Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Megrendeltem a PY80-at, hétfőn jön!
Köszi az addigi segítséget!
:lol!:
tv: Panasonic TH-42PY80 dvd: Panasonic DVD-S35 erősítő: Yamaha RX-V457 (6.1, 6x125W) front: Yamaha NS-45E (240/80W, 38-30000Hz) center: Yamaha NS-C55 (180/60W, 70-30000Hz) rear: Yamaha NS-E55 (150/50W, 80-30000Hz) sub: Heco Vitas Sub 30A (zenei:220W, rms:110W, 21-200Hz)
Plazma
ja és akkor nem a TV uppolja fel a képet, hanem már a dvd lejátszód?
tv: Panasonic TH-42PY80 dvd: Panasonic DVD-S35 erősítő: Yamaha RX-V457 (6.1, 6x125W) front: Yamaha NS-45E (240/80W, 38-30000Hz) center: Yamaha NS-C55 (180/60W, 70-30000Hz) rear: Yamaha NS-E55 (150/50W, 80-30000Hz) sub: Heco Vitas Sub 30A (zenei:220W, rms:110W, 21-200Hz)
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 19
Plazma
a fel/le skálázást megoldja szépen a különböző felbontásonál, tapasztalataim szerint 720p-ig. Tesztelgettem, 1080-ra állítom a DVD-n a felskálázást akkor pár vízszintes csíkocska látható közelről ami nem szép. De 720p-re állítva tök jó. Mondjuk meg is értem, kb. 5x-ére felskálázni a DVD felbontását nem lehet egyszerű
Ez azt jelenti, hogy állítható a tv-n is a felbontás?
A tv automatikusan skáláz a bejövő jel alapján, a DVD lejátszón (az enyémen legalábbis) HDMI csatlakozás esetén lehet választani a 480, 720 és full HD között.
Plazma
Itt egy érdekes link a felbontásokról
Ez pedig a 24p-ről szól
Plazma
a fel/le skálázást megoldja szépen a különböző felbontásonál, tapasztalataim szerint 720p-ig. Tesztelgettem, 1080-ra állítom a DVD-n a felskálázást akkor pár vízszintes csíkocska látható közelről ami nem szép. De 720p-re állítva tök jó. Mondjuk meg is értem, kb. 5x-ére felskálázni a DVD felbontását nem lehet egyszerű
Ez azt jelenti, hogy állítható a tv-n is a felbontás?
Plazma
Szia ricfiam,
nagyon köszönöm a gyors választ és segítséget. Szóval a PY80 a jó választás a felsoroltak között a "képjavítóival", hiszen lesz dolga az elektronikának.
Az h nincs benne digi tuner gondolom nem gond, annyi h venni kell külsőt ha szükség lesz (nálunk a Fibernet adja is a külső egységet a digi csatornához, HDMI-s).
Gari tekintetében is jó hogy említetted a lényeget, akkor maradok edigital-nál, van is nekik. :lol!:
Köszi mégegyszer!
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
Plazma
Hello Jim,
mindenképpen full HD-t vegyél, a fel/le skálázást megoldja szépen a különböző felbontásonál, tapasztalataim szerint 720p-ig. Tesztelgettem, 1080-ra állítom a DVD-n a felskálázást akkor pár vízszintes csíkocska látható közelről ami nem szép. De 720p-re állítva tök jó. Mondjuk meg is értem, kb. 5x-ére felskálázni a DVD felbontását nem lehet egyszerű... De 1 év múlva úgyis jön majd hogy 40-50-ért fasza Blu-Ray lejátszót lehet kapni és ahhoz már kelleni fog a full HD tv.
Én PY80-at vettem, edigitálál mert ők forgalmazói garanciával adják. Ilyen még a BB stúdió. Digtálkő meg még sokan saját garival adják, tehát ha gond van a tv-vel, neked kell bevinned hozzájuk, ők intézik a szervízeltetést. Magyar Pana nem vállalja.
5 120 önálló színárnyalat, x.v. Colour, Natural Vision Filter, V-real PRO 3 - ezek mind javítanak a képminőségen.
PZH-ban ahogy nézem van Mpeg4 digitális tuner tehát a földi sugárzású HD adásokat tudod vele fogni. Vigyázz, régebbi tipusú tv-k Mpeg2 digi tunere nem alkalmas az itthoni HD adások vételére. Kis hazánk el volt maradva a digitális tv bevezetésével és úgy gondolták egyébként nagyon helyesen hogy ha egyszer bevezetik akkor az a legújabb technika legyen. így mindjárt Mpeg4 lett, de a gyártók még csak most kezdik kidobni ezeket a tv-ket.
Plazma
Most nézem a Digitalko-n van ilyen is: TH-42PZH8 (254e)
Esetleg ez lehetne a 4. szereplőm.
Amúgy a Pana tv-k esetén a fejlettséget vagy idővonal a sorszámban ABC sorrendben követhető?
tehát PX, PY, és a PZ-sek a legújabbak most?
Plazma
Sziasztok!
Végre találtam egy forumot hosszú idő után, ahol úgy érzem segítséget kaphatok pár kérdésben.
Mint ahogy többen rajtam kívül - én is tv vásár előtt állok. Sok netezgetés és olvasgatás után sikerült szűkítenem az így is elég tág kört a kérdésben: plazma, Pana, 42".
Ahol lakok sajnos csak egy Pv7p-t tudtam megnézni élőben, azt tudom h egy kifutó model, 1024x768-as, néztem rajta DVD-t, HD-s divX-et, csodálatos a képe 2,5-3m-ről is, ahonnan egyébként is nézni tudnám, simán elég lenne.
DE! itt jönnek a kérdésem (dilemmáim), amik zavarnak kicsit és nem találtam eddig választ rá: ha nézek egy HD-s filmet egy 1024-es plazmán (720p, és nem beszélve egy 1080p-ről), akkor ugye a fizikai képpontok miatt a készülék folyamatosan konvertál lefele, hogy meg tudja jeleníteni a képet. Ebből kiindulva gondolom úgy, hogy inkább egy fullHD-s készüléket vennék, ami fizikailag több képpont. Viszont itt meg az jön, hogy egy DVD filmet meg kétszeresére kell "pumpálnia" a tv-nek, hogy meg tudja jeleníteni. (de egy 720p-s is fel kell növelnie)
Jól gondolom ezt, vagy hülyeség? Egy fullHD-s tvnek vannak esetleg kisebb felbontásai is, amiket váltogat?
A lényeg, hogy 3 készüléken gondolkodom:
TH-42PZ8 (200e Digitalko)
TH-42PY8 (220e eDigital)
TH-42PY80 (254 Digitalko,260e eDigital)
A PZ8 és PY8 között nem igazán látok külömbséget, nem tudom melyik az újabb. Viszon a PZ8 és PY80 közötti 50e ft külömbség szerintetek megéri-e? PY80 (korábban valaki leírta már) 5 120 önálló színárnyalat, x.v. Colour, Natural Vision Filter, V-real PRO 3 technológiával több, csak sajnos nem vágom h ezek tényleg fontos dolgok, vagy csak a parasztvakítás kategóriába tartoznak.
És leginkább PCről HDMI-n keresztül HD-s filmeket szeretnék majd nézni, illetve divX-ezek illetve DVD-zek (azt már Pana S35-ről).
Jól úton tapogatózok szerintetek? A fenti 3 készülék közül mit ajánlanátok?
Ja és még1 kérdés ha már írtam PC-ről moziznék: fogom tudni állítani a TV-re az 1.920 x 1.080-as képet egyáltalán? Mert a sima HD 1024-es felbontásom most is van, a CRT tv-met úgy nézem. (nvidia 8800GT-m van)
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
- orionr
- V.I.P.
- Értékelés: 41
Plazma
szilu kolléga felvetései teljesen jók és jogosak (miután valaki azt írta neki, hogy a felsorolt igényei "felesleges" dolgok). Nekem is kifejezetten hiányoznak a felsorolt szolgáltatások a mai tévékből.
Én mondtam, hogy felesleges. Az öcsém is mondta, hogy a plazmában nincs 2 tuneres pip, mert, hogy az ő crt-ben van. Megkérdeztem, hogy hányszór használta és bevallotta,h. csak kétszer....hát akkor tényleg fontos! :lol!:
Persze biztos van aki megszokta és neki hiányzik. Nekem nem. :lol!:
Plazma
Hello tlala!
Ezek hiánya biztos fáj, de azért 1sokkal nagyobb képet illetve. sokkal jobb képminőséget kapsz a lapos tv-től, nem beszélve arról, hogy mekkora helyet foglal el!
A hang minőségéért pedig legyen felelős 1jó kis hm. rendszer, szvsz.
A híradó +tökmindegy hogy hogy is szól.
Persze, a kép tényleg jobb, nagyobb, stb.
Mindössze arra akartam reagálni, hogy szerintem szilu kolléga felvetései teljesen jók és jogosak (miután valaki azt írta neki, hogy a felsorolt igényei "felesleges" dolgok). Nekem is kifejezetten hiányoznak a felsorolt szolgáltatások a mai tévékből.
Amikor a 2 tuneres tv-mben tönkrement az egyik tuner, 3500 Ft-ért vettem bele egy másikat a boltban. Ebből csak következtetni tudok, hogy mennyibe kerülhet a gyártónak. :lol!:
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
Plazma
tlala,
annak idejen en is olvastam ezt a cikket, de most ertettem meg igazan. Na marmost ha csak 24p lejatszast tud a tv de 24p valos mozihatast nem akkor pont az a parasztvakitas? Az ugyanugy megkuzd a jellel mint az en PV70-em ami egyaltalan nem tud 24p-t?
Egyebkent vettem egy PY80-at mert lassan Blu-Ray kellene es pont a 24p miatt csereltem le meg hogy full HD legyen, de ha ez is szaggatni fog akkor be***zom vele a Pana szerviz ablakat az biztos. Meg felgyujtom. Mondjuk azt is szivesen latnam egy barati beszelgetesre aki kitalalta hogy ezt a 24p dolgot be kell vinni a haztartasokba. Sikitana az biztos...
Na mindegy.
mondjatok meg nekem meg mindig all ez a dolog hogy az uj plazmakat be kell jaratni? 2 eve mikor vettem az elsot meg 100 orakrol beszelgettunk fel-kontraszttal meg hasonlok. Ez meg most is all vagy eleg ha egy hetig kimelem?
Koszi!
Plazma
Hello tlala!
Ezek hiánya biztos fáj, de azért 1sokkal nagyobb képet illetve. sokkal jobb képminőséget kapsz a lapos tv-től, nem beszélve arról, hogy mekkora helyet foglal el!
A hang minőségéért pedig legyen felelős 1jó kis hm. rendszer, szvsz.
A híradó +tökmindegy hogy hogy is szól.
Plazma
Hello Szilu!
Mi az a NAGY kompromisszum?
Ezt írtam: 2 tuneres PIPes, ébresztős és mélynyomós tvm után.
Hozzászoktam ezekhez. Kell vennem egy ébresztőórát is, vagy használom erre a mobilomat :lol!:
Azt írtam lenntebb hogy a hang nem nagyon számít, (illetve 2 plazma között nincs egetverő különbség) de azért a jelenlegi tvm hangja mégsem olyan mintha tejfölösdobozból szólna.
A PIP szerintem 1 tunerrel semmit sem ér, nem is értem minek akkor bele.(amelyikben van)DVD közben tuti nem nézek át mi megy a tvben, az kit érdekel olyankor? Mennyibe is kerülhet az a falatnyi tuner, 5000-be? Na jó, tv-t alig nézek, de ha nézek akkor szoktam használni, de ez is csak megszokás, könnyen lemondok róla. A lényeg mégis az hogy a jelenlegi tvm kicsit prémium kategóriás, ezek az új csodák ebben az ársávban csak sima kijelzők.
Teljesen egyetértek veled. Aki "power user" módra hozzászokott a 2 tuneres PIP-hez, annak bizony nagyon tud fájni a hiánya. Milyen jó is pl. a 10 éves Samsungomon nézni lent a pici ablakban, hogy mikor ér véget a reklám a másik csatornán, hogy aztán egy gombbal visszaválthassak, amikor folytatódik a film... :lol!:
A hangban is igazad van, az is jó, hogy pl. késő este egy híradóhoz nem kell bekapcsolni a házimozit, csak simán a tv-n hallgatja az ember normális minőségben.
Sajnos mindezek egy mai plazmából pl. hiányoznak.
A valódi 2 tuneres PIP hiánya talán azzal magyarázható, hogy a digitális mizéria miatt a gyártók arra számítanak, hogy minden lakásban előbb-utóbb a set-top box lesz az egyeduralkodó (sajnos), az pedig nem lesz kettesével egy tv mellett... Talán ha a jövőben a földi digitális adások direkt vétele is népszerű lesz, a digitális tunerekből is bekerül majd 2 db a készülékekbe. Ezeket a jövőbeni fogyasztói szokásokat szerintem még nem tudja ma senki.
A mai tv-k lényegesen gyengébb hangminőségét pedig szerintem az okozza, hogy a lapos tv-kben nincs is hely fizikailag "hangfal-tér" kialakítására, ezek a kis csipogó hangszórók pedig ennyit tudnak... Persze mindez hozzákapcsolt házimozi rendszerrel még kompenzálható, - csak akkor azt is be kell mindig kapcsolni, este állítgatni, stb.
Plazma
sziasztok
mi a különbség a th 42py80 ill. py85 közt?
köszi
PY85-ben van intelligens képalkotó és 24p valós mozihatás funkció ami nem egyértelmű hogy micsoda illetve hogy kell-e. A hangrendszer nem egyforma és a plusz csatlakozó terminál oldalt van, nem elől. Nekem nem éri meg ez a többletköltéget.
köszi a gyors választ.
Még esetleg abban segíthetnél,hogy milyen tv vegyek.Amit rászánok az 3 kiló lenne.
köszi
Hello,
igen én is rákérdeztem egy Pana boltban erre a kétféle 24p tudás dologra. Ugye a PY80 tudja a "24p lejátszás" funkciót, a PY85 pedig ezen kívül még a "24p valós mozi hatás" is. Egyszerűen azt mondta az ember hogy parasztvakítás, semmi külön dolgot nem jelent. Tehát a PY 80 és 85 közt marad a szilu által említett különbség, ami véleményem szerint sem éri meg az 50-60 ezer árdifit.
Azért nem először fordul elő, hogy a Panasonic boltban az eladók hülyeséget beszélnek...
A valódi 24p funkció nem "parasztvakítás".
Akit érdekel, itt olvashat róla bővebben: Mi az a 24p, és mire jó?
- orionr
- V.I.P.
- Értékelés: 41
Plazma
sziasztok
tudnátok mondani néhány jo szot a pana 42py85-rö?l
köszi
Szia raikki!
Te hölgy vagy?..........mert olyan női kérdéseid vannak.
Remélem nem haragszol? :lol!:
hát igen van benne vmi - de ugye mi örülünk a NŐI tagoknak is. :lol!: - az életünkben a jelenlétük ...
Igen, én is örülök neki és imádom a nőket, legfőképp a technikai dolgok iránt érdeklődő, kicsi naivitással együtt. :lol!:
Én is próbáltam segíteni, főleg linkekkel, mert ugye ezek a készülékek, elég újak, hogy komoly véleményt tudjunk mondani róla. Ráadásul szinte senkinek nincs összehasonlítási alapja az eddig megadott típusokkal szemben. Marad a technikai adatok összehasonlítása. Esetleg, ha véletlenül betéved ide valaki, aki szakértője a témának.
Üdv.
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Plazma
Én várnék, amíg végre sikerül a hazai TV forgalmazóknak a nyugat-europai piacon már átlagos MPEG4 -es földi digitális tuneres készülékekkel megjelenni végre a hazai piacon !Ez a karácsony a NAGY kiszórásról szól ...
=( és kiszúrásról , vegyél majd egy HD-s set-top boxot jövőre (plusz egy tárirányító) vagy még egy TVt, ami már tudja az új szabványt !!! HISZ csak a franciáknál dánoknál svédeknél norvégoknél ... sorolhatnám még hol használják ezt a rendszert lassan 1,5 - 2 éve !!! ),
de ez csak azt érinti, aki a földi cuccokat akarja nézni
aki kábelen, v. tányéros tévén fogja nézni a dolgait, az úgyis settopbox-ot fog használni, főleg, ha normális tv adót(sport/mozi/doku-csatornát) akar nézni
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
- HUNgaryBLU
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Plazma
sziasztok
köszi
Szia raikki!
Te hölgy vagy?..........mert olyan női kérdéseid vannak.
Remélem nem haragszol? :lol!:
hát igen van benne vmi - de ugye mi örülünk a NŐI tagoknak is. :lol!: - az életünkben a jelenlétük ...
Én várnék, amíg végre sikerül a hazai TV forgalmazóknak a nyugat-europai piacon már átlagos MPEG4 -es földi digitális tuneres készülékekkel megjelenni végre a hazai piacon !
Ez a karácsony a NAGY kiszórásról szól ...
=( és kiszúrásról , vegyél majd egy HD-s set-top boxot jövőre (plusz egy tárirányító) vagy még egy TVt, ami már tudja az új szabványt !!! HISZ csak a franciáknál dánoknál svédeknél norvégoknél ... sorolhatnám még hol használják ezt a rendszert lassan 1,5 - 2 éve !!! ),
:lol!:
Link a DVD, HDdvd és Blu-ray filmjeimről Blu-ray statisztikái 2009-Március
MAGYAR VONATKOZÁSSAL beszerezhető filmek listája tőlem - hang és felirat adatok, kiegészítésekkel - Áprilisi megjelenésig 2009
Panasonic DMP BD-55EG-K (firmware1.6 - '09 Jul.) Toshiba HD-E 1KE (firmware4.0 - '08 sept.)
(Multiregio)°-s chipset (BRregio:A+B+C/DVDregio:FREE)
Plazma
Hello,
igen én is rákérdeztem egy Pana boltban erre a kétféle 24p tudás dologra. Ugye a PY80 tudja a "24p lejátszás" funkciót, a PY85 pedig ezen kívül még a "24p valós mozi hatás" is. Egyszerűen azt mondta az ember hogy parasztvakítás, semmi külön dolgot nem jelent. Tehát a PY 80 és 85 közt marad a szilu által említett különbség, ami véleményem szerint sem éri meg az 50-60 ezer árdifit.
Utánanéztem, a PY85 valós mozihatása 24p jelnél csökkenti a vibrálást ami ezek szerint van, az intelligens képalkotás funkció pedig kiegészítő képkockákat szúr be az egyenletes mozgásábrázoláshoz.
Ha ezek kellenek bele az olyan mintha egyúttal azt mondanánk hogy a V-Real PRO3 nem ér semmit, vagyis tényleg csak vakítás.
Plazma
sziasztok
köszi
Jó sokba kerül :lol!:
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
Plazma
sziasztok
köszi
Ahogy az előbb is írtam, sztem nem éri meg. Panashop-ban most a 42PY80+BD35 lejátszó együtt 330e HUF, jelenleg jó választás lehet...
Itt az újság, a 7. oldalon látod. --> újság
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
Plazma
sziasztok
mi a különbség a th 42py80 ill. py85 közt?
köszi
PY85-ben van intelligens képalkotó és 24p valós mozihatás funkció ami nem egyértelmű hogy micsoda illetve hogy kell-e. A hangrendszer nem egyforma és a plusz csatlakozó terminál oldalt van, nem elől. Nekem nem éri meg ez a többletköltéget.
köszi a gyors választ.
Még esetleg abban segíthetnél,hogy milyen tv vegyek.Amit rászánok az 3 kiló lenne.
köszi
Hello,
Plazma
sziasztok
köszi