Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

TFT monitorok topikja!

momba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: momba »

az a Fujitsu-Siemens L22-1W valóban nem rossz   ...ráadásul a pixmánián most 85k-ért adják... nem akar valaki venni egy 913v samsungot még 2 év garival? :kiraly:Mobbo vett ilyet, ha jól emlékszem, 2 nap után vissza is vitte! Már én is lemondtam a 22 wide-ról és maradok a samu 203B-nél.
- biztos ezt a modellt vette?

Igaz
L22-W-2DV-t vett.

És ez L22-1W vajon jobb?
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: Tami »

az a Fujitsu-Siemens L22-1W valóban nem rossz   ...ráadásul a pixmánián most 85k-ért adják... nem akar valaki venni egy 913v samsungot még 2 év garival? Mobbo vett ilyet, ha jól emlékszem, 2 nap után vissza is vitte! Már én is lemondtam a 22 wide-ról és maradok a samu 203B-nél.
- biztos ezt a modellt vette?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

TFT monitorok topikja!

Van egyik ősömnek egy olyan lcd monitora, hogy aszondja iiyama Prolite E435S, és már elég régóta van neki a következő baja: mikor bekapcsolom a gépet, addig nem éled fel, amíg nem jut el a bootolás a windowsig.. éppen ezért képtelenség belépni a biosba, és így eléggé kacifántos mindig átszenvedni a géphez egy crt monitort, dehát ez van.. gondolom vlmelyik képfrissítési frekvencia nem tetszik neki a boot elején..annyi lenne a kérdésem h ez valószínűleg egy egyéni hülyesége ennek a monitornak, vagy ez jellemző más lcd-kre is? esetleg konkrét gyártóra, vagy vlmilyen tipusra? vagy ez akár szervizes hibának is felfogható? köszi

+jha és a vidkártya a gépben egy asus 9550, de nemhinném ez számít

Nem egyedi, mostanában olvastam ilyet a PH-n, bár lehet, hogy az is a haverod volt.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

TFT monitorok topikja!

az a Fujitsu-Siemens L22-1W valóban nem rossz ... 
ráadásul a pixmánián most 85k-ért adják...

nem akar valaki venni egy 913v samsungot még 2 év garival?

Mobbo vett ilyet, ha jól emlékszem, 2 nap után vissza is vitte! Már én is lemondtam a 22 wide-ról és maradok a samu 203B-nél.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: tau »

annyi lenne a kérdésem h ez valószínűleg egy egyéni hülyesége ennek a monitornak, vagy ez jellemző más lcd-kre is?
Nekem 3 LCD-m is van itthon (Eizo, Samsung, LG) de mindegyik szépen működik már a gép bekapcsolásakor is, sosem volt ilyennel gond.

Köszi, ennek örülök akkor remélem enyémmel se lesz

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: Balha »

- tomoren a sorrendjuk,a lenyegesebbek:Asus MW221u
jo parameterek- kiveve a leggyengebb szinmegjelenitestet a mezonybol, de a legdragabb

Fujitsu-Siemens L22-1W
atlagosnal jobb parameterek, a legolcsobb, ebbol a szempontbol jo vetel..

Samsung 225BW
atlagosnal jobb parameterek, de draga is

- nekem a FS L22-1W az ami kellene.

az a Fujitsu-Siemens L22-1W valóban nem rossz ...

ráadásul a pixmánián most 85k-ért adják...

nem akar valaki venni egy 913v samsungot még 2 év garival?
...

Vendég

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

annyi lenne a kérdésem h ez valószínűleg egy egyéni hülyesége ennek a monitornak, vagy ez jellemző más lcd-kre is?
Nekem 3 LCD-m is van itthon (Eizo, Samsung, LG) de mindegyik szépen működik már a gép bekapcsolásakor is, sosem volt ilyennel gond.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

TFT monitorok topikja!

Van egyik ősömnek egy olyan lcd monitora, hogy aszondja iiyama Prolite E435S, és már elég régóta van neki a következő baja: mikor bekapcsolom a gépet, addig nem éled fel, amíg nem jut el a bootolás a windowsig.. éppen ezért képtelenség belépni a biosba, és így eléggé kacifántos mindig átszenvedni a géphez egy crt monitort, dehát ez van.. gondolom vlmelyik képfrissítési frekvencia nem tetszik neki a boot elején..
annyi lenne a kérdésem h ez valószínűleg egy egyéni hülyesége ennek a monitornak, vagy ez jellemző más lcd-kre is? esetleg konkrét gyártóra, vagy vlmilyen tipusra? vagy ez akár szervizes hibának is felfogható? köszi

+jha és a vidkártya a gépben egy asus 9550, de nemhinném ez számít

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: Tami »

- tomoren a sorrendjuk,a lenyegesebbek:
Asus MW221u
jo parameterek- kiveve a leggyengebb szinmegjelenitestet a mezonybol, de a legdragabb

Fujitsu-Siemens L22-1W
atlagosnal jobb parameterek, a legolcsobb, ebbol a szempontbol jo vetel..

Samsung 225BW
atlagosnal jobb parameterek, de draga is

- nekem a FS L22-1W az ami kellene.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

TFT monitorok topikja!

22-es wide monitorok tesztje. Csak most találtam még nem volt időm elolvasni, de benne van az FS is és az Asus is, bár ez utóbbi szerintem még nem a javított változatával szerepelt.

Which 22 inch to choose? Six monitors tested with reaction times from 2 to 5 ms

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

TFT monitorok topikja!

Nem jön péntekre az Asus...
Továbbra is nyitott a kérdés mivel idén már tuti nem jön meg, viszont így szinte biztos, hogy jövőre a javított verzió jönne. Majd eldöntöm mi legyen, most képbe került egy újabb típus a Samsung 214T ez nem wide, viszont S-PVA és marha nagy!

Látott már valaki ilyet?

teszt

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: phazer »

6 bit-es panelt többek-között azért találták ki hogy még olcsóbbak legyenenek a TN-es vackok (bocs) az IPS-t, meg az xVA-kat meg azért hogy legyen ~normális képű lcd is.A 970P gradiensei a 193P -hez képest szörnyűek, normál használatban mégis az előbbi jobb szvsz. 971P milyen lett vajon?

Sziasztok!

Olvasgattam itt én most vettem nemrég egy 971P moncsit! Gondoltam megnézem mit irtok róla. Sajna nem dvi jellel hajtom. Ami nem tetszik benne hogy a szoftvere hányás. Képileg nincs összehasonlítási alapom (sajna). Egyébkén tetszik. Ha van tapasztalat/vélemény irjátok meg kiváncsi vagyok!

üdv: Phazer
Under Construction

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: >k< »

EBAY ,németektől van 769+20€-ért, nemrég volt angliából még jobb áron (~160-170). Ill. biztos vagyok benne hogy itthon is lehet találni valami alternatív forrást.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

TFT monitorok topikja!

Továbbra is jó az áltanános véleményem róla, minőségben túl nagy lenne árban az ugrás, kinézetre viszont ezt semmi sem übereli. Nemhiszem hogy másikat választanék, max annyi hogy nem USA-ból hanem EU-ból hozatnám. Írhatnám azt is hogy tutifasza monitor ár(br. 200 alatt kell megvenni!)/értek aránya nagyon jó, ajánlom mindenkinek.

és annyiért honnan tudnál hozatni? vlmi internet cím esetleg?

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút

TFT monitorok topikja!

igy par nap utan mi a velemenyed a 2407rol?jo vagy inkabb valasztanal masikat mostmar?

Továbbra is jó az áltanános véleményem róla, minőségben túl nagy lenne árban az ugrás, kinézetre viszont ezt semmi sem übereli. Nemhiszem hogy másikat választanék, max annyi hogy nem USA-ból hanem EU-ból hozatnám. Írhatnám azt is hogy tutifasza monitor ár(br. 200 alatt kell megvenni!)/értek aránya nagyon jó, ajánlom mindenkinek.

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

igy par nap utan mi a velemenyed a 2407rol?
jo vagy inkabb valasztanal masikat mostmar?
o v e r p o w e r e d

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút

TFT monitorok topikja!

6 bit-es panelt többek-között azért találták ki hogy még olcsóbbak legyenenek a TN-es vackok (bocs) az IPS-t, meg az xVA-kat meg azért hogy legyen ~normális képű lcd is.
A 970P gradiensei a 193P -hez képest szörnyűek, normál használatban mégis az előbbi jobb szvsz. 971P milyen lett vajon?

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút

TFT monitorok topikja!

elég ramaty kép, de a lényeg látszik

Desktop mode
Gaming mode
Multimedia mode

Közben rájöttem miért volt minden zöld dvd-vel összekötve és próbálgatva multimedia módban volt legjobb képe, szóval ezek a módok a nem számítógépes bemeneteire valók. Amúgy az A02-ben is ki volt már kapcsolva a tettes desktop módan.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

TFT monitorok topikja!

Okés rinceWIND, utánanéztem, ezt találtam

"Incidentally, Dell forgot to disable that chip even when the display was hooked up to a computer, leading to severe dithering (watch any gradient and you'll see "banding/stepping" in it) due to the Faroudja chip processing all graphics. This has been fixed in the (new) revision 3 of the monitor which now bypasses the Faroudja chipset whenever connected through VGA or DVI; phew! So make sure you ask for a rev. 3.

UPDATE: The information that the new 2407WFP was only 6-bit turned out to be misinformation spread by a Dell product manager who didn't do enough research when he answered the communitys questions about the 2407WFP a while back. He has looked into it again and found that it is indeed true 8-bit. Therefore this paragraph should be disregarded"

hát ez két hatalmas lol... szal h a product manager egy chaten azt válaszolja először h igen, 6 bites, aztán utánanéz h mégsem, hát... szép.. :kiraly:

Pelican, tényleg peace, no prob, csak ismerem magam, ez nem sznobizmus, hanem utólag felhúztam volna magam ha ilyesmi kiderül volt már ilyen, ez minden..

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: Pelican »

nem, ezt hívják annak, hogy sehol sem tudom megnézni működés közben sajnos, és kiváncsiságnak hívják, hogy tudjam mit kapok a pénzemért...  tscnek köszönöm h egy élő példával jött elő, valószínű én se fogom látni.. gondolom pelican neked sok pénzed van hogy könnyedén kiadnál 2000at egy olyan monitorért aminek nem tudod a pontos specifikációit, engem viszont, kövezz meg érte, érdekel...

Ezt írtad: "szemre nem biztos h meg lehet mondani, lehet h én se tudnám megkülönböztetni, de szeretném tudni az igazat, mert nem mind1"
Erre válaszoltam azt, amit.

Nem értem, hogy a pontos specifikáció mennyivel növeli valaminek a használati értékét. Ha valami jó, mert tetszik, akkor mindegy, hogy papíron mik az adatai.
Ebben egyetértünk, nem?
Vásárlás előtt tájékozódik az ember, ez természetes, meg az is, hogy a legjobbat akarja a pénzéért, de én csak az érzékelhető dolgokért vagyok hajlandó pénzt kiadni. Ha személyesen nincs lehetőségem kipróbálni, akkor keresek olyan tesztet, amiben megbízom.

De nem bántásból írtam, ne vedd magadra.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

rinceWIND
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: rinceWIND »

nem, ezt hívják annak, hogy sehol sem tudom megnézni működés közben sajnos, és kiváncsiságnak hívják, hogy tudjam mit kapok a pénzemért...
A www.beszeljukmac.com-on van erről egy topic. Ott múltkor találtam egy linket, amit érdekes módon senki nem olvasott el rendesen. A lényeg az, hogy tévinformáció volt a 6 bit. Ha jól olvastam a linken található oldalt, akkor a 6 bit egy félreértés miatt terjedt el, valójában a panel 8 bites. Mindenesetre olvassál utána onnan kiindulva. Az a lényeg, hogy megnyugodva, elégedetten használd a monitort.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

TFT monitorok topikja!

Ezt hívják sznobizmusnak...
Ha szemre nem veszed észre a különbséget, akkor nincs különbség.
Ha észreveszed, akkor meg van, ilyen egyszerű ez.
Tőlem lehetne a monitorom 1 bites is, ha ugyanilyen képet adna, mint most, és nagyon nem érdekelne, hogy milyen varázslattal érték el.
Egyébként, amikor filmet nézel, az is csak szemfényvesztés, mert igazából álló képeket látsz, de becsapnak és te mozgóképnek érzékeled...

nem, ezt hívják annak, hogy sehol sem tudom megnézni működés közben sajnos, és kiváncsiságnak hívják, hogy tudjam mit kapok a pénzemért... tscnek köszönöm h egy élő példával jött elő, valószínű én se fogom látni..
gondolom pelican neked sok pénzed van hogy könnyedén kiadnál 2000at egy olyan monitorért aminek nem tudod a pontos specifikációit, engem viszont, kövezz meg érte, érdekel...

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: tsc »

970P-m is Ditherel, de nem adnám egy nem ditherelős TN panelesért Egyébként rettenetesen kell erőlködni hogy észrevegyem.

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: Pelican »

mert a 2 dither bit miatt olyan hatás érnek el, mintha valós 8 bites feldolgozás lenne, de valójában az csak 6 bit.. szal szemfényvesztés az egész.. és lehet h ezért ennyivel olcsóbb a cucc... szemre nem biztos h meg lehet mondani, lehet h én se tudnám megkülönböztetni, de szeretném tudni az igazat, mert nem mind1
Ezt hívják sznobizmusnak...
Ha szemre nem veszed észre a különbséget, akkor nincs különbség.
Ha észreveszed, akkor meg van, ilyen egyszerű ez.
Tőlem lehetne a monitorom 1 bites is, ha ugyanilyen képet adna, mint most, és nagyon nem érdekelne, hogy milyen varázslattal érték el.
Egyébként, amikor filmet nézel, az is csak szemfényvesztés, mert igazából álló képeket látsz, de becsapnak és te mozgóképnek érzékeled...

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

TFT monitorok topikja!

- most miert nem jo a szurkeskalas modszer?
mert a 2 dither bit miatt olyan hatás érnek el, mintha valós 8 bites feldolgozás lenne, de valójában az csak 6 bit.. szal szemfényvesztés az egész.. és lehet h ezért ennyivel olcsóbb a cucc... szemre nem biztos h meg lehet mondani, lehet h én se tudnám megkülönböztetni, de szeretném tudni az igazat, mert nem mind1

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”