Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: bgszoli »

aki lcd-t akar venni, azonnal euronics-ba! :lol!: ezt most nem csak azért írom, h reklám, hanem mert áfa nélküli fogy. árak lesznek 9-10-11-én :lol!:
ja és nem lett megemelve az ár, h abból olcsósítsunk :kiraly:

Az EW-ben az összes TV-re -20% él vasárnapig.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

aki lcd-t akar venni, azonnal euronics-ba! :lol!:
ezt most nem csak azért írom, h reklám, hanem mert áfa nélküli fogy. árak lesznek 9-10-11-én :lol!:
ja és nem lett megemelve az ár, h abból olcsósítsunk :kiraly:

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

dh66e
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: dh66e »

Mivel itt Kelet Mo-on még nincs digitális földfelszíni adás (év végére lesz), ezért szeretnék tapasztalatokat szerezni.LCD-n a UPC direct (most ez van) és a digitális földfelszíni adás között kicsi, nagy vagy óriási a különbség (40" méretben)?
Más tapasztalatokat is szívesen olvasnék.

:lol!: Valaki néz már földfelszíni digitális adást LCD-n?

Én nézem nagyritkán főleg ha hd-s az adás egy37"Sharpon.

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Mivel itt Kelet Mo-on még nincs digitális földfelszíni adás (év végére lesz), ezért szeretnék tapasztalatokat szerezni.LCD-n a UPC direct (most ez van) és a digitális földfelszíni adás között kicsi, nagy vagy óriási a különbség (40" méretben)?

:lol!: Valaki néz már földfelszíni digitális adást LCD-n?
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

fullaki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: fullaki »

Én nem vagyok Plazma párti!
Viszont egy dolog biztos, ekkora méretben nincs is összehasonlítási alap. Nem igazán tudok olyan helyet ahol egymás melett lenne 52-55" plazma lcd, és még azt is hagynák, hogy állítgasd is egy kicsit.
Nekem az a véleményem, hogy mindenkinek olyan tv-t kell vennie ami neki tetszik, nézze meg a képét, ha bejön akkor meg kell venni. Egyik típus sem hibátlan ezt el kell fogadni.

Mindenestre ha van valaki, akinek van Samsungos ismerőse , kideríthetné nekem, hogy mikor lesz 8000-es sorozatből 46"-nál nagyob LED-ben itt Magyarországon.

Köszi
Q

Nem akarok okoskodni, és mindenki tényleg azt vegye ami neki tetszik ebben teljesen igazad van. Csak mindenhol azt olvasom és tapasztalom, hogy az 50" feletti LCD tulajok mindig az ujabb típusra szeretnének váltani. Ennek lehet valami oka.

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

HDMI van rajta? Nincs. 2scart és antenna kimenete van.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Az UPC Direct is digitális, vagy nem?

Részben. Digitális jelet fogad és átalakítja analóggá és nálam scart-on kerül a tv-be.
A műsorok nagy része pedig felbontásban nem éri el a HD felbontást.

HDMI van rajta?

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Részben. Digitális jelet fogad és átalakítja analóggá és nálam scart-on kerül a tv-be.
A műsorok nagy része pedig felbontásban nem éri el a HD felbontást.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Mivel itt Kelet Mo-on még nincs digitális földfelszíni adás (év végére lesz), ezért szeretnék tapasztalatokat szerezni.
LCD-n a UPC direct (most ez van) és a digitális földfelszíni adás között kicsi, nagy vagy óriási a különbség (40" méretben)?

QuToR

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: QuToR »

Nem nagyon pörög ez a fórum  :kiraly:

Beszéltem a Samsung ügyfélszolgálatával 1 hónapot mondtak arra, hogy utánna elérhető lesz kishazánkaban a 55"-os 8000-es model. Mondjuk nagyon nem volt meggyőző a csóka. Valakinek nincs erről pontosabb infója?

:lol!:
Q

Engem érdekel a téma,de szerényebb megoldásban gondolkodom. :lol!:

Nem akarok nagy hülyeséget írni, de azt figyeltem meg, hogy 42" után lehet az a mérethatár ahol már nagyon kijönnek az "utánhúzásos" hibák. Van egy samsung 42"-os LCD-m is, régi model, 50hz stb....
Ugyanannál a filmnél (Legenda Vagyok... van egy olyan rész benne amikor sötétben fut will bácsi és alulról mutatja a kamera, csak az arca van megvilágítva) az 52"-os LCD-n durva utánhúzás van, a 42"-en pedig semmi, teljesen normális a kép. Nem tudom mennyit számít, hogy az 52"-es egy UPC-s DVR-ra van kötve HDMI-n a 42"-es pedig sima AV kábelen.

Remélem nem írtam nagy hülyeséget, de mintha itt lenne a méret beli ugrás.......

50" felett nem vennék LCD-t.

Én nem vagyok Plazma párti!
Viszont egy dolog biztos, ekkora méretben nincs is összehasonlítási alap. Nem igazán tudok olyan helyet ahol egymás melett lenne 52-55" plazma lcd, és még azt is hagynák, hogy állítgasd is egy kicsit.
Nekem az a véleményem, hogy mindenkinek olyan tv-t kell vennie ami neki tetszik, nézze meg a képét, ha bejön akkor meg kell venni. Egyik típus sem hibátlan ezt el kell fogadni.

Mindenestre ha van valaki, akinek van Samsungos ismerőse , kideríthetné nekem, hogy mikor lesz 8000-es sorozatből 46"-nál nagyob LED-ben itt Magyarországon.

Köszi
Q

fullaki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: fullaki »

Beszéltem a Samsung ügyfélszolgálatával 1 hónapot mondtak arra, hogy utánna elérhető lesz kishazánkaban a 55"-os 8000-es model. Mondjuk nagyon nem volt meggyőző a csóka. Valakinek nincs erről pontosabb infója?

Q

Nem akarok nagy hülyeséget írni, de azt figyeltem meg, hogy 42" után lehet az a mérethatár ahol már nagyon kijönnek az "utánhúzásos" hibák. Van egy samsung 42"-os LCD-m is, régi model, 50hz stb....
Ugyanannál a filmnél (Legenda Vagyok... van egy olyan rész benne amikor sötétben fut will bácsi és alulról mutatja a kamera, csak az arca van megvilágítva) az 52"-os LCD-n durva utánhúzás van, a 42"-en pedig semmi, teljesen normális a kép. Nem tudom mennyit számít, hogy az 52"-es egy UPC-s DVR-ra van kötve HDMI-n a 42"-es pedig sima AV kábelen.

Remélem nem írtam nagy hülyeséget, de mintha itt lenne a méret beli ugrás.......

50" felett nem vennék LCD-t.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Ez egy természetes dolog,nagyobb méreten jobban kijönnek a hibák.

QuToR

Lcd, Led, Oled TV-k

Q

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Nem nagyon pörög ez a fórum :kiraly:

Q

QuToR

Lcd, Led, Oled TV-k

Jelenleg egy Samsung LE52M87BD LCD cuccom van ez 50hz-s, e helyett lenne vagy a UE55B7000-es, vagy a 8000-es. ( A 8000-es állítólag csak augusztól lesz elérhető, és még külföldön sincs :kiraly: ) 
Help!

Mért gondolkodsz cserében, ha lehetek indiszkrét :lol!: , az a 3 coll nem túl sok, a kép minősége nem hiszem, hogy nagyságrendekkel javulna, ha van mit nézni és nem sürgős a csere én megvárnám a 200hz -es típust, már csak kíváncsiságból is és utána döntenék.

Jelenleg kihagyhatatlan ajánlatom van egy ilyen TV-re, (7000-es), de nem tudom tudják-e addig tartani ami a 200hz-s 8000-es kapható lesz itthon.
A csere igazából a plusz szolgáltatások miatt lenne, illetve mert most viszonylag jó árban tudnám eladni a mostanit, illetve a design, az alacsonyabb fogyasztás, a jobb kontraszt....
Illetve a mostani TV-n sajnos eléggénagy az "utánhúzás" , "elmosódás", több filmnél is, és a sima TV adásoknál is.
De! Engem is izgat a 200hz, hogy jobb-e vagy sem. Az EW-ben láttam 200Hz-s 46"-ost de azon nem láttam különbséget, bár ott a Samsung referencia demó ment, és közölte az eladó, hogy mást nem is köthetnek rá.

Szal ezért kérdezgetem az emberek véleményét....

Help!
:kiraly:

Nem nagyon pörög ez a fórum :lol!:

Q

QuToR

Lcd, Led, Oled TV-k

Jelenleg egy Samsung LE52M87BD LCD cuccom van ez 50hz-s, e helyett lenne vagy a UE55B7000-es, vagy a 8000-es. ( A 8000-es állítólag csak augusztól lesz elérhető, és még külföldön sincs :lol!: ) 
Help!

Mért gondolkodsz cserében, ha lehetek indiszkrét :lol!: , az a 3 coll nem túl sok, a kép minősége nem hiszem, hogy nagyságrendekkel javulna, ha van mit nézni és nem sürgős a csere én megvárnám a 200hz -es típust, már csak kíváncsiságból is és utána döntenék.

Jelenleg kihagyhatatlan ajánlatom van egy ilyen TV-re, (7000-es), de nem tudom tudják-e addig tartani ami a 200hz-s 8000-es kapható lesz itthon.
A csere igazából a plusz szolgáltatások miatt lenne, illetve mert most viszonylag jó árban tudnám eladni a mostanit, illetve a design, az alacsonyabb fogyasztás, a jobb kontraszt....
Illetve a mostani TV-n sajnos eléggénagy az "utánhúzás" , "elmosódás", több filmnél is, és a sima TV adásoknál is.
De! Engem is izgat a 200hz, hogy jobb-e vagy sem. Az EW-ben láttam 200Hz-s 46"-ost de azon nem láttam különbséget, bár ott a Samsung referencia demó ment, és közölte az eladó, hogy mást nem is köthetnek rá.

Szal ezért kérdezgetem az emberek véleményét....

Help!
:kiraly:

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Ezt a masinát néztem,és nekem tetszett. Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban?

http://www.lg.hu/prodmodeldetail.do?act ... y=42LH7000

sirdond
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: sirdond »

Persze ha csak felbontás szempontjából nézzük akkor egy 42" os lcd vagy plasmát nem vethetünk össze egy 32" crt vel mondjuk dvd ről, mert egyértelmű, hogy a crt -nek jobb képe lesz, minél nagyobb a display annál nagyobb felbontás kell.
ezért írtam,hogy sd anyagon

néztem blu ray-t full hd ban, a rendszer került kb 5-600e be, és nem volt jobb képe mint egy igényesebb crt + dvd kombónak 10ed ennyiből.
ezt viszont nehezen hiszem el. inkább elképzelhető,hogy rosszul volt beállítva
What is an Audiophile?

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

Jelenleg egy Samsung LE52M87BD LCD cuccom van ez 50hz-s, e helyett lenne vagy a UE55B7000-es, vagy a 8000-es. ( A 8000-es állítólag csak augusztól lesz elérhető, és még külföldön sincs :lol!: ) 
Help!

Mért gondolkodsz cserében, ha lehetek indiszkrét :kiraly: , az a 3 coll nem túl sok, a kép minősége nem hiszem, hogy nagyságrendekkel javulna, ha van mit nézni és nem sürgős a csere én megvárnám a 200hz -es típust, már csak kíváncsiságból is és utána döntenék.

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

épp ez a lényeg. egy lcd-nek, vagy egy plazmának soha nem lesz jobb képe egy crt-nél sd anyagokon,mert nem arra csinálták. sokan viszont összekeverik 

Persze ha csak felbontás szempontjából nézzük akkor egy 42" os lcd vagy plasmát nem vethetünk össze egy 32" crt vel mondjuk dvd ről, mert egyértelmű, hogy a crt -nek jobb képe lesz, minél nagyobb a display annál nagyobb felbontás kell.

Viszont a felbontás nem minden, kontraszt, színdinamika, színek visszaadása, akármiről hajtasz egy lapos tv-t, a kontrasztarány például nem változik, ahogy a színek sem ( attól nem tud több szín megjeleníteni mert hd a forrás), néztem blu ray-t full hd ban, a rendszer került kb 5-600e be, és nem volt jobb képe mint egy igényesebb crt + dvd kombónak 10ed ennyiből.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

ha neked az lg tetszik,akkor azt vedd meg. szerintem ma már nagyon nem lehet mellé nyúlni. de azért nézelődj több márkában is. a tavalyi csúcs modelleket pl most nagyon olcsón meg lehet kapni, és nem sokkal rosszabbak a mostaniaknál

Én is hasonlóképpen tapasztaltam,a szolgáltatásbeli különbség nagyobb volt,mint a képminőségbeli.

QuToR

Lcd, Led, Oled TV-k

Na van valami infód? Vagy valaki másnak???

!36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->

Rajta vagyok az ügyön, meg van az általad említett tv service traning -je abban elméletileg benne van a blokk vázlat, 1 gond van: nem tudom megnyitni a filet!
Sima ppt, de a 2003 as office -om nem nyitja semmilyen konverterrel, de próbálkozok....

Köszi a segítséget előre is, de ez a 100hz-200hz nem arra van kitalálva, hogy a gyors mozgásokat (vízszintes) torzítás, minnél akadásmentesebben tegye ki a képernyőre? Mert az OK amit te mondasz, hogyha a forrás minősége sz@r akkor tökmindegy milyen csodacucc van akkor sem lesz jó a kép. (mert ugye sz@rból várat nem lehet). A lényeg az, hogy érdemes-e a 200Hz-s modelt megvárni vagy simán beruházhatok a 100hz-ra? Jelenleg egy Samsung LE52M87BD LCD cuccom van ez 50hz-s, e helyett lenne vagy a UE55B7000-es, vagy a 8000-es. ( A 8000-es állítólag csak augusztól lesz elérhető, és még külföldön sincs :kiraly: )

Help!

sirdond
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: sirdond »

Ami a képminőséget illeti hát, én sokkal de sokkal többet várnék a mai tv-ktől (lcd és pdp) van nekem itthon egy crt tv-m elég jó nevű gyártóé de messze nem high end, az a helyzet, hogy kevés kivételtől eltekintve a mai tv-k képe a nyomában sincs, amire azt mondanám, hogy tetszik a képe (lcd) az 750e forint, és kb egy szinten van a 6 éves crt -m képével.
épp ez a lényeg. egy lcd-nek, vagy egy plazmának soha nem lesz jobb képe egy crt-nél sd anyagokon,mert nem arra csinálták. sokan viszont összekeverik

És ez a plazmáról,valamint az LCD-ről egyaránt elmondható? 
Az általános képminőségükről mi a véleményed?

ha neked az lg tetszik,akkor azt vedd meg. szerintem ma már nagyon nem lehet mellé nyúlni. de azért nézelődj több márkában is. a tavalyi csúcs modelleket pl most nagyon olcsón meg lehet kapni, és nem sokkal rosszabbak a mostaniaknál
What is an Audiophile?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

A szerviz tapasztalat is ez, az Lg egyértelműen megbízhatóbb.

És ez a plazmáról,valamint az LCD-ről egyaránt elmondható?

Az általános képminőségükről mi a véleményed?

Köszönöm.
Az LG minden területen a Samsung technológiája felett van, de nem sokkal, ez nem is a képminőségben (tv-k esetében ugye) jelentkezik, azt mindenki eltudja dönteni, hogy neki tetszik-e az a kép vagy nem, az LG inkább megbízhatóbb, persze az lg tv-k is elromlanak.

Ami a képminőséget illeti hát, én sokkal de sokkal többet várnék a mai tv-ktől (lcd és pdp) van nekem itthon egy crt tv-m elég jó nevű gyártóé de messze nem high end, az a helyzet, hogy kevés kivételtől eltekintve a mai tv-k képe a nyomában sincs, amire azt mondanám, hogy tetszik a képe (lcd) az 750e forint, és kb egy szinten van a 6 éves crt -m képével.

Írtad, hogy 2-300e -t szánsz rá, én még nem láttam olyan tv-t aminek a képe érne ennyit, legalábbis nekem.

"A régi technológia utolsó napjai mindig jobbak, mint egy új technológia első napjai"

Már nem emlékszem ki mondta de baromira igaz, lsd.: LP, CD, Csöves, tranyós.......
...CRT, lapos tv-k
Teljes mértékben egyetértek veled TV kérdésben,nekem is van egy JVC 32" CRT-m,és megvagyok vele elégedve. A helyzet az,hogy inkább a szolgáltatása miatt jobbak már ezek,valamint a digitális adást is kilehet velük használni. Annyira azért nem gáz már mint néhány évvel ezelőtt,azok tényleg a nézhetetlenség határát súrolták,főleg analóg adásról.

Azért néztem ebben az ársávban,mert tudásban-szolgáltatásban szerintem itt találhatók azok a készülékek, amelyek jó néhány évig megfelelnek számomra.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”