Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Nos érdekes mert ha autora állítom akkor 1080i 60Hz et ír ki.
Ha a frame syncet kikapcsolom akkor 1080p 24Hz nél mintha éreztem volna ricegést, talán.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ja és ha nem megy film hanem a popi menüjében vagyok akkor bezzeg 1080p 24Hz-et ír ki de nem villog akkor sem, pedig azt már éreznem kéne nem???
Szerintem ezzel sok mindenki nincs tisztában, vagy csak én vagyok.
A ricegést a menüben nem fogod látni csak a film közben.
A popiban a Framerate sync neked mire van állítva?Kapcsold ki és egyből ricegni fog a film, ha a tv nem támogatja a 24p-t.Én egyébként úgy tudom, hogy a pulldownokat csak a 24p-t támogató tv-k tudják.A popiba is ezért rakták be ezt a funkciót, különben nem kéne már ott állítani.A popi csinálja meg a tv helyett méghozzá az 5:5-t.Ezért nem ricegnek a 24p filmek az ezt nem támogató tvken.
Azért ír ki mást mert érzi, hogy nem tudja a tv és auto. átáll arra amit a tv is tud.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Lcd, Led, Oled TV-k
Én ennek a pulldownnak szeretnék a végére járni.
Olyanon segítségét kérem akinek van popija és lcd tv je ami tudja az 5:5 pulldown.
Állítsa a popi kimeneti felbontását 1080/24p
índítson el egy 24p-s filmet és ha minden igaz megnyomja a távirányítón az OK gombot kiírja az aktuális felbontást és hercet
Természetesen ekkor nem 1080p 24 Hz-t kellene kiírnia hanem 1080p és 120Hz
Jól gondolom mert ha én ezt megcsinálom(a plazmám 3:2 pulldown-t tud) 1080p 60 Hz-et ír ki. thnk.gif
Ja és ha nem megy film hanem a popi menüjében vagyok akkor bezzeg 1080p 24Hz-et ír ki de nem villog akkor sem, pedig azt már éreznem kéne nem???
Szerintem ezzel sok mindenki nincs tisztában, vagy csak én vagyok.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy eljött az idő és le tudom cserélni a régi CRT TV-met.
Elkézlelés a következő:
LCD 42" Full HD
Felhasználás:
- UPC digitális adás (sok sporttal)
- film (DVD + Blu ray)
- számítógép
Hangszoró nem szükséges, úgy is minden erősítőről megy, illetve jó lenne mpeg4 tuner, ki tudja mit hoz a jövő.
A sok sport miatt 100 Hz-ben gondolkozok.
Ja, a keret 200.000 Ft.
Elsősorban pár típust ajánlhatnátok, amik ebben a kategóriában megállják a helyüket.
Vélemény, ajánlat?
Köszi
Gyorsan átpörgettem az árgépet, azért nem hemzsegnek az ilyen paraméterekkel bíró tv-k, néhány LG, Philips, 1 Jvc, és 1db 40" os Sony is beleférne, a jelenleg futó LG szériákkal nagyon rossz a tapasztalatom, a többi tv képét meg nem láttam, nem tudom, hogy hajlandó lennél-e lemondani 2" ról mert ha igen akkor máris bővül a kínálat.
Persze, lehetne 40" is.
Nem az az 5 cm-en fog múlni.
Szóval így mit ajánlatok? És a 200.000-es határt is kicsit ki lehet tolni.
Vélemény?
Lcd, Led, Oled TV-k
Nálunk az elektrooutletben az LG 42LG6000 150 ropi , az nem jó?
100Hz tuner és 5:5 pulldown vagyis a 24p-t 120 Hz en nyomja.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Elkézlelés a következő:
LCD 42" Full HD
Felhasználás:
- film (DVD + Blu ray)
- számítógép
Hangszoró nem szükséges, úgy is minden erősítőről megy, illetve jó lenne mpeg4 tuner, ki tudja mit hoz a jövő.
Ja, a keret 200.000 Ft.
Elsősorban pár típust ajánlhatnátok, amik ebben a kategóriában megállják a helyüket.
Vélemény, ajánlat?
Köszi
Gyorsan átpörgettem az árgépet, azért nem hemzsegnek az ilyen paraméterekkel bíró tv-k, néhány LG, Philips, 1 Jvc, és 1db 40" os Sony is beleférne, a jelenleg futó LG szériákkal nagyon rossz a tapasztalatom, a többi tv képét meg nem láttam, nem tudom, hogy hajlandó lennél-e lemondani 2" ról mert ha igen akkor máris bővül a kínálat.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Elkézlelés a következő:
LCD 42" Full HD
Felhasználás:
- film (DVD + Blu ray)
- számítógép
Ja, a keret 200.000 Ft.
Vélemény, ajánlat?
Köszi
Lcd, Led, Oled TV-k
sziasztok bocs zavarok megint!! most összekötötem az lcd tv -et egy s-video kábelell ugy hogy a dvd felvevömés az lcd tv-m van összekötve egy s-videokábelell és egy rca kábeklell! a beltérim rca kábelell van összekötve a dvd vel most az a gond csak akkor van kép ha a dvd be van kapcsolva !!! hogy lehet ezt megoldani hogy ne keljen bekapcsolva hagynom a dvd -t mikot tv zek???
Nem tudom hogy garis a tv de én most szabadulnék meg tőle!Bocsi.
Lcd, Led, Oled TV-k
sziasztok bocs zavarok megint!! most összekötötem az lcd tv -et egy s-video kábelell ugy hogy a dvd felvevömés az lcd tv-m van összekötve egy s-videokábelell és egy rca kábeklell! a beltérim rca kábelell van összekötve a dvd vel most az a gond csak akkor van kép ha a dvd be van kapcsolva !!! hogy lehet ezt megoldani hogy ne keljen bekapcsolva hagynom a dvd -t mikot tv zek???
Lcd, Led, Oled TV-k
schaublorencz Lt32-28400
Lcd, Led, Oled TV-k
a tv menüjében ijenek nincsenek sajna!!! a kép menüben a kontrasztot a fényeröt az élességet és a szineket lehet álitani!! mást nem
Na ne! írd meg a pontos tipusát mert kiváncsi vagyok rá.
Lcd, Led, Oled TV-k
a tv menüjében ijenek nincsenek sajna!!! a kép menüben a kontrasztot a fényeröt az élességet és a szineket lehet álitani!! mást nem
Lcd, Led, Oled TV-k
tányéros digi!! a tv tipusa schaub lorenz
Sajna a leggyengébb jelet a digi tányéron kapod amivel a tv-nek meg kell küzdenie.Kapcsolj ki minden olyan funkciót a tv menüjében ami a képet befolyásolja zajszűrés,din.kontraszt stb.Ha ez nem segít akkor passz.
Lcd, Led, Oled TV-k
tányéros digi!! a tv tipusa schaub lorenz
Lcd, Led, Oled TV-k
sziasztok!! most vettem egy 82 cm es lcd tv-t és nagyon elmosidotta a tv adás rajta!!! digi tv a szolgáltatom!! már kiprobáltam minden beálitást rajta és nem tetszik a kép rajta!!! ez normális jelenség???
Sajnos ez egy tipikus jelenség, általában az A/D átalakító szerény minősége okozza, de gyenge jel (ha RF -n kapja a jelet ) is okozhatja, ezt úgy zárhatod ki, hogy mondjuk kipróbálod egy dvd -vel valamilyen analóg bemeneten, ha ekkor is rossz a kép akkor nem a jel gyenge.
Lcd, Led, Oled TV-k
sziasztok!! most vettem egy 82 cm es lcd tv-t és nagyon elmosidotta a tv adás rajta!!! digi tv a szolgáltatom!! már kiprobáltam minden beálitást rajta és nem tetszik a kép rajta!!! ez normális jelenség???
Kábeles vagy tányéros,milyen típusú a tv?
Lcd, Led, Oled TV-k
- d.janos
- Fórumlakó

- Értékelés: 202
Lcd, Led, Oled TV-k
...talán 2012 után kiforrja magát,de ne legyen igazam.
Köszi. Akkor még most nem váltok LCD-re. LCD-n jobban tetszik a kép HD jellel, mint plazmán (most egy Panám van egyébként). Plazmán jobb a kisebb felbontású adás (sztem).
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Lcd, Led, Oled TV-k
LCD-n a UPC direct (most ez van) és a digitális földfelszíni adás között kicsi, nagy vagy óriási a különbség (40" méretben)?Más tapasztalatokat is szívesen olvasnék.
:lol!: Valaki néz már földfelszíni digitális adást LCD-n?
Én nézem nagyritkán főleg ha hd-s az adás egy37"Sharpon.
Miért nagyritkán? Nem jobb így a kép?
Nem jól tudom, hogy a földfelszíni dig. adások már HD-ban jönnek?
A HD jelenleg ritka műfaj a jelenlegi sugárzott műsorokat illetően.Talán heti 2-4 alkalommal adnak valóban HD műsort az M1,M2 adókon na azok tényleg minőséget nyújtanak.Itt valóban ég és föld a különbség az analóggal szemben.Az SD adások is jobb minőséggel bírnak mint az analóg.A másik része a dolognak az hogy nem sokat tévézek ill.elég szerény a felhozatal a csatornákat illetően.Az az igazság hogy ez az mpeg 4 rendszer jelenleg nagy falat az AH-nak,sok a panasz a minőséget ill. a vételt illetően.Az is közrejátszik hogy a tornyok csak minimális kapacitással sugároznak pl.Budapesten.Bár hivatalosan tavaly decemberben indult az egész DVB-T rendszer szerintem ez még mindig tesztidőszak...talán 2012 után kiforrja magát,de ne legyen igazam.
- d.janos
- Fórumlakó

- Értékelés: 202
Lcd, Led, Oled TV-k
LCD-n a UPC direct (most ez van) és a digitális földfelszíni adás között kicsi, nagy vagy óriási a különbség (40" méretben)?Más tapasztalatokat is szívesen olvasnék.
:lol!: Valaki néz már földfelszíni digitális adást LCD-n?
Én nézem nagyritkán főleg ha hd-s az adás egy37"Sharpon.
Miért nagyritkán? Nem jobb így a kép?
Nem jól tudom, hogy a földfelszíni dig. adások már HD-ban jönnek?
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Lcd, Led, Oled TV-k
annyi a különbség,hogy ebbe van mpeg4 tuner,a sima d65-ben pedig nincs
Igen ezt "benéztem", bocs. a D65-ben csak MP2 a tuner... de akkor is jó vétel :-)
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Lcd, Led, Oled TV-k
Mostanában venni akarok egy új tv-t. A jelenlegi egy Philips PF4230-as FLATTV. Kinéztem egy Sony lcd-t, a W4000-t. Úgy látom elég jó ára van.
Kérdezném valakitől, érdemes e erre váltani vagy még nézelődjek? Mi a véleményetek az említett típusról?
Lcd, Led, Oled TV-k
ja, sharp lc 37d65 140k :lol!: aki most akar ekkorát venni az nagyon jól jár vele
Bakker... ennyiért fél éve csak a 37D44-es kistesó járt... ha úgy nézzük, jól látható a fejlődés ennyi idő alatt:
HD-Ready vs. Full-HD
1500 vs. 2000 kontraszt
DVB-T MP2 vs. MP4
2 HDMI vs. 3 HDMI, USB
megvilágítás-szenzor meg még pár apró extra.
Szóval... most tényleg érdemes!
én 2 hónapja vettem a 32dh65-öt 150ért
annyi a különbség,hogy ebbe van mpeg4 tuner,a sima d65-ben pedig nincs
ja, és 37eshez már házhoz jön a sharp szervíz(ha gond van) elvileg
What is an Audiophile?
Lcd, Led, Oled TV-k
ja, sharp lc 37d65 140k :lol!: aki most akar ekkorát venni az nagyon jól jár vele
Bakker... ennyiért fél éve csak a 37D44-es kistesó járt... ha úgy nézzük, jól látható a fejlődés ennyi idő alatt:
HD-Ready vs. Full-HD
1500 vs. 2000 kontraszt
DVB-T MP2 vs. MP4
2 HDMI vs. 3 HDMI, USB
megvilágítás-szenzor meg még pár apró extra.
Szóval... most tényleg érdemes!
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Lcd, Led, Oled TV-k
ja, sharp lc 37d65 140k :lol!:
aki most akar ekkorát venni az nagyon jól jár vele
What is an Audiophile?