Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
LCD tv vásárlás előtt állok,és hosszas keresgélés után sikerült leszűkítenem a dolgot két típusra.
Samsung LE-32C650 és Panasonic TX-LF32S20.
Szerintetek melyik a jobb választás?
Előre is köszönöm a segítséget.
Lcd, Led, Oled TV-k
Végig próbáltam, a skandináv országokat:)) A kártyát a Vidanet össze párosította a konaxszal.Tehát azzal nem lehet a gond.
Lehet valami köze a problémának ahhoz, hogy csak mpeg2 tuner van a tvben?
Németországot próbáltad?Én ezen használom.
Mpeg2-es tunerrel szerintem nem fog menni:
Amit a DVB-T-ről tudni érdemes
A TV leírásában ez van:
Ellenőrizze, hogy a TV-készülék az adott
országban a DVB-T, a DVB-T Lite vagy
a DVB-C szabványt támogatja-e. Az
országok listája a TV-készülék hátoldalán
található.
Végig próbáltam, a skandináv országokat:)) A kártyát a Vidanet össze párosította a konaxszal.Tehát azzal nem lehet a gond.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni itt,mert a Philipszes szakszervízben csak kioktatást,és valami otromba hangnemet kaptam segítség kérésemre válaszúl.
Egy jó barátomnak van egy 42/5604D tv-je.Győrben a Vidanet szolgáltat kabeltv-t, és mivel van a tv-nek konax kártyahelye, ezért bementünk és kértünk egy kártyát hozzá, ami az én tv-men, bár az Panasonic plazma, kitűnően működik.
Otthon szembesültünk vele hogy a Philips fel sem ismeri, bárhogy állítgattam országot, bármit rajta.
Na most valószínüleg még mpeg2 tv-t fogtunk ki.Az lenne a kérésem, hogy aki ért hozzá segítsen, ennél akkor nem is működhet a dvb-c???
A szakkönyve azt írja hogy mehet a dolog, csakhogy úgy tudom hogy ez a H végződésüeknél lehetséges, mivel csak abban van mpeg 4.
Ja és az Isten mentsen meg a Philips márkaszervíztől, életemben nem beszéltem még ilyen arogáns alakkal:((
Előre is köszönöm a segítséget!
Pioneer
Tudtommal a UPC-nél és a Digi-nél a set top box össze van párosítva, lehet hogy a Vidanet-nél is így van.Nekem T-Home előfizetésem van, vidáman használom STB nélkül...
A régióbeállításnál milyen országot választotattok?
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni itt,mert a Philipszes szakszervízben csak kioktatást,és valami otromba hangnemet kaptam segítség kérésemre válaszúl.
Egy jó barátomnak van egy 42/5604D tv-je.Győrben a Vidanet szolgáltat kabeltv-t, és mivel van a tv-nek konax kártyahelye, ezért bementünk és kértünk egy kártyát hozzá, ami az én tv-men, bár az Panasonic plazma, kitűnően működik.
Otthon szembesültünk vele hogy a Philips fel sem ismeri, bárhogy állítgattam országot, bármit rajta.
Na most valószínüleg még mpeg2 tv-t fogtunk ki.Az lenne a kérésem, hogy aki ért hozzá segítsen, ennél akkor nem is működhet a dvb-c???
A szakkönyve azt írja hogy mehet a dolog, csakhogy úgy tudom hogy ez a H végződésüeknél lehetséges, mivel csak abban van mpeg 4.
Ja és az Isten mentsen meg a Philips márkaszervíztől, életemben nem beszéltem még ilyen arogáns alakkal:((
Pioneer
Lcd, Led, Oled TV-k
Üdv!
Pioneer
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6313
Lcd, Led, Oled TV-k
Amikor ilyen kérdés merül fel akkor sok minden megfordul fejemben
Eleve amit néznél arra a legjobb a plazma, tv adásra-ra csakis plazma, mindjárt jön válasz reá dehát beégés meg fogyasztás, válaszom: nevetséges kákán csomót keresni kb!
érdemes e a fullHD, nem mert ahhoz hogy ilyen kis megjelenítőn ezt meglásd 30cm-erről kellene nézned
érdemes e a fullHD 2.rész,igen , mert az újabb megjelenítők alapból szebb képet mutatnak!
az meg hogy nem tervezel a jövővel (nem tervezem Bluray-be invesztálni mondat) amikor már mindent eláraszt mkv-Bluray az olyan kijelentés hogy jövőre nem veszel levegőt kb :)akkor minek akarod a legújabb technikákat, bármibe lefogadom hogy ha veszel egy új képi megjelenítőt azt te használod Bluray-el 1éven belül és aztán már csak arra fogsz gyúrni!!!
Tehát ezek után nem értem miért válaszoltam ?, mert bízom benne, hogy előremozdítom olvasási vágyad, hogy létszi egy kicsit olvass már hozzá a témához mielőtt elhatárolódnál a jövő technikájától(BluRay) és nagyot csalódsz majd amikor kiderül 7éves CRT tévéden szebb kép van mint vacsi új LCD-LED megjelenítőn tv adás nézésekor
Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Lcd, Led, Oled TV-k
Azt olvastam valahol, hogy kisgyerekeknek egyáltalán nem ajánlják a 3D-s tévézést, mert megzavarja a térlátásukat és a szem fejlődését. Ez igaz a passzív 3D-re is?
Mit értesz "kisgyermeken"?
Tudomásom szerint a gyermekek látásfejlődése döntően lezajlik két éves korig, utána már az agy olyan fejlett, hogy már nagyon könnyen nem "állítható át" a rossz "adatfeldolgozásra". Az is igaz, hogy normál esetben a teljes látásfejlődést 18 éves korig datálják (jó szemnél onnantól van stagnálás a látásfejlődésben, illetve egy idő után már romlanak a látás különböző összetevői)...
Nem vagyok szemészorvos, de szerintem ez nem fogja egy 6-8 éves gyermek látását rontani jobban, mint ha 2D-s képet nézne, feltéve ha nem napi 8-10 órát tévézik a gyermek 3D-ben!
De majd jön Akvapark, és megmondja a tutit!
Mindenki magának hülye...
- magicvoice
- V.I.P.
- Értékelés: 57
Lcd, Led, Oled TV-k
De még egyszer mondom, NEKEM összességében ez a fajta 3D-s képalkotási mód jobban tetszett, mint az eddig látott megoldások (de akkor is legjobb a sztereo dianéző... )!
Köszi keccsa!
A 2D képe miatt bizonytalanodtam el, ezért is kértem tanácsot, mivel semmi tapasztalatom nincs ezügyben. A bevezető marketingjére figyeltem fel, eddig nem különösebben izgatott az LCD/plazma technika, 20 éve ugyanaz a Philips tévénk van. Ebben viszont nagyon tetszett a passzív 3D, mert az aktív szemüvegeseknél (főleg ha energiatakarékos izzó vagy fénycső világít), nekem nagyon zavaróan villódzik a kép. A másik dolog, ami megtetszett benne, az a Magic távirányító, amit úgy tudsz mozgatni, mint egy egeret, és amivel már teljes értékű internet használatra van lehetőség a tévén, de a többi funkció vezérlése is jóval egyszerűbb.
A szemüveget az ebayen 200 forintért árulják, egy árban a kétszínű lencsésekkel. Még egy kérdésem lenne a szemüveggel kapcsolatban. Azt olvastam valahol, hogy kisgyerekeknek egyáltalán nem ajánlják a 3D-s tévézést, mert megzavarja a térlátásukat és a szem fejlődését. Ez igaz a passzív 3D-re is?
Lcd, Led, Oled TV-k
Amikor ilyen kérdés merül fel akkor sok minden megfordul fejemben
Eleve amit néznél arra a legjobb a plazma, tv adásra-ra csakis plazma, mindjárt jön válasz reá dehát beégés meg fogyasztás, válaszom: nevetséges kákán csomót keresni kb!
érdemes e a fullHD, nem mert ahhoz hogy ilyen kis megjelenítőn ezt meglásd 30cm-erről kellene nézned
érdemes e a fullHD 2.rész,igen , mert az újabb megjelenítők alapból szebb képet mutatnak!
az meg hogy nem tervezel a jövővel (nem tervezem Bluray-be invesztálni mondat) amikor már mindent eláraszt mkv-Bluray az olyan kijelentés hogy jövőre nem veszel levegőt kb :)akkor minek akarod a legújabb technikákat, bármibe lefogadom hogy ha veszel egy új képi megjelenítőt azt te használod Bluray-el 1éven belül és aztán már csak arra fogsz gyúrni!!!
Tehát ezek után nem értem miért válaszoltam ?, mert bízom benne, hogy előremozdítom olvasási vágyad, hogy létszi egy kicsit olvass már hozzá a témához mielőtt elhatárolódnál a jövő technikájától(BluRay) és nagyot csalódsz majd amikor kiderül 7éves CRT tévéden szebb kép van mint vacsi új LCD-LED megjelenítőn tv adás nézésekor
A felhasználás szempontjai:95% tv (UPC sd adás)5% dvd.LCD vagy LED LCD között vacillálok,a mérete 84-es vagy egyel nagyobb lenne jó.Érdemes-e megvennem a fullHD-t,vagy estleg elég a HD Ready is?(nem tervezem Bluray-be invesztálni,és nem akarok előfizetni HD minőségű tv adásokra sem).Mit ajánlanátok ezen kritériumok esetén?Köszi minden előremozdító választ.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6313
Lcd, Led, Oled TV-k
Üdv TV szakértők.Cserélném lassan a 7 éves 72-es 100hZ-es JVC crt tv-t.A helyes irányt kellene megtalálnom,ebben kérnék segítséget.A felhasználás szempontjai:95% tv (UPC sd adás)5% dvd.LCD vagy LED LCD között vacillálok,a mérete 84-es vagy egyel nagyobb lenne jó.Érdemes-e megvennem a fullHD-t,vagy estleg elég a HD Ready is?(nem tervezem Bluray-be invesztálni,és nem akarok előfizetni HD minőségű tv adásokra sem).Mit ajánlanátok ezen kritériumok esetén?Köszi minden előremozdító választ.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Lcd, Led, Oled TV-k
Van valakinek vagy próbálgatott már LG 47LW650S tévét? A tesztjét olvastam a Geeks.hu-n, de nem győzött meg túlságosan, hogy jó tévé.
Maga a tévé 2D módban semmi különös (megkockáztatom, hogy a hasonló kategóriájú Samuk jobbak), egy "tisztes iparosmunka", vagyis kategóriájának teljesen megfelelő képet ad.
Viszont a "3D"-s nézet egy érdekes kérdés. Szubjektíve, és mindent egybevetve jobb, mint az aktív szemüveges megoldások (legalább is a számomra).
Miért? Nekem az aktív shutteres megoldások mindig szemfárasztóan vibrálnak (még a "D" sorozatú Samuknál is, pedig ott a bluetooth-os átvitel miatt sokkal jobban lehet szinkronizálni a szemüvegeket, mint a régebbi megoldással, de ugyanez mondható el a Sony vagy a Pana megoldásairól is), míg ez szinte egyáltalán nem.
Elég jó a térhatása is, megfelelő távolságból nézve frankón "benne lehetsz" a történésekben, viszont ha kimozdulsz ebből a zónából, akkor "ablakszerűvé" válik a dolog (vagyis olyan lesz, mintha egy ablakon keresztül néznéd a kívül zajló eseményeket).
Az egyetlen zavaró momentum, hogy a függőleges felbontás a felére csökken, méghozzá úgy, hogy ezt vízszintes sötét vonalak formájában is érzékelheted. Kicsit olyan, mintha egy jobb minőségű, kitűnően fókuszált CRT tévét néznél közelről, kicsit a vízszintestől elfordított fejjel, ugyanis ott is jól látszottak a sorok...
De még egyszer mondom, NEKEM összességében ez a fajta 3D-s képalkotási mód jobban tetszett, mint az eddig látott megoldások (de akkor is legjobb a sztereo dianéző... )!
Arról a cseppet sem elhanyagolható dologról se feledkezzünk meg, hogy míg egy aktív shutteres szemüveg a többi gyártónál 30-50 kHUF/db (nem is adnak belőle alapból, csak a csúcsmodellekhez), addig az ehhez a technológiához való 1-2 ezer forintból előállítható (adnak is mindegyik ilyen LG tévéhez egy rakással, van amelyikhez helyből hatot csomagolnak)!
Lcd, Led, Oled TV-k
Ennyi pénzért már 60as Plazmát adnak ami több mint 20cm-errel nagyobb és 4méterről nézhető,én is annyiról nézem :)ráadásul amit te nézel az Plazmára van kitalálva, FILM,kábelTV, és az álmok netovábbját jeleníti meg egy 60as plazma Filmen :)olyan csodálatos kép amihez nincs fogható semmi se :)ennyi pénzért nem vennék 55ös LCD-ét,
Sokszor a 60as tv-ét 3méterről nézem,főleg BR filmeket, a hideg kiráz örömömben amikor elindítok egy filmet rajta Űber brutál TUTTO
Sziasztok!
A 6000-es Samu 300000Ft-ba kerülne, míg a 650-es 285000Ft-ba. Mind két készülékre 1 év garanciát adnának. Jelenleg 50%-ban DVD filmeket nézek 10% HD film (ez azért az idő múlásával fejlődni fog remélem) 30%-ban BD rip és a maradék 10%ban kábeltévét nézek. Érdekelne, a véleményetek ki melyiket vásárolná meg és miért.(Vagy esetleg nem vásárolná meg) Jelenleg egy Sony Bravia KDF -E50A11E-t hajtok kb. 4 méterről. Mihamarabbi válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv Terminátor76
- magicvoice
- V.I.P.
- Értékelés: 57
Lcd, Led, Oled TV-k
Van valakinek vagy próbálgatott már LG 47LW650S tévét? A tesztjét olvastam a Geeks.hu-n, de nem győzött meg túlságosan, hogy jó tévé.
Lcd, Led, Oled TV-k
De csak egyes problémákon
Döntsd el magad (mindegyiknek vannak bajai, de egyes problémákon lehet segíteni...)!
LCD
Lcd, Led, Oled TV-k
Melyik LCD panel a legjobb(IPS,PVA stb...)TV-nek?
Döntsd el magad (mindegyiknek vannak bajai, de egyes problémákon lehet segíteni...)!
LCD
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha már Samsung akkor a 7000-es szériából néznék helyetted,nekem nem nagyon tetszett a 6000-es mivel iszonyatosan elmossa a jeleneteket ha pl:sportközvetítést vagy akciófilmet nézel.A helyedben inkább tennék hozzá még egy kis pénzt és az új D sorozatból választanák.
A 2011-es ("D"-széria) Samukból már a 6000-esek is nagyon jók! Abban igazad van, hogy ha a "pénz nem számít", akkor érdemesebb az idei szériából választani!
A mosott képhez meg annyit, hogy még a legjobb LCD-tévének is a valós mozgókép-felbontása a natív 60-70%-a! Ha kell közel a teljes felbontás mozgókép esetén is, akkor marad a plazma.
Az egyik előző kommenthez: A Samu olyan okból pakol pl. (egyébként egyáltalán nem olyan rossz...) AUO paneleket a tévéibe, mert egyszerűen a gyártókapacitása nem elegendő a saját (+ a Sony, Panasonic...) igényeinek kiszolgálására (vagyis több tévét tud gyártani, mint amennyi saját legyártott panel jut saját magának)...
- entrylevel
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Lcd, Led, Oled TV-k
3D hologrammé a jővő
TV vásárlás előtt állok, de tegnap pont a Giro ment a EurosportHD-n az egyik üzletben(minden TV-n).
Óriási csalódás, ezért kár HD adást készíteni.Lehet, hogy a közvetítések nem érnek fel a TV-k teljesítményéhez vagy sok a képjavító áramkör?
Még 2D is fejlődhetne.
Melyik LCD panel a legjobb(IPS,PVA stb...)TV-nek?
Két csatornás sztereó rendszer.
Néha be is kapcsolom
Néha be is kapcsolom
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha már Samsung akkor a 7000-es szériából néznék helyetted,nekem nem nagyon tetszett a 6000-es mivel iszonyatosan elmossa a jeleneteket ha pl:sportközvetítést vagy akciófilmet nézel.A helyedben inkább tennék hozzá még egy kis pénzt és az új D sorozatból választanák.
- terminátor76
- Fórumlakó
- Értékelés: 45
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
LCD tv vásárlásán töröm a fejemet és most az egyik üzlet egy egész jónak tűnő ajánlattal állt elő. Van 2 kiállítót készülékük (Samsung - UE-55C6000 LCD és a másik Samsung - LE-55C650 LCD). A 6000-es Samu 300000Ft-ba kerülne, míg a 650-es 285000Ft-ba. Mind két készülékre 1 év garanciát adnának. Jelenleg 50%-ban DVD filmeket nézek 10% HD film (ez azért az idő múlásával fejlődni fog remélem) 30%-ban BD rip és a maradék 10%ban kábeltévét nézek. Érdekelne, a véleményetek ki melyiket vásárolná meg és miért.(Vagy esetleg nem vásárolná meg) Jelenleg egy Sony Bravia KDF -E50A11E-t hajtok kb. 4 méterről. Mihamarabbi válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv Terminátor76
Lcd, Led, Oled TV-k
3D na az is olyan mint a LED-tv sok hűhó semmiért,inkább azon dolgoznának,hogy a clouding-ot szüntetnék meg.Nem is csoda,hogy visszaesés figyelhető meg a 3D készülékeknél.Az amerikai piacon nem azt a hatást váltotta ki amit szerettek volna.A legnagyobb "filmes" cégek nem adták áldásukat hozzá,mivel nem éri meg neki,mint tudjuk a pénz nagy Úr
Hát van még mit javítani rajta az biztos! Keresik az utat, szerintem, ahogy írtam 3D-ben biztos a passzív -mozis- lesz a jövő. Végül is csak az Avatar óta feküdtek neki rendesen.
Én egyébként én plazma párti vagyok. Tv-zni mindenképp jobb rajta, jövőre szerintem a Pana is kijön valami passzív 3D-vel.
Lcd, Led, Oled TV-k
3D na az is olyan mint a LED-tv sok hűhó semmiért,inkább azon dolgoznának,hogy a clouding-ot szüntetnék meg.Nem is csoda,hogy visszaesés figyelhető meg a 3D készülékeknél.Az amerikai piacon nem azt a hatást váltotta ki amit szerettek volna.A legnagyobb "filmes" cégek nem adták áldásukat hozzá,mivel nem éri meg neki,mint tudjuk a pénz nagy Úr
Lcd, Led, Oled TV-k
Nincs és nem is tervezem. Nem látok fantáziát az otthoni 3D tv-kben.
Majd fogsz! Hatalmas élmény, nincs az a vacak piros-kék szemüveg, pontosak a 3D körvonalak... Próbáld ki!
Nem mellesleg ez a jövő, néhány év múlva úgy fogunk nézni a 2D-s tévékre, mint most a vhs kazettára.
Lcd, Led, Oled TV-k
Neked 3D tv-d van?
Nincs és nem is tervezem. Nem látok fantáziát az otthoni 3D tv-kben.
Lcd, Led, Oled TV-k
Neked 3D tv-d van? Ha igen melyik? Most ismerkedek a technikai részével a dolgoknak, mert eddig semmit sem tudtam erről, mit, milyet, hogyan.
Azt már tudom, hogy van aktív és passzív "szemüveges" tv tipus. Nekem ez az aktív nem jön be annyira. Az LG csinált olyat, ami majd jó lesz a jövőben, olyan technika, amit mozik alkalmaznak, passzív polarizált szemüveggel. Nincs vibrálás, nagyobb fényerő, stb. Na nekem ilyen kell! ..Jövőre! Addigra szerentem már egyéb gyártóknak is ilyen lesz. Sajnos a vízszintes sor feleződik, az egyik sor bal szem, a másik jobb..., de egyszerre látod, nem kell a vibrálás!!
Projektorban csak az Optomáhaz láttam valami aktív 3D boxot. Nem értem miért nem passzívot használ? Vannak hárányai, de jobb. És még jobb lesz! A passzív 3D a jövő!