Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Mi a véleményetek az LG LCD-ről? Beszélgettem egy eladóval,akit ismerek is futólag,és azt mondta hogy az LG ár-értékaránya,és megbízhatósága jobb mint a Samsungé. :lol!:
A szerviz tapasztalat is ez, az Lg egyértelműen megbízhatóbb.
:kiraly:
És ez a plazmáról,valamint az LCD-ről egyaránt elmondható?
Az általános képminőségükről mi a véleményed?
Köszönöm.
Az LG minden területen a Samsung technológiája felett van, de nem sokkal, ez nem is a képminőségben (tv-k esetében ugye) jelentkezik, azt mindenki eltudja dönteni, hogy neki tetszik-e az a kép vagy nem, az LG inkább megbízhatóbb, persze az lg tv-k is elromlanak.
Ami a képminőséget illeti hát, én sokkal de sokkal többet várnék a mai tv-ktől (lcd és pdp) van nekem itthon egy crt tv-m elég jó nevű gyártóé de messze nem high end, az a helyzet, hogy kevés kivételtől eltekintve a mai tv-k képe a nyomában sincs, amire azt mondanám, hogy tetszik a képe (lcd) az 750e forint, és kb egy szinten van a 6 éves crt -m képével.
Írtad, hogy 2-300e -t szánsz rá, én még nem láttam olyan tv-t aminek a képe érne ennyit, legalábbis nekem.
"A régi technológia utolsó napjai mindig jobbak, mint egy új technológia első napjai"
Már nem emlékszem ki mondta de baromira igaz, lsd.: LP, CD, Csöves, tranyós.......
...CRT, lapos tv-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Mi a véleményetek az LG LCD-ről? Beszélgettem egy eladóval,akit ismerek is futólag,és azt mondta hogy az LG ár-értékaránya,és megbízhatósága jobb mint a Samsungé. :lol!:
:kiraly:
És ez a plazmáról,valamint az LCD-ről egyaránt elmondható?
Az általános képminőségükről mi a véleményed?
Köszönöm.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Na van valami infód? Vagy valaki másnak???
!36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->
Rajta vagyok az ügyön, meg van az általad említett tv service traning -je abban elméletileg benne van a blokk vázlat, 1 gond van: nem tudom megnyitni a filet!
Sima ppt, de a 2003 as office -om nem nyitja semmilyen konverterrel, de próbálkozok....
Lcd, Led, Oled TV-k
hol voltál nézelődni? mert a legtöbb helyen van más is promo anyagokon kívül,csak el kell hitetni velük,hogy vásárolni fogsz :lol!: lg talán belépő szinten még jó, de én közép kategóriában és fölötte biztos nem vennék
mennyi a rá szánt keret egyébként?
MM,EW meg ilyenek,de tényleg csak futtában nézelődtünk,nagyon nem erősködtem az eladóval...
Túl sokat nem szánok rá,2-300 között valahol.
Lcd, Led, Oled TV-k
hol voltál nézelődni? mert a legtöbb helyen van más is promo anyagokon kívül,csak el kell hitetni velük,hogy vásárolni fogsz :lol!:
lg talán belépő szinten még jó, de én közép kategóriában és fölötte biztos nem vennék
mennyi a rá szánt keret egyébként?
What is an Audiophile?
Lcd, Led, Oled TV-k
Egyébként mekkora az a méret,amitől inkább a plazmát ajánlod-ajánljátok?
50" fölött már csak plazmát érdemes venni
amúgy ma már a beégés se olyan probléma mint régen
valahol olvastam,de már nem emlékszem pontosan.az új tvknél talán, ha 1 hónapig csak konstans képet kap, akkor ég bele képernyőbe. de attól nem kell félni,hogy éjszakára úgy hagyod a tv-t és egy csatornának a logója ott marad
Köszönöm a segítséget. :lol!:
Na és melyik táborhoz kezdesz közeliteni?
Hogy érzed?
Engem a rálátási szög nem nagyon izgat ,mert egy képmegjelenítőt szemből kell nézni! :kiraly: :lol!:
Nameg a kontraszt arányokat is el kell felejteni.
A látott kép és a fekete arány a legfontosabb , a többi csak műszaki adat!
Amit a készülék kikapcsolt vagy kikapcsolatlan állapotában mérnek ,csak hát a vásárló barát gyártók elfelejtik oda írni! :kiraly:
Ma szétnéztem komolyabban a TV-k közt,de inkább azt vettem észre,hogy nem technológiához,hanem összeghez köthető a képminőség,és nincs már akkora különbség a plazma,és az LCD között. Legalábbis így futtában megnézve.
Sajnos szinte minden helyen egy-egy bizonyos anyaggal demóznak,és ha szóvá teszed hogy más anyaggal is szeretnéd megsasolni a TV-t,a válasz az,hogy nincs mód..... :lol!:
Tényleg nem volt rossz...
Lcd, Led, Oled TV-k
Akkor sem lényeges ha 55"-ról van szó? Közben folyamatosan tudakozódom, és az egyik ismerős azt mondta, hogy 42"-ig mindegy, hogy 100 vagy 200 viszont ennél nagyobb méretnél már fontos lehet.
Amúgy Samsung UE55B7000, és a Samsung UE55B8000 között tobzódom :lol!:
(A 8000-es még nem kapható kishazánkban...)
Ez a HDMI-s dolog kicsit elgondolkoztatott. Ezekszerint ha DVD-t nézek akkor ahhoz kell a 200Hz, viszont mi a helyzet egy HDMI-s UPC-s Set Top Box cuccal?
Segítsetek!
Előre is köszi
Q
A méretnek ehhez nem sok köze van, véleményem szerint parasztvakítás ill. lehúzás, a 100hz et a crt -khez találták ki... ott még valami értelme is volt.
Ha egy lcd n 50hz nél (200, 300, 400, 1ghz ) rossz a kép akkor akár mennyi plussz képkockát csinálsz a kép még szar lesz.
Ha dvd -t analogon kötöd rá akkor keresztül megy a teljes jelfeldogozó egységen, A/D konverter, sokszorozó, scaler, t-con(ez már az lcd része), ha digit jellel eteted akkor ha jól tévedek egyből a scalerbe megy, (de ennek még utána nézek mert nem vagyok benne 100%, csak olyan 80 )
Ezért érdemes a dvd t id hdmi n nézni
Na van valami infód? Vagy valaki másnak???
!36_7_11.gif' />
- Kovács Emil
- V.I.P.

- Értékelés: 34
Lcd, Led, Oled TV-k
valahol olvastam,de már nem emlékszem pontosan.az új tvknél talán, ha 1 hónapig csak konstans képet kap, akkor ég bele képernyőbe. de attól nem kell félni,hogy éjszakára úgy hagyod a tv-t és egy csatornának a logója ott marad
Köszönöm a segítséget. :kiraly:
Na és melyik táborhoz kezdesz közeliteni?
Hogy érzed?
Engem a rálátási szög nem nagyon izgat ,mert egy képmegjelenítőt szemből kell nézni! :lol!: :lol!:
Nameg a kontraszt arányokat is el kell felejteni.
A látott kép és a fekete arány a legfontosabb , a többi csak műszaki adat!
Amit a készülék kikapcsolt vagy kikapcsolatlan állapotában mérnek ,csak hát a vásárló barát gyártók elfelejtik oda írni! :lol!:
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszönöm a segítséget. :lol!:
Lcd, Led, Oled TV-k
Akkor sem lényeges ha 55"-ról van szó? Közben folyamatosan tudakozódom, és az egyik ismerős azt mondta, hogy 42"-ig mindegy, hogy 100 vagy 200 viszont ennél nagyobb méretnél már fontos lehet.
Amúgy Samsung UE55B7000, és a Samsung UE55B8000 között tobzódom :lol!:
Ez a HDMI-s dolog kicsit elgondolkoztatott. Ezekszerint ha DVD-t nézek akkor ahhoz kell a 200Hz, viszont mi a helyzet egy HDMI-s UPC-s Set Top Box cuccal?
Segítsetek!
Előre is köszi
Q
A méretnek ehhez nem sok köze van, véleményem szerint parasztvakítás ill. lehúzás, a 100hz et a crt -khez találták ki... ott még valami értelme is volt.
Ha egy lcd n 50hz nél (200, 300, 400, 1ghz ) rossz a kép akkor akár mennyi plussz képkockát csinálsz a kép még szar lesz.
Ha dvd -t analogon kötöd rá akkor keresztül megy a teljes jelfeldogozó egységen, A/D konverter, sokszorozó, scaler, t-con(ez már az lcd része), ha digit jellel eteted akkor ha jól tévedek egyből a scalerbe megy, (de ennek még utána nézek mert nem vagyok benne 100%, csak olyan 80 )
Ezért érdemes a dvd t id hdmi n nézni
Lcd, Led, Oled TV-k
What is an Audiophile?
Lcd, Led, Oled TV-k
Miért kell 200 Hz, értelmetlen, nekem semmi még 100 Hz se és NO PARA.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem T-home-os digitális motyóm van,van itt valaki aki néz ilyet LCD-n,vagy plazmán?(hülye kérdés biztos van :kiraly: )
Vegyél LCD-t, nagyot nem fogsz csalódni, nem olyan rosszak oldalról még tv-t nem néztem, egyébként bármelyiket választod, kompromisszumot kell kötnőd, pana plazmánál pl. enyhe remegés tapasztalható, engem annyira nem zavar, de van akit igen lg plazmák beégés veszélyesebbek, samunál is van valami, pio meg drága, :lol!: , lcd-nél is vannak kompromisszumok, egyelőre lcd-vel élek 3 éve, egyikkel sem volt gondom. Nekem upc digitális van scarttal és teljesen jó, mondjuk a faroudja sokat segít meg egy jó elektronika, tuner. :lol!:
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni LED TV-kel kapcsolatban. Nagyon szemezget LED tv-vel, viszont egy dologban nem tudok infókat szerezni. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes-e 200Hz-s LED tv-re vári, vagy 100Hz-es is teljesen megfelelő lesz. BluRay filmeket szeretnék nézni inkább, a sima tv adás annyira nem izgat. Samsungokat nézegettem eddig, de én nem igazán láttam különbséget a 100Hz és a 200Hz között. (A várakozás a méret miatt van :lol! Biztosan van, de szeretnélek megkérni benneteket, hogy okosítsatok ki valamennyire.
!36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo--> !36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->
Előre is köszi
Q
Ha főleg Bluray -t fogsz nézni akkor teljesen felesleges még a 100hz is, mivel úgyis hdmi -n dugod rá a jelet ami ha jól tudom akkor megkerüli a kép sokszorozót, (holnapra megkérdem pontosan) így majdnem egyből az lcd re megy a jel csak a scaler van előtte.
Amúgy Samsung UE55B7000, és a Samsung UE55B8000 között tobzódom :kiraly:
Segítsetek!
Előre is köszi
Q
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni LED TV-kel kapcsolatban. Nagyon szemezget LED tv-vel, viszont egy dologban nem tudok infókat szerezni. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes-e 200Hz-s LED tv-re vári, vagy 100Hz-es is teljesen megfelelő lesz. BluRay filmeket szeretnék nézni inkább, a sima tv adás annyira nem izgat. Samsungokat nézegettem eddig, de én nem igazán láttam különbséget a 100Hz és a 200Hz között. (A várakozás a méret miatt van :lol! Biztosan van, de szeretnélek megkérni benneteket, hogy okosítsatok ki valamennyire.
!36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo--> !36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->
Előre is köszi
Q
Ha főleg Bluray -t fogsz nézni akkor teljesen felesleges még a 100hz is, mivel úgyis hdmi -n dugod rá a jelet ami ha jól tudom akkor megkerüli a kép sokszorozót, (holnapra megkérdem pontosan) így majdnem egyből az lcd re megy a jel csak a scaler van előtte.
Lcd, Led, Oled TV-k
A plazma sd adások esetében jobb, kevésbé mutatja meg a hibákat, HD-n már nem. A plazmának jobb a reakció ideje és korlátlan a betekintési szöge, ha plazmát akarsz, akkor azt vegyél mérettől függetlenül, ha lcd-t, akkor azt, nincsenek már olyan nagy különbségek, a fogyasztás me relatív, a végén mindkettő kb hasonlóan fogyaszt.
Nagyjából ezeket már vágom,csak a plazmánál a beégés amiket olvasgatok,szal az nem szimpi nekem,viszont a képe jobb azt én is tapasztaltam... :lol!:
Na majd rábökök egyre.... :lol!:
Nekem T-home-os digitális motyóm van,van itt valaki aki néz ilyet LCD-n,vagy plazmán?(hülye kérdés biztos van :kiraly: )
Ha megosztaná a tapasztalatait velem,meghálálnám. :kiraly: :lol!:
blakey,köszönöm az infót! :lol!:
Lcd, Led, Oled TV-k
A plazma sd adások esetében jobb, kevésbé mutatja meg a hibákat, HD-n már nem. A plazmának jobb a reakció ideje és korlátlan a betekintési szöge, ha plazmát akarsz, akkor azt vegyél mérettől függetlenül, ha lcd-t, akkor azt, nincsenek már olyan nagy különbségek, a fogyasztás me relatív, a végén mindkettő kb hasonlóan fogyaszt.
Lcd, Led, Oled TV-k
most már nagyon fogyasztásbeli különbségek sincsenek a plazma és lcd között (nem úgy mint pár éve). szóval inkább attól függ, hogy mire használod. sd adáson plazmának szebb a képe állítólag, ha hd filmeket nézel akkor lcd, ha nagy képernyő kell akkor inkább plazma, ha kisebb akkor lcd plazmák között egyértelműen a panasonic a favorit, lcd-nél meg amelyik tetszik
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
!36_7_11.gif' />' /><!--endemo--> !36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->
Előre is köszi
Q
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszönöm az infókat,kezd a kép összeállni most már. :foto: Engem a régebbi plazmáknál tapasztalt beégés miatt izgatott a dolog főleg,de úgy olvasgatom,hogy ez már nem akkora probléma mint régen.
Lcd, Led, Oled TV-k
főleg sd tv adásra inkább plazma ajánlott
szerintem, ha van rá keret megéri fullhd-t venni
What is an Audiophile?
Lcd, Led, Oled TV-k
Érdemes Full HD TV-t venni,gondolva a jövőre?
Nem feltétlenül, a hd-ready teljesen kielégíti a nézés örömét, a full hd játékoknál jól jön, ha kijön a pénzből, akkor full hd, mondjuk egy sony 40L4000, bőven jó tv-zésre is.
Lcd, Led, Oled TV-k
most már nagyon fogyasztásbeli különbségek sincsenek a plazma és lcd között (nem úgy mint pár éve). szóval inkább attól függ, hogy mire használod. sd adáson plazmának szebb a képe állítólag, ha hd filmeket nézel akkor lcd, ha nagy képernyő kell akkor inkább plazma, ha kisebb akkor lcd plazmák között egyértelműen a panasonic a favorit, lcd-nél meg amelyik tetszik
Értem. 42-est szeretnék,és ebben Oriza fórumtársunk már adott tippet,Ő plazmát ajánlott. Nekem Tv adás nézésére is kell egyébként. Érdemes Full HD TV-t venni,gondolva a jövőre?
Lcd, Led, Oled TV-k
most már nagyon fogyasztásbeli különbségek sincsenek a plazma és lcd között (nem úgy mint pár éve). szóval inkább attól függ, hogy mire használod. sd adáson plazmának szebb a képe állítólag, ha hd filmeket nézel akkor lcd, ha nagy képernyő kell akkor inkább plazma, ha kisebb akkor lcd
plazmák között egyértelműen a panasonic a favorit, lcd-nél meg amelyik tetszik
What is an Audiophile?