Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziaszto!
Tudja valaki mi a különbség a Samsung B650-651-652-653-656-679 között?
Lcd, Led, Oled TV-k
Naszóval:
A Dolby Digital kimegy az üvegdróton, de a DTS nem. Állítólag a tavasszal esedékes firmware frissítés majd +oldja!
Köszönöm!
Azért ez jó hír! :kiraly:
Lcd, Led, Oled TV-k
Szerintetek mennire szamit a 100Hz panel? En nezegettem TV-ket, es igaz hogy a 100Hz-nek smoothabb volt a megjelenese de nagysagrendekkel nyugodtabb kepet nyujtott. Az elesseg oltaran en ezert aldoznek. Ti?
"Az elesseg oltaran en ezert aldoznek."
Ezt nem értem!
A képfrissítés NEM befolyásolja a kép élességét (lehet, hogy a két összehasonlított tévén nem egyformára volt állítva az élesség), annál inkább a nézhetőségét. SZVSZ 32" fölött CSAK 100 (v. 200) Hz-es tévét szabad venni, mert nagyon hamar bosszantani (és FÁRASZTANI) fog a szaggatott mozgás!
Mindenki magának hülye...
Lcd, Led, Oled TV-k
USB-n lejátszott DD 5.1-es filmeknél optikain mit ad ki, sztereó jelet vagy 5.1-et?
Naszóval:
A Dolby Digital kimegy az üvegdróton, de a DTS nem. Állítólag a tavasszal esedékes firmware frissítés majd +oldja!
Lcd, Led, Oled TV-k
Tegnap megnéztem tatabányán a samsung 40B550-et és a 650-et egymás mellett. Sok különbséget nem láttam a kettő között, viszon felfigyeltem arra a bizonyos fényes panelra amit itt olvastam a fórumon. Van ennek jelentősége?Egy másik áldozat is előtérbe került. Sony KDL 40V5500. Ki találkozott vele, van tapasztalat?
Nekem 32es Sony V5500-m van és teljesen meg vagyok elégedve vele. Samsunghoz nem igazán tudom hasonlítani, azt csak áruházakban láttam eddig. (szgép monitorként is funkcionál a tv, ezért nem jöhetett szóba samsung)
Ha van kérdésed, írj
OK köszönöm, tegnap du. megnéztem a MM Fehérváron a 40W5500 és teljesen meggyőzött. Meg a SONY-s srác is
Lcd, Led, Oled TV-k
Tegnap megnéztem tatabányán a samsung 40B550-et és a 650-et egymás mellett. Sok különbséget nem láttam a kettő között, viszon felfigyeltem arra a bizonyos fényes panelra amit itt olvastam a fórumon. Van ennek jelentősége?Egy másik áldozat is előtérbe került. Sony KDL 40V5500. Ki találkozott vele, van tapasztalat?
Kerüld hogy a tv fényforrással szembe kerüljön és akkor megszokható állítólag.Engem nagyon zavar ezért vettem matt kijelzőset.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha a döntésed az, hogy egy B650-est veszel, akkor azzal maximálisan egyetértek!
Elég régóta figyelemmel kísérem az LCD tévék fejlődését, és csak a közelmúltban jelentek meg azok a készülékek, amelyek már olyan képminőséget produkálnak, hogy anélkül is hosszútávon nézhetők, hogy állandóan bosszantanának a hibáik.
Viszont az áruk...
Ezeknek a minőségibb készülékeknek is csak az elmúlt egy évben kezdett látványosabban esni az áruk, és mostanra érte el azt a szintet, ami már nekem is lőtávolon belül esett. Eléggé sokat nézegettem az ebbe a kategóriába eső tévéket (LG, Sony, Samsung, Philips, Sharp), hasonlítgattam őket, hazai és külföldi teszteket olvasgattam, míg már csak két gyártó maradt a pixisben, mégpedig a Sony és a Samsung. Az LG a kiváló képminősége és a többinél lehelletnyivel jobb hangja ellenére hamar kiesett, mert egyik készülékében sincs PIP (nekem az fontos, szeretem ), a Philipsek túlárazottak (meg nekem nem is tetszik az Ambilight, legalább is annyira nem, hogy pénzt is adjak érte), a Sharp-oknak meg nem tetszett a gyors mozgásoknál széteső képe, és a többinél sokkal gyengébb kontrasztja és betekintési szöge.
Panasonic: Vele is az volt a baj, hogy ha az összes óhajtott szolgáltatást nyújtó készüléket néztem, akkor az jóval drágább volt, mint a többi, ha meg csak az árat néztem, valami mindig hibádzott a "kívánságlistából".
Hangsúlyozom, az általam kiválasztott kategóriáról beszélek!
A Sony két típussal is a látómezőben volt, de a kifogástalan mechanikai kivitelezés, és a jó skálázója ellenére mégis a Samsung mellett döntöttem, mert:
1. Ugyanazért a pénzért a Samu több (hasznos) szolgáltatást nyújt.
2. Érzékenyebb a tunere.
3. Oldalról a Sony képe egy lilás ködfátyolba vész (a Samunál inkább csak szürkül a kép).
4. A mozgásanalízis a Samunál SZVSZ jobban működik, így a kiszámolt képkockái pontosabbak, vagyis a mozgás kevésbé szakadozik, folyamatosabbnak, könnyedebbnek hat, mint a Sonynál.
5. Több helyen van szervize... :kiraly:
Hát, kábé ennyi. Egy biztos, (még) nem bántam meg...
Igen, már eldöntöttem, hogy egy 82 cm-es B650-est fogok venni.
Mivel a képminőségük az azonos árkategóriájú tévéknek nagyjából azonos, igazából nem tudtam eldönteni melyik tetszett a legjobban, mert mindegyik egy kicsit más.
A Samsungé nagyon szép és kb. 10 perces nézés után sem volt fárasztó.
Igazából ami miatt mellette döntöttem az a 3 év gari és a kategórián belüli legjobb (persze messze nem hibátlan) mkv-lejátszás.
TV-műsort én nem nagyon nézek, viszont a sorozatokat nagyon szeretem, így majd HD-ban tudom nézni őket...
Engem a Philipsek "hangulatvilágítása" kifejezetten idegesít...
A Panasonic plazmában király (nappaliban van egy ), de LCD-ben csak középmezőny szvsz.
Köszönöm a beszámolót!
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem 32es Sony V5500-m van és teljesen meg vagyok elégedve vele. Samsunghoz nem igazán tudom hasonlítani, azt csak áruházakban láttam eddig. (szgép monitorként is funkcionál a tv, ezért nem jöhetett szóba samsung)
Ha van kérdésed, írj
Lcd, Led, Oled TV-k
Szerintetek mennire szamit a 100Hz panel? En nezegettem TV-ket, es igaz hogy a 100Hz-nek smoothabb volt a megjelenese de nagysagrendekkel nyugodtabb kepet nyujtott. Az elesseg oltaran en ezert aldoznek. Ti?
Lcd, Led, Oled TV-k
Tegnap megnéztem tatabányán a samsung 40B550-et és a 650-et egymás mellett. Sok különbséget nem láttam a kettő között, viszon felfigyeltem arra a bizonyos fényes panelra amit itt olvastam a fórumon. Van ennek jelentősége?
Egy másik áldozat is előtérbe került. Sony KDL 40V5500. Ki találkozott vele, van tapasztalat?
Lcd, Led, Oled TV-k
Kiváncsian várom az eredményt, bár asszem a döntésemet már nem fogja befolyásolni. :kiraly:
Ha a döntésed az, hogy egy B650-est veszel, akkor azzal maximálisan egyetértek!
Elég régóta figyelemmel kísérem az LCD tévék fejlődését, és csak a közelmúltban jelentek meg azok a készülékek, amelyek már olyan képminőséget produkálnak, hogy anélkül is hosszútávon nézhetők, hogy állandóan bosszantanának a hibáik.
Viszont az áruk...
Ezeknek a minőségibb készülékeknek is csak az elmúlt egy évben kezdett látványosabban esni az áruk, és mostanra érte el azt a szintet, ami már nekem is lőtávolon belül esett. Eléggé sokat nézegettem az ebbe a kategóriába eső tévéket (LG, Sony, Samsung, Philips, Sharp), hasonlítgattam őket, hazai és külföldi teszteket olvasgattam, míg már csak két gyártó maradt a pixisben, mégpedig a Sony és a Samsung. Az LG a kiváló képminősége és a többinél lehelletnyivel jobb hangja ellenére hamar kiesett, mert egyik készülékében sincs PIP (nekem az fontos, szeretem ), a Philipsek túlárazottak (meg nekem nem is tetszik az Ambilight, legalább is annyira nem, hogy pénzt is adjak érte), a Sharp-oknak meg nem tetszett a gyors mozgásoknál széteső képe, és a többinél sokkal gyengébb kontrasztja és betekintési szöge.
Panasonic: Vele is az volt a baj, hogy ha az összes óhajtott szolgáltatást nyújtó készüléket néztem, akkor az jóval drágább volt, mint a többi, ha meg csak az árat néztem, valami mindig hibádzott a "kívánságlistából".
Hangsúlyozom, az általam kiválasztott kategóriáról beszélek!
A Sony két típussal is a látómezőben volt, de a kifogástalan mechanikai kivitelezés, és a jó skálázója ellenére mégis a Samsung mellett döntöttem, mert:
1. Ugyanazért a pénzért a Samu több (hasznos) szolgáltatást nyújt.
2. Érzékenyebb a tunere.
3. Oldalról a Sony képe egy lilás ködfátyolba vész (a Samunál inkább csak szürkül a kép).
4. A mozgásanalízis a Samunál SZVSZ jobban működik, így a kiszámolt képkockái pontosabbak, vagyis a mozgás kevésbé szakadozik, folyamatosabbnak, könnyedebbnek hat, mint a Sonynál.
5. Több helyen van szervize...
Hát, kábé ennyi. Egy biztos, (még) nem bántam meg...
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem van! :kiraly:
Az igaz, hogy az optikai kimenetén mindig kiadja azt, ami bemegy, tehát ha sztereót kap - akár a HDMI-n, akár az analóg vagy digit adásból -, akkor azt, ha pedig pölö Dolby Digital 5.1-et a digit adásból, akkor azt.
Azt viszont még nem próbáltam, hogy a digitális jelforrásokra mit lép a cucc (tehát akár a LAN-interfészén, akár az USB-n keresztül etetve többcsatornás adattal), de ha az ünnepek alatt nem kapok bejglimérgezést, majd kipróbálom!
Köszönöm!
Kiváncsian várom az eredményt, bár asszem a döntésemet már nem fogja befolyásolni.
Sajnos nekem nem jön össze idén a tv-csere a hálóban, átcsúszik januárra...
Lcd, Led, Oled TV-k
Lenne egy kérdésem a Samsung B650-essel kapcsolatban...
Azt tudom (mert több helyen is olvastam, ill. a letölthető használatijában is benne van), hogy az optikai kimenet csak sztereó jelet ad HDMI-vel csatlakoztatott külső forrás esetén, digitális TV-adásnál viszont kinyomja az 5.1-et, de mi a helyzet USB-n keresztül?
USB-n lejátszott DD 5.1-es filmeknél optikain mit ad ki, sztereó jelet vagy 5.1-et?
Válaszokat előre is köszönöm!
Nos?
Senkinek sincs Sansung B650-es tv-je?
Vagy még senki sem kötötte össze hm-erősítővel és nézett filmet USB-n?
Nekem van!
Az igaz, hogy az optikai kimenetén mindig kiadja azt, ami bemegy, tehát ha sztereót kap - akár a HDMI-n, akár az analóg vagy digit adásból -, akkor azt, ha pedig pölö Dolby Digital 5.1-et a digit adásból, akkor azt.
Azt viszont még nem próbáltam, hogy a digitális jelforrásokra mit lép a cucc (tehát akár a LAN-interfészén, akár az USB-n keresztül etetve többcsatornás adattal), de ha az ünnepek alatt nem kapok bejglimérgezést, majd kipróbálom! :kiraly:
Lcd, Led, Oled TV-k
Azt tudom (mert több helyen is olvastam, ill. a letölthető használatijában is benne van), hogy az optikai kimenet csak sztereó jelet ad HDMI-vel csatlakoztatott külső forrás esetén, digitális TV-adásnál viszont kinyomja az 5.1-et, de mi a helyzet USB-n keresztül?
Nos?
Senkinek sincs Sansung B650-es tv-je?
Vagy még senki sem kötötte össze hm-erősítővel és nézett filmet USB-n?
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok! Most üzemeltem be a Pilis 37PFL8404H-ját beszrtam eddig jó. HD-s settopbox januárban, kiváncsian várom
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1663
Lcd, Led, Oled TV-k
Árban (ismerős segítségével) ugyanannyi, mint az 550-es, nekem kb. mind a kettő ugyanannyira tetszik, annak ellenére ügye, hogy az egyik LCD, a másik plazma, de gondoltam megkérdezem a tisztelt hozzáértő társaságot, hogy jól teszem, ha a Pana felé hajlok? Előre is köszi a válasz(oka)t!
Plazmát vegyél viri!
Én is az LCD -től indultam, de plazma lesz a vége mert nekem HD mozira kell. Beláttam, hogy arra jobb választás a plazma. A Panasonic TX-P42G10E lett a befutó.
Szia! Megkérdezhetem, hogy mi az, ami miatt a G10E mellett döntöttél, az U10E- vel szemben? Mert gondolom az volt a másik alternatíva, vagy tévedek?
A G10 -ben már NeoPDP panel van. Az elvileg jobb.
Köszi! Remélem nem sokkal, mert 30-al többért azt is választhattam volna.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Lcd, Led, Oled TV-k
Árban (ismerős segítségével) ugyanannyi, mint az 550-es, nekem kb. mind a kettő ugyanannyira tetszik, annak ellenére ügye, hogy az egyik LCD, a másik plazma, de gondoltam megkérdezem a tisztelt hozzáértő társaságot, hogy jól teszem, ha a Pana felé hajlok? Előre is köszi a válasz(oka)t!
Plazmát vegyél viri!
Én is az LCD -től indultam, de plazma lesz a vége mert nekem HD mozira kell. Beláttam, hogy arra jobb választás a plazma. A Panasonic TX-P42G10E lett a befutó.
Szia! Megkérdezhetem, hogy mi az, ami miatt a G10E mellett döntöttél, az U10E- vel szemben? Mert gondolom az volt a másik alternatíva, vagy tévedek?
A G10 -ben már NeoPDP panel van. Az elvileg jobb.
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Lcd, Led, Oled TV-k
Szóval ha lenne Full HD 37-es Panasonic plazma, inkább azt vennék.
Na igen, ezért vettem én is LCD-t. Sajna kis méretben nincs megfelelő plazma.
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Lcd, Led, Oled TV-k
Két napja én is beálltam az LCD-tulajdonosok sorába, egy Toshiba 37XV636-ost vettem, a neten olvasott vélemények és személyes tapasztalatok alapján. A full HD, 37-es méret és a viszonylag kis fogyasztás miatt akartam LCD-t. Főként TV-zésre használom, és egyelőre csak erről vannak tapasztalataim. Ami számomra már most kiderült, a plazmámnak (Panasonic TH-42PX60E) a kontrasztja sokkal jobb, a Toshibánál a sötétebb képeknél a részletek elvesznek. A Toshibánál remek az automata háttérvilágítás szabályozó, a rengeteg kép paraméter beállítási lehetőség. A hangja viszont gyenge. Szóval ha lenne Full HD 37-es Panasonic plazma, inkább azt vennék.
- viri
- V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k
Plazmát vegyél viri!
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- viri
- V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k
Plazmát vegyél viri!
Oké!! Igazából már hétfőn megyek érte, csak gondoltam még leinformálom, nehogy mellényúljak. Köszi a választ!
Lcd, Led, Oled TV-k
Plazmát vegyél viri!
Lcd, Led, Oled TV-k
Plazmát vegyél viri!
Lcd, Led, Oled TV-k
üdv
Sony - KDL-40V5500 -ról mi a véleményetek , 100HZ hiánya látható?