Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

NoOne1976
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: NoOne1976 »

Segítséget szeretnék kérni! Ismerősöm szeretne LCD tv-t venni, de nem valami horror árasat. Ehhez kérte a segítségem, én viszont még a jó öreg CRT-t nézem.

A MM-ban most a Sharp LC-32SB25E 100eFt. Milyen vételnek számít? Van valakinek tapasztalata ezzel a tv-vel kapcsolatban?

Illetve várnám a javaslatokat, hogy ki mit ajánl. A lényeg, hogy főleg tv adást néznének rajta.

Előre is köszönöm a segítséget!

NoOne1976

Lcd, Led, Oled TV-k

Segítséget szeretnék kérni! Ismerősöm szeretne LCD tv-t venni, de nem valami horror árasat. Ehhez kérte a segítségem, én viszont még a jó öreg CRT-t nézem.

A MM-ban most a Sharp LC-32SB25E 100eFt. Milyen vételnek számít? Van valakinek tapasztalata ezzel a tv-vel kapcsolatban?

Illetve várnám a javaslatokat, hogy ki mit ajánl. A lényeg, hogy főleg tv adást néznének rajta.

NoOne1976

Lcd, Led, Oled TV-k

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

kösz,köszi,Akkor szerintetek az LC-LF és az LG között nincs jelentős képminőségbeli eltérés?

LC - LF ből az LF full hd-s, az nyílván drágább, ha találsz LC -t én azt venném a helyedbe, az LG tv-k közül ezeknek van a legjobb képe (ezért az árért), és sokkal megbízhatóbb mint az LG2000 -s széria.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

kösz,köszi,Akkor szerintetek az LC-LF és az LG között nincs jelentős képminőségbeli eltérés?

tv műsorról sztem szebb az lg 2000
tacskóban láttam 99-ért múltkor, annyiért jó vétel

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

Ernest
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Ernest »

kösz,köszi,
Akkor szerintetek az LC-LF és az LG között nincs jelentős képminőségbeli eltérés?
Plazmák : Panasonic TH42PZ-8, TH42PA-20 , Projektor:Sony HS50, motoros vászonnal, Player: Denon3910, Recorder:Panasonic DMR-RH52 , Receiver: Marantz SR7300, Végfokok: 5 monoblokk:2db Marantz MA700 - Frontokra,3 db MA500 center+surroundra, Hangfalak: Von Schweikert VR4 JRII Klipsch Epic CF-4, RC-35, RS-35, Kábel : Monster M Biwire, Kácsa komponens 15m, HDMI 15m....stb

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!Nem szretnék TV-t venni, de sajnos muszáj lesz.Tönkrement a 80 cmes 4:3-as crt tv-m a hálóban. A terv a következő: egyenlőre vennék egy legolcsóbb tv-t (eddig az ŰLG 82 LG2000-et néztem ki) ideiglenesen úg 6-8 hónapra. Majd később úgyis a Pana fullos plazma TH42PZ8 kerülne fel. Kérdés: Az LG sorozat után itt az LH : ez miben más?? csak drágább v. lényeges változás is van? Igaz minél kevesebbet akarok költeni (az LG2000 már 94-ért is van) Ki mit tud ajánlani?Esetleg egyéb ötletek?
Előre is kösz minden segítséget.

Az LH szériának ha jól emlékszem nagyobb a kontrasztaránya, de ha úgyis csak átmeneti megoldásnak kell akkor felesleges többet fizetned érte, csak többet buknál rajta amikor eladod. Egyébként az LG -k közül az LC - LF széria a legjobb ár érték arányban szerintem, nem tudom, hogy lehet-e még kapni.

lc és lf széria ha van beragadva 1-2 üzletben, akkor lesz, amúgy megszünt
az lh-s szériánál még az mpeg4 tunert emelik ki, de azt meg fölöslegesnek tartom, hacsak nem szoba,v tetőantennával tv-zel, és szeretnéd a bközt-es magdianyust digitálisan nézni

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!Nem szretnék TV-t venni, de sajnos muszáj lesz.Tönkrement a 80 cmes 4:3-as crt tv-m a hálóban. A terv a következő: egyenlőre vennék egy legolcsóbb tv-t (eddig az ŰLG 82 LG2000-et néztem ki) ideiglenesen úg 6-8 hónapra. Majd később úgyis a Pana fullos plazma TH42PZ8 kerülne fel. Kérdés: Az LG sorozat után itt az LH : ez miben más?? csak drágább v. lényeges változás is van? Igaz minél kevesebbet akarok költeni (az LG2000 már 94-ért is van) Ki mit tud ajánlani?Esetleg egyéb ötletek?

Az LH szériának ha jól emlékszem nagyobb a kontrasztaránya, de ha úgyis csak átmeneti megoldásnak kell akkor felesleges többet fizetned érte, csak többet buknál rajta amikor eladod. Egyébként az LG -k közül az LC - LF széria a legjobb ár érték arányban szerintem, nem tudom, hogy lehet-e még kapni.

Ernest
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Ernest »

Sziasztok!
Nem szretnék TV-t venni, de sajnos muszáj lesz.Tönkrement a 80 cmes 4:3-as crt tv-m a hálóban. A terv a következő: egyenlőre vennék egy legolcsóbb tv-t (eddig az ŰLG 82 LG2000-et néztem ki) ideiglenesen úg 6-8 hónapra. Majd később úgyis a Pana fullos plazma TH42PZ8 kerülne fel. Kérdés: Az LG sorozat után itt az LH : ez miben más?? csak drágább v. lényeges változás is van? Igaz minél kevesebbet akarok költeni (az LG2000 már 94-ért is van) Ki mit tud ajánlani?Esetleg egyéb ötletek?
Plazmák : Panasonic TH42PZ-8, TH42PA-20 , Projektor:Sony HS50, motoros vászonnal, Player: Denon3910, Recorder:Panasonic DMR-RH52 , Receiver: Marantz SR7300, Végfokok: 5 monoblokk:2db Marantz MA700 - Frontokra,3 db MA500 center+surroundra, Hangfalak: Von Schweikert VR4 JRII Klipsch Epic CF-4, RC-35, RS-35, Kábel : Monster M Biwire, Kácsa komponens 15m, HDMI 15m....stb

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Bruno »

Köszönöm mégegyszer.
Nagyon szivesen!Ha megengedhetném magamnak,már rég ficegne egy 5090-es is a nappalimban.De "sajnos" jelenleg be kell érnem a második legjobb TV-vel/5080-as/.
Ezek a LED-es Samsung "csodák" meg valóban mutatósak,de egy 40"-os tv-ért majdnem 500 pénzt elkérni.............. -lesz ez 200-is,addigra be is érik!
Ráadásul a káva széleinél körbe,mintha fényesebben világítana a panel.

PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black

Pi-Jo

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Pi-Jo »

Én speciel több tucatnyi tv társaságában vettem alaposan szemügyre az LX5090-es Pioneer-t,és azt kell hogy mondjam,évekkel akármelyik gyártó előtt jár.Mintha szuperinteligens UFO-k rakták volna össze!
Fantasztikus színhűség,briliáns képmélység,kiváló minőségű anyagok!Ha valaki megteheti,hogy ilyen LUXUS tv-t vegyen,akkor ez a legjobb választás!Még az elődje is bőven porba tiporja a mostani modelleket!

Bruno, köszi! Valami ilyensmire számítottam.
Látni nem láttam a Pioneert csak a vélemenyek alapján éreztem hogy ez az igazi.
Elbátortalanított a hír hogy a Pioneer kiszáll ebből az üzletből.
Azt olvastam hogy a plazmát a LED fogja felváltani.
És nemrég láttam egy kisebb átmérőjű LED-es Samsung TV-t.
Nem volt összehasonlítási alapom.
Azt is el akartam kerülni, hogy az élmény feláldozzam a tehnika oltárán.
Ebben megerősít a véleményed.
Köszönöm mégegyszer.

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Bruno »

Led -es samsungot láttam, ebből a sorozatból,  nem nagy szám, annyi pénzt pláne nem ér mint amennyiért hirdetik.
no igen, az új 650-es szériásnak közelébe sem ér a led tv, bármennyire is tolják, és mi is próbáljuk tolni, nem igazán pörög, másfélszeres árat nem ér meg

Nem tudom mi az a 650-es, de látom a Samsung nem nyerő.
A pioneer-nál ismersz-e jobbat?
Arról van-e tapasztalatod?
Te megvennéd az LX5090-est?
Mi lenne a Te javaslatod?

Az én javaslatom az h ballagj el egy bemutató szalonba és válaszd ki a neked legmegfelelőbbet. Próbáljátok ki sötétben, világosban, sd, hd, dvd forrásból. Ilyen árfekvésben azért már nem csak az internetnek meg a névtelen tévéguruknak higgy.

Én speciel több tucatnyi tv társaságában vettem alaposan szemügyre az LX5090-es Pioneer-t,és azt kell hogy mondjam,évekkel akármelyik gyártó előtt jár.Mintha szuperinteligens UFO-k rakták volna össze!
Fantasztikus színhűség,briliáns képmélység,kiváló minőségű anyagok!Ha valaki megteheti,hogy ilyen LUXUS tv-t vegyen,akkor ez a legjobb választás!Még az elődje is bőven porba tiporja a mostani modelleket!

PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black

balashka

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: balashka »

Led -es samsungot láttam, ebből a sorozatból,  nem nagy szám, annyi pénzt pláne nem ér mint amennyiért hirdetik.
no igen, az új 650-es szériásnak közelébe sem ér a led tv, bármennyire is tolják, és mi is próbáljuk tolni, nem igazán pörög, másfélszeres árat nem ér meg

Az én javaslatom az h ballagj el egy bemutató szalonba és válaszd ki a neked legmegfelelőbbet. Próbáljátok ki sötétben, világosban, sd, hd, dvd forrásból. Ilyen árfekvésben azért már nem csak az internetnek meg a névtelen tévéguruknak higgy.

Pi-Jo

Lcd, Led, Oled TV-k

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Led -es samsungot láttam, ebből a sorozatból, nem nagy szám, annyi pénzt pláne nem ér mint amennyiért hirdetik.

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Led -es samsungot láttam, ebből a sorozatból, nem nagy szám, annyi pénzt pláne nem ér mint amennyiért hirdetik.

Pi-Jo

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok éppen és 2 tipust néztem ki:

1) plazma ...... Pioneer PDP-LX5090
2) led ............ Samsung UE 55B7020

A két készülék ára gyakorlatilag azonos.
Szeretnék segítséget kapni olyanoktól akik látták bármelyik készüléket müködés közben.
Melyik készüléknek van jobb képe?
Melyiket tartjátok jobbnak?

Előre is köszönöm segítségeteket.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!Mi a véleményetek erről a TV-ről?

http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma- ... 05296.html

Érdemes ilyet venni, vagy ennyiért inkább ne vegyek fullhd-t? gondolok itt az elektronika minőségére pl.

ennyiért már vehetnéd a hazai piacra készített tv-t is,ami 551-re végződik :kiraly:
ez valami mutáns, amit nem erre a piacra szántak...

balashka

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: balashka »

Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a TV-ről?

http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma- ... 05296.html

Érdemes ilyet venni, vagy ennyiért inkább ne vegyek fullhd-t? gondolok itt az elektronika minőségére pl.

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Pedig kénytelenek lesznek fejleszteni. Egyre többen vesznek lcd tv-t, tehát egy idő után telítődik a piac. Két fő irány marad. Még olcsóbban árulni a tvket, hogy az is vegyen aki eddig nem akart. Vagy folyamatosan új dolgokat fejleszteni, hogy akinek már van az cserélje le. Az elsőt nem lehet a végtelenségig művelni mert van egy előállítási költsége is, meg kéne valami nyereség a végén. A második pedig nem működik apró lépésekkel. Ki cserél le egy egy-két éves tvt kicsivel jobb kontrasztarány miatt?
Igen ez a két fő irány elég jól megfigyelhető, pontosan ez történik napjainkban, árban is tudnak még lejeb menni jócskán, az apró lépések meg minden egyes új modellnél megjelennek, de ezek nagy része inkább parasztvakítás vagy pedig kenjük be sárral címszóval történik, ez lényegébe majdnem helyben járás a technológia szempontjából, pedig van benne potenciál.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

új samu és lg lcd tv-k drágák lesznek, 82-esek listaárai 140körül fognak indulni, persze avplanet és tsai tutira 110-120ért fogják tolni majd, de a hamarosan beérkező samu és lg display rendelésekor azt vettük észre főnökkel, h a 82-es(ez a néptv-méret, ezt keresik a legtöbben) új modellek drágák lesznek, a nagyobbaknál nagyjából stagnálás lesz, ami furcsa, h a 46-52-es óriási tv-knél volt némi árzuhanás a tavalyi modellekhez képest

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: vtb »

Pedig kénytelenek lesznek fejleszteni. Egyre többen vesznek lcd tv-t, tehát egy idő után telítődik a piac. Két fő irány marad. Még olcsóbban árulni a tvket, hogy az is vegyen aki eddig nem akart. Vagy folyamatosan új dolgokat fejleszteni, hogy akinek már van az cserélje le. Az elsőt nem lehet a végtelenségig művelni mert van egy előállítási költsége is, meg kéne valami nyereség a végén. A második pedig nem működik apró lépésekkel. Ki cserél le egy egy-két éves tvt kicsivel jobb kontrasztarány miatt?

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Feltch valóban korrigált ezt, meg én nem láttam. :kiraly:  
Szóval ha megengeditek leírnék pár gondolatot a mai tv-k piacáról, mint lentebb írtam, ezen készülékek javításával foglalkozom, tehát innen veszem a bátorságot hozzá.

Kell ez nekünk?

Mint már többen is leírtátok, gyakorlatilag semmilyen a kép minőségét jelentősen előrébb mozdító technológia nem került bevezetésre az lcd (és plasma) technológia születése óta, persze nőt a frissítési idő, a kontraszt arány, feltalálták a dinamikus kontraszt arány kifejezést , nőtt a felbontás, és sorolhatnánk még, ezek csupán számok, a való világban nem jelentenek semmit.

Viszont, ha összehasonlítok, egy jelenlegi és mondjuk egy 2004 -es lcd tv-t (plasmát) belülről, pusztán elektronika szempontból, akkor már más a helyzet, képzeljetek el egy 32" os tv-t, 2004 -ben ennek a teljes hátsó felületét panelek fedték (külön a táp, inverter, t-con, main board,) komolyan egy négyzet centi hely sem maradt szabadon, ma az lg scarlet -jében az összes elektronika felülete nem sokkal nagyobb egy A4 -es papírlapnál, piszok sok munka lehetett ezt így megcsinálni, tehát jelentősen fejlődött a tv -nk belseje, de nem a fogyasztó miatt, ez csak a gyártónak jó, nyilván kitaláltátok: olcsóbb a gyártás.

Ha megnézem az előbbi tv-k képét, szubjektív persze, a képminőségen is lehet látni a fejlődést, de nem jelentős, amíg a piac felveszi (mert nincs nagyon más alternatíva) addig nem is lesz érdekük egy nagyságrendi ugrás végre hajtása.

Nem azt mondom, hogy ezen tv-k képe rossz, vagy nézhetetlen, ettől már nagyon messze járunk, bár néha azért vannak érdekes akciós tv -k.

Amit most fogok írni az egyeseket biztos megbotránkoztat, de ez az én személyes véleményem és tapasztalatom: az lcd és plasma technológia a mai napig nem érte el, egy csúcskategóriás crt -tv képminőségét, bár inkább azt kéne írnom, hogy szubjektív képminőségét, mivel a két új technológia papíron minden szempontból jobb, és mégis, mondom ez az ÉN véleményem, nem akarom senkire ráerőszakolni.

Szerintem mára már sokkal de sokkal előrébb kelleni járniuk a gyártóknak.

Egyébként bármennyire is közhely, ha ma akarsz tv -t venni csak a szemednek higgy, ne a számoknak.

Kb. ennyi szerettem volna, lehet vitatkozni, de csak kulturált hangnemben légyszíves.

de nem fognak, amíg ezt is megvesszük, addig nekik nem érdekük a fejlesztés

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Feltch valóban korrigált ezt, meg én nem láttam. :kiraly:

Szóval ha megengeditek leírnék pár gondolatot a mai tv-k piacáról, mint lentebb írtam, ezen készülékek javításával foglalkozom, tehát innen veszem a bátorságot hozzá.

Kell ez nekünk?

Mint már többen is leírtátok, gyakorlatilag semmilyen a kép minőségét jelentősen előrébb mozdító technológia nem került bevezetésre az lcd (és plasma) technológia születése óta, persze nőt a frissítési idő, a kontraszt arány, feltalálták a dinamikus kontraszt arány kifejezést , nőtt a felbontás, és sorolhatnánk még, ezek csupán számok, a való világban nem jelentenek semmit.

Viszont, ha összehasonlítok, egy jelenlegi és mondjuk egy 2004 -es lcd tv-t (plasmát) belülről, pusztán elektronika szempontból, akkor már más a helyzet, képzeljetek el egy 32" os tv-t, 2004 -ben ennek a teljes hátsó felületét panelek fedték (külön a táp, inverter, t-con, main board,) komolyan egy négyzet centi hely sem maradt szabadon, ma az lg scarlet -jében az összes elektronika felülete nem sokkal nagyobb egy A4 -es papírlapnál, piszok sok munka lehetett ezt így megcsinálni, tehát jelentősen fejlődött a tv -nk belseje, de nem a fogyasztó miatt, ez csak a gyártónak jó, nyilván kitaláltátok: olcsóbb a gyártás.

Ha megnézem az előbbi tv-k képét, szubjektív persze, a képminőségen is lehet látni a fejlődést, de nem jelentős, amíg a piac felveszi (mert nincs nagyon más alternatíva) addig nem is lesz érdekük egy nagyságrendi ugrás végre hajtása.

Nem azt mondom, hogy ezen tv-k képe rossz, vagy nézhetetlen, ettől már nagyon messze járunk, bár néha azért vannak érdekes akciós tv -k.

Amit most fogok írni az egyeseket biztos megbotránkoztat, de ez az én személyes véleményem és tapasztalatom: az lcd és plasma technológia a mai napig nem érte el, egy csúcskategóriás crt -tv képminőségét, bár inkább azt kéne írnom, hogy szubjektív képminőségét, mivel a két új technológia papíron minden szempontból jobb, és mégis, mondom ez az ÉN véleményem, nem akarom senkire ráerőszakolni.

Egyébként bármennyire is közhely, ha ma akarsz tv -t venni csak a szemednek higgy, ne a számoknak.

Kb. ennyi szerettem volna, lehet vitatkozni, de csak kulturált hangnemben légyszíves.

Tas
Értékelés: 1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tas »

Sziasztok!

Jott a kattanas, hogy nekem LCD TV-t kell vennem Nezegettem a nagy elektro boltokban a 100-150 kategoriat (most ennyire fussa :kiraly:). Samu Pana Sony Sharp Furanevu. Sokszor az egymas mellett levo azonos markaju TV-k kepe is elegge kulonbozo. Nyugtattam magam, hogy csak beallitas kerdese :kiraly:. Turom a netet is, hogy melyiket erdemes megnezni. A kovetkezo modell kiesett az utvonalambol Toshiba 32XV500P.
Milyenek a Toshibak? Egyaltalan erdemes a 32" kategoriaban full HD-t venni?

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”