Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Kicsit későn reagálok, de egy ideje sajna nem volt idő a fórumra. Most hétvégén megnézem azokat amiket ajánlottál.
Méretben nekem 37"-os lenne ideális (árban is) csak olyan a Sharp-nak nem volt. Azóta egyszer már néztem néhány készüléket, megint teljesen kiábrándító volt az eredmény. Én tévézés közben azért elég sokat kapcsolgatok egyik adóról a másikra, de gondolom sokan vannak ezzel így rajtam kívül is. Ebből a szempontból is vacak a felhozatal, nem találtam olyan készüléket ami 2 mp alatt kapcsolat volna, de pl. az említett Sharp simán vár 3mp-t. Mozizásnál ennek nincs nagy jelentősége, de ez baromi sok ha főleg tévézel.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: keccsa »

Üdv! 
Akartam egy lcd tv-t venni, de azok a típusok amiket előzetesen kinéztem nagyon, de nagyon vacakok voltak analóg tv adás vételében.
A Sharp 40le810 volt az egyik kiszemelt készülék, de rögtön kiesett a fenti okok miatt. Ráadásul kb. 3 mp mire csatornát vált.
Mi 90%-ban tényleg csak tévénézésre használnánk, szóval ez fontos szempont.

Tudna valaki olyan készüléket ajánlani amit érdemes lenne megnézni?

Egy közepes plazmán is jobb az SD TV-adás, mint egy drága LCD-n. Úgyhogy ha inkább tévézel...

Ráadásul amennyibe a Sharp került volna, annyiért már frankó 42"-os plazmát kapsz!
Szerintem érdemes megnézned pl. a Panasonic TX-P42G20E-t!

Vagy ha ragaszkodsz az LCD-hez, szemléld meg a Samsung LE40C630-ast, vagy 650-est, esetleg a LE40B750-est, bár ez már inkább 270.000 Ft körül van. Ezeken LCD léptékkel mérve jó az SD adás is.
Mindenki magának hülye...

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Üdv!

Akartam egy lcd tv-t venni, de azok a típusok amiket előzetesen kinéztem nagyon, de nagyon vacakok voltak analóg tv adás vételében.
A Sharp 40le810 volt az egyik kiszemelt készülék, de rögtön kiesett a fenti okok miatt. Ráadásul kb. 3 mp mire csatornát vált.
Mi 90%-ban tényleg csak tévénézésre használnánk, szóval ez fontos szempont.

Tudna valaki olyan készüléket ajánlani amit érdemes lenne megnézni?

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

Akkor bocs hogy belepofáztam!Mi is a különbség??? Egy technológia...

Azért egy tv jelfeldolgozó egysége általában többet módosít a jelen (még ha DVI is mint esetedben, gondolom), mint egy monitor, mivel butábbak nincs akkora különbség köztük, a digitalizálást úgyis a videokártya végzi, a megjelenített képek közt sem lesz akkora különbség, mint mondjuk két különböző technológiával (más gyártó, más processzor, algoritmus, stb) gyártott TV között.

Abban igazad van, hogy led -es tv-k képe szebb (annak tűnik, nem biztos, hogy amit látsz színhelyes), mint a csőkörtéseké. Ez meg megint attól függ, hogy ki mit tekint referenciának.

Egy alap LED monitor és egy alap LED tv közt azért van különbség, egy technológia persze, de pl.: a zetor is dizel meg a toyota d4d -je is...

davidka33
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 371

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: davidka33 »

Monitorról volt szó nem tv -ről.
Akkor bocs hogy belepofáztam!
Mi is a különbség??? Egy technológia...

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

...a led -esek képe más egy kicsit de szerintem csak annyiban jobb, hogy kis fényerőnél is fehér a fehér, és közben nem égeti ki a szemed.

Én most cseréltem le a tv-met LED-esre, de szerintem nem kicsit más a kép!
Sokkal kontrasztosabb, élénkebb, a színek is élethűbbek. 2 éve használtam egy FullHD-s tv-t monitornak, ezt cseréltem most le LED-esre, de mintha nem is ugyanazokat a weblapokat nézném rajta! Pedig 2 év alatt megszokja az ember szeme a színeket, főleg a naponta látogatott oldalakét.
Sokkal jobb a fehér és a fekete! Arról nem beszélve hogy a nap is rásüthet, akkor is olvasható/látható a kép.
Jelenleg is optimalizálom a saját igényemhez, de még 45 wattnál többet nem fogyasztott (pillanatnyilag 36 watt). 32"-oshoz mérten igen kedvező! A régi 80 wattot "zabált".

Monitorról volt szó nem tv -ről.

davidka33
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 371

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: davidka33 »

...a led -esek képe más egy kicsit de szerintem csak annyiban jobb, hogy kis fényerőnél is fehér a fehér, és közben nem égeti ki a szemed.

Én most cseréltem le a tv-met LED-esre, de szerintem nem kicsit más a kép!
Sokkal kontrasztosabb, élénkebb, a színek is élethűbbek. 2 éve használtam egy FullHD-s tv-t monitornak, ezt cseréltem most le LED-esre, de mintha nem is ugyanazokat a weblapokat nézném rajta! Pedig 2 év alatt megszokja az ember szeme a színeket, főleg a naponta látogatott oldalakét.
Sokkal jobb a fehér és a fekete! Arról nem beszélve hogy a nap is rásüthet, akkor is olvasható/látható a kép.
Jelenleg is optimalizálom a saját igényemhez, de még 45 wattnál többet nem fogyasztott (pillanatnyilag 36 watt). 32"-oshoz mérten igen kedvező! A régi 80 wattot "zabált".

zetecR
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: zetecR »

Akarok venni egy 22-23"-es LCD monitort.Ki mit javasolna? Max 80000 Ft-ot szánnék rá.

Ezt néztem ki:Samsung BX2335
http://www.samsung.com/hu/consumer/prin ... prd_detail

Dell U2311H

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Ha nem professzionális munkához kell akkor majdnem mindegy, hogy milyet veszel csak a szolgáltatásokban, meg a külalakban lesz különbség, a kép kb. egykaptafa, persze a led -esek képe más egy kicsit de szerintem csak annyiban jobb, hogy kis fényerőnél is fehér a fehér, és közben nem égeti ki a szemed.

Amit megtekintésre ajánlok azok az S-PVA panellel szerelt monitorok, nagyon szép színeket tudnak, egy sima TN -paneles után más dimenzió, ha fényképezel akkor mindenképp ilyet, nagy hátránya viszont, hogy lassú a képfrissítése, így mozizni, játszani nem ideális.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ez a másik jelöltem:Acer S243HL
http://hardver-teszt.hu/news.php?newsID=464

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: AVX »

Akarok venni egy 22-23"-es LCD monitort.
Ki mit javasolna? Max 80000 Ft-ot szánnék rá.

Ezt néztem ki:Samsung BX2335
http://www.samsung.com/hu/consumer/prin ... prd_detail

miska
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: miska »

Pedig én főleg led-re gondoltam! Pont most néztem, hogy a Samsung UE32C6000 kb. bele is férne a keretbe! De azért valahol még meg akarom nézni élőben!
Így egy picit valóban nehezebb.
Igen,mindenképpen nézz körül...azért a Sony-t sem felejtsd el szerintem,nagyon meggyőző képe van.Sok sikert...

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: podobag »

Pedig én főleg led-re gondoltam! Pont most néztem, hogy a Samsung UE32C6000 kb. bele is férne a keretbe! De azért valahol még meg akarom nézni élőben!
Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

miska
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! 
Tv vásárlás előtt állok. Tudnátok segíteni, hogy milyen Tv-t érdemes venni?! Én leginkább mozira használom, tehát engem nagyrészt csak a képminőség érdekel. Sajnos csak 82cm-ig gondolkozom, mert kicsi a szoba. Az erre szánt pénz max. 180000Ft. Megköszönném, ha tudnátok írni pontos márkát, és típusszámot!

Válaszotokat előre is köszönöm!

Szia!

Talán,a Sony KDL-32EX500,
a nagyobbik változat tesztjét itt megnézheted:

KDL-40EX500

Ha van lehetőséged,akkor mindenképpen menj be több multihoz,bár már gondolom megtetted,és amelyik tetszik...szinte az összes belefér ebben az árban...

Persze nem a led-es verziókra gondolok...

miska
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! 
Tv vásárlás előtt állok. Tudnátok segíteni, hogy milyen Tv-t érdemes venni?! Én leginkább mozira használom, tehát engem nagyrészt csak a képminőség érdekel. Sajnos csak 82cm-ig gondolkozom, mert kicsi a szoba. Az erre szánt pénz max. 180000Ft. Megköszönném, ha tudnátok írni pontos márkát, és típusszámot!

Szia!

Talán,a Sony KDL-32EX500,
a nagyobbik változat tesztjét itt megnézheted:

KDL-40EX500

Ha van lehetőséged,akkor mindenképpen menj be több multihoz,bár már gondolom megtetted,és amelyik tetszik...szinte az összes belefér ebben az árban...

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: podobag »

Sziasztok!

Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm a tanácsokat, most a C530-as Samu tűnik jó kompromisszumnak.
Hehhe, mégse. Reggelre meggondoltam magam, plusz 20e, és vettem egy Panát 5(!) év garival.

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: bgszoli »

Sziasztok!Tanácsra lenne szükségem : LG 42LD450 vagy Sony KDL40L4000? főleg filmnézésre használnám meg párszor asszony a vacsoracsatát nézné rajta

KDL40L4000?
Felejtsd el kb. 2 éves típus.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm a tanácsokat, most a C530-as Samu tűnik jó kompromisszumnak.
---
Vicces dolog másnak tévét venni. Magamnak sokkal egyszerűbb, hisz egyrészt könnyebben dobálózik +-20e forinttal a saját zsebe terhére, másrészt egész pontosan tudom mire van, mire lesz a közeljövőben szükségem. Sajna a mostaniról feljebblépni értelmetlenül sok pénz. Nem azért, mintha annyira nagy szám lenne egy hároméves középkategóriás LCD, csak egyszerűen nem veszem be a marketingszövegeket, nem érdekelnek a havonta bejelentett világmegváltó technológiák. Simán a méret a lényeg, kell egy 55 colos HD-s oszt jónapot... :-D

dido
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: dido »

Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem : LG 42LD450 vagy Sony KDL40L4000? főleg filmnézésre használnám meg párszor asszony a vacsoracsatát nézné rajta

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

OFFTOPIC:

...és használni 2010-ben. Körbenéztem, többször is, de kontrasztban, szinekben, mozgásban úgy 400ezertől kezdődően láttam olyat amit nem éreznék visszalépésnek. Visszalépni pedig utálnék egy olyan dologgal amiért pénzt adok ki. Ennyim nincs. Egyelőre marad a CRT, 2001-ből. Nagyon jól megy.
Használtan még ki lehet fogni jobbakat, Sonykat, Panákat, pár év múlva már azok is kidöglenek.

Én is ezt mondom mindenkinek.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: venomer »

CRT-t ajánlani 2010-ben?

OFFTOPIC:

...és használni 2010-ben. Körbenéztem, többször is, de kontrasztban, szinekben, mozgásban úgy 400ezertől kezdődően láttam olyat amit nem éreznék visszalépésnek. Visszalépni pedig utálnék egy olyan dologgal amiért pénzt adok ki. Ennyim nincs. Egyelőre marad a CRT, 2001-ből. Nagyon jól megy.
Használtan még ki lehet fogni jobbakat, Sonykat, Panákat, pár év múlva már azok is kidöglenek.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

...sajnos, pedig futhatott volna a crt még jó pár évet, mindössze arra lett volna szükség, hogy az olcsóság mellett a hd dolgokra rámenjenek kicsit(mpeg4 tuner+felbontás)...

OFFTOPIC:

Hát, igen... Volt egy gyenge próbálkozás a Samsung meg a Thomson részéről a "SLIM-FIT" képcsövekkel, de szinte mindegyiknél sz@r volt a sarkokban a konvergencia, meg a geometriai torzítás is nagy volt ugyanott. Pedig akkor még (a megjelenésükkor) a CRT-technológiában lévő tartalékokról harsogott a szaksajtó, de aztán az LCD-plazma gőzhenger letarolt mindent. A nagyobb gyártók meg a raktáron lévő képcsöveket meg alaplapokat vagy eladták valami noname cégnek, hogy rakjon össze belőle még valamit (és próbálja meg elsütni a szegényebb országokban), vagy önmaguk tették meg ugyanezt (persze szintén álnéven...). A Thomsonnak is ez lett a halála. A világ legnagyobb képcsőgyártó cége a múlté. Pedig milyen jók voltak azok a hajdani, egy alomból való SABA-TELEFUNKEN-THOMSON (illetve Videoton) tévék...

nekem a grundig halála fáj legjobban
2001-2002-ben a legszebb legjobb tv-ik voltak talán a piacon(a menübe beépített magyar nyelvű kez. útmutató pedig a hab volt a tortán)
nagyon igényes cuccaik voltak akkoriban, nyugodtan mondhatjuk, hogy a globalizáció áldozatai lettek ők is

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: keccsa »

...sajnos, pedig futhatott volna a crt még jó pár évet, mindössze arra lett volna szükség, hogy az olcsóság mellett a hd dolgokra rámenjenek kicsit(mpeg4 tuner+felbontás)...

OFFTOPIC:

Hát, igen... Volt egy gyenge próbálkozás a Samsung meg a Thomson részéről a "SLIM-FIT" képcsövekkel, de szinte mindegyiknél sz@r volt a sarkokban a konvergencia, meg a geometriai torzítás is nagy volt ugyanott. Pedig akkor még (a megjelenésükkor) a CRT-technológiában lévő tartalékokról harsogott a szaksajtó, de aztán az LCD-plazma gőzhenger letarolt mindent. A nagyobb gyártók meg a raktáron lévő képcsöveket meg alaplapokat vagy eladták valami noname cégnek, hogy rakjon össze belőle még valamit (és próbálja meg elsütni a szegényebb országokban), vagy önmaguk tették meg ugyanezt (persze szintén álnéven...). A Thomsonnak is ez lett a halála. A világ legnagyobb képcsőgyártó cége a múlté. Pedig milyen jók voltak azok a hajdani, egy alomból való SABA-TELEFUNKEN-THOMSON (illetve Videoton) tévék...
Mindenki magának hülye...

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

Szüleimnek keresek 37"-es tv-t. Egész nap megy a konyhában...
Erre nincs öteltetek?

CRT vegyenek, ha nincs HD adás teljesen felesleges LCD-t vagy plazmát venni.

CRT-t ajánlani 2010-ben?
Egy 94cm-es - ha van egyáltalán elérhető áron - többet fogyaszt és a tömés és kuhullik a fogadból, akkorát sugároz. A család leggyakrabban látogatott helyiségében...

nincs is jelenleg már forgalomban ekkora crt tv
már csak a 72-es noname nem jó kategória(orion,"grundig","thomson") van itt-ott jelen
remélem nem sokáig, élvezhetetlen kép, 0 hangzás, 40 kiló hulladék
sajnos, pedig futhatott volna a crt még jó pár évet, mindössze arra lett volna szükség, hogy az olcsóság mellett a hd dolgokra rámenjenek kicsit(mpeg4 tuner+felbontás)
rengeteg ismerősöm vett volna 100-150ezres kategóriában crt-t az elmúlt években, ha kapott volna, de ezt is sikerült tönkretenni a fejlődés érdekében

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”