Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

balazs6k
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: balazs6k »

Bocsi, de kár volt ezért a képért, nem látszik a lényeg.Az eredeti (4Mpixeles) képen a pontok erősen az alapszinekben látszanak.
Piros, kék és zöld fénylő pontok (talán egy-egy pixel méretben, de erős fénnyel, és gyorsan eltünnek).

Szia Sztgyi!

Igazából helytálló a te megfigyelésed, de nálam nagyobb területen lehet megfigyelni, mondjuk a képernyő egyharmadán teljes magasságban, de mindig csak jobb oldalon.
Nagyon gyorsan megjelennek és gyorsan eltünnek, olyan mintha a világos részek szellemképe lenne.
A szélesvásznú képnél az alsó és felső fekete csíkon pl nem látszik.
Ha a DVD-be nincs lemez, de be van kapcsolva az alap háttérképen ami a kék különböző árnyalataiból áll jól láthatóak.

A tegnapi kérdésedre válaszolva, a tv adás DIGI TV, Parabola antenna, digitális beltérivel, a tv-hez SCART csatlakozóval bekötve.

Van bekötve egy házimozi rendszer Sherwood RD-7106R erösítővel.
Nem tudom eldönteni, hogy nem e valamilyen árnyékolási probléma és vegyek komolyabb (drágább) kábeleket. A tv állvány mögött gondolom nem kell mondani mennyi kábel van. Vagy a tv-nek van valami baja és nézessem meg egy szerelővel.

Szeretném megoldani valahogy, nem nagy probléma ettől még lehet nézni, de ha már van miért ne legyen teljesen tiszta a kép.

Üdv
Jedi

"A tegnapi kérdésedre válaszolva, a tv adás DIGI TV, Parabola antenna, digitális beltérivel, a tv-hez SCART csatlakozóval bekötve."

A digitális beltérik ott kezdődnek, hogy van rajtuk HDMI. Hiába van akármilyen digitális adásod, ha a beltiről egy analóg kábelen, jelen esetben scart-on küldöd át a képet. Onnantól kezdve full analóg az egész.

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Plazma

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

Ha már forintositunk vegyél legalább 3-4.000 ft-os scart kábeleket, ez a minimum. El sem tudom képzelni, hogy valaki egy plazma tévét 250 forintos somogyival kössön be.

Jedi
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: Jedi »

Bocsi, de kár volt ezért a képért, nem látszik a lényeg.Az eredeti (4Mpixeles) képen a pontok erősen az alapszinekben látszanak.
Piros, kék és zöld fénylő pontok (talán egy-egy pixel méretben, de erős fénnyel, és gyorsan eltünnek).

Szia Sztgyi!

Igazából helytálló a te megfigyelésed, de nálam nagyobb területen lehet megfigyelni, mondjuk a képernyő egyharmadán teljes magasságban, de mindig csak jobb oldalon.
Nagyon gyorsan megjelennek és gyorsan eltünnek, olyan mintha a világos részek szellemképe lenne.
A szélesvásznú képnél az alsó és felső fekete csíkon pl nem látszik.
Ha a DVD-be nincs lemez, de be van kapcsolva az alap háttérképen ami a kék különböző árnyalataiból áll jól láthatóak.

A tegnapi kérdésedre válaszolva, a tv adás DIGI TV, Parabola antenna, digitális beltérivel, a tv-hez SCART csatlakozóval bekötve.

Van bekötve egy házimozi rendszer Sherwood RD-7106R erösítővel.
Nem tudom eldönteni, hogy nem e valamilyen árnyékolási probléma és vegyek komolyabb (drágább) kábeleket. A tv állvány mögött gondolom nem kell mondani mennyi kábel van. Vagy a tv-nek van valami baja és nézessem meg egy szerelővel.

Szeretném megoldani valahogy, nem nagy probléma ettől még lehet nézni, de ha már van miért ne legyen teljesen tiszta a kép.

Üdv
Jedi

sztgyi

Plazma

Hozzászólás Szerző: sztgyi »

Bocsi, de kár volt ezért a képért, nem látszik a lényeg.
Az eredeti (4Mpixeles) képen a pontok erősen az alapszinekben látszanak.

sztgyi

Plazma

Szia! 
... van egy másik problémám a készülékkel, amit pár nappal korábban megírtam. Légyszi olvasd el kíváncsi vagyok neked van e hasonló tapasztalatod.

Szia Jedi!

Olvastam az általad leírt jelenséget.

Nos én is tapasztaltam.
Megpróbálok beszúrni egy képet, amin talán látszanak ezek a fénylő pontok. (Ezt a képet nemrég fotóztam a képernyő jobb alsó sarkáról - más okból - és meglepődve láttam ezeket a színes pontokat.)

Nálam akkor tűnt fel először, amikor a DVB-T Set-Top-Boxot próbáltam ki és azt a HDMI bemenetre csatlakoztattam (még az olimpia idején). Előtte sose láttam ilyet. Nem tudtam mire véljem. A képernyőnek egy részén egy kb. 10-15cm-es kör alakú foltján volt elég heves villódzás. És ez vándorolt a képernyőn. kikapcsoltam az STB-t, és rövid idő múlva megszünt. Majd újboli bekapcsolás után megint feltűnt. Változó intenzitással. Volt, hogy semmit nem lehetett látni belőle. Majd visszaadtam ezt az STB-t, és a későbbiekben nem tűnt fel ez a jelenség.

Másodszor akkor vettem észre, amikor a kábeltévé szolgáltatótól megkaptam a DVB-C STB-t (ez év szeptember elsején). A digitális vételnél ismét jelentkezett ez a hiba. Ez a box SCART csatlakozóval van összekötve a TV-vel. Itt is az STB kikapcsolása után rövid idő után megszünt. Azóta sokat megy a digitális vétel, néha lehet látni, de többségében nem, ill. ha van is, egyáltalán nem zavaró, nem feltűnő.

Vigyázz!!! Lehet, hogy az én megfigyelésem félrevezető.
Megnézem majd DVD-ről is, de eddig azzal nem tűnt fel. Szinte minden nap megy a DVD-n valami rajzfilm - kisunoka miatt. Ha lett volna észrevettem volna.
De most figyelni fogom.

Nálad miről megy a TV vétel?

Üdv: sztgyi

vdaniel

Plazma

Hozzászólás Szerző: vdaniel »

Sziasztok!

Plazma vásárlás előtt állok. Úgy gondolom, 50 colos HD Ready (nem full) lenne a legjobb választás nekem. (A full hd sokkal drágább, sokkal többet is fogyaszt és ritkán jönne ki az előnye.)
Panasonicban gondolkozom, de az új szériából csak a TH-50PV8-ast találtam. Ennek viszont a kávája nekem nem nagyon tetszik (matt fekete), a többi Pana a fényes fekete kerettel szerintem sokkal szebb.
Lehet, hogy hülye probléma, de azért nem mindegy, hogy mi lesz a nappali közepén.

Tudtok ajánlani helyette esetleg megfelelő alternatívát?

Előre is köszönöm!

Jedi

Plazma

Sziasztok! 
Van egy LG 42PX3RVA típ. plazma tévém (több mint 2 éves)
Kézikönyve szerint 480p, 720p, 1080i módban tud képet megjeleníteni a HDMI bemenetről.
Augusztusban volt lehetőségem kipróbálni egy DVB-T MPEG-4-es tunert (STB-t).
Ezzel az STB-vel csak 576p módban jelent meg kép a tévén. Ezt a módot a kézikönyv nem is említi.
Ez a kép is szép volt (olimpia), de kíváncsi lennék, nagyobb felbontású kép megjeleníthető-e ezen a TV-n.

Van valakinek erről tapasztalata?

Köszi!

Szia!

Nekem ugyanez a tv-m van. Egy Thomson DVD van rákötve HDMI-vel beállítottam 1080i-re és szép képe van.
Viszont van egy másik problémám a készülékkel, amit pár nappal korábban megírtam. Légyszi olvasd el kíváncsi vagyok neked van e hasonló tapasztalatod. A tv-m kb ugyanannyi idős lehet mint a tiéd.

Előre is köszi

sztgyi

Plazma

Sziasztok!

Van egy LG 42PX3RVA típ. plazma tévém (több mint 2 éves)
Kézikönyve szerint 480p, 720p, 1080i módban tud képet megjeleníteni a HDMI bemenetről.
Augusztusban volt lehetőségem kipróbálni egy DVB-T MPEG-4-es tunert (STB-t).
Ezzel az STB-vel csak 576p módban jelent meg kép a tévén. Ezt a módot a kézikönyv nem is említi.
Ez a kép is szép volt (olimpia), de kíváncsi lennék, nagyobb felbontású kép megjeleníthető-e ezen a TV-n.

Van valakinek erről tapasztalata?

Köszi!

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gyulus »

Sziasztok! 
Ha valaki meg tudná velem osztani a Panasonic Plazmák Service kódját,annak nagyon hálás lennék!

Előre is köszi!

Ha jól emlékszem:

A készülék előlapján kell folyamatosan nyomni a csatorna FEL gombot, közben pedig a távon háromszor a nullát.
TV: Panasonic TX-P50GT60E

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gyulus »

...az ORF1 adásánál, amennyiben 16:9-es adás van, automatán átkapcsol "szélesvásznú" üzemmódra [...] Hogyan tudnám ezt az automatizmust minden adónál beállítani?
Én úgy vettem észre, hogy akkor vált át, ha a 16:9-es területen kívül csak fekete képtartalom van. Ha pl. a fekete területen van a csatorna-logó, már nem vált át.
TV: Panasonic TX-P50GT60E

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bruno »

Sziasztok!

Ha valaki meg tudná velem osztani a Panasonic Plazmák Service kódját,annak nagyon hálás lennék!

Előre is köszi!

PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black

csimota

Plazma

Hozzászólás Szerző: csimota »

aloha

Tech kérdésem lenne. Van egy 42py85p-m, 3 napja.
A sokfajta képernyő formátum beállítás közül (mivel a legtöbb adás még az) 4:3-as képarányt használom. Azonban az ORF1 adásánál, amennyiben 16:9-es adás van, automatán átkapcsol "szélesvásznú" üzemmódra, ha "csak" 4:3-as akkor nem. Mi váltja ki ezt belőle? Hogyan tudnám ezt az automatizmust minden adónál beállítani? (A gyári automata üzemmód nem válik be, mert a 4:3-akat széthúzza, minden laposabb...stb)
Ha az ORF1 "kapcsolná", akkor az ORF2-él miért nem így van? Egyéb csatornák esetében nem történik képernyő üzemmód váltás. Pedig jól esne, ha nem kéne csatornánként váltanom.

Segítséget előre is köszönöm!

csimota

-=balázs=-
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: -=balázs=- »

Sziasztok! 
Új vagyok ezen a fórumon. Több helyen kerestem, de nem találtam választ a kérdésemre.
Van egy LG RZ42PX3RVA plazmám kb.3 éves.
Egy jó idelye piros és zöld össze vissza villogó pontok láthatók a képen, a sötét részeken. Ahogy megfigyeltem főleg ott ahol a kép világosról sötétre ugrik, ha több másodpercre sötét marad elmúlnak. Gondoltam, hogy az adás miatt, de a DVD képe is ilyen pedig az HDMI-vel van csatlakoztatva.
Ha már kb fél órája megy a tv láthatóan kevesebb, de így is elég zavaró.
Ha van valami ötletetek kérem írjátok le.

Előre is köszi

Valószínüleg panelhiba.

Szerintem annak annyi.
]

Jedi

Plazma

Sziasztok!

Új vagyok ezen a fórumon. Több helyen kerestem, de nem találtam választ a kérdésemre.
Van egy LG RZ42PX3RVA plazmám kb.3 éves.
Egy jó idelye piros és zöld össze vissza villogó pontok láthatók a képen, a sötét részeken. Ahogy megfigyeltem főleg ott ahol a kép világosról sötétre ugrik, ha több másodpercre sötét marad elmúlnak. Gondoltam, hogy az adás miatt, de a DVD képe is ilyen pedig az HDMI-vel van csatlakoztatva.
Ha már kb fél órája megy a tv láthatóan kevesebb, de így is elég zavaró.
Ha van valami ötletetek kérem írjátok le.

Előre is köszi

szcs71

Plazma

Hozzászólás Szerző: szcs71 »

szasztok.van egy42"lg plazmám,a szervizmenüben betudom állitani,hogy apip müködjön.egyáltalán lehet?tud segiteni valaki?köszi.
ha csak nem 2 tuneres pip-es plazmád van, akkor nem tudod beállítani
pc-n, ill. valamelyik videójelen(ált. hdmi, v. komponens) keresztül tudsz nézni pip-et, ha ennyire kell

két tuneres.hogy lehet beállitani?tudsz segiteni.köszi.

az magától tudja, nem kell semmit sem aktiválni

Mi a pontos típusa?

Helló! LG plasma 42pc1rv 106cm

Hello Hogyan léphetek be a szerviz menübe az lg-nél (42pt81)

a távirányiton és a tv-n egyszerre nyomod a menü gombot 5 mp-ig.

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: bgszoli »

szasztok.van egy42"lg plazmám,a szervizmenüben betudom állitani,hogy apip müködjön.egyáltalán lehet?tud segiteni valaki?köszi.
pc-n, ill. valamelyik videójelen(ált. hdmi, v. komponens) keresztül tudsz nézni pip-et, ha ennyire kell

Mi a pontos típusa?

Az nem 2 tuneres PIP-es tv!
Csak HDMI-n, (talán komponens-en) keresztül tudsz 2 tv adást nézni. Ehhez viszont kell egy HDMI-s DVD felvevő!!!

polgcsabi

Plazma

Hozzászólás Szerző: polgcsabi »

Mi a pontos típusa?

Hello Hogyan léphetek be a szerviz menübe az lg-nél (42pt81)

szcs71

Plazma

Mi a pontos típusa?

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: bgszoli »

Mi a pontos típusa?

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Plazma

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

szcs71

Plazma

a szervizmenüben van valami amit érdemes aktiválni?

szcs71

Plazma

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Plazma

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

szcs71

Plazma

balazs6k
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: balazs6k »

sziasztok plazma gurukgondolkodom plazma vásárláson és a panasonic th 42 py80-t néztem ki. Mi  a véleményetek?
köszi
szabi

Jól gondolkodsz.

köszi szépen egy kicsit bővebben?

azt olvastam róla hogy egy kicsit jellemző a ghosting rá és a piros színei néha narancssárgák. Mit tudtok erről?
sz

A Ghoisting valamilyen szinten minden plazmára jellemző, főleg amég be nem járatódik.

Utána már nem lesz vele gondod, egyébként ezeket az új Pana plazmákat normális körülmények között szinte lehetetlen beégetni, a képe is gyönyörű, FullHD plazmából a legjobb választás a 80/85-ös széria. (Pionneer-t leszámítva persze).

Ez a Piros szín néha narancssárga szerintem baromság. Melóhelyen minden nap nézek egy PY80-at, azon még sose volt ilyen.

Egyébként egy két helyen ugyanannyiba kerül a 85-ös is, inkább azt venném akkor már.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”