Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Plazma

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

A válasz valóban poénos, más kérdés, hogy nem igaz. A Philips igen-igen jó tv-ket gyárt, akár crt, akár plazma vagy lcd. Az egy dolog, ogy nálunk nincs "divatban".

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez a válasz tízpontos volt :taps:

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Plazma

Hozzászólás Szerző: pille »

Ez a válasz nagyon tetszett. Szerintem a nap válasza volt.

Köszönöm.

Szaklapok dicsérik mint legjobb választás meg stb.Akkor mi a baj vele a gyakorlatban?

Emlékezetem szerint 2006 nyarán, őszén volt itt szó a Philips plazmákról. Azóta én sem itt, sem máshol nem olvastam róluk, de igazából nem is kerestem utána, mert - engem - nem érdekelt.
Célszerű lenne elolvasni az akkori hsz-okat, de nem leszel vele előrébb, mert azóta már természetesen más készülékek vannak.

baliska
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: baliska »

Ez a válasz nagyon tetszett.
Szerintem a nap válasza volt.
Szaklapok dicsérik mint legjobb választás meg stb.
Akkor mi a baj vele a gyakorlatban?

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Sziasztok 
Hagy kérdezzem már meg hogy a Philips plazmákról kinek mi a véleménye?Mert itt a fórumon arról nem igazán olvastam.
A: Mert annyira f..s
B: Nem hibásodik meg annyira ezért nem forog itt a fórumon
C: Senki nem vett még.

Vagy egy éve volt róla itt szó, és azért C, mert A.

baliska
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: baliska »

Sziasztok

Hagy kérdezzem már meg hogy a Philips plazmákról kinek mi a véleménye?Mert itt a fórumon arról nem igazán olvastam.
A: Mert annyira f..s
B: Nem hibásodik meg annyira ezért nem forog itt a fórumon
C: Senki nem vett még.

stilo18
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: stilo18 »

Sziasztok!

Van valakinek Panasonic TH-37PX80-al kapcsolatban valami személyes élménye? Ha van megköszönném ha leírná, ugyanis kiszemeltem magamnak és kiváncsi vagyok jó vásárt csinálnék e...

Előre is köszönöm!

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hali!A segítségeteket szeretném kérni. 1 nagyon jó barátom vett az Electroworldben egy 50" LG plazma tv-t 300. ezerért. A következő a gondja: látszik a képernyőn az RTL,ill. a korhatár jelzés.   A csomagolást ő végezte, de szerintem nem lehet új a készülék. A " fehérítésnek" nekikezdett. Tudomásom szerint a szervízmenüből megállapítható, hogy mennyit ment a készülék. A készüléket 1 hete vásárolta.
Szeretném ha tanácsot adnátok mit tegyen, ill. milyen lehetőségei vannak.

Bruno után további információk. Megnyugtatásképp.
Nem kell a beégéstől annyira félni. Gyakran láthatóak maradnak a logók, pláne egy új készüléken. Minél idősebb, annál kevésbé maradnak ott ideiglenesen ezek a nyomok. Használja a haverod nyugodtan a tv-t, elvileg el fog tűnni az ott maradt logó. Célszerű egy új tv-n a fényt is, meg a kontrasztot is levenni (kb. 70-50%-ra) olyan 200 üzemórára.

Ami már nem annyira megnyugtató a haverodnak, hogy az Lg-k hajlamosabbak beégésre, mint a többiek. Az én haveromnak is Lg-je van, abban úgy tudom, hogy az üzemóra mérőt egy gombnyomással le lehet nullázni. Nincs beégve, az ideiglenes "maradványok" az ő tv-jén tovább tartanak, mint az én tv-men.

Steady74
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Steady74 »

Sziasztok,

Friss húsként csobbanok közétek... 2-3 hónapon belül komplett tv+bd lejátszó+erősítő+hangfal cserére szánom el magam. igaz, hogy nem olvastam végig az összes hsz-t, de az alábbi kérdésre kérnék tőletek tanácsot, tippeket. 50"-os plazmát szeretnék venni. 2 típust néztem ki, illetve amit szeretnék: full HD, 24p, és lehetőleg szép kép analóg adásnál is :-). Mivel Pioneer a szerelmem:
2 modellt néztem ki: 1, Pioneer PDP-LX5090D, igaz emellé nem már nem fér anyagilag bele az LX-70-es erősítő. Másik plazma meg a 6. generációs Samsungok közül a PS-50A656. Igaz, képét még egyiknek sem láttam, de ebben a 2 irányban szeretnék elindulni. Nyilván a Samu mellett több pénz maradna másra ... Van bármelyik TVről infótok, láttátok őket mködés közben...

Bármilyen infót szívesen veszek!
Steady

toportyán
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Plazma

Hozzászólás Szerző: toportyán »

Hali!A segítségeteket szeretném kérni. 1 nagyon jó barátom vett az Electroworldben egy 50" LG plazma tv-t 300. ezerért. A következő a gondja: látszik a képernyőn az RTL,ill. a korhatár jelzés.   A csomagolást ő végezte, de szerintem nem lehet új a készülék. A " fehérítésnek" nekikezdett. Tudomásom szerint a szervízmenüből megállapítható, hogy mennyit ment a készülék. A készüléket 1 hete vásárolta.

Azt írtad a készüléket 1 hete vásárolta,ami idő alatt akár Ő is beégethette,ha szüntelen az RTL-t nézte.A beégésre a gyártó nem ad garanciát,amire a készülékismertetőben külön ki is tér.Ha viszont nem nézett "tartósan" RTL-t,akkor az is lehet,hogy egy demokészüléket,vagy akár egy újra eladott,javított TV-t vásárolt.A szervízmenüben valóban meg lehet nézni az üzemórák számát,amiből nagyjából ki lehet következtetni a készülék beüzemelésének időpontját.Nyilván egy hetes tévében nem lehet 2000 üzemóra. Nobelt ide
Egyébként a vásárlás napjától számított,72 órán belül kötelesek kicserélni a készüléket.

Hali! Köszi a választ, szerintem már ő is olvassa a topikot Az Rtl-t biztos nem ő égette be, de ha Privat Gold lett volna hááttttttt....

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bruno »

Hali!A segítségeteket szeretném kérni. 1 nagyon jó barátom vett az Electroworldben egy 50" LG plazma tv-t 300. ezerért. A következő a gondja: látszik a képernyőn az RTL,ill. a korhatár jelzés. A csomagolást ő végezte, de szerintem nem lehet új a készülék. A " fehérítésnek" nekikezdett. Tudomásom szerint a szervízmenüből megállapítható, hogy mennyit ment a készülék. A készüléket 1 hete vásárolta.

Azt írtad a készüléket 1 hete vásárolta,ami idő alatt akár Ő is beégethette,ha szüntelen az RTL-t nézte.A beégésre a gyártó nem ad garanciát,amire a készülékismertetőben külön ki is tér.Ha viszont nem nézett "tartósan" RTL-t,akkor az is lehet,hogy egy demokészüléket,vagy akár egy újra eladott,javított TV-t vásárolt.A szervízmenüben valóban meg lehet nézni az üzemórák számát,amiből nagyjából ki lehet következtetni a készülék beüzemelésének időpontját.Nyilván egy hetes tévében nem lehet 2000 üzemóra. Nobelt ide
Egyébként a vásárlás napjától számított,72 órán belül kötelesek kicserélni a készüléket.

PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black

toportyán
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Plazma

Hozzászólás Szerző: toportyán »

Hali!
A segítségeteket szeretném kérni. 1 nagyon jó barátom vett az Electroworldben egy 50" LG plazma tv-t 300. ezerért. A következő a gondja: látszik a képernyőn az RTL,ill. a korhatár jelzés. A csomagolást ő végezte, de szerintem nem lehet új a készülék. A " fehérítésnek" nekikezdett. Tudomásom szerint a szervízmenüből megállapítható, hogy mennyit ment a készülék. A készüléket 1 hete vásárolta.

Yellow
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Yellow »

Sziasztok Egy kérdésem lenne. 
Panasonic PY8-al van valakinek tapasztalata?

Csak azért kérdem, mert lenne egy olyan lehetőségem (munkám által) hogy a jelenlegi 42PV80-ast egy 46PY8-ra lecseréljem, úgy hogy 50-et ráfizetek. (250-ért vettem anno a mostanit, 300 lenne a PY8). De nem is ez a lényeg, azt tudom hogy adott x méter távolságból nagyjából ugyanúgy néz ki a full HD adás Full HD TV-n mint egy HD-ready-n, igazából az érdekelne hogy van e valamilyen hátránya a cserének.

Hiába egy Full HD-s Plazma, akkor egy belépőszint, most van egy benn melóhelyemen, ő lenne a kiszemelt, gyorsan kéne döntenem. Beüzemelni nem lehet, nem is akarom, mert ha lesz csere, itthon szeretném kibontani.

Válaszaitokat előre is köszönöm, remélem van már tapasztalata valakinek ezzel a modellel.

Ha nem fontos neked a PC bemenet és SDHC kártyanyílás és elég a 2 HDMI port, már csak a méret miatt is cserélném. A nagyobb kontrasztarány már csak hab a tortán.
Ennyi pénzért 46" fullHD Panát vétek lenne kihagyni.
Tapasztalatom persze nincs.
Egyesek szerint az SD források fullHD készüléken kevésbé mutatnak jól, mint HD readyn, de ez nagymértékben függ(het) a forrás minőségétől, a dvd játékostól, csatlakozás fajtájától, stb.
Én meglépném (nekem is 42PV80-am van), bár a VGA bemenet nekem hiányozna.

Úgy néz ki hogy lecserélem. Kártyaolvasót soha nem használnám, ha meg a PC-t rá is kötném (amit kétlek), akkor úgyis DVI-HDMI -vel kötném be.

Köszönöm a válaszokat!

Szia,
Megvolt a csere? Milyen az új masina?

TV: Panasonic TH-42PV80P, DVD: Pioneer DV600-AV-s, VHS: Panasonic NV-HD680,
Erősítő: Technics SA-EH750, Hangprocesszor: Technics SH-EH750, CD: Technics SL-EH750, Deck: Technics RS-EH750,
Front: Technics SB-EH750, Center: Technics SB-PC75, Surround: Technics SB-PS75

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Plazma

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

Ehez mit szóltok? http://avplanet.hu/TH-50PZ800#
jónak tűnik ,ha sok pénzed van

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

cujo69
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: cujo69 »

Ehez mit szóltok? http://avplanet.hu/TH-50PZ800#

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

...Egyébként van egy PIO 506-os Plazma a pécsi Elektro World-ben,ami már több mint 3 éve megy napi 12 órát,minden gond nélkül.Ez barátok kötz is 13.000 üzemóra!!!Engem meggyőzött,hogy ezek után csak PIO-t vegyek....

Természetesen ez is csak utólag derül ki. De azért irigyellek a tv-d miatt.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

... nem kizárt hogy a 8-as is majd csak kb 2 évig fogja bírni. Nézegettem más gyártókét is, de ebben az árkategóriában mindenhol a Panát ajánlják.
Nem a két év a lényeg. Nekem 6.262 üzemóra van a tv-ben és semmi baja sincs... (Lekopogtam bal kézzel fölfelé az asztallapon. )

item00
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: item00 »

Azt írtad nálad az újabb, 7-es szériánál jött elő ugyanez, és ki tudja, talán nem kizárt hogy a 8-as is majd csak kb 2 évig fogja bírni. Nézegettem más gyártókét is, de ebben az árkategóriában mindenhol a Panát ajánlják.
Nekem már sajna nem egy Pana plazma TV-vel volt problémám!Az egyiknél olyan hangos volt a táp/37PV60/,hogy ki kellett cserélni.Mondanom sem kell semmit sem változott a helyzet.A másiknál pedig /42PV71/ 10 "hosszú" órai használat után jelent meg a fekete függőleges csík.Ezek után nálam olyan,hogy Panasonic Plazma egyszerűen nem létezik.Jó nagy ívben kerülöm is őket! bekap6od.gif
Samsung Q-s TV-im voltak még utána,de azokkal semmi gondom nem volt,amíg el nem adtam őket.Talán egy kicsi a beégésre hajlamosabbak voltak.Jelenleg Pioneer KURO-t használok,ami egy új dimenziót nyit meg a TV-zés világába.A 3 év teljes körü gari,önmagában megnyugtató!Egyébként van egy PIO 506-os Plazma a pécsi Elektro World-ben,ami már több mint 3 éve megy napi 12 órát,minden gond nélkül.Ez barátok kötz is 13.000 üzemóra!!!Engem meggyőzött,hogy ezek után csak PIO-t vegyek.Igaz,hogy majdnem kétszer annyiba kerül,mint egy másik gyártó készüléke,de cserébe tartósabb,megbízhatóbb,minőségibb terméket kap a vásárló.

Hát igen a pioneer az egy más kategória, én is egy új KURO-t néztem ki magamnak.
TV: SAMSUNG S95B QD OLED
Házimozi: Denon 2400H Atmos - Oppo UDP-203 - Focal SIB EVO DOLBY ATMOS 5.1.2
Sztereó 1: Pioneer A-50DA - Mac Studio - ifi iPurifier2 - HQ Player 4 - AQ USB - RME ADI-2 DAC FS - MDR-1AM2
Sztereo 2: Oehlbach XXL® MASTERCLOCK - AQ USB - KORG DS-DAC-10R 1bit DSD ADC/DAC

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Azt írtad nálad az újabb, 7-es szériánál jött elő ugyanez, és ki tudja, talán nem kizárt hogy a 8-as is majd csak kb 2 évig fogja bírni. Nézegettem más gyártókét is, de ebben az árkategóriában mindenhol a Panát ajánlják.
Nekem már sajna nem egy Pana plazma TV-vel volt problémám!Az egyiknél olyan hangos volt a táp/37PV60/,hogy ki kellett cserélni.Mondanom sem kell semmit sem változott a helyzet.A másiknál pedig /42PV71/ 10 "hosszú" órai használat után jelent meg a fekete függőleges csík.Ezek után nálam olyan,hogy Panasonic Plazma egyszerűen nem létezik.Jó nagy ívben kerülöm is őket! bekap6od.gif
Samsung Q-s TV-im voltak még utána,de azokkal semmi gondom nem volt,amíg el nem adtam őket.Talán egy kicsi a beégésre hajlamosabbak voltak.Jelenleg Pioneer KURO-t használok,ami egy új dimenziót nyit meg a TV-zés világába.A 3 év teljes körü gari,önmagában megnyugtató!Egyébként van egy PIO 506-os Plazma a pécsi Elektro World-ben,ami már több mint 3 éve megy napi 12 órát,minden gond nélkül.Ez barátok kötz is 13.000 üzemóra!!!Engem meggyőzött,hogy ezek után csak PIO-t vegyek.Igaz,hogy majdnem kétszer annyiba kerül,mint egy másik gyártó készüléke,de cserébe tartósabb,megbízhatóbb,minőségibb terméket kap a vásárló.

PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer

macready

Plazma

Hozzászólás Szerző: macready »

Nekem detto ugyan ez a problémám volt egy Pana PV71-es tv-vel!
Köszi az észrevételt.
Egy másik fórumban azt írta valaki, hogy egy viszonylag gyakori típushibáról van szó. Hétfőn felhívom a központi szervízt, hátha így látatlanban is tudnak rá egy kb árat mondani.
Persze a doboza már nincs meg, így nem lenne könnyű sérülésmentesen szállítani a város másik végébe. Ha más nincs, akkor veszek egy PV vagy PX 80-ast helyette (egy kicsit jobbak a paramétereik), csak azért kb 1000 üzemóra után még nem vártam volna, hogy beadja a kulcsot.

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

"Sziasztok!
A Pana TH-42PV60-asom hátuljából filmnézés közben egy kis pukkanó hang hallatszott
és onnantól kezdve megjelent egy kb 6 cm széles csík, ami a képernyő tetejétől az aljáig tart.
Sajna a gari letelt már. Találkoztatok hasonlóval? Mibe fájhat egy panel csere?"

Nekem detto ugyan ez a problémám volt egy Pana PV71-es tv-vel!Ráadásul még a csík szélessége és helyzete is megegyezett a te tv-den láthatóval.A pécsi "szakszervízben" meg sem próbálták megjavítani,azzal a magyarázattal,hogy a hibát bármely panel generálhatja.Sőt akár az ernyő hibája is lehet!Mivel egy itteni szaktárstól szereztem be anno tv-t,aki külföldről hozta/term. nem Magyar garival/így kerek 5 hetet kellett várnom,míg a teljes tv-t kicserélték.Jótanács!ÓVAKODJATOK a PAN EUR garanciától!Komoly bonyodalmakat okoz,ha szükség van rá.Persze ez jó két éve történt,így valszeg be tudták már lőni mi is okozhatja a galibát az ernyőn.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Sziasztok!A Pana TH-42PV60-asom hátuljából filmnézés közben egy kis pukkanó hang hallatszott
...
Találkoztatok hasonlóval? Mibe fájhat egy panel csere?

Nem biztos, hogy panelt kell cserélni. Hívj ki egy szerelőt, majd megmondja, hogy mi a baja, meg, hogy mennyiért tudja megcsinálni.
Utána referálj már róla.

macready

Plazma

Hozzászólás Szerző: macready »

Sziasztok!
A Pana TH-42PV60-asom hátuljából filmnézés közben egy kis pukkanó hang hallatszott
és onnantól kezdve megjelent egy kb 6 cm széles csík, ami a képernyő tetejétől az aljáig tart.
Sajna a gari letelt már. Találkoztatok hasonlóval? Mibe fájhat egy panel csere?

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

balazs6k
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: balazs6k »

Csak azért kérdem, mert lenne egy olyan lehetőségem (munkám által) hogy a jelenlegi 42PV80-ast egy 46PY8-ra lecseréljem, úgy hogy 50-et ráfizetek. (250-ért vettem anno a mostanit, 300 lenne a PY8). De nem is ez a lényeg, azt tudom hogy adott x méter távolságból nagyjából ugyanúgy néz ki a full HD adás Full HD TV-n mint egy HD-ready-n, igazából az érdekelne hogy van e valamilyen hátránya a cserének.

Hiába egy Full HD-s Plazma, akkor egy belépőszint, most van egy benn melóhelyemen, ő lenne a kiszemelt, gyorsan kéne döntenem. Beüzemelni nem lehet, nem is akarom, mert ha lesz csere, itthon szeretném kibontani.

Válaszaitokat előre is köszönöm, remélem van már tapasztalata valakinek ezzel a modellel.

Ha nem fontos neked a PC bemenet és SDHC kártyanyílás és elég a 2 HDMI port, már csak a méret miatt is cserélném. A nagyobb kontrasztarány már csak hab a tortán.
Egyesek szerint az SD források fullHD készüléken kevésbé mutatnak jól, mint HD readyn, de ez nagymértékben függ(het) a forrás minőségétől, a dvd játékostól, csatlakozás fajtájától, stb.

Úgy néz ki hogy lecserélem. Kártyaolvasót soha nem használnám, ha meg a PC-t rá is kötném (amit kétlek), akkor úgyis DVI-HDMI -vel kötném be.

Köszönöm a válaszokat!

Yellow
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Yellow »

TV: Panasonic TH-42PV80P, DVD: Pioneer DV600-AV-s, VHS: Panasonic NV-HD680,
Erősítő: Technics SA-EH750, Hangprocesszor: Technics SH-EH750, CD: Technics SL-EH750, Deck: Technics RS-EH750,
Front: Technics SB-EH750, Center: Technics SB-PC75, Surround: Technics SB-PS75

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”