Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Panasonic TX-37LZD85F ezt néztem ki. Jelenleg egy 72-es Pana 100Hz-es CRT-t gyűrök nagy megelégedéssel. Sok sportot nézek, esetleg Pilis-ből a 7403-as tetszik de az már 42". 3-3,5m-ről néznénk.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Lcd, Led, Oled TV-k
az igaz, h lcd-nél van 1 kis utánhúzás gyors mozgásoknál, de mivel ált. nem pingpong, tenisz, v. hokimeccseket nézek, így aztán nem zavar
Az utánhúzás (nálam) annyiban látszik, pontosabban akkor zavaró, ha sötét folt/terület világos háttéren mozog. Ekkor sötétbarnás árnyékot húz, vagy éppan pl. az orrlyukak, szájszélek ottragadnak egy rövid időre.
Fekete-fehér módban még feltűnőbb, ezért moztgás nélkül szürke a kép, de ha mozgás van akkor barnás elszíneződés látható. Gondoltam, hogy valamely automatika kavar, de már csak a főkapcsoló nincs kikapcsolva :-)
A kék subpixelek ezek szerint vagy gyorsabbak, vagy a panel driver ennyit tud.
Foci, meg hasonló sporteseményeken nem is zavaró az utánhúzás, de a fenti ottragadás igen. amikor a képzaj miatt mázgás a kép, az sem okoz elszínezősést.
Off:
annó azért is tetszett a 100Hz-es CRT TV, mert nem hallatszott a sorfrekvencia sípolása. Most, hogy megvettem az LCD-t ez a probléma fel sem merülhetne, de... pár hete annyira sípol a fülem (és kb. ezen a hangmagasságon...), hogy úgy tűnik be fogom pótolni az elvesztegetett 15.625 Hz-eket. Pech... este a Mátrix 3 alatt a dialógusokat alig hallottam. :-(
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
- oriza triznyák
- V.I.P.

- Értékelés: 10
Lcd, Led, Oled TV-k
Kinéztem két tv közel azonos árban csak nem tudok dönteni hogy melyiket vegyem ,a nagyobbat vagy a jobbat .Fő szempontok Ps3 Blu-ray 3 méteres nézési távolság.A 2 versenyző : Sharp - LC-37D65E
Sharp - LC-42SB55
A segítséget előre is köszönöm :lol!:
LC-37D65E
Bőven elég lesz
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Lcd, Led, Oled TV-k
Kinéztem két tv közel azonos árban csak nem tudok dönteni hogy melyiket vegyem ,a nagyobbat vagy a jobbat .Fő szempontok Ps3 Blu-ray 3 méteres nézési távolság.A 2 versenyző : Sharp - LC-37D65E
Sharp - LC-42SB55
A segítséget előre is köszönöm
LC-37D65E
Bőven elég lesz
Lcd, Led, Oled TV-k
Kinéztem két tv közel azonos árban csak nem tudok dönteni hogy melyiket vegyem ,a nagyobbat vagy a jobbat .Fő szempontok Ps3 Blu-ray 3 méteres nézési távolság.
A 2 versenyző : Sharp - LC-37D65E
Sharp - LC-42SB55
A segítséget előre is köszönöm
- oriza triznyák
- V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k
remélem hamar felfejlődik a lézertévé!
hát az nem mostanában lesz :lol!:
Lcd, Led, Oled TV-k
Úgy látom sikerült a CRT minden előnyét felsorolnod a lapos technológiával szemben!
sztem tipikusan az az ember, aki 1m-ről nézi az üzletekben a 40-es tv-ket
sok ilyen vásárlónk van, ilyenkor mindig hátrébb hívom pár lépéssel, akkor jön a szöveg, hogy fúú, ez ilyen jó?
az igaz, h lcd-nél van 1 kis utánhúzás gyors mozgásoknál, de mivel ált. nem pingpong, tenisz, v. hokimeccseket nézek, így aztán nem zavar :taps:
Nem elég ennyi előny? Na jó, valamiért mégse crt-t vettem.
Most a 32-est úgy 3 méterről nézem, és zavar a lassúsága, utánhúzása, pedig ez Movie Plus-os (plusz képkockás). Részemről ennyi, pár évig elnézegetem valahogy, aztán remélem hamar felfejlődik a lézertévé! :lol!:
[8]__[=|=]__[8]
- oriza triznyák
- V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k
Hogy mi hány hertz azt én nem tudom, de minden lcd és plazma dög lassú és darabos a jó kis crt-hez képest.
Úgy látom sikerült a CRT minden előnyét felsorolnod a lapos technológiával szemben!
sztem tipikusan az az ember, aki 1m-ről nézi az üzletekben a 40-es tv-ket
sok ilyen vásárlónk van, ilyenkor mindig hátrébb hívom pár lépéssel, akkor jön a szöveg, hogy fúú, ez ilyen jó?
az igaz, h lcd-nél van 1 kis utánhúzás gyors mozgásoknál, de mivel ált. nem pingpong, tenisz, v. hokimeccseket nézek, így aztán nem zavar :lol!:
Lcd, Led, Oled TV-k
Hogy mi hány hertz azt én nem tudom, de minden lcd és plazma dög lassú és darabos a jó kis crt-hez képest.
PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black
Lcd, Led, Oled TV-k
[8]__[=|=]__[8]
- oriza triznyák
- V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k
Aztarohadt tényleg nem 100Hz-es a tvm :lol!: Pedig eeeeekkkkora 100Hz matrica volt rajta. Mondjuk jó hogy ezt most tudtam meg, mert én semmilyen vibrálást nem láttam eddig "hát persze....a 100Hz" mondogattam, de mostmár módosítanom kell "hát persze....a MoviePlus"-ra Tegnap ráizzítottam a számítógépre egy jó hosszú toldott vga kábellel. Ment szépen 1920x1080-ban 75Hz-en, azt hittem, hogy a kártya nem tudja ilyen felbontáson a 100Hz-et.
A 100 (200-300-800) Hz-nek nem nagyon látom értelmét az LCD/plazma esetében emlegetni.
pedig a sony éppen most baxxa át jópár (pénzes) balek agyát a 200hz-es tv-ivel
Lcd, Led, Oled TV-k
Aztarohadt tényleg nem 100Hz-es a tvm Pedig eeeeekkkkora 100Hz matrica volt rajta. Mondjuk jó hogy ezt most tudtam meg, mert én semmilyen vibrálást nem láttam eddig "hát persze....a 100Hz" mondogattam, de mostmár módosítanom kell "hát persze....a MoviePlus"-ra :lol!: Tegnap ráizzítottam a számítógépre egy jó hosszú toldott vga kábellel. Ment szépen 1920x1080-ban 75Hz-en, azt hittem, hogy a kártya nem tudja ilyen felbontáson a 100Hz-et.
A 100 (200-300-800) Hz-nek nem nagyon látom értelmét az LCD/plazma esetében emlegetni. A panelen állóképek sorozata látszik, és hogy a filmről átmásolt anyag másodpercenként 24/25 vagy az interlaced TV 50-es (fél)képváltási sebességéhez nem ad semmit a köztes mozgásfázisok kiszámolásával hullámzásszerűvé tett kép (amit az általában 6-8-10 ms-os panel amúgy is elken).
CRT-n, amikor egy pötty futkos a képen, baromira nem volt mindegy, hogy a létrejövő villogást a 100Hz technika így vagy úgy eltüntette. Az emberi szem kb. 70 Hz felett nem érzékel, a moziban is a 24 képváltást 3x-os felvillantással teszik elviselhetővé, amiből az egyik maga a képkocka továbbítás. De maga az információ nem lesz/lett több.
A fejlesztés tudtommal már 480Hz-nél tart, de nekem jobban hiányzik egy kéttuneres PIP, mint ez. Nincs valakinek óccsóé'? :-) Megszoktam a Vestel-TV-n és nehéz a jóból kiszeretni...
OFF: a múlt héten voltam az IMAX moziban. Teljesen élethű. Aki még nem járt ott, ne hagyja ki és üljön be bármelyik(!) 3D filmre. Besz@rás. Ha lesz a hullámvasutas film, arra ismét befizetek. A T-rex-es filmet néztük, otthon megvan DVD-n, és nem értettem, mi ebben a jó. Hát most már tudom: a 3D és a semmihez sem hasonlítható felbontás.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
- oriza triznyák
- V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k
100hz samuban csak 37-től van, de én nem naon vettem észre difit a 32-es sima, meg a 40-es 100hz-es között
Lcd, Led, Oled TV-k
Aztarohadt tényleg nem 100Hz-es a tvm Pedig eeeeekkkkora 100Hz matrica volt rajta. Mondjuk jó hogy ezt most tudtam meg, mert én semmilyen vibrálást nem láttam eddig "hát persze....a 100Hz" mondogattam, de mostmár módosítanom kell "hát persze....a MoviePlus"-ra :lol!: Tegnap ráizzítottam a számítógépre egy jó hosszú toldott vga kábellel. Ment szépen 1920x1080-ban 75Hz-en, azt hittem, hogy a kártya nem tudja ilyen felbontáson a 100Hz-et.
Lcd, Led, Oled TV-k
barato makar venni samut, s a 6-os series-el szemezget, csak ne mtudja, hogy 37-es, vagy 40-es legyen.
3m-rol lesi...
de azt olvasta, s en is, hogy a 40-es jobb, mas panel van benne pl...
vkinek tapaszralata?
vagy valami alternativa?
:0
koszi
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Lcd, Led, Oled TV-k
Kedves sporttársak!Új vagyok a fórumon,kérem nézzétek el a tájékozatlanságomat!A mult évben vettem egy 80cm-es SAMSUNG Lcd tv-t.Általában 4:3-as méretben néztem mert16:9-ben laposfejűek az alakok.Egy idő után a képernyőnek azon a részén ahová a4:3 méret széle esik,egy függőleges szürke csík jelent meg ami ha 16:9 ben nézem elég zavaró.Felhívtam a szervízt ahol közölték hogyerre a hibára nem érvényes a garancia mert ez beégés amire nem vonatkozik a jótállás.Én azt olvastam hogy az Lcd tv-k nem éghetnek be.Úgy vettem észre hogy itt a fórumon több profi is van ebben a témában,ezért kérem aki tud valami okosságot ,közölje velem!Üdv:barazita
Ha elolvastad volna a garancia levelet akkor nem estél volna ebbe a hibába.
Ott szerepel az apró betűs részben.
A CRT-kre is ugyanez vonatkozik.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem hiszem, hogy rossz lenne, tudtam, hogy ilyen, amikor megvettem akkor is. :lol!: Mondom, én kivétel nélkül minden márka minden típusánál ezt láttam, kivéve a 100Hz tévéket. Én se hallott információt írtam le, fél éve rendszeresen nézegettem már a tv-ket, úgy jutottam erre a következtetésre. Ezt valahogy most nem tudom miért, máshogy látjuk.
Nem azzal van a gond, hogy másképp látjuk, hanem a feature-kkel van a gond, pl a movie plus a tv-n /ami nyilván azért van benne, hogy többet kérhessenek érte/, amelyikben nincs annak ugyanolyan jó a képe, mint a movie plus-osban, szóval érted, ez kb. olyan, mint a szándékos dvd minôség rontása, hogy lásd a bazi nagy különbséget a dvd és a BR között, valójába nem ekkora a különbség, persze van, de ha megnézel egy 95-ös kiadású dvd-t és ugyanazt a filmet 2006-os kiadásban, akkor látni fogod a különbséget és nem a 2006-os javára. Nem tudom érthetô voltam-e?
Ja, nem vitatom, hogy vannak jó feature-k is, de bazi nagy a marketing.
Forrásnak még csak sima nem digitál kábelt kapott és gagyi dvd-t scarton. Lesz ez még jobb is! :taps: Amióta sikerült életet lehelnem ebbe a Movie Plus funkcióba, egész korrekt lett amúgy.
Az analóg esetén a samuban van egy olyan javító áramkör amit nem lehet kikapcsolni és elmosódáshoz vezethet, ha minden igaz hdmi-n keresztül ilyen nincs.
Lcd, Led, Oled TV-k
Szerintem rossz a panel, ilyen dolgokat még nem tapasztaltam, vagy a forrással is gond lehet.
Nem hiszem, hogy rossz lenne, tudtam, hogy ilyen, amikor megvettem akkor is. :lol!: Mondom, én kivétel nélkül minden márka minden típusánál ezt láttam, kivéve a 100Hz tévéket. Én se hallott információt írtam le, fél éve rendszeresen nézegettem már a tv-ket, úgy jutottam erre a következtetésre. Ezt valahogy most nem tudom miért, máshogy látjuk.
Forrásnak még csak sima nem digitál kábelt kapott és gagyi dvd-t scarton. Lesz ez még jobb is!
Amióta sikerült életet lehelnem ebbe a Movie Plus funkcióba, egész korrekt lett amúgy.
[8]__[=|=]__[8]
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem eddig kivétel nélkül minden esetben sokkal természetesebb volt a 100Hz képe, és a hiánya minden esetben, minden márkánál ezt a képugrálást és mozgás közbeni pixel összemosást okozta.
Szerintem rossz a panel, ilyen dolgokat még nem tapasztaltam, vagy a forrással is gond lehet.
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát én ezzel nagyon nem tudok egyetérteni...
Nem kell egyetértened, de ez tapasztalat én nem hallott információ. A tv-k amik megfordultak nálam (kb 8 lcd), egyiknél sem tapasztaltam az ugrálást 50/60 Hz esetén, mint írtam a gyártók szándékosan csinálják ezt, a 100 Hz-nek nem láttam elônyét lcd-k esetében, pedig zavarna ha olyan lenne, mint az általad leírt.
Lcd, Led, Oled TV-k
Pontosítok, hogy nem 24p, hanem Movie Plus a funkció neve, és ahogy kísérleteztem vele az előbb, a képkivágástól függ, hogy elő lehet-e csalni - eddig nem tudtam - és ez egy picit segít a mozgások természetességén. Ezzel már megvan olyan 70-75Hz is!
[8]__[=|=]__[8]
Lcd, Led, Oled TV-k
A 100Hz nagyon hiányzik már most is, a panning (oldalirányú kamera mozgás) ugyan olyan szétesős, mint minden más 50-60Hz-es tv, de Samuban csak a 37-es 656 az első ami 100Hz, másfélszer ennyit pedig most nem akartam tv-re adni.
Az nem a 100Hz hiánya miatt van, a sok zajcsökkentô okozza, tapasztalatom szerint a 100Hz nem jelent olyan mértékû javulást (sôt), mint a crt-k esetében. Pl. hasonlíts össze egy nem 100 Hz-es plazmát egy 100 Hz-es plazmával, alíg van különbség, tovább megyek, ha kikapcsolód a 100Hz-esen a 100 Hz-et, akkor rossz lesz a kép, míg a nem 100 Hz-esen jó, ergo a 100 Hz szemfényvesztés, ezért is legombolnak egy kis pénzt.
Hát én ezzel nagyon nem tudok egyetérteni...
Nekem eddig kivétel nélkül minden esetben sokkal természetesebb volt a 100Hz képe, és a hiánya minden esetben, minden márkánál ezt a képugrálást és mozgás közbeni pixel összemosást okozta.
Ha kikapcsolok minden képkorrekciós bizbazt (zajcsökkentő, fekete-korrekció, stb.), akkor is ugyan így ugrál. 100Hz-es tv-ken is van ugyan ilyen képjavító rész, tehát ott is ugyan ilyen darabosan kellene lennie tőle, ha ez okozná.
A CRT-n pedig egész más a 100Hz, mint itt, nem is érdemes összehasonlítani őket szerintem az lcd-vel. Ott az 50Hz is gyönyörűen lekövet minden mozgást, csak a kép villog finoman.
[8]__[=|=]__[8]
Lcd, Led, Oled TV-k
A 100Hz nagyon hiányzik már most is, a panning (oldalirányú kamera mozgás) ugyan olyan szétesős, mint minden más 50-60Hz-es tv, de Samuban csak a 37-es 656 az első ami 100Hz, másfélszer ennyit pedig most nem akartam tv-re adni.
Az nem a 100Hz hiánya miatt van, a sok zajcsökkentô okozza, tapasztalatom szerint a 100Hz nem jelent olyan mértékû javulást (sôt), mint a crt-k esetében. Pl. hasonlíts össze egy nem 100 Hz-es plazmát egy 100 Hz-es plazmával, alíg van különbség, tovább megyek, ha kikapcsolód a 100Hz-esen a 100 Hz-et, akkor rossz lesz a kép, míg a nem 100 Hz-esen jó, ergo a 100 Hz szemfényvesztés, ezért is legombolnak egy kis pénzt.
Lcd, Led, Oled TV-k
Egy idő után a képernyőnek azon a részén ahová a4:3 méret széle esik,egy függőleges szürke csík jelent meg ami ha 16:9 ben nézem elég zavaró.…
Hát sajnos az lcd-k is beéghetnek, csak nagyon extrém esetben és folyamatos használat mellett. A samu garanciális hozzáállással nekem is voltak gondjaim, azóta no samu.
Lcd, Led, Oled TV-k
Tévedés, a 32-es is 100Hz-es. Már majdnem megvettem a Sharpot amikor mondta az eladó, hogy "ja és a Samsung is 100Hz-es"
Cö, hol 100Hz ez, rámutathatna az eladó!?!? Rendkívül boldoggá tenne vele! :lol!: Sajnálatos módon az eladó tévedett nálad akkor egy szépet..
Úgy ugrál a kép, ahogy kell. Van 24p üzemmódja a kékfényhez és konzolhoz, de ez ugyan az, mint a 100Hz. Samu honlapon sincs ilyen adat és máshol se láttam még.
A 37" 656 az első Samu lcd 100Hz-el, és persze a nagyobbak közül a többség.
[8]__[=|=]__[8]