok mindent,és beállítom úgy ahogyan a videódban van.Ha jól rémlik ott a filmmaker képmódot ajánlottad,de majd átnézem,és lépésről lépésre végig viszem.
A tévé appjait használom wifin,kényelmesebb mint a telót,tabletet használni átküldésre.
Eddig nem tűnt fel hogy ne lenne jó a kép filmeknél,de ezen a sógun sorozaton szinte ordít hogy valami nem kerek,pedig ez is 4k,hdr,és dolby vision állítólag.Tényleg olyan mint egy rossz adás.Távolról is látszik,közelről meg mintha ezernyi hangya mászkálna a háttérben,szó szerint zajos.
Érdekes módon a tévé adások szuperek,már amit nézek belőlük.

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

A többi nem tudom milyen, de sok hüyleség vna neten.
Enyémet megpróbálhatod, d eha megnézed 98%-ban az mint a gyári filmmaker és mozi képmód.

Van amikor a tartalom a zajos.

Próbáld ki az én beállításaimat és ne keverd más beállításával. Ha így is zajos akkor a tartalom olyan.
Élességet vedd le 0-ra, egyszóval mindent úgy állíts be ahogy a videóban mutatom.

TV beépített lejátszója és appjai vanak használva vagy külső eszközről történik a lejátszás?
  • Klein K10A
  • madVR integrátor

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Vhiktor írta:
2024.04.11., csüt. 13:10
Nem kell elnyomkodni és állítani semmit kb, az elnyomkodás okozza a legtöbbször a bajt.

SDR és HDR esetében Filmmaker képmód, dolby vision esetében pedig Mozi képmód. Ha dolby vision esetében kell a világosabb kép akkor otthopni mozi képmód.
Ennyi, semmi mást nem kell állítani.
Egy csomó kalibrálás,otthoni beállítás van a neten,tőled is van kettő minimum,az akkor ezek feleslegesek ezek szerint.De miért zajos a kép 4k dolby visionnál,erről lehet valami érdemi infó? gondolkodik.gif

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Nem kell elnyomkodni és állítani semmit kb, az elnyomkodás okozza a legtöbbször a bajt.

SDR és HDR esetében Filmmaker képmód, dolby vision esetében pedig Mozi képmód. Ha dolby vision esetében kell a világosabb kép akkor otthopni mozi képmód.
Ennyi, semmi mást nem kell állítani.
  • Klein K10A
  • madVR integrátor

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Visszaraktam az eredeti képet,igy a jó.Viszont a kalibráláson még dolgoznom kell,mert tegnap elkezdtem a disney-n a sógunt,és nagyon nem jó a képminőség valamiért.A sötét háttérben hangyák ezrei dolgoznak jól láthatóan,de még a világosabb jeleneteknél sem jó,őszintén szólva nem ezt várnám egy oledtől,pedig ez a sógun sorozat minden jóval felszerelt,4k ultra hd,dolby vision,hdr10,stb,és még is sz@rul néz ki.Jó lenne tudni miért. gondolkodik.gif
Próbáltam wifin,kábelen,de egyforma.
Este újrapróbálkozok kalibrálás terén,de nem hinném hogy sok haszna lesz,mert ezt a zavarosságot más okozhatja szerintem,de majd kiderül.A tévéműsorok szuperek.
Valaki akinek jól kalibrált a tévéje,belenézhetne a sógun részekbe,csak azért hogy tudjam hogy most a tévém sz@r,vagy ez a sorozat ilyenre sikeredett.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2024.04.09., kedd 08:40
Shimano írta:
2024.04.08., hétf. 14:57
A mozifilmek teljes képernyőre nagyítása mennyiben szól bele a képminőségbe?Őszintén szólva nekem zavaró a két fekete csík,tegnap este szét is húztam,de tüzetesebben még nem néztem meg hogy ez mivel jár.
Tapasztalat?
Nyilván egy torz képet fogsz nézni vagy a kép egy részét nem fogod látni.
Ez ok,de így még kicsi a tévé.Vagy kell egy nagyobb is a mozihoz :D
Más.Kalibráció házilagosan.Na itt aztán ahány videó,annyi féle ajánlás,tehát mind más,így ez sem egyszerű,de majd csak kitapasztalom előbb utóbb ezt is.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8190

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Shimano írta:
2024.04.08., hétf. 14:57
A mozifilmek teljes képernyőre nagyítása mennyiben szól bele a képminőségbe?Őszintén szólva nekem zavaró a két fekete csík,tegnap este szét is húztam,de tüzetesebben még nem néztem meg hogy ez mivel jár.
Tapasztalat?
Nyilván egy torz képet fogsz nézni vagy a kép egy részét nem fogod látni.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Tapasztalat?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Vhiktor írta:
2024.04.05., pén. 00:01
Screenshot_20240405_000004_Chrome.jpg

Wifi jobb, mert kábelen keresztül csak 100 Mbit/sec a sebesség.
Köszi.Már csak azt kell megnéznem hogy vissza e tudok menni valahogyan a kezdőlap beállításokba úgy,hogy ne vesszen kárba az a két óra,amit tököltem a beállításokkal vele. :D
Nem volt még oled tévém,de lehet nem is lesz más ezután,mert elég jónak tűnik ez így frissen is.

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Screenshot_20240405_000004_Chrome.jpg
Wifi jobb, mert kábelen keresztül csak 100 Mbit/sec a sebesség.
  • Klein K10A
  • madVR integrátor

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Vhiktor írta:
2024.04.04., csüt. 22:32
Csináld azt amit ír. Mobilról vagyok számítógépről nyisd meg a disneyplus.com/begin oldal, miközben a tv ezt a képet mutatja. Majd ott kérni fogja ezt a kódot, írd be és bejelentkezik a tv. Kövesd azt amit kiir a tv.

Screenshot_20240404_223254_Chrome.jpg
Köszönöm,így már jó.
Még egy kérdés.Azt hogyan lehetne beállítani az lg oleden,hogy ha pl mediaboxon nézek valamit és kikapcsolom a tévét,akkor az ismételt bekapcsoláskor is ez jöjjön be,és ne a lg webos?
És még egy.Elég a wifi,vagy jobb a vezetékes net a tévének?

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”