Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DTV Magyarországon

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Tami »

Igazság szerint tipródok az Antenna Digital-on is, csak még nem értem a koncepciót... Ha pl szeretnék venni egy olyan DVB vevőt aminek van DVI kijárata (pl a HD vevők is DVB vevők) akkor minek ez a scart-os dekóder?
- ezt hol irjak hogy kellene ez a kulso dekoder?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

saca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: saca »

Igazság szerint tipródok az Antenna Digital-on is, csak még nem értem a koncepciót... Ha pl szeretnék venni egy olyan DVB vevőt aminek van DVI kijárata (pl a HD vevők is DVB vevők) akkor minek ez a scart-os dekóder?

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DTV Magyarországon

Hi. Nem akartam új topic-ot nyitni... ismeri valaki a T-Kábel szolgáltatását? Milyen minőségű?
- koltozz biara it helyi ktv-s csapat van merem allitani messze a legjobb amit eddig lattam kishazankban
T A M I . H U

Vendég

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hi. Nem akartam új topic-ot nyitni... ismeri valaki a T-Kábel szolgáltatását? Milyen minőségű?
Nekünk itt a "túlvégen" az van, nem rossz, sőt amit ügyfeleknél szoktam látni, ahhoz képest kifejezetten jó. pl. UPC tragédia szar, pixeles és rettentő.
De sajna a minőséget a helyi kábelhálózat kiépítése is nagyban befolyásolja, így nem 100%, hogy máshova is ugyanabban a minőségben jut el az eredetileg jó szolgáltatás.

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: saca »

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

Vendég

DTV Magyarországon

Rob kösz a választ.

Másik: valaki meg tudja világítani, hogy akkor milyen költségekkel kell számolni? Most látom csak, hogy nem is biztos, hogy a dekódert meg kell venni, a bérlet olcsóbb??? Pl. kell e tetőantenna a jelek vételéhez, vagy elég egy beltéri egység?

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Errről jut eszembe egy másik probléma. Javítsatok ki, ha nem így van, de úgy tudom, hogy az összes külső dekóderes megoldás (Antenna Hung, DVB-T stb.) úgy működik, hogy a dekóderen kell csatornát váltani, mert a dekóderből már csak az adott csatorna videójele (pl. RGB) jön ki.Ez normál esetben még nem olyan nagy gond, de akkor hogy lehet megcsinálni azt, hogy ha elutazom, akkor pl. 1 héten keresztül hol erről, hol arról a csatornáról vegyen fel a videó (vagy a DVD-recoder)?

2 megoldást ismerek:
1. Olyan beltéri (dekóder) amit lehet időzíteni (pl. UPC Directhez adott Philips az ilyen)
2. A DVD recorderek általában tudnak infrán keresztül beltériket vezérelni (na pl. a fenti UPC Direct-es Philips-et az én JVCM nem tudja )

Igen, akkor sajnos megint ott tartunk, hogy fejlődik a technika, csak épp minden sz@r@bb lesz, és kevesebbet tud mint a régi.

De van remény, eltelik pár év, és végül nagy fejlesztések árán eljutunk oda, ahol már évtizedekkel előbb tartottunk. :kiraly:

moczy
Isten Hozott! :)

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: moczy »

Errről jut eszembe egy másik probléma. Javítsatok ki, ha nem így van, de úgy tudom, hogy az összes külső dekóderes megoldás (Antenna Hung, DVB-T stb.) úgy működik, hogy a dekóderen kell csatornát váltani, mert a dekóderből már csak az adott csatorna videójele (pl. RGB) jön ki.Ez normál esetben még nem olyan nagy gond, de akkor hogy lehet megcsinálni azt, hogy ha elutazom, akkor pl. 1 héten keresztül hol erről, hol arról a csatornáról vegyen fel a videó (vagy a DVD-recoder)?

2 megoldást ismerek:
1. Olyan beltéri (dekóder) amit lehet időzíteni (pl. UPC Directhez adott Philips az ilyen)
2. A DVD recorderek általában tudnak infrán keresztül beltériket vezérelni (na pl. a fenti UPC Direct-es Philips-et az én JVCM nem tudja )

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DTV Magyarországon

Digitális adás és vevő ide vagy oda, ahhoz műsor is kellene, mert engem baromira nem lelkesít a M1 vagy a reteklub, meg a "családiTV2" műsora 10 percenként 20 reklámmal vágva   
Ahol meg kellene a minőség pl. HBO, ott szarnak az egészre, vagy az érkező jel olyan ahogy írtad, hogy abból már a digit sugárzás nem tud csodásat varázsolni, legfeljebb nem romlik tovább...

Én úgy tudom, hogy a szolgáltatók részére sugárzott adás eltér a sima user által megvehetőtől. Ezt támasztja alá az is, hogy nálunk pl. nem UPC van, és egész jó a minőség, sokkal jobb, mint a hugoméknál. Persze lehet, hogy nincs igazam.

- a ktv-seinkel beszelve mondtak, hogy HBO-bol lehet valasztani 2 felet, egy szarabb agyontomoritett csomagot, es egy jobbat. nallunk a jobb minosegut vettek meg, es merem allitani szemre a sima CRT TV-n latni a difit!!
T A M I . H U

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: peterk »

Digitális adás és vevő ide vagy oda, ahhoz műsor is kellene, mert engem baromira nem lelkesít a M1 vagy a reteklub, meg a "családiTV2" műsora 10 percenként 20 reklámmal vágva  
Ahol meg kellene a minőség pl. HBO, ott szarnak az egészre, vagy az érkező jel olyan ahogy írtad, hogy abból már a digit sugárzás nem tud csodásat varázsolni, legfeljebb nem romlik tovább...

Én úgy tudom, hogy a szolgáltatók részére sugárzott adás eltér a sima user által megvehetőtől. Ezt támasztja alá az is, hogy nálunk pl. nem UPC van, és egész jó a minőség, sokkal jobb, mint a hugoméknál. Persze lehet, hogy nincs igazam.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Sajnos nevezhetjük ezt a digitális tv legnagybb hátrányának. 2 tunernél többet nem szoktak beépíteni egy vevőbe (eredeti funkciója az lenne, hogy az ember fel tud venni egy adást, miközben egy másikat néz)

Errről jut eszembe egy másik probléma. Javítsatok ki, ha nem így van, de úgy tudom, hogy az összes külső dekóderes megoldás (Antenna Hung, DVB-T stb.) úgy működik, hogy a dekóderen kell csatornát váltani, mert a dekóderből már csak az adott csatorna videójele (pl. RGB) jön ki.
Ez normál esetben még nem olyan nagy gond, de akkor hogy lehet megcsinálni azt, hogy ha elutazom, akkor pl. 1 héten keresztül hol erről, hol arról a csatornáról vegyen fel a videó (vagy a DVD-recoder)?

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Balha »

adótorony van szegeden és szentesen is :kiraly:

már csak antenna kell rájuk
...

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

nemtudod véletlenül, hogy szeged és környékén mikor lesz?
Antenna Digital? Majd ha telepítenek adótornyot a környékre...

naja... :kiraly:

ezért kérdeztem Mr Rob-ot, hátha tud valami "megközelítő" időpontot...
...

voivod
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: voivod »

Az AD200-as dekóder ráadásul 2 tuneres! Asszem kihajítom a    UPC-t az ablakon.
Én is olvastam a cikket a HWSW-n, és ott is csak a 2 tuneres vevőt említették, mint max. lehetőséget. Ez pedig sajnos nagyon kevés. Nálunk pl. 3 tv + 2 recorder van a családban, és a 2 tuneres vevő nem alternatíva a jelenlegi kábeltévés megoldással, hogy baármikor bármelyik tv-n bármelyik adást lehet nézni.

Azt csiripelik a verebek, hogy lesz valamikor alapsávi dekóder is AD-hez, azaz a TV tunere fog dolgozni, hasonlóan a kábel TV-hez. Egyébként én nem használok semmilyen rekordert, úgyhogy tökéletesen megfelel az 1 tuneres is. A minősége pedig fényévekkel jobb a UPC Directnél és a kábelnél.

voivod
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DTV Magyarországon

Antenna Digital? Majd ha telepítenek adótornyot a környékre...

Vendég

DTV Magyarországon

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

...

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Mr_Rob »

Én is olvastam a cikket a HWSW-n, és ott is csak a 2 tuneres vevőt említették, mint max. lehetőséget. Ez pedig sajnos nagyon kevés. Nálunk pl. 3 tv + 2 recorder van a családban, és a 2 tuneres vevő nem alternatíva a jelenlegi kábeltévés megoldással, hogy baármikor bármelyik tv-n bármelyik adást lehet nézni.

Sajnos nevezhetjük ezt a digitális tv legnagybb hátrányának. 2 tunernél többet nem szoktak beépíteni egy vevőbe (eredeti funkciója az lenne, hogy az ember fel tud venni egy adást, miközben egy másikat néz)

Egyébként andzsinnak válaszolva:
1. Elég komoly és korszerű berendezéseket vett az Ah, és a műszaki gárdával sincs gond. Természetesen sokkal jobb a minőség, mint a UPC Directen, hisz itt nem kell "spórolni", nem kell nagy összegeket fizetni a műholdért. Továbbá az adók gond nélkül képesek a Dolby Digitalra és a HDTV-re is. Persze ezekhez forrás nincs. (az HBO még a 16:9-et sem támogatja, mégis mit várunk :kiraly: )
Minőségi etalonnak az RTL, TV2, M1-et lehet venni. Ezeket közvetlenül a feladás előtt tömörítik, míg a legtöbb adó műholdról jön és azt a streamet adják tovább, ami sokszor hagy kivetni valót maga után (ismét hozhatnám akár az HBOt példának)

2. Közel azonos tulajdonságokkal rendelkezik a digitális adás, mint a DVD. Ugyanaz a tömörítési eljárás, (legtöbbször) felbontás működik. Nem is az a fontos, hogy milyen megjelenítőd van, hanem hogy hogyan kötöd rá a beltérire. Javasolt egy 21p SCART kábelt venni, mert azon RGB-n lehet a legjobb képminőséget elérni, és akkor lehet igazán érezni a digitális és analóg kép között a különbséget!

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DTV Magyarországon

- akkor megis mennyi havonta?  :kiraly:
Nekem konkrétan 4590 + 400 + 400 = 5390 lesz az 51 csatorna, 2 dekóderrel. Ugyanez a UPC-nél 10 rugó körül lenne, mert dekóderenként teljes összeget kell fizetni...

- uhhh
T A M I . H U

voivod
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DTV Magyarországon

- akkor megis mennyi havonta?
Nekem konkrétan 4590 + 400 + 400 = 5390 lesz az 51 csatorna, 2 dekóderrel. Ugyanez a UPC-nél 10 rugó körül lenne, mert dekóderenként teljes összeget kell fizetni...

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DTV Magyarországon

Egyáltalán nem vészes. Ha maradsz a jelenlegi csomagnál, szinte változatlan az ár, a családi csomag 4590 pénz lesz, 51 csatornával (+dekóder bérleti díj). Az AD200-as dekóder ráadásul 2 tuneres! Asszem kihajítom a UPC-t az ablakon.
- akkor megis mennyi havonta? :kiraly:
T A M I . H U

Vendég

DTV Magyarországon

Két kérdésem lenne:
1. A digitális adás valóban ugyanaz a minőség e mint nyugaton? ezt csak azért kérdezem, mert már megszokta a magyar embör, hogy ami onnan gyűrűzik be onnan az véletlenül se ugyanaz, mint amit mondjuk egy német kap.

2. milyen "kijelzőn" jön ki a legjobban a digitális adás: hagyományos tyelevízor, projektor, plazma, lcd..stb?
thx a lot.

voivod
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DTV Magyarországon

Nálam is megvolt, és tényleg jó a minőség is (pedig messze vagyok), a szolgáltatások is, legkivált az időzíthetőség az EPG-dal.  
Valami azt súgja, hogy a programcsomagok végleges árait látva már nem leszek ilyen happy...

Egyáltalán nem vészes. Ha maradsz a jelenlegi csomagnál, szinte változatlan az ár, a családi csomag 4590 pénz lesz, 51 csatornával (+dekóder bérleti díj). Az AD200-as dekóder ráadásul 2 tuneres! Asszem kihajítom a UPC-t az ablakon.

oktoj

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: oktoj »

Nálam is megvolt, és tényleg jó a minőség is (pedig messze vagyok), a szolgáltatások is, legkivált az időzíthetőség az EPG-dal.  
Valami azt súgja, hogy a programcsomagok végleges árait látva már nem leszek ilyen happy...

Bocsánat, ez én voltam...

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”