Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Plazma

Hozzászólás Szerző: keccsa »

Legelöször is köszönöm a választ. A PQ3000 és a PQ2000 ahogy néztem árban ugyanannyiba kerülnek. Átnyálazom, hogy miben különböznek egyáltalán. 
Közben találtam még egy ilyet: LG 42PQ6000 ez még 150E alatt van és elvileg tud lejátszani divx-et is.

Igen, a 6000-es is jó tévé!

Esetleg nézd még meg a Samsung PS42B450B1W készülékét. Az ugyan nem tud DIVX-et, van viszont 100 Hz-es képfrissítés 600 Hz-es subfield vezérléssel, és MPEG-4 tuner.
Mindenki magának hülye...

qwas
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: qwas »

Legelöször is köszönöm a választ. A PQ3000 és a PQ2000 ahogy néztem árban ugyanannyiba kerülnek. Átnyálazom, hogy miben különböznek egyáltalán.

Közben találtam még egy ilyet: LG 42PQ6000 ez még 150E alatt van és elvileg tud lejátszani divx-et is.

Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Plazma

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

2009.11.26-tól elolvastam a hozzászólásokat és bár már voltak ilyen kérdések szinte semmi eredménnyel, megkérdezném a következőt. 
Az öcsém szeretne valamilyen új generációs Tv-t venni (LCD/Plazma). Még igazából nem tudja melyik technológiát, de egyelőre a plazmára hajlik valami miatt, ezért is írok ide. Tehát a kérdésem az lenne, hogy 120.000-150.000 Ft-os kategóriában milyen tv-t vegyen ha főleg a gyerekei néznek rajta rajzfilmet DVD-n valamint csak tv adások mennének rajta. Élőszereplős DVD csak ritkán HD anyag és számítógép sosem. Szekszárdon lakik, ahol a helyi kábelszolgáltatónak elég tisztességes képminőséget sikerül adnia. Ha még belefér az árba akkor nem baj ha van USB vagy kártya olvasási opció ahonnan esetleg divxet lejátszana a készülék.

egyelőre ez van a jelöltek listáján: LG 42PQ2000, Panasonic TX-P42C10E/S

A válaszokat előre is köszönöm, ha meg némi indoklás is jönne velük azt meg mégjobban.

ha ők a jelöltek, akkor lg
pana belépőben nagyon zsenya
érdemes összehasonlítani boltban a két tv képét, önmagáért beszélmég a pq3000 sem olyan vészes árban, ha vhol látjátok leárazva, érdemes rá lecsapni

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

qwas
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: qwas »

2009.11.26-tól elolvastam a hozzászólásokat és bár már voltak ilyen kérdések szinte semmi eredménnyel, megkérdezném a következőt.

Az öcsém szeretne valamilyen új generációs Tv-t venni (LCD/Plazma). Még igazából nem tudja melyik technológiát, de egyelőre a plazmára hajlik valami miatt, ezért is írok ide. Tehát a kérdésem az lenne, hogy 120.000-150.000 Ft-os kategóriában milyen tv-t vegyen ha főleg a gyerekei néznek rajta rajzfilmet DVD-n valamint csak tv adások mennének rajta. Élőszereplős DVD csak ritkán HD anyag és számítógép sosem. Szekszárdon lakik, ahol a helyi kábelszolgáltatónak elég tisztességes képminőséget sikerül adnia. Ha még belefér az árba akkor nem baj ha van USB vagy kártya olvasási opció ahonnan esetleg divxet lejátszana a készülék.

egyelőre ez van a jelöltek listáján: LG 42PQ2000, Panasonic TX-P42C10E/S

A válaszokat előre is köszönöm, ha meg némi indoklás is jönne velük azt meg mégjobban.

Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.

wiiagra
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: wiiagra »

Kiváncsi vagyok hogy ez milyen lesz.Most már nem kapkodom el a vásárlást.A napokban akartam megrendelni az 50G10-es panát,de most már megvárom az 50G20-ast.Kinézetre gyönyörű az biztos,de kiváncsi vagyok hogy miben jobb az ujabb model.

Panasonic TX-P50G20

orionr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 41

Plazma

Hozzászólás Szerző: orionr »

egy nagyon jó ár!!!
Az lehet, de egy cimborám már vagy 3 hete vár egy tévére amit tőlük rendelt. Dehát türelem tévét terem.

Én is tőlük vettem, egy kicsit várni kellett.

wiiagra

Plazma

Hozzászólás Szerző: wiiagra »

Mi a véleményetek erről a készülékről.Szerintetek megéri a pénzét?Esetleg ha valakinek ilyen van,és tud segíteni,azt megköszönném.

Panasonic TX50G10E

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Dehát türelem tévét terem. 
Nem biztos. Én 6 hét után más beszerzési utat választottam.

Háát, igen, én is ismerek olyat, akinek karácsony előttől ígérgették a LE46B650-est, és a múlt héten máshonnan vette meg...

Az ilyen kis cégeknek szinte semmi raktárkészletük nincs, mind ugyanarra az egy-két nagyker raktárra hagyatkozik, akik viszont az igénytől általában kevesebb kapott mennyiséget valamilyen ismeretlen függvény alapján osztják el.

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Plazma

Hozzászólás Szerző: pi61 »

Dehát türelem tévét terem.
Nem biztos. Én 6 hét után más beszerzési utat választottam.

Taky
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Plazma

Hozzászólás Szerző: Taky »

egy nagyon jó ár!!!
Az lehet, de egy cimborám már vagy 3 hete vár egy tévére amit tőlük rendelt. Dehát türelem tévét terem.
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Plazma

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

egy nagyon jó ár!!!

kpal
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: kpal »

Akkor lehet eliták csak az  a fura minden boltban ki volt irva.
Ez sajnos nem fura, hanem szomorú! Soxor ráírják a tévékre azt is, hogy MPEG-4 tuner van benne, holott csak MPEG-2-es a digit tunere. Nekem is volt olyan ismerősöm, aki így vett egy tévét a "Hülye azért nem vagyok!" boltból, és csak otthon derült ki számára, hogy átvágták (nem feltételezem, hogy szándékosan, egyszerűen tudatlanok és/vagy hanyagok). Visszavitte, hogy vegyék tőle vissza. Először kötözködtek, de az volt a szerencséje, hogy a kiállított darabon még mindig ott virított az a címke, amin ki volt pipálva az MPEG-4 tuner sor...

Egyébként hogy megerősítsem a dolgot, megnéztem a tévéd használati utasítását is (Te megnézted? ), és abban sem említenek semmit a PIP-ről, úgyhogy szerintem békélj meg vele, hogy nem PIP-es!

Én nésztem is és semmi rola de amugy annyira nem izgat csak kérdeztem mert másnak is ilyen tv-je van és kiváncsi voltam eddig is elvoltam nélküle.
TV: LG 50PC51 MOZI: LG LHT-760IA FELVEVŐ: Philips 3305

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Akkor lehet eliták csak az a fura minden boltban ki volt irva.
Ez sajnos nem fura, hanem szomorú! Soxor ráírják a tévékre azt is, hogy MPEG-4 tuner van benne, holott csak MPEG-2-es a digit tunere. Nekem is volt olyan ismerősöm, aki így vett egy tévét a "Hülye azért nem vagyok!" boltból, és csak otthon derült ki számára, hogy átvágták (nem feltételezem, hogy szándékosan, egyszerűen tudatlanok és/vagy hanyagok). Visszavitte, hogy vegyék tőle vissza. Először kötözködtek, de az volt a szerencséje, hogy a kiállított darabon még mindig ott virított az a címke, amin ki volt pipálva az MPEG-4 tuner sor...

Egyébként hogy megerősítsem a dolgot, megnéztem a tévéd használati utasítását is (Te megnézted? ), és abban sem említenek semmit a PIP-ről, úgyhogy szerintem békélj meg vele, hogy nem PIP-es!

kpal
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Mikor vettem akkor PIP-es ként reklámozták.

Elírták! Azok az LG-k nem PIP-esek! PIP, PAP, PAT az újabb, nagyobb forgalmú, elérhető árú készülékek közül egyedül a Samsungokban van a 6-os sorozattól felfelé (illetve PAT van már a 3-as sorozattól fölfelé is). Az egyéb készülékek közül sok tudja a PAT-ot, de a PIP manapság nagyon ritka (két tuneresről meg nem is tudok). Ez azért is érdekes, mert a CRT tévékben annak idején sok PIP-es volt, sőt, a két tuneres sem volt ritkaság...

Akkor lehet eliták csak az a fura minden boltban ki volt irva.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Elírták! Azok az LG-k nem PIP-esek! PIP, PAP, PAT az újabb, nagyobb forgalmú, elérhető árú készülékek közül egyedül a Samsungokban van a 6-os sorozattól felfelé (illetve PAT van már a 3-as sorozattól fölfelé is). Az egyéb készülékek közül sok tudja a PAT-ot, de a PIP manapság nagyon ritka (két tuneresről meg nem is tudok). Ez azért is érdekes, mert a CRT tévékben annak idején sok PIP-es volt, sőt, a két tuneres sem volt ritkaság...

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: bgszoli »

Kiváncsi vagyok mit mond a szerviz. A PIP-nek  benne kéne  lenni, de én se találtam.Nekem kivan kapcsolva minden képjavitó nem kell hogy a tv állitgatsa  mindnet én  bekalibráltam és ugy használom.
Szerintem az LG tévékben egyikben sincs PIP. Mostanában leszoktak róla a gyártók, a Samsungban is csak a 6-os sorozattól felfelé van.

Mi a típusa?
Az nem lehet, hogy digitális bemenetről tudja a tv-d a PIP-et?
Hdmi-s külső jelet sem tudja megjeleníten?

Krisok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Plazma

Hozzászólás Szerző: Krisok »

Üdv.Azt szeretném kérdezni,hogy van egy crt tv aminek van jel szintű kimenete és van fejhallgató kimenete is.Romlik valamiben a hangminőség ha a fejhallgató kimenetre kötöm az erősítőt és nem az rca-ra?
A fejhallgató kimenet általában erősített, így az sok esetben túlvezérli az erősítőt, régi erősítő esetén tönkre is teheti. Használd a vonalkimenetet!

Köszönöm a választ!

06 20 488 8669    http://hifialatet.hu/

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: Dimitrij »

Üdv.Azt szeretném kérdezni,hogy van egy crt tv aminek van jel szintű kimenete és van fejhallgató kimenete is.Romlik valamiben a hangminőség ha a fejhallgató kimenetre kötöm az erősítőt és nem az rca-ra?
A fejhallgató kimenet általában erősített, így az sok esetben túlvezérli az erősítőt, régi erősítő esetén tönkre is teheti. Használd a vonalkimenetet!
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

Krisok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Plazma

Hozzászólás Szerző: Krisok »

06 20 488 8669    http://hifialatet.hu/

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Általában a PIP-es TV-k mostanában nem kéttuneresek, hanem két forrás képét tudják megosztani. Pl: TV és DVD. Tehát egyiknek külső forrásnak kell lenni.

De ebben mi egyáltalán nem tudjuk elővarázsolni.
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

moja
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Hozzászólás Szerző: moja »

Általában a PIP-es TV-k mostanában nem kéttuneresek, hanem két forrás képét tudják megosztani. Pl: TV és DVD. Tehát egyiknek külső forrásnak kell lenni.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

kpal
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Kiváncsi vagyok mit mond a szerviz. A PIP-nek  benne kéne  lenni, de én se találtam.Nekem kivan kapcsolva minden képjavitó nem kell hogy a tv állitgatsa  mindnet én  bekalibráltam és ugy használom.
Szerintem az LG tévékben egyikben sincs PIP. Mostanában leszoktak róla a gyártók, a Samsungban is csak a 6-os sorozattól felfelé van.

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

VGA és DVI-HDMI kábellel is kipróbáltam, az eredmény ugyanaz.
A legszembetűnőbb a jelenség pl. T-Mobile reklámnál, aminél a háttér tökfehér (lenne).
Még hideg színhőmérsékletnél is olyan "borúsnak" tűnik az idő a filmeken. Nem szürke, de nem is az a vakító fehér. Ha csak egy fehér felirat van sötét háttérrel, az rendben van.

Ma megnéztem egy hipermarketben a plazmákat: a fele kb. ilyen koszos fehér, a többi az teljesen összemérhető volt az LCD-kel. Viszont fényerő csökkenést egyiknél sem láttam, bár nem volt sok lehetőségem ezt megfigyelni.

(Meglepő, hogy a B5xx sorozatú Samuk milyen jók!)

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Kiváncsi vagyok mit mond a szerviz. A PIP-nek benne kéne lenni, de én se találtam.Nekem kivan kapcsolva minden képjavitó nem kell hogy a tv állitgatsa mindnet én bekalibráltam és ugy használom.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Neked is csökken a fényerő, ha egy fehér terület egyre csak nő? (Pl. PC-vel összekötve egy kis fehér ablak vakít, de ha teljes képernyőre nagyítod, akkor átmegy szürkébe és a fényerő is a felére csökken)
Minden plazmának csökken valamilyen mértékben a fehér fényereje a teljesen világos felület nagyságának függvényében (mint ahogy a képcsöves tévéknél is megfigyelhető ez a jelenség). Ez alapvetően azért van, mert az LCD tévéktől eltérően a plazma (és a CRT) fogyasztása a fényerőtől (CRT-nél sugáráramtól) is jelentősen függ, a tápegységet pedig nem a legnagyobb terhelésre szokták méretezni, így magas terhelésnél esik valamelyest a tápfeszültség, így csökken a pixelek maximális fényereje is.

Tehát ez természetes jelenség, csak akkor kell aggódni, ha ez a fényerő-ingadozás már nagyon zavaró mértékűvé válik az idő előre haladtával...

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”