Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Bocsi, de kár volt ezért a képért, nem látszik a lényeg.Az eredeti (4Mpixeles) képen a pontok erősen az alapszinekben látszanak.
Piros, kék és zöld fénylő pontok (talán egy-egy pixel méretben, de erős fénnyel, és gyorsan eltünnek).
Szia Sztgyi!
Igazából helytálló a te megfigyelésed, de nálam nagyobb területen lehet megfigyelni, mondjuk a képernyő egyharmadán teljes magasságban, de mindig csak jobb oldalon.
Nagyon gyorsan megjelennek és gyorsan eltünnek, olyan mintha a világos részek szellemképe lenne.
A szélesvásznú képnél az alsó és felső fekete csíkon pl nem látszik.
Ha a DVD-be nincs lemez, de be van kapcsolva az alap háttérképen ami a kék különböző árnyalataiból áll jól láthatóak.
A tegnapi kérdésedre válaszolva, a tv adás DIGI TV, Parabola antenna, digitális beltérivel, a tv-hez SCART csatlakozóval bekötve.
Van bekötve egy házimozi rendszer Sherwood RD-7106R erösítővel.
Nem tudom eldönteni, hogy nem e valamilyen árnyékolási probléma és vegyek komolyabb (drágább) kábeleket. A tv állvány mögött gondolom nem kell mondani mennyi kábel van. Vagy a tv-nek van valami baja és nézessem meg egy szerelővel.
Szeretném megoldani valahogy, nem nagy probléma ettől még lehet nézni, de ha már van miért ne legyen teljesen tiszta a kép.
Üdv
Jedi
"A tegnapi kérdésedre válaszolva, a tv adás DIGI TV, Parabola antenna, digitális beltérivel, a tv-hez SCART csatlakozóval bekötve."
A digitális beltérik ott kezdődnek, hogy van rajtuk HDMI. Hiába van akármilyen digitális adásod, ha a beltiről egy analóg kábelen, jelen esetben scart-on küldöd át a képet. Onnantól kezdve full analóg az egész.
- jános bácsi
- V.I.P.

- Értékelés: 132
Plazma
Ha már forintositunk vegyél legalább 3-4.000 ft-os scart kábeleket, ez a minimum. El sem tudom képzelni, hogy valaki egy plazma tévét 250 forintos somogyival kössön be.
Plazma
Bocsi, de kár volt ezért a képért, nem látszik a lényeg.Az eredeti (4Mpixeles) képen a pontok erősen az alapszinekben látszanak.
Piros, kék és zöld fénylő pontok (talán egy-egy pixel méretben, de erős fénnyel, és gyorsan eltünnek).
Szia Sztgyi!
Igazából helytálló a te megfigyelésed, de nálam nagyobb területen lehet megfigyelni, mondjuk a képernyő egyharmadán teljes magasságban, de mindig csak jobb oldalon.
Nagyon gyorsan megjelennek és gyorsan eltünnek, olyan mintha a világos részek szellemképe lenne.
A szélesvásznú képnél az alsó és felső fekete csíkon pl nem látszik.
Ha a DVD-be nincs lemez, de be van kapcsolva az alap háttérképen ami a kék különböző árnyalataiból áll jól láthatóak.
A tegnapi kérdésedre válaszolva, a tv adás DIGI TV, Parabola antenna, digitális beltérivel, a tv-hez SCART csatlakozóval bekötve.
Van bekötve egy házimozi rendszer Sherwood RD-7106R erösítővel.
Nem tudom eldönteni, hogy nem e valamilyen árnyékolási probléma és vegyek komolyabb (drágább) kábeleket. A tv állvány mögött gondolom nem kell mondani mennyi kábel van. Vagy a tv-nek van valami baja és nézessem meg egy szerelővel.
Szeretném megoldani valahogy, nem nagy probléma ettől még lehet nézni, de ha már van miért ne legyen teljesen tiszta a kép.
Üdv
Jedi
Plazma
Bocsi, de kár volt ezért a képért, nem látszik a lényeg.
Az eredeti (4Mpixeles) képen a pontok erősen az alapszinekben látszanak.
Plazma
Szia!
... van egy másik problémám a készülékkel, amit pár nappal korábban megírtam. Légyszi olvasd el kíváncsi vagyok neked van e hasonló tapasztalatod.
Szia Jedi!
Olvastam az általad leírt jelenséget.
Nos én is tapasztaltam.
Megpróbálok beszúrni egy képet, amin talán látszanak ezek a fénylő pontok. (Ezt a képet nemrég fotóztam a képernyő jobb alsó sarkáról - más okból - és meglepődve láttam ezeket a színes pontokat.)
Nálam akkor tűnt fel először, amikor a DVB-T Set-Top-Boxot próbáltam ki és azt a HDMI bemenetre csatlakoztattam (még az olimpia idején). Előtte sose láttam ilyet. Nem tudtam mire véljem. A képernyőnek egy részén egy kb. 10-15cm-es kör alakú foltján volt elég heves villódzás. És ez vándorolt a képernyőn. kikapcsoltam az STB-t, és rövid idő múlva megszünt. Majd újboli bekapcsolás után megint feltűnt. Változó intenzitással. Volt, hogy semmit nem lehetett látni belőle. Majd visszaadtam ezt az STB-t, és a későbbiekben nem tűnt fel ez a jelenség.
Másodszor akkor vettem észre, amikor a kábeltévé szolgáltatótól megkaptam a DVB-C STB-t (ez év szeptember elsején). A digitális vételnél ismét jelentkezett ez a hiba. Ez a box SCART csatlakozóval van összekötve a TV-vel. Itt is az STB kikapcsolása után rövid idő után megszünt. Azóta sokat megy a digitális vétel, néha lehet látni, de többségében nem, ill. ha van is, egyáltalán nem zavaró, nem feltűnő.
Vigyázz!!! Lehet, hogy az én megfigyelésem félrevezető.
Megnézem majd DVD-ről is, de eddig azzal nem tűnt fel. Szinte minden nap megy a DVD-n valami rajzfilm - kisunoka miatt. Ha lett volna észrevettem volna.
De most figyelni fogom.
Nálad miről megy a TV vétel?
Üdv: sztgyi
Plazma
Sziasztok!
Plazma vásárlás előtt állok. Úgy gondolom, 50 colos HD Ready (nem full) lenne a legjobb választás nekem. (A full hd sokkal drágább, sokkal többet is fogyaszt és ritkán jönne ki az előnye.)
Panasonicban gondolkozom, de az új szériából csak a TH-50PV8-ast találtam. Ennek viszont a kávája nekem nem nagyon tetszik (matt fekete), a többi Pana a fényes fekete kerettel szerintem sokkal szebb.
Lehet, hogy hülye probléma, de azért nem mindegy, hogy mi lesz a nappali közepén.
Tudtok ajánlani helyette esetleg megfelelő alternatívát?
Előre is köszönöm!
Plazma
Sziasztok!
Van egy LG 42PX3RVA típ. plazma tévém (több mint 2 éves)
Kézikönyve szerint 480p, 720p, 1080i módban tud képet megjeleníteni a HDMI bemenetről.
Augusztusban volt lehetőségem kipróbálni egy DVB-T MPEG-4-es tunert (STB-t).
Ezzel az STB-vel csak 576p módban jelent meg kép a tévén. Ezt a módot a kézikönyv nem is említi.
Ez a kép is szép volt (olimpia), de kíváncsi lennék, nagyobb felbontású kép megjeleníthető-e ezen a TV-n.
Van valakinek erről tapasztalata?
Köszi!
Szia!
Nekem ugyanez a tv-m van. Egy Thomson DVD van rákötve HDMI-vel beállítottam 1080i-re és szép képe van.
Viszont van egy másik problémám a készülékkel, amit pár nappal korábban megírtam. Légyszi olvasd el kíváncsi vagyok neked van e hasonló tapasztalatod. A tv-m kb ugyanannyi idős lehet mint a tiéd.
Előre is köszi
Plazma
Sziasztok!
Van egy LG 42PX3RVA típ. plazma tévém (több mint 2 éves)
Kézikönyve szerint 480p, 720p, 1080i módban tud képet megjeleníteni a HDMI bemenetről.
Augusztusban volt lehetőségem kipróbálni egy DVB-T MPEG-4-es tunert (STB-t).
Ezzel az STB-vel csak 576p módban jelent meg kép a tévén. Ezt a módot a kézikönyv nem is említi.
Ez a kép is szép volt (olimpia), de kíváncsi lennék, nagyobb felbontású kép megjeleníthető-e ezen a TV-n.
Van valakinek erről tapasztalata?
Köszi!
Plazma
Sziasztok!
Ha valaki meg tudná velem osztani a Panasonic Plazmák Service kódját,annak nagyon hálás lennék!
Előre is köszi!
Ha jól emlékszem:
A készülék előlapján kell folyamatosan nyomni a csatorna FEL gombot, közben pedig a távon háromszor a nullát.
TV: Panasonic TX-P50GT60E
Plazma
...az ORF1 adásánál, amennyiben 16:9-es adás van, automatán átkapcsol "szélesvásznú" üzemmódra [...] Hogyan tudnám ezt az automatizmust minden adónál beállítani?
Én úgy vettem észre, hogy akkor vált át, ha a 16:9-es területen kívül csak fekete képtartalom van. Ha pl. a fekete területen van a csatorna-logó, már nem vált át.
TV: Panasonic TX-P50GT60E
Plazma
Sziasztok!
Ha valaki meg tudná velem osztani a Panasonic Plazmák Service kódját,annak nagyon hálás lennék!
Előre is köszi!
PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black
Plazma
aloha
Tech kérdésem lenne. Van egy 42py85p-m, 3 napja.
A sokfajta képernyő formátum beállítás közül (mivel a legtöbb adás még az) 4:3-as képarányt használom. Azonban az ORF1 adásánál, amennyiben 16:9-es adás van, automatán átkapcsol "szélesvásznú" üzemmódra, ha "csak" 4:3-as akkor nem. Mi váltja ki ezt belőle? Hogyan tudnám ezt az automatizmust minden adónál beállítani? (A gyári automata üzemmód nem válik be, mert a 4:3-akat széthúzza, minden laposabb...stb)
Ha az ORF1 "kapcsolná", akkor az ORF2-él miért nem így van? Egyéb csatornák esetében nem történik képernyő üzemmód váltás. Pedig jól esne, ha nem kéne csatornánként váltanom.
Segítséget előre is köszönöm!
csimota
- -=balázs=-
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Plazma
Sziasztok!
Új vagyok ezen a fórumon. Több helyen kerestem, de nem találtam választ a kérdésemre.
Van egy LG RZ42PX3RVA plazmám kb.3 éves.
Egy jó idelye piros és zöld össze vissza villogó pontok láthatók a képen, a sötét részeken. Ahogy megfigyeltem főleg ott ahol a kép világosról sötétre ugrik, ha több másodpercre sötét marad elmúlnak. Gondoltam, hogy az adás miatt, de a DVD képe is ilyen pedig az HDMI-vel van csatlakoztatva.
Ha már kb fél órája megy a tv láthatóan kevesebb, de így is elég zavaró.
Ha van valami ötletetek kérem írjátok le.
Előre is köszi
Valószínüleg panelhiba.
Szerintem annak annyi.
]
Plazma
Sziasztok!
Új vagyok ezen a fórumon. Több helyen kerestem, de nem találtam választ a kérdésemre.
Van egy LG RZ42PX3RVA plazmám kb.3 éves.
Egy jó idelye piros és zöld össze vissza villogó pontok láthatók a képen, a sötét részeken. Ahogy megfigyeltem főleg ott ahol a kép világosról sötétre ugrik, ha több másodpercre sötét marad elmúlnak. Gondoltam, hogy az adás miatt, de a DVD képe is ilyen pedig az HDMI-vel van csatlakoztatva.
Ha már kb fél órája megy a tv láthatóan kevesebb, de így is elég zavaró.
Ha van valami ötletetek kérem írjátok le.
Előre is köszi
Plazma
szasztok.van egy42"lg plazmám,a szervizmenüben betudom állitani,hogy apip müködjön.egyáltalán lehet?tud segiteni valaki?köszi.
ha csak nem 2 tuneres pip-es plazmád van, akkor nem tudod beállítani
pc-n, ill. valamelyik videójelen(ált. hdmi, v. komponens) keresztül tudsz nézni pip-et, ha ennyire kell
két tuneres.hogy lehet beállitani?tudsz segiteni.köszi.
az magától tudja, nem kell semmit sem aktiválni
Mi a pontos típusa?
Helló! LG plasma 42pc1rv 106cm
Hello Hogyan léphetek be a szerviz menübe az lg-nél (42pt81)
a távirányiton és a tv-n egyszerre nyomod a menü gombot 5 mp-ig.
Plazma
szasztok.van egy42"lg plazmám,a szervizmenüben betudom állitani,hogy apip müködjön.egyáltalán lehet?tud segiteni valaki?köszi.
pc-n, ill. valamelyik videójelen(ált. hdmi, v. komponens) keresztül tudsz nézni pip-et, ha ennyire kell
Mi a pontos típusa?
Az nem 2 tuneres PIP-es tv!
Csak HDMI-n, (talán komponens-en) keresztül tudsz 2 tv adást nézni. Ehhez viszont kell egy HDMI-s DVD felvevő!!!
Plazma
Mi a pontos típusa?
Hello Hogyan léphetek be a szerviz menübe az lg-nél (42pt81)
Plazma
Mi a pontos típusa?
Plazma
Mi a pontos típusa?
- oriza triznyák
- V.I.P.

- Értékelés: 10
Plazma
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Plazma
a szervizmenüben van valami amit érdemes aktiválni?
Plazma
- oriza triznyák
- V.I.P.

- Értékelés: 10
Plazma
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Plazma
Plazma
sziasztok plazma gurukgondolkodom plazma vásárláson és a panasonic th 42 py80-t néztem ki. Mi a véleményetek?
köszi
szabi
Jól gondolkodsz.
köszi szépen egy kicsit bővebben?
azt olvastam róla hogy egy kicsit jellemző a ghosting rá és a piros színei néha narancssárgák. Mit tudtok erről?
sz
A Ghoisting valamilyen szinten minden plazmára jellemző, főleg amég be nem járatódik.
Utána már nem lesz vele gondod, egyébként ezeket az új Pana plazmákat normális körülmények között szinte lehetetlen beégetni, a képe is gyönyörű, FullHD plazmából a legjobb választás a 80/85-ös széria. (Pionneer-t leszámítva persze).
Ez a Piros szín néha narancssárga szerintem baromság. Melóhelyen minden nap nézek egy PY80-at, azon még sose volt ilyen.
Egyébként egy két helyen ugyanannyiba kerül a 85-ös is, inkább azt venném akkor már.