Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

.:JiM:.
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: .:JiM:. »

Megrendeltem a PY80-at, hétfőn jön!
Köszi az addigi segítséget!
:lol!:
tv: Panasonic TH-42PY80 dvd: Panasonic DVD-S35 erősítő: Yamaha RX-V457 (6.1, 6x125W) front: Yamaha NS-45E (240/80W, 38-30000Hz) center: Yamaha NS-C55 (180/60W, 70-30000Hz) rear: Yamaha NS-E55 (150/50W, 80-30000Hz) sub: Heco Vitas Sub 30A (zenei:220W, rms:110W, 21-200Hz)

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Plazma

Hozzászólás Szerző: ricfiam »

egen. :lol!:

Plazma

ja és akkor nem a TV uppolja fel a képet, hanem már a dvd lejátszód?
tv: Panasonic TH-42PY80 dvd: Panasonic DVD-S35 erősítő: Yamaha RX-V457 (6.1, 6x125W) front: Yamaha NS-45E (240/80W, 38-30000Hz) center: Yamaha NS-C55 (180/60W, 70-30000Hz) rear: Yamaha NS-E55 (150/50W, 80-30000Hz) sub: Heco Vitas Sub 30A (zenei:220W, rms:110W, 21-200Hz)

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

a fel/le skálázást megoldja szépen a különböző felbontásonál, tapasztalataim szerint 720p-ig. Tesztelgettem, 1080-ra állítom a DVD-n a felskálázást akkor pár vízszintes csíkocska látható közelről ami nem szép. De 720p-re állítva tök jó. Mondjuk meg is értem, kb. 5x-ére felskálázni a DVD felbontását nem lehet egyszerű

Ez azt jelenti, hogy állítható a tv-n is a felbontás?

A tv automatikusan skáláz a bejövő jel alapján, a DVD lejátszón (az enyémen legalábbis) HDMI csatlakozás esetén lehet választani a 480, 720 és full HD között.

Plazma

Itt egy érdekes link a felbontásokról

Ez pedig a 24p-ről szól

Plazma

a fel/le skálázást megoldja szépen a különböző felbontásonál, tapasztalataim szerint 720p-ig. Tesztelgettem, 1080-ra állítom a DVD-n a felskálázást akkor pár vízszintes csíkocska látható közelről ami nem szép. De 720p-re állítva tök jó. Mondjuk meg is értem, kb. 5x-ére felskálázni a DVD felbontását nem lehet egyszerű

Ez azt jelenti, hogy állítható a tv-n is a felbontás?

Plazma

Szia ricfiam,

nagyon köszönöm a gyors választ és segítséget. Szóval a PY80 a jó választás a felsoroltak között a "képjavítóival", hiszen lesz dolga az elektronikának.
Az h nincs benne digi tuner gondolom nem gond, annyi h venni kell külsőt ha szükség lesz (nálunk a Fibernet adja is a külső egységet a digi csatornához, HDMI-s).
Gari tekintetében is jó hogy említetted a lényeget, akkor maradok edigital-nál, van is nekik. :lol!:

Köszi mégegyszer!

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hello Jim,
mindenképpen full HD-t vegyél, a fel/le skálázást megoldja szépen a különböző felbontásonál, tapasztalataim szerint 720p-ig. Tesztelgettem, 1080-ra állítom a DVD-n a felskálázást akkor pár vízszintes csíkocska látható közelről ami nem szép. De 720p-re állítva tök jó. Mondjuk meg is értem, kb. 5x-ére felskálázni a DVD felbontását nem lehet egyszerű... De 1 év múlva úgyis jön majd hogy 40-50-ért fasza Blu-Ray lejátszót lehet kapni és ahhoz már kelleni fog a full HD tv.
Én PY80-at vettem, edigitálál mert ők forgalmazói garanciával adják. Ilyen még a BB stúdió. Digtálkő meg még sokan saját garival adják, tehát ha gond van a tv-vel, neked kell bevinned hozzájuk, ők intézik a szervízeltetést. Magyar Pana nem vállalja.
5 120 önálló színárnyalat, x.v. Colour, Natural Vision Filter, V-real PRO 3 - ezek mind javítanak a képminőségen.
PZH-ban ahogy nézem van Mpeg4 digitális tuner tehát a földi sugárzású HD adásokat tudod vele fogni. Vigyázz, régebbi tipusú tv-k Mpeg2 digi tunere nem alkalmas az itthoni HD adások vételére. Kis hazánk el volt maradva a digitális tv bevezetésével és úgy gondolták egyébként nagyon helyesen hogy ha egyszer bevezetik akkor az a legújabb technika legyen. így mindjárt Mpeg4 lett, de a gyártók még csak most kezdik kidobni ezeket a tv-ket.

Plazma

Most nézem a Digitalko-n van ilyen is: TH-42PZH8 (254e)
Esetleg ez lehetne a 4. szereplőm.

Amúgy a Pana tv-k esetén a fejlettséget vagy idővonal a sorszámban ABC sorrendben követhető?
tehát PX, PY, és a PZ-sek a legújabbak most?

Plazma

Sziasztok!

Végre találtam egy forumot hosszú idő után, ahol úgy érzem segítséget kaphatok pár kérdésben.
Mint ahogy többen rajtam kívül - én is tv vásár előtt állok. Sok netezgetés és olvasgatás után sikerült szűkítenem az így is elég tág kört a kérdésben: plazma, Pana, 42".
Ahol lakok sajnos csak egy Pv7p-t tudtam megnézni élőben, azt tudom h egy kifutó model, 1024x768-as, néztem rajta DVD-t, HD-s divX-et, csodálatos a képe 2,5-3m-ről is, ahonnan egyébként is nézni tudnám, simán elég lenne.
DE! itt jönnek a kérdésem (dilemmáim), amik zavarnak kicsit és nem találtam eddig választ rá: ha nézek egy HD-s filmet egy 1024-es plazmán (720p, és nem beszélve egy 1080p-ről), akkor ugye a fizikai képpontok miatt a készülék folyamatosan konvertál lefele, hogy meg tudja jeleníteni a képet. Ebből kiindulva gondolom úgy, hogy inkább egy fullHD-s készüléket vennék, ami fizikailag több képpont. Viszont itt meg az jön, hogy egy DVD filmet meg kétszeresére kell "pumpálnia" a tv-nek, hogy meg tudja jeleníteni. (de egy 720p-s is fel kell növelnie)
Jól gondolom ezt, vagy hülyeség? Egy fullHD-s tvnek vannak esetleg kisebb felbontásai is, amiket váltogat?

A lényeg, hogy 3 készüléken gondolkodom:
TH-42PZ8 (200e Digitalko)
TH-42PY8 (220e eDigital)
TH-42PY80 (254 Digitalko,260e eDigital)
A PZ8 és PY8 között nem igazán látok külömbséget, nem tudom melyik az újabb. Viszon a PZ8 és PY80 közötti 50e ft külömbség szerintetek megéri-e? PY80 (korábban valaki leírta már) 5 120 önálló színárnyalat, x.v. Colour, Natural Vision Filter, V-real PRO 3 technológiával több, csak sajnos nem vágom h ezek tényleg fontos dolgok, vagy csak a parasztvakítás kategóriába tartoznak.

És leginkább PCről HDMI-n keresztül HD-s filmeket szeretnék majd nézni, illetve divX-ezek illetve DVD-zek (azt már Pana S35-ről).
Jól úton tapogatózok szerintetek? A fenti 3 készülék közül mit ajánlanátok?

Ja és még1 kérdés ha már írtam PC-ről moziznék: fogom tudni állítani a TV-re az 1.920 x 1.080-as képet egyáltalán? Mert a sima HD 1024-es felbontásom most is van, a CRT tv-met úgy nézem. (nvidia 8800GT-m van)

Nagyon köszönöm előre is a segítséget!

orionr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 41

Plazma

Hozzászólás Szerző: orionr »

szilu kolléga felvetései teljesen jók és jogosak (miután valaki azt írta neki, hogy a felsorolt igényei "felesleges" dolgok). Nekem is kifejezetten hiányoznak a felsorolt szolgáltatások a mai tévékből.

Én mondtam, hogy felesleges. Az öcsém is mondta, hogy a plazmában nincs 2 tuneres pip, mert, hogy az ő crt-ben van. Megkérdeztem, hogy hányszór használta és bevallotta,h. csak kétszer....hát akkor tényleg fontos! :lol!:
Persze biztos van aki megszokta és neki hiányzik. Nekem nem. :lol!:

tlala

Plazma

Hozzászólás Szerző: tlala »

Hello tlala! 
Ezek hiánya biztos fáj, de azért 1sokkal nagyobb képet illetve. sokkal jobb képminőséget kapsz a lapos tv-től, nem beszélve arról, hogy mekkora helyet foglal el!
A hang minőségéért pedig legyen felelős 1jó kis hm. rendszer, szvsz.
A híradó +tökmindegy hogy hogy is szól.

Persze, a kép tényleg jobb, nagyobb, stb.
Mindössze arra akartam reagálni, hogy szerintem szilu kolléga felvetései teljesen jók és jogosak (miután valaki azt írta neki, hogy a felsorolt igényei "felesleges" dolgok). Nekem is kifejezetten hiányoznak a felsorolt szolgáltatások a mai tévékből.
Amikor a 2 tuneres tv-mben tönkrement az egyik tuner, 3500 Ft-ért vettem bele egy másikat a boltban. Ebből csak következtetni tudok, hogy mennyibe kerülhet a gyártónak. :lol!:

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

tlala,
annak idejen en is olvastam ezt a cikket, de most ertettem meg igazan. Na marmost ha csak 24p lejatszast tud a tv de 24p valos mozihatast nem akkor pont az a parasztvakitas? Az ugyanugy megkuzd a jellel mint az en PV70-em ami egyaltalan nem tud 24p-t?
Egyebkent vettem egy PY80-at mert lassan Blu-Ray kellene es pont a 24p miatt csereltem le meg hogy full HD legyen, de ha ez is szaggatni fog akkor be***zom vele a Pana szerviz ablakat az biztos. Meg felgyujtom. Mondjuk azt is szivesen latnam egy barati beszelgetesre aki kitalalta hogy ezt a 24p dolgot be kell vinni a haztartasokba. Sikitana az biztos...
Na mindegy.

mondjatok meg nekem meg mindig all ez a dolog hogy az uj plazmakat be kell jaratni? 2 eve mikor vettem az elsot meg 100 orakrol beszelgettunk fel-kontraszttal meg hasonlok. Ez meg most is all vagy eleg ha egy hetig kimelem?
Koszi!

kdodi

Plazma

Hozzászólás Szerző: kdodi »

Hello tlala!

Ezek hiánya biztos fáj, de azért 1sokkal nagyobb képet illetve. sokkal jobb képminőséget kapsz a lapos tv-től, nem beszélve arról, hogy mekkora helyet foglal el!
A hang minőségéért pedig legyen felelős 1jó kis hm. rendszer, szvsz.
A híradó +tökmindegy hogy hogy is szól.

tlala

Plazma

Hello Szilu! 
Mi az a NAGY kompromisszum?

Ezt írtam: 2 tuneres PIPes, ébresztős és mélynyomós tvm után.
Hozzászoktam ezekhez. Kell vennem egy ébresztőórát is, vagy használom erre a mobilomat :lol!:
Azt írtam lenntebb hogy a hang nem nagyon számít, (illetve 2 plazma között nincs egetverő különbség) de azért a jelenlegi tvm hangja mégsem olyan mintha tejfölösdobozból szólna.
A PIP szerintem 1 tunerrel semmit sem ér, nem is értem minek akkor bele.(amelyikben van)DVD közben tuti nem nézek át mi megy a tvben, az kit érdekel olyankor? Mennyibe is kerülhet az a falatnyi tuner, 5000-be? Na jó, tv-t alig nézek, de ha nézek akkor szoktam használni, de ez is csak megszokás, könnyen lemondok róla. A lényeg mégis az hogy a jelenlegi tvm kicsit prémium kategóriás, ezek az új csodák ebben az ársávban csak sima kijelzők.

Teljesen egyetértek veled. Aki "power user" módra hozzászokott a 2 tuneres PIP-hez, annak bizony nagyon tud fájni a hiánya. Milyen jó is pl. a 10 éves Samsungomon nézni lent a pici ablakban, hogy mikor ér véget a reklám a másik csatornán, hogy aztán egy gombbal visszaválthassak, amikor folytatódik a film... :lol!:
A hangban is igazad van, az is jó, hogy pl. késő este egy híradóhoz nem kell bekapcsolni a házimozit, csak simán a tv-n hallgatja az ember normális minőségben.
Sajnos mindezek egy mai plazmából pl. hiányoznak.
A valódi 2 tuneres PIP hiánya talán azzal magyarázható, hogy a digitális mizéria miatt a gyártók arra számítanak, hogy minden lakásban előbb-utóbb a set-top box lesz az egyeduralkodó (sajnos), az pedig nem lesz kettesével egy tv mellett... Talán ha a jövőben a földi digitális adások direkt vétele is népszerű lesz, a digitális tunerekből is bekerül majd 2 db a készülékekbe. Ezeket a jövőbeni fogyasztói szokásokat szerintem még nem tudja ma senki.
A mai tv-k lényegesen gyengébb hangminőségét pedig szerintem az okozza, hogy a lapos tv-kben nincs is hely fizikailag "hangfal-tér" kialakítására, ezek a kis csipogó hangszórók pedig ennyit tudnak... Persze mindez hozzákapcsolt házimozi rendszerrel még kompenzálható, - csak akkor azt is be kell mindig kapcsolni, este állítgatni, stb.

tlala

Plazma

sziasztok 
mi a különbség a th 42py80 ill. py85 közt?

köszi

PY85-ben van intelligens képalkotó és 24p valós mozihatás funkció ami nem egyértelmű hogy micsoda illetve hogy kell-e. A hangrendszer nem egyforma és a plusz csatlakozó terminál oldalt van, nem elől. Nekem nem éri meg ez a többletköltéget.

köszi a gyors választ.
Még esetleg abban segíthetnél,hogy milyen tv vegyek.Amit rászánok az 3 kiló lenne.

köszi

Hello,
igen én is rákérdeztem egy Pana boltban erre a kétféle 24p tudás dologra. Ugye a PY80 tudja a "24p lejátszás" funkciót, a PY85 pedig ezen kívül még a "24p valós mozi hatás" is. Egyszerűen azt mondta az ember hogy parasztvakítás, semmi külön dolgot nem jelent. Tehát a PY 80 és 85 közt marad a szilu által említett különbség, ami véleményem szerint sem éri meg az 50-60 ezer árdifit.

Azért nem először fordul elő, hogy a Panasonic boltban az eladók hülyeséget beszélnek...
A valódi 24p funkció nem "parasztvakítás".
Akit érdekel, itt olvashat róla bővebben: Mi az a 24p, és mire jó?

orionr
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

sziasztok 

tudnátok mondani néhány jo szot a pana 42py85-rö?l

köszi

Szia raikki!
Te hölgy vagy?..........mert olyan női kérdéseid vannak.
Remélem nem haragszol? :lol!:

hát igen van benne vmi - de ugye mi örülünk a NŐI tagoknak is. :lol!: - az életünkben a jelenlétük ...

Igen, én is örülök neki és imádom a nőket, legfőképp a technikai dolgok iránt érdeklődő, kicsi naivitással együtt. :lol!:
Én is próbáltam segíteni, főleg linkekkel, mert ugye ezek a készülékek, elég újak, hogy komoly véleményt tudjunk mondani róla. Ráadásul szinte senkinek nincs összehasonlítási alapja az eddig megadott típusokkal szemben. Marad a technikai adatok összehasonlítása. Esetleg, ha véletlenül betéved ide valaki, aki szakértője a témának.
Üdv.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Plazma

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

Én várnék, amíg végre sikerül a hazai TV forgalmazóknak a nyugat-europai piacon már átlagos MPEG4 -es földi digitális tuneres készülékekkel megjelenni végre a hazai piacon !Ez a karácsony a NAGY kiszórásról szól ...
=( és kiszúrásról , vegyél majd egy HD-s set-top boxot jövőre (plusz egy tárirányító) vagy még egy TVt, ami már tudja az új szabványt !!! HISZ csak a franciáknál dánoknál svédeknél norvégoknél ... sorolhatnám még hol használják ezt a rendszert lassan 1,5 - 2 éve !!! ),

de ez csak azt érinti, aki a földi cuccokat akarja nézni
aki kábelen, v. tányéros tévén fogja nézni a dolgait, az úgyis settopbox-ot fog használni, főleg, ha normális tv adót(sport/mozi/doku-csatornát) akar nézni

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

HUNgaryBLU
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: HUNgaryBLU »

sziasztok 

köszi

Szia raikki!

hát igen van benne vmi - de ugye mi örülünk a NŐI tagoknak is. :lol!: - az életünkben a jelenlétük ...

Én várnék, amíg végre sikerül a hazai TV forgalmazóknak a nyugat-europai piacon már átlagos MPEG4 -es földi digitális tuneres készülékekkel megjelenni végre a hazai piacon !

Ez a karácsony a NAGY kiszórásról szól ...

=( és kiszúrásról , vegyél majd egy HD-s set-top boxot jövőre (plusz egy tárirányító) vagy még egy TVt, ami már tudja az új szabványt !!! HISZ csak a franciáknál dánoknál svédeknél norvégoknél ... sorolhatnám még hol használják ezt a rendszert lassan 1,5 - 2 éve !!! ),

:lol!:

Link a DVD, HDdvd és Blu-ray filmjeimről Blu-ray statisztikái 2009-Március
MAGYAR VONATKOZÁSSAL beszerezhető filmek listája tőlem - hang és felirat adatok, kiegészítésekkel - Áprilisi megjelenésig 2009
Panasonic DMP BD-55EG-K (firmware1.6 - '09 Jul.) Toshiba HD-E 1KE (firmware4.0 - '08 sept.)
(Multiregio)°-s chipset (BRregio:A+B+C/DVDregio:FREE)

szilu
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: szilu »

Hello,
igen én is rákérdeztem egy Pana boltban erre a kétféle 24p tudás dologra. Ugye a PY80 tudja a "24p lejátszás" funkciót, a PY85 pedig ezen kívül még a "24p valós mozi hatás" is. Egyszerűen azt mondta az ember hogy parasztvakítás, semmi külön dolgot nem jelent. Tehát a PY 80 és 85 közt marad a szilu által említett különbség, ami véleményem szerint sem éri meg az 50-60 ezer árdifit.

Utánanéztem, a PY85 valós mozihatása 24p jelnél csökkenti a vibrálást ami ezek szerint van, az intelligens képalkotás funkció pedig kiegészítő képkockákat szúr be az egyenletes mozgásábrázoláshoz.
Ha ezek kellenek bele az olyan mintha egyúttal azt mondanánk hogy a V-Real PRO3 nem ér semmit, vagyis tényleg csak vakítás.

szilu
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: szilu »

sziasztok 

köszi

Jó sokba kerül :lol!:

orionr
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

sziasztok 

köszi

Szia raikki!

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

sziasztok 

köszi

Ahogy az előbb is írtam, sztem nem éri meg. Panashop-ban most a 42PY80+BD35 lejátszó együtt 330e HUF, jelenleg jó választás lehet...
Itt az újság, a 7. oldalon látod. --> újság

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

sziasztok 
mi a különbség a th 42py80 ill. py85 közt?

köszi

PY85-ben van intelligens képalkotó és 24p valós mozihatás funkció ami nem egyértelmű hogy micsoda illetve hogy kell-e. A hangrendszer nem egyforma és a plusz csatlakozó terminál oldalt van, nem elől. Nekem nem éri meg ez a többletköltéget.

köszi a gyors választ.
Még esetleg abban segíthetnél,hogy milyen tv vegyek.Amit rászánok az 3 kiló lenne.

köszi

Hello,

raikki

Plazma

Hozzászólás Szerző: raikki »

sziasztok

köszi

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”